MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 22:29   #2941
maria28
Kniaginia

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A co tam masz i jak, my jako domorosłe doktory może coś poradzimy
No ja wam nie umniejszam, ale...
Niech będzie:
Erytrocyty mam 3,2, zakres jest 3,7-5,1
Hemoglobinę mam 10,8, zakres 12-16
Hematokryt mam 31,7, zakres 37-47
Coś tam jeszcze w płytkach krwi nie tak, ale to już szczegóły.

Ale jak patrzę na normy z pierwszej strony wątku to nie jest tak źle.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2012-12-18 o 22:45 Powód: dopisek
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 22:42   #2942
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Troszkę się pożalę, miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzidzią wszystko dobrze, rośnie ładnie, już waży 487 g w skończonym 23 tygodniu,niestety u mnie wysokie ciśnienie 150/95 mierzone kilkakrotnie, 2 wizyty temu tez było wysokie. Dostałam zalecenie mierzenia 4 razy dziennie i zapisywania przez 2 tygodnie, jak będzie źle, to będę musiała brać leki na nadciśnienie. Nawet nie wiem jakie i czy to groźne,ale lekarz był zmartwiony Moi rodzice i brat leczą się nad nadciśnienie, więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Czy któraś z was ma może problem z nadciśnieniem w ciąży? Jak wygląda łagodzenie tego? Smutno mi
wiem tylko, że wysokie ciśnienie w ciąży może być niebezpieczne. mierz, kontroluj i słuchaj lekarza. jak będzie trzeba to włączy leki takie, które będą dla was bezpieczne. na pewno wie co robi.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 22:47   #2943
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

maria

http://parenting.pl/portal/hematokryt-w-ciazy#

W czasie ciąży spadek hematokrytu jest zjawiskiem normalnym i świadczy o adaptacji układu krążenia kobiety ciężarnej do wymagań płodu. Jeśli spadkowi hematokrytu towarzyszą niski poziom hemoglobiny i mała ilość erytrocytów we krwi, to taki stan może świadczyć o niedokrwistości

Ja bym powiedziała że właśnie o to się rozchodzi

Czyli pewnie jak wiele z nas będziesz mieć zalecone mięsko czerwone, brokułki i buraki surowe, i pewnie jakąś nic nie pomagającą ustną suplementacje żelaza

No ale zobaczymy co powie pan Dr

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

nie jest źle, ale wyniki masz lekko poniżej norm dla ciężarnych.
Stary 2012-12-18, 22:47   #2944
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
....
kuba jest za roszkiem ...a nina za antosiem
to tz niech podejmie meska decyzje
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dragiusia... moja ginka mówiła że nie ma potrezby wybierania szpitala pod kątem stópki... Żeby sobie ortopedę wcześniej znaleźć i już. Tak więc chyba zostaniemy przy tym szpitalu, który od początku planowałam - a więc Brochów. Tutaj czuję się jakos bardziej swojsko... bo jednak szpital nie jest zbyt duży. Poza tym tu zawsze chodzę do lab, więc też dzięki temu czuję się bardziej oswojona. Co do zgody na poród rodzinny to trzeba ją miec i na brochowie i na borowskiej... A jak jest w innych szpitalach to nie wiem. Wczoraj rozmawaiałam z koleżanką, która planuje rodzić na brochowie (ma termin 10dni po mnie) i mnie zdziwiła, bo już była u ordynatora po zgodę na poród rodzinny My planowaliśmy po to iść za jakiś miesiąc (na szkole rodzenia połozna mówiła żeby około 32 tyg to załatwić)... Ala jak ona już dostała to my tez się chyba zaraz po świętach wybierzemy... Na szkole rodzenia słyszałam, że do porodów rodzinnych na brochowie i na borowskiej są po 2 sale... Na Kamieńskiego jest aż 6... a do tego tylko tam pozwalają na zapalanie świeczek żeby zrobić nastrój
Jednak koleżanka, która była na brochowie i dowiadywała sie osobiście - usłyszała że maja 3 sale do porodów rodzinnych... Kurcze... w dalszym ciągu to jednak trochę mało Tak sobie pomyślałam, że bez sensu sobie ustalić, że mąż będzie przy porodzie a nagle się okazuje, że nie ma sali i rodzimy same To chyba musi bardzo zdołować... i nagle traci się poczucie bezpieczeństwa. Nie chciałabym żeby nam się takie coś przytrafiło

trzymam
I za mnie też proszę trzymać Ja mam wizytę o 14.40...
Powiem Wam, że coraz bardziej nie lubię tych wizyt... czuje małego, więc wierzę że jest ok... A te wizyty tylko niepotrzebnie stresują...
hm.... ja narazie minimalnie sklaniam sie do kamienskiego czyli wojewodzki ale nie wiem dalej.
ze szkola rodzenia mam zwiedzac brochow.
trzyamy kciuki za wizyte

ide spac, dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 22:52   #2945
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

http://www.goldenline.pl/forum/343706/anemia-w-ciazy

jeszcze tu jest fajna odpowiedź lekarza, wd mnie dość wyczerpuje temat.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:

A u w nas w domku już powoli zaczyna robić się świątecznie W niedzielę kupiliśmy choinkę... prawie 3-metrowego świerka serbskiego wytargowaliśmy za 50 zł Fakt - nie jest to idealne drzewko... bo trochę rzadkie gałązki i pień śmiesznie krzywy... ale jak ją zobaczylam to po prostu ta i żadna inna Bo ja nie lubię zbyt gęstych i takich idealnie równiutkich drzewek... ta przynajmniej ma swój charakter...
Ale powiem szczerze, że jak ją dziś ubrałam to stwierdziłam, że same lampki, bombki, plastry pomarańczy, itp. nie wystarczą... Będzie trzeba zainwestować w łańcuchy w tym roku (choć ja nie przepadam i nie mieliśmy nigdy)... ale ta bez lańcuchów wygląda troszkę łyso, no więc cóż Poza tym nabylismy wczoraj poinsencję i razem z dużą bombką na stojaczku tworzą klimat koło telewizora
Jutro jeszcze z gałązek które pozostały ze skrócenia choinki (z3metrowej do 2,40cm) zrobię wianek/stroik na komodę i drugi stroik dla teściowej bo wczoraj dzwoniła czy nie mogłabym na wigilię na stół zrobić... A ja takie rzeczy lubię robić, więc niech ma

A tak w ogóle to jakie ciasta pieczecie na święta? Bo tak się zastanawiam co dobrego upiec... Polowę piernika, którego robiłam w zeszłym tyg. mam zamrozoną... ale coś jeszcze bym upiekła
Super cena za choinkę.

A co to za jakaś chora akcja, ze zgodą na poród rodzinny, przecież to chyba nawet wbrew przepisom jest, na czym to niby polega ?

Co do ciast, to ja nie piekę prawie nic, bo idę na gotowe do Mamy, a nie chcę mieć za wiele w domu, żeby mnie nie kusiło i tak do Mamy za blisko, jedynie babkę drożdżową dla chłopa, bo on jak wiecie koneser drożdżowego, więc żeby miał
Stary 2012-12-18, 23:04   #2946
maria28
Kniaginia

Cytat:
....
Oooo, nie mogę

Cytat:

Dzięki, doktorku

Dobrej nocy!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 00:12   #2947
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
A co to za jakaś chora akcja, ze zgodą na poród rodzinny, przecież to chyba nawet wbrew przepisom jest, na czym to niby polega
w sumie to nawetnie wiem jak to prawnie wyglada... Ale jest to raczej oficjalne, więc jak widac od lat tak działają...A polega to na tym, że podobno jak się idzie do ordynatora, to on w kartę (ciąży chyba) wbija pieczątke i podpis... i daje druczek z numerem konta... że niby dobrowolna cegielka na szpital (100-200zł)... Tak to wygląda
Stary 2012-12-19, 01:15   #2948
Chanel_Coco
Raczkowanie

Witam! Tak szybciutko Was nadrobiłam, bo chwilę mnie tu nie było.
W skrócie:
za wszystkie wizyty

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny udało mi się Was nadrobić.....
wczoraj zakończyliśmy malowanie jest zdecydowanie lepiej!!!!!!
tż złożył też komodę a jutro wyciągnę go jeszcze raz do Ikei po sofę och jak się cieszę.....( w załączeniu fotka )
U mnie też malowanie skończone, ale jeszcze efektu jako takiego nie widać, bo nie mamy łóżeczka i tych wszystkich dziecięcych gadżetów. Jutro idę zamawiać naklejki na ścianę. A komodę mam tez podobną tylko czarną/wenge i na 3 szuflady, uwielbiam ją, choć teraz przy zmianie aranżacji w styczniu wywożę ją do rodziców, a w jej miejsce planuję kupić też ikeowską tyle że na 5 szuflad i taką wąską a wysoką no i w białym kolorze. A u Ciebie komódka się pięknie prezentuje, napewno będziesz zadowolona. I wszystko pomieścisz..

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
C
Agateczka albo Chanel któraś z Was chwaliła się ostatnio, że przyszła jej sukienka z allegro. Pokażesz się w niej?
Może Agateczka, ale ja napewno nie...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Aaaaa powiem wam mój patent na bombki dla Julci i teraz dla Michałka.
Super pomysł chyba pożyczę

Cytat:
wiecie tak myślę czasem ( ) o imionach no bo trudno mi się zdecydować , wcześniej było łatwiej..... a teraz już 3 raz i sama nie wiem .... myślę o antosiu i o roszku ... ale bardziej skłaniam się na tego 2
'
Mi się bardziej podoba Antoni

Cytat:
Dziewczęta drogie - odnośnie pomocy w wyborze imienia bardzo Wam dziękuję za szczere wypowiedzi .
Tak sumując to wszystko jestem nadal jestem w punkcie wyjścia ....
wychodzi na to ,że część z Was jest za Antonim część za Rochem , a część za tym i za tym .....
czyli może być Antonio-Roch "czyli "- jak to mówi moja córka "to papryka" . I wszystko wiem ....
Ja też nadal nie wiem czy Marcel czy Ksawery...i coś mi się wydaje że dopiero po porodzie zapadnie ostateczna decyzja...

Byłam dziś na badaniach m.in glukozie, nie było tak źle ale bez cytryny nie dałabym rady. Jutro wyniki...czekam z niecierpliwością...
Obawiam się że w tym tyg rzadko będe tu zaglądać bo codziennie milion spraw, jutro mam fitness, potem maszeruję do fryzjera z psem, następnie załatwiam te naklejki do pokoiku, w czwartek wizyta i szkoła rodzenia, a w piątek wigilia w pracy. Pomiędzy tym wszystkim jeszcze świąteczne i po remontowe porządki... Także się usprawiedliwiłam.
Dobranoc.

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2012-12-19 o 01:17
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 06:09   #2949
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

No i to by było na tyle z mojego wczorajszego "bycia na bieżąco" wczoraj nie miałam kiedy wejść ale za to mieszkanie już prawie ogarnięte na święta mam 5 stron do nadrobienia, na szczęście synek już mi nie daje spać (tłucze po żebrach) więc mogę spokojnie poczytać

tak w ogóle to nie wiem czy już to pisałam ale muszę pochwalić mojego małego bardzo dba o moją postawę, jak tylko troszkę się zgarbię od razu serwuje mi kopniaka w żebra i automatycznie się prostuję jest niczym pajączek

strippi super pomysł z bombkami a gdzie udaje Ci się kupić pojedyncze sztuki i to w takich fajnych kształtach?
może i ja zacznę tak robić... ale to dopiero za rok jak już maluszek będzie z nami obym nie zapomniała do tego czasu

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

no właśnie ja zastanawiałam się gdzie się podziewasz dobrze że się meldujesz, bo bałam się że cię zasypało gdzieś (pisałaś w swoim ostatnim poście że jedziesz do szkoły, a śnieg wtedy sypał mocno).
dobre to z grubą kulką
hehe wtedy nie zasypało ale teraz wczoraj z rana jak wyszłam przed blok śniegu dopadało do pół łydki, 15 minut zajęły nam próby wyjechania z parkingu a niektórzy ludzie musieli najpierw odkopywać samochody łopatami
do tego wczoraj prawie cały dzień sypało mam nadzieję, że do świąt się nie rozpuści

śliczny bobas i jak się wtulił w brzuszek

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nestelle Ciebie nie trzeba kopać w 4 litery tylko w nie całować!! Jesteś super, hiper, mega mc do kwadratu zorganizowaną mama kochającą swoje dzieci. I czapka z głowy, że z 2 dzieci i w 3 ciazy dajesz tak dzielnie z tym radę!!Ja bym już wymiękła dawno... I mówie to bez wazeliny, tylko na prawde szczerze!

p.s kwiatuszek ja zauwazylam,ze Cie nie ma w ogole czasem zauwazam, ze ktos dlugo nie pisze, ale jak mam 6-7 ston do nadrobienia, to lece po łebkach i moge nie zauważyć i potem nie chce wyciagac pochopnych wniosków
miło mi, że zauważyłaś niedługo już dłuższe nieobecności będą mogły budzić podejrzenia o wielkie "P" ale miejmy nadzieję, że to jeszcze przynajmniej ze 2 miesiące

co do nestelle podpisuję się nogami i rękami. Nic tylko podziwiać chciałabym być tak zorganizowaną i dobrą matką. My na razie jesteśmy tylko we dwójkę i nie możemy się ogarnąć a co dopiero byłoby w 5 osób

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

aha miałam dziś iść na glukozę ale muszę przełożyć na jutro. Nie mam dziś samochodu a piechotą nie dam rady zajść tak daleko a już się tak nastawiłam No nic... jak nie uda się jutro i w piątek, zostanie jeszcze wigilia ale może nie będzie tak źle

kto mi poleci jakąś dobrą sprawdzoną pomadkę do ust? strasznie mam suche ostatnio, można odrywać małe skórki
Stary 2012-12-19, 08:12   #2950
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Liwka a nie możesz spróbować prasować na siedząco? tak by było najlepiej ale jeśli na ogół wypoczywasz to nie powinno zaszkodzić, chociaż dzidziuś naciska na szyjke jak stoisz
No chyba tak zrobię, tym bardziej, że wczoraj wieczorem mnie naprawdę dość silny skurcz złapał! ale na szczęście puściło po 10 sekundach!

Cytat:
w sumie to nawetnie wiem jak to prawnie wyglada... Ale jest to raczej oficjalne, więc jak widac od lat tak działają...A polega to na tym, że podobno jak się idzie do ordynatora, to on w kartę (ciąży chyba) wbija pieczątke i podpis... i daje druczek z numerem konta... że niby dobrowolna cegielka na szpital (100-200zł)... Tak to wygląda
hmmm i co później z potwierdzeniem wpłaty trzeba przyjść ? ale jaja!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:

miło mi, że zauważyłaś niedługo już dłuższe nieobecności będą mogły budzić podejrzenia o wielkie "P" ale miejmy nadzieję, że to jeszcze przynajmniej ze 2 miesiące

kto mi poleci jakąś dobrą sprawdzoną pomadkę do ust? strasznie mam suche ostatnio, można odrywać małe skórki
Masz racje:P niedługo każde dłuższe zniknięcie będzie podejrzane a co do pomadki to ja nie używam - zawsze jedynie krem nivea
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 08:35   #2951
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Troszkę się pożalę, miałam dzisiaj wizytę u lekarza, z dzidzią wszystko dobrze, rośnie ładnie, już waży 487 g w skończonym 23 tygodniu,niestety u mnie wysokie ciśnienie 150/95 mierzone kilkakrotnie, 2 wizyty temu tez było wysokie. Dostałam zalecenie mierzenia 4 razy dziennie i zapisywania przez 2 tygodnie, jak będzie źle, to będę musiała brać leki na nadciśnienie. Nawet nie wiem jakie i czy to groźne,ale lekarz był zmartwiony Moi rodzice i brat leczą się nad nadciśnienie, więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Czy któraś z was ma może problem z nadciśnieniem w ciąży? Jak wygląda łagodzenie tego? Smutno mi
ja mam z tym problem mierz grzecznie ciśnienie i pamiętaj jesli to niższe bedzie 100 lub wyzej jedz do szpitala jest to bardzo niebezpieczne dla ciebie i dziecka i jak by temu towarzyszył ból głowy natychmiast nawet sie nie zastanawiaj!!! mnie lekarz przy takim cisnieniu jak ty skierował natychmiast do szpitala dostałm dopegyt(jedyny lek w ciązy na cisnienie) i jest ok choć jak to przy gestozie puchnięcie obrezki , i białkomocz to norma co tydzien mam kontrolne badania i co 2 tyg wizyta.... dla pocieszenia powiem ci zebys sie nie martwiła tym jesli jestes pod kontrolą lekarska wszystko bedzie dobrze najgorzej jak ktos to ma i zyje w nieswiadomości tak jak ja wczesniej i ze to moja 1 ciąza wszystkie te oznaki przypisywałam mojemu stanowi trzymaj sie ciepło i dużo odpoczywaj a wysokie ciśnienie możez miec rano po nocy ale to tez normalne dla tej chorobya i nie jest to dziedziczne kazdy może to miec choc wiadomo jak ktos bliski choruje to łatwiej nam o to

a ja wczoraj wróciłam od lekarza i padłam dosłowie spałam i spała dzis juz troche lepiej i zabieram sie za przekładaanie rzeczy w szafkach moje ciuchy wedruj ą wyżej bo ciezko mi sie po nie schylac do dolnych półek.co do wizyty wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min tp według usg przesunał sie o 10 dni do przodu. dostaliśmy mnóstwo zdjęć nie ma to jak prywatnie pójśc pochwale sie póżniej jak aparat znajde... no i najwazniejsze narazie białka brak naszczescie w moczu w wigilie kolejne badania i 2 stycznia kolejna wizyta

życze wam miłego dnia ide gotowac grochówe i sprzatac
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2012-12-19 o 09:30
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 08:49   #2952
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
W końcu lepszy humor dzisiaj i wizyta o 16
Cytat:
a gdzie kupiłaś ten termometr?
W Super Pharm

Cytat:

Jutro wizyta, więc zapobiegawczo prosze o kciuki

Cytat:
za wiztę a z ciśnieniem niestety nie pomogę

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Niech będzie:

Ja mam podobne wyniki, dzisiaj mam wizytę zobaczymy co powie lekarz
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 08:58   #2953
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Julia mało mówi, najmniej z grupy i dlatego
a w domu też mało mówi czy tylko w przedszkolu?
Twoja mało mówi moja aż za dużo bo jej się buzia wogóle nie zamyka aż czasem mam nerwa bo przy niej obejrzeć tv czy porozmawiać to sukces

Cytat:
nic sie nie martw, mierz ciśnienie i kontroluj u lekarza będzie dobrze

Cytat:
....

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
co do wizyty wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min

i przyłączam się do pytania o ciasta co pieczecie mam ochotę na jakieś nowe sprawdzone ciacho
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 08:58   #2954
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no w wielu szpitalach sama opłata jest. Chociaż to wiadomo, kontrowersyjne i dlatego nie jest właśnie opłatą za poród rodzinny tylko dobrowolną cegiełką, datkiem, opłatą za szczepienie jakieś inne akcje, ale bardziej dziwi że ordynator ma czas zajmować się takimi pierdołami, a może nie podbić tej pieczątki jak mu nie spasujecie, czy jaki to ma sens żeby on to robił zamiast pilnować pacjentów, a pieczątkę dawała jakaś sekretarka ?

Poza tym za wizyty, no i za wizyty dziś, bo chyba się nam sporo nazbierało !
Stary 2012-12-19, 09:04   #2955
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
....
A mąż?
Cytat:

Ja też miałam strasznie popękane usta, smarowałam pomadką Garnier Repair i dzisiaj mam gładkie usta żadnej suchej skórki
Stary 2012-12-19, 09:04   #2956
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
i... Także się usprawiedliwiłam.
dużo zajęć...

Cytat:
na zewnątrz najprostszą pomadkę wazelinową (reklama sklepowa ), w domku zawsze mój niezbędnik i ulubieniec absolutny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cicaplast.html

Cytat:
wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min tp według usg przesunał sie o 10 dni do przodu.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 09:10   #2957
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

aa właśnie pani mi przypomniała, że miałam wkleić

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-pomadka.html

Ta jest tania i na mnie działa. Ale ja nie mam jakiś mega problemów więc nie wiem jak się sprawdza na jakieś bardziej skomplikowane historie, po prostu pomaga na ciągłe oblizywanie się na zimnie
Stary 2012-12-19, 09:12   #2958
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ta jest tania i na mnie działa.
fajna jest. mam w małym słoiczku i jest to średnio poręczne, więc cieszę się że widzę wersję w sztyfcie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 09:15   #2959
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
fajna jest. mam w małym słoiczku i jest to średnio poręczne, więc cieszę się że widzę wersję w sztyfcie
Tamtej w pudełku też nie kochałam , nie lubię poza domem niczego co wymaga nakładania na twarz/ usta paluchami, bo mam wrażenie że ciągle się dotykam brudnymi łapami. A nie wszędzie i zawsze da się myć co chwilę ręce.
Stary 2012-12-19, 09:24   #2960
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie

Trzymam kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Nie smuć się... Maluch już prawie 0.5 waży!
Musisz sobie to ciśnienie grzecznie monitorować...

Cytat:
Kombinuję właśnie co tu upiec mężowi na wigilię w tym roku i zrobię babkę, mam pytanie do doświadczonych czym można ją nasączać, bo będę tracić dziewictwo w tym temacie i nie wiem czym można :P
a jaką babkę? Bo z tych babek co ja znam żadnej się nie nasącza

Cytat:
Niech będzie:
Głowa do góry! Czerwone mięso, buraki, szpinak, brokuły, papryka czerwona/zielona i do przodu!

Cytat:
aa właśnie pani mi przypomniała, że miałam wkleić

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-pomadka.html

Ta jest tania i na mnie działa. Ale ja nie mam jakiś mega problemów więc nie wiem jak się sprawdza na jakieś bardziej skomplikowane historie, po prostu pomaga na ciągłe oblizywanie się na zimnie
W aptece można ją kupić? Ja ostatnio tak sobie rozwaliłam usta ciągłym lizaniem i skubaniem, że żadne szminki mi nie są potrzebne - takie mam czerwone

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 09:26   #2961
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

Twoja mało mówi moja aż za dużo bo jej się buzia wogóle nie zamyka aż czasem mam nerwa bo przy niej obejrzeć tv czy porozmawiać to sukces

nic sie nie martw, mierz ciśnienie i kontroluj u lekarza będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

i przyłączam się do pytania o ciasta co pieczecie mam ochotę na jakieś nowe sprawdzone ciacho
ja chce zrobić sernik z mailnami i jagodami jednej z wiżanek a słynie ze swej swietnej kuchni a sam sernik na kieleckim forum robi furore wiec mam na niego chrapke
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4674

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A mąż?

Ja też miałam strasznie popękane usta, smarowałam pomadką Garnier Repair i dzisiaj mam gładkie usta żadnej suchej skórki
ja używam nivea cytryna z oliwką jak dla mnie rewelacje lepszej dawno nie miałm
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 09:37   #2962
Sorceresss
Wtajemniczenie

http://www.tvn24.pl/matki-i-kwartalu...,295401,s.html

ciekawe czy coś z tego będzie... ja znając moje zezowate szczęście urodzę godzinę za wcześnie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 09:43   #2963
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj kupiłam na Kopernika w nocie. Czasami do dyskontu za Tesco też zaglądam jak jestem tam gdzieś i na Okrzei też dyskont w innych nigdy nic ciekawego nie kupiłam. Także te 3 polecam
Dzisiaj na Kopernika było -50% od metki także w szoku byłam że udało mi się te śpiworki kupić
może kiedys sie wybiore, ale chyba nie prędko, bo jak jeszcze chodze do pracy to nie mam sił chodzić po miescie, ale musze sie kidys skusic bo jak takie cuda można kupić to na prawde warto, dzieki za namiary

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Niech będzie:

hej ja miałam bardzo podobnie bo:
Erytrocyty 3,4
Hemoglobina 10.9
Hematokryt 30
i gin zaleciłą braz żelazo w tabsach i wzbogacac diete w produkty z żelazem, powiedziała ze od Hemoglobiny ponizej 11 zaczyna sie anemia i tzreba sie zaczać pilnowac bardziej

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 09:46   #2964
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
a jaką babkę? Bo z tych babek co ja znam żadnej się nie nasącza
Oczywiście drożdżową !

http://www.mojewypieki.com/przepis/w...a-z-rodzynkami

tutaj pisze o nasączaniu cytrynami, ale mój nie bardzo lubi cytrynowe smaki..

A wyczytałam na innych forach, że warto nasączyć bo wolniej wysycha.

Cytat:
Głowa do góry! Czerwone mięso, buraki, szpinak, brokuły, papryka czerwona/zielona i do przodu!
właśnie wczoraj piłam pierwszy raz sok z kwaszonych buraczków, niezły ! smakuje mi!

Cytat:

W aptece można ją kupić? Ja ostatnio tak sobie rozwaliłam usta ciągłym lizaniem i skubaniem, że żadne szminki mi nie są potrzebne - takie mam czerwone
Można spokojnie.

Cytat:

ciekawe czy coś z tego będzie... ja znając moje zezowate szczęście urodzę godzinę za wcześnie
Ja już się nawet przestałam nastawiać, czytałam też gdzieś że coś mają wprowadzić jakieś ograniczenia odnośnie czasu ile wcześniej pracowałaś, potem będą jakieś kolejne pewno, zresztą coraz poważniej obstawiam jednak powrót po pół roku, bo od tego siedzenia w domu, mam wrażenie nie mądrzeje wcale
Stary 2012-12-19, 10:18   #2965
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Z tego stresu, żeby nie urodzić przed 17 pewnie właśnie urodzimy wcześniej

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:

właśnie wczoraj piłam pierwszy raz sok z kwaszonych buraczków, niezły ! smakuje mi!
Możesz wrzucić przepis wg którego robiłaś?
Stary 2012-12-19, 10:31   #2966
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Po wczorajszym usg: młody ma się dobrze, ta torbielka co ją doktorek znalazł na połówkowym się wchłonęła, wszystkie organy grają siusiak nie odpadł Waży 1202 g i jest raczej drobny, ale w normie (co w sumie mnie cieszy, jeśli myślę 'wiecie o czym' )

Załączam foto mojego szkraba

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ostatnio mało piszę bo taki czas zabiegany.
Zepsuł się nam piec do CO i musieliśmy kupić nowy... Tak nas trzepnęło po kieszeni, że masakra Mieliśmy trochę odłożone to teraz 0 na koncie Ale co zrobić. A jaki był syf w całym domu to nie da się opisać, wszędzie sadza i kurz No ale teraz mam nadzieję, że piec wytrzyma dłużej bo tamten miał tylko 4-5 lat i dziura się w nim zrobiła.

Wczoraj miałam wizytę. Malutka zdrowa, ja mam łykać magnez i żelazo, no i witaminy. A poza tym upewniłam się, że nie lubię swojej położnej... A to chyba ważne żeby lubić. No i nie wiem co zrobić, nie mam chyba w okolicy innej. jakoś przeżyję.
pamiętam jak jeszcze przed ślubem mieszkałam u rodziców, to chyba 3 lata pod rząd, psuł się hydrofor i to zawsze w WIGILIĘ!
to było coś strasznego..

za wizytę i bobaska zdrowego..

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Najpierw jak mi powiedziała, że mam duży brzuch ( w sensie za duży jak na ten miesiąc)-jest kobietą to powinna trochę taktu okazać
Poza tym jak przychodzę na wizyte to często gada z koleżankami albo znajomymi ciężarnymi a ja musze czekać. Np. wczoraj przez to nie zmierzyła mi ciśnienia, potem lekarz musiał. Przedostatnio wziela najpierw dziewczyne ktora miała być po mnie i jak lekarz wyczytal moje nazwisko to weszla tamta bo juz miala cisnienie pomierzone itp. a ja jeszcze nie...
No a dziś dzwoniłam żeby się umówić na wizytę za miesiąc. No i ona mi mówi, że na 17.00. Ja sie grzecznie pytam czy na 18.00 jest wolne bo wtedy mi bardziej pasuje. Ona na to że wolne a za chwilę, że kombinuje jak koń pod górkę WTF?! I że czemu na 18. A kurde czemu nie? Skoro wolne a lekarz do 20.00 przyjmuje. No ale nic nie powiedzialam, tylko ze mam wtedy samochod. No to ona że spacery zdrowsze i bym się przeszła. Nosz ku...a. Niech sama ruszy tłusty zadek. Pomijając fakt że mam 8 km to jeszcze co ją to obchodzi. Chodzę prywatnie, specjalne wieczorami, żebym się jeszcze tłumaczyc musiała. Może to takie żarciki były ale sama nie wiem, jak coś, to dla mnie nie śmieszne.
co za baba!

Cytat:
A teraz pochwalę się Wam jakie 2 śpiworki kupiłam w lumpeksie po 1,50zł/szt
super..

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
O a u nas dzisiaj 27 tydzień równo. Suwaczek pokazuje 91 dni do porodu czyli powoli kończymy 2gi trymestr (;

Cytat:
ważne, że dzidziuś zdrowy, a jeśli trzeba będzie to leki pomogą, nie martw się..

Cytat:
haha jakbym o mojej czytała..
jak na 1,5 roku zaczęła gadać, tak z dnia na dzień coraz więcej, nawet jak się sama bawi to non stop coś gada albo śpiewa..

Cytat:
ja chce zrobić sernik z mailnami i jagodami jednej z wiżanek a słynie ze swej swietnej kuchni a sam sernik na kieleckim forum robi furore wiec mam na niego chrapke
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4674
o matko.. jak bosko wygląda..
nie miałam w planach sernika, ale moje plany się właśnie zmieniły..

dzień dobry..
wczoraj nie miałam czasu pisać, rano byłam na wymazie, później częściowe zakupy i porządki, porządki, porządki..
poza tym, wszystko ok, ale coraz częściej zauważyłam u siebie bóle podbrzusza..
na razie myślę, że nie groźne i oby tak zostało..

a my dziś kończymy 28tc! od jutra leci 29, do 30 niedaleko..

aha za wszystkie dzisiejsze wizyty..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 10:37   #2967
alliw
Zadomowienie

Cytat:
A teraz pochwalę się Wam jakie 2 śpiworki kupiłam w lumpeksie po 1,50zł/szt
rewelacja, szczególnie ten drugi

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Piękny A jaką minę zrobił do zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale słodziak a te usteczka

Cytat:
za wizyte a fotka cudna!

Cytat:
Będziesz pod kontrolą i będzie dobrze
i dla dzidzi

Cytat:
....

Cytat:
Byłam dziś na badaniach m.in glukozie, nie było tak źle ale bez cytryny nie dałabym rady. Jutro wyniki...czekam z niecierpliwością...
Obawiam się że w tym tyg rzadko będe tu zaglądać bo codziennie milion spraw, jutro mam fitness, potem maszeruję do fryzjera z psem, następnie załatwiam te naklejki do pokoiku, w czwartek wizyta i szkoła rodzenia, a w piątek wigilia w pracy. Pomiędzy tym wszystkim jeszcze świąteczne i po remontowe porządki... Także się usprawiedliwiłam.
Dobranoc.
Usprawiedliwiona

Cytat:
hehe wtedy nie zasypało ale teraz wczoraj z rana jak wyszłam przed blok śniegu dopadało do pół łydki, 15 minut zajęły nam próby wyjechania z parkingu a niektórzy ludzie musieli najpierw odkopywać samochody łopatami
do tego wczoraj prawie cały dzień sypało mam nadzieję, że do świąt się nie rozpuści

śliczny bobas i jak się wtulił w brzuszek

a śniegu zazdroszczę, u mnie już wszystko stopniało i znów jest szaro-buro

Cytat:
co do wizyty wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min tp według usg przesunał sie o 10 dni do przodu. dostaliśmy mnóstwo zdjęć nie ma to jak prywatnie pójśc pochwale sie póżniej jak aparat znajde... no i najwazniejsze narazie białka brak naszczescie w moczu w wigilie kolejne badania i 2 stycznia kolejna wizyta

Cytat:

ja już w sumie się przestałam łudzić, że coś zmienią w tej sprawie, a wkurza mnie ta sytuacja niemożliwie I jeszcze postawa niektórych kobiet: nie podpiszę petycji, bo co to da (może faktycznie nic nie da, ale też nie wymaga wielkiego wysiłku), nie podpiszę, bo ja i tak nie będę korzystać...ręce opadają

Byłam wczoraj u gina, obadał i stwierdził, że jest w porządku. Sprawdzał szyjkę (jak co wizytę) i powiedział, że trzyma, że co prawda dzidziuś napiera główką, ale jest zagięta do kości krzyżowej, więc jest bezpiecznie. Skoro tak powiedział to mu ufam, nie mam wyjścia. Ale kazał też się w miarę oszczędzać, tzn nie dźwigać, nie myć okien itp. A pytałam też o te bezbolesne skurcze, co je od niedawna czasem wyczuwam, to mówił że jeśli pojawiają się max do 10 razy w ciągu dnia to ok

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
i ogłaszam że rozpoczynam 30 tydzień
Stary 2012-12-19, 10:42   #2968
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Możesz wrzucić przepis wg którego robiłaś?
W sumie to zrobił mi Mąż taką luźną impresję jak mu podesłałam kilka przepisów, bo on u nas spec od kiszenia

I dał buraki surowe na plastry, potem zrobił wystudzoną wodę przegotowaną z solą. Do smaku dużo czosnku - bo my bardzo lubimy, gałka, liść laurowy. (bardzo podobnie jak ogórki wszystko) Przykrył słoik szmatką, zostawił dopływ powietrza i po 5 dniach można zlać i wstawić do lodówki na kolejne 5 -6 dni i pić. Wyszło w smaku takie czosnkowo buraczkowe. Ale w przepisach są różne wariacje, można nawet dosłodzić jak ktoś lubi.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

aha za wszystkie dzisiejsze wizyty..
Kurcze mnie też coraz częściej boli przy spacerach, w sensie w domu nawet jak dam sobie w kość to spoko, ale jak wychodzę na spacer i idę za szybko to mnie kuje podbrzusze i dopiero jak doczłapie do domu i się położę to mi przechodzi.. no nic, pisały tu kiedyś dziewczyny że tak mają i normalne, ale od tego czytania o Waszych szyjkach wkręcam się że z moją coś nie tak i że może powinnam iść wcześniej niż 21 stycznia na wizytę

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

za kolejny tydzień
Stary 2012-12-19, 10:46   #2969
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane!

Byłam dziś na badaniach i dopiero wróciłam. Po glukozie nie zemdliło mnie, chociaż się tego spodziewałam. Gdyby nie była rozpuszczona w ciepłej wodzie pewnie byłaby lepsza w smaku. W piątek może przejdę się po wyniki.

Wczoraj z mężem oglądaliśmy Człowieka W Żelaznej Masce (nigdy tego nie widziałam) i mały dał mi nieźle popalić. Najpierw naciągnęłam sobie troszkę mięśnie jak wieszałam firany i myślałam, że przez to będzie spokojniejszy, ale gdzie tam! Przez półtorej godziny mój brzuch był istnym polem walki. Wyginał się w każdą stronę, obracał i kopał. Miałam już dosyć, bo macica już mnie bolała przez niego. No, ale jak tatuś brzuszka dotyka, to spokój, a mamusi to dokucza

Pokazałam mężowi ten słodki film o tym jak dzidzia jest myta. Muszę poczytać więcej o relaksacyjnym masażu dla dziecka.

Na pocieszenie kupiłam w Lidlu duuużą mleczną Milkę za 9zł Wcinam i relaksuję się

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 10:54   #2970
Villga
Zadomowienie

Cytat:

Ja też nadal nie wiem czy Marcel czy Ksawery...i coś mi się wydaje że dopiero po porodzie zapadnie ostateczna decyzja...
Mnie bardziej podoba się Ksawery

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
:pamiętam jak jeszcze przed ślubem mieszkałam u rodziców, to chyba 3 lata pod rząd, psuł się hydrofor i to zawsze w WIGILIĘ!
to było coś strasznego..
za wizytę i bobaska zdrowego..

dzień dobry..
wczoraj nie miałam czasu pisać, rano byłam na wymazie, później częściowe zakupy i porządki, porządki, porządki..

Złośliwość przedmiotów martwych jak to się mówi. Lubią nawalić w najmniej odpowednim czasie.
Mnie też zaczęło czasem pobolewać podbrzusze ale lekarz zbadał i powiedział, że wszystko ok, tylko magnez am łykać.
Gratulacje kolejnego tygodnia!

Cytat:

Kurcze mnie też coraz częściej boli przy spacerach, w sensie w domu nawet jak dam sobie w kość to spoko, ale jak wychodzę na spacer i idę za szybko to mnie kuje podbrzusze i dopiero jak doczłapie do domu i się położę to mi przechodzi.. no nic, pisały tu kiedyś dziewczyny że tak mają i normalne, ale od tego czytania o Waszych szyjkach wkręcam się że z moją coś nie tak i że może powinnam iść wcześniej niż 21 stycznia na wizytę [COLOR="Silver"]
Mnie też tak kłuje, tylko tak bardziej z boku. Wczoraj postanowiłam przejść się do spowiedzi na piechotę no i w połowie drogi tak mnie kłuć zaczęło, że drugą połowę przemierzałam żółwim tempem, krok za krokiem. Ale samo przeszło jak chwilę odpoczęłam. A z szyjką wszystko mam ok, przedwczoraj miałam badanie.

Miłego dnia dziewczyny! Idę piec pierniczki
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości