|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
A ja się zgadzam z Perse. Lepiej bym tego nie ujęła.
I idę spać, bo zaczyna być mi niedobrze ... |
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz na dzis zmykam, ide sie potulic do tz i do spania.
jutro rano do roboty, znow! |
|
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak bywa na każdym etapie ciąży, nawet w III trymestrze czasami nie da się złapać przyczyny - po prostu serduszko przestaje bić. W Polsce też po jednym poronieniu zwykle lekarze nie szukają powodu. Zwykle po dwóch zaczynają wysyłać na badania (piszę zwykle, bo wszystko zależy od lekarza). Tak czy inaczej strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam wpisac ponad 2 pinty płynów, nie mleka przed skanem. aby pęcherz był pełny. jesli pęcherz będzie częściowopełny, albo pusty muszę się wysikać i wtedy skan będzie przed macicę. tak samo u mnie! )no to czekamy, jeszcze 2 tygodnie... ale razem raźniej ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- witam z rana!! wypiłam herbatę i czekam na rzyganko, aby później już spokojnie iść do pracy hahaha )jak tam u was nowy dzień? |
|
|
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
Trele_Morele bardzo mi przykro jak czytam Twoją wiadomość. Niektórzy lekarze zachowują się tak jakby się nic nie stało, nie mają nawet odrobiny współczucia. Ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze raz do lekarza, by się upewnić.
Nie wiem... tak nawiasem mi się UK kojarzy z aborcjami. Może dlatego ludzie (lekarze) nie mają takiego szacunku do płodu i ciąży? Może zatracili niektóre ludzkie uczucia. Nie wiem, bo nigdy tam nie byłam i nie miałam styczności z tamtejszymi lekarzami. Mówię tylko co usłyszałam, a może źle usłyszałam. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Dzień dobry! Ja po wczorajszej wizycie nie mogłam zasnąć. Przez dwie godziny przewracałam się po łóżku i myślałam o maluszku, a dzisiaj wstałam przed budzikiem o 5tej, ale przysnęłam jeszcze do 7mej. Mam tak naładowane baterie, że szok
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wielokrotnie rozmawialam o tym z moja polozna, wyrzucajac jej, czemu tak to jest, czemu dopiero skan w 12 tygodniu itp. i sie dowiedzialam. ze inne prawo, inna polityka, inne zasady niz polsce. tu kobieta po gwalcie moze usunac dziecko w normalnych warunkach szpitalnych na kase chorych, bez obawy linczy kosciola innych instytucji, kobieta ktora ma chory płód, bardzo źle rozwijający się nie jest zmuszana do porodu, tylko może usunąć ciążę itp. i skoro rząd na to daje pieniądze, to nie może jednocześnie w tym samym momencie taką samą opieką otaczać te płody, skoro sa ustawy, że to życie do 12 tygodnia nie jest AŻ tak bardzo chronione. i tak samo inne zasady dotyczą in vitro (finansowane!!), związków parnterskich, eutanazji, opieki w domach starców, szkołach, lekarzach itp. po prostu jest inaczej i tyle. usłyszałam też również, że jak mi się tutaj nie podoba, to mogę wrócić do polski i tam prowadzić ciążę, i nikt mnie nei zmusza do rodzenia tutaj. także jeśli świadomie wybieramy życie w uk, niemczech, arabi, srilance to przyjmujemy ich zasady, no niestety, tak bywa. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- i jeszcze dodam, że opieka po 12 tygodniu ciązy jest bardzo dobra, ma się tak samo jak w polsce badania krwi, skany, wizyty z polozna. dostaje sie probki kosmetykow i artyk. dzieciecych za darmo. szkola rodzenia za darmo za porod i zmieczulenia sie nie placi pisze sie plan porodu w ktorym sie szybciej ustala zasady porodu, czyli co robic gdzy cos sie stanie wybor porodu w wodzie, w jakiej pozycji wybor czy podac witamine A po porodzie czy nie dentysta darmowy do 1 roku zycia dziecka dwa zasilki na dziecko wyplacane tygodniowo roczy macierzynski (czesciowo platny) 2 tygodnie macierzynskiego dla ojca i wiele innych, takze nie jest tak tylko, ze wszystko co w uk jest najgorsze. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-12-18 o 08:10 |
|
|
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam na myśli początki ciąży. A jeśli chodzi o poród to w UK jest chyba nawet lepiej . Np w moim mieście warunki szpitalne zatrzymały się na latach 90-tych, więc chyba pojadę rodzić do Warszawy, może zdążę ![]() Słyszałyście o aferze w Skierniewickim szpitalu, co lekarz za późno zlecił cesarkę? http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Lod...,126124,2.html Coś strasznego... |
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia to jest tak, że wszędzie są konowały i lekarze, którzy nie powinni być lekarzami. bez serca i sumienia. wszędzie.
zależy na kogo się trafi. ja życzę nam wszystkim tutaj, abyśmy tylko trafiały do dobrych specjalistów. )
|
|
|
|
#4210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uciekam zjeść jakieś śniadanie, bo kiszki marsza mi grają. Zajrzę do Was później
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie panie
![]() Ja dzisiaj tez spac nie mogłam. Trele_Morele bardzo mi przkro ![]() Co do opieki to w kazdym kraju jest inaczej ale w Polsce tez nie jest żle jak sie trafi na miłych i życzliwych ludzi ![]() Wczoraj stwierdziłam ze odwołuje wizyte u prywatnego gin na 27.12 ( TZ wyjeżdża) a poza tym 28.12 mam wizyte na NFZ więc jedna wystarczy. Prywatnie pójde 2 tyg. póżniej a przynajmniej zrobie troche badan na NFZ ![]() Ogólnie dzisiaj szaro deszczowo i mam lenia ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Matko jakie mdłości mnie złapały i na dodatek nie mam ochoty na śniadanie
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() No i ja również miałam ciężko przespaną noc..chyba mnie emocje trzymały po wczorajszej wizycie Od rana jem jak prosię.. w pracy za różnorodnie nie mam, ale serek wiejski już zjadłam z bułeczką i ciągle podjadam po gryzie kolejnej buły. Jak co 1,5-2 godz czegoś nie zjem to zaczyna mnie mulić. Teraz się wzięłam za mini marsaTrele_Morele mnie również zrobiło się bardzo przykro jak przeczytałam Twojego posta i tak jak dziewczyny poradziłabym pójść na umówioną wizytę do gina, żeby całkowicie rozwiać wątpliwości. Może przynajmniej prywatny gin wyjaśni Ci rzeczowo co się dokładnie stało. Bądź silna |
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
heja
wracam po weekendzie .. wczoraj bylam u gina z wynikami badan - powiedziala ze mam super wyniki krwi itp ze dawno nie widziala tak dobrych wynikow w ciazy ale jak poszlam na usg - gdzie powinno juz widac dzidziusia bo niby zaczynal sie 8my tydzien , nada bylo widac tylko pecherzyk ale powiedziala ze rosnie .. i stwierdzila ze jak bylam ostatnio to trudno nam bylo okreslic jaki to tydzien bo bralam te tabletki i nie pamietalam nawet kiedy mialam ostatnia miesiaczke i orientacyjnie podalam i mozliwe ze wtedy byl dopiero gdzies 4-5 tydzien a teraz jest 6-7 .. i mam przyjsc za 2 i pol tygodnia sprawdzic czy widac juz dziecko i czy serce bije .. boje sie bo dla mnie to dziwne ze ginekolog nie potrafi okreslic dokladnie ktory to tydzien ? moze sie pomylic o 2 tygodnie ?? mam nadzieje ze jak bede u niej w styczniu zobacze juz dzidzie i jej serduszko bo jak nie to wiadomo co sie stalo ;(
|
#4214 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z pracy
Mam nadzieję, że 8 stycznia jak wszystko będzie w porządku dostanę L4, bo nie dość że mam stresującą pracę, to jeszcze kontakt z wieloma, często brudnymi, chorymi ludźmi . Nie chce się narażać.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Uważam, że powinnaś iść jeszcze prywatnie, czyta się czasami, że jeden lekarz twierdzi, że ciąża obumarła a potem się okazuje że jest ok. To oczywiście rzadkie sytuacje, ale jednak się zdarzają.Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38185711]Tak, niestety to zawsze jest duży dramat kobiety po poronieniu (choć u Ciebie jeszcze nie piszę o poronieniu, jeszcze idź sprawdź jutro u niezależnego lekarza, piszę tak ogólnie) - nie poznaje się przyczyny. I tak bywa na każdym etapie ciąży, nawet w III trymestrze czasami nie da się złapać przyczyny - po prostu serduszko przestaje bić. W Polsce też po jednym poronieniu zwykle lekarze nie szukają powodu. Zwykle po dwóch zaczynają wysyłać na badania (piszę zwykle, bo wszystko zależy od lekarza). Tak czy inaczej strasznie mi przykro, że musisz przez to przechodzić Ja straciłam poprzednią ciążę w 25 tygodniu córeczkę Lenkę. Do tej pory nie znaleziono przyczyny. Po prostu serduszko przestało bić. Dlatego ta ciąża jest dla mnie bardzo stresująca i wole być na wszelkich dozwolonych lekach, które mogą pomóc dziecku, niż przechodzić jeszcze raz przez to co przeszłam. Cytat:
Gratuluje wszystkich udanych wizyt
|
|||||
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margosia miałaś ekstra pomysł z poinformowaniem, ja nie wiem jak to zrobię.... na święta jeszcze nie będziemy mówić, chcemy poczekać jak najdłużej do 12tyg, a może i później ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- oj się nie przywitałam Dzień Dobry ![]() u mnie zaspy, śnieg, śnieg i śnieg... miałam jechać w trasę i zrezygnowałam, ledwo z parkingu wyjechałam na osiedlu... Straciłam kompletnie apetyt, ledwo wciskam jedną kanapkę na śniadanie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
E ? o tym nic nie wiem, kurde ja w ogole jakas niedoinformowana jestem, wiem tylko o tych zastrzykach przeciw grypie, krztuscowi, co tym jak przebiegac bedzie porod tzn. jak sobie to planuje i pokazano mi sale na zdjeciu, no i o szkole rodzenia, o reszcie nic nie wiem ;d, ej te wolne dla tatusia swietny pomysl, moj Tz na pewno bedzie musial je wziac a co on sobie mysli ;d
|
|
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki!
witam wszystkie nowe Koleżanki Tyle produkujecie tych informacji, że nie sposób was nadrobić ![]() Fajne macie już brzuszki ![]() Ja też muszę zrobić fotkę, bo mi wywaliło brzucha a na dodatek mam wzdęcia po wszystkim i normalnie czasem wyglądam jak w 6 miesiącu ![]() Truskawko widzę, że my podobnie mamy może będziemy razem rodzić?Mnie też już 12 tydzień leci. Pamiętam,że dopiero co 6 był... Termin mam na 30.06.2013 albo 03.07.2013 ( wg drugiego gina) Zaczęłam chodzić też na NFZ, oprócz prywatnego, bo przynajmniej skierowanie mam. Niestety ta ciąża mnie trochę kosztuje, bo jeszcze co miesiąc wizyta u endokrynologa 13.12. 2012 byłam na pierwszej wizycie na NFZ i Smerfol ma już 4,5 cm i był cudowny widok na usg W piątek idziemy prywatnie a 28.12 na prenatalne. Któraś pytała o wymioty w ciąży ( przepraszam,ale już nie pamiętam kto) Moje zaczęły się w 8 tygodniu i niestety dosyć mocno mnie męczyły..oprócz tego jeść totalnie mi się nie chciało.. Aaaaa i powiedziałam pracodawcy o ciąży ![]()
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele-morele trzymaj sie kobieto - jestesmy z Toba...idz na ta wizyte prywatnie bo wiadomo jaka jest opinia o lekarzach w UK i Irlandii
Ja od poczatku ciazy poprzedniej chodzilam prywatnie do polskiej gin i mam zamiar tak robic i tym razem.....
|
#4219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trele_Morele moim zdaniem koniecznie powinnaś iść na tą wizytę prywatną upewnić się w szpitalu podali ci poprawną diagnozę. Pomyłka może się zdarzyć każdemu a ty przecież jesteś pewna że słyszałaś bijące serduszko. Ja też miałam plamienie w 10tc na szczęście USG wykazało, że jest w porządku. Mieliśmy robione właśnie dopochwowe bo daje ono lepsze powiększenie. I powiem ci szczerze że z mężem nie tyle słyszeliśmy wyraźne bicie, co je widzieliśmy. Tak więc dawaj do lekarza i daj znać jak poszło. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gratuluje wsyzstkim mamusiom udanych wizyt ![]() Trele-Morele przykro mi.Sama straciłam maluszka w styczniu w 8 tc. A dowiedziałam sie w 11 ![]() Ale idz jeszcze do innego lekarza tak jak kobitki tu radzą.Ja miałam kilka usg zanim na milion procent upewnilismy sie ze nic nie da sie zrobic...Zawsze jest cień nadziei............. I trzymam kciuki ![]() Ja sie dzis wyspałam lecz z przykrością stwierdzam ze me mdłości powróciły :/ tak sie cieszyłam ze juz po :/ Zaraz zbieram sie do Urzędu Pracy złozyć podpis....Mam nadzieje ze wyjade spod domu bo wczoraj zakopałam sie pare razy ale za trzecim sie poddałam i dzwoniłam do męża ze do niego nie dojade bo utknęłam :/ |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Nie wiem czy ktoras pytala o mnie, ale od soboty mega chora jestem, plus oprocz mdlosci doszly wymioty, wczoraj nawet pol dnia bardzo silne. Jak sie ogarne ze soba to sie odezwe. Buziaki dla wszystkich naszych mamusiek
|
#4222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będziemy mieć robione pierwsze na NFZ USG. Mam nadzieję że wszystko będzie w najlepszym porządku.---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
a jak u ciebie z tymi wymiotami? nadal ci dokuczają? bo ja miałam wymioty sporadycznie od 6tc, za to nudności codziennie. A tu w 11tc zaczęło się u mnie wszystko nasilać, wymiotuję jakbym się czymś zatruła. Śniadanie dzisiaj byłam w stanie zjeść dopiero przed samą 11 a to już prawie południe, i to tylko jedną kanapeczkę... A ja już się cieszyłam że apetyt mi się poprawia bo TŻ narzeka że jestem za chuda i martwi się o Maleństwo. Ale jak do tej pory lekarz nie stwierdził zbyt małego przyrostu wagi.
|
||
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
Trele_Morele strasznie mi przykro, nie wiem jak mam Cię pocieszyć, ale przytulam Cię mocno
Dzień dobry! Zaraz uciekam żeby cokolwiek zrobić w domu bo jak znów zaraz zacznie mi się chcieć spać to nic nie zrobię ![]() Margosia no to zaskoczyłaś przyszłą babcię wiadomością ![]() Chciałam się pochwalić, że według OM zaczęłam 15 tc!!!!!!!!! Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2012-12-18 o 11:38 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4224 |
|
Raczkowanie
|
Konował to jedna rzecz ale czasem zdarzają się przypadki, że lekarz po prostu nie chce udzielic pomocy póki nie da mu się "w łapę". Znajoma miała taką sytuację przy porodzie, że jej ciążę prowadziła lekarka pracowała w innym szpitalu, więc od ordynatora usłszała, że ona to "jet niczyja" i niekt nie chciał się nią zająć. Dopiero przyszedł prawdziwy lekarz i kazał ją przygotować do porodu chociaż widział pierwszy raz na oczy. I bardzo dobrze bo okazało sie że konieczna jest cesarka. Skończyło się dobrze. Nie była to jedyna interwencja tego lekarza na korzyść pacjentki dlatego w tej chwili pracuje w innym szpitalu. Chodzimy do niego prywatnie i bardzo dokładny lekarz, niestety chcąc rodzić na jego oddziale musimy jechać dalej do szpitala ale warto jeśli się lekarzowi ufa.
|
|
|
|
#4225 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednocześnie szkoda, że nie udaje się połączyć tej całej polityki, o której piszesz - dofinansowanie in-vitro, itd., z dobrą opieką do 12 tygodnia ciąży. Ale w każdym kraju jest inaczej, masz rację. Z tego, co wiem, w Holandii jest podobnie, chodzi się do położnej, itd. A w Polsce to jest ruletka, jak się trafi na dobrego lekarza, to można mieć opiekę od pierwszego dnia, a jak na konowała, to może coś schrzanić i na końcówce. Lilith - a odnośnie Twojej wypowiedzi, ile razy ja już słyszałam/czytałam, że kobieta się męczyła x godzin przy porodzie, zaczynały się jakieś problemy z dzieckiem, a lekarz czekał...... wiadomo na co :/ Cytat:
Cytat:
Kojarzę Cię z innego wątku, w którym trochę pisałam, znam Twoją historię. Ja straciłam synka w kwietniu w 30 tc i choć mam duże prawdopodobieństwo przyczyny, to też nie wiem na 100%. A ciąża maksymalnie wychuchana... Takie to życie jest W każdym razie musimy wierzyć, że tym razem się uda Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-18 o 12:03 |
|||
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak czytam wasze historie to łzy same lecą. Jestescie mega dzielne i silne że potrafiłyscie sie pozbierac i isc dalej naprzód . Jakie to życie jest niesprawiedliwe dbasz jak mozesz biegasz do lekarza i nagle tragedia i nikt nie jest w stanie nic poradzic. A sa kobiety które nie dbaja ani o siebie a ni o ciąże i rodza zdrowe bobasy których nie kochaja
![]() Przepraszam ale chyba złapałam doła . Ściskam was mocno |
|
|
|
#4227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4228 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnia miesiaczke z gin zanotowala 25 pazdziernik bo mowilam ze tak bylo pod koniec pazdzernika jakos w tym amoku nie moglam sobie przypomniec i wyznaczyla termin na 3 sierpnia i wtedy mial bic 6ty tydzien a po dwoch tygodniach stwierdzila ze mogla zajsc pomylka ze moglo pozniej dojsc do zaplodnienia bo jej to wyglada nadal na 6ty tydzien i mam przyjsc za dwa i pol tygodnia i wtedy ma juz buc serduszko i zobaczy czy wszystko jest wporzadku czy to tylko blad w obliczeniach .. boje sie bo jak pisalam kiedys bralam tabletki i byla wpadka na poczatku mialam depresje kazdy sie cieszyl tylko nie ja a teraz i ja sie ciesze .. mocno i nie chcialabym stracic tego malenstwa
mam nadzieje ze to byl tylko blad w liczeniu .. i wszystko bedzie ok ale to sie okaze 9 stycznia ..
"Everyday is a step closer" Edytowane przez La_Mezcla Czas edycji: 2012-12-18 o 13:27 |
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki! Myślę, że lekarka nie robiłaby Ci złudnej nadziei. Bądź dobrej myśli )
|
|
|
|
|
#4230 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Trele_Morele
Bardzo mi przykro ze musisz przez to przechodzic To chyba najgorsze co moze spotkac kobiete chcaca miec dziecko Ja rowniez tak jak dziewczyny radze isc do innego lekarza, a noz okaze sie zez Malenstwem jednak wszystko ok Oby tak bylo![]() Cytat:
To byl prezent Mikolajkowy i tata sie baaaardzo ucieszyl Pradziadkom i prapradziadkom tez chcialam zrobic taki prezent ale niestety nie ma takich recznikow. Nikt chyba nie uznaje pra i prapra dziadkow;P A szkoda bo na pewno by im sie spodobalo![]() Cytat:
No to super Hehe bedziemy lezec na porodowce i pisac do siebie sms: -Masz skurcze?+Nie nie mam. A Ty? -Ja tez jeszcze nie. -O zaczelo sie!!! Ja rodze! +Ja tez! Ale czekaj czekaj jeszcze na wizazu trzeba napisac ze sie zaczelo! -Dobra ja napisze! Ejj RODZIMY!!! ![]() Moje bobo 15.12 mialo 4,4 cm Za prenatalne Ja mam 20.12 i sie stresujeA pracodawca jak zareagowal? ![]() Cytat:
No to zaczynasz II trymestr! Super Teraz to juz z gorki Bedzie tylko lepiej![]() Wczoraj na czerwcoweczkach czytalam ze dziewczyny czuja juz porzadne kopniaczki w 16 tc wiec moze u Ciebie i u Margosi to jednak fasolka a nie jelita ![]() Cytat:
Cytat:
Pisze w "" bo mam ogromny apetyt a kiedys bardzo malo jedlam:P No i nadal kocham rosol i kiwi I dzis ide do babci na rosolek A na mieso nadal patrzec nie moge. I niektore zapachy nadal wywoluja u mnie mdlosciA no i Dzien Dobry! ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Wiec spokojnie Malenstwo to nadrobi
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

)
. Np w moim mieście warunki szpitalne zatrzymały się na latach 90-tych, więc chyba pojadę rodzić do Warszawy, może zdążę 

Od rana jem jak prosię.. w pracy za różnorodnie nie mam, ale serek wiejski już zjadłam z bułeczką i ciągle podjadam po gryzie kolejnej buły. Jak co 1,5-2 godz czegoś nie zjem to zaczyna mnie mulić. Teraz się wzięłam za mini marsa
. Uważam, że powinnaś iść jeszcze prywatnie, czyta się czasami, że jeden lekarz twierdzi, że ciąża obumarła a potem się okazuje że jest ok. To oczywiście rzadkie sytuacje, ale jednak się zdarzają.
12.06.2010
Za prenatalne
Teraz to juz z gorki
I dzis ide do babci na rosolek