MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 12:05   #2851
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja właśnie planuję Męża wysłać, bo myślę że to jest fajne i więziotwórcze dla takiego Taty malucha bezkontaktowego. Póki co jest podjarany pomysłem

Mój chytry plan, zaatakować lux med jak wyjadą studenciaki i inni przyjezdni na święta. Dragusia a w lux medzie dają Ci glukozę czy masz przyjść ze swoją ?

A bardzo wytrzymałej nie potrzebuję, najdalej jak połowa stycznia i tak pewno rozbiorę, byle mi ładnie pachniała, planuję się delektować odzyskanym węchem po rzuceniu palenia, ba wyostrzonym przez ciążę
ja mam bilet do aquaparku i Julię jak będzie zdrowa wyślę z Tż-tem na basen

my musimy iść ze swoją glukozą, więc dziś muszę iść po nią do apteki

No my też świerk bierzemy i musi mieć koło 2 metrów

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
poryczałam się
niedługo my będziemy miały takie słodziaki

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

jeju ile tego ... Dlatego mowi sie, ze jak sie ma dziecko, to czlowiek lepiej jest zorganizowany Ja tez mam czasem takie dni/okresy zajete, ale potem mam jakis czas odpoczynku, ze leze plackiem, a za 3 miesiace, juz zadnego takiego odpoczynku nie bedzie co
a ja jeszcze mam zalecenie leżeć, ciekawe jak
męża poproszę o umycie okna w kuchni, bo ja nie wyrobię się już.

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a musze Wam powiedziec jaką miałam cieżką noc, Czy wasze maleństwa tez Wam dają tak popalić? Mój to chyba z 2 godziny brykał kopał i nie wiem co jeszcze, aaaajj bolało, pamiętam że o 24 w nocy jeszcze nie spałam a mały szalał a potem to juz chyba padłam, czyyy to normalne jak Dzidzi tak ostro szaleje???
mój wariuje od 8:00 rano do teraz, cały czas kopie i wypycha się heh
Stary 2012-12-18, 12:05   #2852
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nestelle Ciebie nie trzeba kopać w 4 litery tylko w nie całować!! Jesteś super, hiper, mega mc do kwadratu zorganizowaną mama kochającą swoje dzieci. I czapka z głowy, że z 2 dzieci i w 3 ciazy dajesz tak dzielnie z tym radę!!Ja bym już wymiękła dawno... I mówie to bez wazeliny, tylko na prawde szczerze!
podpisuję się pod tym

A! Śniła mi się dziś dragusia (za chiny nie wiem jak wygląda, ale u mnie miała dłuższe włosy ciemny blond związane w kitkę ). Stała na środku tak jakby areny cyrkowej i pokazywała brzuszek swoim koleżankom ze szkoły a ja stałam z boku i myślę: taki mały brzuchol, a mówiła że tyle przytyła
Stary 2012-12-18, 12:12   #2853
maria28
Kniaginia

Cytat:
Załączam foto mojego szkraba
wygląda jakby miał dłuższe włoski.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:15   #2854
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )
kochany!

A powiedz mi gdzie maluszek miał tą torbielkę?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:15   #2855
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
podpisuję się pod tym

A! Śniła mi się dziś dragusia (za chiny nie wiem jak wygląda, ale u mnie miała dłuższe włosy ciemny blond związane w kitkę ). Stała na środku tak jakby areny cyrkowej i pokazywała brzuszek swoim koleżankom ze szkoły a ja stałam z boku i myślę: taki mały brzuchol, a mówiła że tyle przytyła
ahahahaha nie moge

---------------------------------
Dziewczynki powiedzcie czy stanie się coś jak codziennie sobie poprasuje jedną partię ubranek dla dzidzi? tzn. jedną pralkę? takie stanie chyba obciąża macicę, ale bez przesady co??
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2012-12-18 o 12:17
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:15   #2856
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe ile to ma wspólnego z rzeczywistością..
też się nad tym zastanawiałam

Cytat:
Większość tych kupowanych pod centrami handlowymi to i tak niezła ściema, ucięte bez korzenia a wsadzone w ziemię, o ile się nie ma jakiejś polecanej szkółki to i tak szkoda zachodu. U mnie w rodzinie było sporo takich wtop, w tym my dwa razy. Mi akurat igły jakoś mega nie przeszkadzają i tak w sezonie grzewczym trzeba odkurzać często, a my akurat dywanów nigdzie nie mamy, więc idzie szybko.
Kiedyś kupiliśmy właśnie taką spod centrum handlowego to się posypała chyba po dwóch dniach, a była w doniczce. W zeszłym roku kupiliśmy od chłopa na rynku, co miał ze 100 tych choinek, najróżniejszych, to stała do lutego i jeszcze się posypać nie chciała, a cenowo różnica niewielka.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
niedługo my będziemy miały takie słodziaki
wiem, ale mnie nigdy takie sceny nie wzruszały...ech, jak to się jednak człowiek zmienia
Stary 2012-12-18, 12:19   #2857
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni w łóżku, ale wcześniej moje tygodnie wyglądały tak: regularna praca do 16.15, potem albo do domu na obiad w tempie ekspresowym, a jeśli obiad zjedzony w pracy to od razu na umówione spotkania w sprawie oglądania mieszkań.
To wszystko po Wawie bez samochodu, komunikacją miejską w ciąży. Do tego odwiedziny w bankach w poszukiwaniu tego, który w ogóle nam da kredyt, a następnie tego, który nam da ten kredyt największy. Powroty często o 20 lub 21 do domu. Potem szukanie mieszkań w necie i spać i znów rano do pracy.
A w międzyczasie decyzja o zmianie tej pracy

Nie miałam czasu wybrać szkoły rodzenia. W końcu się do jakiejś zapisałam i zaczynam w styczniu.

o ja ciagle mam urwanie głowy jeszcze, kazdego ranka pobudka , praca cąły dzien praktycznie bo w domu jesteśmy ok 17 a to juz wiadomo ciemno, zimno i w ogóle, na dodtaek wykanczanie meiszkania, jezdzenie po sklepach, umowy, banki, i inne pierdoły nooo juz pomału wymiękam i myśle kiedy w końcu odpoczne, jedynym dniem w którym moge dlłuzej pospać jest niedziela , bo nawet kazda sobota od rana zajęta, a szkołe rodzenia własnie planuje zacząć ale czy zaczne to sie jeszcze okaze

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:24   #2858
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Mój tż wczoraj trzepał i prał dywan mojej mamie (ten włosiasty typu shaggy) i pod trzepakiem z pół kg igieł sprzed roku;p W ogóle tego nie było widac, a odkurzacz nie wciagnął....I mama sie wqrzyła i mówi, że w tym roku bedzie sztuczna;p A my z Tżtem nie wyobrażamy sobie świąt bez prawdziwej...Jutro po nią jedziemy, tylko nie mamy ani jednej bombki
my bombki mamy
nieźle z tymi igłami ) my w salonie nie mamy dywanu, więc szybko odkurzaczem i po sprawie

Cytat:
Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )

A dziś wizyta u mojego gina, zapytam o te skurcze o których mówicie, bo chyba też zaczynam mieć, ale nie bolą.

cudny maluszek!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
-
Dziewczynki powiedzcie czy stanie się coś jak codziennie sobie poprasuje jedną partię ubranek dla dzidzi? tzn. jedną pralkę? takie stanie chyba obciąża macicę, ale bez przesady co??
nic się nie stanie
ja poprasuję po świętach, bo po tylu praniach to mi się nie chce :d

Cytat:

wiem, ale mnie nigdy takie sceny nie wzruszały...ech, jak to się jednak człowiek zmienia
to prawda, ja teraz bardziej przeżywam krzywdę dzieci, reklamy z dziećmi mnie wzruszają i na świat patrzę jako matka i w pewnych sprawach też rozumiem kogoś jako matka, wcześniej tak nie miałam

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-12-18 o 12:26
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:26   #2859
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
a za 3 miesiace, juz zadnego takiego odpoczynku nie bedzie co
optymizmem powiało....

Cytat:
jak Dzidzi tak ostro szaleje???
u mnie się oczywiście schizy włączają. dzieć szaleje, ale ja to bardziej widzę niż czuję. Czuję ruchy, przemieszczania, ale nie jest to ani bolesne, ani nie przeszkadza w spaniu.
Za lekko kopie, ja jestem za tłusta? jeszcze czas (ale Wasze niektore sporo młodsze dają do wiwatu)?

Cytat:
Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g

śliczny

Cytat:
Stała na środku tak jakby areny cyrkowej i pokazywała brzuszek swoim koleżankom ze szkoły a ja stałam z boku i myślę: taki mały brzuchol, a mówiła że tyle przytyła

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:29   #2860
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
wygląda jakby miał dłuższe włoski.
po mamusi

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
kochany!

A powiedz mi gdzie maluszek miał tą torbielkę?
W główce. To się nazywa torbiel splotu naczyniówkowego, ale jeśli są pojedyncze i nie ma innych anomalii, to jak to napisali fachowcy "nie maja istotnego znaczenia klinicznego".
Stary 2012-12-18, 12:29   #2861
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Aaaaa powiem wam mój patent na bombki dla Julci i teraz dla Michałka.

Raz w roku przed wigilią kupuję dla Julci jedną bombkę, w tym roku muszę kupić jeszcze dla Michałka.
Staram się by bombka była związana z rokiem, bądź z Julcią.
Np 1 bombka jak Julia była w brzuszku to smoczek, potem po urodzeniu jak miała 10 miesięcy mamy misia, bo ona ma swojego misia z którym śpi i bez niego nie zaśnie, w tamtym roku kupiliśmy buciki, bo jak miała 14 miesięcy zaczęła chodzić
W tym roku chcę coś związanego z przedszkolem, może bombkę z dziećmi, bądź coś w tym stylu.
Dla Michałka mam upatrzoną bombkę wózek.

No i tak co roku kupujemy bombkę i potem odkładamy do ich kartoników, jak dzieci będą się wyprowadzać na swoje, dostaną 18 bombek, które każda z nich będzie coś oznaczać
Stary 2012-12-18, 12:35   #2862
maria28
Kniaginia

Cytat:
No i tak co roku kupujemy bombkę i potem odkładamy do ich kartoników, jak dzieci będą się wyprowadzać na swoje, dostaną 18 bombek, które każda z nich będzie coś oznaczać
Ty to pomysłowa jesteś!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:42   #2863
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie dała tylko luteinę dopochwowo 3x2 tabletki, magnez i nospę. Powiedziała, że nie chce wprowadzać typowo leków rozkurczowych i jak tu nie będzie poprawy to dopiero wprowadzi. Jutro idę znowu na KTG i zobaczymy co dalej. Wizytę mam 3 stycznia więc za 2 tygodnie. Mam nadzieje, że się uspokoi
To tak jak ja nos-pe forte i magne b6, ale bez luteiny. Po tej izbie przyjec dali mi tylko te czopki jeszcze- mam je 4szt. wziąc, a w paczce jest 6 wiec zostanie mi na "czarna godzine" w razie czego- lepiej niech sie nie przydaja, ale na wszelki wypadek.

Cytat:
---------------------------------
Nie sądze....Ja prasuje na siedząco Obniżam sobie deske i siedze na kanapie Ale skoro nie masz lezec plackiem, to wydaje mi się, że jedno pranie to niezbyt wielki wysiłek.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
optymizmem powiało....

u mnie się oczywiście schizy włączają. dzieć szaleje, ale ja to bardziej widzę niż czuję. Czuję ruchy, przemieszczania, ale nie jest to ani bolesne, ani nie przeszkadza w spaniu.
Za lekko kopie, ja jestem za tłusta? jeszcze czas (ale Wasze niektore sporo młodsze dają do wiwatu)?

śliczny

Spoko na maroko- mnie tam tez nic nie boli i spac mogę i po 12 godzin;p Wydaje mi się, że to zalezy od położenia dziecka i czułości mamy. Mój brzuch czasem faluje, ale nie mam tak raczej, zeby wypychała sie raczka lub nózka, raczej czuje przemieszczanie ze 2 razy miałam tylko tak nieprzyjemnie jak gdzieś rączke czy nóżke włożył, ale to wyjatek.

Cytat:
Wzruszyłam się chlip....

Przeczytałam w necie, że jak sie w ciązy popuszcza przy kichaniu to trzeba głowę na bok przekręcic....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:44   #2864
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
W główce. To się nazywa torbiel splotu naczyniówkowego, ale jeśli są pojedyncze i nie ma innych anomalii, to jak to napisali fachowcy "nie maja istotnego znaczenia klinicznego".
No mój maluch też ma, pojedynczą i niby miała się wchłonąć do 24 tyg, a ostatnio (24t+3d) miała 5mm jeszcze i się troszkę zmartwiłam... mam nadzieję, że do końca II trym nie będzie po niej śladu....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 12:51   #2865
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Raz w roku przed wigilią kupuję dla Julci jedną bombkę, w tym roku muszę kupić jeszcze dla Michałka.
Np 1 bombka jak Julia była w brzuszku to smoczek, potem po urodzeniu jak miała 10 miesięcy mamy misia, bo ona ma swojego misia z którym śpi i bez niego nie zaśnie, w tamtym roku kupiliśmy buciki, bo jak miała 14 miesięcy zaczęła chodzić
W tym roku chcę coś związanego z przedszkolem, może bombkę z dziećmi, bądź coś w tym stylu.

fajny pomysł

A wiecie, co...ja w weekend zaczęłam czytać wątek mamuś grudniowych...i powiem że lekko dreszcze mnie przeszły, ale podziwiam ile kobitki mają wytrwałości i jeszcze humor im dopisuje (mówię o tych co się będą rozpakowywać lada moment). Niektóre wpisy mroziły mi krew w żyłach (o odchodzących wodach, skurczach itp), ciekawe jak to u nas będzie...
no i koniecznie trzeba będzie się wymienić nr telefonów

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
No mój maluch też ma, pojedynczą i niby miała się wchłonąć do 24 tyg, a ostatnio (24t+3d) miała 5mm jeszcze i się troszkę zmartwiłam... mam nadzieję, że do końca II trym nie będzie po niej śladu....
mi lekarz powiedział że do 28 tyg powinno nie być śladu, więc spokojnie, u Ciebie jeszcze jest czas
Stary 2012-12-18, 12:56   #2866
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

też tak mam dopóki go tam czuję kilka razy na dzień, to sobie tłumaczę że taka moja uroda i się staram nie wkręcać... niby lepiej bo śpię jak suseł... no ale nie mogę co dzień na usg biegać.. dodatkowo jak go teraz nie ładuję cukrem, to mam wrażenie że po prostu też jest spokojniejszy..

Cytat:
super pomysł !

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

ale teraz sobie pani przypominam że my w sumie też dość późno poczułyśmy te ruchy, więc może my tak po prostu mamy i tyle... przynajmniej się wyśpimy, hej !
Stary 2012-12-18, 13:01   #2867
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Mnie maluszek nigdy nie obudził ani nie przeszkadzał w spaniu. Gdy mały jest aktywny czuję lekkie lub mocniejsze szturchnięcia, czasami widać jak brzuszek się rusza. Czasami bardziej wkurza mnie jak chcę spać, a czuję z boku takie bąbelki jakby woda gazowana.

Ech, nic mi się nie chce. Mam lenia jak nie wiem. Próbuję sama siebie przekonać, że idę jutro na glukozę. Nie chce mi się zbytnio, ale co mogę. Potem święta i nie chcę przy wizycie zostać bez badań. Muszę zaplanować co założę w święta. Wigilia u moich rodziców, a potem dzień u rodziców męża, urodziny dziadka męża, rocznica moich rodziców no i licho wie ile jeszcze rodzinnych spotkać Dziękuję za to, że Sylwester spędzę na białej sali

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:03   #2868
Villga
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i skończonych tygodni! No i zakupów

Ostatnio mało piszę bo taki czas zabiegany.
Zepsuł się nam piec do CO i musieliśmy kupić nowy... Tak nas trzepnęło po kieszeni, że masakra Mieliśmy trochę odłożone to teraz 0 na koncie Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz No ale teraz mam nadzieję, że piec wytrzyma dłużej bo tamten miał tylko 4-5 lat i dziura się w nim zrobiła.

Wczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję.

Cały czas wahamy się, czy będzie miała na imię weronika czy Kinga. ja jestem za Weroniką a mąż bardziej za Kingą. Pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.

Strippi: piękny ten filmik
Nestelle: Ty to jesteś zorganizowana babeczka

Buziaki dla wszystkich!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:03   #2869
mariolci
Rozeznanie

Cytat:

wwoow niezły patent, na prawde fajny pomysł

Stary 2012-12-18, 13:04   #2870
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a musze Wam powiedziec jaką miałam cieżką noc, Czy wasze maleństwa tez Wam dają tak popalić? Mój to chyba z 2 godziny brykał kopał i nie wiem co jeszcze, aaaajj bolało, pamiętam że o 24 w nocy jeszcze nie spałam a mały szalał a potem to juz chyba padłam, czyyy to normalne jak Dzidzi tak ostro szaleje???
normalne ,normalne .... u mnie jeszcze" przed chwilą" było jeszcze intensywniej no ale od 2 nocy mały daje mi spać owszem czuję go ale nie tak ostro.
Cytat:
Nestelle Ciebie nie trzeba kopać w 4 litery tylko w nie całować!! Jesteś super, hiper, mega mc do kwadratu zorganizowaną mama kochającą swoje dzieci. I czapka z głowy, że z 2 dzieci i w 3 ciazy dajesz tak dzielnie z tym radę!!Ja bym już wymiękła dawno... I mówie to bez wazeliny, tylko na prawde szczerze!
dzięki
i w ogóle dzięki WAM DZIEWCZYNY za pochwały ,choć chciałam się tylko wygadać - czasami potrzebne aby się zebrać na nowo.....
w sumie to co tu podziwiać ? mam na własne życzenie i to ja powinnam dziękować i w doope całować los czy coś innego ,że moje dzieci mogą chodzić na tyle zajęć ,że możemy sobie pozwolić ... a ludzie żyją różnie z potrzeby i z chęci .... moja szwagierka np.ma córkę już 13 letnią , która chodzi do szkoły a resztę czasu spędza przed tv i z mamą u babci też na tv, czasami u koleżanki ale czasami .... tak też można .
moja szwagierka
Cytat:

za wchłonięcie torb., za zdrowego synka
za fotkę - magiczna .

Cytat:
super pomysł
Stary 2012-12-18, 13:07   #2871
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale ekstra pomysł!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Zepsuł się nam piec do CO i musieliśmy kupić nowy... Tak nas trzepnęło po kieszeni, że masakra Mieliśmy trochę odłożone to teraz 0 na koncie Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz No ale teraz mam nadzieję, że piec wytrzyma dłużej bo tamten miał tylko 4-5 lat i dziura się w nim zrobiła.

Wczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję.

Cały czas wahamy się, czy będzie miała na imię weronika czy Kinga. ja jestem za Weroniką a mąż bardziej za Kingą. Pewnie zdecydujemy jak już się urodzi.

Strippi: piękny ten filmik
Nestelle: Ty to jesteś zorganizowana babeczka

Buziaki dla wszystkich!
Brawo! Ja bym obstawiała za Weroniką

współczuje wydatku na piec! jeszcze w dodatku przed świętami!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:07   #2872
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
fajny pomysł

A wiecie, co...ja w weekend zaczęłam czytać wątek mamuś grudniowych...i powiem że lekko dreszcze mnie przeszły, ale podziwiam ile kobitki mają wytrwałości i jeszcze humor im dopisuje (mówię o tych co się będą rozpakowywać lada moment). Niektóre wpisy mroziły mi krew w żyłach (o odchodzących wodach, skurczach itp), ciekawe jak to u nas będzie...
no i koniecznie trzeba będzie się wymienić nr telefonów
o ja tez podczytuje tamten wątek i czekam aż wszystkie mamusie urodzą , i zawsze wyszukuje czerwonych cytatów, tzn ze któraś urodziła i z przerażeniem czytam opisy porodów aaaa

Stary 2012-12-18, 13:10   #2873
nestelle
Zakorzenienie

wiecie tak myślę czasem ( ) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :
jakub,nina ,roch niż
jakub ,nina ,antoni .....
co myślicie? - tylko serio - wiadomo mamy różne gusta ...
Roch - roszek (groszek )
Stary 2012-12-18, 13:13   #2874
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wiecie tak myślę czasem ( ) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2 .bardziej pasuje do pozostałych imion moich dzieci :
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
hmm ja akurat bym dała swojemy Antek bo po dziadku, ale myśle ze skoro bardziej skłaniasz sie za Rochem to bez problemu możecie tak nazwać małego, bo teraz coraz bardziej jest to popularne imie, a w ogole znam jednego Rocha, a Antków to teraz tak starsznie dużo

Stary 2012-12-18, 13:22   #2875
myaja
Rozeznanie

Roch/ Antoni ? tzn mnie się podoba Antoni jeśli już, z imieniem Roch nigdy się nie spotkałam ...

Dziewczyny sypię się... w plecach mnie taaaaak łupie że ledwie chodzę nie mówiąc już o szybszym wstawaniu czy siadaniu
i nie wiem o co chodzi ale TYŁEK chce mi odpaść ... tzw kość ogonowa i okolice - MASAKRA dosłownie!

chodzę jak paralityk ... nie wiem czy fotel w pracy mam niewygodny czy jak, no ale porażka chyba muszę sobie zakupić taka specjalna podusię pod tyłek

p.s. pomysł z bombka - CUDOWNY!!! bd najbliższym czasie na zakupach to kupię!!! hmmmm... może jakiś wózek, pielucha czy c tam będzie!!!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:23   #2876
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
a oto piernikowy potwór - ZUZIA :
słodki żarłok

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Strippi fajny link, uśmiałam się swoją drogą ciekawe refleksje mogą przyjść do głowy po takim tekście
nestelle piernikowy potwór jest uroczy. Ja mam 3 takie czteronożne potworki lubią też wino, likiery i wszystkie słodkie owoce i też biorą wszystko jak swoje

Ah dziewczyny.... jestem taka szczęśliwa.... bylam dzis na usg połówkowym i...... będzie dziewczynka
cala i zdrowa, kręcila sie jak szalona ale dało rade zajrzeć waży 356 g (kawał kobity ), termin mi sie przesunąl na 04.05.13 r. ale gdzieś czytałam że im po pewnym momencie już się nie ustala terminu po usg bo każde dziecko indywidualnie się rozwija i termin robi się ruchomy. Mam nadzieje że jednak zostanie 26 kwietnia.

ah.......... tak się ciesze że zdrowa i że dziewczynka...
buziaczki dla wszystkich!
za córeczkę

ja was chyba nie nadrobię, nie mam wcale czasu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:29   #2877
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
Powinnaś wybrać tak jak Tobie się podoba Antoni, to bardzo ładne imię, ale w mojej rodzinie mówi się, że Antki to pokręcone osoby, istne wariaty i lepiej omijać to imię. Roch- ładne i niespotykane.

Kiedyś miałam Klientkę w sklepie, której córka nazywała się Łucja. Pochwaliłam wybór, bo imię bardzo ładne, na co ona, że jej druga córa nazywa się Sybilla. Tym mnie rozbroiła xD
Jednym podoba się Vanessa, inni mają coś do imienia Zofia. Każdy jest inny )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:31   #2878
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
cudna dziecina

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Buziaki dla wszystkich!
takie wydatki to tylko przed Świętami ;/ zawsze coś musi wyskoczyć!
ja obstawiam za Weroniką
ale wiadomo to nie łatwa decyzja.. my chcemy małą Ewę i tak już na 99% ale cały czas gdzieś tam nam siedzą inne Natalki i Haneczki..

dzień dobry witam wszystkie mamy
dziś znów robota i robota..
mąż mi pomógł umyć okno w kuchni to i firanki powiesiłam
wczorajszy dzień przypłaciłam bólem brzucha na wieczór i dziś rano trochę.. więc dzisiaj odpuszczam, ulepię pierożki, ogarnę z grubsza mieszkanie i będę odpoczywać z moim małym przyjacielem pieskiem sąsiadki

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 13:51   #2879
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
jakub,nina ,roch niż
Roch - roszek (groszek )
Mi się bardzo podoba i jedno i drugie. Antka sama odrzuciłam, bo jest ich za dużo, a po prostu dla nas akurat ma znaczenie, czy się będzie 5 Antkiem w klasie. Jak dla Ciebie nie ma to znaczenia to Antek, ale do tych 2 które już macie rzeczywiście wd mnie też bardzie pasuje Roch i też jest fajne, oryginalne ale wd mnie nie przekombinowane. To jeszcze zależy jak brzmi z nazwiskiem, bo wd mnie Roch średnio pasuje do takich typowo polskich w sensie np Roch Wojtaszek (chłopskie od imion) albo Roch Kowalski - wtedy mniej pretensjonalne jest Antoni, ale jak macie np z niemieckiego nazwisko, albo mniej chłopskie to Roch może się fajnie pasować np Roch Krauze, Roch Zborowski itp ale to już na czucie trzeba dobrać.
Stary 2012-12-18, 13:52   #2880
Siasia37
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

GRATULACJE dla wszystkich córeczek, synków i każdej z pomyślnych wizyt

u Nas pada dziś deszcz jaja chyba sb robi ta pogoda... ...
ponoć pól polski pod śniegiem a u nas rzut beretem od zakopanego śniegu śladowe ilości oficjalnie FUCE i liczę że ten śnieg jednak spadnie!

poza tym:
1. nie mamy nadal imienia dla Małej... od wczoraj nie fika już tak bardzo jak w pt/sb a szkoda... bo to cudowne uczucie
2. PRZEŁOŻYLI operacje Szwagra z poniedziałku na najwcześniej środę ... bo UWAGA... pracują od 7 - 15 i nie mają ludzi do obsługi ... dla mnie ok... po części rozumiem... w końcu lekarz traktuje pacjenta jak ja dokumenty, tyle że czy ja zrobię papiery w poniedziałek czy piątek nie ma aż takiego znaczenia... pocieszam się myślą, że skoro mogą mu tak przekładać tą operację to dlatego że nic złego się nie dzieje u niego w ręce ... ehhhhh.... sprawy się teraz mega komplikują bo chodzi o jego nową pracę i o to że teraz nie bardzo ma kto z nim pobyć w szpitalu ...
3. mąż NIE DOSTAŁ pracy w banku ... czy się przejmuję? ... na pewno jest mi smutno... i zastanawiam się co dalej ... tzn. wiecie to miała byc praca interwencyjna a tu się okazało że to normalna rekturacja na stanowisko bankowe, więc pierwsze pytanie jakie padło po wejściu od samego zastępcy głównego prezesa banku to "eeeee... no bardzo imponujące to Pana cv.. ale to chyba zupełnie nie w naszej dziedzinie... tak właściwie to Pan w jakiej sprawie do nas przyszedł"
jezu współczuję mu... odpowiedział że oczywiście chiłaby się sprawdzić w nowej branży że to jego zainteresowanie itd itd to oni normalnie zaczęli się podśmiechiwać ... jak on mi to zaczął opowiadać to myślałam że padnę ... ... ale na 'koniec' tylko grzecznie zapytał 'w takim razie jeśli Państwo nie widzą dla mnie absolutnie żadnych możliwości w Państwa banku, nie rozumiem zaproszenia na ta rozmowę kwalifikacyjną, a tym samym tracenia cennego czasu zarówno Państwa jak i mojego" ... i zapadła cisza ...
tu chylę mu czoła... bo do kur*y nędzy że tak sobie powiem, w cv czarno na białym pisze że jest mgr fizjoterapii... nie rozmiem w takim razie po jaką cholerę tracił cały dzień bo oczywiście było opoźnienie ponad 2h ... bez sensu... przyjechał zniesmaczony i zmartwiony...
do tego w tym samym czasie odwołali operację szwagra...

ehhhh... "jak się darzy to się darzy" ...
ad. 1. http://www.dzidziusie.fora.pl/imienn...lskich,63.html imiona dla dziewczynek
ad. 2 współczuje syt. ze szwagrem, nie dość że trzeba czekać na tak ważną operacje i przygotowywać się do niej psychicznie to jeszcze przesuwają...
ad.3 Co za debile... po raz kolejny potwierdza się , że większość (żeby nie było-nie wszyscy) rekruterów to nieudacznicy łechtający się po swoim żałosnym ego....

Cytat:
cześć ,
znalazłam paru znajomych na sylwka - więc i my będziemy mieć towarzystwo i nasze dzieci . teraz muszę kombinować ze świętami - moi rodzice chcą , moi teście .... a ja wymyślam jak by tu u tych ostnich najmniej czasu spędzić a w sumie najwięcej we własnym domu....
wiecie marzę troszkę aby posiedzieć w domu - tak poprostu i nic nie musieć...... wczoraj 7 wstajemy,19 - zawieżć do szkoły ,zawieżć do przedszkola , odebrać ze szkoły , lekcje , obiad , biegać za rusztowaniem na budowę -, upiec ciasto do szkoły, zawieżć na piłkę kubę , po ninę do przedszkola i po męża i wszyscy na jasełka - przygotować- spędzić - posprzątać , przyjazd do domu 19 ,tż na siłkę ,kąpiel dzieciaków,kolacja ,spanko a ja pranie itp.
Dzisiaj - odwieżć ninkę do przedszkola , zrob.obiad, babcia(zakupy,jej obiad),zawieżć kubę do szkoły, budowa, ninkę odebrać z przedszkola i zawieżć na basen, szybko po kubę do szkoły i na basen bo ona wychodzi a on wchodzi ... w domu 18 .30 , lekcje ,obiad(obiadokolacja) ....
środa - kuba do szkoły tylko na 1 lekcje , odebrać po 45 min i razem zawieżć ninkę do przedszkola , do domu - zrob.obiad ,i kubę zawieżć do szkoły na 12.30 .budowa ,kubę ninkę odebrać z przedszkola i po kubę do szkoły - w domu o 17. obiad ,lekcje i wolne ...
czwartek to samo z tym ,że kuba ma piłkę na 18 a nina spotkanie wigilijne w przedszkolu od 17.....
piątek to samo z tym ,że o 15,50 kuba na anglika a nina na 17-17.30 a potem impreza gwiazdkowa w harleyu(sam dojazd godzinę)
i tak wygląda na codzień... a do tego tż i siłka i widzimy się przelotem......
umieram , dawałam radę ...ale powoli się kończę - przepraszam ,pomarudziłam i będzie ok.

złapałam zadyszki od samego czytania

Cytat:

Gratulacje!!!)) pochwal się imieniem jakie wybraliście!
będzie Matylda
Już była Matyldą zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

super!
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

za córeczkę
dziękuje bardzo się cieszę

Klementyna i Malpka jakie szpitale macie na oku? Chodzicie/będziecie chodzić do jakiejś szkoły rodzenia?
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości