MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 21:56   #2611
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

będzie dobrze. musi być

ja chciałam zegarek... ale się dziad zapierał i skończyło się na bonie do Sephory i bonie do Zary (miał we wrześniu kiedy już leżałam i żadne wybory nie wchodziły w rachubę ) - bez sensu... 40tkę będzie miał huczną

ja się załamałam po opisie...
Boshe... co zrobić by nie skrzywdzić wychowawczo dziecka?!

to my takie same leniuszki. tak samo robiłam i cieszyłam się z rezultatów
Moim zdaniem rozmawiać dużo rozmawiać i wyznaczać granice. Mówię z perespektywy 11-latki- jak zbroiła, była kara- i musiała ja odbyć. Raz zrobiła mi cyrk z rykiem w sklepie- miała 2 lata- i się skończyło. Nie było histerii, nie słuchania- mówię tylko raz, potem stanowczo wyciągam konsekwencje. ( Alem terrorystka, co) Nie mam problemów z zachowaniem, jak się cos dzieje przychodzi najpierw do mnie, nawet najbardziej błahe, czy smieszne problemy rozwiązujemy z pełną powagą. Rozmawiamy o wszystkim, łacznie z dojrzewaniem....wiem w kim się kocha(), kto ja denerwuje...Nigdy się za nia nie wstydziłam.
I chyba robie dobrze- bo jak patrzę na inne dzieci w jej szkole, słownictwo, zachowanie pyskowanie do rodziców ( o ile nie jestem zwolenniczka bicia, to przy paru dzieciakach chyba bym nie wytrzymała) czy nauczycieli, szwendanie sie po osiedlu ( dziwi mnie co na to rodzice) w godzinach wieczornych jak jest już ciemno- to myslę sobie ja z tym moim dzieckiem mam raj!
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 22:08   #2612
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a nie wiesz ile ich zużyłaś ?
oj nie wiem, bo to oni zmieniali, ale tylko w szpitalu miałam na łóżku, w domu podpaski wielkie wystarczały

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Strippi uważaj na siebie
Mój tż by powiedział "grubcio może jednak kupie Ci ten kask i ochraniacze" i pogłaskał by u mnie nie ma dnia żebym czegoś nie zbroiła sobie jak nie spadnę ze schodów to walnę nogą w stół o głowie to nie mówię bo nawet dziś biorąc komputer do łóżka walnęłam się rogiem lapka w czoło w sumie nad brwią dobrze że nie oko.
Aaa śliczna fotka a Julcia jaka malutka kruszynka ślicznie dziewczyny
oj my to jesteśmy w tej ciąży :d niezdary heheh

dziękuję

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

WItam sie w zasniezoną niedzielę ogladam wąłasnie na POLSACIE ANię z ZIelonego Wzgórza- jakaś nowa wersja
bo to jest nowa część, dalsza..
książka też wyszła niedawno, chyba 7 część.. dalsze losy
za tydzień 2 część tego co było dziś

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ale kruszynka

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kurcze mi brakuje tej starej wersji Ani, cudna była i jakoś mimo że oglądając ją byłam dzieckiem pamiętam do dziś
ale to jest ta sama Ania tylko jak już jest starą kobietą, na podstawie 7 (chyba) części co niedawno wyszła.
Co niedzielę, leciały wszystkie odcinki, od pierwszego jak przybyła na Zielone Wzgórze, przez studia, posadę nauczycieli, ślub z Gillem, wojnę itd itd
za tydzień 2 część ostatniej części.

Cytat:
Ciuszki dla malutkiej
boskie!!!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Słodycz!

Dziewczyny, ja mam chyba grypę. Jutro idę do lekarza. Bolą mnie mięśnie, mam gorączkę, nie mam apetytu i ogólnie zdycham. Co tu robić?
Muszę chyba odwołać jutrzejszą wizytę u gina i spotkanie w banku w sprawie wniosku kredytowego

zdrowiej kochana wiem przez co przechodzisz, bo ja już 11 dzień jak jeszcze mnie trzyma, czasami kaszlę i jest to kaszel wykrztuśny i jeszcze kilka razy dziennie smarkam..
bez leków dłuuugo trzeba się męczyć

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
śliczna i słodziutka i taka malutka - szybciutko rosną te maluszki .
zdecydowanie za szybko!!
dzięki

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ale malotka i fajne włosy miałaś

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
no widzisz.. nie umalowana z odrostami na głowie a jaka piękna mama
aa i nie upadaj już z łóżka bo to niebezpieczne

ciastka upiekłam ale jutro przystroję.. dziś padam na twarz..
ale za to robota do przodu farsz na uszka i na pierożki z kapustą i grzybami juro lepię..
*
postaram się nie upadać więcej, ale powiem wam że stłukłam kolano :/
jak chodzę to mnie boli, a najgorzej jak siedzę i wstaję

W ogóle trzymajcie kciuki, aby nic mi nie wypadło i we wtorek zrobiła tą glukozę, bo już lepiej się czuję i mogę iść
Stary 2012-12-16, 22:11   #2613
AniolekGirl
Przyczajenie

Witam!

Na tym wątku jestem new, trochę się przedstawię.
Asia, jutro zaczyna się 24 tydzień ciąży. Na razie usg sugeruje, że będzie dziewczynka Akurat jutro kolejne badania, więc zobaczymy, czy coś nie urosło
Nie przeczytałam wątku w całości... masakrycznie dużo już napisałyście
Zaczynam powoli rozglądać się za wyprawką do maleństwa. Jakie kupowałyście łóżeczka i gdzie? Na necie pewnie takiej wyjdzie.
Pozdrawiam brzuchaczki
Stary 2012-12-16, 22:17   #2614
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

Strippi jakbyś jeszcze raz dała linka albo nazwe swojego termometru :proszę:
i jest dokładny i jesteś zadowolona?
Ja mam microlife NC 100
jesteśmy bardzo zadowoleni, nawet przed chwilą mierzyłam, bo Julia od 2 dni ma temperaturę rano i wieczorem koło 37,7

Można nim mierzyć temperaturę ciała, w pomieszczeniach, mleka w butelce, czy wody w wanience

przy gorączce pali się lampka na czerwono i zapala się budzik
przy normalnej jest zielone światełko bez budzika.

Jest na baterię, a jak kupiliśmy prawie 3 lata temu to do tej pory trzyma

No i mam napisane, że jest polecany przez lekarzy.

Tylko trzeba patrzeć, bo ten microlife ma różne modele, ja mam akurat NC 100

tu znalazłam ten mój
http://allegro.pl/microlife-nc100-te...840868824.html

my kupiliśmy w aptece za 120zł.

Cytat:
Napisane przez AniolekGirl Pokaż wiadomość
Witam!

Asia, jutro zaczyna się 24 tydzień ciąży. Na razie usg sugeruje, że będzie dziewczynka Akurat jutro kolejne badania, więc zobaczymy, czy coś nie urosło
Zaczynam powoli rozglądać się za wyprawką do maleństwa. Jakie kupowałyście łóżeczka i gdzie? Na necie pewnie takiej wyjdzie.
Pozdrawiam brzuchaczki
witaj z nami
gratuluję córeczki

co do łóżeczka to kupowałam u nas w dziecięcym, zwykłe łóżeczko, kosztowało 80zł, teraz przemalowałam je na biało i będzie dla synka
Stary 2012-12-16, 22:38   #2615
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja mam microlife NC 100
jesteśmy bardzo zadowoleni, nawet przed chwilą mierzyłam, bo Julia od 2 dni ma temperaturę rano i wieczorem koło 37,7

Można nim mierzyć temperaturę ciała, w pomieszczeniach, mleka w butelce, czy wody w wanience

przy gorączce pali się lampka na czerwono i zapala się budzik
przy normalnej jest zielone światełko bez budzika.

Jest na baterię, a jak kupiliśmy prawie 3 lata temu to do tej pory trzyma

No i mam napisane, że jest polecany przez lekarzy.

Tylko trzeba patrzeć, bo ten microlife ma różne modele, ja mam akurat NC 100

tu znalazłam ten mój
http://allegro.pl/microlife-nc100-te...840868824.html

my kupiliśmy w aptece za 120zł.
dzieki, na allegro ok 100zł.
zapytam kiedys w aptece z ciekawosci i chyba bym sie zdecydowala na ten jak jest sprawdzony

ok dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 07:50   #2616
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

ale zagoniony weekend w sobote bylismy w ikei i caly dzien nam zajely zakupy i transport.. mieszkanie zawalone (doslownie!)
wczoraj maz kladl tapety w sypialni i w kuchni, a ja bede dzisiaj malowala sciany, wieczorem czeka nas rozbiorka starej szafy i lozka... pozniej kolejne 2 wieczory bedziemy kladli panele, i montaz mebli... ale to pewnie po swietach, gdyz w sobote wyjezdzamy do tesciowej

a ja zmykam zaraz do lekarza... mam chyba zapalenie zatok.. boli masakrycznie..
kochane brala ktoras z Was antybiotyki w ciazy?
Stary 2012-12-17, 07:55   #2617
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

Oliwka super ciuszki

za wizyty.

cześć AniolekGirl

Moderna i Maria zdrówka.
Ja antybiotyków nie brałam. Na katar i ból zatok inhalowałam się sinupretem - on rozrzedza katar i łatwiej wycieka, więc w konsekwencji mniej boli i łatwiej przechodzi, poza tym po holendersku wzięłam paracetamol Ale ja ogólnie staram się mało leków przyjmować, nawet bez ciąży.
Stary 2012-12-17, 07:58   #2618
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem rozmawiać dużo rozmawiać i wyznaczać granice. Mówię z perespektywy 11-latki- jak zbroiła, była kara- i musiała ja odbyć. Raz zrobiła mi cyrk z rykiem w sklepie- miała 2 lata- i się skończyło. Nie było histerii, nie słuchania- mówię tylko raz, potem stanowczo wyciągam konsekwencje. ( Alem terrorystka, co) Nie mam problemów z zachowaniem, jak się cos dzieje przychodzi najpierw do mnie, nawet najbardziej błahe, czy smieszne problemy rozwiązujemy z pełną powagą. Rozmawiamy o wszystkim, łacznie z dojrzewaniem....wiem w kim się kocha(), kto ja denerwuje...Nigdy się za nia nie wstydziłam.
I chyba robie dobrze- bo jak patrzę na inne dzieci w jej szkole, słownictwo, zachowanie pyskowanie do rodziców ( o ile nie jestem zwolenniczka bicia, to przy paru dzieciakach chyba bym nie wytrzymała) czy nauczycieli, szwendanie sie po osiedlu ( dziwi mnie co na to rodzice) w godzinach wieczornych jak jest już ciemno- to myslę sobie ja z tym moim dzieckiem mam raj!
Despa myślę że moja mama miała podobne metody wychowawcze do Twoich i też ze mną nigdy problemów nie miała, sama mam ambitne plany też tak postępować ale cóż nigdy nie wiadomo jak wyjdzie (;
Cytat:
Witam!

Pozdrawiam brzuchaczki
Witamy (:

A ja zaraz na wizytę zbierać się będę (o 8.45 mam)
Mam nadzieję że potem do pracy dojadę bo mi busy polikwidowali i ostatni mam o 9.30 (jak zdąże na niego to będzie cud...)

I miałam baardzo niemiłą sytuację przed chwilą... Całą ciąże nie wymiotowałam a dzisiaj zjadłam trochę śniadania... wylądowało właśnie w wc

No nic miłego dnia

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry !
poza tym po holendersku wzięłam paracetamol

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:05   #2619
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

nestelle ja lubię zawsze jakieś spersonalizowane prezenty. Twój TŻ uprawia chyba sport, no ale podejrzewam, że gadżety wszystkie ma. Ale ogląda też chyba pasjami wszystkie sztuki walki, może więc bilet na jakąś galę bokserską czy inna tam sztuka walki (nie znam się ) na żywo, nie koniecznie w pl, od Was do Berlina blisko, a taki wspólny weekendzik we dwójkę, bez dzieciaków plus takie widowisko na żywo to by mogło być coś.

dopisek: u nas to super zadziałało, na mojego 30 urodziny, pojechaliśmy do Barcelony na mecz FC Barcelony. Akurat wtedy moja szwagierka tam mieszkała więc nocleg mieliśmy u niej a i z biletami nieco pomogła, ale i tak powiem Ci że do dzisiaj - Mąż totalnie wspomina to, na dodatek nawet ja się nie nudziłam, bo jednak takie duże wydarzenia sportowe nawet na średnio zainteresowanych (ja) robią wrażenie U nas akurat Mąż wiedział tylko że jedziemy na weekend, zdziwił się na maks jak pojechaliśmy na lotnisko, a potem to już zdziwienie goniło zdziwienie. W Barcelonie już byliśmy wcześniej, no ale jak się zorientował, że to nie jest taki zwykły weekend to naprawdę był w szoku Super wspomnienia to wd nie najlepszy prezent

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-12-17 o 08:10
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:06   #2620
bzinka
Zadomowienie

Witaj
Ja tez niedawno dołączyłam i też oczekuję dziewczynki

I również dołączam się do tych, które w tym tygodniu mają wizytę u lekarza (ja we wtorek), już się nie mogę doczekać, bo teraz miałam przerwę 4 tygodnie między wizytami.

Co do łóżeczka to raczej w necie zwykle są tańsze, ale skalkuluj koszty przesyłki, bo czasem drogo wychodzi i zawyża koszt.

Cytat:
Witam!

Pozdrawiam brzuchaczki

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:12   #2621
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A ja zaraz na wizytę zbierać się będę (o 8.45 mam)
Mam nadzieję że potem do pracy dojadę bo mi busy polikwidowali i ostatni mam o 9.30 (jak zdąże na niego to będzie cud...)

I miałam baardzo niemiłą sytuację przed chwilą... Całą ciąże nie wymiotowałam a dzisiaj zjadłam trochę śniadania... wylądowało właśnie w wc
A to niespodzianka z tymi wymiotami, jak nie zapomnisz to zapytaj pliz o te ochraniacze )
Stary 2012-12-17, 08:17   #2622
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna i Maria zdrówka.
Ja antybiotyków nie brałam. Na katar i ból zatok inhalowałam się sinupretem - on rozrzedza katar i łatwiej wycieka, więc w konsekwencji mniej boli i łatwiej przechodzi, poza tym po holendersku wzięłam paracetamol Ale ja ogólnie staram się mało leków przyjmować, nawet bez ciąży.
dziękuję

u nas sinupret jest w tabletkach i kropelkach.. do inhalacji nie ma
kiedys bralam sinupret i fakktycznie bylo lepiej...
to moze jednak nie pojde do lekarza , a zaczne znowu brac sinupret?
no i po holendersku... paracetamol

antybiotyku nie chce (byly gdzies jakies studia, ze malo pomagaja przy zatokach).. a paracetamol chyba lepszy niz antybiotyk?
Stary 2012-12-17, 08:18   #2623
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny po weekendzie ...
u nas leci... mąz na 10ta idzie na ta rozmowę do banku jeju widzę jak się stresuje... żal mi go... ... wie, że jak nie ta praca to będzie cholernie ciężko znaleźć coś innego ...

poza tym okazało się że szwagier leży od wczoraj na oddziale i UWAGA: na ostatniej kontroli popatrzyli na nie to zdjęcie co trzeba tj. innego pacjenta!!!
i teraz nie wiadomo czy wyników też nie pomylili i zamiast podejrzenia łagodnego raka kości bd miał np. złośliwego ... nosz kur*a bo inaczej sobie nie powiem ... jak można się pomylić w takiej sprawie??? od początku mówiłam że ten lekarz jest dziwny... bo czy dobrze czy źle on cały czas mów że 'wszystko jest dobrze' ... idiota czy jak... i teraz nie wiadomo nawet co on właściwie ma w ręce bo dopiero teraz bd mu ją prześwietlać i stwierdzając co jest grane

żeby było tego mało mój brat zakomunikował nam wczoraj ze zostają w stanach na następne 2lata

są już 6msc legalnie ale chcą zostać nielegalnie na następne ok 2 lata... tam chcą wsiąść ślub a raczej przyrzeczenie kościelne i mieć dziecko a zaraz po porodzie wracać do polski... ehhhh... już ich nie widziałam ponad rok czasu bo rozminęliśmy jak my byliśmy w uk oni wyjechali... a ja się boję że oni jak już zostaną na te 2 lata to nawet i za 10siec nie wrócą ... mama się popłakała na to wszystko a tata chodzi jak struty... i wcale się im nie dziwie bo to jednak ich dziecko i to jeszcze gówniarz bo ma 23 lata więc w tym wieku to co poniektórzy dopiero zaczynają wchodzić w dorosłość ... z drugiej strony wcale się im nie dziwie nie bd mieć w pl pracy... chcą kupić mieszkanie... ale mimo wszystko smutne to takie ...
chcą przełożyć ślub kościelny z sierpnia tego roku na 2014/2015 ... choć wtedy to bd raczej coś jak odnowienie przysięgi małżeńskiej biorąc pod uwagę że wezmą to przyrzeczenie kościelne w stanach ...

sprawa się komplikuje z chrzestnymi... bo miał być on chrzestnym ... a teraz tak na prawdę nawet nie mam kogo wsiąść od mojej strony...

bez sensu miałam ten weekend i w ogóle MEGA bolą mnie plecy i głowa mi taaaaak napiernicza, mam smarkate dni, stresuje się wszystkim, zaczyna mnie lekko przerażać całokształt pracy i życia, nadal nie mamy planów co do wigilii a w ostatni weekend w przeciągu 30" moi teściowe pokazali na co ich stać ... jeszcze spotkałam się z znajoma taką z LO której wieki nie widziałam... i co? robi karierę w wawie, ma mieszkanie, maż prężną firmę, dziecko w drodze... ehhhh... tak wiem, cholera wie na ile to wszystko jest prawdą o ile wogóle jest prawdą... ale jednak ...
wogóle mam jakiegoś doła i wszystko za co się biorę zaczyna mnie przerastać ...

ehhhh... to się wyżaliłam ... przepraszam...

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2012-12-17 o 08:21
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:20   #2624
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane!

Udało nam się wczoraj przewieźć meble Mam zawalony cały duży pokój i wszystko przeglądam teraz- część wyrzucam, część zostawiam. Ale dziś to ogarnę, bo kto inny to zrobi jak nie ja Wszyscy chwalą nasze tapety więc chyba jest nieźle, hehe

Wczoraj wieczorkiem pojechaliśmy też do galerii. Udało mi się kupić dwupak biustonoszy do karmienia w H&M i bluzeczkę ciążową. Wrzucę Wam zdjęcia w wolnej chwili. Biustonosze są naprawdę fajne! Bawełniane, mają rozpinane przody. Trzeba jednak próbować mierzyć. U mnie się okazało, że obwód pod biustem jest większy niz zwykle więc gdybym nie zmierzyła byłabym w d. Wykorzystałam też karty rabatowe z Glamour, zrobiłam zakupy za 110zł, zapłaciłam 70. Czyli bluzkę dostałam gratis, a jeszcze 10zł na biustonoszach zaoszczędziłam Jednak w galeriach naprawdę dużo ludzi, a kolejki meeeeega .... Współczuję pracownicom.

Teść mnie zaskoczył, a jeszcze bardziej zaskoczył moją mamę. Przyjechał wczoraj z nami po meble i do moich rodziców, że zaprasza ich na Sylwestra. Na szczęście dopadłam moich rodziców szybciej i ich uprzedziłam. Ufff! Mama od razu do mnie dzwoniła, że nie chce nigdzie jechać, że absolutnie, że ona chce być w domu, nie szuka przyjaciół itd. Powiedziałam więc by zadzwoniła i powiedziała, że nie przyjadą i tyle. Mam nadzieję, że twarda będzie Nam już zapowiedzieli, że święta musimy dzielić po równo i raz u jednych, raz u drugich. Za rąk chcą nas u siebie. Już powiedziałam, że może akurat u nas będzie, bo ja nie chcę z dzieckiem się tułać po nocach.

Dobra kochane, lecę ogarniać mieszkanie. Potem zrobię sobie płatki owsiane z mlekiem. W tym tygodniu musze iść na glukozę. Jakoś damy radę

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2012-12-17 o 08:21
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:34   #2625
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dziękuję

kiedys bralam sinupret i fakktycznie bylo lepiej...
to moze jednak nie pojde do lekarza , a zaczne znowu brac sinupret?
no i po holendersku... paracetamol

antybiotyku nie chce (byly gdzies jakies studia, ze malo pomagaja przy zatokach).. a paracetamol chyba lepszy niz antybiotyk?

Jak masz w płynie ten sinupret to można się nim inhalować 3 razy dziennie od razu odczuwa się ulgę. A paracetamol na pewno lepszy od antybiotyku, no chyba że już inne metody nie pomagają i ma się potwierdzenie, że zakażenie ma charakter bakteryjny, bo niestety w pl i na wirusy przepisują - co jest jakimś niezłą abstrakcją !
Stary 2012-12-17, 08:43   #2626
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

babcina apteczka, ale jak by był mus, to bym wzięła.

Cytat:
bo jednak takie duże wydarzenia sportowe nawet na średnio zainteresowanych (ja) robią wrażenie
ba! Barca na żywca. Wolę Real, ale dla mnie to wydarzenie stricte teatralne. Najlepsi aktorzy świata na swoim stadionie... rozmarzyłam się

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
i teraz nie wiadomo czy wyników też nie pomylili
makabra

Cytat:
... jeszcze spotkałam się z znajoma taką z LO której wieki nie widziałam... i co? robi karierę w wawie, ma mieszkanie, maż prężną firmę, dziecko w drodze... ehhhh... tak wiem, cholera wie na ile to wszystko jest prawdą o ile wogóle jest prawdą...
bardzo personalnie podchodzisz do takich opowieści dziwnej treści. Olewka, pogratulować i robić swoje

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Udało nam się wczoraj przewieźć meble

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:46   #2627
LiwkaO
Wtajemniczenie

Witam się po weekendzie! gaduły!!!

to zaczynam odliczanie...10....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! i proszę też o kciuki za moją

Weekend leniwy! przeleżeliśmy niedzielę w wyrku

Dostałam paczkę z za oceanu wstawię później fotki ciuszków! stwierdzam, że w PL nie ma takich ładnych!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mój brzucho
21 tc 3 dni
uhuhuh! myślę, że to już się robi m2!

Cytat:
Pokażę wam Julię jak miała 2 tygodnie
i oczywiście mnie
Ale malutka! nie mogę sobię jeszcze wyobrazić takiego małego szkraba w domu!

Cytat:
Napisane przez brendi87 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim mamuskom Jestem Basia,mamy termin na 15marca.Bylismy u lekarza na poczatku miesiaca i powiedzial ze na 99%corcia ale jakos nie chce mi sie wierzyc wspomne ze mamy juz synusia 5latwiec bylaby parkaMam pewne obawy w zwiazku z ruchami dziciatka w pierwszej ciazy ruchy malego czulam bardzo dosadnie teraz jest strasznie lekko(choc sa i dni kiedy czuje je dosyc mocno) i troche sie martwie,nie wiem czy moze w drugiej ciazy czuje sie troche slabiej?Przyznam ze nie naleze tez do tych szczuplych wiec moze to przez tluszczyk a jeszcze po pierwszej ciazy zostala mi straszna wiszaca skora z rozstepami Co o tym myslicie??Lekarz powiedzial podczas wizyty ze wszystko w najlepszym porzadku jest.
Witaj! skoro lekarz mówi, że jest ok to za pewne tak jest

Cytat:
Ciuszki dla malutkiej
śliczne!

Cytat:
Witam!

Pozdrawiam brzuchaczki
hej hej! ja kupowałam cały zestaw mebelków z Klupsia.

Cytat:
Dzien dobry

ale zagoniony weekend w sobote bylismy w ikei i caly dzien nam zajely zakupy i transport.. mieszkanie zawalone (doslownie!)
wczoraj maz kladl tapety w sypialni i w kuchni, a ja bede dzisiaj malowala sciany, wieczorem czeka nas rozbiorka starej szafy i lozka... pozniej kolejne 2 wieczory bedziemy kladli panele, i montaz mebli... ale to pewnie po swietach, gdyz w sobote wyjezdzamy do tesciowej

a ja zmykam zaraz do lekarza... mam chyba zapalenie zatok.. boli masakrycznie..
Ja brałam antybiotyk wszechobecny duomox na wszystko

Cytat:
hej dziewczyny po weekendzie ...
u nas leci... mąz na 10ta idzie na ta rozmowę do banku jeju widzę jak się stresuje... żal mi go... ... wie, że jak nie ta praca to będzie cholernie ciężko znaleźć coś innego ...

poza tym okazało się że szwagier leży od wczoraj na oddziale i UWAGA: na ostatniej kontroli popatrzyli na nie to zdjęcie co trzeba tj. innego pacjenta!!!
i teraz nie wiadomo czy wyników też nie pomylili i zamiast podejrzenia łagodnego raka kości bd miał np. złośliwego ... nosz kur*a bo inaczej sobie nie powiem ... jak można się pomylić w takiej sprawie??? od początku mówiłam że ten lekarz jest dziwny... bo czy dobrze czy źle on cały czas mów że 'wszystko jest dobrze' ... idiota czy jak... i teraz nie wiadomo nawet co on właściwie ma w ręce bo dopiero teraz bd mu ją prześwietlać i stwierdzając co jest grane

żeby było tego mało mój brat zakomunikował nam wczoraj ze zostają w stanach na następne 2lata

są już 6msc legalnie ale chcą zostać nielegalnie na następne ok 2 lata... tam chcą wsiąść ślub a raczej przyrzeczenie kościelne i mieć dziecko a zaraz po porodzie wracać do polski... ehhhh... już ich nie widziałam ponad rok czasu bo rozminęliśmy jak my byliśmy w uk oni wyjechali... a ja się boję że oni jak już zostaną na te 2 lata to nawet i za 10siec nie wrócą ... mama się popłakała na to wszystko a tata chodzi jak struty... i wcale się im nie dziwie bo to jednak ich dziecko i to jeszcze gówniarz bo ma 23 lata więc w tym wieku to co poniektórzy dopiero zaczynają wchodzić w dorosłość ... z drugiej strony wcale się im nie dziwie nie bd mieć w pl pracy... chcą kupić mieszkanie... ale mimo wszystko smutne to takie ...
chcą przełożyć ślub kościelny z sierpnia tego roku na 2014/2015 ... choć wtedy to bd raczej coś jak odnowienie przysięgi małżeńskiej biorąc pod uwagę że wezmą to przyrzeczenie kościelne w stanach ...

sprawa się komplikuje z chrzestnymi... bo miał być on chrzestnym ... a teraz tak na prawdę nawet nie mam kogo wsiąść od mojej strony...

bez sensu miałam ten weekend i w ogóle MEGA bolą mnie plecy i głowa mi taaaaak napiernicza, mam smarkate dni, stresuje się wszystkim, zaczyna mnie lekko przerażać całokształt pracy i życia, nadal nie mamy planów co do wigilii a w ostatni weekend w przeciągu 30" moi teściowe pokazali na co ich stać ... jeszcze spotkałam się z znajoma taką z LO której wieki nie widziałam... i co? robi karierę w wawie, ma mieszkanie, maż prężną firmę, dziecko w drodze... ehhhh... tak wiem, cholera wie na ile to wszystko jest prawdą o ile wogóle jest prawdą... ale jednak ...

strasznie współczuje! a szwagier wie, że to nie jego wyniki były?? biedny naprawdę! znowu nerwy i czekanie na wyniki

A co do brata postanowienia to nie ma się co dziwić. Tak jak piszesz w PL nie mieliby pracy ale chcą wrócić to najważniejsze!

A co do koleżanki i jej kariery hmmm... no fajnie, że się dziewczynie powodzi. Ale tak jak mówisz skąd wiesz ile w tym prawdy i że jest tak różowo u niej?? Ja tam nigdy nie patrze na innych i cieszę się tym co mam. Fajnie jak innym się powodzi, cieszy mnie to jak znajomi sie dorabiają bardziej niż ja, ale nigdy im nie zazdroszczę
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:55   #2628
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ba! Barca na żywca. Wolę Real, ale dla mnie to wydarzenie stricte teatralne. Najlepsi aktorzy świata na swoim stadionie... rozmarzyłam się
Gran Derbi to by było coś, no ale tam już ceny jak z kosmosu, planowałam na jakieś kolejne urodzinki, ale w między czasie mojemu staruchowi trochę się zainteresowania rozbiegły i już od meczów przed TV, ma jakieś inne zajawki, więc raczej już się dublować nie będę, a na gran derbi jak będą pieniądze i czas kiedyś może mnie sam zabrać :P albo z synem, jak już będzie trochę starszy żeby zapamiętać ) czyli za jakieś 10 lat

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
[/B]Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! i proszę też o kciuki za moją
Stary 2012-12-17, 08:56   #2629
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Czesc wszystkim mamuskom Jestem Basia,mamy termin na 15marca.Bylismy u lekarza na poczatku miesiaca i powiedzial ze na 99%corcia ale jakos nie chce mi sie wierzyc wspomne ze mamy juz synusia 5latwiec bylaby parkaMam pewne obawy w zwiazku z ruchami dziciatka w pierwszej ciazy ruchy malego czulam bardzo dosadnie teraz jest strasznie lekko(choc sa i dni kiedy czuje je dosyc mocno) i troche sie martwie,nie wiem czy moze w drugiej ciazy czuje sie troche slabiej?Przyznam ze nie naleze tez do tych szczuplych wiec moze to przez tluszczyk a jeszcze po pierwszej ciazy zostala mi straszna wiszaca skora z rozstepami Co o tym myslicie??Lekarz powiedzial podczas wizyty ze wszystko w najlepszym porzadku jest.
cześć co do ruchów dziecka to ja teraz w 2c też słabiej czuję ale moze dlatego ze mam łożysko z przodu. Ale jak lekarz mówi ze jest dobrze to sie nie martw

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
podobno za 2 lata ma być
podobno

Cytat:
dzięki
wszystkim to buziaka a mi jakas smutna minka przypadła
współczuje potłuczonego tyłka

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A jutro usg, zaczynam się lekko stresować
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:58   #2630
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

A kochana bo nie doczytałam wcześniej, u nas też do inhalacji nie ma, ale ten w kropelkach ma minimalną ale jednak dawkę alkoholu, dlatego mój lekarz powiedział, że lepiej żebym się nim inhalowała bo działanie podobne niż piła. I rzeczywiście super mi oczyściło zatoki. Zalecił ok 30 kropli do miski z wodą no i wiadomo jak już dalej z inhalacjami dalej idzie, ręcznik i 20 minut przyjemności, a potem powódź z nosa, ale po jakimś czasie bardzo oczyszczające )
Stary 2012-12-17, 09:03   #2631
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
odebrałam wyniki i nie mogłam uwierzyć od ostatniej wizyty jem żelazo i hemoglobina dalej spadła już mam 10,8 a co najlepsze w tym miesiącu spadła najwięcej o 0.8. A wcześniej różnie o 0.4-0.6
Czytałam, że spada do 30t mam nadzieję że to prawda bo nie wiem co to będzie. Muszę zmienić dietę i wcinać więcej produktów zawierających żelazo.

A w sobotę zrobiłam pierwszy raz ciasteczka owsiane i muszę Wam powiedzieć, że pycha
http://mojamanufakturasmaku.blogspot...a-owsiane.html

Cytat:
a u nas od wczoraj deszcz i po śniegu ani śladu
Wiecie co mi się stało
upadłam z łóżka w nocy, znaczy wychodziłam do toalety i śpię pod ścianą, no i zahaczyłam o tż i upadłam na podłogę z łóżka, na szczęście na tyłek, ale tak się bałam o maluszka, że dziś połowę paczki ciastek zjadłam( ), ale wierci się, także wszytko ok, za to mój pośladek obolały.

W ogóle zauważyłam, że coraz częściej zdarza mi się zachwiać.
Uważaj na siebie i może zamień się miejscem z TŻ ja się zamieniłam bo męczyło mnie przełażenie w nocy przez niego a jeszcze jak mnie kłuje zawsze w nodze to już wogóle nie mogłąm wyjść od ściany.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
HEJ!
Dodatkowo załamałam się, że taki mały chłopiec może być tak niesłuchany i złośliwy... i jak tylko mu nie pozwalałam walić rękoma w klawiaturę (tylko mu pokazywałam, że może jednym paluszkiem) to ryczał... Non stop robił to czego mu nie wolno, jak tylko odszedł z jednego miejsca szedł w drugie - zabawki mogły nie istnieć Ja nerwowo nie mogłam wytrzymać bo dodatkowo nie ma z nim żadnej komunikacji... nawet jak się go woła to nie reaguje... już nie wspominając o prośbach, żeby coś dał żeby sie bawić... czy żeby szedł np do mamy, która go woła...
Albo ja się zestarzałam, albo mój brat przyrodni (15 lat młodszy), którego praktycznie wychowywała moja mama był aniołem!!!

I jeszcze ten syf do posprzątania.... masakrencja ;(
Widzę, że ciężki weekend miałaś

Cytat:
ciąg dalszy i porównanie śpioszków 56 z next-a i tego samego rozmiaru ze śpioszkami ze smyka.
Dlatego też zdecydowałam się zostawić rozmiar 56 tych szarych.
Śliczne a opaski to już w ogóle
A różnica w rozmiarach spora

Cytat:
Witam!

Pozdrawiam brzuchaczki
Witaj
Ja łóżeczko kupiłam używane z szufladą za 80zł
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 09:06   #2632
Agateczka*
Zakorzenienie

Hej kobietki kochane, stęskniłam się za wami
Ale jestem w czarnej du.... z nadrabianiem
nie mam czasu kompletnie, jak wy to robicie że go macie

Po krótce co u mnie, oprócz tego że cierpię na brak czasu na neta
Siostra moja dziś przylatuje w właśnie Tż z Tatą pojechali po nie, a my z Mamą ogarniamy domek no tak na Święta więc roboty troszkę jest...
Oprócz tego jeździmy za prezentami bo wszystko na ostatnią chwilę zostało a tu tydzień czasu

Po za tym mam już łóżeczko i przewijak od siostry jeszcze wszystko w pudłach ale na razie tak zostanie. No i trochę ciuszków nadających się dla chłopca(bo siostra córcie ma)

Mój maluszek ostatnio daje mi mocniejsze kopniaki, bo wcześniej czułam go tylko na dole a teraz fika pod żebrami ogólnie brzuchal co raz większy.
A przyszła mi sukienka, ta co wrzucałam linka, ładna jak za tą cenę ale rozmiarówkę to nie wiem skąd oni wzięli wzięłam największą z racji tego że wiadomo brzuch urośnie, i co... na brzuch to miejsce jest ale ogólnie opięta no ale cóż,założy się i taką

A teraz kciuki za dzisiejsze wizyty...

to narka
Stary 2012-12-17, 09:10   #2633
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A kochana bo nie doczytałam wcześniej, u nas też do inhalacji nie ma, ale ten w kropelkach ma minimalną ale jednak dawkę alkoholu, dlatego mój lekarz powiedział, że lepiej żebym się nim inhalowała bo działanie podobne niż piła. I rzeczywiście super mi oczyściło zatoki. Zalecił ok 30 kropli do miski z wodą no i wiadomo jak już dalej z inhalacjami dalej idzie, ręcznik i 20 minut przyjemności, a potem powódź z nosa, ale po jakimś czasie bardzo oczyszczające )
o dzieki
zamowilam w takim razie kropelki
sinupret w tabletkach jeszcze mam, wiec zaczne znowu brac..

moj lekarz jest przeciwnikiem antybiotyku, i przepisuje tylko jezeli nic nie pomaga... wiec pewnie na poczatek by mi i tak zalecil sinupret, inhalacje i plukanie nosa roztworem soli..

tylko, ze mnie nigdy tak nie bolało, dlatego mysli mi juz zaczely krazyc wokol tego antybiotyku
Stary 2012-12-17, 09:20   #2634
Agnjeska
Zadomowienie

A ja już po wizycie. Mam b. Dobre wyniki żelaza(: mała ułożona wspak tak jak myślałam. Ja mam 1 kg na plusie... W sumie myślałam że będzie więcej. Ale nie narzekam od początku już 5 kg jest.
Nastepna wizyta 7 stycznia a usg 16 stycznia...
Liwka kciuki za Twoja wizytę i resztę dzisiejszych.
ObserwujeCie pytałam o ochraniacze i rzeczywiście tutaj zabronione. Przez zły przepływ powietrza. Badania wykazały że może to być jedna z przyczyn śmierci lozeczkowej. No to tyle.
Czekam teraz na busa i do pracy... Miłego dnia dziewczyny(;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 09:46   #2635
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:

Tulę ciepło. Czasami uzbiera się problemów i jest taki gorszy czas. Ale on minie.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Dzieńdobry
odebrałam wyniki i nie mogłam uwierzyć od ostatniej wizyty jem żelazo i hemoglobina dalej spadła już mam 10,8 a co najlepsze w tym miesiącu spadła najwięcej o 0.8. A wcześniej różnie o 0.4-0.6
Czytałam, że spada do 30t mam nadzieję że to prawda bo nie wiem co to będzie. Muszę zmienić dietę i wcinać więcej produktów zawierających żelazo.
Kochana, mi w pierwszej ciąży poleciała hgb najbardziej pod koniec ciąży. Do porodu jechałam jak miałam trochę ponad 9 a po porodzie miałam ponad 7. Zaczęła rosnąć i dopiero mnie wypisali z małym.
A właśnie - wcinasz mięcho?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
A ja już po wizycie. Mam b. Dobre wyniki żelaza(: mała ułożona wspak tak jak myślałam. Ja mam 1 kg na plusie... W sumie myślałam że będzie więcej. Ale nie narzekam od początku już 5 kg jest.
ObserwujeCie pytałam o ochraniacze i rzeczywiście tutaj zabronione. Przez zły przepływ powietrza. Badania wykazały że może to być jedna z przyczyn śmierci lozeczkowej. No to tyle.
Jak Wy to robicie, że tak mało Wam przybywa?

Ale za udaną wizytę i za to, że wszystko ok.

Ja trzymam kciuki za dzisiejsze pozostałe wizyty. I zaraz jadę na jakieś małe zakupy - pajacowe, bodowe itp.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 09:52   #2636
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
albo z synem, jak już będzie trochę starszy żeby zapamiętać ) czyli za jakieś 10 lat
o yeah, włączyła mi się marzycielnia

Cytat:
odebrałam wyniki i nie mogłam uwierzyć od ostatniej wizyty jem żelazo i hemoglobina dalej spadła już mam 10,8

Cytat:
A ja już po wizycie. Mam b. Dobre wyniki żelaza(: mała ułożona wspak tak jak myślałam.

super wieści!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I zaraz jadę na jakieś małe zakupy - pajacowe, bodowe itp.
Fajnie to brzmi udanego polowania

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 09:57   #2637
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieńdobry
A do tej pory zmieniłaś coś w diecie, w sensie te buraki, mięso czy tylko suplementacja ? Pytam z ciekawości.

Cytat:
Witaj
Ja łóżeczko kupiłam używane z szufladą za 80zł
O to jak my, 65 w komisie, plus biała farba za 22

Cytat:
dziękuję i

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

A jeszcze Wam napiszę, że trochę zła jestem, bo miałam dziś jechać po ubranka, wanienki i inne pierdoły do mojej przyjaciółki, ale synek jej się pochorował i w związku z tym przełożyłyśmy to na po nowym roku... no trudno, sporo czasu jeszcze jest, ale tym sposobem, jestem totalnie wstrzymana z wszelkimi zakupami, póki co
Stary 2012-12-17, 10:02   #2638
czarny flamaster
Zadomowienie

Będąc wczoraj w H&M oglądałam ubranka dla dziecka i....doszłam do wniosku, że nie będę niczego kupować. Mały ma parę nowych body, dostanę ubranka po moim bracie. Dzieciątko szybko będzie rosło więc szkoda inwestować w nowe rzeczy. Najwyżej zajrzę do jakiegoś sh kiedyś. Potem wiosna i lato więc nie będę go grubo ubierać. Dopiero w zimowe zainwestujemy.
Nie kupiliśmy jeszcze łóżeczka czy wózka. Najpierw mały musi mieć pokój zrobiony, a potem będę się w to bawić.

Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 10:12   #2639
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Czesc wszystkim mamuskom Jestem Basia,mamy termin na 15marca.Bylismy u lekarza na poczatku miesiaca i powiedzial ze na 99%corcia ale jakos nie chce mi sie wierzyc wspomne ze mamy juz synusia 5latwiec bylaby parka
witaj

Cytat:
Ciuszki dla malutkiej
Cytat:
ciąg dalszy i porównanie śpioszków 56 z next-a i tego samego rozmiaru ze śpioszkami ze smyka.
Dlatego też zdecydowałam się zostawić rozmiar 56 tych szarych.
śliczne..

Cytat:
Witam!

Pozdrawiam brzuchaczki
cześć..

Ptaszysko śliczny brzuszek..
Dragusia no no.. już prawie wszystko gotowe.. super..

za wszystkie dzisiejsze wizyty..
u mnie po weekendzie jakoś tak szaro, buro i do d..
śnieg się roztopił i tak brzydko..
poza tym spałam dziś 5 godzin, bo córcia w nocy płakała i nie mam pojęcia co się jej działo.. siły nie mam..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 10:17   #2640
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze
No ja tam nie mam się czym licytować. Pewnie jestem średnia. Chociaż zauważam skromnie, że tu u nas jakaś anoreksja ciążowa jest uprawiana. Bo jak można przytyć np. 5 tylko? No jak?
Największa dla mnie atrakcja małego przyrostu wagi, to mało do zrzucenia po ciąży
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości