|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania ![]() |
|||
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 8,33% |
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
0 | 0% |
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
0 | 0% |
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
0 | 0% |
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
0 | 0% |
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
2 | 4,17% |
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
13 | 27,08% |
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
3 | 6,25% |
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
2 | 4,17% |
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
15 | 31,25% |
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
1 | 2,08% |
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
3 | 6,25% |
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
1 | 2,08% |
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
1 | 2,08% |
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
2 | 4,17% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() l:[/QUOTE] mały dobrze świruje mi tu właśnie ![]()
![]() |
#4772 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
nie myję ![]() ![]() wrrr...za takie zachowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziubek ![]() ![]() TŻowi zmienili decyzję w sprawie przeniesienia. Na szczęście na lepszą ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane
![]() niestety to nie był koniec pecha na dzień dzisiejszy ![]() jak przyszłam po młodego to akurat wyrżnął o zabawkę i ma rozcietą wargę plus opuchliznę i sine dziąsło ![]() kurcze nie wiem co się dzieje i o co chodzi ![]() jakiś urok czy co ??? ![]() ![]() jedyny pozytywny aspekt dzisiejszego dnia to pierniki które będę polecać poniżej moje dzieło , oczywiście wybrane sztuki a nie całość Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-12-17 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Wtajemniczenie
|
Dziubek ja już nie wierzę w to, co czytam.
![]() śliczne pierniki! a jak w smaku? ile ich wyszło?
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem kilka pierniczków wyszło może ciut za grubych ale i tak obstawiam,że maks 45 ich wyjdzie w smaku dla mnie (nie jestem znawczynią pierników) są swietne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
BAN stały
|
Cześć wszystkim
![]() Dziubku ![]() Znalazłam Was i widziałam,ze jestem na liscie zaginionych,pasy przyjełam i przyleciałam oswiadczyc,ze zyję(my) i mam(y) sie dobrze. Nie wiem kompletnie co u Was ale powoli nadrobie choc kilka stron. Na razie serdecznie gratuluję oczekujacym mamusiom i życzę zdrówka maluszkom i mamusiom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Witam was mamolki Brumciu, isia - zombiaczki moje kochane, nie wiem co mogłabym Wam poradzić, nie wiem jak sobie radzicie ze zmeczeniem ![]() Brumciu wyjechaliśmy w sobotę rano wczoraj o 11 byliśmy już podróży zeby jak najszybciej być u boku Jasia Na ślubie i przyjęciu było wszytsko ok bez większych niespodzianek. Panna młoda cudna i olśniewajaca, magiczny świąteczny wystrój w restauracji, pyszne jedzenie i świetna świadkowa ![]() ![]() Marzenko ale marz walecznego rycerza w domu ![]() A łóżeczko Hani w jej pokoju czy u was? A piernikowa chata to moja tajemnica ![]() Dziubku ![]() ![]() Aniu ale fajny prezent z ta wcześniejsza zmiana ![]() Madziulka przystojniak z tego Twojego syna ![]() A u nas chorobowe klimaty ![]() Wczoraj postanowiliśmy ze zadzwonimy po doktora zeby w końcu zbadał Jasia bo ten katar długo go męczy I zeby zetknął w Tzta gardło bo ten narzeka od kilku dni I jak lekarz przyjechał dziś to tz leżał już z gorączka 39,3 Czyli chłop mi sie zepsuł Antybiotyk dostał i zakaz zbliżania sie do Jasia I staram sie ogarnąć ta moja domowa przychodnie Aha Jaś osłuchowo czysty i suche plamki to najprawdopodobniej jedzeniowe sprawy ale na tyle wg doktora delikatne ze mam natluszcac i obserwować reakcje na jajka/ nabrał ![]() Aha no i dziś mój johny to prawdziwy Johny Walker Przemaszerowal cały pokój ![]() ![]()
#4778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziubek ![]() telik brawa dla Jasia ![]()
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-17 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no nareszcie wracasz do nas? ![]() Lili chyba pytała o kolędę no taka normalan "czarny przychodzi" po kaskę ![]() ![]()
![]() |
#4780 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
Dziubku ![]() Cytat:
Hania to pewnie oczko tatusia ![]() Cytat:
Cytat:
i ![]() ![]() Dewik ![]() a okna umyłam, bo dzieci podrzuciłam teściowej a ja przynajmniej mogłam spokojnie okna pomyć ![]()
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Telik
![]() ![]() Czyli suche plamy nie od mrozu ![]() U nas się już 3 dzień utrzymują, najgorzej jest na brzuszku. Nieładne to jest. Nie wiem czy się do lekarza z Radkiem nie wybiorę. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Wtajemniczenie
|
u nas na odparzenia najlepiej działał SOS z tlenkiem cynku Nivea. Ale to na takie zwykłe, nie mieliśmy mocniejszych. No i linomag
![]() |
#4784 |
Wtajemniczenie
|
Dziubku nie wierze w to, co czytam
![]() A pierniczki cudo! Pierwsza klasa! Aniu super wiadomosc z tymi przenosinami Tzta. A gdzie w Krk jednostka? Moze w koncu kiedys do mnie podjedziesz? Madziulka super Szymus! Nerola witaj! I zostan juz z nami ![]() Marzena alez maz super meza! Po pierwsze, ze "wzial sie" za Hanie z jej spaniem, a po drugie, ze taki waleczny. Moj w aucie zawsze taki wyrywny... Telik to Ci sie maz rozlozyl. Obys Jasia uchowala w zdrowiu. Mnie chyba tez cos rozbiera. W gardle drapie i tak mi dziwnie swidruje w nosie. Ale oby nie, bo jutro jaselka u Zuzi, a we czwartek u Wiki. Oczywiscie maz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję Kobitki za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() To chyba nie dla mnie te kciuki, chyba ze o czymś nie wiem ![]() Telik- zdrówka życzę dla Was ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Wtajemniczenie
|
nam się takie przy zębach trafiają. Aż kwasem zalatują.
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
![]() Mój Tż nigdy by Boryskowi włosów nie obciął(mama jest od włosów i paznokci ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- tak właśnie przypuszczam bo trójki w natarciu, ale żeby aż tak żrąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |||||
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobię do końca i poodpisuję to:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Jego zachowanie w ciągu dnia też się mieniło na przestrzeni ostatnich 2 tygodni (około). Dlatego nic innego mi nie przychodzi do głowy poza jakimś skokiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do odparzeń, to my nigdy nie mieliśmy, więc tylko powtórzę, co nieraz dziewczyny polecały: Bepanthen, a na ciężkie przypadki Tormentiol. Cytat:
![]() A koszty drzwi - na pewno nie ma szans, żeby to obejść? Piszesz o policji. To policja jest w to zaangażowana? Ale jak? ten koleś zgłosił na policję? To nie jest tak, że odpowiada właściciel pojazdu, a nie ten kto aktualnie kierował? Wiem, że to tez nie do końca uczciwe, ale kombinuję, jak Wy się od tego możecie uchronić... Cytat:
![]()
![]() |
#4789 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. ![]() ![]() To może jakiś teścik, żeby nas tu uspokoić? ![]() Moje oczy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pokazuj Izę!!! ![]() Cytat:
![]() 2. Niedobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Okna pomyte! Tymuś spędził dzień w mieszkaniu w zimowej kurtce i czapce ![]() ![]() (Ale nigdy więcej ![]()
![]() |
#4790 |
Wtajemniczenie
|
pakuję prezenty...
duuuużo prezentów... oczka mi się kleją ![]() no i wygadałam się przed tż o prezencie dla niego ![]() ![]() ależ górnolotny post.... sorry...
#4791 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam pokażę Zimowego Ludka
![]() I pierniczki ![]()
#4792 |
Zakorzenienie
|
Ddewik, Domek ostatnio też wszedł w kupę (na chodniku)
![]() ![]() Telik, ![]() ![]() Dla tż dużo zdrówka. Oby Was nie pozarażał. Nerola, no nie wierzę! Pokazuj nam tu zaraz dzieciaki ![]() Dziubku, kurcze no, jakieś fatum ![]() AgaG, oby Cię nie rozłożyło ![]() Brumku, dzisiaj już się czuję ok, więc chyba nic z tego ![]() I ja muszę okna jakoś umyć, ale nie wiem co Domek na to ![]() Lili, jeśli się niepokoisz to leiej przejdź się do lekarza. ja myślę, że i u Was coś pokarmowego. Domkowi znikły ![]() Aniu, cieszę się że Tż dostał to przeniesienie ![]() ![]() Shira, kuuurcze dobrze, że ten pies nie rzucił się na Ciebie! Pamiętam jak u nas na osiedlu dwa psy się szczepiły, jeden z właścicieli wszedł między nie i nieźle go wtedy pogdyzł jego własny pies, ręce do szycia... Sąsiadka bardziej powinna pilnować, skoro taki agresywny ten pies ![]() A to my z dzisiaj |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
NA zdjęciach widzę:
-Dominiś - kopara - i anioł ![]() ![]()
![]() |
#4794 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Wtajemniczenie
|
No wiedzialam, ze jak tak bede odpisywac, to o kims zapomne:
Telik brawa dla Jasia!!! ![]() ![]() ![]() Natko, Brumku no niestety chyba sie rozloze: juz zaczynam kichac, ale wlasnie maz wrocil z pracy i robi mi herbatke z sokiem z malin (domowym) Brumku super ![]() ![]() A Tymus ma kombinezon? Jesli tak, to mamy taki sam ![]() Natko sliczni jestescie! Piekna masz urode, a Domek wiadomo po kim. Aha, przyszly Antka Primigi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Wtajemniczenie
|
Czesc babolki
![]() Lili to chyba brunetka pytała o przescieradla ???? Nerola wszelki duch... Witaj ![]() Dziubek ![]() Madziulka Szymula obledny Teliczku wielkie ![]() DDewik przystojniak z Boryska Natko Domek tez Maly przystojniak, za to Ty prawdziwy anioł. Żebyś miała jeszcze jasne włosy to juz wgl. Brumku Tymek boski w tej czapie. Pierniczki wygladaja smakowicie. Dasz przepis ![]() Marzenko wielki ukłon dla Tz za konsekwencje w Usypianiu i chęci. A z przygody dzisiejszej sie usmialam, choc na pewno na poczatku nie było ci do śmiechu. Patik a było wczoraj siedzieć na fb? ![]() Aaaaaha. Dziekuje wszystkim za tytuły. Jutro Wstawiam ankietę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Stronczku - pierniczki są stąd: http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki Polecam, bo szybkie, pachnące i mięciutkie. Tylko nie wolno trzymać dłużej niż te 8 minut, nawet gdyby się wydawało, że jednak jeszcze trochę można by je podpiec ![]() Aga - kombinezon z H&M ![]() Natko - pomarańczkę suszyłam w piekarniku. W ok. 75 stopniach. Trwało to ze 4-5 godzin, ale wyszło super.
#4800 |
Raczkowanie
|
Ja na szybko: utknęłam w pracy, jestem na bieżąco, muszę tylko znaleźć w końcu chwilę, aby napisać więcej, niż dwa zdania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.