Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 16:54   #3061
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Idę coś w końcu zjeść bo dzisiaj zjadłam tylko bagietkę czosnkową.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:01   #3062
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Sojka zainspirowałaś mnie dzisiaj

zdjęcia zrobione zwykłym kompaktem samsungES15 - prosto z aparatu, bez obróbki w jakimkolwiek programie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11910.jpg (41,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11929.jpg (43,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11937.jpg (45,4 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-17 o 17:03
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:08   #3063
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

zdjęcia zrobione zwykłym kompaktem samsungES15 - prosto z aparatu, bez obróbki w jakimkolwiek programie
śliczne

Mysza

-15kg

Edytowane przez kaczuszka69
Czas edycji: 2012-12-17 o 17:14
kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:10   #3064
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

piękne

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 17:15   #3065
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

super
Stary 2012-12-17, 17:23   #3066
Lewek
Zakorzenienie

Sojka, nie wiem jaką jasność ma ten obiektyw, bo nawet trudno mi taką info gdzieś znaleźć ale podejrzewam ze zaczyna się od 3.5. Rozmycie tła można uzyskać poprzez 3 rzeczy:
1. jasny obiektyw wg mnie od 2.8 i mniej
2. ogniskowa 50mm lub więcej
3. tło w znacznym oddaleniu od fotografowanego obiektu
Widziałam tylko te zdjęcia z końmi i tam to rozmycie wynika podejrzewam z 2 lub 3 pkt Bo czy wybierzesz tryb makro czy jakiś inny program to aparat korzysta z możliwości jakie daje mu obiektyw. Maggie z tego co pamiętam ani jasności nie ma dobrej ani ogniskowej w obiektywie.
Maggie co do obróbki, to w photoshopie masz po lewej stronie pasek z narzędziami różnymi? Tam jest taka kropelka i to jest rozmycie, całkiem w porządku efekt daje.

Widzę, że foty strzelacie i super pamiątki będą, ja też wczoraj zrobiłam kilka ale są jeszcze w aparacie.
A w ogóle to wszystkie dzieciaczki do schrupania!

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2012-12-17 o 17:24
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:23   #3067
Dearlie
Zakorzenienie

Sojka, Iwa, Zielona bardzo ładne zdjęcia Waszych pociech. My w środę odbieramy resztę zdjęć z naszej sesji, już nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dla wszystkich
Wszystkiego najlepszego dla Zuzi!!!

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Eee ciężko... wszystko od nowa musimy uczyć... kolki nie było, ale mała chce spać u mnie na rękach, w rezultacie prawie w ogóle nie spałam... Zasypiała u mnie na klatce piersiowej bo inaczej ryk i tyle -> brałam ją na klatkę, żeby uspokoić i odkładałam, ona w ryk i tak w kółko... Wpadłam na "super" pomysł, że odłożę dopiero jak zaśnie... dwa razy zasnęłam z nią tak na klatce, jak się obudziłam to ją odkładam, no i zaraz ryk...

Też się cieszymy Dziękuję bardzo
O kurcze. Biedne Wy, przytulam mocno i życzę, aby Majeczka szybciutko wróciła do zachowania sprzed szpitala. Trzymajcie się dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też przesypiają cały dzień prawie? Czy to jakiś objaw do niepokoju?
Maks tylko zje, odbije i śpi. Może z 15-20 minut sie pogapi, postęka i pogada i koniec.
Mój Antek od jakiś 3 dni śpi dużo więcej niż wcześniej. Powiem Ci szczerze, że jednak nie wzbudziło to mojego niepokoju. Ostatnio intensywniej spędzamy czas, pogoda trochę bardziej sprzyjająca dłuższym spacerom, więc winę zrzucam na zmęczenie i pochmurne dni. No i u nas uspokoiły się (tfu,tfu) problemy brzuszkowo-kupkowe, więc może też dlatego moje dziecię jest w końcu ciut spokojniejsze.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

A Jaśko dziś skończył 3 miesiące
Sto lat dla ślicznego Jasia!
Stary 2012-12-17, 17:30   #3068
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A ja sie prze w***łam! zawsze tz dostaje wyplate 5tego a tu dzis 17 i nic. Wczoraj dzwonil do szefa ze potrzebuje pieniadze bo musi mieszkanie zaplacic i jakies zakupy na swieta robic to on mu powiedzial ze nie ma i ze moze mu dac 50zl jak nie ma co jesc myslalam ze padne. Boże,teraz sie denerwuje czy bedziemy miec za co swieta zrobic.A jak da nam w piatek i co z prezentami? ja sobie wogole nie wyobrazam swiat bez prezentow dla dzieci pod choinke,jeszcze siostra moja bedzie u mnie na wigilie.Nie zdaze przez Allegro zamowic a chcialam jej mp4 kupic ;/ Oskarowi lego bede musiala w Smyku chyba kupic gdzie jest raz drozej niz na all ;/ masakra
współczuję kochana. u nas święta i chrzciny w domu za jednym zqmachem. już ponadv 300zl poszło a to dopiero polowa zakupów. prezenty odpuszczamy, bo auto sie zepsulo i 400zl pójdzie...eh zawsze coś

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
oooj wiem cops o tym... mój facet tez pracowal u takiegoi duypka....

a tu mój synus we wczorajszej kąpieli
sweet

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Mój wczorajszy pulpet oczywiście buziaka musiałam wyretuszować bo jeszcze biedna nie wygląda dobrze
ślicznie jej w polsce właśnie mialak pisać na fb

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:30   #3069
Dearlie
Zakorzenienie

A w ogóle tak w temacie fotografii-nie fotografii to jak byliśmy w piątek na tej sesji, to pani fotograf pożyczyła mi książkę Pawła Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka". Czy któraś z Was czytała? Ja dopiero wczoraj zaczęłam i jestem przy opisach rozwoju w poszczególnych miesiącach życia maluszka, ale już bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że znajdę czas na przeczytanie całości.
Stary 2012-12-17, 17:48   #3070
martusia26
Rozeznanie

Hej,
nadrabiam troszkę ale widzę że Katiem z Kubusiem i Asiulka z dzieciaczkami w szpitalu. Normalnie łzy mi się w oczach kręcą. Biedne maluchy mam nadzieję że Anesh i Kraven ze swoimi szkrabami już w domku
U nas w porządku. Zagladam bardzo rzadko bo mała standardowo nie chce spać w dzień, za to w nocy przesypia nawet 9 godzin ciurkiem no ale wtedy ja też pędzę do wyrka bo padam ze zmęczenia po całym dniu. A mała uwielbia być noszona na rączkachdziś kończy 2 miesiące i waży prawie 6 kg wrzucam fotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0618.jpg (59,8 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-12-17, 18:01   #3071
elena_100
Wtajemniczenie

cześć
ja znowu z dzieckiem na rekach, zawsze popołudniu jest wojna

Cytat:
A ja sie prze w***łam! zawsze tz dostaje wyplate 5tego a tu dzis 17 i nic. Wczoraj dzwonil do szefa ze potrzebuje pieniadze bo musi mieszkanie zaplacic i jakies zakupy na swieta robic to on mu powiedzial ze nie ma i ze moze mu dac 50zl jak nie ma co jesc myslalam ze padne. Boże,teraz sie denerwuje czy bedziemy miec za co swieta zrobic.A jak da nam w piatek i co z prezentami? ja sobie wogole nie wyobrazam swiat bez prezentow dla dzieci pod choinke,jeszcze siostra moja bedzie u mnie na wigilie.Nie zdaze przez Allegro zamowic a chcialam jej mp4 kupic ;/ Oskarowi lego bede musiala w Smyku chyba kupic gdzie jest raz drozej niz na all ;/ masakra
co za szef

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ciężko podróżuje się samej samochodem z małym dzieckiem? Chciałam dzisiaj jechać sama z Mają, ale do tej pory zawsze ktoś ze mną był. To będzie krótki odcinek, na 10 minut. Ona w samochodzie jest spokojna, ale martwi mnie to, że będę musiała ją posadzić z tyłu i nie będę jej widziała.
jeżdżę sama a dziecko z tyłu, tylko,że Milcia lubi jeździć i nie robi problemu

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie przesadzam niestety. To wygląda tak: położę Mateusza do łóżeczka pod karuzelkę, odezwie się, zamiałczy, od razu na ręce, ja nawet nie zdążę zareagować, z resztą nawet nie widzę takiej potrzeby bo znam moje dziecko. Mateusz siedzi w foteliku i się bawi zabawkami na pałąku, zamiałczy, chwila moment na rękach. I tak cały dzień. Mati jest taki że nie lubi zbytniego przekładania z rąk do rąk, szybko się irytuje, ulewa wtedy, bo jest ciągle wstrząsany, w sobotę przebierałam go 4 razy, co się nigdy nie zdaża. I już wczoraj był problem, bo ciągle jęczał i nawet teraz leży, ma sucho, jest najedzony, ma zabawki przy sobie a marudzi. Wezmę go i będzie cichutko zadowolony. Cieszę się że Andżelika chce z nim spędzać czas, bo nie powiem pomaga mi, ale nie na rękach cały dzień. Tylko o to mi chodzi. Można bawić się z leżącym dzieckiem, nie trzeba go nosić calutki dzień.
wiem jak to jest, ja tez oduczam noszenia przez innych

Cytat:
Ja tak kocham grudniowe mandarynki, no ale w tym roku najwyraźniej nawet nie poliżę. Święta się nie liczą!
a czemu, ja jem i małej nic nie jest

Cytat:
Kurde, znowu pienista kupa... ciągle chyba przez ten wczorajszy sok grejpfrutowy... bo jadłam jeszcze buraczki do obiadu, ale buraczki chyba nie są alergizujące Nie wiem co robić, lecieć z tym do lekarza czy obserwować jeszcze? Podaję probiotyk...
wiesz co ja jem głównie buraczki i nigdy nie uczuliły. Ja bym poszła, dziewczyny tu pisały,że to może być objaw rotawrusa.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Hej,
nadrabiam troszkę ale widzę że Katiem z Kubusiem i Asiulka z dzieciaczkami w szpitalu. Normalnie łzy mi się w oczach kręcą. Biedne maluchy mam nadzieję że Anesh i Kraven ze swoimi szkrabami już w domku
U nas w porządku. Zagladam bardzo rzadko bo mała standardowo nie chce spać w dzień, za to w nocy przesypia nawet 9 godzin ciurkiem no ale wtedy ja też pędzę do wyrka bo padam ze zmęczenia po całym dniu. A mała uwielbia być noszona na rączkachdziś kończy 2 miesiące i waży prawie 6 kg wrzucam fotę
cudna

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:02   #3072
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

kurde gadaj jak masz ustawione ze takie zdjecia ci ladne robi.One sa z lampą?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:10   #3073
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
kurde gadaj jak masz ustawione ze takie zdjecia ci ladne robi.One sa z lampą?
Są z lampą, ale z włączonym wykrywaniem i redukcją czerwonych oczu, ponadto mam właczone fotografowanie z bliskiej odległości, włączyłam też "upiększ" i widzę że "portret" też mam włączony. Szczerze mówiąc to nic z tych trybów nie ustalałam celowo, tak sobie ustawiałam na chybił -trafił bo ja się na tym w ogóle nie znam, ale efekty co najmniej zadowalające. Najwięcej chyba daje "upiększ" Jedyny mankament to to że przy tylu ustawieniach aparat długo przetwarza i zapisuje zdjęcie.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
a czemu, ja jem i małej nic nie jest

wiesz co ja jem głównie buraczki i nigdy nie uczuliły. Ja bym poszła, dziewczyny tu pisały,że to może być objaw rotawrusa.
cytrusy należą do najsilniejszych alergenów, a ja jak pisałam napiłam się wczoraj soku z grejpfruta no i dziś ta pienista kupa. Jeśli jutro będzie to samo to pójdę do lekarza. Na szczęście kupa pojawia się z normalną częstotliwością, niuńka nie ma gorączki, zachowuje się normalnie. Mam nadzieję że przejdzie.

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-17 o 18:17
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:13   #3074
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Hej,

cudo,jak słodko śpi

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 18:15   #3075
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
i troszkę zdjęć
wstawiam w maleńkim formacie bo bałam się e będą się długo ładować i sesja mi wygaśnie :P
piękne! masz talent! a Zosia to super modelka
Cytat:

Dziewczyny, korzystacie ze śpiworków do spania? O takich na przykład http://allegro.pl/salvador-outlet-su...844973333.html (sprzedawca przypadkowy)? Bo ja wcześniej byłam na to napalona jak dzik na szyszki, a jak dostaliśmy to przestało m się podobać... owszem, dziecko się nie rozkopuje, ale w nocy pozapinać je w tym po karmieniu i przewijaniu gdy śpi i nie obudzić to sztuka...
miałam śpiworek na 62 i fany był. ale Zuźka już z niego wyrosła i tak zbieram się do kupna jak sójka za morze... pewnie już nie kupię wcale

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hmmm...ja już nie wiem co myśleć. Ty sie niepokoisz, ze mała sie z brzuszku na olecji nie przewraca, a nam znowu powiedzieli, ze to zle, ze Jagoda Sie bo to oznaka wzmożonego napięcia, ze powinnam tak koło roku robić.
około roku? to dziwne, bo w każdej książce było napisane, że ok 5 mca dziecko już powinno się przekręcać samo zresztą roczne dzieci zazwyczaj już chodzą więc to sie jakoś nie klei, że dopiero wówczas miałyby się przekręcać
Cytat:
he wogole aparat mam ponad 2 lata i dopiero teraz odkrylam niektore funkcje,np ISO,upiekszanie,robienie zdjec dzieciom
Tutaj takie zrobilam,dodalam ramke z photoscape
no i widzisz jakie ładne
Cytat:
Kurde, znowu pienista kupa... ciągle chyba przez ten wczorajszy sok grejpfrutowy... bo jadłam jeszcze buraczki do obiadu, ale buraczki chyba nie są alergizujące Nie wiem co robić, lecieć z tym do lekarza czy obserwować jeszcze? Podaję probiotyk...
a moze buraczki były z octem albo kwaskiem cytrynowym? same krzywdy wyrządzić nie powinny

Cytat:

Cytat:
i w biedronce widziałam że są 2 paczki pieluszek dada za 50 zł
też kupiłam wczoraj.
i według mnie 2 były średnie, ale 3 są w porządku. nigdzie nie przecieka bez względu na zawartość pieluszki

Cytat:

śliczne
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Sojka, nie wiem jaką jasność ma ten obiektyw, bo nawet trudno mi taką info gdzieś znaleźć ale podejrzewam ze zaczyna się od 3.5. Rozmycie tła można uzyskać poprzez 3 rzeczy:
Widziałam tylko te zdjęcia z końmi i tam to rozmycie wynika podejrzewam z 2 lub 3 pkt Bo czy wybierzesz tryb makro czy jakiś inny program to aparat korzysta z możliwości jakie daje mu obiektyw. Maggie z tego co pamiętam ani jasności nie ma dobrej ani ogniskowej w obiektywie.
Maggie co do obróbki, to w photoshopie masz po lewej stronie pasek z narzędziami różnymi? Tam jest taka kropelka i to jest rozmycie, całkiem w porządku efekt daje.

Widzę, że foty strzelacie i super pamiątki będą, ja też wczoraj zrobiłam kilka ale są jeszcze w aparacie.
fakt, mam i ogniskową kiepską i jasność i za nic bez obróbki rozmycie mi nie wyjdzie.
mam ten pasek po lewej, ale jak na to klikam i coś na zdjęciu robię, to nic się nie dzieje. Po świetach przysiądę i się pobawię programem.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:19   #3076
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a jak mały w lezaczku byl i zaczął płakac a ja obiad gotowałam to mówie do Tzta weź go na ręce i pokazuj mu rózne rzeczy... on na mnie z gębą ze nie bedzie go nosił niech se popłacze ja na to ze nie przestanie płakac tylko sie rozhisteryzuje... to on na to" bo zesta go tak nauczyły" ze ja i moja mama.. no fakt nauczyłysmy ale ja mu wykrzyczałam wtedy: "to trzeba było w domu bywac i nauczyc go inaczej!!"

ale piekna pyzuunia
eh no nie fajnie sie Twój zachował, mój zawsze zajmie sie mała jak zaczyna plakac gdy ją coś robię no ale jej wystarczy wlavzyc karuzele, położyć ns mate lub pogadać do niej w lezaczku. nie uczyniłismy jej od początku noszenia po rekach to może dlatego.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:20   #3077
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

a moze buraczki były z octem albo kwaskiem cytrynowym? same krzywdy wyrządzić nie powinny
Były z octem, ale ja wcześniej już jadłam sałatki takie słoikowe z octem i nic się nie działo. Obstawiam jednak nadal tego grejpfruta.
Stary 2012-12-17, 18:21   #3078
Konczita
Zakorzenienie

jak pozbyć się tej reklamy? no zaraz mnie tu %$# trafi !

wszystkie dzieciątka są cudne kochane i takie wyjątkowe!!! foty bajeranckie .. ja też se zrobiłam ale wyszłyśmy koszmarnie hehe mój pączuś malutki wygląda jakby z 10kg ważyła heh zdjęcia i ja pogrubiają

byłam w real i jest promocja na BoboVite, kaszki 3 w cenie 2 i słoiczki tez w promocji - kupiłam te ryżowe zobaczymy czy coś to da .... czy zostaje nam kleik ale on chyba powinien być zastąpiony kaszką, jak myślicie ?

mamuśki co podawałyście po jabłuszko? marchewkę? a dalej ?

dla Jasiulka za skończone 18naście tygodni
Duśka mi się starzeje
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:23   #3079
martusia26
Rozeznanie

W ogóle śliczne te nasze dzieciaczki. Nie mogę się napatrzeć na te wszystkie fotki
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A moja Kinga m już 2 miesiące i się jakoś niezbyt chce śmiać, czasem się niby uśmiechnie, ale bardzo rzadko, w ogóle jak czytam co niektóre dzieci w jej wieku już robią to się podłamuję, wiem, że każde dziecko rozwija się inaczej, no ale...
Lilka moja maa też się bardzo rzadko uśmiecha. Mają na to jeszcze czas. Nie ma się co przejmować
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mój też mnie podkurzył, bo w weekend była jego 14-to letnia córa i Mateusza co chwila na ręce. A ja go nie uczyłam noszenia, on sam ładnie się bawi na macie, czy w łóżeczku, huśtawce. A ta co chwila go na ręce. W końcu zwróciłam uwagę, bo ile można. Ten oczywiście że przesadzam. To mu powiedziałam żeby sobie małego nosili, ale ja rano wychodzę a on niech bierze wolne bo ja nie będę nosić cały dzień dzieciaka bo się przyzwyczai do dobrego. No obraza majestatu normalnie. A w ogóle to mnie wczoraj tak wnerwił że nie chce mi się z nim gadać, ani na niego patrzeć.
Nie przesadzasz. Mnie też wnerwia jak dziecko sobie grzecznie leży a tesciowa jak przyjdzie to od razu na ręce by brała i jeszcze teksty wali typu "zostawili Cię samą biedactwo". Nóż mi się w kieszeni otwiera I wkur$$$ mnie że Tż nigdy nie zwróci jej uwagi. Sama musiałam jej któregoś dnia powiedzieć żeby jej nie nosiła jak nie ma potrzeby. I oczywiście obrażona wielce.
A tak w ogóle zaborcza strasznie jestem i nikomu bym małej dotknąć nie dała (oprócz TŻ oczywiście). Jak teściowa przychodzi to ja zaczynam małą przewijać, przebierać lub karmić, żeby tylko nie miała okazji wziąć jej na ręce. I nawet jak padam na ryj to o pomoc jej nie proszę. I tym samym nikt mi dupy po kątach nie obrabia.
Stary 2012-12-17, 18:25   #3080
Konczita
Zakorzenienie

kurcze my kupujemy pampersy bo te dady 2 to porażka były i 3 już nie kupiłam a mówicie że jest różnica??? yhh kupiłabym ale jak się okaże że znowu nie teges to kasa w błoto ...
Stary 2012-12-17, 18:25   #3081
Iwa844
Zakorzenienie

Jaka reklama??? Mi nic nie wyskakuje. Ale TŻ poblokował wszystko co się dało poblokować w mozilli
Stary 2012-12-17, 18:33   #3082
colds
Zakorzenienie

Konczita - Nas dady2 obszczypują.. to chyba trójka tez bedzie???
Stary 2012-12-17, 18:35   #3083
martusia26
Rozeznanie

A ja własnie dziś kupiłam 2 z Dady i mała ma pierwszą sztukę na sobie. Zobaczymy jak się spiszą. Nie wiedzialam że są kiepskie

Dziewczyny a smarujecie czymś brzuch? mój wygląda okropnie. szczupła niby jestem a tu taki brzuch obwisły. czy ta macica będzie sie jeszcze wchłaniać? w czwartek byłam na kontroli u gina i zapomnialam sie zapytać. dostałam tabletki anty Azalia chyba sie nazywają. i boję sie tego pierwszego razu po porodzie mimo że było cc. Prawie rok seksu nie było, już zapomniałam jak to sie robi może dziś zmolestuje męża jak mi sił starczy
Stary 2012-12-17, 18:40   #3084
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka reklama??? Mi nic nie wyskakuje. Ale TŻ poblokował wszystko co się dało poblokować w mozilli

cholerna reklama bebilonu nie wiem jak to zablokować wrrrrr

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

no własnie u nas to z przemakaniem były jazdy jakieś i Niunia wierciła się w nich strasznie...

Martusia ale dziewczyny też je chwalą więc trzeba wypróbować
Stary 2012-12-17, 18:56   #3085
marta1986222
Zakorzenienie

Idę się wygrzać do wanny bo coraz gorzej się czuje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-17, 19:03   #3086
tamlin111
Zakorzenienie

Robię bigos na świeta
Cytat:
Dziewczyny, korzystacie ze śpiworków do spania? O takich na przykład http://allegro.pl/salvador-outlet-su...844973333.html (sprzedawca przypadkowy)? Bo ja wcześniej byłam na to napalona jak dzik na szyszki, a jak dostaliśmy to przestało m się podobać... owszem, dziecko się nie rozkopuje, ale w nocy pozapinać je w tym po karmieniu i przewijaniu gdy śpi i nie obudzić to sztuka...
Ja kupiłam, ale ani razu nie używałam.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hmmm...ja już nie wiem co myśleć. Ty sie niepokoisz, ze mała sie z brzuszku na olecji nie przewraca, a nam znowu powiedzieli, ze to zle, ze Jagoda Sie bo to oznaka wzmożonego napięcia, ze powinnam tak koło roku robić.
Około 5-tego miesiąca dziecko świadomie powinno się przekręcać z brzucha na plecy.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie wiem co się stało dzisiaj mojej niuni cały dzień płacze,marudzi wszystko pcha do buzi i popiskuje na ząbkowanie to chyba za wcześnie
Mój też

Cytat:
he wogole aparat mam ponad 2 lata i dopiero teraz odkrylam niektore funkcje,np ISO,upiekszanie,robienie zdjec dzieciom
Tutaj takie zrobilam,dodalam ramke z photoscape
Super
A co to ISO???

Cytat:
Ja bym poczekała jeszcze z jeden dzień. A dużo tych kup, czy normalna ilość?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
H
Mówisz o pieluszkach dada?że 3.fajne?Możesz pokazać jakie zamówiłaś Pony?muszę coś kupić chrześnicy.
No, te 3 w dotyku już są inne, takie mięciutkie i przyjemne.
A Pony zamówiłam takie, bo Paula je chciała:
http://allegro.pl/hasbro-my-little-p...858590169.html

Cytat:

Cytat:

Kurde jakie ładne. Ja też mam zwykły Benq, muszę przysiąść i poczytać o jego funkcjach bo ma dużo.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

A gdzie można ściągnąć tego photoshopa?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
One są delikatniejsze, więc może nie będą.

Co do noszenia. Mateusza noszę kiedy potrzeba. Lubimy sobie leżeć i się bawić, siedzieć razem przytuleni i wygłupiać się. Noszę go. Jak płacze to go tulę, uspokajam. Nie jestem nieczułą matką, która nie weźmie dziecka, bo nie, jak to przez niektóre osoby zostało odebrane. Zaspokajam jego poczucie bezpieczeństwa na setki innych sposobów niż wyrabianie kilometrów po pokoju z dzieckiem na ręku. Nie rozumiem i wkur... mnie noszenie dziecka bez przyczyny i dzikie lulanie go, kiedy on tego nie potrzebuje. Pisałam że Mateusz się wtedy irytuje, ulewa. My mamy swoje przyzwyczajenia, a przychodzi Andżela i wszystko się sypie. Dziecko jest targane cały dzień, obrzygane, bo nie ma kiedy mu się w brzuszku uleżeć. I to mnie denerwuje.
Stary 2012-12-17, 19:13   #3087
Konczita
Zakorzenienie

Iwa844 my mamy 3 śpiworki o przepraszam 4 z 2 lubimy korzystać z jednego wyrośliśmy za szybko a jedne dostaliśmy od babci ostatnio ale jakiś taki dziwny mi się wydaje

Tamlin ja też widzę różnicę jak Duśka lezy i się bawimy a jak dzień noszenia jest ... później mam sajgon z godzinę bo chce na ręce ale już nie daje nosić ..

Dziecię zasnęło samo w łóżeczku .. niestety ze smokiem ale sama bez lulania i tulenia
Stary 2012-12-17, 19:15   #3088
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Tamlin ja też widzę różnicę jak Duśka lezy i się bawimy a jak dzień noszenia jest ... później mam sajgon z godzinę bo chce na ręce ale już nie daje nosić ..
I nikt mi nie powie że w jeden dzień nie przyzwyczai się do noszenia ciągłego
Stary 2012-12-17, 19:25   #3089
Sojka1990
Zadomowienie

Tamllin wpisz sobie w dziadka google ps cs5 pl pobierz za darmo gdzieś znajdziesz do pobrania ale uwaga to będzie wersja trial czyli 30sto dniowa bo jak chcesz na stale to musisz niestety kupić a to dobrego tysiączka kosztuje
Stary 2012-12-17, 19:28   #3090
marta1986222
Zakorzenienie

Zrobiłąm sobie kąpiel goracą,teraz gorąca herbatka z sokiem malinowym,na noc vicks i mam nadzieję ze będzie już ok.

Tak patrzę na moją myszkę jak śpi i się rozpływam z miłości do niej

nie myślałam ze macierzyństwo to taka piękna sprawa

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości