MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 09:37   #2821
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Hej

Brawo za wizyty

Strippi, fajny filmik - oj może ja też mam takie ręce,które leczą

Idę chyba leżeć,dzisiaj zły dzień na działanie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 09:40   #2822
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Uważaj klementyna bo jeszcze Ci się spodoba
CHyba mi nie grozi;p Bałam się, że bede czuła go, ale na szczescie nie DObra skonczmy juz ten temat, bo jakbym nie miała o czym mówić, tyklko o swojej D****

Liwkao- mi kazali lezec ok 4-5 godzin w ciagu dnia i staram sie tego przestrzegac, czasem nawet dłużej;p A jakie masz leki na te skurcze?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:02   #2823
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Witam się chciałam się pochwalić piątkową wizytą (USG połówkowe)... Michałek waży już 430 g i mierzy ok 22 cm kawał Chłopa. Niestety nie chciał współpracować mały uparciuch. Kolejna wizyta 10 stycznia, ale wcześniej muszę wykonać test obciążenia glukozą, aż się boję a teraz się pochwalę nowymi zdobyczami dla Synusia
dla Michałka
i super zakupy

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Weź bo się popłakałam!
ach te hormony
Stary 2012-12-18, 10:06   #2824
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
3. mąż NIE DOSTAŁ pracy w banku ...
To jest paranoja, niektórzy pracodawcy traktują ludzi jak idiotów, a sami są idiotami.

Strippi, no i ja się popłakałam. Poza tym położna z taką czułością gładziła to dziecko...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:25   #2825
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

sprawdz prosze maila

heloł
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:32   #2826
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Strippi, no i ja się popłakałam. Poza tym położna z taką czułością gładziła to dziecko...
szkoda, że u nas nie ma takiej opieki

Słuchacie już pastorałki i kolędy? Ja już się nastrajam

Polecam Magda Welc - Sianko na stół uwielbiam ją
Stary 2012-12-18, 10:32   #2827
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Witam się po ponad tygodniowej przerwie
czy ktoś mnie jeszcze pamięta?

nadrabiałam Was parę dni ale nadrobiłam i mam nadzieję, że będę już na bieżąco nie będzie łatwo, bo przed świętami ciężko z czasem. Nie wiem jak Wy to robicie, że ogarniacie wszystko i jeszcze dajecie radę wejść na forum

nie cytuję, nie odpisuję, bo się po prostu nie da z całego 1,5 tygodnia ale gratuluję wszystkich wizyt, skończonych i zaczętych tygodni i poznania płci

u mnie ogólnie wszystko w porządku tylko ciągle męczą mnie te a'la zakwasy w kroku. czytałam, że któraś pisała o rozchodzeniu się spojenia łonowego. jak to Ci się objawiało? bo z tego co czytałam na necie to objawy nawet pasują do tego mojego boli jak się przewracam z boku na bok, jak długo leżę, siedzę, jak chodzę a zakładanie butów kiedy trzeba stanąć na jednej nodze to katorga. mówiłam ostatnio o tym lekarzowi ale zignorował mam nadzieję, że w końcu to się ode mnie odczepi, bo podobno jak za dużo się rozejdzie to może trzasnąć i kończy to się rehabilitacją po porodzie no i jest to wskazanie do cesarki a ja nie chcę cesarki

a! jutro idę na glukozę strasznie się cieszę trzymajcie kciuki. mam to zrobić przed świętami więc daje sobie 3 podejścia w razie zwrotów czy innych akcji jutro, zostaną mi jeszcze dwie próby najgorzej będzie wytrzymać do 10 bez jedzenia

Agateczka albo Chanel któraś z Was chwaliła się ostatnio, że przyszła jej sukienka z allegro. Pokażesz się w niej?
Co prawda już kupiłam sweterko-sukienkę na święta ale nad tą Twoją też się zastanawiałam i dalej się zastanawiam. Nie wiem czy ta moja nie za krótka do rajstop
Kupiłam też kurtkę, jest za duża więc wyglądam w niej jak gruba kulka, ale trzeba było wziąć większą żeby brzuchol się mieścił aż do marca a jak fajnie sprzedawcy na rynku się o mnie martwili, żebym nie zmarzła i w ogóle a jedna babka tak się motała, bo nie wiedziała jak spytać o brzuch hehe chyba nie wiedziaąl czy ja w ciąży czy po prostu gruba
Stary 2012-12-18, 10:32   #2828
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja nie oglądałam, ale odnośnie wagi mój gin powiedział, że może 20% kobiet udaje się przytyć do 12kg, stwierdził, że będziemy się martwić jak przytyję 20. może taka moja natura, że tyję w ciąży i nic na to nie poradzę. jak mi z tym źle to kazał ograniczyć puste kalorie, ale jak jestem głodna to mam jeść nawet jeśli jest to podwójny obiad. tego się trzymam i jem bo po prostu jestem głodna. a na to, że tyję ma też duży wpływ siedząco-leżący tryb życia, powolne i krótkie spacerki, zakaz robienia w domu czegokolwiek a tego nie przeskoczę, żyję tak dla dobra dziecka. dlatego nie porównuję się z kimś kto ma możliwość normalnie funkcjonować przez całą ciążę czy może ćwiczyć, ruszać się, bo wiadomo, że waga takiej kobiety będzie zupełnie inna.
No musze Ci pwoiedziec, ze tez dochodze do tego wniosku. Mialam rozne tygodnie, czasem 3 tyg kolkiem w lozku zakaz aktywnosci,a lbo grypa i 2 tyg jedzenia chleba z szosnkiem i picia mleka z maslem i miodem.... a to robi swoje. Zawsze po takim miesiacu na wizycie waga pokazuje duzo wiecej. Ruch robi baaardzo duzo. No i jak ktos jednak biega wokol dzieci czy pracy, ktorej nie moze zostawic, troche nawet mniej chyba mysli o jedzeniu, wiem po mojej bratowej. W pierwszej ciazy przytyla 16 kg, siedziala w domu i troche tylko chodzila na uczelnie a poza tym uczyla sie no i ciagle w domu. Teraz pracuje + ma juz jedno dziecko i tyje baaardzo jak na nia malo. O - to byl moj wywod na dzis Choc nie zmienia to faktu, ze mam nadzieje, jednak troszeczke choc na te 3 ostatnie miesiace zainwestowac czas w salatki, rybki, owoce morza, zupki itd - chociazby, zeby organizm przygotowac, na dobre regularne, zdrowe posilki, zeby nie bylo szoku po porodzie no i teraz bedzie juz sporo do roboty, szkola rodzenia, pokoik, ostateczne wykonczeniowki, wyprawka dla dziecka
Ale to po swietach oczywiscie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:33   #2829
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
znalazłam paru znajomych na sylwka - więc i my będziemy mieć towarzystwo i nasze dzieci . teraz muszę kombinować ze świętami - moi rodzice chcą , moi teście .... a ja wymyślam jak by tu u tych ostnich najmniej czasu spędzić a w sumie najwięcej we własnym domu....
wiecie marzę troszkę aby posiedzieć w domu - tak poprostu i nic nie musieć...... wczoraj 7 wstajemy,19 - zawieżć do szkoły ,zawieżć do przedszkola , odebrać ze szkoły , lekcje , obiad , biegać za rusztowaniem na budowę -, upiec ciasto do szkoły, zawieżć na piłkę kubę , po ninę do przedszkola i po męża i wszyscy na jasełka - przygotować- spędzić - posprzątać , przyjazd do domu 19 ,tż na siłkę ,kąpiel dzieciaków,kolacja ,spanko a ja pranie itp.
Dzisiaj - odwieżć ninkę do przedszkola , zrob.obiad, babcia(zakupy,jej obiad),zawieżć kubę do szkoły, budowa, ninkę odebrać z przedszkola i zawieżć na basen, szybko po kubę do szkoły i na basen bo ona wychodzi a on wchodzi ... w domu 18 .30 , lekcje ,obiad(obiadokolacja) ....
środa - kuba do szkoły tylko na 1 lekcje , odebrać po 45 min i razem zawieżć ninkę do przedszkola , do domu - zrob.obiad ,i kubę zawieżć do szkoły na 12.30 .budowa ,kubę ninkę odebrać z przedszkola i po kubę do szkoły - w domu o 17. obiad ,lekcje i wolne ...
czwartek to samo z tym ,że kuba ma piłkę na 18 a nina spotkanie wigilijne w przedszkolu od 17.....
piątek to samo z tym ,że o 15,50 kuba na anglika a nina na 17-17.30 a potem impreza gwiazdkowa w harleyu(sam dojazd godzinę)
i tak wygląda na codzień... a do tego tż i siłka i widzimy się przelotem......
umieram , dawałam radę ...ale powoli się kończę - przepraszam ,pomarudziłam i będzie ok.
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja stwierdziłam, że nie patrzę na żadne tabele Skoro tp mam na 21 marca, to 7 m-c rozpoczynam 21 grudnia. I już
.. ja też tak odliczam od 8 dnia mies.
Cytat:
3. mąż NIE DOSTAŁ pracy w banku ...
co za jełopy w rtym banku ...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Masz rację.
Nestelle tyje i nie ma w tym nic nieprawidłowego. Ja tyję i pewnie, że czasem ciężko mi się pogodzić, że wielorybiję, ale jak wraca mi rozum, to wiem, że to dla Kalinki, a nadzieja jest, że wrócę do siebie po ciąży.
.. ja raczej się nie tłumaczę .... no bo co tu tłumaczyć - 17 kg ??? to za dużo i mam świdomość ,że gdybym mniej przytyła to było by mi lepiej a i dziecku mój nadmiar kg nie jest potrzebny . Mam szczęście ,że normalnie - jestem szczupła i ten nadmiar aż tak się teraz nie rzuca w oczy ... no ale przytyłam z łakomstwa raczej niż z potrzeby.... taka prawda . Więc nie chcę być dla nikogo przykładem- wymówką .....
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
filmik magiczny
Cytat:
dzieci kochają być po wodą
na youtube jest dużo filmików jak dzieci z otwartymi oczami pod wodą pływają
racja ,racja .... moje nurkowały na basenie od niemowlaka ale pod opieką instruktorów. W domu bym nie polecała nikomu bez profesjonalisty obok.
Cytat:
Pamiętam, jak po urodzeniu Igora nie mogło do mnie dotrzeć, że mam dziecko. Że jestem mamą. Czasem o tym myślałam i nie mogłam uwierzyć. Ach... dziecko to największe szczęście, jakie mnie spotkało.
...ja czasami do teraz nie wierzę .....
Cytat:
Uważaj klementyna bo jeszcze Ci się spodoba
Stary 2012-12-18, 10:35   #2830
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
ooo, dobrze, że to napisałaś cały czas się zastanawiam czy to rozpoznam
Wcześniej jak miałam niby "twardy brzuch" to tak czułam jak sprawdzałam i wydawał się twardy. Teraz to jest nagłe. Nagle czuje taki dyskomfort i wiem ze musze się położyć poodychać i przechodzi po paru sekundach, nie jest to miłe dlatego zauwazysz na 100 %

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
liwka supe ciuchy! Co do tego twardnienia to tak jak dzis pierwszy raz dlatego sie zeschizowalam. To stawianie sie macicy to nie to samo co skurcze? ja juz nic nie wiem. Siedze rozwalona w pociagu i odrazu lepiej. Zaraz wysiadam. No ostatno raz jechala ale robie wagary bo powinna i jutro i w srode
Stawianie to są skurcze, tylko skurcze są różne. Jak boli jak na @ to niedobrze, a jak sie stawia bezboleśnie to raczej jest normalne

Cytat:
A ja tam nie wiem czy się stawia czy nie:P mnie po prostu czasami boli jak na okres i tyle
to są skurcze ale przy tych skurczach nie koniecznie macica się musi stawiać. Ja te skurcze-ból jak na @ mialam od 20tc dlatego jem fenoterol, a teraz zaczęła mi się macica stawiać ale bezboleśnie

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Ah dziewczyny.... jestem taka szczęśliwa.... bylam dzis na usg połówkowym i...... będzie dziewczynka
cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity ), termin mi sie przesunąl na 04.05.13 r. ale gdzieś czytałam że im po pewnym momencie już się nie ustala terminu po usg bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i termin robi się ruchomy. Mam nadzieje że jednak zostanie 26 kwietnia.

ah.......... tak się ciesze że zdrowa i że dziewczynka...
buziaczki dla wszystkich!
super!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
to i ja się dołaczam... ja w środę
ja też dołączam jutro mam wizytę
a co do miesięcy to ja chyba zacznę liczyć tak jak Ty, czyli 24.12-7mies, 24.01-8mies, 24.02-9mies i 24.03-10 mies czyli TP

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja nie oglądałam, ale odnośnie wagi mój gin powiedział, że może 20% kobiet udaje się przytyć do 12kg, stwierdził, że będziemy się martwić jak przytyję 20. może taka moja natura, że tyję w ciąży i nic na to nie poradzę. jak mi z tym źle to kazał ograniczyć puste kalorie, ale jak jestem głodna to mam jeść nawet jeśli jest to podwójny obiad. tego się trzymam i jem bo po prostu jestem głodna. a na to, że tyję ma też duży wpływ siedząco-leżący tryb życia, powolne i krótkie spacerki, zakaz robienia w domu czegokolwiek a tego nie przeskoczę, żyję tak dla dobra dziecka. dlatego nie porównuję się z kimś kto ma możliwość normalnie funkcjonować przez całą ciążę czy może ćwiczyć, ruszać się, bo wiadomo, że waga takiej kobiety będzie zupełnie inna.
idealnie to napisałaś. Ja tak sobie marzyłam w pierwszej ciaży ze będę jeździć na rowerku stacjonarnym, chodzić na spacery itp. Ale w tej bałam się już cokolwiek robić a jak się zaczęły problemy no to zostało głównie leżenie

Jutro ide na wizyte i dopytam dokładnie o to stawianie macicy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:35   #2831
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam zdjęcia ciuszków - wybrałam kilka wg. mnie najładniejszych z tych co dostałam od cioci w paczce
ale cudne ciuszki

jeszcze coś miałam a wiem ze zdjęcia Kasi
no dobra moze przez następną godzine przeczytam kolejną stronę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:43   #2832
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Słuchacie już pastorałki i kolędy? Ja już się nastrajam

Polecam Magda Welc - Sianko na stół uwielbiam ją
No ja właśnie tak słabo się nastrajam, ale mam nadzieję że uda nam się kupić dziś jakąś choinkę, normalnie ubieraliśmy w wigilię, ale chyba w tym roku ubierzemy wcześniej, skoro w wigilię planuję wyprawę na glukozę

Najmocniej co pachnie ? Świerk ? czy jakaś inna jodła ?

A może ktoś z krk już wynalazł gdzieś choinki. Interesuje mnie taka na 1-80 - 2 m , nie droga !

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Pamiętamy. A z tym bólem to dziwny ten Twój gin, że tak to zignorował... żeby tak ciągle bolało to chyba normalne nie jest.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

nestelle no to nie dziwię się że wolne się przyda, no ale przynajmniej do początku stycznia będziesz miała luzy...

Ale teraz już rozumiem dlaczego część moich znajomych płaci nie małą kaskę za prywatne szkoły, gdzie właśnie wożą dzieciaki na basen i ang w ramach szkoły, bo mówią że jednak to wożenie dzieciaków na zajęcia pozalekcyjne jest mega dojeżdżające na dłuższą metę ! Ja od samego czytania się zmęczyłam
Stary 2012-12-18, 10:43   #2833
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
znalazłam paru znajomych na sylwka - więc i my będziemy mieć towarzystwo i nasze dzieci . teraz muszę kombinować ze świętami - moi rodzice chcą , moi teście .... a ja wymyślam jak by tu u tych ostnich najmniej czasu spędzić a w sumie najwięcej we własnym domu....
wiecie marzę troszkę aby posiedzieć w domu - tak poprostu i nic nie musieć...... wczoraj 7 wstajemy,19 - zawieżć do szkoły ,zawieżć do przedszkola , odebrać ze szkoły , lekcje , obiad , biegać za rusztowaniem na budowę -, upiec ciasto do szkoły, zawieżć na piłkę kubę , po ninę do przedszkola i po męża i wszyscy na jasełka - przygotować- spędzić - posprzątać , przyjazd do domu 19 ,tż na siłkę ,kąpiel dzieciaków,kolacja ,spanko a ja pranie itp.
Dzisiaj - odwieżć ninkę do przedszkola , zrob.obiad, babcia(zakupy,jej obiad),zawieżć kubę do szkoły, budowa, ninkę odebrać z przedszkola i zawieżć na basen, szybko po kubę do szkoły i na basen bo ona wychodzi a on wchodzi ... w domu 18 .30 , lekcje ,obiad(obiadokolacja) ....
środa - kuba do szkoły tylko na 1 lekcje , odebrać po 45 min i razem zawieżć ninkę do przedszkola , do domu - zrob.obiad ,i kubę zawieżć do szkoły na 12.30 .budowa ,kubę ninkę odebrać z przedszkola i po kubę do szkoły - w domu o 17. obiad ,lekcje i wolne ...
czwartek to samo z tym ,że kuba ma piłkę na 18 a nina spotkanie wigilijne w przedszkolu od 17.....
piątek to samo z tym ,że o 15,50 kuba na anglika a nina na 17-17.30 a potem impreza gwiazdkowa w harleyu(sam dojazd godzinę)
umieram , dawałam radę ...ale powoli się kończę - przepraszam ,pomarudziłam i będzie ok.

filmik magiczny

racja ,racja .... moje nurkowały na basenie od niemowlaka ale pod opieką instruktorów. W domu bym nie polecała nikomu bez profesjonalisty obok.
Z Michałkiem teraz będę chciała chodzić na zajęcia z instruktorem dla niemowlaków

oj zapracowana jesteś, ja mam połowę mniej, a wieczorem marzę tylko o łóżku.
U mnie dziś dzień wygląda tak
zaprowadzić Julkę do przedszkola, zjeść śniadanie, w łazience posprzątać koszyki na kosmetyki, obiad, kuchnia do sprzątania plus okno do umycia, po Julię i potem z nią po kapcie ortopedyczne, potem do lekarza po skierowanie do logopedy i zarejestrować do okulisty, potem wracamy i chwila odpoczynku dla Julki, potem ćwiczenia które mamy robić logopedyczne, kąpiel i do spania.
Stary 2012-12-18, 10:44   #2834
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Czopki przeżyłam- nie było tak źle

Cytat:
Ach... dziecko to największe szczęście, jakie mnie spotkało.
siem wzruszyłam z rańca

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
sprawdz prosze maila

heloł
heloł, jeszcze raz dzięks

Cytat:
a! jutro idę na glukozę strasznie się cieszę
hehe super, że jest entuzjazm

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
... a to robi swoje. Zawsze po takim miesiacu na wizycie waga pokazuje duzo wiecej. Ruch robi baaardzo duzo.
no ja jednak bym polemizowała. generalnie na pewno tak. ale nie ma co generalizować. leżę plackiem od 6 tc, więc powinnam już przytyć 100000 kg. a nie jest tak źle
to chyba mocno indywidualne....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:46   #2835
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
No ja właśnie tak słabo się nastrajam, ale mam nadzieję że uda nam się kupić dziś jakąś choinkę, normalnie ubieraliśmy w wigilię, ale chyba w tym roku ubierzemy wcześniej, skoro w wigilię planuję wyprawę na glukozę

A może ktoś z krk już wynalazł gdzieś choinki. Interesuje mnie taka na 1-80 - 2 m , nie droga !

Pamiętamy. A z tym bólem to dziwny ten Twój gin, że tak to zignorował... żeby tak ciągle bolało to chyba normalne nie jest.
ostatnią wizytę miałam prawie miesiąc temu i wtedy jeszcze tak ciągle nie bolało ale teraz to mu powiem konkretnie jaką diagnozę sobie postawiłam albo niech potwierdzi i coś z tym zrobi albo jakoś inaczej wytłumaczy. najwyżej mnie pogoni za bawienie się w lekarza

co do choinek to nie wiem czy najmocniej ale świerk bardzo ładnie, mocno i długo pachnie

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2012-12-18 o 10:48
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 10:47   #2836
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

a ja miałam iść dziś na glukozę i nie mogłam bo nie miał kto Julci zaprowadzić do przedszkola i dopiero w czwartek idę, bo moja mama będzie mogła ją zaprowadzić, a ja w tym czasie będę na glukozie.

a co najmocniej pachnie to z tego co wiem to świerk, ale jodła się dłużej trzyma, choć u nas świerk stal w tamtym roku do 01.02.
Stary 2012-12-18, 10:55   #2837
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Po wizycie. Mam skierowanie do Kliniki Chorób Metabolicznych CMUJ. Oczywiście dodzwonić się nie mogę
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty.

Pytałam o łożysko - niskie, z przodu. Je trzeba obserwować, ale nie ma wpływu na nasze Maluszki w tej chwili.
aaa i bez USG łożyska sprawdzić nie sposób (wg mojego doktorka)

Cytat:
a co do wagi - to ja myślę ,że często się zdarza ,że jak dziewczyna ma nadwagę przed ciążą to mało tyje w ciąży albo prawie w ogóle - i dla niej i dla dziecka to lepiej .... ale po ciąży wcale nie jest szczupła ..... .
ja za to normalnie ważę 53 - 55 (przy 171)i tak np. przed ciążą miałam 53 a teraz specjalnie dla Was weszłam na wagę (dla zdrowia psychicznego nie ważę się a ginka mnie tylko raz ważyła na początku.....) i ważę ................... 17 kg więcej !!!!
ale i tak wrócę do wagi wyjściowej .... jak zawsze więc mam to w doooopie !!!!
więcej nie będę się licytować - jak na razie wygrałam ....
to przyszalałaś
ale przed ciążą ważyłaś tyle co ja, a ja jestem 8 cm niższa, chudzino

Cytat:
Ja po wizycie...

Miałam kilka razy w ubiegłym tyg. niewielkie skurcze w dzien i wieczorem takie kilka-kilkunastosekundowe ale bolesne. Powiedziałam o tym gin. no i faktycznie...szyjka sie skróciła o 1 cm od ostatniej wizyty! tragedii nie ma - ma 3 cm - no ale mam zakaz sprzątania i nakaz odpoczynku...jak to powiedziała moge jedynie kartki na święta wypisać i tyle...podłączyła mnie pod KTG na koniec i rzeczywiście wychodzą skurcze!!! zrobiła od razu posiew z pochwy i zaleciła CRP. Z wynikami na środę mam przyjść na kolejne KTG. Trochę się wystraszyłam. Ja jestem z tych ADHD, wszędzie mnie pełno i nie wyobrażam sobie jak mam odpoczywać i leżeć

Michasia waży już 1544 gramy jest troszkę mniejsza niż powinna - mam napisane 29/30 tydzień ciąży.

A...i przytyłam jedynie 70 dag od ostatniej wizyty! łącznie mam na plusie 8,7 kg
brawo dla Michasi
a Ty wypoczywaj (chociaż kurde wiem, że ciężko w tym okresie)

pięknie napisane

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
i nie wiedziałam że takie cuda są - autobus gada

Cytat:
Wstawiam zdjęcia ciuszków - wybrałam kilka wg. mnie najładniejszych z tych co dostałam od cioci w paczce
piękne, oczywiście sukienka w panterkę rządzi

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

dziś znów padam z nóg! A dopiero 18-sta godzina..
skończyłam ciasteczka.. chcecie zobaczyć?
która nie chce lub ma smaka proszę zamknąć oczy i nie czytać dalej
specjalnie dla Strippi bo chciałaś zobaczyć
przy samej dekoracji spędziłam ponad 4h!

a przede mną jeszcze dziś lepienie uszek do barszczyku.. miałam jeszcze lepić pierożki ale zapomniałam o mące i zrobię to jutro..

a moja dziecina skacze, chyba jej ciasteczka smakowały
ciasteczka urocze

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

oczy - i usta

'' nic dodac nic ujac, ''

ps. od razu mowie ze za operacje oczu nie Place xD wchodzicie na wlasna odpowiedzialnosc
posikałam się
wariatka z Ciebie
Stary 2012-12-18, 10:58   #2838
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nestelle no to nie dziwię się że wolne się przyda, no ale przynajmniej do początku stycznia będziesz miała luzy...

Ale teraz już rozumiem dlaczego część moich znajomych płaci nie małą kaskę za prywatne szkoły, gdzie właśnie wożą dzieciaki na basen i ang w ramach szkoły, bo mówią że jednak to wożenie dzieciaków na zajęcia pozalekcyjne jest mega dojeżdżające na dłuższą metę ! Ja od samego czytania się zmęczyłam
prywatne szkoły to też dobra opcja - tylko trzeba mieć pewność , utrzymania tego już do końca i dla wszystkich ..... bo jakby coś poszło nie tak to zmieniać szkołę z prywatnej na normalną to...... no .. inna bajka ...... a ja same wydatki na zajęcia dzieci (angielski,piłka,basen przedszkole ) mam 1800(z groszami) to i tak dobrze bo do września było jeszcze + przedszkole kuby....

a luz od stycznia to chodzi Ci o ferie??? bo jak tak to nic z tego... zajęcia nadal są (jak nigdzie nie wyjedziemy) i przedszkole też a nina kocha chodzić do niego .Budowa też jest i nawet jak mało się dzieje to trzeba nadzorować . a do tego normalne czynności - sprzątanie ,gotowanie- opieka nad moim zoo. A zresztą jak jest dzień wolny to moje dzieci pytają - co robimy? gdzie jedziemy ???

wykańcza mnie nawet ostatnio zmienianie pościeli - 4 pościeli a niedługo 5 .....
boże muszę się ogarnąć - kopnijcie mnie może w doope .

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-12-18 o 11:00
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 11:07   #2839
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Z Michałkiem teraz będę chciała chodzić na zajęcia z instruktorem dla niemowlaków
Ja właśnie planuję Męża wysłać, bo myślę że to jest fajne i więziotwórcze dla takiego Taty malucha bezkontaktowego. Póki co jest podjarany pomysłem

Cytat:
ostatnią wizytę miałam prawie miesiąc temu i wtedy jeszcze tak ciągle nie bolało ale teraz to mu powiem konkretnie jaką diagnozę sobie postawiłam albo niech potwierdzi i coś z tym zrobi albo jakoś inaczej wytłumaczy. najwyżej mnie pogoni za bawienie się w lekarza

co do choinek to nie wiem czy najmocniej ale świerk bardzo ładnie, mocno i długo pachnie
To dopilnuj sobie koniecznie, bo jak to jest to co myślisz, to chyba nie żarty

Cytat:
a ja miałam iść dziś na glukozę i nie mogłam bo nie miał kto Julci zaprowadzić do przedszkola i dopiero w czwartek idę, bo moja mama będzie mogła ją zaprowadzić, a ja w tym czasie będę na glukozie.

a co najmocniej pachnie to z tego co wiem to świerk, ale jodła się dłużej trzyma, choć u nas świerk stal w tamtym roku do 01.02.
Mój chytry plan, zaatakować lux med jak wyjadą studenciaki i inni przyjezdni na święta. Dragusia a w lux medzie dają Ci glukozę czy masz przyjść ze swoją ?

A bardzo wytrzymałej nie potrzebuję, najdalej jak połowa stycznia i tak pewno rozbiorę, byle mi ładnie pachniała, planuję się delektować odzyskanym węchem po rzuceniu palenia, ba wyostrzonym przez ciążę

Cytat:
prywatne szkoły to też dobra opcja - tylko trzeba mieć pewność , utrzymania tego już do końca i dla wszystkich ..... bo jakby coś poszło nie tak to zmieniać szkołę z prywatnej na normalną to...... no .. inna bajka ...... a ja same wydatki na zajęcia dzieci (angielski,piłka,basen przedszkole ) mam 1800(z groszami) to i tak dobrze bo do września było jeszcze + przedszkole kuby....

a luz od stycznia to chodzi Ci o ferie??? bo jak tak to nic z tego... zajęcia nadal są (jak nigdzie nie wyjedziemy) i przedszkole też a nina kocha chodzić do niego .Budowa też jest i nawet jak mało się dzieje to trzeba nadzorować . a do tego normalne czynności - sprzątanie ,gotowanie- opieka nad moim zoo. A zresztą jak jest dzień wolny to moje dzieci pytają - co robimy? gdzie jedziemy ???

wykańcza mnie nawet ostatnio zmienianie pościeli - 4 pościeli a niedługo 5 .....
No fakt, że jak już się zacznie prywatnie to trzeba ciągnąć do końca... z zajęć pozalekcyjnych zawsze można zrezygnować jak jest kryzys a zmieniać dziecku szkołę, to już nie tak łatwo..i pewnie więcej stresu.

Myślała, że jest jakaś mała przerwa do nowego roku, taka świąteczna i dzieciaków nie trzeba wozić... i luz...no ale taak, już rozumiem, tak to jest jak się gada z bezdzietną, zero rozeznania
Stary 2012-12-18, 11:22   #2840
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Mój excel z trudem to zniósł D

Cytat:
a oto piernikowy potwór - ZUZIA :
słodziak

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Ah dziewczyny.... jestem taka szczęśliwa.... bylam dzis na usg połówkowym i...... będzie dziewczynka
cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity ), termin mi sie przesunąl na 04.05.13 r. ale gdzieś czytałam że im po pewnym momencie już się nie ustala terminu po usg bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i termin robi się ruchomy. Mam nadzieje że jednak zostanie 26 kwietnia.

ah.......... tak się ciesze że zdrowa i że dziewczynka...
buziaczki dla wszystkich!
wspaniałe wieści

Cytat:
No i po wizycie ... I tak jak myslalam, znowu brak potwierdzenia plci. Czyli jestesmy na etapie "chlopiec na 80%" sprzed paru wizyt. Tym razem usiadl sobie tylkiem na scianie macicy Zdjecia buzki tez nie dal sobie w 4D zrobic, zakryl buzke raczkami - za to widzielismy przesliczny kregoslup i najsliczniejsze raczki i paluszki - po mamusi
a to wstydniś

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Witam się chciałam się pochwalić piątkową wizytą (USG połówkowe)... Michałek waży już 430 g i mierzy ok 22 cm kawał Chłopa. Niestety nie chciał współpracować mały uparciuch. Kolejna wizyta 10 stycznia, ale wcześniej muszę wykonać test obciążenia glukozą, aż się boję a teraz się pochwalę nowymi zdobyczami dla Synusia
dla Michałka
ubranka urocze

Cytat:
3. mąż NIE DOSTAŁ pracy w banku... czy się przejmuję? ... na pewno jest mi smutno... i zastanawiam się co dalej ... tzn. wiecie to miała byc praca interwencyjna a tu się okazało że to normalna rekturacja na stanowisko bankowe, więc pierwsze pytanie jakie padło po wejściu od samego zastępcy głównego prezesa banku to "eeeee... no bardzo imponujące to Pana cv.. ale to chyba zupełnie nie w naszej dziedzinie... tak właściwie to Pan w jakiej sprawie do nas przyszedł"
współczuję...najgorzej to jak z człowieka durnia robią, ech

Cytat:
poryczałam się

Cytat:

Kupiłam też kurtkę, jest za duża więc wyglądam w niej jak gruba kulka, ale trzeba było wziąć większą żeby brzuchol się mieścił aż do marca a jak fajnie sprzedawcy na rynku się o mnie martwili, żebym nie zmarzła i w ogóle a jedna babka tak się motała, bo nie wiedziała jak spytać o brzuch hehe chyba nie wiedziaąl czy ja w ciąży czy po prostu gruba
no właśnie ja zastanawiałam się gdzie się podziewasz dobrze że się meldujesz, bo bałam się że cię zasypało gdzieś (pisałaś w swoim ostatnim poście że jedziesz do szkoły, a śnieg wtedy sypał mocno).
dobre to z grubą kulką
Stary 2012-12-18, 11:22   #2841
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Ale solidarni trzymają sztame!

Gratulacje! ciekawe kto tam się ukrywa u Was)) no cóż musicie się wstrzymać z zakupami

no ono z nami tak pogrywa, to bedzie mialo wszystko zolte, zielone i biale troche czerwieni i blekitow no i pomarancz trudno Tak to mozna do konca ciazy sie bawic Dlatego z tym czekaniem to tak roznie moze byc, terminy gonia powoli
Stary 2012-12-18, 11:23   #2842
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Myślała, że jest jakaś mała przerwa do nowego roku, taka świąteczna i dzieciaków nie trzeba wozić... i luz...no ale taak, już rozumiem, tak to jest jak się gada z bezdzietną, zero rozeznania
spoko ...
a bycie mamą to też etat- tylko niekończący się no i l4 od tego się nie dostanie...... no chyba ,że ma sie babcie zajmujące się wnukami u nas czasami okazjonalnie dzieci pójdą na noc do mojej mamy - abyśmy mogli do kina iść itp... a rano trzeba odebrać szybciutko....
a jak się maluch urodzi to raczej mała szansa ,że ktoś 3 weżmie .....

ja jestem na zwolnieniu i raczej do pracy nie wrócę - i dziękuję komuś tam w kogo wierzę i nie wierzę ,że mogę sobie na to pozwolić .... bo inaczej 3 dzieci bym nie planowała .....

no i dobrze ,że są przenośne nety , telefony .... bo tak to jak tu zaglądać . a właśnie stoję w banku .... a kuba rysuje po blankietach....
Stary 2012-12-18, 11:38   #2843
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

siem wzruszyłam z rańca

heloł, jeszcze raz dzięks

hehe super, że jest entuzjazm

no ja jednak bym polemizowała. generalnie na pewno tak. ale nie ma co generalizować. leżę plackiem od 6 tc, więc powinnam już przytyć 100000 kg. a nie jest tak źle
to chyba mocno indywidualne....

a nei no jeszcze sa szczesciarze, ktorzy nie tyja duzo ja niestety do nich nie naleze. Generalnie zyje zazwyczaj bardzo aktywnie, bieganie, sport itd, uwielbiam biegac i porzadnei dac sobie wycisk. I jak przestaje i zaczynam lezec to potem leci... A mam kumpele, ktorych cialo po prostu jest przyzwyczajone do malej aktywnosci ruchowej i spx, a jak jeszcze do tego dobra przemiana materii, to juz tylko dziekowac Fajnie masz

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

oj zapracowana jesteś, ja mam połowę mniej, a wieczorem marzę tylko o łóżku.
U mnie dziś dzień wygląda tak
zaprowadzić Julkę do przedszkola, zjeść śniadanie, w łazience posprzątać koszyki na kosmetyki, obiad, kuchnia do sprzątania plus okno do umycia, po Julię i potem z nią po kapcie ortopedyczne, potem do lekarza po skierowanie do logopedy i zarejestrować do okulisty, potem wracamy i chwila odpoczynku dla Julki, potem ćwiczenia które mamy robić logopedyczne, kąpiel i do spania.
jeju ile tego ... Dlatego mowi sie, ze jak sie ma dziecko, to czlowiek lepiej jest zorganizowany Ja tez mam czasem takie dni/okresy zajete, ale potem mam jakis czas odpoczynku, ze leze plackiem, a za 3 miesiace, juz zadnego takiego odpoczynku nie bedzie co
Stary 2012-12-18, 11:42   #2844
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
no ono z nami tak pogrywa, to bedzie mialo wszystko zolte, zielone i biale troche czerwieni i blekitow no i pomarancz trudno Tak to mozna do konca ciazy sie bawic Dlatego z tym czekaniem to tak roznie moze byc, terminy gonia powoli
ja akurat bardzo lubie te kolory i mój Synuś ma narazie naiwiecej żółtych, beżowych ubranek, ale coś z niebieskiego tez dostanie

a u mnie 23t2d i juz prawie 6 kg na plusie tralalala rosnę i rosnę

a musze Wam powiedziec jaką miałam cieżką noc, Czy wasze maleństwa tez Wam dają tak popalić? Mój to chyba z 2 godziny brykał kopał i nie wiem co jeszcze, aaaajj bolało, pamiętam że o 24 w nocy jeszcze nie spałam a mały szalał a potem to juz chyba padłam, czyyy to normalne jak Dzidzi tak ostro szaleje???

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2012-12-18 o 11:46
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 11:51   #2845
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tż wczoraj trzepał i prał dywan mojej mamie (ten włosiasty typu shaggy) i pod trzepakiem z pół kg igieł sprzed roku;p W ogóle tego nie było widac, a odkurzacz nie wciagnął....I mama sie wqrzyła i mówi, że w tym roku bedzie sztuczna;p A my z Tżtem nie wyobrażamy sobie świąt bez prawdziwej...Jutro po nią jedziemy, tylko nie mamy ani jednej bombki

Cytat:

Nestelle Ciebie nie trzeba kopać w 4 litery tylko w nie całować!! Jesteś super, hiper, mega mc do kwadratu zorganizowaną mama kochającą swoje dzieci. I czapka z głowy, że z 2 dzieci i w 3 ciazy dajesz tak dzielnie z tym radę!!Ja bym już wymiękła dawno... I mówie to bez wazeliny, tylko na prawde szczerze!

Wczoraj na staniku zauwazylam plamy...Tzn, że mam już nosić wkładki laktacyjne??
Nic to południe zaraz trzeba w końcu wstać!!
p.s kwiatuszek ja zauwazylam,ze Cie nie ma w ogole czasem zauwazam, ze ktos dlugo nie pisze, ale jak mam 6-7 ston do nadrobienia, to lece po łebkach i moge nie zauważyć i potem nie chce wyciagac pochopnych wniosków
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 11:54   #2846
alliw
Zadomowienie

Cytat:
cześć ,

kolejny raz to powiem - podziwiam Cię!
Będzie ok

Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )

A dziś wizyta u mojego gina, zapytam o te skurcze o których mówicie, bo chyba też zaczynam mieć, ale nie bolą.

Załączam foto mojego szkraba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC180290.jpg (18,1 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-12-18, 11:57   #2847
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Mój tż wczoraj trzepał i prał dywan mojej mamie (ten włosiasty typu shaggy) i pod trzepakiem z pół kg igieł sprzed roku;p W ogóle tego nie było widac, a odkurzacz nie wciagnął....I mama sie wqrzyła i mówi, że w tym roku bedzie sztuczna;p A my z Tżtem nie wyobrażamy sobie świąt bez prawdziwej...Jutro po nią jedziemy, tylko nie mamy ani jednej bombki
a z tymi choinami to nie ejst także jak zywa jest ale w doniczce i normalnie się podlewa to nie lecą igły??

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:03   #2848
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
CHyba mi nie grozi;p Bałam się, że bede czuła go, ale na szczescie nie DObra skonczmy juz ten temat, bo jakbym nie miała o czym mówić, tyklko o swojej D****

Liwkao- mi kazali lezec ok 4-5 godzin w ciagu dnia i staram sie tego przestrzegac, czasem nawet dłużej;p A jakie masz leki na te skurcze?
Na razie dała tylko luteinę dopochwowo 3x2 tabletki, magnez i nospę. Powiedziała, że nie chce wprowadzać typowo leków rozkurczowych i jak tu nie będzie poprawy to dopiero wprowadzi. Jutro idę znowu na KTG i zobaczymy co dalej. Wizytę mam 3 stycznia więc za 2 tygodnie. Mam nadzieje, że się uspokoi

Cytat:
hehe no czasami to naprawdę nie wiadomo czy ciąża czy nie szczególnie wtedy kiedy jeszcze brzuszek bardziej spożywczy niż ciążowy okrąglutki.

Cytat:
cześć ,

Kobieto jesteś wielka

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja akurat bardzo lubie te kolory i mój Synuś ma narazie naiwiecej żółtych, beżowych ubranek, ale coś z niebieskiego tez dostanie

a u mnie 23t2d i juz prawie 6 kg na plusie tralalala rosnę i rosnę

a musze Wam powiedziec jaką miałam cieżką noc, Czy wasze maleństwa tez Wam dają tak popalić? Mój to chyba z 2 godziny brykał kopał i nie wiem co jeszcze, aaaajj bolało, pamiętam że o 24 w nocy jeszcze nie spałam a mały szalał a potem to juz chyba padłam, czyyy to normalne jak Dzidzi tak ostro szaleje???
Moja jest jak zegarek zawsze o 5 fika godzinę
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:04   #2849
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
spoko ...
a bycie mamą to też etat- tylko niekończący się no i l4 od tego się nie dostanie...... no chyba ,że ma sie babcie zajmujące się wnukami u nas czasami okazjonalnie dzieci pójdą na noc do mojej mamy - abyśmy mogli do kina iść itp... a rano trzeba odebrać szybciutko....
a jak się maluch urodzi to raczej mała szansa ,że ktoś 3 weżmie .....

ja jestem na zwolnieniu i raczej do pracy nie wrócę - i dziękuję komuś tam w kogo wierzę i nie wierzę ,że mogę sobie na to pozwolić .... bo inaczej 3 dzieci bym nie planowała .....

no i dobrze ,że są przenośne nety , telefony .... bo tak to jak tu zaglądać . a właśnie stoję w banku .... a kuba rysuje po blankietach....
Najważniejsze, że może być tak jak sobie życzysz. I że pomimo zmęczenia jesteś szczęśliwa.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
:
Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )

A dziś wizyta u mojego gina, zapytam o te skurcze o których mówicie, bo chyba też zaczynam mieć, ale nie bolą.

Załączam foto mojego szkraba
super wyraźnie widać buzię !

Ciekawe ile to ma wspólnego z rzeczywistością..

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a z tymi choinami to nie ejst także jak zywa jest ale w doniczce i normalnie się podlewa to nie lecą igły??
Większość tych kupowanych pod centrami handlowymi to i tak niezła ściema, ucięte bez korzenia a wsadzone w ziemię, o ile się nie ma jakiejś polecanej szkółki to i tak szkoda zachodu. U mnie w rodzinie było sporo takich wtop, w tym my dwa razy. Mi akurat igły jakoś mega nie przeszkadzają i tak w sezonie grzewczym trzeba odkurzać często, a my akurat dywanów nigdzie nie mamy, więc idzie szybko.
Stary 2012-12-18, 12:05   #2850
maria28
Kniaginia

Dziewczyny. My nie tyjemy, tylko przybieramy na wadze. A to jest różnica

Cytat:

...ja czasami do teraz nie wierzę .....
Hehe, dobre!
A za zorganizowanie podziwiam.

Ja od kilku dni w łóżku, ale wcześniej moje tygodnie wyglądały tak: regularna praca do 16.15, potem albo do domu na obiad w tempie ekspresowym, a jeśli obiad zjedzony w pracy to od razu na umówione spotkania w sprawie oglądania mieszkań.
To wszystko po Wawie bez samochodu, komunikacją miejską w ciąży. Do tego odwiedziny w bankach w poszukiwaniu tego, który w ogóle nam da kredyt, a następnie tego, który nam da ten kredyt największy. Powroty często o 20 lub 21 do domu. Potem szukanie mieszkań w necie i spać i znów rano do pracy.
A w międzyczasie decyzja o zmianie tej pracy

Nie miałam czasu wybrać szkoły rodzenia. W końcu się do jakiejś zapisałam i zaczynam w styczniu.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości