|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Zapomniałam jeszcze o tych rozstępach, mojej znajomej wyszły ...PO porodzie. To dopiero jest wkurzające.
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadaj, jak wrażenia. Nie męża, tylko narzeczonego. A wiem, że go nie wpuszczą na salę, to przecież oczywiste. Ale później, po cięciu, będzie mógł zobaczyć małą, tak przynajmniej jest w Olsztynie, w miejskim. Na sali go nie będzie (bo to przecież operacja, nawet bym nie chciała, żeby to oglądał), ale jak tylko wyjmą malutką i zrobią pomiary, to trafi ona do niego, a ja pojadę na pooperacyjną, żeby mnie zszyli itp itd. Potem odwiozą mnie do pokoju, gdzie on będzie czekał z małą. ![]() Miałam na myśli to, że nie będzie musiał oglądać mojego cierpienia, tylko poczeka na korytarzu, a potem dostanie córcię w ramiona. Bez patrzenia na porodową masakrę. Ale jeśli jednak Oliw się przekręci, no to niestety, będzie musiał dzielnie się trzymać obok mnie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-17 o 17:25 |
|
|
|
|
#513 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, z Lublina któaś jest???
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...z,1873656,3326 |
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłabym jakieś mięsko ![]() mój tzt by powiesił ale pojechal w deelegacje a wczoraj przecie niedziela była a tak to nie wiem, mój brat musi się wziąć w garść, matula nim bedzie kierować. ![]() \
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj sobie ostatnio dzielnie poradził z wieszaniem firanek
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38178338]Dziewczyny, z Lublina któaś jest???
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...z,1873656,3326[/QUOTE] nieciekawie ;/ jak moja siostra 9 lat temu była w ciązy, to ja mialam ospe i mój brat, moja sis już ją miała Ale akurat byla w 9 msc ciązy i dzidzia się urodziła z ospą!! na szczęscie nic jej nie było, tylko dłuzej leżała w szpitalu.. ale te nerwy...wrr Nina!! wlasnie zlukałam zdjęcie Oli !! ale słodziutka!!!!!!!!!! ajjjjjjjjjjjj <3 <3
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-17 o 17:34 |
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej na początek ![]() dla mnie to była poprostu trauma ![]() wiecznie mnie cos albo gryzło albo w du...sko wpinało Brrrrrr ![]() Cytat:
co do konika to jeszcze jest bodajze jeden za w miare "rozsadne" pieniadze, trzeba by poszukac... no chyba ze macie mozliwosc zakupu w SH to jak najbardziej. dzwonil malz z apteki - nie bylo nic w sztyfcie na usta i wzial mi cos tam w pudeleczku , do smarowania paluchem |
||
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
NINA, super, że już jesteście w domku! I na święta już będziecie razem, wooow, zazdroszczę!
czekamy na fotki i opis porodu! ![]() dziewczyny, mam dwa pytania. Od pewnego czasu swędzi mnie caaaaałe ciało, głównie ręce i nogi, ttrochę plecy, cycki i brzuch też. Ale nie stopy i dłonie a czytałam, że przy cholestazie to właśnie dłonie i stopy powinny mnie swędzieć. Myślicie, że powinnam się martwić? Powinnam się zgłosić do lekrza? a może najpierw badania - jakie? nie chcę histeryzować, mąż mówi, że sobie wmawiam i szukam problemów - bo to przez suchą skórę. Fakt - mam suchą skórę... ehhh już sama ne wiem co robić i myśleć ![]() a druga sprawa - skoro już jesteśmy na tym poważnym etapie jak dbać o brzuch PO porodzie? wiem, że nie do razu wróci do swojej formy, więc "jak mu pomóc"? jakie kremy? i co z pasem poporodowym - pomaga? założyć od razu po porodzie czy kiedy? przepraszam za nawał pytać im bliżej porodu tym bardziej nieporadna się czuję
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38178338]Dziewczyny, z Lublina któaś jest???
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...z,1873656,3326[/QUOTE] dlatego ja uwazam ze kobiete po porodzie powiniem moc odwiedzac tylko ojciec dziecka i NIKT WIECEJ!!!!! |
|
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
ja wiem...ale ten, chciałabym należeć do naszego klubu ?
![]() ![]() DZIĘKUJĘ
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2012-12-17 o 17:41 |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
|
#525 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mimo wszystko szkodaa, że nie mam od kogo dostać ubranek dla dziewczynki, dookoła sami chłopcy ![]() Co do pogrubionego: taaak! Miałam Was o to pytac, bo zaczęłam się bać. Siusiam cienkim strumyczkiem, bardzo często. Ale czuję wtedy takie..pacie na dół, na cipkę i zadek, tak jakby ta główka cisnęła.. Jak siusiam to trochę boli, jakby w środku. Boję się, to tak ma być? Mała leży głową w dół. Pół nocy dziś nie spałam, wiem po której stronie jest główka Małej i właśnie tam, nisko na dole czuję taki promieniujący ucisk - nie przez cały czas, ale dość często. Takie napięcie, ucisk, jakby ta główka mi się wbijała... Dopiero od paru dni tak się to nasiliło, tak samo jak chociaż chwilę stoję - mam się niepokoić, ma tak któraś z Was? Poza tym ruchy Małej zaczynają boleć, boli mnie pęcherz i sam dół brzucha kiedy się kręci. |
||
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudna ta "nasza" Oleńka
tez juz chce miec swojego dzidziolka przy sobie.... ide chyba pomyć okna Deli, a jak tam twój dziad? odebralas juz wyniki? Basia, a Ty robilas juz badanie? |
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
nina cudna mała
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Nina-Oleńka po prostu
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-17 o 17:51 |
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam u tego ortopedy i powiem Wam, że żałuję, że tam poszłam. W ogóle nie rozumiał po co do niego przyszłam i był bardzo nieprzyjemny. Z łaską wypisał mi zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań do rozwiązania ciąży przez cc, tylko że mi nie o to dokładnie chodziło. Nic się nie dowiedziałam, bo on nic nie wie. Wielki mi pan doktor ordynator
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nikt nie robi takich równych zakładek jak on U mnie w domu tylko on się tym zajmuje, zresztą szyciem, prasowaniem przeważnie też
|
||
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
witam sie w 34 tyg i gratulacje z okazji rozpoczetych tygodni
![]() tez mam ten balsam do ust w sloiczku ten w sztyfcie sie z nim nie rowna niestety bo lepszy sposob aplikacji. wlasnie zjadam placki ziemniaczane pierwszy raz robilam w piekarniku dobry sposob polecam!!! super ze jestes z ola juz w domku ja wczoraj malego tak dziwnie czulam jakby mi pazurkami drapal w szyjce, juz zaczelam sobie wyobrazac ze tam raczke wsadzil ;D a to ze cesarki robia dwa tyg przed terminem porodu to wiadomo,a spotkala sie ktoras z tym zeby miec naturalny wywolywany dwa tyg przes terminem???bo tak mi kazali przyjsc!? |
|
|
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w srode ide po wyniki, mam nadzieeje ze ten łajdak nie wrócił!!! Cytat:
kurde jak mi się nie chce nic ...
|
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
ninagg fajnie że już w domku! Pisz jak możesz jak sobie radzisz.
Dziewczyny jak któraś chce to konik za 35 zł na allegro jest o taki: http://allegro.pl/fisher-price-konik...849314528.html
|
#534 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój mąż znakomicie ogarnia wieszanie firanke i to nie jest żart, całkiem dobrze to robi![]() Ja wczoraj wzięłam ostatnią dawkę Dalacinu, w środę mam wizytę u gin więc wtedy zrobi mi kontrolne badanie na posiew, żeby sprawdzić co i jak.
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, no i co teraz będziesz robic?
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Ninagg jeszcze raz gratulacje
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38178338]Dziewczyny, z Lublina któaś jest??? http://polskalokalna.pl/wiadomosci/l...z,1873656,3326[/QUOTE] Ja jestem ![]() na szczescie nie wybieram sie do tego szpitala. Ale wlasnie przez ta sytuacje strasznie u nas zaostrzyli zasady odwiedzin. Tzn podobno nie ma ich wogole. Pozyjemy zobaczymy...
|
|
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co to za lekarze - gin mówi, że on się nie chce wypowiadać, bo to ortopeda powinien, a ortopeda, że ginekolog |
|
|
|
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo dobrego
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Opowiadaj, jak wrażenia.
Ale później, po cięciu, będzie mógł zobaczyć małą, tak przynajmniej jest w Olsztynie, w miejskim. Na sali go nie będzie (bo to przecież operacja, nawet bym nie chciała, żeby to oglądał), ale jak tylko wyjmą malutką i zrobią pomiary, to trafi ona do niego, a ja pojadę na pooperacyjną, żeby mnie zszyli itp itd. Potem odwiozą mnie do pokoju, gdzie on będzie czekał z małą. 

im bliżej porodu tym bardziej nieporadna się czuję