|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Hej
![]() Myslicie juz o fotelikach ,,nastepnych,,? Jaki przedzial wybieracie, 0-18, 9-18, 9-25, 9-36 ![]() My fotelika jeszcze nie zmienilismy, bo Leon rosl na dlugosc, ale zaczelam zauwazac, ze niebawem trzeba bedzie kupic cos. My mamy fotelik do 11 kg chyba, zwazylam moje dziecko no i wazy w body i pampersie 11.200 ![]() ![]()
#1832 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko znajdziesz pracę ![]() Ja też zostaję z Hanią trochę dłużej bo nie chcę jej zostawic w obcych rekach na zimę ![]() Szkoda, że mamy teściów dośc daleko, bo tak to by teściu się nią zajął, moja teściowa też ma taką pracę, że mogłaby z małą trochę siedziec. Musimy się bliżej przeprowadzic no a zresztą mamy to w planach ![]() Ehhh no tak, na pewno jestem trochę nadopiekuńcza ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() |
#1833 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale w koczek czeszę się do tej pory, bardzo wygodna sprawa ![]() W kwestii nowych smaków - Antek chętnie próbuje wszystko, chociaż nie zjada dużo. Cytat:
![]() Ja przypuszczam, że będziemy z tych "wyluzowanych" rodziców. Dzieci siostry mojego męża są otoczone taką właśnie przesadną opieką, szczególnie przez jednych dziadków (na szczęście nie przez rodziców męża i jego siostry) "ojoj, bo upadniesz", "ojoj, bo się zabrudzisz" - szczególnie dla mnie przerażająca jest ta obsesja na punkcie czystości. Dziecko nie zdąży sie nawet upaprać, a oni już lecą myć i wycierać... Ja jestem zdania, że dzieci dzielą się na czyste i szczęśliwe i mam zamiar pozwalać Antkowi swobodnie odkrywać świat. A że się przy tym ubrudzi i nabije parę guzów - tylko się więcej nauczy. Oczywiście chcę uważać na jego bezpieczeństwo, ale pewnych rzeczy i tak się nie uniknie. (pierwszy syn siostry męża najwięcej urazów miał właśnie będąc pod opieką tych mega ostrożnych dziadków...) Dobra, idziemy na spacer, coś późno dzisiaj... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | ||
Wtajemniczenie
|
Chyba przesadziłam pisząc o czasie aktywności Kaja, przecież doby by nam na to zabrakło
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak tam sytuacja u Ciebie w okolicy? Dawno nic nie pisałaś, więc mam nadzieję, że dobrze! A plany zmiany mieszkania na jakim są etapie? Nie miałam zamiaru stwierdzać Twojej nadopiekuńczości ![]() ![]() Cytat:
![]() My też dziś będziemy mieć późny spacer, bo Kaj dziś wyjątkowo wcześnie robi sobie właśnie drugą drzemkę. Zwykle śpi na spacerze lub po nim w domu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szymonek śpi w dzień dwa razy po 1,5g jesli nie ma Filipa(bo on zawsze go budzi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1837 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję, że pytasz. Ano, chyba opanowana... do końca nie rozwikłaliśmy, kto to był, ale to była jedna i ta sama osoba - po prostu ktoś mnie nękał przez długi okres ![]() ![]() ![]() Tzn. z tą przeprowadzką to na pewno jest decyzja, że tak, ale na razie czekamy na budowę ![]() Myślelismy o budowie domu, ale realne koszty nas trochę przerosły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie słysząłam o takich ciastkach z imbirem ... Co do włosów to tez nosiłam przez większośc czasu długie, najkrócej to miałam do ucha na tzw. Szopena ![]() Podoba mi się fryz Kożuchowskiej i Zielińskiej ale ciężko się zdecvydowac.
![]() |
#1838 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Podobnie jest u nas(jak ubiorę go w kombinezon to mało ma miejsca),więc po świętach musimy kupić większy fotelik,tylko nie wiem jaki.Tylko z wagą to nie przekraczamy 11kg,ale jak dziecko nie mieści się już w takim foteliku to na pewno nie jest to bezpieczne dla niego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Rozeznanie
|
a ja właśnie skończyłam piec pierniczki, pierwszy raz- i mam pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Wtajemniczenie
|
doris - zdecydowanie je schowaj chociaż na kilka dni, namiekną i przejdą aromatem; pierniczki, które zrobił moj tż zostały na wierzchu i stwardniały , są dużo gorsze.
#1841 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Wtajemniczenie
|
dori, potwierdzam, co pisze Moniczka, schowaj do pudełka, będą lepsze! A co do lukrowania, ja lukruję przeważnie chwilę przed Świętami.
Nie znalazłam w czeluściach internetu przepisu fajnego na imbirowe, chyba znowu cos pokombinuję sama - i dam znać jak wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zadomowienie
|
A czym przystrajacie pierniczki?i jakiego sprzętu do tego używacie.aha ma ktòraś z was gryzaka dla dzieci z wibracjami?
#1844 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i podpinam się do pyt o dekorację. na razie myślałam o polewie czekoladowej plus jakieś wiórki. Ewentualnie może lukier biały i może zabarwiony sokiem z buraków .. Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-12-17 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Boje się, ze ędę taka nadopiekuńcza. ja taka nawet w stosunku do siostrzeńców jestem. Mój mąż mówi, że pewnie kiedyś wsadzę Antka w balon jak w tym filmie balonowy chłopak ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jak wasze dzieci zareagowały na zmiane smoczka na wiekszy? Bo Antek wogole sie nie chce przekonac, a nie wiem czy moze uzywac ten pierwszy rozmiar jak juz skonczyl pol roku. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Rozeznanie
|
Maks nadal używa smoczka 0-3 mies. Używa lovi, nie weźmie do buzi smoka z innej firmy, większego też nie chce. Kiedyś postanowiłam, że już mu nie dam tego małego, tylko następny,to był ryk przez pół dnia, kołysałam, nosiłam żeby zasnął a on się darł jakbym go obdzierała ze skóy. Dałam w końcu tego 0-3 i zasnął w sekundę. Pytałam pediatry i powiedziała, że może używać tego małęgo, żadnych negatywnych skutków to nie przyniesie.
#1847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój synuś jest baaaaardzo smoczkowy, nawet jak nie śpi to ssie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, staram się czytać, ale ciężko idzie. Przeprowadzka pełną parą, jutro kończymy malowanie. W sobotę planujemy spędzić pierwszą noc na swoim. Jutro będą meble kuchenne montować.
Witam nowe mamusie i cieszę się, że tak jak i ja, postanowiłyście dołączyć do wątku ![]() Co do pneumokoków, to my postanowiliśmy zaszczepić. Prawie cała nasza rodzina pracuje w szkole, więc się bałam o te zarazki i w ogóle. Pediatra też nam doradził, żeby zaszczepić, bo to jednak śmiertelne zagrożenie. Sylwestra też spędzimy we trójkę, chyba że wpadnie przyjaciółka na chwilę, bo ona też ma niemowlaczka w domu, tyle że z końca sierpnia. Dawidek mega radosny chłopaczek i odkąd o 17 jada kaszkę, a o 19 mleczko i spać, to do ok. 4 rano mamy spokój (no chyba, że smoczek jest poza zasięgiem rączek, to wtedy trzeba wstać i podać, bo jest krzyk ![]() Idę się kąpać i spać, bo jutro od rana znów na pełnych obrotach... Ech... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Teściowa głupia jakaś? One chyba takie już są te baby, moja to też temat rzeka ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() Ale cudne pierniczki zrobiłaś. Masz jakiś sprawdzony przepis na lukier? żeby się nie łamał? Czym nakładalaś? bo ja myślę o strzykawce, ale nie wiem czy mi wyjdzie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam taki http://allegro.pl/piekny-album-na-20...832117394.html tylko że różowy Cytat:
![]() w spożywczym będę kupować Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Oczywiście musiałam pomieszac coś z cytowaniem, ehh. Miałam zacytowane...kto to pisał hmmm...o prezentach, o tym bonie za 300zł, Więc tak, dlaczego zapłaciłaś za bon 300zł, a wzięłaś bon za 49zł?? mnie to oszustwem pachnie. Na jakiej podstawie szwagierka będzie miała masaże za 300zł?? Poza tym, katastrofa jakaś z tymi prezentami, strasznie drogie robicie prezenty. My z teściami prezentow nie robimy sobie wcale, tak głupio bo to takie upominkowe świeta są, no ale oni nie chcą, to niech spadają. Z moimi rodzicami prezenty sobie robimy i tak, dla mamy książka 34zł plus kalendarz ze zdjęciami Paulinki 20zł, dla taty alkohol 47zł, dla brata herbaty sypane na wagę z herbaciarni 45zł (mam herbacianego brata: D) , dla drugiego brata nic, bo z nim akurat prezentów sobie nie robimy. DOBRANOC ps, wczoraj Paulina całą noc się kręciła, płakała, coś jej się śniło, nawet z nami w łóżku nie umiała zasnąć, i czuję że teraz zaczyna się powtórka z rozrywki, ojojoj.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-12-17 o 23:06 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zadomowienie
|
czym można zastąpić likier pomarańczowy w cieście?może to być np aromat pomarańczowy?
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-12-18 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odp odnosnie fotelikow
![]() Hmm piernickzi i ja robilam, 2 blachy spalilam i 2 byly dobre, no ale tez twarde, ze mozna zeby na nich polamac ![]() ![]() Aha i jeszcze keidys mialam napisac, ze moj tez jeszcze bezzebny ![]() ![]() Rinco szacun, pieknie ozdobilas ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-12-18 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja własnie czołga sie po podłodze. Zawsze na łózku sie bawiła i czołgała, ale dzisiaj siadła w łózeczku, trzymajac sie go, wiec boje sie ze w koncu mi spadnie z tego łózka jak ja np. siedze w tym czasie tu ![]() Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-12-18 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pisałam o tym bonie. To nie oszustwo kupiłam to na grouponie. Tam zawsze jest taniej bo to zakupy grupowe i dlatego rabaty są. Wiele rzeczy tak kupiłam, więc napewno jest ok tylko ta widoczna cena ![]() ![]() Ostatnio np. były legginsy z gatty 600den za 16,20 za sztukę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
Kupiliśmy ostatnio "Wierszyki domowe"Rusinka. Jeśli myślicie o prezencie dla jakiegoś dzieciaka, to baaaardzo polecam. Piękne rysunki, wierszyki świetne ![]() Cytat:
A do ciasteczek mam takie stempelki literowe pożyczyłam od mamy, fajna sprawa, będą napisy na ciachach. A o gryzaczku nei słyszałam takim ![]() Cytat:
![]() wklejam zdjęcia Antka w czapce, która miałą być dla męża ![]() nic specjalnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szybko Wam idzie ta przeprowadzka! ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- rinco - pierniczki wyglądają bardzo ładnie, może wpadnę na nie?? ![]() ![]() pola - Antoś cudny ![]() ![]() Dziś siedzę zdołowana ![]() Złożyłam wypowiedzenie w mojej firmie bo dostałam nową pracę. Finansowo - o wiele lepiej, różnica pokryje koszt opiekunki. Ale jest mi jakoś tak przykro, że chce mi się płakac ![]()
![]() |
#1858 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Grzywkę spinam wsuwką lub "żabką" i nie przeszkadza mi. Cytat:
Cytat:
![]() Rinco zdolniacha ![]() Pola ![]() natusiakc ja bym się nie przejmowała, liczy się gest i kwota jaką można wykorzystać. To tak jakby ktoś podarował mi Audi TT, a na nim była cena 1000 zł i ja bym się czułą urażona. Przecież liczy się przydatność i radość, a nie to ile ktoś za to zapłacił. Kism ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-12-18 o 10:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( no i w sumie, to i tak sytuacja do pozazdroszczenia w dzisiejszych czasach w naszym kraju ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- WOW! Nieźle, ale różnica! Podoba mi się ta nowa fryzurka, z takim pazurem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.