|
|
#2641 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i kciuki za wizyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie nie jadałam wołowiny za często a prędzej filety z kurczaka itp Piłam sok z buraków, jajka często i warzywa zielone ale nic to nie dało dlatego jutro kupuję wołowinę i jem codziennie może to pomoże. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
ja mam 10kg na plusie a co
Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2012-12-17 o 10:32 |
|||
|
|
|
|
#2643 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
HEJKA
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I głowa do góry... gratuluję ![]() Cytat:
mnie po żelazie w tabletkach i nie zmienianiu diety nadal spadała krew... miałam się wziąć za siebie a od tygodnia nadal coś mi dieta nie idzie... w lodówce szpinak i brokuły codziennie na mnie patrzą i mówią: ZRÓB COŚ ZE MNIE!Cytat:
![]() ![]() klask i: ułożona wspak? tzn główką u góry?Eh... ale dzisiaj pospałam.... aż wstyd! Trzeba się ubrać i coś działać
|
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj u rodziców i rozmawiałam z moim 10letnim bracie o dzidziusiu. Myślałam, że padnę.
Wstępem: Bartosz ma 10 lat. Urodził się gdy miałam lat 15, ale pomimo różnicy wieku mamy świetny kontakt- graliśmy i oglądaliśmy razem Potter`a, słuchamy podobnej muzyki itd . To moje kochane słoneczko! ![]() [B]artosz, [J]a B: A wiesz, że Twój dzidziuś zjada Ci obiadek? Ty coś jesz, a on już am! i Ci to zjada. J: Wiem Bartoszu, dlatego teraz jem dwa razy tyle by nie zdążył zjeść mi wszystkiego. W Wigilię będziemy walczyć o jedzenie! B: Eeeeej! Nie możesz mi zjeść wszystkiego! Chciałam zmusić maluszka do ruszania się by mały poczuł jak kopie. Bartosz stwierdził, że nie chce czuć jak kopie, bo będzie go to bolało, a poza tym, że mu się to kojarzy. Powinnam też zmienić imię dziecku, bo on nie zna żadnego Sławka i będzie zapominał jak siostrzeniec się nazywa. ![]() Najbardziej jednak rozwaliło mnie jego zdanie co do wigilijnego "przemawiania ludzkim głosem". Mamy pieska. Jay Jay`a. B: A co jeśli Jay Jay nie wie, że tak ma na imię? A co jeśli się odezwie w Wigilię i będzie myślał, że nazywa się Stefan? Co do wagi w ciąży- moja mama mówi, że ona chyba ze 30 przytyła, a notabene jest niższa ode mnie naprawdę szczupła. Nosi rozmiar s/m, a ja l/xl. Waga mi skoczyła, ale nie mam jeszcze żadnego rozstępu
|
|
|
#2645 | |||
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wizyte
![]() ja brałam duomox trzymamy kciuki Cytat:
no kochana już nie długo ![]() trzymam kciuki za wizyte. ciekawe ile twoja Miśka już waży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny... jakiego ja mam przystojnego męża
ja stwierdzam, że zakochuje się w moim 'uszalu' codziennie a jak się ubierze w garnitur ... albo co lepsze w szorty na plaży ... ehhhhh...brunet, 195cm, minimalny zarost (mój wywalczony ), ćwiczący na siłowni (haha jednak nadczynność serca daje plusy ) ... dobrze że ma już gps'a na dodatek ma tyyyyle plusów że czasem sama się zastanawiam jakim cudem to właśnie mnie się trafił taki okaz... oczywiście nie żebym narzekała ostatnio mi powiedział, a raczej do szedł do wniosku, że on to się chyba we mnie jeszcze raz zakochał... bo tak ślicznie wyglądam z brzuszkiem ehhhh... to sobie pofolgowałam... i teraz rozbestwiłam się nad swoją skromnością a co tam... mój skarb to się chwalę nieeee Szwagier już przygotowany do operacji!!! ma ogolone uda w razie potrzeby przeszczepu kości ... ręka tez ogolona w razie ... amputacji ... ![]() ![]() ![]() a mój mąż siedzi przed rozmowa kwalifikacyjną... ja nie wiem jak on to przetrwa ... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- co do wagi... u nas na razie +9kg i mamy 26tc ... ![]() sadze że moje 'założenia' jakże ambitne co do wagi MAX +11kg w całej ciąży pójdą w łeb... ale pofolgowałam sobie ostatnio z słodyczami ... ehhh... ja niedobra muszę odpuścić bo z tego to nic ...
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to brawo dla mężolinki!Ja nie zakładałam wagi do przytycia w ciąży... łatwo mi się przybiera, średnio łatwo zrzuca.... Dlatego jestem szczęśliwa, że mam te +8 do tej pory.... A czego jak czego, ale słodyczy sobie w ciąży za Chiny Ludowe nie odmówię
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczesniej sobie pozwalam na slodycze i bylo 4kg w mc , potem zaprzestalam slodyczy i tez bylo 4kg w mc wiec bez sensu rezygnowac
|
|
#2649 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie brałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=czarny flamaster;38171319
Oglądam DDTVN, ma być temat o tym ile tyją kobiety w ciąży i czemu się licytują, która mniej. Dziwne, ja się nie licytuję. Przytyłam 16 i jest mi z tym bardzo dobrze [/QUOTE]Też oglądałam,ale ja mam już 10 kg na plusie i dobrze mi z tym..... Miałam wczoraj wątpliwą przyjemność wylądować na Izbie Przyjęć..... leżałam w domu prawie cały weekend, bo chce żeby mi ta szyjka się wydłużyła, ale za kazdym razem jak wstawałąm, to zaraz brzuch robił sie jak kamień....A wczoraj wieczorem zaczął pobolewać jak na okres.... Dzwonie wieczorem do ginki, a ona, ze na odleglosc nic mi nie poradzi, ze jak boli jechac na pogotowie. No i mąz wrócił z pracy i pojechaliśmy... Czekaliśmy 1 godzinę na lekarza, bo miał zabieg jakiś, poza mną nikogo w poczekalni nie było. Przyszedł doktor, mówie, ze ma krókawą szyjke i twardnienia brzucha i pobolewania, zbadał i tak: Szyjka na szczęscie twarda..i ciut dłuższa 28mm (we wtorek było 25mm). Dodstałam jeszcze jakies czopki rozkurczowo, dalej no-spe forte i magnez łykac i polegiwac, ale nie plackiem kazał. Jak nie przejdzie po 2-3 dniach kontaktować się ze swoim lekarzem. Mam jakis lekki stan zapalny, no i ta szyjke kazał obserwowac i mowił,że szkoda, ze nie wiemy jaka była na początku ciązy, bo moze taka moja uroda po prostu... Dziś brzuszek miękki na szczęscie, troche sie uspokoiłam po tej wizycie- moze była ona na wyrost, ale wole dmuchac na zimne. Poza tym badali mi puls małego 140, rzucił okiem na USG-dopochwowo i przez brzuch. Takze teraz juz spokojniejsza, poleguję sobie według wskazań a jutro zadzwonie do ginki powiem jej co i jak
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lezenie pomoglo
|
|
|
#2652 |
|
Rozeznanie
|
też tak myślę, bo taka na wpół obudzona była, cały czas coś mówiła i płakała.. ech.. dobrze, że chociaż teraz ma humor świetny..
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja teraz jak wiem ze cos sie tam dzieje to chętnie bym codziennie jeździła na IP żeby sprawdzili czy jest ok Na szczeście za 10 dni usg mam nadzieje ze do tego czasu nic sie nie pogorszy
|
|
|
#2654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
klementyna no to przynajmniej zerknęli na Ciebie i się uspokoiłaś.
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam i gratuluje dziewczynki ![]() qrde wczoraj zrobilismy tylko jedna rundke z rzeczami, a sie nameczylam haha - juz sobie wyobrazam jak bedzie z rozpakowywaniem - SEGREGACJA bedzie konieczna poza tym caly dalszy dzien gralismy znowu w karty ahaha, dawno sie tak nie ubawilam. no i w koncu przyszedl czas by podzielic sie potrawami swiatecznymi - mloda do nas przylatuje, lecz idziemy do naszego wspolnego znajomego - plus jedna nasza ( moja i sis ) kolezanka i kolega ( moj i Tomka ). no i stwierdzilam ze zrobie kutie - i pytam sie Agi ''- czy znajde tutaj mak'' --' taaa znjadziesz sie w kiciu po maku ' odp Aga zbytnio jej nie zrouzmialam, wiec prosze o wytlumaczenie. no i dostalam ze przeciez z maku robi sie opium i w Norwegii mak jest zabronioy do hodolwi bo to nakrotyk i dalismy rade.ogolnie WITAM sie w nowym tygodniu Gratuluej zaczetych i skoczonych i za tygodniowe wizyty |
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak nie teraz, to kiedy?
|
|
|
#2657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bionorica.pl/produkty/sin...a_pacjenta.pdf Można - ja schudłam 12 kg, pewnie w sumie więcej, bo przecież ileś tam idzie na tym etapie na płód, macicę, łożysko itd. Nie mam żadnych zachcianek, nadal wymiotuję. Nie mam anemii, infekcji, zaburzeń hormonalnych... Jak tak dalej pójdzie to pewnie po porodzie będę ważyć mniej niż przed ciążą. Wczoraj kupiłam sobie nowe dżinsy ciążowe, bo stare z początku ciąży z d mi zlatują - poprzednie rozmiar 46, teraz 42 - przed ciążą pewnie nie wciągnęłabym ich na biodra nawet, teraz są w sam raz.
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
ano OC dużo innych rzeczy tez jest zabronione
![]() ja mam dziś naprawdę mega Lenia Poniedziałkowego ale za to cos zabawnego nestlle pozwolę ci LIZNĄĆ puszeczkę siostra mi kupila, az sie zdziwilam |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe oglądałyście ten program?! więc gin mówił, że chudnięcie w ciąży to objaw patologii (albo coś się dzieje, albo kobieta była za gruba przed ciążą) - także
![]() ![]() ![]() ![]() (ja byłam obiektywnie za gruba, bo wyniki mam dobre cieszy takie wyznanie ![]() Cytat:
Cieszę się że OK ![]() Po wizycie. Mam skierowanie do Kliniki Chorób Metabolicznych CMUJ. Oczywiście dodzwonić się nie mogę ![]() ![]() Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty. Pytałam o łożysko - niskie, z przodu. Je trzeba obserwować, ale nie ma wpływu na nasze Maluszki w tej chwili. aaa i bez USG łożyska sprawdzić nie sposób (wg mojego doktorka)
|
|
|
|
#2664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-12-17 o 12:27 Powód: złe cytowanie |
||
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj waga pokazała 87,5 z czego już miałam we wrześnio 81 kg - wiec po mału przybieramy no ale według mnie jest to indywidualna sprawa każdej z nas, może jakoś genetycznie uwarunkowane. moja mam ze mną przytyła tylko 12 kg. jest raczej dość szczupła osoba. wiec myślę ze może jakoś w te stronę trza patrzeć. no ale rożnie to bywa - raz idzie w dupcie raz idzie w brzuszek |
|
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście. i żaden powód do dumy że się waży mniej niż przed ciążą (wciąż o 1 kg )... równie dobrze mogłabym teraz ważyć +20 - jaki mam na to wpłwy ?! jem (jadłam
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem, że byłam otyła - ale nie zgodzę się z tym, że chudnięcie w ciąży to objaw patologii - bo jak nie mam apetytu i jem dużo mniej niż przed ciążą i dodatkowo nie jem wielu tuczących rzeczy, które jadłam przed - no to z czego mam tyć?
|
|
#2669 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
, ja dzisiaj w mega fajnym nastroju , wyspałam się ,głupi sen miałam ..... ,że do mojego tżta przychodziły laski ćwiczyć na siłce i przy okazji go macały itp.a on mi się tym chwalił... jak wleciałam do nich na tą siłke to zrobiłam taki sajgon,że ....... ![]() ja z tych nie zazdrośnic więc fajnie czasami poczuć coś takiego - ale tylko we śnie !!! jak się obudziłam to odrazu się ucieszyłam ,że nic takiego się nie stało .... no i do teraz humor pozostał.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślałam ,też nad wykupieniem treningu personalnego z takim tam jednym kulturystą albo zamówię mu ryby za którymi się rozgląda .... Cytat:
za pracę !co do sytuacji szwagra - to masakra i obłęd !!! nie komentuję , no ale lepiej aby we wszystkim się pomylili i okazało się ,że to nic takiego ..... co do brata to i może żal ale jeśli ma być szczęśliwy ..... ja zawsze powtarzam moim dzieciom ,że mają okazję pofrunąć gdzie kolwiek będą chcieli ... nawet tak bym wolała - nasz kraj jest no powiedzmy- trudny.... nie to,że gdzie indziej duuużo lepiej no ale można spróbować ,nie chciałabym dzieci trzymać kurczowo koło siebie bez możliwości rozwoju ...a rodzice będą tęsknić i odwiedzać .... Więc i Wy może będziecie mieli okazję na wyjazd w odzwiedziny .... zawsze to okazja..... a co do Twojego doła to ![]() Cytat:
Cytat:
)........
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego badania łożyska bez usg to dziwne że moja wyczuła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Akurat jutro kolejne badania, więc zobaczymy, czy coś nie urosło 

05.07.2008 

klask i: ułożona wspak? tzn główką u góry?
... ehhhhh...

jeju widzę jak się stresuje... żal mi go...
A co do tego badania łożyska bez usg to dziwne że moja wyczuła