|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
laurka23 dalej nie refundowany 1500 kosztuje, przez najblizsze dwa trzy lata bedzie nie refundowany ale moj gin mowil ze w takich sytuacjach kliniki dostaja jakis dodatek od nfz i wtedy np 800 kosztuje a nie 1500,
wiec troche na to licze. to chyba jestesmy z tych samych okolic gdzie bedziesz wkoncu rodzila? bokeh ty sie nie martw moja kolezanka mieszka w warszawie jej maz pracuje od 9 rano tak do 1 w nocy plus czasem soboty... wiem ze to slabe pocieszenie ale to juz wogole jakas masakra. co do wczesniakow to znam babeczke ktora ur dziewczynke na poczatku 5 mc 600g mala juz 5 mc jest w szpitalu ;( teraz w zabrzu - niby juz wszystko ok ale nie chce jesc i musi byc karmiona przez sonde i chyba ja juz wypisza i beda ja przez ta sonde karmic w domu. nie jest to jakas bliska znajoma wiec nie pytalam dokladanie bo babka jest w strasznym stanie i ciezkiej depresji. szklanka19 ja mam wlasnie taki materac, w ikei nie wiem czy materace sa dobre ja kupilam w blance tej co rozki zamawiacie za 80zl podobno dobry pisze na nim ze ekologiczny. maluchna ja robilam wymaz na koncu 33 tyg wlasnie jutro mam odebrac wynik my planujemy ze maly bedzie spal u siebie w pokoju, w swoim lozeczku ale cos przeczowam ze lozeczko bedzie przeniesione do naszej sypialni. oooooooo drugi dzieciaczek juz super!!! gratulacje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
WOW!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() a ja zmykam szykowac sie na badania bo w piatek wizyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Marsi
![]()
#995 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i ja i ja... jeszcze trochę poczekamy... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps. proponuję, żebyśmy takie informacje pisały na czerwono i powiększoną czcionką, żeby nie zginęły w gąszczu naszych postów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
Hejo z rana.
![]() ![]() ![]() Moja mała się właśnie obudziła i rozpycha mi się po całym brzuchu. Dzisiaj siedziała mi w nocy na pęcherzu, więc musiałam wstać do toalety, bo mnie to BARDZO bolało. ![]() ![]() W ogóle widzę, że aktualny temat to spanie malucha w łóżku rodziców - ja nie mam nic przeciwko, oczywiście w granicach rozsądku i tylko do pewnego wieku. ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurde, niech te dni szybciej lecą! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | ||
Zakorzenienie
|
łooo, zboczuchy jedne
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38201612] A sex - no proszę was ![]() ![]() ![]() ![]() na pralce np w czasie wirowania, albo na parkingu, na tylnym siedzeniu raczej nie jest wygodnie, lepiej siedzenie pasazera rozłozyc na maksa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja juz po upuszczaniu krwi, tatus mnie zawiózł bo strasznie u nas slisko, teraz sniadanko jem ![]() pusciłam juz pralke z małża rzeczami okołodomowymi- wytłumaczcie mi jakim cudem 30-letni facet wraca ze spaceru z psem upaprany bardziej niz sam pies? ![]() ![]() a i tatus przywiózł mi stroik wykonany przez mame, musze sobie go tylko ubrac po swojemu, potem sie fotką pochwale ![]() dzis w planie mam wykapanie choinki (strasznie sie na strychu ukurzyła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ałaaaaaaaaaaa, za chiwle zostane bez żeber ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dalej nie wiadomo co u Suzi ????
#1001 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry...i gratulację dla nowego szkrabka!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1004 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Gratulacje dla Marsi ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38198998]Czipsy i cola, a mnei ochota nachodzi na wino półwytrawne albo zimniutkie, gorzkie piwo ![]() nie, nie wypiję rzecz jasna ![]() ![]() Albo grzaniec ![]() Cytat:
![]() o taaak ![]() ja kupiłam wlasnie taki Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzis czekam na kuriera z łózeczkiem. Mial byc wczoraj ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Rozeznanie
|
Wow! Gratulacje!!!! Dla marsi ja tutaj wchodzę się przywitać i niespodzianka! Dużo calusow dla maluszka!
Więc witam się grzecznie ![]() ![]() Z nieciekawych info okazało się, że mam bardzo słabe wyniki i muszę się ratować bo inaczej zastrzyki, eee nie chce. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Ja polecam materac hilding.
#1006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Gratulacje!!!!!!!!!!!!!! Ale się fajnie robi
![]() |
#1007 |
Wtajemniczenie
|
tak, dokładnie kupiła tutaj: http://allegro.pl/materac-lateksowy-...781597524.html
![]() |
#1008 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Kurcze, ciekawe co z Suzi... Myślę, że ją zostawili w szpitalu na obserwację. Trzymam kciuki oby wszystko było dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie!! Gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1011 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozczesuje raz na mokro raz na sucho, tak mi zaczęły wypadać że boje sie czesać ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE KOCHANA!! ACHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poszlam spać po północy.. obudziłam się do wc myslaam ze jest 4 rano a tu 1 dopiero, tak mnie zaczęła boleć broszka, ledwo wstałammmm jeszcze teraz taka jestem wkurzona..walcze z wujasem od paru miesięcy zeby mi w chałupie nie palił papierosów a moja matula siedzi sobie w kuchni z nim i nawet mu nic nie powiedziala zeby nie palił jak palił . Jak to w końcu ma byc;////////
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() O właśnie. Ja to się zastanawiam jeszcze, czy czasem nie będzie tak, że w 4 będziemy spali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
My spalismy z cora do pol roku w naszym lozku, bylo mi tak wygodniej ze wzgledu na karmienie piersia
![]() Dzis w nocy przebudzilam sie kolo 3 no to wstalam na siku a jak juz wrocilam do lozka to nie moglam usnac przez 2h takze troche sie wymeczylam no i nie wyspalam - jak ja tego nie lubie ![]() aaa no i snilo mi sie ze Deli urodzila ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-12-19 o 08:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Wtajemniczenie
|
"Dokładnie. W ogóle rozwala mnie podejście "bo dziecko wymusza" -w tym wieku??? z każdego punktu patrząc - nierealne"
Szaja, nie umiem tego zacytować bo napisałaś to w cytacie ![]() chciałam tylko powiedzieć, że dziecko naprawdę umie wymuszać różne rzeczy, nawet takie malutkie ![]() ![]() no ale do tego wymuszania -ja byłam w szoku - mój siostrzeniec jak miał 3 miesiące zaczął kaszleć - siostra oczywiście do lekarza, płuca czyste, wszystko ok, trzeba po prostu nawilżyć powietrze. Nic to nie dało, dziecko jak kaszlało tak kaszlało, poszła jeszcze raz do lekarza, ten wysłał do laryngologa, no ale dziecko było zdrowe. A dziecko cały miesiąc kaszle, i w dzień, i w nocy - no co jest grane? No to siostra poszła prywatnie do lekarza, ten osłuchał i co? - no nic, dziecko zdrowe! aleeee lekarka się zapytała: czy bierze pani dziecko na ręce jak dziecko kaszle? a siostra: no tak, boję się, że coś się mu stanie. Na co lekarka: to może dziecko kaszlem wymusza wzięcie na ręce, proszę spróbować go nie brać na ręce, oczywiście w granicach rozsądku. I tym cudownym sposobem dziecko po 3 dniach przestało kaszleć! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38204379]
Ależ wiadomo, że to od dziecka zależy, Dorotkę też będę kładła spać w łóżeczku od początku - to nie tak, że od razu hop do naszego łóżka ![]() [/QUOTE] Szaja, napisz poprostu w prost że będzie cieplej we czwórke spać ![]() ![]() ![]() dla mnie jako tako problem też nię bedzie, ale jednak wolałabym dzielić łózko z moim tztem tylko. No ale wiadomooooooo ![]() ![]() To ładne masz sny widzę!! haha zaciskam nogi w takim razie ![]() Tzt do mnie dzwonił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1016 | ||
Zakorzenienie
|
Hej. Ale się nie wyspałam dzisiaj
![]() W nocy jakieś bóle brzucha miałam ![]() ![]() ![]() A tak wogóle zaczęłam 36 tydz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-19 o 08:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z TZ juz dobrze ![]() Wczoraj wrocil z pracy wieczorem, obiadu oczywiscie nie mial, resztke chleba zobaczyl i juz inaczej dzis spiewa. Wlasnie polecial do sklepu po cos do jedzenia, bo straaasznie wyglodnialy ![]() Dobrze mu, pomoglo ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Ponoć dobra też jest szczotka tangle teezer, ale droższa od tej tuft.
![]() |
#1019 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie przegladam filmiki na youtubie i właczyłam ten http://www.youtube.com/watch?v=ITJ1J...endscreen&NR=1
i normalnie moj Synus tak sie przy tym rozszalał ![]() Kolezanka mi poleciła filmiki Zawitkowskiego o opiece nad niemowlętami z serii Mamo, Tato co ty na to na youtubie i sie wlasnie edukuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.