|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Cytat:
![]() juz myslaa³am ze moje w³osy beda dzisiaj okropnie wygl±dac bo na dole sie dziwnie odgiê³y,ale na scze¶cie jak je zmoczy³am, to juz norlanie siê u³o¿y³y ![]() nastepnym razem sprubujê dodac do amski skrobiê ju¿ dawno mia³am to zrobic al ejakos nie by³o oakzji nigdy
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Na³o¿y³am BDFM i teraz tak patrzê a woda jako¶ tak leci bo leci, jakby jej mia³o brakn±æ
mam nadziejê, ¿e nie zostanê z olejkiem do jutra ![]() moooniek, nie masz ani pó³ odrostu nie wiem co sobie ubzdura³a¶!
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
![]() Scarrabeo da³a¶ czadu z t± grzywk± mam dzisiaj fatalny dzieñ i kryzys
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co jest?
|
|
#4776 | ||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jednak d³u¿ej ni¿ tydzieñ nie trzyma³abym jednego naparu w lodówce, chyba, ¿e konserwujecie. Cytat:
![]() Cytat:
Mog³a¶ podsuszyæ sobie skalp lub jaki¶ sk³adnik Ciê podra¿ni³ (móg³ nawet po d³u¿szym okresie stosowania). Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co¶ mi siê zdaje, ¿e to zapachowa siostra keratyny hydrolizowanej
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
||
|
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
haha, fajny, szkoda ¿e na to nie wpad³am
nie wiem czy w koñcu o to zapyta³am, to jak dziewczyny dodawa³y¶cie kiedy¶ tran do masek?
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochê zalatuje roso³em, ale ogólnie zapach ma³o przyjemny, ale wa¿ne ¿e dzia³a ![]() a praca, zdrowie itd :/ ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- ok jakby co to zdam znaæ
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
mia³a¶ dzi¶ znów spiête w³osy?!
|
|
|
|
|
#4782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam wody
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
O widzê ¿e siê pojawi³a Kascysko wiêc mam pytanie
![]() Czy mo¿liwe jest po³±czenie oleju z wod± bez emulgatora? Bo TUTAJ dziewczyna robi co¶ takiego i tak siê zastanawiam czemu jej to wychodzi? ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ja zamówi³am na all ale podobno jest te¿ w zielarskich, niektórych aptekach, doz |
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
![]() kascysko powiedzia³am kole¿ance, ¿e pewna megam±dra chemiczka poleci³a jej szampon Bambino. I stwierdzi³a, ¿e go musi w takim razie koniecznie kupiæ ludzie Ci ufaj±, nawet z Tob± nie rozmawiaj±c ![]() PS. cuchnê Aml±
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Tym siê pocieszam
![]() szkoda mi trochê kasy na ¿yw± choinkê (kupiona w zesz³ym roku choika w doniczce niestety siê w ogródku nie przyjê³a) to wymy¶li³am ¿e przystrojê ¶wiate³kami moj± tak± jakby palmê w domu siê ze mnie zaczêli ¶miaæ jak to powiedzia³am, to im mówiê, ¿e w Betlejem to raczej by³y palmy ni¿ choinki wiêc na ¶wiêta pasuje jak ula³
|
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chocia¿ my¶lê, ¿e po 2-3 tygodniach taki maskokrem zaczyna siê "pociæ" ![]() Cytat:
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziêki mo¿e zrobiê sobie co¶ tego typu do cia³a i chcia³am siê upewniæ ¿e jest sens
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
dziewczyny, nie wiem co na³o¿yæ na w³osy
|
#4789 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Poszlam kupic isane, a wrocilam z szamponem, lakierem do paznokci i opasko-gumka do robienia lokow
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
i potem siê mnie z 5 razy spyta³a: 'Bambino powiadasz? Trzeba siê wybraæ na zakupy' Mój patent: mieszam wszystko na co mam ochotê
|
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzisiaj piek³am z moim T¯ ciasteczka ¶wi±teczne. Zrobili¶my takie kruche i rogaliki z budyniem (ju¿ prawie nie ma ) no i jeszcze ciasto na pierniczki, bo musi postaæ. No i teraz Wam napiszê, ¿e pieczenie z mê¿czyzn±, który robi to lepiej ode mnie samej jest straszne. Ja w sumie tylko uk³ada³am na blaszkach i wstawia³am do piekarnika A on ca³± resztê... z³ota r±czka ...nic nie umiem XD
|
#4792 | ||||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Trzeba siê za bloga zabraæ bo ostatnio ma³o czasu mia³am to skorzystam z wolnego wieczora i co¶ skrobnê o czym¶ fajnym
|
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 756
|
Ja kilka dni temu by³am u dermatologa i przy okazji powiedzia³am, ¿e mam prawie zawsze, nawet zaraz po umyciu gdy w³osy sa czyste bia³y osad na g³owie i ogólnie skalp swêdzi. Babka powiedzia³a, ¿e to t³usty ³upie¿ i zaproponowa³a mi szampon przeciw³upie¿owy Selsun Blue. Bojê siê, ¿e mo¿e mi wysuszyæ w³osy i znowu bêdê musia³a je ¶cinaæ.
Czy znacie jakie¶ skuteczne sposoby ¿eby zabezpieczyæ w³osy przed tym szamponem i bez stresu nak³adaæ go jedynie na skalp? W ogóle co my¶licie o takich szamponach? Chcia³abym siê w koñcu pozbyæ tego osadu z g³owy, ale jednocze¶nie nie zmarnowaæ reszty w³osów. Oto sk³ad tego szamponu: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Bentonite, Titanium Dioxide, Glycol, Stearate, Selenium Sulfide, Sodium Phosphate, Glyceryl Ricinoleate, PArfum, DMDM Hydantoin, Citric Acid, CI 42051, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide. |
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skalp umyj tym specyfikiem, a d³ugo¶æ innym szamponem, albo nawet od¿ywk±.
|
|
#4796 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
tylko uwaga trochê ¶mierdzi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4797 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
nie ma szans, dzisiaj nie olejuje na noc, najzwyczajniej w swiecie nie chce mi sie rano wstawac tego zmywac... jestem zbyt zmeczona,potrzebuje wolnego
|
|
|
|
#4799 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 898
|
Cytat:
Te¿ mam dzisiaj jakiego¶ lenia, umyjê tylko balsamem BDFM, na³o¿ê Garniera z kokosem i kakao na chwilê i koniec, nic mi siê nie chce
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Dosz³am do wniosku, ¿e tzw. delikatne szampony i p³yny do higieny intymnej nie s± dla mnie. BD pl±ta³ mi niemi³osiernie w³osy i szybciej siê przet³uszcza³y, Facelle na pocz±tku w porz±dku, potem te¿ pl±ta³y siê w³osy podczas mycia przy wytwarzaniu bardzo drobnej piany. Teraz mia³am 2 czy 3 podej¶cie z ¿elem Intimelle i to samo. Przy rozczesywaniu w³osów wiêcej mi ich wypad³o (przy Facelle to samo by³o). I teraz pluskotka ma zagwozdkê, bo skoro one nie s³u¿± to pozostaj± szampony z SLeSem, ale...czasem jednak wypada³oby delikatniej umyæ czuprynê. Mo¿e jakie¶ modyfikacje tych delikatniejszych szamponów? Wymy¶li³am zapewne co¶ g³upiego: do porcji ¿elu dodaæ kapkê balsamu pottersowego z aloesem, wymieszaæ i tym myæ. U mnie mycie od¿ywk± nie wchodzi w grê, jednak skalp w ten sposób siê nie doszczy¶ci. Nak³adanie blisko skalpu od¿ywki b/s te¿ nie wchodzi w grê. Napiszcie co my¶licie o tych moich chorych rozwa¿aniach Pewnie za bardzo kombinujê, prawda?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

mam nadziejê, ¿e nie zostanê z olejkiem do jutra 
nie wiem co sobie ubzdura³a¶!
((

ludzie Ci ufaj±, nawet z Tob± nie rozmawiaj±c