|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- :d
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chciała drugiego dzidzia za jakieś 2 lata, ale nie stać nas
Może jak się odbijemy, pójdziemy na swoje... Tylko kiedy to będzie?W przyszłym roku chcę iść do pracy, tylko ciekawe gdzie ja na tej wsi znajdę robotę ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Aaaaa i boję się drugiej cc
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa byłam dziś w Rossmanie i mam pytanie czy pampersy Babydream Maxi+ to mają różowe wzorki? Bo opakowanie jest różowe...
Widziałam też misie z Podaruj Misia. Czesia nie ma, reszta taka zniszczona
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na allegro nie chcesz zamówić? Ja dziś swojego dostałam
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ bardzo chce. Mógł się wcześniej do roboty zabierać z pierwszym :p
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój poród trwal jedynie 2 godziny i patrząc na sam poród to mogłabym się zdecydować. Ale patrząc na to jak mnie rozerwało jak mnie pozszywali i kolejne szycie w październiku to mówię NIE. Boję się też kolejnego zagrożenia ciąży, od 20 tyg brałam fenka i miałam pessar, leżałam. Teraz sobie tego nie wyobrażam. |
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja teściówka urodziła pierwsze dziecko mając 33 lata a ostatnie mając prawie 41 lat. I wszystkie zdrowe i całe
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po porodzie mam traumę - i to nie z powodu bólu. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-12-17 o 22:27 |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez bym chciala juz drugie dziecko. A to dlatego ze boje sie powrotu do pracy. mam dosc absorbując prace w dodatku odpowiedzialna. za wszystkich trzeba myslec. i boje sie to wszystko pogodzic z zyciem rodzinnym.
a tak kolejna ciaza byla by rozwiazaniem. choc pozniej bylo by jeszcze gorzej wrocic do pracy my z mezem postanowiliśmy ze w czerwcu wroce do pracy a jak nie dam rady tego wszystkiego pogodzic to zdecydujemy sie na kolejne dziecko.
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo inaczej, to możesz zostać mamą dziesięciorga
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wpier chce troszke dzieciaczki odchowac co by czas miec. a na etacie lepiej przechodzic ciaze i pierwszy etap po narodzinnach. nie trzeba myslec o pracy.
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie chcę mieć drugiego dziecka... Przynajmniej na razie póki sytuacja z Tż się nie ustabilizuje. Też jestem jedynaczką i wiem jak to jest, dlatego chciałabym żeby Mały miał rodzeństwo ale na dzień dzisiejszy nie chcę. Zresztą nie wiem czy sam Tż byłby zainteresowany
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
My "planujemy" drugą dzidzię na 2015, najlepiej na wiosnę
bo tego samego roku, na Boże Narodzenie chcielibyśmy wrócić do Polski na stałe...
|
|
|
|
#2056 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy Cytat:
Olej to i tyle .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super pomysł! Ciekawe czy do tego czasu moje drugie dziecię będzie na świecie... ![]() O Gośkę staraliśmy się 11 miesięcy, ale to nie było do końca staranie, bo odstawiłam tabletki anty i powiedzieliśmy sobie z tż - co będzie to będzie i jest nasz skarbek ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Swoją drogą widzę, że poruszyłam temat kolejnego dzieciaczka i okazuje się, że nie jestem sama My z tż chcemy bardzo ale nie nastawiam się, że się uda, bo za bardzo się rozczaruję (jak w poprzednim cyklu...). Teraz co będzie, to będzie a jak się nie uda to też będzie dobrze
|
||||||
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy (a właściwie ja
) ogłosili rok 2013 rokiem bez ciąży i porodu A o trzecie dzieciątko chcermy się postarać w połowie 2014![]() Mój mąż też połamany i też umiera I jeszcze mi powiedział, że jak dla niego to nie muszę nic ekstra gotować na Święta
|
|
|
|
#2058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to żeby plany się spełniły!My na święta idziemy do rodziców męża, w związku z tym od środy albo czwartku zaczynam szykować pierogi, paszteciki, bigosik, później rybki, mięsko itp... A teściowa zajmie się pieczeniem ciast i Gosią
Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2012-12-17 o 23:07 |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dalej nie śpi
|
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cały dzień Was czytałam, ale nic nie pisałam bo działałam na komórce, a teraz już jestem na lapku ![]() Dep biedna Zosieńka. ![]() Wvictora najlepszego dla małego Wrzuciłaś przepiękne zdjęcia synka A propos tego, że bałaś się zajrzeć do łóżeczka: znajomi mają synka, zresztą imiennik Waszego skarbeczka. No i mały pierwszy raz całą noc przespał w wieku 9 lub 11 miesięcy (znajomi nie mogą się w tej kwestii dogadać). Rano koleżanka z wrzaskiem budzi męża: Wstawaj! K. nie żyje... ![]() EDIT: dziecko żyło. Mały zszokował rodziców przespaną nocą ![]() Olcia mam nadzieję, że jednak u małego wystąpi poprawa i jajeczko samo zejdzie ![]() Kasik12 trzymam kciuki za badanie małej i za to, żeby usnęła w odpowiednim momencie. ![]() A swoją drogą są duże wymagania przy tym badaniu, szczególnie, że dotyczy to tak małego dziecka. Eh nie dość, że ma być głodne to jeszcze ma spać. Bebe gratulujemy ząbków ![]() KarolinaPW - tacy są faceci. Wszystko trzeba wypunktować. Mój robi tak samo A swoją drogą skoro pamki są do 9 kg (nie pamiętam która to pisała)Co do starań o dziecko. Też chcemy drugie, a małż to chciałby jeszcze i trzecie. Jednak na trzecie to raczej się nie zdecydujemy. Kolejne chcemy za 2-3 lata. I tak, zdecydowanie jestem za pomysłem Sol z wątkiem staraczkowym ![]() Agunia co to za hasła, że Ty jeż wiekowa jesteś? ![]() Więcej nie pamiętam, co chciałam napisać
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-12-18 o 07:37 |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...844433472.html ktoś czesniej na forum o nim wspominał poogladałam i w tym przedziale cenowym najbadziej mi się te podobało, kolor capucino bo mi taki do mebli kuchennych pasuje
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...roducer=canpol a tu siateczka na owoce jest taka wlasnie i to jest chyba od 6 miesiaca, i jest jeszcze chyba od 10 miesiaca z wiekszymi dziurkami
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raczej ja gderajac od poczatku ciazy z Sarunia że chce nastepne za rok i tak powtarzajac systematycznie mu wmówiłam że tak ma być i koniec. Dzis nawet mu sie sniło ze w ciazy jestem tez troche sie boje ze moge lezec, ze moge isc do szpitala bo cos... itp. a sara taka malenka i przylepka mamusi... że nie wiem co bym zrobiła, ale wychodze z zalozenia ze bedzie ok, musi być
|
|
|
|
|
#2065 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój pieluchę zmieniłby na pewno, ale w kwestii pajacyka na noc też mam pewne wątpliwości ![]() czasami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tak dalej pójdzie za pół roku będziesz się mogła ograniczyć do "kochanie, słoiczek jest w lodówce, obsłuż się" ![]() Cytat:
czyżbym była jedyną, której brak rodzeństwa nigdy nie przeszkadzał? ![]() Cytat:
) - zerknęłam w net, jak to jest z tymi pieluchami. No i wygląda na to, że NIE są różowe:http://1.bp.blogspot.com/-vWy4QyeWwC...0/IMG_2993.JPG http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...1-up5749-3.htm to możemy sobie dzisiaj podać ręce. Też wyjątkowo na nogach jestem od rana (w związku ze szczepieniem), a mała padła grubo po północy ![]() Cytat:
![]() Ja tam w intuicję jakoś tak średnio wierzę, ale coś mnie cały czas powstrzymywało przed tym glutenem. No i wygląda na to, że dobrze. Ty też nie zamierzasz na razie wprowadzać? W ogóle poza LadyMagnolią i mną kto się wstrzymuje i czeka na okolice roczku? A opowieść piękna Piszecie o drugim dziecku ![]() U mnie w tej kwestii bez zmian. Poród to jedno, coś takiego wykluczam definitywnie. Tyle że po moim rozkosznym porodzie teraz już by mi przysługiwała cesarka, dostałabym skierowanie z automatu. Ale bałabym się też tego, o czym pisze Agunia - niewydolność łożyska, hipotrofia, dziecko w inkubatorze na innym oddziale, latanie między piętrami, by móc być blisko, strach podczas kolejnych badań (a to tylko 'atrakcje' niezwiązane z samym porodem). I tak jak pisałam chyba w jakimś mailu do koleżanki - zamiast wziąć ze szpitala odcisk małej stópki (tu położne robią zaraz po narodzinach, ale przy Zosi nie było czasu na takie zabawy) dostałam na pamiątkę kable, którymi była podłączona do monitorów w inkubatorze ![]() A przecież teraz i tak mieliśmy ogromne szczęście - wszystko skończyło się pomyślnie. W kolejnej ciąży moglibyśmy już takiego nie mieć. |
||||||
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Widzę że będzie dużo staraczków w 2014. Jeżeli u nas będzie ok, ogólnie finansowo i między nami, to będziemy działać lipiec/sierpień 2014
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witam Was kochane z rana. Mała obudziła się o 6.19 (jak spojrzałam na zegarek to dostrzegłam 5.19 i pomyślałam, że coś szybko wstaje, dopiero jak się dobudziłam to zobaczyłam że już po 6 ).Tym sposobem zaś przespała całą noc. Kocham to moje dziecię Aha zapomniałam dopisać, że dzieciątko obudziło się całe i zdrowe ![]() Po prostu był to wielki szok dla rodziców, pierwsza przespana noc od wielu miesięcy ![]() Nad glutenem jeszcze się nie zastanawiałam. Dzisiaj będę u pediatry, zobaczę jakie ona ma na ten temat zdanie. Chociaż pewnie zaleci od 5-go miesiąca. |
|
|
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
U nas dzisiaj wyjątkowo 2 pobudki w nocy- przed 2 i przed 6. W sumie nie wiem czemu. Znowu nam się dzień rozwali...Widzę, że ogólnie lęki panują w związku z drugim dzieckiem. Ja się panicznie pierwszej ciąży bałam. Było zagrożenie, że nie będę mogła mieć dzieci, a jak już zajdę w ciąże, że jej nie donoszę( przy moich schorzeniach ryzyko poronienia lub wczesnego porodu jest bardzo wysokie), że dziecko może mieć wszelkiego rodzaju niedorozwoje, z powodu niedoborów( mały miał całościowe usg zaraz po urodzeniu). Bałam się że hej. Prawie całą ciążę przeleżałam, z powodu jakiś bólów, brałam leki na podtrzymanie, 4 krotnie w szpitalu byłam, parę razy tylko na pogotowiu. Do tego dokuczliwa w przypadku leżenia w szpitalu dieta. Skracająca się szyjka. Szybki poród, który mnie trochę porozrywał i szycie które się babrało. No i wiem, że z drugą ciążą może być tak samo, ale i tak będziemy próbować.
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-18 o 08:19 |
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
moja mała pije tez zazwyczaj 2 razy,ok 1 i 5,potem o 6 ale nadal spi zazwyczaj do 10 na mleko a o 14 pierwszy okres czuwania,i potem juz do nocy spi tylko tak max godzine. Musze ja przestawic bo odkad przyszlismy z szpitala to mała zasypia na dobre 22-23
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej u nas zjak zwykle 2 pobudki, zaczynam myslec, że będzie tak sie budził jeszcze dluugo Zaczynam sie strasznie nie wysypiać, nie wiem co robić rano nie mam sil na wstanie Próbowałam małemu dac butelką to zrobiłm taką wojne że nie wiedziałam coz nim robić, nic nie pomagało |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Może jak się odbijemy, pójdziemy na swoje... Tylko kiedy to będzie?

my z mezem postanowiliśmy ze w czerwcu wroce do pracy a jak nie dam rady tego wszystkiego pogodzic to zdecydujemy sie na kolejne dziecko.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)