|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
A mi tyłek wymroziło na spacerze, wieje, okropnie jest. Byłam aby dzieco przewietrzyć bo 2 dni nie wychodziłyśmy.
Nie mam weny jakoś. Zabieram się za obiad. Oko mi skacze, za mało magnezu chyba. Pieleszka ta siostrzenica to ta z długimi włosami na zdjeciach na fejsie? laska z niej rośnie. Widac że taki buntownik. Dziubek czuć pozytywną energię od Ciebie Anka może jednak zdasz?odczucia po są zawsze kiepskie. a kto się opiekuje małym jak Ty pracujesz a teście i rodzice daleko? Czy Rafał ciągle u nich siedzi a w weekendy po niego jeździsz? czy jak?
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
właśnie dostaliśmy kolejnego kopa ja już nie wyrabiam ... |
|
|
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4744 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Buuuuuu przeszło?Cytat:
ale piękne pierniczki 3-4 sztuki ![]() Cytat:
![]() dzięki dziś z nim już ciut lepiej dostaje antybiotyk, nawet dziś już poszedł siku na pole Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do drugiego to raczej niespełna rozumu ![]() Cytat:
![]() ale widzę że nie tylko mi włącza się nieśmiertelność [QUOTE=marzena_S;38167784]Dobry wieczór Patik, aż się wzruszyłam oglądając cud narodzin okiem fotografa.
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Agula ja kiedyś się nim bawiłam, ale nie wiem czy pamiętam jak to jest z tymi warstwami, moge popróbować, ale nie musiałabym go ściągnąć
|
|
|
|
#4746 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Nie myje 3. No co za zachowanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Jak pracuje małym opiekuje się tesciowa albo mama u nas w domu, zmieniają się co 2-3 tygodnie. Albo biorą do siebie jak wyjeżdzam na delegacje tygodniowe. Albo ja jadę z nim jak jestem w delegacji w okolicach miejscowosci gdzie mieszkają rodziece/teście i dojeżdzam wtedy do domku.
|
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
Patiku tak to ta siostrzenica
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczcie http://wiadomosci.onet.pl/wideo/urod...,102764,w.html |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lili - my zu zywamy - 5-7 pampersów. ok 4 w ciągu dnia i 2-3 w nocy. Shira - dobrze, że "uratowałaś" psa - ale musisz być ostrą babką! Aga - pierniczki bardzo ładne - ja jeszcze nigdy nie piekłam ![]() brumku, patik - współczuje nocek! u nas tez nie wesoło, ale nie ma takiej tragedii, tym bardziej, że przez 2 tyg. sypiałam po ok. 7 godz. bez przerwy! Pieleszka - nocki gratuluję i czekam na podobną! Mój mały 4 noce w swoim życiu przespał cale -w sierpniu tego roku jak byliśmy nad morzem - chyba klimat mu służył! |
|
|
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku co sie stalo?
![]() Shirka dobrze, ze z psina lepiej. |
|
|
|
#4752 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIUBKU co sie stało?
|
|
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
dziubku co się dzieje
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam @.
W związku z tym mam strasznego nerwa. Przedtem napisałam posta to net docięli i d.upa wołowa. Do tego jestem głoda ale już mrożone pierogi się gotują Nam idzie 4-5 papmersów na dobę. Ale w rozmiarze 5 jest "tylko" 46 sztuk. 3 paczki w miesiącu pójdzie. Alibany nasze nocnikowanie idzie bez większych postępów. Rano i po drzemce w ciągu dnia sadzam, zawsze jest siku, grubsze już nie tak często. Ze dwa razy zdardzyło się, że Radzik pokazał na pampersa, posadziłam go na nocniki zrobił siku i kupkę. A dziś np zpstawiłam mu mokrego pampersa parę minut dłużej rano, później posadziłam na nocniku bo kupy wczoraj nie było. I co? Nic. Zrobił po paru minutach jak mu nowego pampka założyłam. Nie mam parcia na nocnik. Dziewczyny która niedawno albo i dawno szukała dużego prześcieradła na gumkę? Stronczek?Dziubek pisz co się dzieje
|
|
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
Ale mam nerwa!Wróciłam właśnie ze spaceru.Byłam tylko pol godziny, bo Borysek przewrócil sie i upadła w psie odchody.Co sie dzieje na naszym osiedlu jak snieg stopniał, wszedzie ich pelno.Ludzie nie sprztaja po pieskach(a szczególnie jak juz śnieg spadnie), a worki sa przy smietnikach specjalne!Tak sie wkurzyłam, bo caly brudny (ja pozniej tez, jak go na rece wziełam ), musielismy wrocic do domu, szalu dostał ze tak szybko, nie mogłam go uspokoic(co nigdy sie nie zdarza). Jeszcze takiego spaceru nie mialam!Biedne to moje dziecko, teraz zasnęło.I mam pytanie:Co jest dobre na odparzenie(ale juz takie poważne)?Borys od wczoraj tak sobie pupę odparzył (od urodzeni takiej nie miał), smaruje alantanem plus, az placze jak mu pieluszke przebieram. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-17 o 13:56 |
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
musimy zapłacic koszty wyrwanych drzwi w samochodzie (tym co M dorabiał rozwożąc paczki )
koleś jak M wsiadał zahaczył mu drzwi listwami z przyczepy i pojechał wyrywając je mam dośc dziewczyny, jakieś fatum nad nami wisi... nie mam nawet pojęcia w ilu tysiącach zamknie się naprawa... zabrakło mu sekundy zeby te drzwi zamknąć a to bardzo ruchliwa ulica i trzeba wsiadac i wysiadac w biegu żeby nie było ,że koniec atrakcji to własnie mi zadzwonił ,że samochód na przejściu dla pieszych walnął mu w kolano i zwiał -nie zahamował choć M był na pasach |
|
|
|
#4757 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-17 o 14:04 |
||
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam alantan maści niebieskiej, najlepszy jednak jest robiony krem od pedatry. |
|
|
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łączę się w bólu. My co prawda na wsi i tutaj mamy totalną samowolkę ale szlak mnie kiedyś trafił jak Radek przerwócił się i wytarzał w kaczych kupach. Na trwwaniku przed blokiem gdzie nie powinny gady chodzić. Na odparzenia nie pomogę Cytat:
![]() Dziubek ale jak? W jednym i drugim przypadku nie było świadków? M nie odpisał numerów rejestracyjnych? Boże
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-12-17 o 14:09 |
||
|
|
|
#4760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie pomogę bo sie nie znam. |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sprawa drzwi ... był sprawca ale nie poczuwał się do winy. I problem w tym,że policja najcześciej każe tego który wsiadał/wysiadał (choć są wyjątki jak widać dla osób publicznych : http://www.mmwarszawa.pl/406358/2012...category=video ) temat nie do przeskoczenia ... |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
O matko Dziubku
, a tż nie zapamiętał rejestracji? Mam nadzieję, że nic poważnego mu się nie stało . DDewik, to prawda, że ludzie nie sprzątają po psach. Ja zawsze wzbudzałam wielką sensację sprzątając po Borysie.. U Nas też kupa na kupie. Biedny Borysek miał pecha. Piękną macie choinkę i Borysek to mega przystojniak. Myha, ale się uśmiałam z ostatniego zdjęcia Martynki. Nie dziwię, się że dziewczyna tęskni za śniegiem, ja sama nie mogę przeboleć że taka chlapa się zrobiła. I tak podobno ma być już do Świąt. Brumku, to teraz kolej żeby tż upichcił porcję pierników, skoro wyjadł. U Nas też pobudki, a na zęby już zwalać nie mogę. U Nas pierwsza noc Hani w łóżeczku była z kryzysem, płakała- tż brał na ręce uspokajała się, odkładał i znowu lament i tak kilka razy( ja miałam zakaz przychodzenia, ciężko mi było), ale już dwie kolejne noce minęły z pobudkami tylko na picie. Anka, trzymam kciuki żeby jednak udało się zdać. Hania też nie chce siedzieć na nocniku, więc odpuściłam temat. Planuję na wiosnę zacząć odpieluchowanie. Duplo- też jestem Nimi zachwycona. Udaje że karmi zwierzątka (w zestawie są jabłka, pomarańcze, kukurydza, chleb), wkłada je do łóżeczka żeby spały, wącha kwiatki, jeździ autkiem- no jest szał. ![]() Scio, no i wysłałam tż po gazetę z klockami. ![]() A my dzisiaj o mały włos zaliczylibyśmy stłuczkę. Ludzie jeżdżą jak szaleni. Facet zajechał nam drogę i dzieliły Nas milimetry od zderzenia. Nawet nie chce myśleć co by było gdyby tż nie wyhamował...(samochód wjechałby w Nas dokładnie w miejsce gdzie siedzi Hania ) Droga była dwupasmowa, więc tż dogonił faceta i mu pokazał żeby stuknął się w głowę, na co ten wystawił środkowy palec. To przelało czarę goryczy i mój spokojny, szarmancki i poukładany tż nie wytrzymał. Zajechał mu drogę, zatrzymał się, wyszedł z samochodu i poszedł nawrzeszczeć na kolesia prawie wyciągając go przy z tym z auta. Patrzyłam na to wszystko z rozdziawioną paszczą, facet się zrobił blady jak ściana, zaczął machać przecząco rękami i był potulny jak baranek. Tż wrócił do samochodu, Hania wydała z siebie takie przeciągłe pełne podziwu "tataaa", a ja dałam radę tylko zapytać "I co ulżyło Ci?" i wybuchnęłam śmiechem
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela to swojski sok, robiony z żurawin zbieranych na mokradłach.
Dziubek masakra, co to się u Was dzieje. Fatum, bo jak inaczej to nazwać?a co w firmie mówią? już kazali pokryć te koszty?Aga na własne życzenie bo na fb gadałam do prawie 1 zamiast spać.. a potem Sara. U nas na odparzenia mam pimafucort, ale na receptę. Tormentinol czy jakoś tak może spróbuj? najlepiej dużo wietrz, używaj wacików a nie chusteczek. TŻ mnie wkurzył. Chce mu zrobić dobry obiad ( pieczone ziemniaki w piekarniku) a mi gada że zgroza żebym 5 kartofelków to piekarnika wkładała i prąd ciągneła. Że trzeba ugotowac i podsmażyć i na jedno wyjdzie
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-12-17 o 14:32 |
|
|
|
#4764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
Dziubku ....brak mi słów, ale dzisiaj jestem w morderczym nastroju także bym powiesiła tych kolesi za jaja
no jak tak można!bardzo bardzo współczuję ![]() Ddewik polecam maśc Tormentiol. Co prawda nie zaleca się do stosowania dla dzieci, ale lekarz mi pozwolił posmarować przez trzy dni tylko na noc cienką warstwą i powiem Ci że naprawdę paskudne odparzenie wyleczyło |
|
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Agula, możesz podesłać mi zdjęcia- spróbuję wyciąć, choć nie obiecuję, że coś sensownego z tego mi wyjdzie.
![]() Telik, mów jak po weselu? Jak Jasiu zniósł rozłąkę? I jakim cudem w międzyczasie zdążyłaś upiec piękną piernikową chatkę? |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Mam dzisiaj lenia jak stąd do Warszawy ![]() Domek ma drzemkę, a ja powyciągałam ozdoby świąteczne. Tak szczerze to nic a nic nie chce mi się już tutaj w mieszkaniu robić... No ale mąż mi wjechał na ambicję i muszę zrobić im święta Dzisiaj z Domkiem będziemy piekli pierniczki. Chcę też wyciągnąć męża na jakieś zakupy, nie mamy prezentów. Tylko nie wiem, o której wróci i czy będzie mu się chciało. No i wypatrzyłam sobie buty, chciałabym je przymierzyć i kupić,a z Domkiem marne szanse na to Weekend spędziłam na uczelni, w sobotę z Domkiem była moja siostra a w niedziele tż (poszedł na łatwiznę i pojechał do mamusi, on odpoczywał a teściowa ganiała ). Domek podobno przewrócił im dom do góry nogami, pozbijał różne rzeczy...Jutro odbieram ostatni wynik i w środę jestem umówiona do lekarza, więc trzymajcie kciuki! Brumku, podejrzenia zawsze są Nie miałabym nic przeciwko, ale póki nie mam pewności że jestem zdrowa, wolę unikać takich miłych niespodzianek ![]() Dziubku,kurcze pech Was nie opuszcza Tż-owi coś sie stało?AgaG, fajne masz te dziewczynki Ja już się nie mogę doczekać, jak Domek sam będzie ozdabiał pierniczki![]() Marzena, dla tż-ta. Jakby mój zaproponował, że będzie wstawał do Domka, pomyślałabym że coś przeskrobałA sytuacja na drodze groźna, ale z zachowania męża się uśmiałam Mój też zawsze taki agresywny. Ddevik, a sudocrem nie pomógł? Wietrz dużo pupę i posypuj mąką ziemniaczaną. Borysek jest świetny, ma takie długie włoski Myha, widać że saneczkowe szaleństwo u Was ![]() U nas już nie ma śladu po śniegu
|
|
|
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymek po pierwszym strzyżeniu - dzieło taty
|
#4769 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko było dziecko na trawnik wypuścić![]() Bepanten, wietrzenie pupy jak najwięcej, niwużywanie chusteczek nawilżających (tylko woda)... Cytat:
Ściskam mocno! Trzymajcie się dzielnie! Cytat:
Super! ![]() Te oczy są cudowne! |
||||
|
|
|
#4770 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

zębole
przeszło?

Bo jest zimno i jak pootwieram, to Tymcio zmarznie. Chyba go w kurtkę ubiorę i tak to zrobimy 

Hania też nie chce siedzieć na nocniku, więc odpuściłam temat. Planuję na wiosnę zacząć odpieluchowanie.
Facet zajechał nam drogę i dzieliły Nas milimetry od zderzenia. Nawet nie chce myśleć co by było gdyby tż nie wyhamował...(samochód wjechałby w Nas dokładnie w miejsce gdzie siedzi Hania
dla tż-ta. Jakby mój zaproponował, że będzie wstawał do Domka, pomyślałabym że coś przeskrobał