Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 19:03   #2371
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
i tego boję się najbardziej że coś z tym cholernym mm będzie nie tak
Myślę, że nie ma się czego bać. To incydentalne przypadki.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:05   #2372
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Myślę, że nie ma się czego bać. To incydentalne przypadki.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:12   #2373
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Patrzcie załącznik!
Przed chwilą robiłam
Gratuluję!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:20   #2374
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
co się dzieje?
pokłóciłam się z mężem. I to strasznie. Ale jest lepiej. dziękuję

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:20   #2375
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
i tego boję się najbardziej że coś z tym cholernym mm będzie nie tak
ja się boję, że jak przejdziemy na mm to młody dostanie wysypek, będzie trzerba dawać HAa ono jest gorzkie więc przejscie ze słdkiego mleka mamy po na gorzkie obawiam sie , że będzie graniczyć z cudem
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 19:22   #2376
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
bebe gratuluje!!!! ładnie poszło
blu ja też mam ten rozstęp mięśni a chodziłam na aerobik przed ciążą

dziewczyny mam pytanie do tych co zamawiały hippa z dodomku.pl jaki jest termin ważności tych słoiczków??
Grudzień 2013, kwiecień i czerwiec 2014... przynajmniej tych, które wzięłam do ręki.
Stary 2012-12-19, 19:27   #2377
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Grudzień 2013, kwiecień i czerwiec 2014... przynajmniej tych, które wzięłam do ręki.
a jak się kupuje to w opisie produktu nie ma przypadkiem dat przydatności? bo gdzieś je widziałam i chyba właśnie tam

Stary 2012-12-19, 19:29   #2378
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
a jak się kupuje to w opisie produktu nie ma przypadkiem dat przydatności? bo gdzieś je widziałam i chyba właśnie tam
chyba jak sie włozy to koszyka to są

wiecie co trochemnie zatkało, wzięlam z HIPPa słoiczek ziemniaki ze szpinakiem i patrze w tam w skladzie mleko i smietanka,
Stary 2012-12-19, 19:31   #2379
wvictoria
Wtajemniczenie

Ale mnie czeka jutro dzień
na 9 mam zawieść Mariana do weta. Powiem żeby przed świętami mu nie wyrywali zęba bo jak dostanie jakiegoś zapalenia albo coś to co ja z nim zrobię
później jadę do pracy po fanty - czeka na mnie paczka mikołajowa dla młodego i paczka żywnościowa na święta
jak wrócę to na 15.50 mamy szczepienie - 6w1 + penumokoki
no i po wszystkim pewnie trzeba będzie jechać do weta odebrać Mariana (choć jak mu nie będą wyrywać to może od razu go zabierzemy do domu)

Stary 2012-12-19, 19:52   #2380
pumas
Zakorzenienie

Bebe, nie pogratulowałam Ci ! Szybko się uwinęliście, super !! Zyczę zdrówka przede wszystkim !

Victoria, niezły dzień was czeka...

Linka, co dobrego tż ugotował ? Marzy mi się jakieś dobre wykwintne jedzenie... chyba trzeba zadzwonić po babcię, żeby się dzieckiem zajęła i się gdzieś wyrwać!
Dobrze, że kubek w końcu wysłany... oby doszedł ! Ja miałąm podobnie z łóżeczkiem, tyle, że dzwoniłąm tam i im groziłam. W końcu wysłali...

Sol, mnie się wydaje, że już nie dojdzie przed świętami. Ja bym nie ryzykowała.
A co do świecy i szatki - uważam, że to głupio liczyć na chrzestnych i, że to głupia tradycja, z którą ja się nie zgadzam, dlatego moi chrzestni mieli tylko przybyć, nie kupować takich rzeczy!

Mała wczoraj prawie nic nie jadła, a dzisiaj pochłania ilości ogromne kaszki, deserków, jabłuszek i mleka. Chyba tęskniła za mną i była zestresowana, że mnie cały dzień nie było
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:00   #2381
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Waży 7,650kg i pan doktor zadowolony, przybrała 500g w dwa tygodnie.
Poszliśmy z katarkiem który się utrzymuje od tygodnia ale nie jest jakiś męczący. Osłuchowo jest zdrowa, więc katar albo z zębów albo alergiczny.
Dostała kropelki z witaminą C no i to co zawsze na katar, psikanie solą morską i odciąganie.
brawo za wagę, moja tez ma lekki katar i kaszle od niedzieli- ale nie jakoś bardzo , na razie się nie pogarsza ani nie poprawia
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakies rady na katar mocny i dziecka> mala zarazila sie ode nie i ciagle mi placze jak ja idloze , nosze ja na rekach co chwile odciagam duzo glotow do tego kaszle
ja tylko odciągam katarkiem, mała przez to już go nie lubi bo za często go używam, naszarpie się z nią, wody morskiej tez sobie nie pozwoli zaaplikować...ja też jestem przeziebiona
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ale mnie czeka jutro dzień
na 9 mam zawieść Mariana do weta. Powiem żeby przed świętami mu nie wyrywali zęba bo jak dostanie jakiegoś zapalenia albo coś to co ja z nim zrobię
później jadę do pracy po fanty - czeka na mnie paczka mikołajowa dla młodego i paczka żywnościowa na święta
jak wrócę to na 15.50 mamy szczepienie - 6w1 + penumokoki
no i po wszystkim pewnie trzeba będzie jechać do weta odebrać Mariana (choć jak mu nie będą wyrywać to może od razu go zabierzemy do domu)
rzeczywiście dzień pełen wrażeń!!kto zostaje z Kubusiem?

Bebegratulacje!!! też bym chciała małą różnice wieku między dziećmi, ale by mi psychika i nerwy siadły przy dwójce rok po roku...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:02   #2382
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Chyba tęskniła za mną i była zestresowana, że mnie cały dzień nie było
Bidulka Jaś tak tęsknie po 2h jak mnie nie ma
Stary 2012-12-19, 20:07   #2383
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, U nas pierwszy raz się to zdarzyło, ale może dlatego, że pierwszy raz na cały dzień została z tż - zawsze jednak byłam to ja albo moja mama. I bidula nie mogła się odnaleźć

Jutro idziemy na wizytę do żłobka, zapoznać moje dziecię z grupą
Stary 2012-12-19, 20:08   #2384
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
brawo za wagę, moja tez ma lekki katar i kaszle od niedzieli- ale nie jakoś bardzo , na razie się nie pogarsza ani nie poprawia

ja tylko odciągam katarkiem, mała przez to już go nie lubi bo za często go używam, naszarpie się z nią, wody morskiej tez sobie nie pozwoli zaaplikować...ja też jestem przeziebiona

rzeczywiście dzień pełen wrażeń!!kto zostaje z Kubusiem?

Bebegratulacje!!! też bym chciała małą różnice wieku między dziećmi, ale by mi psychika i nerwy siadły przy dwójce rok po roku...
Raczej pojedzie ze nami. Bo plan jest taki, że jadę ja, mąż i dzieć

Stary 2012-12-19, 20:09   #2385
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, U nas pierwszy raz się to zdarzyło, ale może dlatego, że pierwszy raz na cały dzień została z tż - zawsze jednak byłam to ja albo moja mama. I bidula nie mogła się odnaleźć

noo mojego małego to czekam, pobyt z tatusiem 9-10h jak w roce do pracy

spadam na trening, pa
Stary 2012-12-19, 20:15   #2386
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, ups

Trzymaj się i ćwiczymy ćwiczymy
Stary 2012-12-19, 20:19   #2387
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc
Bebe gratulacje!!!! Jestem pod wrażeniem jak szybko się zdecydowaliście!
Dziewczyny mam pytanie: jak wy podajecie te słoiczki? bo mały mi zżera cały a potem zawsze doprawia 60 ml mleka.
Maciejka-ty mówiłaś, że dajesz z kaszką?? Ale jka? bezsmakowa? jablko dajesz czy marchewkę też??
Do słoiczków nie dodaję kaszki. Wspomniałam, że dyni BabyDream i marchewce (chyba Bobovita) jest mąka ryżowa, a to dawałam i że raz dosypałam mannę do owoców. Zdarzyło mi się też podać słoiczek krótko po kaszce mannej, ale wtedy zjadła mniej obiadu. Pewnie dba o linię.

Generalnie jak zje pół słoiczka, to po chwili chce mleko, a jak cały, to już niekoniecznie. Podaję już różne dania. Dzisiaj była zupka marchewkowa z ryżem Hipp i marchewka Bobovita (po pół słoiczka).
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Nadia przekręca się na brzuszek, czasem od razu na plecki. Łapie stopy, jeszcze nie bierze ich do buźki. Czasem sobie pogada. Miewa dni, że gada/śpiewa chętniej, a czasem prawie wcale. Mocno się podnosi.
A dziś równo ma 5 m-cy.

Cytat:
Dziewczyny karmiące piersią, czy pijecie kawę?
Ja piję codziennie jedną już od jakiegoś czasu. Czytałam i czytałam i niby można, małej nic po niej nie jest a ja i tak miewam wątpliwości.
W czasie kp w pierwszym miesiącu nie piłam wcale, a później jedną dziennie. Może kilka razy dwie, ale słabe.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć dziękujemy za kciuki

A więc....niedosłuch nadal jest na poziomie 40/45 db na oba uszka, według Pani przeprowadzającej badanie reakcja na fale jest trochę opóźniona co według niej wskazuje na problemy laryngologiczne , które można spokojnie naprawić . , a nie bezpośrednio problem ze słuchem i niedosłuch. W piątek będę miała 100% interpretacje wyników przez audiologa ,
Na pewno będzie dobrze.
Stary 2012-12-19, 20:36   #2388
anna99302
Zadomowienie

heloł dziecie śpi a ja mam jeszcze mnóstwo rzeczy doz robienia...a tak mi się nie chce
Cytat:
Do słoiczków nie dodaję kaszki. Wspomniałam, że dyni BabyDream i marchewce (chyba Bobovita) jest mąka ryżowa, a to dawałam i że raz dosypałam mannę do owoców. Zdarzyło mi się też podać słoiczek krótko po kaszce mannej, ale wtedy zjadła mniej obiadu. Pewnie dba o linię.

Generalnie jak zje pół słoiczka, to po chwili chce mleko, a jak cały, to już niekoniecznie. Podaję już różne dania. Dzisiaj była zupka marchewkowa z ryżem Hipp i marchewka Bobovita (po pół słoiczka).
dziękuje za odpowiedź! no mój jest żarty bardzo. też dostaje różne różności. marchewkową z ryżą zjadł dzisaij-cały słoik i chciał jeszcze!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
noo mojego małego to czekam, pobyt z tatusiem 9-10h jak w roce do pracy

spadam na trening, pa
główka do góry! tatusiowie dają radę! chociaż nie powiem...pierwszy raz jak wracałam po całym dniu pracy do domu to niemalże biegłam żeby zobaczyc czy chłopaki przeżyli haha
Cytat:
ooo koniecznie napisz jak tam!
Cytat:
Sol, mnie się wydaje, że już nie dojdzie przed świętami. Ja bym nie ryzykowała.
A co do świecy i szatki - uważam, że to głupio liczyć na chrzestnych i, że to głupia tradycja, z którą ja się nie zgadzam, dlatego moi chrzestni mieli tylko przybyć, nie kupować takich rzeczy!

Mała wczoraj prawie nic nie jadła, a dzisiaj pochłania ilości ogromne kaszki, deserków, jabłuszek i mleka. Chyba tęskniła za mną i była zestresowana, że mnie cały dzień nie było
Zgadzam się z szatką i świecą. U nas było tak samo. Sama to załatwilam. elegancko mi babeczka wyszyła i byłam zadowolona.
Franek je mniej jak mnie albo taty nie ma tzn. jak jest z babcią! dopiero jak wracamy to nadrabia
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:42   #2389
modnisia86
Zadomowienie

Moja mala wlozyla dzis nozke do buzki i tak lezy teraz i caly czas robi. nawet smoczek jej nie potrzebny. Bylismy dzis u ortopedy z mala i bioderka sa juz oki. nie musimy juz malej pieluchowac.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:47   #2390
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Nie byliśmy jednak u teściowej Tak się dzień ułożył, że małż był zagoniony, a popołudniu pojechał do pracy. Za to obgadaliśmy sprawę i powiedział, że to on powie wszystko teściowej Nie wiem jeszcze kiedy, ale jak już będziemy "po" to dam znać, jaka była jej reakcja

Leoś dziś zjadł ćwiartkę jabłka Gryzak-siateczka jest the best! Żadne tam słoiczkowe jabłko czy tarkowane- myję, obieram, wkładam w siateczkę i Mały ma zajęcie na dobre 30 minut. A jaki przy tym szczęśliwy! Juto dam mu marchewkę, a w przyszłym tygodniu brokuła lub ziemniaczka.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wróciłam od mamuśki po 21
Mam oferty pracy i to dwie Projektowałam kiedyś nalepki dla kibiców piłki nożnej. I klub MMA zaproponował mi żebym zaprojektowała im koszulkę klubową
Druga oferta to korepetycje z angielskiego dla dziewczynki z 2 podstawówki. Z angielskiego zawsze byłam dobra, ale muszę sobie przypomnieć co i jak. 20 zł/h piechotą nie chodzi
wspaniale!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No i pochwalę moje dziecko Jak się mu powie "kto tu rządzi?" to wali ręką w stół i warczy, a jak się mówi "przybij piątkę" to wyciąga wyprostowaną dłoń do przybicia
wow! dla Fabisia

Cytat:
Dziewczyny!
Patrzcie załącznik!
Przed chwilą robiłam
Aaaaaa! Gratuluję!:ro za:

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

edit. zieniłam avka
śliczny!

Cytat:
Irmusia, widzę, że Ty też masz częste pobudki w nocy. Ja się już do tego przyzwyczaiłam, co nie znaczy, że to lubię. U nas to chyba jest przez ulzależnienie cycowe...

Dziewczyny karmiące piersią, czy pijecie kawę?
Ja piję codziennie jedną już od jakiegoś czasu. Czytałam i czytałam i niby można, małej nic po niej nie jest a ja i tak miewam wątpliwości.
ad1. No u nas jest teraz lepiej i mam nadzieję, ze tak zostanie. Karmię Małego na śpiocha około 23 i budzi się koło 4 rano i zostaje już u mnie w łóżku. Wstajemy ostatecznie około 9.

ad2. Piję 2 dziennie. Piłam całą ciążę, więc L jest przyzwyczajony
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:48   #2391
Maciejka__
Zakorzenienie

R. chyba męczą ją ząbki. Dałam połowę dawki pedicetamolu, bo była głodna, płakała, a nie jadła nawet po dentinoxie i masażu dziąseł. W końcu zjadła, trochę pospała i już płacze.
Stary 2012-12-19, 20:57   #2392
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Moja mala wlozyla dzis nozke do buzki i tak lezy teraz i caly czas robi. nawet smoczek jej nie potrzebny. Bylismy dzis u ortopedy z mala i bioderka sa juz oki. nie musimy juz malej pieluchowac.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

Nie byliśmy jednak u teściowej Tak się dzień ułożył, że małż był zagoniony, a popołudniu pojechał do pracy. Za to obgadaliśmy sprawę i powiedział, że to on powie wszystko teściowej Nie wiem jeszcze kiedy, ale jak już będziemy "po" to dam znać, jaka była jej reakcja

Leoś dziś zjadł ćwiartkę jabłka Gryzak-siateczka jest the best! Żadne tam słoiczkowe jabłko czy tarkowane- myję, obieram, wkładam w siateczkę i Mały ma zajęcie na dobre 30 minut. A jaki przy tym szczęśliwy! Juto dam mu marchewkę, a w przyszłym tygodniu brokuła lub ziemniaczka.
Najważniejsze, żebyście mieli czyste sumienie, że zrobiliście wszystko co mogliście- przez wzgląd na Leosia. Na resztę i tak nie macie wpływu.
Co do gryzaczka to chyba też w końcu kupię.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:01   #2393
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
a to szatkę i świecę nie powinni kupić chrzestni?
Ja zamówiłam sama, ale chrzestna mnie pytała, czy ma coś kupować. Jak będą bardz chcięli, to mogą się zrzucić. Jak 12 lat temu byłam chrzestną u niej, to nie miałam pojęcia, że powinnam przywieźć coś poza prezentem, więc nie oczekuję rewanżu.
Na ofiarę dałam 100 zł i jeszcze będę płacić fotografowi. Okazało się, że jakiś przed każdym weekendem dzwoni i pyta, czy będą jakieś śluby albo chrzty. Mi to pasuje.

Na moich udach i z moim kciukiem w roli gryzaka jest ok. Gorzej, że zaraz zgłodnieje.
Stary 2012-12-19, 21:02   #2394
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
R. chyba męczą ją ząbki. Dałam połowę dawki pedicetamolu, bo była głodna, płakała, a nie jadła nawet po dentinoxie i masażu dziąseł. W końcu zjadła, trochę pospała i już płacze.
Nas też mamy ząbkowanie- nic nie działa. Ale widzę już te 2 kreski 2 dwójek, więc może to się w końcu skończy, bo już oboje z małżem mamy zapałki w oczach.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:14   #2395
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nadia przekręca się na brzuszek, czasem od razu na plecki. Łapie stopy, jeszcze nie bierze ich do buźki. Czasem sobie pogada. Miewa dni, że gada/śpiewa chętniej, a czasem prawie wcale. Mocno się podnosi.
A dziś równo ma 5 m-cy.

Cytat:
Szybko sie udało to fakt - w 2 cyklu starań !
tylko pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć dziękujemy za kciuki

A więc....niedosłuch nadal jest na poziomie 40/45 db na oba uszka, według Pani przeprowadzającej badanie reakcja na fale jest trochę opóźniona co według niej wskazuje na problemy laryngologiczne , które można spokojnie naprawić . , a nie bezpośrednio problem ze słuchem i niedosłuch. W piątek będę miała 100% interpretacje wyników przez audiologa , więc wtedy będę wiedziała więcej .
Mała strasznie płakała przy przyklejaniu elektrod , nakładaniu żeli, usuwaniu zanieczyszczeń itp......najgorsze przed nami bo muszę małej zdjąć je, a raczej zerwać co powoduje wielki ryk i grochy lecące z oczu moje maleństwo POtem zjadła ale długo nie chciała zasnąć , ale po wielu mękach udało się , byliśmy tak 2,5 godziny
no to świetnie

Cytat:
Ja ostatni rzadko pisze bo porządki na święta mnie pochłaniają plus szal zakupów przed świętami. Ostatnie zakupy( ja już kupuje malej ubranka na lato jesień, bo jak wrócę do pracy to będzie z tym ciężej):
świetne zakupy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A ja byłam dzis u ginki na wizycie popołogowej Powiedziała, ze nie widać żebym rodziła
ooo to super!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:14   #2396
houserka
Rozeznanie

Cytat:

z tego wynika, że tż powinien ją więcej karmić, aaa przypomniał mi się sen, że Twój Tż wszedł na nasze forum i zamieścił filmik na youtube w którym mówi do kamery, że on dużo Ci pomaga przy małej, a Ty jesteś niesprawiedliwa, że tak mówisz o nim,...coś w tym stylu

to chyba będzie najmłodsza, ale w kontaktach z wieloma dziećmi ma już doświadczenie

podałam małej syrop na kaszel Sinecod - piszą,żeby skonsultować z lekarzem, ale może jej nie zaszkodzi skoro nie jest na receptę...
Stary 2012-12-19, 21:17   #2397
pumas
Zakorzenienie

Irmusia, miałam kupić tę siateczkę, ale czy ona faktycznie się sprawdza? Widzę, że tak, ale jak się tego używa? Ja małej daję normalnie ćwiartkę do łapki i sobie je...
Stary 2012-12-19, 21:19   #2398
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Phdwao, ups

Trzymaj się i ćwiczymy ćwiczymy

Cytat:

Cytat:
bidulka...
Stary 2012-12-19, 21:20   #2399
pumas
Zakorzenienie

Houserka, czyżbyś miała obsesję na temat mojego tż? :P już nic nie powiem!!!!!!!!
A wiesz, że nie będzie najmłodsza? Jutro może tak, ale w marcu nie, bo najmłodsze dziecko ma skończone 4 miesiące....A ona będzie mieć 8
Stary 2012-12-19, 21:26   #2400
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Irmusia, miałam kupić tę siateczkę, ale czy ona faktycznie się sprawdza? Widzę, że tak, ale jak się tego używa? Ja małej daję normalnie ćwiartkę do łapki i sobie je...
ja ją kupiłam przed weekendem i za pierwszym razem z zacięciem ssała tą siateczkę, a teraz nie bardzo, znudziło jej się... normalnie wkładasz jabłko (lub coś innego)w siatkę, zakręcasz i wysysa się przez dziurki ... bleee

a obsesji nie mam, tylko mi się po prostu często śnią głupoty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości