|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Nasza mała wiercipietka chciała mi wypełznac z wozka...ona sobie spała ,poszlam wlozyc mlodych do wanny,panna sie obudzila i tak szalala ze tam gdzie jest budka z wozka podciagnal sie material i mala juz poj zwisala w dol....akrobatka jedna!!Ale co sie strachu najadła,najgorsze ze to w kuchni,nawet nie chce myslec co by bylo gdyby na te kafelki upadła!!Z drugiej srtrony sie ciesze ze ona juz taka rucjliwa,obracanie glowki tez juz nam rewelka idzie!!
|
|
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witam się z kawką, jakaś zamulona strasznie dzisiaj jestem :ziewa: oj a co to Fabi taki rozbójnik? no sorry, trzydziestka już mi stuknęła, a młodsza się nie robię ![]() Cytat:
A z tymi kablami to nieźle, ja bym nie chciała. Jak tak sobie przypominam ten czas w szpitalu, to nawet mam trochę wyrzuty sumienia, że za mało do Luśki chodziłam, za mało przy niej byłam, ale jakoś nie potrafiłam tam siedzieć długo, patrzeć na nią przez szybkę poprzypinaną tymi kablami i nie mogąc jej przytulić, a dotknąć tylko przez chwilę. Za trudne to dla mnie było, takie dziwne uczucie, że mam dziecko, a jednak jakbym nie miała, że jeszcze niedawno byłam z nią tak blisko, czułam jej każdy ruch, a potem jakby wyrwano kawałek mnie i zabrano. I ja stałam się nagle jakby niepotrzebna, bo nie ja ją karmiłam, nie ja przewijałam, nie ja się opiekowałam, nie mogłam jej nic dać od siebie i nic ode mnie nie zależało. Dopiero pierwsze kangurowanie to trochę zmieniło, ale przytulenie dziecka raz dziennie przez maks 20 minut to i tak było za mało. Ehhh jeszcze mi łzy w oczach stają na samo wspomnienie, chyba się jeszcze do końca z tym nie uporałam. Ale dobrze to z siebie wyrzucić Cytat:
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mój pród tez nie był lekki, było zagrożenie życia dziecka i mojego, spadło tęto dziecku, zakońcyzło sie operacyjnie, u mnie krwotok i tez boję się że przy następnym to się powtórzy i jak się zkaońcyz, ale jednak te złe wizje nie przysłaniają mi pragnienia kolejnego dziecka
|
|
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie noc dobra. Mały jadł o 2 i o 6. Ja się wyspałam. Mąż nadal UMIERA! Spał w innym pokoju bo w cieple go mordka piecze więc rozłożyłam mu łóżko w drugim, otwarłam okna, wyziębiło się i poszedł spać. O północy zamykałam mu drzwi balkonowe bo była lodownia. Ale odkąd otwarł oczy stęka i jęczy, mękoli i marudzi Mężczyźni...wiem, że to wczoraj, ale współczuję Cytat:
historia niezła. Ale się musiał facet wystraszyć... to ja pisałam o pampkach do 9kg
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja już na nogach od 8 a Fabi wariuje z żyrafą
Zaraz na jazdę wychodzę... Nie chce mi się Ciul wi ![]() Cytat:
A na co Ci te kable? ![]() Nie wiem, zły dzień miał jakiś ![]() |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście takie rzeczy
dziewczyna (stara dupa za przeproszeniem a nie nastka) której ojciec wywalił na dwór psa żony która wyjechała do UK, który się w zasadzie uciekł im i ona ma czelność wrzucać na fb taki obrazek a u nas kolejny dzień marudzenia
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam słoików HIPPa za 100zł
wbrew pozorom nie było trudno dobic do stówy
|
|
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stękać stęka, ale o wielkości bólów nie gada
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Rozeznanie
|
hej chyba mamy skok od 2 dni młody budzi się co godzinę albo nawet częściej nie wiem czy na jedzenie ale budzi się i tak strasznie wierci jak próbuje go uspać to na rękach się uspokaja a jak odkładam do łóżeczka do za 15 min znowu to samo a jak mu dam jedzenie to odpływa i spokój na godzinę. Mam nadzieję że to skok i że szybko minie.
vwictoria chłopy chyba już tak mają mój to samo lekki ból brzucha a on już się ubezpiecza że chyba do szpitala pojedziemy Idę spać bo młody włąśnie zasnął może chociaż z godzinkę odeśpię tę nockę. Muszę się pochwalić naszą stylizacją wigilijną. |
|
|
|
#2081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
U nas stanu podgorączkowego ciąg dalszy...zębów brak, kataru. kaszlu też hm co to jest za chol....? |
|
|
|
#2083 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w zeszłym tygodniu składałam też tam zamówienie i miałm zrobić tylko za 100zł, a wyszło 146zł no ale mam całkiem łady zapas ![]() Nadalka, masz prowizję od dodomku.pl??? ![]() Cytat:
ale jakoś mu się chyba zapomniało No i finał w piątek trwał 2h. Zresztą, ja też już nie pamiętam. Pewnie sobie przypomnę przed kolejnym porodem ![]() Cytat:
faceci... jak ja bym tak chciała ze wszystkim latać do szpitala to prościej by było tam zamieszkać ![]() a zdjęcia skomentuje w ten sposób - |
|||
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
no to właśnie poczyniłam trochę zakupów w c&a
![]() dla małej: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...szulki/89154/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Czapki/69690/1 dla siebie: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...domowa/88064/2 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wiczki/71031/2 dla małża: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...digany/88043/1 cudo zęby mogą iść baaaardzo długo i przez cały ten czas mogą się utrzymywać różne objawy ząbkowania
|
#2085 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem...Cytat:
![]() U nas też skok- młody marudzi marudzi, a potem nagle patrze a on ze 3 nowe rzeczy potrafi zrobić ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Właśnie też czekam na 2 przesyłki. nie będę więcej kupować, nie będę więcej kupować |
|||
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Robię listę zakupów na Święta. Nauka nie ruszona Co sądzicie o tej sukience? |
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2088 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za wszystkie nasze problemy obwiniam ciężki poród i niefrasobliwość lekarza prowadzącego ciążę. Dlatego następną poprowadzę u innego i zrobię wszystko żeby nie rodzić naturalnie. Boję się bardziej tego jak sobie poradzę z dwójką maluchów zwłaszcza gdyby drugie okazało się tak wymagające i trudne jak M. Ale czekać za długo nie mogę z uwagi na swój wiek ![]() Cytat:
No niestety, faceci to inny gatunek ![]() Ale elegancik Zmykamy na rehabilitację, ciekawe ile dziś będę jechać bo zasypało nas konkretnie
|
|||
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Blue podoba mi się
|
|
|
|
#2091 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm my też od szczepienia mamy cały czas temp. ponad 37 ale lekko i w sumie się nie przejmowałam tylko teściowa ciągle mi mówi że mały ma ciepłą główkę ale poza tym w dzień jest pogodny Cytat:
A chciałam podziękować Sol za polecenie programu do zdjęc jest super dla mnie idealny prosty i intuicyjny i w koncu moje zdjęcia jakoś wyglądają. Ile dni po wysyłce dostałaś foto książkę? Jedziemy jutro już na święta do naszego domku i przetestujemy nową autostradę i zjazd w Bochni. |
||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Blue ładna sukienka
![]() Byłam odśnieżyć samochód, to znaczy zwalić z niego śnieg. Zaraz znowu mi napada ![]() Czy to prawda że w niektórych rejonachh Polski w ogóle nie ma śniegu? |
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mąż mnie tym samochodem rozleniwił bo ostatnio tylko tak jeździliśmy po zakupy. Teraz odsypia nockę (następna w piątek dopiero), a ja muszę wyjść bo pieluchy się kończą, a po chusteczkach zostało tylko wspomnienie ![]() Zakupów przedświątecznych nie robię jeszcze, bo się sama z tym i tak nie zabiorę... Pogoda w miarę, nawet słonko wyszło
|
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka u nas już standardowa nocka-pobudka o 4.30, jedzonko i spanie do 9
a teraz obywa się z kubkiem niekapkiem, który uwielbia gryźć.... wybieram się dziś ostatni raz w tym roku chyba w miasto, chcę kupić ten smoczek siateczkowy do owoców i jakąś ładną miseczkę do posiłków....o tej siateczce to wprost zapomniałam, bo już kiedyś wydawało mi się to dobrym pomysłem u nas jedzenie ciapek na całego-okazało się, że uczulenie jednak nie było od jabłka, więc po jabłku zaczęła gruszkę-smakuje, oprócz tego ten pasternaczek+kartofelek, który może smakuje średnio, ale zjada go.... ![]() wczoraj był też pierwszy raz z kaszką-jaglaną na wodzie+trochę gruszki....ale się zajadała....i problemów z brzuszkiem na razie żadnych ![]() jak będę w PL to zacznę też dyńkę podawać, bo teraz nie zaczynam, na razie dojada pasternaka ![]() które posiłki w PL są najlepsze??? jeśli zaś idzie o olej w składzie obiadków, tutaj też są, ale to chodzi przede wszystkim chyba o to, że tłuszczę są idealnym nośnikiem wit. A???czyż nie??a do tego chodzi o kwasy Omega3. Ja sama kupiłam specjalny olej dla dzieci, który dodaje się do posiłków....chyba dobrze myślę??
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
nietylko A. Doczytałam w swojej magicznej książce o żywieniu że też inne witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach. Zaraz napiszę dokłądniej
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Co do tłuszczów, masło posiada tylko 3% z najpotrzebniejszych tłuszczych niezbędnych dla dziecka , zawierające omega-3 najlepszym źródłem nnkt jest olej rzepakowy. nawet oliwa z oliwek w tym mu nie dorównuje. |
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz się, święta się zbliżają a u nas buro i deszczowo
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
aha Małż wczoraj pojechał na poszukiwania kombinezonu-nie było go, ale wrócił z bodziakami i bluzeczką, zobaczcie jakie słodkości
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mały zrobił sobie drzemkę a ja mogę sobie poczytać wizaż, mieszkanie na szczęscie zdążyłam już ogarnąć niedługo jedziemy na jakieś zakupy, muszę dla tzta jeszcze jakis drobiazg dokupic, bo prezent głowny już jest ![]() w sumie muszę pomyśleć co jeszcze małemu mogę kupić, bo narazie mamy dla niego: http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwBw&dur=518 no i odkupiliśmy fotelik do karmienia ale to sie nie liczy ![]() Cytat:
![]() u mnie też swieci słonce i jest ładnie ![]() Blue sukienka bardzo fajna, choc nie do kazdej karnacji taka jasna pasuje, np do mojej
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie - w takim razie chcę ją mieć na Święta - jest taka cieplutka
W końcu muszę lepiej wyglądać niż dziewczyna szwagra u teściowej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

).

wbrew pozorom nie było trudno dobic do stówy
Stękać stęka, ale o wielkości bólów nie gada