Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 08:53   #2071
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Nasza mała wiercipietka chciała mi wypełznac z wozka...ona sobie spała ,poszlam wlozyc mlodych do wanny,panna sie obudzila i tak szalala ze tam gdzie jest budka z wozka podciagnal sie material i mala juz poj zwisala w dol....akrobatka jedna!!Ale co sie strachu najadła,najgorsze ze to w kuchni,nawet nie chce myslec co by bylo gdyby na te kafelki upadła!!Z drugiej srtrony sie ciesze ze ona juz taka rucjliwa,obracanie glowki tez juz nam rewelka idzie!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 08:56   #2072
agunia82
Zakorzenienie

Hejka
Witam się z kawką, jakaś zamulona strasznie dzisiaj jestem :ziewa:

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Moje dziecko dalej nie śpi Sił mi brakuje. Od 8 na nogach jestem...
oj a co to Fabi taki rozbójnik?

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Agunia co to za hasła, że Ty jeż wiekowa jesteś?
no sorry, trzydziestka już mi stuknęła, a młodsza się nie robię

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Piszecie o drugim dziecku
U mnie w tej kwestii bez zmian.
Poród to jedno, coś takiego wykluczam definitywnie. Tyle że po moim rozkosznym porodzie teraz już by mi przysługiwała cesarka, dostałabym skierowanie z automatu.
Ale bałabym się też tego, o czym pisze Agunia - niewydolność łożyska, hipotrofia, dziecko w inkubatorze na innym oddziale, latanie między piętrami, by móc być blisko, strach podczas kolejnych badań (a to tylko 'atrakcje' niezwiązane z samym porodem).
I tak jak pisałam chyba w jakimś mailu do koleżanki - zamiast wziąć ze szpitala odcisk małej stópki (tu położne robią zaraz po narodzinach, ale przy Zosi nie było czasu na takie zabawy) dostałam na pamiątkę kable, którymi była podłączona do monitorów w inkubatorze
A przecież teraz i tak mieliśmy ogromne szczęście - wszystko skończyło się pomyślnie. W kolejnej ciąży moglibyśmy już takiego nie mieć.
no właśnie, jakbym miała gwarancję, że przy kolejnym dziecku w najgorszym wypadku skończy się tak jak z Luśką, to bym się nie bała, bo właściwie ona wyszła z tego obronną ręką. Ale takiej gwarancji nie mam, a ryzyko, że przy kolejnym dziecku pojawią się komplikacje jest spore
A z tymi kablami to nieźle, ja bym nie chciała. Jak tak sobie przypominam ten czas w szpitalu, to nawet mam trochę wyrzuty sumienia, że za mało do Luśki chodziłam, za mało przy niej byłam, ale jakoś nie potrafiłam tam siedzieć długo, patrzeć na nią przez szybkę poprzypinaną tymi kablami i nie mogąc jej przytulić, a dotknąć tylko przez chwilę. Za trudne to dla mnie było, takie dziwne uczucie, że mam dziecko, a jednak jakbym nie miała, że jeszcze niedawno byłam z nią tak blisko, czułam jej każdy ruch, a potem jakby wyrwano kawałek mnie i zabrano. I ja stałam się nagle jakby niepotrzebna, bo nie ja ją karmiłam, nie ja przewijałam, nie ja się opiekowałam, nie mogłam jej nic dać od siebie i nic ode mnie nie zależało. Dopiero pierwsze kangurowanie to trochę zmieniło, ale przytulenie dziecka raz dziennie przez maks 20 minut to i tak było za mało. Ehhh jeszcze mi łzy w oczach stają na samo wspomnienie, chyba się jeszcze do końca z tym nie uporałam. Ale dobrze to z siebie wyrzucić

Cytat:
Hejka
Witam Was kochane z rana. Mała obudziła się o 6.19 (jak spojrzałam na zegarek to dostrzegłam 5.19 i pomyślałam, że coś szybko wstaje, dopiero jak się dobudziłam to zobaczyłam że już po 6 ).
Tym sposobem zaś przespała całą noc. Kocham to moje dziecię
nooo zazdraszczam, u nas tradycyjnie dwie pobudki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:02   #2073
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny mój pród tez nie był lekki, było zagrożenie życia dziecka i mojego, spadło tęto dziecku, zakońcyzło sie operacyjnie, u mnie krwotok i tez boję się że przy następnym to się powtórzy i jak się zkaońcyz, ale jednak te złe wizje nie przysłaniają mi pragnienia kolejnego dziecka Staram się myślec pozytywnie, momio tego co przeszlam, byc może z mojej strony zrobię zmiany-lepszy szpital, opieka lekarz prowadzącego podczas porodu, "swoja" polozna, postaram się tak to rozegrać, z najdzieję, na lepszy koniec niz teraz
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:06   #2074
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
U mnie noc dobra. Mały jadł o 2 i o 6. Ja się wyspałam. Mąż nadal UMIERA! Spał w innym pokoju bo w cieple go mordka piecze więc rozłożyłam mu łóżko w drugim, otwarłam okna, wyziębiło się i poszedł spać. O północy zamykałam mu drzwi balkonowe bo była lodownia. Ale odkąd otwarł oczy stęka i jęczy, mękoli i marudzi A jak mu powiedziałam, że poród boli bardziej to mi powiedział, że to niemożliwe Mężczyźni...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Moje dziecko dalej nie śpi Sił mi brakuje. Od 8 na nogach jestem...
wiem, że to wczoraj, ale współczuję

Cytat:
Hello
Cały dzień Was czytałam, ale nic nie pisałam bo działałam na komórce, a teraz już jestem na lapku

Dep biedna Zosieńka. Co do glutenu to masz bardzo mądrą lekarkę. No i plus dla Twojej matczynej intuicji

Wvictora najlepszego dla małego
Wrzuciłaś przepiękne zdjęcia synka
A propos tego, że bałaś się zajrzeć do łóżeczka:
znajomi mają synka, zresztą imiennik Waszego skarbeczka. No i mały pierwszy raz całą noc przespał w wieku 9 lub 11 miesięcy (znajomi nie mogą się w tej kwestii dogadać). Rano koleżanka z wrzaskiem budzi męża: Wstawaj! K. nie żyje...

EDIT: dziecko żyło. Mały zszokował rodziców przespaną nocą

Olcia mam nadzieję, że jednak u małego wystąpi poprawa i jajeczko samo zejdzie

Kasik12 trzymam kciuki za badanie małej i za to, żeby usnęła w odpowiednim momencie.
A swoją drogą są duże wymagania przy tym badaniu, szczególnie, że dotyczy to tak małego dziecka. Eh nie dość, że ma być głodne to jeszcze ma spać.

Bebe gratulujemy ząbków

KarolinaPW - tacy są faceci. Wszystko trzeba wypunktować. Mój robi tak samo
A swoją drogą skoro pamki są do 9 kg (nie pamiętam która to pisała)

Co do starań o dziecko.
Też chcemy drugie, a małż to chciałby jeszcze i trzecie. Jednak na trzecie to raczej się nie zdecydujemy. Kolejne chcemy za 2-3 lata.
I tak, zdecydowanie jestem za pomysłem Sol z wątkiem staraczkowym

Agunia co to za hasła, że Ty jeż wiekowa jesteś?

Więcej nie pamiętam, co chciałam napisać
dziękujemy bardzo
historia niezła. Ale się musiał facet wystraszyć...

to ja pisałam o pampkach do 9kg

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:22   #2075
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, ja już na nogach od 8 a Fabi wariuje z żyrafą Zaraz na jazdę wychodzę... Nie chce mi się

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie śpi? Co się dzieje?
Ciul wi
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

jako że się strasznie nudziłam (czyt. musiałam wykonać korektę tekstu, więc robiłam wszystko, by się za to za szybko nie zabrać ) - zerknęłam w net, jak to jest z tymi pieluchami. No i wygląda na to, że NIE są różowe:
http://1.bp.blogspot.com/-vWy4QyeWwC...0/IMG_2993.JPG
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...1-up5749-3.htm

to możemy sobie dzisiaj podać ręce. Też wyjątkowo na nogach jestem od rana (w związku ze szczepieniem), a mała padła grubo po północy

A opowieść piękna Tylko aż strach pomyśleć, co ten biedny facet musiał przeżyć, usłyszawszy takie słowa...

Piszecie o drugim dziecku
U mnie w tej kwestii bez zmian.
Poród to jedno, coś takiego wykluczam definitywnie. Tyle że po moim rozkosznym porodzie teraz już by mi przysługiwała cesarka, dostałabym skierowanie z automatu.
Ale bałabym się też tego, o czym pisze Agunia - niewydolność łożyska, hipotrofia, dziecko w inkubatorze na innym oddziale, latanie między piętrami, by móc być blisko, strach podczas kolejnych badań (a to tylko 'atrakcje' niezwiązane z samym porodem).
I tak jak pisałam chyba w jakimś mailu do koleżanki - zamiast wziąć ze szpitala odcisk małej stópki (tu położne robią zaraz po narodzinach, ale przy Zosi nie było czasu na takie zabawy) dostałam na pamiątkę kable, którymi była podłączona do monitorów w inkubatorze
A przecież teraz i tak mieliśmy ogromne szczęście - wszystko skończyło się pomyślnie. W kolejnej ciąży moglibyśmy już takiego nie mieć.
O, dziękuję Opakowanie tak żarówiasto rożowe, że się przeraziłam

A na co Ci te kable?
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj a co to Fabi taki rozbójnik?
Nie wiem, zły dzień miał jakiś
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
wiem, że to wczoraj, ale współczuję

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:52   #2076
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie, jakbym miała gwarancję, że przy kolejnym dziecku w najgorszym wypadku skończy się tak jak z Luśką, to bym się nie bała, bo właściwie ona wyszła z tego obronną ręką. Ale takiej gwarancji nie mam, a ryzyko, że przy kolejnym dziecku pojawią się komplikacje jest spore
A z tymi kablami to nieźle, ja bym nie chciała. Jak tak sobie przypominam ten czas w szpitalu, to nawet mam trochę wyrzuty sumienia, że za mało do Luśki chodziłam, za mało przy niej byłam, ale jakoś nie potrafiłam tam siedzieć długo, patrzeć na nią przez szybkę poprzypinaną tymi kablami i nie mogąc jej przytulić, a dotknąć tylko przez chwilę. Za trudne to dla mnie było, takie dziwne uczucie, że mam dziecko, a jednak jakbym nie miała, że jeszcze niedawno byłam z nią tak blisko, czułam jej każdy ruch, a potem jakby wyrwano kawałek mnie i zabrano. I ja stałam się nagle jakby niepotrzebna, bo nie ja ją karmiłam, nie ja przewijałam, nie ja się opiekowałam, nie mogłam jej nic dać od siebie i nic ode mnie nie zależało. Dopiero pierwsze kangurowanie to trochę zmieniło, ale przytulenie dziecka raz dziennie przez maks 20 minut to i tak było za mało. Ehhh jeszcze mi łzy w oczach stają na samo wspomnienie, chyba się jeszcze do końca z tym nie uporałam. Ale dobrze to z siebie wyrzucić
To musiało być bardzo trudne i wyobrażam sobie, ze tkwi gdzieś w środku do dziś.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:56   #2077
nel_a
Zakorzenienie

widziałyście takie rzeczy
dziewczyna (stara dupa za przeproszeniem a nie nastka) której ojciec wywalił na dwór psa żony która wyjechała do UK, który się w zasadzie uciekł im i ona ma czelność wrzucać na fb taki obrazek

a u nas kolejny dzień marudzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 282906_135620769927911_1713632718_n.jpg (68,8 KB, 30 załadowań)

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 09:59   #2078
phdwao
Zakorzenienie

zamówiłam słoików HIPPa za 100zł wbrew pozorom nie było trudno dobic do stówy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:01   #2079
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
U mnie noc dobra. Mały jadł o 2 i o 6. Ja się wyspałam. Mąż nadal UMIERA! Spał w innym pokoju bo w cieple go mordka piecze więc rozłożyłam mu łóżko w drugim, otwarłam okna, wyziębiło się i poszedł spać. O północy zamykałam mu drzwi balkonowe bo była lodownia. Ale odkąd otwarł oczy stęka i jęczy, mękoli i marudzi A jak mu powiedziałam, że poród boli bardziej to mi powiedział, że to niemożliwe Mężczyźni...
Mój już takich brewerii nie gada, odkąd sobie mógł pooglądać na żywo jak poród wygląda. Stękać stęka, ale o wielkości bólów nie gada

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:02   #2080
allebazi
Rozeznanie

hej chyba mamy skok od 2 dni młody budzi się co godzinę albo nawet częściej nie wiem czy na jedzenie ale budzi się i tak strasznie wierci jak próbuje go uspać to na rękach się uspokaja a jak odkładam do łóżeczka do za 15 min znowu to samo a jak mu dam jedzenie to odpływa i spokój na godzinę. Mam nadzieję że to skok i że szybko minie.

vwictoria chłopy chyba już tak mają mój to samo lekki ból brzucha a on już się ubezpiecza że chyba do szpitala pojedziemy
Idę spać bo młody włąśnie zasnął może chociaż z godzinkę odeśpię tę nockę.
Muszę się pochwalić naszą stylizacją wigilijną.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08011.jpg (32,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08012.jpg (97,5 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-12-18, 10:07   #2081
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
hej chyba mamy skok od 2 dni młody budzi się co godzinę albo nawet częściej nie wiem czy na jedzenie ale budzi się i tak strasznie wierci jak próbuje go uspać to na rękach się uspokaja a jak odkładam do łóżeczka do za 15 min znowu to samo a jak mu dam jedzenie to odpływa i spokój na godzinę. Mam nadzieję że to skok i że szybko minie.

vwictoria chłopy chyba już tak mają mój to samo lekki ból brzucha a on już się ubezpiecza że chyba do szpitala pojedziemy

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-18, 10:17   #2082
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć

U nas stanu podgorączkowego ciąg dalszy...zębów brak, kataru. kaszlu też hm co to jest za chol....?
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:22   #2083
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
zamówiłam słoików HIPPa za 100zł wbrew pozorom nie było trudno dobic do stówy
wiem o czym piszesz ja w zeszłym tygodniu składałam też tam zamówienie i miałm zrobić tylko za 100zł, a wyszło 146zł no ale mam całkiem łady zapas
Nadalka, masz prowizję od dodomku.pl???

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Mój już takich brewerii nie gada, odkąd sobie mógł pooglądać na żywo jak poród wygląda. Stękać stęka, ale o wielkości bólów nie gada
mój był przy porodzie całe 5 dni ale jakoś mu się chyba zapomniało No i finał w piątek trwał 2h. Zresztą, ja też już nie pamiętam. Pewnie sobie przypomnę przed kolejnym porodem

Cytat:

no to pewnie skok. u mnie tak było w zeszłym tygodniu. ryki nie z tej ziemi. tylko u mnie młody nie chciał jeść.

faceci... jak ja bym tak chciała ze wszystkim latać do szpitala to prościej by było tam zamieszkać

a zdjęcia skomentuje w ten sposób -

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:31   #2084
agunia82
Zakorzenienie

no to właśnie poczyniłam trochę zakupów w c&a
dla małej:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...szulki/89154/1
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...Czapki/69690/1

dla siebie:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...domowa/88064/2
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wiczki/71031/2

dla małża:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...digany/88043/1

Cytat:

cudo

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

U nas stanu podgorączkowego ciąg dalszy...zębów brak, kataru. kaszlu też hm co to jest za chol....?
zęby mogą iść baaaardzo długo i przez cały ten czas mogą się utrzymywać różne objawy ząbkowania

Stary 2012-12-18, 10:39   #2085
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

nie wiem...
Cytat:
mój był przy porodzie całe 5 dni ale jakoś mu się chyba zapomniało No i finał w piątek trwał 2h. Zresztą, ja też już nie pamiętam. Pewnie sobie przypomnę przed kolejnym porodem

no to pewnie skok. u mnie tak było w zeszłym tygodniu. ryki nie z tej ziemi. tylko u mnie młody nie chciał jeść.
Ja tam z porodu najlepiej pamiętam moment jak mi młodego na brzuchu położyli z tymi ogromnymi przestraszonym oczami i że małża musieli wyganiać, bo się zaklinował i nie chciał wyjść już po.
U nas też skok- młody marudzi marudzi, a potem nagle patrze a on ze 3 nowe rzeczy potrafi zrobić

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

czapeczka
Właśnie też czekam na 2 przesyłki.
nie będę więcej kupować, nie będę więcej kupować

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-18, 10:44   #2086
blueberry88
Zakorzenienie

Hejka!
Robię listę zakupów na Święta. Nauka nie ruszona
Co sądzicie o tej sukience?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:47   #2087
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hejka!
mi się podoba

Stary 2012-12-18, 10:53   #2088
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Marcinek

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
my jesteśmy właśnie "po rozmowach" na ten temat I na razie stanęło na tym, że zaczynamy działać za rok.
Dobrze, że jesteście jednomyślni
Cytat:
Dziewczyny ja to Wam zazdroszczę już tych planów i 100% zdecydowania na kolejne dziecko. My niby też byśmy chcieli, najbliżej jak mała skończy 2 lata, ale ja się cholernie boję powtórki z rozrywki - hipotrofii, długiego leżenia w szpitalu, możliwych komplikacji, kolejnych niekończących się wizyt u lekarzy i tego, czy następnym razem wszystko skończy się tak szczęśliwie jak teraz. I przez to nie wiem, czy się zdecyduję na kolejne dziecko
Moje dziecko też urodziło się z hipotrofią, ale przecież nie jest powiedziane że następne też będzie. Ja się staram mysleć pozytywnie, że będzie dobrze Za wszystkie nasze problemy obwiniam ciężki poród i niefrasobliwość lekarza prowadzącego ciążę. Dlatego następną poprowadzę u innego i zrobię wszystko żeby nie rodzić naturalnie.
Boję się bardziej tego jak sobie poradzę z dwójką maluchów zwłaszcza gdyby drugie okazało się tak wymagające i trudne jak M. Ale czekać za długo nie mogę z uwagi na swój wiek

Cytat:
A propos tego, że bałaś się zajrzeć do łóżeczka:
znajomi mają synka, zresztą imiennik Waszego skarbeczka. No i mały pierwszy raz całą noc przespał w wieku 9 lub 11 miesięcy (znajomi nie mogą się w tej kwestii dogadać). Rano koleżanka z wrzaskiem budzi męża: Wstawaj! K. nie żyje...

EDIT: dziecko żyło. Mały zszokował rodziców przespaną nocą

KarolinaPW - tacy są faceci. Wszystko trzeba wypunktować. Mój robi tak samo
A swoją drogą skoro pamki są do 9 kg (nie pamiętam która to pisała)
Niezła historia
No niestety, faceci to inny gatunek
Cytat:
Ale elegancik

Zmykamy na rehabilitację, ciekawe ile dziś będę jechać bo zasypało nas konkretnie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:55   #2089
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hejka!
mi też się podoba
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:56   #2090
Linka25
Zakorzenienie

Blue podoba mi się
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:56   #2091
allebazi
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

a zdjęcia skomentuje w ten sposób -

Cytat:

cudo

zęby mogą iść baaaardzo długo i przez cały ten czas mogą się utrzymywać różne objawy ząbkowania

hmmm my też od szczepienia mamy cały czas temp. ponad 37 ale lekko i w sumie się nie przejmowałam tylko teściowa ciągle mi mówi że mały ma ciepłą główkę ale poza tym w dzień jest pogodny

Cytat:

Ja tam z porodu najlepiej pamiętam moment jak mi młodego na brzuchu położyli z tymi ogromnymi przestraszonym oczami i że małża musieli wyganiać, bo się zaklinował i nie chciał wyjść już po.
no ja mam dokładnie to samo wspomnienie te wielkie oczęta wpatrujące się we mnie tylko jakoś teraz się bardziej wzruszam na to wspomnienie niż wtedy chyba za dużo wrażeń wtedy miałam

A chciałam podziękować Sol za polecenie programu do zdjęc jest super dla mnie idealny prosty i intuicyjny i w koncu moje zdjęcia jakoś wyglądają. Ile dni po wysyłce dostałaś foto książkę?

Jedziemy jutro już na święta do naszego domku i przetestujemy nową autostradę i zjazd w Bochni.
Stary 2012-12-18, 11:08   #2092
nadalka
Zakorzenienie

Blue ładna sukienka

Byłam odśnieżyć samochód, to znaczy zwalić z niego śnieg.
Zaraz znowu mi napada

Czy to prawda że w niektórych rejonachh Polski w ogóle nie ma śniegu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (135,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-12-18, 11:08   #2093
hanjah
Zakorzenienie

Hej
Mąż mnie tym samochodem rozleniwił bo ostatnio tylko tak jeździliśmy po zakupy. Teraz odsypia nockę (następna w piątek dopiero), a ja muszę wyjść bo pieluchy się kończą, a po chusteczkach zostało tylko wspomnienie
Zakupów przedświątecznych nie robię jeszcze, bo się sama z tym i tak nie zabiorę...
Pogoda w miarę, nawet słonko wyszło
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:08   #2094
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka u nas już standardowa nocka-pobudka o 4.30, jedzonko i spanie do 9
a teraz obywa się z kubkiem niekapkiem, który uwielbia gryźć....
wybieram się dziś ostatni raz w tym roku chyba w miasto, chcę kupić ten smoczek siateczkowy do owoców i jakąś ładną miseczkę do posiłków....o tej siateczce to wprost zapomniałam, bo już kiedyś wydawało mi się to dobrym pomysłemdzięki za przypomnienie....
u nas jedzenie ciapek na całego-okazało się, że uczulenie jednak nie było od jabłka, więc po jabłku zaczęła gruszkę-smakuje, oprócz tego ten pasternaczek+kartofelek, który może smakuje średnio, ale zjada go....
wczoraj był też pierwszy raz z kaszką-jaglaną na wodzie+trochę gruszki....ale się zajadała....i problemów z brzuszkiem na razie żadnych kupki idą bez problemu, niemal o stałej porze
jak będę w PL to zacznę też dyńkę podawać, bo teraz nie zaczynam, na razie dojada pasternaka
które posiłki w PL są najlepsze???
jeśli zaś idzie o olej w składzie obiadków, tutaj też są, ale to chodzi przede wszystkim chyba o to, że tłuszczę są idealnym nośnikiem wit. A???czyż nie??a do tego chodzi o kwasy Omega3. Ja sama kupiłam specjalny olej dla dzieci, który dodaje się do posiłków....chyba dobrze myślę??
Stary 2012-12-18, 11:15   #2095
nadalka
Zakorzenienie

nietylko A. Doczytałam w swojej magicznej książce o żywieniu że też inne witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach. Zaraz napiszę dokłądniej

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Co do tłuszczów, masło posiada tylko 3% z najpotrzebniejszych tłuszczych niezbędnych dla dziecka , zawierające omega-3
najlepszym źródłem nnkt jest olej rzepakowy.
nawet oliwa z oliwek w tym mu nie dorównuje.
Stary 2012-12-18, 11:15   #2096
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Blue ładna sukienka

Zaraz znowu mi napada

no u mnie nie ma.
ciesz się, święta się zbliżają a u nas buro i deszczowo

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:16   #2097
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Blue ładna sukienka

Zaraz znowu mi napada

u Nas właśnie topnieje, a to już prawie góry są

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-18, 11:20   #2098
karolka110
Wtajemniczenie

aha Małż wczoraj pojechał na poszukiwania kombinezonu-nie było go, ale wrócił z bodziakami i bluzeczką, zobaczcie jakie słodkości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0307.jpg (84,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0308.jpg (159,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0309.jpg (106,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0310.jpg (100,3 KB, 12 załadowań)
Stary 2012-12-18, 11:22   #2099
ewka5891
Zakorzenienie

Hej
mały zrobił sobie drzemkę a ja mogę sobie poczytać wizaż, mieszkanie na szczęscie zdążyłam już ogarnąć

niedługo jedziemy na jakieś zakupy, muszę dla tzta jeszcze jakis drobiazg dokupic, bo prezent głowny już jest
w sumie muszę pomyśleć co jeszcze małemu mogę kupić, bo narazie mamy dla niego: http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwBw&dur=518 no i odkupiliśmy fotelik do karmienia ale to sie nie liczy

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Mąż mnie tym samochodem rozleniwił bo ostatnio tylko tak jeździliśmy po zakupy. Teraz odsypia nockę (następna w piątek dopiero), a ja muszę wyjść bo pieluchy się kończą, a po chusteczkach zostało tylko wspomnienie
Zakupów przedświątecznych nie robię jeszcze, bo się sama z tym i tak nie zabiorę...
Pogoda w miarę, nawet słonko wyszło
ja sobie nie wyobrażam życia bez auto, choc pewnie nie dlugo bede musiała, bo cos nam sie nasze autko sypie

u mnie też swieci słonce i jest ładnie

Blue sukienka bardzo fajna, choc nie do kazdej karnacji taka jasna pasuje, np do mojej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:25   #2100
blueberry88
Zakorzenienie

Dzięki za opinie - w takim razie chcę ją mieć na Święta - jest taka cieplutka W końcu muszę lepiej wyglądać niż dziewczyna szwagra u teściowej
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości