|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() Niech będzie: Erytrocyty mam 3,2, zakres jest 3,7-5,1 Hemoglobinę mam 10,8, zakres 12-16 Hematokryt mam 31,7, zakres 37-47 Coś tam jeszcze w płytkach krwi nie tak, ale to już szczegóły. Ale jak patrzę na normy z pierwszej strony wątku to nie jest tak źle. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2012-12-18 o 22:45 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Wtajemniczenie
|
maria
http://parenting.pl/portal/hematokryt-w-ciazy# W czasie ciąży spadek hematokrytu jest zjawiskiem normalnym i świadczy o adaptacji układu krążenia kobiety ciężarnej do wymagań płodu. Jeśli spadkowi hematokrytu towarzyszą niski poziom hemoglobiny i mała ilość erytrocytów we krwi, to taki stan może świadczyć o niedokrwistości Ja bym powiedziała że właśnie o to się rozchodzi Czyli pewnie jak wiele z nas będziesz mieć zalecone mięsko czerwone, brokułki i buraki surowe, i pewnie jakąś nic nie pomagającą ustną suplementacje żelaza ![]() No ale zobaczymy co powie pan Dr ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- nie jest źle, ale wyniki masz lekko poniżej norm dla ciężarnych.
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze szkola rodzenia mam zwiedzac brochow. trzyamy kciuki za wizyte ![]() ide spac, dobranoc
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.goldenline.pl/forum/343706/anemia-w-ciazy
jeszcze tu jest fajna odpowiedź lekarza, wd mnie dość wyczerpuje temat. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
A co to za jakaś chora akcja, ze zgodą na poród rodzinny, przecież to chyba nawet wbrew przepisom jest, na czym to niby polega ? Co do ciast, to ja nie piekę prawie nic, bo idę na gotowe do Mamy, a nie chcę mieć za wiele w domu, żeby mnie nie kusiło i tak do Mamy za blisko, jedynie babkę drożdżową dla chłopa, bo on jak wiecie koneser drożdżowego, więc żeby miał
|
|
|
#2946 | |
|
Kniaginia
|
Oooo, nie mogę
Cytat:
Dzięki, doktorku ![]() Dobrej nocy! |
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) wbija pieczątke i podpis... i daje druczek z numerem konta... że niby dobrowolna cegielka na szpital (100-200zł)... Tak to wygląda
|
|
|
#2948 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam! Tak szybciutko Was nadrobiłam, bo chwilę mnie tu nie było.
W skrócie: za wszystkie wizytyCytat:
Cytat:
![]() Super pomysł chyba pożyczę ![]() Cytat:
Mi się bardziej podoba Antoni ![]() Cytat:
Byłam dziś na badaniach m.in glukozie, nie było tak źle ale bez cytryny nie dałabym rady. Jutro wyniki...czekam z niecierpliwością... Obawiam się że w tym tyg rzadko będe tu zaglądać bo codziennie milion spraw, jutro mam fitness, potem maszeruję do fryzjera z psem, następnie załatwiam te naklejki do pokoiku, w czwartek wizyta i szkoła rodzenia, a w piątek wigilia w pracy. Pomiędzy tym wszystkim jeszcze świąteczne i po remontowe porządki... Także się usprawiedliwiłam. Dobranoc.
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2012-12-19 o 01:17 |
||||
|
|
|
|
#2949 | ||
|
Zadomowienie
|
No i to by było na tyle z mojego wczorajszego "bycia na bieżąco"
wczoraj nie miałam kiedy wejść ale za to mieszkanie już prawie ogarnięte na święta mam 5 stron do nadrobienia, na szczęście synek już mi nie daje spać (tłucze po żebrach) więc mogę spokojnie poczytać ![]() tak w ogóle to nie wiem czy już to pisałam ale muszę pochwalić mojego małego bardzo dba o moją postawę, jak tylko troszkę się zgarbię od razu serwuje mi kopniaka w żebra i automatycznie się prostuję jest niczym pajączek ![]() strippi super pomysł z bombkami a gdzie udaje Ci się kupić pojedyncze sztuki i to w takich fajnych kształtach?może i ja zacznę tak robić... ale to dopiero za rok jak już maluszek będzie z nami ![]() Cytat:
do tego wczoraj prawie cały dzień sypało mam nadzieję, że do świąt się nie rozpuści![]() śliczny bobas Cytat:
ale miejmy nadzieję, że to jeszcze przynajmniej ze 2 miesiąceco do nestelle podpisuję się nogami i rękami. Nic tylko podziwiać chciałabym być tak zorganizowaną i dobrą matką. My na razie jesteśmy tylko we dwójkę i nie możemy się ogarnąć a co dopiero byłoby w 5 osób ![]() ---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ---------- aha miałam dziś iść na glukozę ale muszę przełożyć na jutro. Nie mam dziś samochodu a piechotą nie dam rady zajść tak daleko a już się tak nastawiłam No nic... jak nie uda się jutro i w piątek, zostanie jeszcze wigilia ale może nie będzie tak źle ![]() kto mi poleci jakąś dobrą sprawdzoną pomadkę do ust? strasznie mam suche ostatnio, można odrywać małe skórki
|
|
|
#2950 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jaja!---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
a co do pomadki to ja nie używam - zawsze jedynie krem nivea
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i nie jest to dziedziczne kazdy może to miec choc wiadomo jak ktos bliski choruje to łatwiej nam o toa ja wczoraj wróciłam od lekarza i padłam dosłowie spałam i spała dzis juz troche lepiej i zabieram sie za przekładaanie rzeczy w szafkach moje ciuchy wedruj ą wyżej bo ciezko mi sie po nie schylac do dolnych półek.co do wizyty wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min tp według usg przesunał sie o 10 dni do przodu. dostaliśmy mnóstwo zdjęć nie ma to jak prywatnie pójśc pochwale sie póżniej jak aparat znajde... no i najwazniejsze narazie białka brak naszczescie w moczu w wigilie kolejne badania i 2 stycznia kolejna wizytażycze wam miłego dnia ide gotowac grochówe i sprzatac
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2012-12-19 o 09:30 |
|
|
|
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
W końcu lepszy humor dzisiaj i wizyta o 16 W Super Pharm ![]() ![]() Cytat:
za wiztę a z ciśnieniem niestety nie pomogęCytat:
|
||
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
a w domu też mało mówi czy tylko w przedszkolu? Twoja mało mówi moja aż za dużo bo jej się buzia wogóle nie zamyka aż czasem mam nerwa bo przy niej obejrzeć tv czy porozmawiać to sukces ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() i przyłączam się do pytania o ciasta co pieczecie mam ochotę na jakieś nowe sprawdzone ciacho
|
|
|
#2954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym za wizyty, no i za wizyty dziś, bo chyba się nam sporo nazbierało !
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
A mąż?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
dużo zajęć...
Cytat:
), w domku zawsze mój niezbędnik i ulubieniec absolutny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cicaplast.htmlCytat:
![]()
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
aa właśnie pani mi przypomniała, że miałam wkleić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-pomadka.html Ta jest tania i na mnie działa. Ale ja nie mam jakiś mega problemów więc nie wiem jak się sprawdza na jakieś bardziej skomplikowane historie, po prostu pomaga na ciągłe oblizywanie się na zimnie
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
fajna jest. mam w małym słoiczku i jest to średnio poręczne, więc cieszę się że widzę wersję w sztyfcie
|
|
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2960 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Trzymam kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty! ![]() Cytat:
Musisz sobie to ciśnienie grzecznie monitorować... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4674 ja używam nivea cytryna z oliwką jak dla mnie rewelacje lepszej dawno nie miałm
|
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.tvn24.pl/matki-i-kwartalu...,295401,s.html
ciekawe czy coś z tego będzie... ja znając moje zezowate szczęście urodzę godzinę za wcześnie
|
|
|
#2963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Erytrocyty 3,4 Hemoglobina 10.9 Hematokryt 30 i gin zaleciłą braz żelazo w tabsach i wzbogacac diete w produkty z żelazem, powiedziała ze od Hemoglobiny ponizej 11 zaczyna sie anemia i tzreba sie zaczać pilnowac bardziej |
||
|
|
|
|
#2964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście drożdżową !
http://www.mojewypieki.com/przepis/w...a-z-rodzynkami tutaj pisze o nasączaniu cytrynami, ale mój nie bardzo lubi cytrynowe smaki.. A wyczytałam na innych forach, że warto nasączyć bo wolniej wysycha. Cytat:
smakuje mi!Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Możesz wrzucić przepis wg którego robiłaś? |
|
|
|
|
|
#2966 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to było coś strasznego.. ![]() za wizytę i bobaska zdrowego.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak na 1,5 roku zaczęła gadać, tak z dnia na dzień coraz więcej, nawet jak się sama bawi to non stop coś gada albo śpiewa.. ![]() Cytat:
![]() nie miałam w planach sernika, ale moje plany się właśnie zmieniły.. ![]() dzień dobry.. ![]() wczoraj nie miałam czasu pisać, rano byłam na wymazie, później częściowe zakupy i porządki, porządki, porządki.. ![]() poza tym, wszystko ok, ale coraz częściej zauważyłam u siebie bóle podbrzusza.. na razie myślę, że nie groźne i oby tak zostało.. ![]() a my dziś kończymy 28tc! ![]() aha za wszystkie dzisiejsze wizyty..
|
|
|
#2967 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i dla dzidzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a śniegu zazdroszczę, u mnie już wszystko stopniało i znów jest szaro-buro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam wczoraj u gina, obadał i stwierdził, że jest w porządku. Sprawdzał szyjkę (jak co wizytę) i powiedział, że trzyma, że co prawda dzidziuś napiera główką, ale jest zagięta do kości krzyżowej, więc jest bezpiecznie. Skoro tak powiedział to mu ufam, nie mam wyjścia. Ale kazał też się w miarę oszczędzać, tzn nie dźwigać, nie myć okien itp. A pytałam też o te bezbolesne skurcze, co je od niedawna czasem wyczuwam, to mówił że jeśli pojawiają się max do 10 razy w ciągu dnia to ok Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ogłaszam że rozpoczynam 30 tydzień |
||||||
|
|
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie to zrobił mi Mąż taką luźną impresję jak mu podesłałam kilka przepisów, bo on u nas spec od kiszenia
I dał buraki surowe na plastry, potem zrobił wystudzoną wodę przegotowaną z solą. Do smaku dużo czosnku - bo my bardzo lubimy, gałka, liść laurowy. (bardzo podobnie jak ogórki wszystko) Przykrył słoik szmatką, zostawił dopływ powietrza i po 5 dniach można zlać i wstawić do lodówki na kolejne 5 -6 dni i pić. Wyszło w smaku takie czosnkowo buraczkowe. Ale w przepisach są różne wariacje, można nawet dosłodzić jak ktoś lubi. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- za kolejny tydzień
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Byłam dziś na badaniach i dopiero wróciłam. Po glukozie nie zemdliło mnie, chociaż się tego spodziewałam. Gdyby nie była rozpuszczona w ciepłej wodzie pewnie byłaby lepsza w smaku. W piątek może przejdę się po wyniki. Wczoraj z mężem oglądaliśmy Człowieka W Żelaznej Masce (nigdy tego nie widziałam) i mały dał mi nieźle popalić. Najpierw naciągnęłam sobie troszkę mięśnie jak wieszałam firany i myślałam, że przez to będzie spokojniejszy, ale gdzie tam! Przez półtorej godziny mój brzuch był istnym polem walki. Wyginał się w każdą stronę, obracał i kopał. Miałam już dosyć, bo macica już mnie bolała przez niego. No, ale jak tatuś brzuszka dotyka, to spokój, a mamusi to dokucza ![]() Pokazałam mężowi ten słodki film o tym jak dzidzia jest myta. Muszę poczytać więcej o relaksacyjnym masażu dla dziecka. ![]() Na pocieszenie kupiłam w Lidlu duuużą mleczną Milkę za 9zł Wcinam i relaksuję się
|
|
|
#2970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też zaczęło czasem pobolewać podbrzusze ale lekarz zbadał i powiedział, że wszystko ok, tylko magnez am łykać. Gratulacje kolejnego tygodnia! ![]() Cytat:
Miłego dnia dziewczyny! Idę piec pierniczki
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

Moi rodzice i brat leczą się nad nadciśnienie, więc jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Czy któraś z was ma może problem z nadciśnieniem w ciąży? Jak wygląda łagodzenie tego? Smutno mi

My planowaliśmy po to iść za jakiś miesiąc (na szkole rodzenia połozna mówiła żeby około 32 tyg to załatwić)... Ala jak ona już dostała to my tez się chyba zaraz po świętach wybierzemy... Na szkole rodzenia słyszałam, że do porodów rodzinnych na brochowie i na borowskiej są po 2 sale... Na Kamieńskiego jest aż 6... a do tego tylko tam pozwalają na zapalanie świeczek żeby zrobić nastrój
To chyba musi bardzo zdołować... i nagle traci się poczucie bezpieczeństwa. Nie chciałabym żeby nam się takie coś przytrafiło

za wszystkie wizyty
ale miejmy nadzieję, że to jeszcze przynajmniej ze 2 miesiące

mam ochotę na jakieś nowe sprawdzone ciacho
05.07.2008