|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() Sok z buraczków pierwsza klasa, jak dla mnie Tzn. zakwas... bo sok jest niesmaczny ![]() Oj, ja tez umęczona po spacerach... wracam taki zdechlak do domu i padam na łóżku A tu jeszcze 3m-ce zostały... aż się boję co będzie później Poza tym mam jakąś chorą fobię, że jak jestem poza domem to mam twardszy brzuch, skraca mi się szyjka i maluch nie rusza się! Świrować zaczynam Dzisiaj mam się spotkać z kolegą, który mieszka w Australii i przylatuje raz na 5 lat... umówilismy się na czekoladę na rynek, a ja już kombinuję co u zrobić, żeby przyjechał do mnie ![]() Wizytę mam 4.01 więc może jakoś te 2 tyg dociągnę....
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego u mnie na odwrót
|
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
za pokoik !! Cytat:
Cytat:
np zamiast choinka mówi konkinka albo zamiast sanki mówi kanki ![]() Cytat:
za wizytę i 30 tydzień odpoczywaj teraz
|
|
|
|
#2974 | ||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Pospałam dziś długo, bo do 9.30. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Co do balsamów do ust, to u mnie żadne carmexy czy tisane się nie sprawdziły. Ale ja alergik. Używam URIAGE BARIEDERM do skóry popękanej oraz Nanobase. Niestety w sztyfcie chyba nie ma. |
||||
|
|
|
|
#2975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2976 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za wizytę i tygodnie.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja za to wcinam pomarańcze..
|
|
|
#2977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kolejny tydzien![]() Cytat:
------ a powiem wam ze mi tż dzis rano mówi że wczoraj obudził się koło 4 czy 5 i położył mi rękę na brzuch i mówi ze mały tak walił że nic dziwnego że mnie brzuch boli hehe więc jednak kopie i w nocy u mnie ale mnie to nie wybudza
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-12-19 o 11:52 |
||
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A boli Cię coś czy tylko zmęczona ? Bo mnie to maksymalnie dziwi, jak mam dbać o swoją formę jak na spacerkach mnie to dopada
|
|
|
#2979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
.zawiozłam kubę do szkoły - po godzinie odebrałm(ma tylko 1 lekcje a reszta od 12.30) i zawieżliśmy ninkę do przedszkola .potem do babci i z nią do lekarza -po drodze na budowę bo okazało się ,że zabrakło rusztowań i są potrzebne "na wczoraj". więc z tż - próbujemy ogarnąć ale jak tu załątwić tyle w sekundę? a babcia umówiona do dr- więc zostawiam męża z tym wszystkim i jadę. przyjeżdżam z babcią i kubą - a na to idzie mój tż dumny jak paw i krzyczy przy wszystkich: (bo udało mu się cudem załatwić i nie trzeba odwoływać ekipy): "hu is the best?!!!!! " !!!!! " hu is the boss?!!!!!! " !!! a moja babcia na to "czy on musi tak przeklinać przy dziecku ??" ![]() dopiero potem dotarło do mnie co moja babcia zrozumiała "huj is the best" Cytat:
za "pajączka" ! co do pomocy z ustkami - to ja też to mam ostatnio a nie oblizuję pomaga mi ale dorażnie - zwykła wazelina, carmex , tisane i w ogóle muszę coś mieć na ustach - błyszczyk .... Cytat:
za wizytę i za "kotka" Cytat:
ale nie ma się co dziwić - ja też jestem gadułą.... ... a mąż? on mówi tak :"zawsze wybierasz najlepiej ",albo " wybierz ty - ufam ci" ![]() ale prawda jest tak a,że jak zaproponował dawida,maxa to usłyszał ode mnie " nigdy w życiu - zapomnij" !!!! ![]() ![]() Cytat:
za wizytę - odpoczywaj w takim razie 30 tydz. dobra lecę kubę zawieżć do szkoły , i po mój prezent gwiazdkowy .... bo mój gwiazdor który jest "hu is the best" nie ma czasu i dał mi kasę - ja sobie kupię a potem znajdę pod choinką i będę bardzo zaskoczona .... no i pochwalę jego znakomity gust ....
|
|
|
#2980 | ||
|
Zadomowienie
|
dzięki za rady
jutro wybiorę się do rossmana albo może do apteki, zobaczę czy mają te pomadki polecane przez Was a i też wolałabym w sztyfcie, żeby nie musieć miziać paluchów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Ciebie, dla klementyny no i dla mnie jakby nie patrzeć leci nam już 7 miesiąc troszkę to przerażające jak malutko czasu zostało
|
|
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze... ale ten czas leci Za chwilę po kolei będziemy 30stki przekraczać![]() Ja mam wizytę o 14.40... Niech juz będzie po...
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. no moja też podobno po mnie taka gaduła albo po mojej mamie chociaż ona chyba wzieła i od babci i ode mnie bo nas obie przegaduje ![]() 3.
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to odstające skórki zdzieram na razie smaruję kremem zimowym ale tylko jak wychodzę z domu, bo nie chce mi się go nosić w torebce, która i tak swoje waży a pomadkę wsadze w kieszeń i już
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do 30-tki to ja będę miała dwie jedna przed porodem a drugą po hehe
|
|
|
#2985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama tak została wpisana... Urodziła się 1 grudnia (i to wcale nie jakos zaraz po północy, tylko z rana) ale dziadek poprosił żeby jej datę urodzenia wpisali 30 listopada... bo jeszcze rodzinne za listopad dostali ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Moja druga 5 m-cy po porodzie
|
|
|
#2986 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bardzo wam dziękuję za wsparcie
A dzisiaj moja mala juz kopie pieknie od rana i poprawia mi to humor, lubie jak daje o sobie znać Calusy dla wszystkich i dla dzidź w brzusiach Acha.... Malpka pytala o ciasto na Święta, ja w tym roku postanowiłam odejść od tradycyjnych ciast - pierników, babek, keksów i zamierzam zrobić ciasto marchewkowe (bardzo pasuje na Święta bo dodaje sie do niego przyprawę do pierniczków, jest super wilgotne i długo świeże) oraz ciasto z powidłem śliwkowym i czekoladą, na górze z kruszonką ( tez bardzo fajne, robiłam kilka razy i wszystkim smakowało). Oba ciasta znalazłam w necie i kilkakrotnie wypróbowałam, naprawdę robiły furorę, więc polecam. jak chcecie poszukam do nich linków. Nie są trudne do zrobienia. Na razie zrobiłam tylko pierniczki, ale już znikają z puszki więc muszę jeszcze partię dorobić. Wrzucam ich zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2012-12-19 o 12:20 |
||||||
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomga cokolwiek co jest tłuste: pomadka, błyszczyk. Pomadki mam z Tisane, AA na zimę i Blistex(Tż mi kupił ja w aptece- bardzo fajna). |
|
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
)
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
jak pójdzie terminowo to moja druga 30-stka będzie 2 dni po porodzie
![]() Cytat:
|
|
|
#2990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem przede wszystkim zmęczona, ale bolą mnie też nóżki, plecki (to pewnie przez kilogramy nadprogramowe) i standardowo coś kuje po bokach Nie ma jakiejś tragedii, ale szału też nie ma ![]() Cytat:
hhihiMokka, jeszcze 3 godzinki i będzie już po wizycie i zobaczysz maluszka ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- heheh, masz 59 lat?
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wypelniałyscie petycje http://www.petycje.pl/9080 ? ja napisałam kilka maili do znajomych z czasów jak pracowałam w radio na naglosnienie sprawy .Nie nastawiam sie ze sie uda, ale moze moze. Genrelanie nie wiem czy poszłabym na rok macierzynskiego ale chialabym miec taki wybór. wiem z FB ze jutro w DDTVN maja mówic o matkach z I kwartału i dziewczyny szukaja reprezentanki z Wawy co by poszły porozmawic o tej sprawie Może któras z Was chetna jest?
|
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie 29
pierwsza 30-stka to jako 30 tydzien który już się zacznie juz tuz tuz a druga to już ta moja
|
|
#2993 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o masz ci los, to będę musiała ściskać nogi aż 5 dni co do tych dat to moja mama też ma złą podaną, w rzeczywistości urodziłą się chyba 1 albo 2 dni wcześniej, z tym że rodziła się w domu a nie w szpitalu (swoją drogą ale hardcorowo )Cytat:
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam
mam nadzieje,że nie łamie regulaminu podając tu jakieś linki? Nie mam nic wspólnego z tymi stronami ![]() Ciasto marchewkowe http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/ tylko ja przekładam je tą jasna masą, a na górę daję gotową polewę z bialej czekolady. Samo bez masy też jest pyszne. A tu przepis z bloga FlorenceBeauty na ciasto z powidłem http://www.florencebeauty.pl/2012/10/7396/ Dodaje powidelko domowej roboty, mozna też dać więcej czekolady. Noo, tak, sama je zrobilam wlasnoręcznie, tzn wyrabiałam ciasto i wałkowałam i wycinałam i ozdabiałam (kupiłam 2 różne polewy i zestaw kamyczków do ozdabiania w lidlu). Natomiast mieszanka jest gotowa z Dr.Oetkera, przetestowalam juz masę przepisów na pierniczki i nigdy mi nie wyszly tak dobre jak te właśnie, dlatego kupuję je chyba od 3-4 lat i zawsze wychodzą, tylko jest dużo roboty z nimi, jak to z ciasteczkami.Ładnie się w puszcze prezentują i jak są obok siebie. Scarlett puszka jest super, zawsze kupuje puszki w Nanu-Nana, mają naprawdę dużo wzorów i najlepsze ceny.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2012-12-19 o 12:53 |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
O rety!
Założyłam swoją dzianinową sukienkę z "dawnych" czasów. I wiecie co? ALE MAM BRZUCH! Wyglądam jakbym była w połowie 6 m-ca ciąży Hihi... w końcu nie wyglądam jakbym miała otyłość brzuszną aż mi się humorek poprawił!!! Idę kremik z brokułów pichcić i lecę w miasto....
|
|
|
#3000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja mam tylko lekarkę prowadzącą, która wiele lat była też położną w naszym szpitalu. Cytat:
co do tych bombek, to właśnie można ładne znaleźć na tych stoiskach w tesco, realu czy w galeriach za gotowaniechoinka musi być wow! wstaw potem foto dzięki, przydadzą się Cytat:
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

smakuje mi!
A tu jeszcze 3m-ce zostały... aż się boję co będzie później
Dzisiaj mam się spotkać z kolegą, który mieszka w Australii i przylatuje raz na 5 lat... umówilismy się na czekoladę na rynek, a ja już kombinuję co u zrobić, żeby przyjechał do mnie 

05.07.2008 

za wszystkie dzisiejsze wizyty..

za to odstające skórki zdzieram
na razie smaruję kremem zimowym ale tylko jak wychodzę z domu, bo nie chce mi się go nosić w torebce, która i tak swoje waży
mam ochotę na jakieś nowe sprawdzone ciacho
o masz ci los, to będę musiała ściskać nogi aż 5 dni
dzięki, przydadzą się