Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 12:54   #4681
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Katate trzymam mocno

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:54   #4682
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Obiecałam fotkę choinki, voila.
śliczna

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski

Brawa za wczorajsze wizytyKolejny siusiak Może ja dzisiaj przynajmniej córkę przywlekę

Lonely dla mnie woalka super pasuje do fryzury i ja bym zostawiła taką na wielkość. Dojdzie kiecka, buty, makijaż to i woalka się inaczej będzie komponować niż do dresów Pół życia przesiedziałam w tej branży i jak na moje oko jest zaje....ście i kolor na cywilny jak dla mnie bomba. A i kok ten na boku

NIe mam czasu dokładnie nadrobić, ale przyszłam po prośbie
O 15 mam dwie wizyty /usg połówkowe i potem u mojego gina/ WIĘC PROSZĘ O KCIUKI

Jak wrócę to dam znać.
dziękuję a co to znaczy, że masz doświadczenie w tej branży? pracowałaś w jakimś salonie ślubnym, czy coś

oczywiście masz zapewnione

Co do żelków, bo widzę że nie tylko ja je uwielbiam. To często jak mam możliwość i mnie najdzie ochota to robię sobie właśnie kisiel domowy, taki kwaskowaty ( z żurawiny albo z wiśni) albo galaretkę

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:54   #4683
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ja do dentysty się zbieram od miesiąca, byłam na początku sierpnia i było wszystko ok, ale chcę iść na kontrolę i na ściąganie kamienia. chociaż ostatnio wyczytałam, że podobno w ciąży scaling jest niewskazany muszę jutro wypytać na wizycie. wiecie, że moja gin jest jednocześnie stomatologiem? nawet pracę mi kiedyś proponowała, jak się dowiedziała, że pracowałam jako asystentka
hehe niezle jaja. zawsze sie smieje jak dzwonie do swojego gabinetu i pani z recepcji mowi "centrum ginekologiczno-stomatologiczne" :d jakos mi to zestawienie nie pasuje. lepiej byloby centrum ginekologiczne i stomat. a tu prosze, jednak sa lekarze podwojnej specjalizacji, tak roznej od siebie :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:57   #4684
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe niezle jaja. zawsze sie smieje jak dzwonie do swojego gabinetu i pani z recepcji mowi "centrum ginekologiczno-stomatologiczne" :d jakos mi to zestawienie nie pasuje. lepiej byloby centrum ginekologiczne i stomat. a tu prosze, jednak sa lekarze podwojnej specjalizacji, tak roznej od siebie :P
wyobraziłam sobie wizytę. W rogu stoi taki fotel ginekologiczny z dostawionym wózkiem z tymi wierłami stomatologicznymi..Wchodz i pacjętka a lekarka do niej proszę siadać na fotel i według uznania albo nogi do góry albo otwieramy buzię..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:57   #4685
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kwaśne żelki ja w ciąży mam straszliwe zachcianki na to co sztuczne, przetworzone i z chemią
Oooo, sztuczne to ja bym mogła pochłaniać wszystko. Szczególnie gazowane 7upy, mirindy i inne - koniecznie z końską dawką cukru.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
śliczna!
Co to jest za materiał to białe i to fioletowe?? co robi "za łańcuch" - organza?
Białe, to tiul, został mi z ozdób z wesela, a fioletowe, to zwykła wstążka, też została z wesela. Szerokość wstążki chyba 32 mm.

Cytat:
anoxee choineczka śliczna

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Śliczna!

Cytat:
ja miałam, jak prababcia robiła wigilię.. A w ogóle moja prababcia zostanie w maju po raz trzeci pra-prababcią, nieźle nie?
Ale czad! Ile ma lat i się się trzyma?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
anoxe za piękną choineczkę, fajnie wymyśliłaś ten łańcuch
Ja nie jestem taka pomysłowa. Ujrzałam w praktikerze. Tam był motyw z organzą.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Pisałyście o brzydkiej pogodzie i roztopach. U nas znowu pruszy śnieżek. Nawaliło tyle, że hoho Mąż mówił, że za miastem takie zaspy, że ciężko się autem przebić.
(gorzej jak będzie odwilż i wszystko się stopi)
Ja właśnie wynurzyłam nos z domu, musiałam wyjść z psem. I to ma być świąteczne południe? Tam pogoda, jak w marcu. Słońca świeci, cieplutko, trawa zielona, jeszcze brakuje pąków na drzewach.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jeej ale mi Młody szaleje
Ale zazdraszczam.

Cytat:

Jak wrócę to dam znać.
Powodzenia!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:59   #4686
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
To często jak mam możliwość i mnie najdzie ochota to robię sobie właśnie kisiel domowy, taki kwaskowaty ( z żurawiny albo z wiśni)
a jak robisz taki kisielek?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:59   #4687
vil84
Wtajemniczenie

nooo ja byłam w lekkim szoku, ale mi tłumaczyła, że podstawa programowa jest ileś tam lat taka sama, a potem się robi tylko dwie różne specjalizacje. ale masakra jak dla mnie prowadzenie dwóch różnych gabinetów, i ciągłe doszkalanie się w tej i tej dziedzinie.

Stary 2012-12-18, 13:00   #4688
axella
Zakorzenienie

GG do axella

o Reno najpierw na fb ktoś dał link: http://en.necropedia.org/obituary/Jean_Reno
potem po googlach znalazłam,ale faktycznie jakoś o tym nie mówią

miałąm przed chwilą taki atak złosci,że połamałam koszyczek na sztućce ze zmywary.. aż mnie ręce bolą..
eh.. nie wiem o co chodzi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:01   #4689
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak wrócę to dam znać.

I dla pozostałych również- Ashyshqa, Atena564, Aaś, Magiusa

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:05   #4690
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84
nooo ja byłam w lekkim szoku, ale mi tłumaczyła, że podstawa programowa jest ileś tam lat taka sama, a potem się robi tylko dwie różne specjalizacje. ale masakra jak dla mnie prowadzenie dwóch różnych gabinetów, i ciągłe doszkalanie się w tej i tej dziedzinie.
w sumie to takie 2 dość dochodowe specjalizacje, gdzie można bez problemu mieć własny gabinet. jak jedna ci się znudzi, to zajmujesz się drugą

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
I dla pozostałych również- Ashyshqa, Atena564, Aaś, Magiusa
dla wszystkich wizytujących
Aaś ty idziesz dziś czy przełożyłaś termin?
Stary 2012-12-18, 13:09   #4691
MoTyleKsw
Zakorzenienie

marchewa to mój już ma 3 prapra wnuków ale żadnego nie zna. moje będzie czwarte. trzymają się te dziadki i babcie hi hi

trzymam kciuki za wizyty

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-18 o 13:11
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:11   #4692
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
śliczna

dziękuję a co to znaczy, że masz doświadczenie w tej branży? pracowałaś w jakimś salonie ślubnym, czy coś

oczywiście masz zapewnione
NIe zupełnie Jestem projektantką mody z wykształcenia i z praktyki dużo pokazów przerobiłam i nie tylko, kilka panien młodych też mam na swoim koncie.

Ale mam stresa, aż jeść nie mogę, co się ostatnio nie zdarza
Dzięki za kciuki
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:12   #4693
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a jak robisz taki kisielek?
Już pisałam kiedyś dokładnie jak to robię.

Do garnuszka wlewam sok, najlepiej taki z owocami ze słoika. Rozcieńczam wodą, w miarę potrzeby-tak żeby nie był za bardzo skoncentrowany, tylko taki jak nam odpowiada. Można posłodzić cukrem, ale ja rzadko to robię (chyba, że Tż też będzie jadł, on w przeciwieństwie do mnie nie lubi takich kwaśnych ). Czekam, aż to wszystko się zagotuje. A w tym czasie w 1/2 szklanki wody rozrabiam mąkę ziemniaczaną (skrobię) ilość w zależności od tego ile mamy cieczy. Tak średnio mi wychodzi dwie duże czubate łyżki. Możesz rozrobić więcej. Jak nasz soczek się zagotuje to wlewamy naszą rozrobioną skrobię. No i tak na oko- musisz obserwować czy jest wystarczająco gęsty ten kisielek i jak jego konsystencja Cię zadowoli to już nie lej. A no i oczywiście cały czas mieszamy jak dolewasz tę mąkę

Stary 2012-12-18, 13:14   #4694
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądam piżamki.. I trochę mi się śmiać chce..Bo na zdjęciach piżamek do karmienia są kobiety w ciąży pokazujące jak karmią dziecko.. Przecież jak się karmi to już brzucha nie ma..
marketing
Brzuch im został po porodzie

zjadłam bułę i tak myślę, że należy mi się coś słodkiego teraz

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:18   #4695
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Już pisałam kiedyś dokładnie jak to robię.

Do garnuszka wlewam sok, najlepiej taki z owocami ze słoika. Rozcieńczam wodą, w miarę potrzeby-tak żeby nie był za bardzo skoncentrowany, tylko taki jak nam odpowiada. Można posłodzić cukrem, ale ja rzadko to robię (chyba, że Tż też będzie jadł, on w przeciwieństwie do mnie nie lubi takich kwaśnych ). Czekam, aż to wszystko się zagotuje. A w tym czasie w 1/2 szklanki wody rozrabiam mąkę ziemniaczaną (skrobię) ilość w zależności od tego ile mamy cieczy. Tak średnio mi wychodzi dwie duże czubate łyżki. Możesz rozrobić więcej. Jak nasz soczek się zagotuje to wlewamy naszą rozrobioną skrobię. No i tak na oko- musisz obserwować czy jest wystarczająco gęsty ten kisielek i jak jego konsystencja Cię zadowoli to już nie lej. A no i oczywiście cały czas mieszamy jak dolewasz tę mąkę
musiało mi umknąć dziękuję
Stary 2012-12-18, 13:23   #4696
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Zmieniłam tylko pościel w sypialni a się zmęczyłam jakbym tonę zboża przewaliła

Cytat:
A jutro idę do okulisty.. Kiedys pisałam Wam laseczki, że trzeba skontrolować nie później niż na początku III trymestru - tak było w Mamo to ja czy jakiejś innej gazecie.. Ja mam sporą wadę zobaczymy jak to z moją siatkówka i czy będę mogła rodzić naturalnie
Też muszę iść na kontrolę, ale to po Nowym Roku jeszcze jest czas

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
niedostepny
ej a w sklepie też takie ceny?
kurde mam bony zniżkowe do tego sklepu i to 10 innych (auchan, real, jakieś kosmetyczne, empik) i kurde ja tu nie mam żadnego z tych sklepów

Tak jak pisałam wczoraj niestety trzeba polować , dziś już 3 razy w różnych odstępach czasowych dali fajne rzeczy ale chwila i się rozchodzą.

A czy w stacjonarnych sklepach są takie ceny to nie wiem

Cytat:
pytałaś o racuchy, nie mamy ich na Wigilii, w ogóle ktoś miewa?
U nas na Wigilii ich nie ma, ale czasami na drugie danie albo na kolację

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wysłali mi paczkę z C&A wszystko dostępne
Do mnie 1 paczkę też A o 2 jeszcze nic nie wiem, mimo że też zamawiana wczoraj tylko jakieś 1.5-2h później. Ciekawe czy przyjdzie jeszcze przed świętami

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
qrde, zła jestem ... miała przyjechać moja przyjaciółka, i miałyśmy pogadać pierwszy raz od sierpnia (tak to tylko maile i to rzadko bo jej często net siada w Holandii) i mówiłam jej żeby była jak najwcześniej, bo potem mąż wraca z pracy i nie pogadamy już (on jej bardzo nie lubi, zresztą to jego była ) no i czekam od dwóch godzin, w końcu dzwoni, myślałam że już mam wychodzić po nią na przystanek, a tu mi mówi że jest w Kato ale musi najpierw do nfzu na drugi koniec miasta jechać bo wczoraj coś jej nie tak z kartą wyszło a na czw musi mieć. no qrde ... nie dało się wstać wcześniej? i nie pogadamy już bo jutro mamy lekarzy, w czw mąż coś planuje i mnie gdzieś zabiera, w pt ona coś tam ma, potem ja mam męża kolejne dwa tyg w domu, bo ma urlop, a do niej chłopak przyjeżdża i z nim będzie jeździć wszędzie. smutno mi
Może jeszcze uda Wam się spotkać

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo..
jestem w ciężkim szoku-wszystkie papierki w Zusie załatwiłam w równo 15minut!!!
i nie musiałam wypełniać 4ch stron a4 bo w końcu wszystkie moje dane mieli w kompie i je tylko wydrukowali.
można?
MOŻNA
super
No to super!

Cytat:
Chciałyście zobaczyć wczoraj moje sweterki
Fajne bo nie są za grube a dłuugie za dupkę i myślę, że rosnący brzuszek będzie się mieścił bez problemu zwłaszcza w tym malinowym bo nie jest dopasowany tylko taki luźniejszy
Ładne, podobają mi się oba

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jenny dzięki za zmianę a i lekarz mi wpisał DP na 7 maja w końcu...
Nie ma sprawy, to tp też zaraz poprawię

Cytat:
Stomatolog-ginekolog.. Chyba babka lubi w dziurki zaglądać. Dziurko-szperacz:p
Cytat:
wyobraziłam sobie wizytę. W rogu stoi taki fotel ginekologiczny z dostawionym wózkiem z tymi wierłami stomatologicznymi..Wchodz i pacjętka a lekarka do niej proszę siadać na fotel i według uznania albo nogi do góry albo otwieramy buzię..

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:25   #4697
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
marchewa to mój już ma 3 prapra wnuków ale żadnego nie zna. moje będzie czwarte. trzymają się te dziadki i babcie hi hi

trzymam kciuki za wizyty
to moja babcia ma już 16 prawnuków, nasze będzie 17

Cytat:
NIe zupełnie Jestem projektantką mody z wykształcenia i z praktyki dużo pokazów przerobiłam i nie tylko, kilka panien młodych też mam na swoim koncie.

Ale mam stresa, aż jeść nie mogę, co się ostatnio nie zdarza
Dzięki za kciuki
Ale fajnie ciekawy zawód
Nie stresuj się wizytą, będzie dobrze. Pooglądasz sobie Maluszka, może płeć poznasz

Cytat:
musiało mi umknąć dziękuję
smacznego

Stary 2012-12-18, 13:26   #4698
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
u mnie też a jak chodzę, to mam już 130... a jak się wysilam, to mi do 200 dochodzi. lekarze po wielu badaniach stwierdzili, że taka już moja uroda
Wow! Takiego pulsu to ja nigdy nie miałam, ale przy wysiłku ok 120 to

Cytat:
Właśnie się zorientowałam, że jest wtorek a to oznacza .... że dziś kończymy kolejny tydzień! 18

Cytat:
a ja dzisiaj jak szłam do roboty to się wywaliłam... Dobrze, że takim suwem..poleciałam bokiem i zamortyzowałam ręką..

Mam nadzieję, że wszystko ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-18, 13:28   #4699
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na Wigilii ich nie ma, ale czasami na drugie danie albo na kolację
To ja zawsze jem u babci w piątki jak czasem zrobi moje mi nie smakują

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:30   #4700
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
to moja babcia ma już 16 prawnuków, nasze będzie 17
spora gromadka

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
zjadłam bułę i tak myślę, że należy mi się coś słodkiego teraz
no pewnie że tak! buła dla ciebie, a deser dla maleństwa
Stary 2012-12-18, 13:30   #4701
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
pytałaś o racuchy, nie mamy ich na Wigilii, w ogóle ktoś miewa?
U nas są
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

jutro gin.. umrę ze strachu

potem zaprosić teściówkę na święta i zawieżć jej prezent..
zrobiłam jej herbaciarkę tzn szkatułkę z herbacianym motywem z przegródkami w środku naście różnych smaków herby i kilka pierników na rafii
oby się spodobało..
Trzymam kciuki za jutro i za teściówke! Jestem pewna, że prezent jej się spodoba.

Cytat:

qrde, zła jestem ... miała przyjechać moja przyjaciółka, i miałyśmy pogadać pierwszy raz od sierpnia (tak to tylko maile i to rzadko bo jej często net siada w Holandii) i mówiłam jej żeby była jak najwcześniej, bo potem mąż wraca z pracy i nie pogadamy już (on jej bardzo nie lubi, zresztą to jego była ) no i czekam od dwóch godzin, w końcu dzwoni, myślałam że już mam wychodzić po nią na przystanek, a tu mi mówi że jest w Kato ale musi najpierw do nfzu na drugi koniec miasta jechać bo wczoraj coś jej nie tak z kartą wyszło a na czw musi mieć. no qrde ... nie dało się wstać wcześniej? i nie pogadamy już bo jutro mamy lekarzy, w czw mąż coś planuje i mnie gdzieś zabiera, w pt ona coś tam ma, potem ja mam męża kolejne dwa tyg w domu, bo ma urlop, a do niej chłopak przyjeżdża i z nim będzie jeździć wszędzie. smutno mi
Ale beznadzieja. Ja pamiętam, jak przyjezdzałam zza granicy do na maksa mi zależało, żeby się spotkać z najbliższymi znajomymi i zawsze się do nich dostosowywałam, żeby tylko się udało zobaczyć. Szkoda,że Wam nie wyszło.

Cytat:

Jak wrócę to dam znać.
Trzymam kciuki za córeczkę!

A teraz parę słów relacji i zdjęcia

Zapiski z podróży:
Wylądowaliśmy w Johanesburgu w sobotę 24.11 póżnym wieczorem i spędziliśmy noc w super luksusowym holelu Intercontinental, dzieki kontaktom szwagra TŻa . Rano przyjechali po nas rodzice TŻ, spędziliśmyz nimi, jego siostrą i 2 siostrzenicami w Ladysmith, a następnie pojechaliśmy do Durbanu do TŻa wujka, odpocząć nad Oceanem Indyjskim Poniżej kilka zdjęć.
Drugi tydzień spędziliśmy w ośrodku wypoczynkowych w Midlands, gdzie TŻa rodzice wynajęli 2 domki. Tam mieliśmy „Boże Narodzenie” i zajmowaliśmy się niańczeniem 3 siostrzenic TŻa(2 x 2 lata, 1 x 3mce). Pogoda była w kraktkę więc większość czasu spędzaliśmy w domu grając w karty i domino
Trzeci tydzień byliśmy w Pitermaritzburg, i ten był najtrudniejszy bo miałam przeboje żołądkowe i 2 dni zajmowaliśmy się jedną z rzeczonych 2-latek – dała nam niezłą szkołę.
W między czasie mieliśmy okazję wybrać się do rezerwatu przyrody (niestety malutkiego, więc nie zobaczyliśmy tym razem Wielkiej Piątki ale i tak było fajnie), byliśmy w Górach Smoczych (Drakensberg) ale nie wspinaliśmy się tylko przespacerowaliśmy dolinkami, no i ocean. Tam mogłabym spędzić całe dnie, ale przez większość czasu było bardzo wietrznie. Generalnie pogodę mieliśmy w kratkę za 20 stopni i deszczowo, raz 35 i palące słońce.
W sobotę 15.12 teściowie zawieźli nas na lotnisko, po drodze jeszcze pojechaliśmy do Pretorii zwiedzić muzeum Afrykanerów.
Był to bardzo rodzinny wyjazd, skupiliśmy się bardziej na nadrabianiu zaległości budowaniu relacji niż przeżywaniu wielkiej afrykańskiej przygody I cieszę się, że tak wyszło, bo bardzo lubię rodzinę TŻa, no i mogliśmy spędzić trochę czasu z dziewczynkami, które są urocze
Dostaliśmy mnóstwo prezentów (nie wszystkie przetrwały podróż niestety) i nasze bejbi też zostało hojnie obdarowane Musiałam się wreszcie zebrać i wygospodarować w szafie trochę przestrzeni na dziecięce rzeczy. Teraz tylko czekam na 2 stycznia i potwierdzenie płci i sama też zacznę szaleństwo zakupów.
Teraz troszkę zdjęć

Zdjęcia:
1. Jeszcze w Berlinie - na kawie u Einsteina
2. Nasz pokój w Intercontinentalu
3. TŻ wprawia sie w byciu tatą
4. jw
5. Mapa RPA dla lepszej orientacji
6.7. 8.- rezerwat przyrody Spioenkopp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0094_resize.jpg (105,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0111_resize.jpg (92,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0123_resize.jpg (90,1 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0166_resize.jpg (129,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg map_of_south-africa.jpg (31,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0289_resize.jpg (123,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0300_resize.jpg (156,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0312_resize.jpg (112,4 KB, 56 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:35   #4702
Ashyshqa
Zakorzenienie

cd fotogalerii:

1,2,3,4,5,6 - ocean i okolice - m.in. niesamowici śpiewacy uliczni (najchętniej bym z nimi została, tak cudownie śpiewali) i szkółka surferska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0411_resize.jpg (95,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0469_resize.jpg (158,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0896_resize.jpg (121,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0922_resize.jpg (93,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0947_resize.jpg (101,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0932_resize.jpg (80,1 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-12-18 o 13:37
Stary 2012-12-18, 13:36   #4703
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Ash, brawo!

Cieeeeeepeeeeeeełkooooooo o Ale Ci dobrze było.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 13:37   #4704
nuna2
Zakorzenienie

dzień dobry Postanowilam do was zajrzec bo sie wyleguje obiadek zrobiony potem jak wroci mąż zrobimy ciasteczka pare na choinke i kruche wczoraj robilismy uszka. ja lepiłam on wałkował. rozdzielam troszke tą robotę tak, żeby też leżeć.
Stary 2012-12-18, 13:37   #4705
JennyAniolek
Zakorzenienie

Sonda gotowa, zapraszam do głosowania

Dałam 3 propozycje, które tutaj padły + z poprzedniej sondy tytuły, na które był chociaż 1 głos.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-18, 13:40   #4706
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A teraz parę słów relacji i zdjęcia

Zapiski z podróży:
Wylądowaliśmy...
Ale super...
Faktycznie ten pokój hotelowy wypasiony
Twojemu Tż pasuje Maluszek, ale widać, że z tym starszym dzieciątkiem znacznie swobodniej si czuje
Zazdraszczam tych wszystkich egzotycznych widoczków i słoneczka

Stary 2012-12-18, 13:41   #4707
Ashyshqa
Zakorzenienie

cd
rodzinny tydzień i święta:
1. Choinka a pod nią tysiąc prezentów
2. Mój TŻ w roli Mikołaja
3. Przesłodkie Anabelle i Hannah
4. Zdjęcie rodzinne
5. Babskie zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0558_resize.jpg (104,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0573_resize.jpg (109,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0707_resize.jpg (134,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0739_resize.jpg (137,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0684_resize.jpg (171,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-12-18, 13:41   #4708
nuna2
Zakorzenienie

ash pozazdroscić

widziałam, że wczoraj kolejne siusiaki:P ale beda mialy dzewuszki wybór
Stary 2012-12-18, 13:44   #4709
vil84
Wtajemniczenie

Ash ale zazdroszczę cudne widoki, w ogóle mi by do szczęścia sama plaża wystarczyła

zagłosowane

idę podciąć grzywkę i czekać na przystanku na zaginioną sierotkę. postaram się zajrzeć wieczorkiem

Stary 2012-12-18, 13:44   #4710
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
cd fotogalerii:

1,2,3,4,5,6 - ocean i okolice - m.in. niesamowici śpiewacy uliczni (najchętniej bym z nimi została, tak cudownie śpiewali) i szkółka surferska
ocean
a Tobie już jak ładnie brzusio widać

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dzień dobry Postanowilam do was zajrzec bo sie wyleguje obiadek zrobiony potem jak wroci mąż zrobimy ciasteczka pare na choinke i kruche wczoraj robilismy uszka. ja lepiłam on wałkował. rozdzielam troszke tą robotę tak, żeby też leżeć.
dobrze, że się oszczędzasz a jak się czujesz ogólnie?

Cytat:
Sonda gotowa, zapraszam do głosowania

Dałam 3 propozycje, które tutaj padły + z poprzedniej sondy tytuły, na które był chociaż 1 głos.
to już ?
no fakt... już ponad 4700postów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości