Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 23:19   #4681
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
I tak w temacie - po tej akcji w statucie mojego liceum pojawił się absurd stulecia - uczniom, nawet pełnoletnim, nie wolno pić alkoholu. Nigdy i nigdzie, nawet we własnym domu. Bo pijąc alkohol prezentują postawę niegodną ucznia, a szkołę należy reprezentować godnie zawsze i wszędzie.
Ooo, rozumiem, że wszyscy przestrzegali?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:23   #4682
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ooo, rozumiem, że wszyscy przestrzegali?
Generalnie większość ludzi (w tym nawet nauczyciele) po prostu dyskretnie pukała się w czoło Przejął się tym tak totalnie na serio chyba tylko sam autor zapisu

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:23   #4683
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
To jest według mnie dość istotna kwestia, bo trafiłam kiedyś w liceum prosto z wfu do pielęgniarki (czymś oberwałam chyba, nie pamiętam), a w jej pokoiku siedziała już kompletnie pijana znajoma, którą zwinęli z lekcji, bo się do siedzenia na nich nie nadawała Miała dziewczyna szczęście, że jej wychowawcą był bardzo równy facet, bo załatwił to z klasą i przyjechali po nią rodzice

I tak w temacie - po tej akcji w statucie mojego liceum pojawił się absurd stulecia - uczniom, nawet pełnoletnim, nie wolno pić alkoholu. Nigdy i nigdzie, nawet we własnym domu. Bo pijąc alkohol prezentują postawę niegodną ucznia, a szkołę należy reprezentować godnie zawsze i wszędzie.
U mnie tak było z alkoholem i papierosami. Nigdy i nigdzie Skutkiem było obniżenie zachowania. A i tak na koniec trzeciej klasy wpisali mi 'dobre'
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:28   #4684
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
A palić poza terenem szkoły wolno
ale nauczyciel ma prawo wstawić Ci uwagę lub powiadomić rodziców, obojętnie czy to było obok szkoły, czy gdzieś na mieście. Tak samo z alkoholem.

Cytat:
Za to nigdy nawet nie przyszło mi do głowy pójść do szkoły z alkoholem czy po alkoholu.
No, ja młoda i głupia, nie pomyślałam, że szampan to taki "poważny" alkohol (w końcu w Sylwestra nawet dzieciaki mogą łyknąć kieliszek)..

Za picie alkoholu na terenie szkoły mogli nas normalnie wywalić ze szkoły... to byłby niezły galimatias, na szczęście dyrektora wtedy nie było w szkole Wicedyrektor jest w porządku i nic mu nie powiedział, tylko zostawil tę sprawę naszemu wychowawcy. On po prostu zadzwonił do rodziców i odjął nam punkty z zachowania.

A nasi rodzice śmiali sę z naszej głupoty :P Że mogliśmy się chociaż za krzaki jakieś schować

Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest
Czas edycji: 2012-12-17 o 23:29
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:30   #4685
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
U mnie tak było z alkoholem i papierosami. Nigdy i nigdzie Skutkiem było obniżenie zachowania. A i tak na koniec trzeciej klasy wpisali mi 'dobre'
Ja miałam zachowanie naganne na semestr, bo sobie popiłyśmy z koleżankami i matka jednej zadzwoniła do wychowawczyni. Co prawda nie byłyśmy wtedy pełnoletnie, ale nie bardzo rozumiem, co miała do tego szkoła, skoro to było po zajęciach?

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:31   #4686
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Oh, liceum, aż mi sie przypomniało, jak kiedyś z okazji moich 18-tych urodzin dostałam od dziewczyn szampana Otworzyłyśmy przed szkołą, normalnie piłyśmy, potem na lekcje z otwartą butelką szłam, na korytarzu znajomym napotkanym dawałam Babka od łaciny i facet od angola ze śmiechem patrzyli Ale niestety babka od niemieckiego nakablowała Potem na następnej przerwie siedzimy w stołówce, a tu wicedyrektor wpada
A ja się temu w ogóle nie dziwię. Tzn dziwię się - tym nauczycielom, którzy, widząc Was z butelką szampana, "ze śmiechem patrzyli".
Mój TŻ jest nauczycielem i w życiu nie przepuściłby uczniowi (nawet pełnoletniemu), którzy przyniósł alkohol do szkoły.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-12-17 o 23:32
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:36   #4687
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
ale nauczyciel ma prawo wstawić Ci uwagę lub powiadomić rodziców, obojętnie czy to było obok szkoły, czy gdzieś na mieście. Tak samo z alkoholem.

No, ja młoda i głupia, nie pomyślałam, że szampan to taki "poważny" alkohol (w końcu w Sylwestra nawet dzieciaki mogą łyknąć kieliszek)..

Za picie alkoholu na terenie szkoły mogli nas normalnie wywalić ze szkoły... to byłby niezły galimatias, na szczęście dyrektora wtedy nie było w szkole Wicedyrektor jest w porządku i nic mu nie powiedział, tylko zostawil tę sprawę naszemu wychowawcy. On po prostu zadzwonił do rodziców i odjął nam punkty z zachowania.

A nasi rodzice śmiali sę z naszej głupoty :P Że mogliśmy się chociaż za krzaki jakieś schować
No i może się narażę, ale według mnie to bardzo dobrze postąpił u was wicedyrektor i wychowawca U mnie i większości moich znajomych liceum to był okres robienia największych głupot w życiu, ale jak się człowiek oparzył raz to się potem nauczył żeby łap do ciepłego nie pchać i narobienie sobie wstydu to już niezła kara Wyrzucanie ze szkoły to przegięcie.

Chociaż to nie zmienia faktu, że picie w szkole/przychodzenie pijanym do szkoły to według mnie głupota nieziemska i nawet w takim głupim wieku mi to do łepetyny nie przyszło.

Inna sprawa, że czasami kto się nie "wygłupocił" w liceum, ten dostawał ciężkiego syndromu spuszczenia ze smyczy na studiach

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg

Edytowane przez Ruby Invicta
Czas edycji: 2012-12-17 o 23:43
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:40   #4688
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Oh, liceum, aż mi sie przypomniało, jak kiedyś z okazji moich 18-tych urodzin dostałam od dziewczyn szampana Otworzyłyśmy przed szkołą, normalnie piłyśmy, potem na lekcje z otwartą butelką szłam, na korytarzu znajomym napotkanym dawałam Babka od łaciny i facet od angola ze śmiechem patrzyli Ale niestety babka od niemieckiego nakablowała Potem na następnej przerwie siedzimy w stołówce, a tu wicedyrektor wpada
Dla mnie to ostre przegięcie...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:44   #4689
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dla mnie to ostre przegięcie...
Dla mnie też. Rozumiem świętowanie ale pojenie alkoholem w placówce publicznej? Nie dość, że nie wypada to jest to jeszcze niezgodne z prawem a do tego pewnie jeszcze pili nieletni - dorosłość się kłania.

Edytowane przez zMoose
Czas edycji: 2012-12-17 o 23:47
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 23:58   #4690
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość
Dla mnie też. Rozumiem świętowanie ale pojenie alkoholem w placówce publicznej? Nie dość, że nie wypada to jest to jeszcze niezgodne z prawem a do tego pewnie jeszcze pili nieletni - dorosłość się kłania.
Pili pełnoletni Szampan nie był moim pomysłem, dostałam w prezencie pod szkołą, więc nawet nam przez myśl nie przeszło, że nie można pić w szkole takiego lekkiego alkoholu A my każdej z nas wyprawiałyśmy urodziny w szkole kupa balonów na sznurku, prezenty i własnie wcześniej był piccolo, a mi dziewczyny zaserwowały szampana, i wszystkie byłyśmy takie dumne ztego pomysłju

Cytat:
to się potem nauczył żeby łap do ciepłego nie pchać i narobienie sobie wstydu to już niezła kara Wyrzucanie ze szkoły to przegięcie.
Dokładnie - jak wicedyrektor wbił na stołówkę pełną ludzi i nawrzeszczał na nas, postraszył wywaleniem ze szkoły, a to wszystko obserwowali inni... no to normalnie burak na twarzy. Siara.

ale cóż Młodość ma swoje przywileje. Że robi się głupie rzeczy i nie myśli się o konsekwencjach

PS: do dziś żałuję połowy butelki szampana, którą musiałam wylać do zlewu w łazience w szkole. Dyrektor nie pozwolił zakorkować i wypić później, poza szkołą
Stary 2012-12-18, 01:39   #4691
201604190949
Konto usunięte

Wina musujące (bo rozumiem, że nie był to szampan) to takie napoje alkoholowe, w których faktyczne stężenie alkoholu przekracza 1,2% vol, ale nie przekracza 15% vol. (cytat za wiki). Więc nie wiem czy on taki "lekki".

Chyba, że to miała być ironia z tym lekkim.

A co do picia przez nieletnich to myślę, że chodziło o dawanie go kolegom/koleżankom na korytarzu - jak napisałaś.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-12-18 o 01:44 Powód: przecinek
Stary 2012-12-18, 01:40   #4692
coffee
and cigarettes

Cytat:
Co do palenia papierosów - nawet jak jest się pełnoletnim, to na terenie szkoły/przy szkole/za blokami podczas przerwy nie można palić.
Dlaczego nie można?
Oczywiście, że można.

Cytat:

Cytat:
Za to nigdy nawet nie przyszło mi do głowy pójść do szkoły z alkoholem czy po alkoholu.
Myśmy na 18 też dawali dobie wódki czy piwa, więc przynosiliśmy je do szkoły. Ale były zapakowane w papier do pakowania prezentów/torebki, nikt nie chodził, by się nauczycielom pochwalić, nie mówiąc już o otwieraniu i piciu.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 01:43   #4693
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Wedle statutu mojej szkoły może poinformować o tym wychowawcę a wychowawca obniżyć mi sprawowanie. Kiedy jestem pełnoletnia. A zanim byłam pełnoletnia to żaden nauczyciel mnie z papierosem nie widział. Mógł wyczuć ale zobaczyć? Nie ma mowy

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Ja miałam zachowanie naganne na semestr, bo sobie popiłyśmy z koleżankami i matka jednej zadzwoniła do wychowawczyni. Co prawda nie byłyśmy wtedy pełnoletnie, ale nie bardzo rozumiem, co miała do tego szkoła, skoro to było po zajęciach?
No u nas właśnie jak u Ruby i u was pewnie też - taki statut, takie beznadziejne zasady. Bo dajesz złe świadectwo szkoły

coffee, no tak, tak, miałam na myśli otwarty i picie z niego.
Stary 2012-12-18, 02:03   #4694
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dlaczego nie można?
Oczywiście, że można.
nie można palić w miejscach publicznych, grozi za to mandat

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 02:17   #4695
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
nie można palić w miejscach publicznych, grozi za to mandat
"przy szkole/za blokami" to nie miejsce użyteczności publicznej, to ulica. Na ulicy wolno palić. Trzeba tylko oddalić się od szkoły kilka metrów.
Stary 2012-12-18, 06:46   #4696
201604200942
Konto usunięte

mnie z jednej strony oburza zachowanie nauczycieli, że nawet nie zwrócili uwagę, że ktoś pije alkohol, a z drugiej strony, kurczę, nauczyciele sami dawali tego szampana na studniówce...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:49   #4697
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
"przy szkole/za blokami" to nie miejsce użyteczności publicznej, to ulica. Na ulicy wolno palić. Trzeba tylko oddalić się od szkoły kilka metrów.
Ale tu nie chodzi o to, że na terenie szkoły nie wolno, a na ulicy wolno, tak samo jak nie wolno na przystanku, a 5 metrów za nim tak. I czy jest się pełnoletnim czy nie.

U mnie w klasie też była aferka, że jak to możliwe że nauczyciel przyłapał dziewczyny między blokami koło szkoły, jak paliły, i mają mieć za to odjęte punkty z zachowania i były telefony do rodziców. Wychowawca nam pokazywał odpowiedni zapis w regulaminie szkoły, który to reguluje - i jest tak, że póki uczeń jest uczniem danej szkoły, to nauczyciel nawet jak zobaczy go palącego/pijącego alkohol na drugim końcu miasta, to ma prawo wyciągnąć z tego konsekwencje. Nauczyciel-wychowawca zajmuje się wychowaniem uczniów nie tylko na terenie szkoły.

Cytat:
Co? Ja tam sie cieszę, że moi rodzice zareagowali tak jak zareagowali. Nie muszą mnie lać i krzyczeć na mnie, żebym zrozumiała, że popełniłam błąd. Wyśmianie sytuacji i wyjaśnienie mojej głupoty w zupełności wystarczyło.

Już nie róbcie z siebie takich świętoszków, co to nigdy nikt nie popełnił błędów w młodości, mając ledwie te 18 lat. Lepiej biegać z szampanem po szkole niż zajść w ciążę, mając tyle lat. bo to dopiero jest głupota. głupota totalna, moje to przy tym jedynie głupi wybryk.

Cytat:
Wina musujące (bo rozumiem, że nie był to szampan) to takie napoje alkoholowe, w których faktyczne stężenie alkoholu przekracza 1,2% vol, ale nie przekracza 15% vol. (cytat za wiki). Więc nie wiem czy on taki "lekki".
Nie wiem, nie znam się. Ja tam na wszystko takie jak szampany na sylwestra, mówię właśnie szampan, nie zwracam uwagi na procenty itd.

Cytat:
mnie z jednej strony oburza zachowanie nauczycieli, że nawet nie zwrócili uwagę, że ktoś pije alkohol, a z drugiej strony, kurczę, nauczyciele sami dawali tego szampana na studniówce...
Jak widać na studniówce wszystko rządzi się swoimi prawami.
PS: Żeby tylko szampan był na studniówce...

Czas edycji: 2012-12-18 o 10:50
Stary 2012-12-18, 11:01   #4698
Kreskaaa
Zakorzenienie

mnie troszkę dziwi oburzenie, że można napić się alkoholu w szkole :P nie mówię o tym,żeby się upijać, a tylko trochę urozmaicić ten nędzny szkolny żywot...

zresztą przy mojej szkole był park, i większość nauczycieli wiedziała kto pali, nikt się z tym nie krył - nie było z tym większego problemu w 3 klasie, wcześniej też zresztą nie a było to dosyć dobre liceum. zaczynam je doceniać jak tak was czytam.

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2012-12-18 o 11:04
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:07   #4699
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
mnie troszkę dziwi oburzenie, że można napić się alkoholu w szkole :P nie mówię o tym,żeby się upijać, a tylko trochę urozmaicić ten nędzny szkolny żywot...
Mnie dziwi ten naskok na mnie, jaki to był idiotyczny wybryk (jakbym nie wiedziała) i w ogóle jak tak można, teraz to już tylko piekło mnie czeka za takie coś

A ja powtarzam - miałyśmy wtedy po 18 lat. Nikt się nie zastanawiał nad konsekwencją i nie pomyślał że to głupie. Był dzień moich urodzin. Miałyśmy kupę balonów na sznurku, dostałam prezenty, był tort, no więc był i szampan(wino musujące?). Były czapeczki na głowę Śpiewano mi sto lat. W tak radosnej atmosferze nikomu nawet przez myśl nie przeszło, że przecież nie można pić alkoholu w szkole No i cóż, wicedyrektor nas uświadomił Było, minęło. Drugi raz w liceum nie będę, więc tego błędu nie popełnię, a jak będę miała własne dzieci, to im opowiem, ku przestrodze.

(PS Mój kolega, taki typowy rockendrollowiec , przyszedł raz sobie normalnie do szkoły, dosiada się do mnie w stołówko-świetlicy... rozmawiamy.. i tak po chwili się zczaiłam, że on taki do końca trzeźwy nie jest. Przyznał, że pił wino, sam, w domu, rano, bo mu się nudziło. Ot, rock and roll )
Stary 2012-12-18, 11:21   #4700
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Też nie rozumiem tego naskoku. Ot dziewczyny nie pomyślały ale zrozumiały swój błąd i przyznały, że zrobiły głupotę. Tym bardziej, że z tego co zrozumiałam to nikt raczej się nie upił. Raz w liceum, chłopak przyszedł kompletnie nawalony na zajęcia, nauczyciel to zauważył. Była cała szopka z wzywanie pedagog, dyrekcji, rodziców. Chłopak miał szczęście,że wychowawczyni (równa babka) się za nim wstawiła, bo inaczej by wyleciał ze szkoły. A tak to był chyba na kilka dni zawieszony, miał obniżoną ocenę ze sprawowania i miał zrobić szkolną prezentacje na temat złego oddziaływania alkoholu.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:27   #4701
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Jak widać na studniówce wszystko rządzi się swoimi prawami.
PS: Żeby tylko szampan był na studniówce...
tylko, że mocniejsze alkohole lały się w tajemnicy przed nauczycielami. Ofijalnie był tylko szampan
Cytat:
już bez przesady. Nie tylko alkoholem można sobie urozmaicać swój nędzny żywot
Stary 2012-12-18, 11:32   #4702
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że mocniejsze alkohole lały się w tajemnicy przed nauczycielami. Ofijalnie był tylko szampan
U nas poszli nam na rękę :P Mieliśmy studniówkę w hotelu, w dużej sali, na dole i na balkonach. Nauczycieli ulokowano na jednym balkonie - takim w kącie, z tym że ich stół był przy przeciwległej ścianie, więc jakby chcieli obserwować, co się na dole dzieje, to musieliby podchodzić do balkonu, bo z miejsca nic nie widzieli, a że im się nie chciało podchodzić, to hulaj duszo Także u nas wódka stała normalnie na stole.

Cytat:
Tym bardziej, że z tego co zrozumiałam to nikt raczej się nie upił
Oczywiście, że nie, skoro pół szampana zmarnowało się w zlewie A było nas 6 dziewczyn (ze mną 7) + jakieś 3 osoby, które poczęstowałam po drodze. No to 10 osób - skoro pół szampana zostało, to wychodzi na to, że każdy wziął raptem po jednym łyku
Stary 2012-12-18, 11:35   #4703
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
U nas poszli nam na rękę :P Mieliśmy studniówkę w hotelu, w dużej sali, na dole i na balkonach. Nauczycieli ulokowano na jednym balkonie - takim w kącie, z tym że ich stół był przy przeciwległej ścianie, więc jakby chcieli obserwować, co się na dole dzieje, to musieliby podchodzić do balkonu, bo z miejsca nic nie widzieli, a że im się nie chciało podchodzić, to hulaj duszo Także u nas wódka stała normalnie na stole.
czyżbyśmy miały studniówkę w tym samym miejscu? ;>
Stary 2012-12-18, 11:36   #4704
coffee
and cigarettes

Ja nie mówię, że alkohol do końca liceum jest zabroniony i nigdy, przenigdy nie wolno się go napić. Wg mnie trzeba jakoś znać granice. Dla mnie picie W SZKOLE jest przekroczeniem granicy.

Zdarzyło nam się pić piwo czy dwa przed wieczorną wycieczką klasową do kina (mieliśmy kółko dyskusyjne, wyjazdy do kina na 18 czy 19 - PO LEKCJACH); zdarzyło nam się na ognisku klasowym iść 'po drewno', zajść do domu kolegi, który mieszkał niedaleko i wypić jakieś tanie wino; zdarzyło nam się przed jakimś piknikiem szkolnym wypić szampana w krzakach.

Ale to nie było bieganie po szkole z alkoholem i szpanowanie przed nauczycielami na przerwach, że się jest takim dorosłym i się pije alkohol. Nauczyciele nie muszą o tym wiedzieć i piliśmy tak, żeby nie mieli stuprocentowej pewności, że piliśmy. Naprawdę niezrozumiałe dla mnie jest bieganie po szkole z alkoholem i cieszenie się z tego, że nauczyciele to widzą.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:46   #4705
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
czyżbyśmy miały studniówkę w tym samym miejscu? ;>
A jesteśmy z tego samego miasta?
Taki hotel, z pewnym ptakiem w nazwie

Cytat:
Naprawdę niezrozumiałe dla mnie jest bieganie po szkole z alkoholem i cieszenie się z tego, że nauczyciele to widzą.
Dla mnie też jest to niezrozumiałe, teraz . A wtedy..też raczej nie chodziło o szpan przed nauczycielami. To było coś w stylu "przecież mam urodziny, a to tylko urodzinowy szampan/wino musujące". Naprawdę, nikt nie pomyślał, że nie można. Zresztą nikomu nie chodziło o upicie się (jeden szampan na tyle osób, taaa), tylko o świętowanie urodzin. I tak jak był tort, to był i szampan, i wtedy nie widziałyśmy w tym nic złego.

PS Dodatkowo, dzięki tej sytuacji, mój wychowawca miał okazję po raz pierwszy porozmawiać z moim tatą. Pewnie się ucieszył. Co prawda przez telefon, ale zawsze coś. Moi rodzice nie byli na ani jednym zebraniu

Czas edycji: 2012-12-18 o 11:48
Stary 2012-12-18, 11:51   #4706
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
A jesteśmy z tego samego miasta?
Taki hotel, z pewnym ptakiem w nazwie
Zastanawiałam się, czy przypadkiem nie jesteś z mojego województwa
to jednak nie, u mnie było imię w nazwie.
Stary 2012-12-18, 11:55   #4707
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
U nas nie

Pamiętam jak w 3 LO pojechaliśmy na wycieczkę kilkudniową, nocowaliśmy w hotelu i jedliśmy w stołówce/barze z nauczycielami. Po kolacji bar pustoszał, została tylko moja grupka i nauczyciele. Nikt nas nie wyganiał, bo nie było nakazu, że o np. 23 mamy być w łóżeczkach. Siedzimy i gadamy, czas mija, w końcu któryś nauczyciel się zniecierpliwił, podszedł do baru i wziął dla reszty po piwie. Chyba im było trochę głupio, że przy nas piją.
A z drugiej strony na tej wycieczce zabrali nam dowody(niby, że na granicy były potrzebne) i przez to teoretycznie nikt z uczniów nie mógł kupić alkoholu. A oni sobie pili, mimo że my od strony prawnej też mogliśmy.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
No sorry szkoła to nie jest miejsce do picia alkoholu... Urozmaicać to se możesz po szkole.

Stary 2012-12-18, 12:01   #4708
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
U nas nie

Pamiętam jak w 3 LO pojechaliśmy na wycieczkę kilkudniową, nocowaliśmy w hotelu i jedliśmy w stołówce/barze z nauczycielami. Po kolacji bar pustoszał, została tylko moja grupka i nauczyciele. Nikt nas nie wyganiał, bo nie było nakazu, że o np. 23 mamy być w łóżeczkach. Siedzimy i gadamy, czas mija, w końcu któryś nauczyciel się zniecierpliwił, podszedł do baru i wziął dla reszty po piwie. Chyba im było trochę głupio, że przy nas piją.
A z drugiej strony na tej wycieczce zabrali nam dowody(niby, że na granicy były potrzebne) i przez to teoretycznie nikt z uczniów nie mógł kupić alkoholu. A oni sobie pili, mimo że my od strony prawnej też mogliśmy.
Nas straszyli rewizją i w ogóle, a jak przyszło co do czego to wychowawczyni (najbardziej konserwatywna z konserwatywnych) podała wszystkim po lampce szampana.
A później mówiła, by dyskretniej chować butelki po wódce, bo je widać.

A z tą wycieczką, to z jednej strony głupie, ze wychowawcy zabierają dowód (czułabym się jak porwana do jakiegoś burdelu )
a z drugiej strony taki licealista myśli, że jak urwie się z łańcucha to wypije Bóg wie ile i może to się skończyć nieszczęśliwie. Uczeń nie ma świadomości, że to mu przejdzie płazem, ale nauczyciel za jego wybryk może mieć ogromne problemy.
Stary 2012-12-18, 12:01   #4709
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ja nie mówię, że alkohol do końca liceum jest zabroniony i nigdy, przenigdy nie wolno się go napić. Wg mnie trzeba jakoś znać granice. Dla mnie picie W SZKOLE jest przekroczeniem granicy.

Zdarzyło nam się pić piwo czy dwa przed wieczorną wycieczką klasową do kina (mieliśmy kółko dyskusyjne, wyjazdy do kina na 18 czy 19 - PO LEKCJACH); zdarzyło nam się na ognisku klasowym iść 'po drewno', zajść do domu kolegi, który mieszkał niedaleko i wypić jakieś tanie wino; zdarzyło nam się przed jakimś piknikiem szkolnym wypić szampana w krzakach.

Ale to nie było bieganie po szkole z alkoholem i szpanowanie przed nauczycielami na przerwach, że się jest takim dorosłym i się pije alkohol. Nauczyciele nie muszą o tym wiedzieć i piliśmy tak, żeby nie mieli stuprocentowej pewności, że piliśmy. Naprawdę niezrozumiałe dla mnie jest bieganie po szkole z alkoholem i cieszenie się z tego, że nauczyciele to widzą.
No dokładnie.

Mnie dziwi zdziwienie, że wyraziłam niesmak. Podejrzewam, że powodem jest to, że bowszytstkotoiluzjajest jest stałą bywalczynią tego wątku. Ja po prostu staram się być obiektywna. Nie podobają mi się tego typu zachowania i tyle.
A i nie przesadzajcie - "naskok" to nie był.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-12-18 o 12:03
Stary 2012-12-18, 12:06   #4710
asioollka
Zakorzenienie

Jak dla mnie to był naskok Jako dzieciak w gimnazjum i liceum robiłam znacznie głupsze rzeczy, wydaje mi się, że to prawo wieku i ciężko oceniać kogoś przez pryzmat czynów, które popełnił lata temu. Ja się cieszę z tego, że popełniłam moje błędy w młodym wieku, wyszalałam się i przynajmniej mam co wspominać

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości