|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle dzisiaj byłam raz w wc!!!!!!! normalnie chyba pierwszy raz od paru miesięcy. Tylko spojrzałam na zegarek - 2.58 - za dwie minuty 3! akurat tej godziny nienawidzę odkąd obejrzałam paranormal activity ![]() przez ten film pare miesięcy nie mogłam usnąć przy zgaszonym świetle. Musiał lecieć zawsze jakiś film w kompie i ustawiałam czasowy wyłacznik... w sumie czasem jeszcze tak robie <boisie> ![]() kurier przywiózł mi kocyk cieplutki dla dzidzi ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-18 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Oooo matko Laurka!!! Jak to w ogole mozliwe?! Ta znajoma musiala miec jakas nieleczona cukrzyce albo cos, no bo 6700?! Ma sa kra!
Olimpka, ja slyszalam o tych wywolywanych porodach, wlasnie jak pacjentka koniecznie chce rodzic u danego lekarza na dyzurze, no ale jakos mnie to nie przekonuje.....
#694 |
Rozeznanie
|
Hej, jestem strasznie nieprzytomna, w nocy nie ciekawie było. Mały coś mi uciskał i wszystko mnie w środku bolało. Dzisiaj wizyta ciekawe co powie o pozycji maluszka, zaczynam miec jakieś doły z tego powodu, że cośze mną nie tak i on miejsca przez to nie ma. Szybciej niech bedzie połowa stycznia. Czym bliżej tym bardziej się stresuję i chcę żeby było po. W sumie jeszcze 2. Tyg i mały bedzie donoszony.
#695 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaa zaczyna mnie mega mulic, chyba sie ide zdrzemnac, w ogole wczoraj przed samym pojsciem spac mialam niemila randke z umywalka
![]()
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Jestem pod wrażaniem ile napisałyście w ciągu jednej nocy
![]() ![]() idę zjeść sniadanko
#698 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy..mianowicie...chcę zrobić dobry sernik na blachę (nie tortownicę)...jak któraś ma sprawdzony przepis poproszę.... ale na sernik z samego sera..n ie lubię ciast..i najchetniej bez rodzynek (mogą być brzoskwinie) I JESZCZE NA Jakieś fajne i proste cisato (odpada szarlotka i kesksy)....proszę o pomoc..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |||
Zakorzenienie
|
Hej spiochy
![]() ja juz wykapana, nasmarowana, najedzona... Cytat:
![]() ![]() tylko nie wiem co na to nasze chłopy ![]() Cytat:
![]() wczoraj padal deszcz i byla jesień a dzis od nowa zima, i to konkretna, śniegu prawie po kolana ![]() a mi sie snił konik z fiszer prajsa ![]() Cytat:
![]() a my sie tu "przezywałysmy" 4700 ![]() swoja droga, jak ona dala rade 6700 to my tez damy rade ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
Witamy się i my
![]() mam męża w domu, prawdopodobnie do nowego roku, więc nadążam was tylko nadrobić. właśnie łata dziury w ścianie po wcześniejszym wieszaniu telewizora a ja mam chwilkę żeby się odezwać. dziś miałam głupi sen, śniło mi się że poszłam siku i krew się ze mnie lała widzę że przepowiadające żądzą ![]() mi mąż z mamą mówią że nie ma opcji żebym donosiła do terminu. już wszystko gotowe, torba spakowana, po nowym roku mogę rodzić ![]() Nina gratuluję córusi ![]()
#701 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() ![]() pewnie sobie tańcuje ![]() Ewik współczuję tej wizyty, bo nadal nie wiesz na czym stoisz ![]() ninagg fajnie, że masz już swoją Kruszynkę przy sobie ![]() Delicjanka świetna czapa ![]() suzi trzymam kciuki za wizytę, żeby wszystko było w porządku laurka a czy nie miała przypadkiem niezdiagnozowanej cukrzycy? Bo to przecież niemożliwe... chyba. Chociaż znajoma urodziła siłami natury Dzidzia 4500, a nie miała cc bo aparat do usg źle wyznaczył wagę, miał mieć 3500 a był 4500. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać co tam! Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-12-18 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
No właśnie też z kuzynką tak myślałyśmy że to cukrzyca. Nie wiemy do jakiego lekarza chodziła, mało to konowałów? Może nie potrafił zdiagnozować cukrzycy bo po co robić badania, albo miał kiepski sprzęt i nie wiedział jak duże dziecko. Ja jestem w szoku. Przecież taki poród mógł się skończyć tragicznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja polecam od siebie bananowca na biszkopcie- prosty, w zasadzie nie do spartolenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- hmmm, musze sie w nie zaopatrzyc przy okazji zakupów swiątecznych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana !
![]() Wczoraj moja akacja z przepowiadaczami na prawde mnie przestraszyła, wzięłam no spe i ciepłą kąpiel i mi przeszło , gadałam potem z bratową na skypie to mówiła że faktycznie brzuch mi się obniżył jak do porodu. Potem znowu w nocy mnie ból złapał i znowu wzięłam no spe i póki co jest w porządku. Tzn nie mam skurczy ale tępy ból w podbrzuszu został i niestety ale chyba naprawde jestem zmuszona do całkowitego leżenia bo wtedy się nic nie dzieje a jak tylko trochę pochodzę to już się zaczyna ![]() Wielkie gratulacje dla tej kobiety co urodziła tego kolosa, na prawdę szacun. Ale że lekarze się nie zdecydowali na cc to ja nie wiem... Co do snów to dziś mi się śniło że poszłam do szpitala i był mój termin właśnie ale nic się nie działo, brzuch mnie bolał i miałam skurcze ale nie mialam rozwarcia i dali mi oksytocyne i zaczęłam rodzić i nawet nie poczułam i już Blanka ze mnie wyszła , mógły być to proroczy sen że to takie bezbolesne ![]() Mojemu mężowi zaś się dziś śniło że on i jego brat chcieli mi zrobić cesarkę w garażu jakąś piłą ![]() Dlatego że ja właśnie bardzo bałam się iść do szpitala i ich poprosiłam żeby mnie rozcięli i wyjęli dziecko , ale potem jak odkryłam brzuch i zdjęłam majtki to popatrzyli tak na mnie i powiedzieli że oni się tego nie podejmą i że muszę do szpitala.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
Suzi trzymam kciuki
![]() Zaraz się biorę za pakowanie prezentów ![]() Do klubu wstawię zdjęcia z wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie Twój sen dziś wygrywa ![]()
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz po wizycie u endokrynologa - cholera, wyniki mam lepsze niz przed ciaza ![]() Na dworze wszystko zamienia sie w wode, wrrrr. Jutro czeka mnie 12-godzinna podroz pociagiem (w nocy). Troszke sie obawiam jak to bedzie - wiadomo, swieta, scisk, jak ja sie zmieszcze na siedzeniu z tym moim brzuchem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Hej! W ogóle muszę Wam się wytłumaczyć czemu mnie tu nie było za bardzo
![]() Wyobraźcie sobie w piątek miałam usg rano, po południu już mnie zmogło, łamanie w kościach, kaszel.. wieczorem na dodatek tak mnie w mostku kuło, że płakałam z bólu ![]() ![]() Wczoraj już nieco lepiej, pognać niestety musiałam na egzamin, więc dziś od rana znowu gardło boli... Ogólnie jak w sobotę rano zjadłam pomarańczę i kiwi, tak w niedzielę nakryłam jakimś deserem zotta, ot, tyle mojego jedzenia. Także przeboje niesamowite, dobrze, że już mi lepiej.. swoją drogą... Za chwilę święta, których nie lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
No to daje bananowca
skladniki na biszkopt: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 2 łyzeczki proszku do pieczenia skladniki na mase: - 2 serki homo waniliowe - 1 zółta/pomaranczowa galaretka - 2-3 zielone galaretki - 5-6 bananów - 1 szklanka cukru pudru - 1 kostka masła lub margaryny (polecam Kasie) Biszkopt- przygotowanie Żółtka oddzielic od białek, utrzec zóltka z cukrem, dodac mąke z proszkiem do pieczenia. Oddzielnie ubic białka na sztywną pianę (w czasie ubijania mozna dodac troszeczke soli, szybciej sie ubije i bedzie sztywniejsza). Ubite białka dodac do masy z zółtek i delikatnie wymieszac (łopatką albo łyżka, absolutnie nie mikserem bo opadnie) Wyłożyc na blache, piec 20-25 min w 180 stopniach. Masa- przygotowanie Żółtą galaretkę rozpuscic w szklance wrzątku. Obrane banany zetrzec na tarce o grubych oczkach Masło (wyjąc wczesniej z lodówki, zeby było miekkie i pokroic na kawałki) utrzec z cukrem pudrem, dodając po lyzce serków homo. Gdy masa bedzie pulchna, dodac steżąłą żółtą galaretkę i starte banany Przełozenie: Przestudzony biszkopt przeciąc na pół, na połowe biszkoptu wyłożyc mase, przykryc drugą połową biszkoptu. Na wierzch wylac tężejące zielone galaretki (rozpuscic wczesniej - na 1 opakowanie 1 szklanka wrzątku). Włożyc do lodówki, żeby stężało. Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ps. Mąka koniecznie tortowa, absolutnie nie biedronkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam gaduły. Ciekawe czy ja się zdążę rozpakować w tej części jak wy tak pędzicie, nawet w nocy
![]() U mnie zawieruchy ciąg dalszy. Pada praktycznie bez przerwy od dwóch dni i jest -8 stopni. Na balkonie mam z 30 cm śniegu. Jak mąż wróci z pracy to go zagonię żeby zrzucił ten śnieg bo boję się że balkon nie wytrzyma jak tak dalej pójdzie. Zrezygnowali już nawet z odśnieżania bo to syzyfowa praca. Na chodnikach po kolana. Dobrze że nie muszę wychodzić nigdzie bo bym się spociła jak prosiak zanim bym się przebiła przez te zaspy np. do sklepu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też będę miała cc i słyszałam właśnie żeby jak najszybciej wstać na nogi i pokonać ból bo im później tym później gorzej się dochodzi do siebie. jak będziesz miała chwilkę to napisz mi jak jest z raną po cc. jakoś trzeba uważać żeby nie zamoczyć, opatrunek jakiś się nosi na początku? jakąś maścią trzeba smarować? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też ![]() ![]() ![]() Cytat:
A tak poza tym to...zostało mi jeszcze 16 dni...
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-12-18 o 09:41 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
aha dziewczyny zapomniałam się Wam pochwalić, wczoraj dotarło łóżeczko a dzisiaj prawdopodobnie dotrze też pościel z materacem
![]() ![]() ale żeby nie było tak pięknie, to dziś bardzo zdenerwowałam się na moją mamę, wiem, że przed świętami to nie wypada ale normalnie tak mi ciśnienie podniosła ![]() Powiedziałam jej, że wczoraj pierwszy raz polało mi się z cycka a ona mi na to, żebym uważała, bo niedługo będę rodzić, bo jak się poleje mleko to na dniach będzie poród ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, produkcja postów niesamowita
![]() Zaraz sobie poczytam ![]() A tak w ogóle to nic się nie dzieje ![]() ![]() Pewnie jak do nas dojdzie to z nawiązką. ![]()
#720 |
Zakorzenienie
|
może mają promocję świąteczną... 2 w cenie 1.. ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Sylwietta...dzięki..ale ma być sernik z samego sera bez spodu i góry... tak więc ponawiam...na dobry sernik przepis poproszę!!!!!!!!!!!!! ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.