MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 09:35   #3121
czarny flamaster
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

ps. i mnie dosięgła moc glukozy ... ehhhh... idę 27.12 na 7:30
kurde po waszych opowieściach mam taaaaakiego stracha!!!
Więcej strachu niż to jest warte, serio. Też spodziewałam się nie wiadomo czego, a poszło gładko. Pielęgniarka i tak powiedziała mi, że migiem się z tym uporałam, bo łykłam to raz dwa. Jeśli będziesz siedzieć i myśleć "Bleeee....jakie to niedobre, nie dam rady, nie uda się", to będziesz si męczyć. Weź sobie książkę czy gazetę i czas szybko zleci. Ja czytałam Potter`a

Posprzątałam mieszkanie, znów, bo stwierdziłam, że skoro w weekend biorę się za pieczenie, to będę mieć to już z głowy. A tak to ni teściowie, ni szwagierka, która ma przyjechać z mężem mnie nie zaskoczą , buahaha Zastanawiam się też czy wybrać się po wyniki z krwi, ale strasznie mi się nie chce, lenistwooooo....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:43   #3122
corka_rosy
Wtajemniczenie

A chciałam Wam jeszcze pokazać Tajgę, zwaną też pieszczotliwie Tajeczką lub Tajgerem W swojej ulubionej zimowej scenerii.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2754.jpg (118,6 KB, 8 załadowań)

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:47   #3123
mariolci
Rozeznanie

a ja mam teraz taki problem , że gin zaleciłąmi żelazo "sorbifer durules" i strasznie źle sie po nim czuje, ale tylko przez jakieś pół godziny do godziny, a mianowicie mam bóle brzucha jelitowo zołądkowe, jest mi starsznie niedobrze i słabo i czytałam ze niktórzy po nim tak mają, gdybym siedziała w domu to spoko bo na ten zcas bym się położyła al w pracy to meczarnia, dobrze ze mam warunki spoko miare ze jak mi źle i słabo to ide do innego pomeiszczenia i tam odpoczywam chwile, ale czy Wy tak macie mamuśki zażywajace zelazo?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:49   #3124
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej laseczki. Wlasnie siedze w kolejce do banku tylko 5 osob przede mna wiec mam nadzieje ze szybciej pojdzie

Dzien zaczol sie mile. Pan kierowca w busie poczekal na mni az sie doturalm pod mini gorke. Ale dla wiekszego efektu - trzymalam sie za brzuch, a co sie bede hahah.

Wiec zycze milego dalszego dnia wszystkim

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:56   #3125
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !

za skończone tygodnie !

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kurcze szczerze Wam powiem, że mam dwóch cukrzyków w domu, zaliczamy dwie różne poradnie i szkolenia i naprawdę po raz pierwszy słyszę żeby samo przejście się, czy zejście bądż wyjście schodami miało obniżyć cukier jakby to byl spacer dosyć długi, bądz kilka rundek po wieżowcu to owszem, ale tak

http://www.we-dwoje.pl/ogtt;dttg;-;d...ykul,9876.html

Strona dupiana ale źródła ok, i też piszą

Po obciążeniu glukozą, przez 2-3 godziny należy pozostać w spoczynku w pozycji siedzącej – od rozpoczęcia wypijania glukozy należy zacząć mierzyć czas.

Źródła:
J. Daniluk, G. Jurkowska, Zarys chorób wewnętrznych dla studentów pielęgniarstwa, Czelej, Lublin 2005
Ewa Jagielińska - Kalinowska, Małgorzata Bernas, Zofia Szczeklik - Kumala, Część II Prewencyjne ukierunkowanie diagnostyki cukrzycy. Kryteria i metody rozpoznawania cukrzycy uwzględniające nowe postulaty prewencji powikłań, Przewodnik Lekarza 4/2003

A ogólnie to myślę, że w tym wypadku lekarze i pielęgniarki wiedzą lepiej, w końcu naprawdę akurat byłoby im wszystko jedno czy pacjentka siedzi w domu czy w poczekalni, dodatkowo skoro część babeczek ma zawroty głowy czy wymioty lepiej być na oku niż siedzieć np samej w domu. Także wd mnie nie ma co kombinować jak koń pod górę. Co innego szkolenie dotyczące życia z cukrzykami, a co innego, szkolenie dotyczące doustnego testu tolerancji glukozy, czy na takim też byłaś ?

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A chciałam Wam jeszcze pokazać Tajgę, zwaną też pieszczotliwie Tajeczką lub Tajgerem W swojej ulubionej zimowej scenerii.
Piękność i fajne imię Tajga !

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a ja mam teraz taki problem , że gin zaleciłąmi żelazo "sorbifer durules" i strasznie źle sie po nim czuje, ale tylko przez jakieś pół godziny do godziny, a mianowicie mam bóle brzucha jelitowo zołądkowe, jest mi starsznie niedobrze i słabo i czytałam ze niktórzy po nim tak mają, gdybym siedziała w domu to spoko bo na ten zcas bym się położyła al w pracy to meczarnia, dobrze ze mam warunki spoko miare ze jak mi źle i słabo to ide do innego pomeiszczenia i tam odpoczywam chwile, ale czy Wy tak macie mamuśki zażywajace zelazo?
ja nie łykam, więc nie doradzę !
Stary 2012-12-20, 09:59   #3126
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam teraz taki problem , że gin zaleciłąmi żelazo "sorbifer durules" i strasznie źle sie po nim czuje
A nie możesz brać na noc przed snem?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej laseczki. Wlasnie siedze w kolejce do banku tylko 5 osob przede mna wiec mam nadzieje ze szybciej pojdzie

Dzien zaczol sie mile. Pan kierowca w busie poczekal na mni az sie doturalm pod mini gorke. Ale dla wiekszego efektu - trzymalam sie za brzuch, a co sie bede hahah.
Ty to jesteś aparatka

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:02   #3127
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Z racji, że prawie nic nie mam do sprzątania, tylko kurze zetrę jak co dzień, to pieczemy dziś z Julcią ciasteczka reniferki
ja też zamierzam je dziś zrobić..
a powiedz mi w czym będziesz je przechowywać?

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

ja za to ostatnio jakoś wcale nie mam ochoty na jedzenie a juz na mięso wogole zaglądam po szafkach i lodówce szukam co by tu zjeść ale nic mnie nie kusi i odchodze z niczym

a u mnie dziś równo 29 tydzień czyli powoli wchodzimy w tą magiczną 30-stke zostało 77 dni
co do mięsa mam to samo, sam zapach mnie odrzuca.. w ogóle w tej ciąży nie mam apetytu..
i za tygodnie..

Cytat:
a i nie pochwaliłam się! mama ostatnio przechodziła obok sh i kupiła mi TAAAAAAAKIE cudne rzeczy ciążowe spodnie, tuniki (3x), sukienkę i sweterek! zaraz, next, h&m i coś tam jeszcze trzy rzeczy z metkami, za całość zapłaciła 52zł ... jeszcze tylko muszę dorwać jakiś normalny płaszcz zimowy za NORMALNĄ cenę i jestem ubrana do 9tego msc ciąży jak nic
super mama..
i fajnie, że operacja szwagra się udała i takie dobre wiadomości dostaliście..

dzień dobry..
my powoli wstajemy.. trzeba śniadanko zrobić, tabletki łyknąć, poprasować nastawić obiad i piec ciacha..
cały plan na dziś..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:04   #3128
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Kurcze szczerze Wam powiem, że mam dwóch cukrzyków w domu, zaliczamy dwie różne poradnie i szkolenia i naprawdę po raz pierwszy słyszę żeby samo przejście się, czy zejście bądż wyjście schodami miało obniżyć cukier jakby to byl spacer dosyć długi, bądz kilka rundek po wieżowcu to owszem, ale tak
wydaje mi się, że życie z cukrzycą a test obciążenia glukozą to 2 różne bajki. przy obciążeniu raz, że lepiej być na miejscu w razie zawrotów głowy, wymiotów czy innych niepożądanych objawów, w końcu większość z nas pije ją po raz pierwszy i nie mamy pojęcia jak na nią zareagujemy. mnie tak zmuliło po jakimś czasie, że bałabym się wsiąść do samochodu mimo, że miałam 5-10 min drogi do domu. poza tym tu każde zakłócenie ma znaczenie. ja tam wolałabym się potem nie zastanawiać czy wynik mam w normie bo się przeszłam i trochę spadł czy po prostu taka moja natura i byłby dobry nawet gdybym siedziała, itp, itd.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja mama zaoferowała kupno wózka wybrałam sobie TUTKA GRANDER - z tego co widziałam ktoś go polecał?
ja byłam nim zachwycona dopóki nie dowiedziałam się, że nie ma rozkładanej na płasko spacerówki. dla mnie jest to nie do przeskoczenia i wolę wózek który mniej mi się podoba a spełni te kryteria niż ten. mimo wszystko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:15   #3129
scarlett26
Zakorzenienie

Badania laboratoryjne. Oznaczanie stężenia glukozy we krwi

dr hab. med. Bogdan Solnica
Zakład Diagnostyki Katedry Biochemii Klinicznej Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie
Data utworzenia: 16.06.2011
Ostatnia modyfikacja: 16.06.2011
Opublikowano w Medycyna Praktyczna 2011/05

Do celów diagnostycznych - badań przesiewowych i rozpoznawania cukrzycy oraz stanów przedcukrzycowych - należy oznaczać stężenie glukozy w osoczu krwi żylnej. Badania te mogą być wykonywane wyłącznie w laboratoriach, gdzie jakość analityczna oznaczeń glukozy jest poddawana systematycznej kontroli, a całkowity błąd takiego oznaczenia nie przekracza 8%. Zgodnie z zaleceniami Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (PTD) kryteriami diagnostycznymi cukrzycy są następujące stężenia glukozy w osoczu krwi żylnej:
1) glikemia na czczo >=126 mg/dl (7,0 mmol/l) stwierdzona 2-krotnie
2) glikemia w 120. minucie doustnego testu tolerancji glukozy (oral glucose tolerance test - OGTT) >=200 mg/dl (11,1 mmol/l)
3) glikemia przygodna (przy występowaniu objawów znacznej hiperglikemii) >=200 mg/dl (11,1 mmol/l).
Do rozpoznania cukrzycy wystarczy spełnienie jednego z tych kryteriów.
Prawidłowa glikemia na czczo mieści się w przedziale 60-99 mg/dl (3,3-5,5 mmol/l). Stężenie glukozy na czczo 100-125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) nazywa się nieprawidłową glikemią na czczo (impaired fasting glucose - IFG). Jest to drugi obok nieprawidłowej tolerancji glukozy (im pair - ed glucose tolerance - IGT) stan przedcukrzycowy (pre-diabetes). Nieprawidłową tolerancję glukozy rozpoznaje się na podstawie glikemii w 120. minucie OGTT wynoszącej 140-199 mg/dl (7,8-11,1 mmol/l).

Czy po cukrzycy ciężarnych większe jest ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2?

Ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 u kobiet z cukrzycą ciężarnych - przegląd systematyczny
Omówienie artykułu: Bellamy L. i wsp.: Type 2 diabetes mellitus after gestational diabetes: a systematic review and meta-analysis.
Lancet, 2009; 373: 1773-1779
Data utworzenia: 12.11.2009
Ostatnia modyfikacja: 12.11.2009
Opublikowano w Medycyna Praktyczna 2009/10

Opracowali: lek. Ewelina Baczyńska, dr med. Małgorzata Bała, prof. Roman Jaeschke MD MSc

Wnioski: U kobiet, u których w czasie ciąży występowała cukrzyca ciężarnych, stwierdzono zwiększone ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 po zakończeniu ciąży. Według autorów świadomość zwiększonego ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2 po cukrzycy ciężarnych może pomóc zmotywować kobiety i lekarzy do stosowania odpowiedniej profilaktyki, zmiany stylu życia, diety lub farmakoterapii w celu uniknięcia lub opóźnienia rozwoju choroby.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

I ze strony laboratorium http://www.badaniekrwi.net.pl/test-d...zenia-glukoza/

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:17   #3130
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
A nie możesz brać na noc przed snem?

biore to zelazo 2x dziennie, takze na noc tez biore a zcasami potem w nocy istne szaleństwo jelitowe ://///

Stary 2012-12-20, 10:21   #3131
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

a monicca1989 pisała jak po wizycie ? czy mi umknęło ?
Stary 2012-12-20, 10:26   #3132
myaja
Rozeznanie

aaaaaaa... Szwagier już dziś wychodzi ze szpitala!!!
Lekarz doszedł do wniosku, ze nie ma go co trzymać jak się mu nic nie dzieje, a z ręką można zdrowieć w domu a nawet należy
jednak z biodrem byłby problem bo nogę trzeba 'rozchodzić' a z ręką można spokojnie w domu

a z new'sów ... dostałam 650zł zapomogi socjalnej... miał być wózek dla Małej ale pralka się zepsuła na amen ... więc kupujemy na spółkę z rodzicami coś nowego i 600zł popłynie ... mieszkamy razem i razem robimy pranie więc doszliśmy do wniosku, że trzeba się złożyć tym bardziej, że wiadomo, że najbliższe min. 2/3 lata bd mieszkać razem... a u nich teraz z kasą też ta se-se bo kredyt spłacają na wymianę okien w domu...

może więc polecić coś fajnego, niedrogiego a mega wytrzymałego - jak niegdyś sławienna frania!!!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:26   #3133
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

i po glukozie
nie było tak źle na skierowaniu miałam napisane: test obciążenia glukozą 75g więc myślałam, że będą pobierać po godzinie i po dwóch (i chyba tak też gin mówił) ale pobierali tylko po dwóch. wody nie można było pić ale za to pozwolili jechać do domu, tylko najpierw musiałam zaczekać żeby zobaczyli jak się będę czuła jak glukoza będzie się wchłaniała. Co do czego stwierdziłam, że już nigdzie nie będę szła i przesiedziałam w laboratorium. Była jeszcze jedna laska na krzywą i jakiś facet i oni sobie wyszli od razu.. zapłaciłam 10zł

Płyn da się wypić, najlepszy nie jest ale ok, troszkę się poodbijało i potem spokój, więc dziewczyny które jeszcze tego nie miały- nie martwcie się, gładko pójdzie
Stary 2012-12-20, 10:28   #3134
achna79
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie

Dobry tydzień zajęło mi przeczytanie z grubsza Waszych wypowiedzi ale w końcu jestem na finiszu. Udało mi się Was nadrobić
Faktycznie muszę przyznać, że "gaduły" z Was niesamowite ale bardzo przyjemnie i szybko się Was czyta.

I ja zaliczam się do przyszłych mamuś. Obecnie 23 tydzień leci.
I stwierdzono u mnie cukrzyce ciążową. Ja wcześniej piłam glukozę (po 2h miałam 145) bo mojemu gin nie spodobał się wcześniej jeden wynik z krwii.
Też mi na badaniu kazano siedzieć bez ruchu, właśnie po to żeby wynik był wiarygodny. Gdybym spacerowała to spaliłabym trochę cukru.

I tak się teraz bujam z glukometrem i jedzeniem o wyznaczonych porach. Jest to trochę upierdliwe. I to kłucie się 4 razy dziennie i 6 posiłków dziennie. Ale jakoś daję radę. Najważniejsze, że póki co wymigałam się od insuliny i wystarcza sama dieta. Jedyny plus/minus to taki, że chudnę. Na tej diecie nie jest się w stanie nic utyć. Na szczęście maleństwo rośnie prawidłowo. Waga i wielkość w normie.

No i teraz święta ... to będzie najgorszy okres. Już w sumie jest. Tyle w sklepach czekoladowych Gwiazdorków, kalendarze adwentowe . Serniczki, makowce ehh, nawet karp w panierce mnie ominie Będzie rybka pieczona w folii

No nic dosyć tego narzekania. Czasem jak cukier niski to zaszaleje i zjem małego banana, a nawet i dwie kostki czekolady się zdarzyły

Jedna z Was dopiero czeka na wizytę w poradni diabetologicznej, a póki co ma sama trzymać dietę, więc jeśli masz ochotę się czegoś więcej dowiedzieć na temat cukrzycy ciążowej daj znać. Byłam na mini szkoleniu i coś niecoś już wiem. Podzielę się z Tobą informacjami.

A tymczasem miłego dnia życzę i pozdrawiam Was serdecznie
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:29   #3135
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

ehhh pospalam dzisiaj, i wstalam dopiero o 9:30
ojjj pracowity tydzien za nami i przed nami, i czas nas tez blokuje, gdyz maz wraca dopiero o 17-18 z pracy, male rzeczy juz poskrecalam, ale meble musi juz maz montowac... stawianie mebli do najlatwiejszych nie nalezy.. tzn. zlozyc to nie problem, ale pozniej pojawiaja sie schody, bo podloga krzywa, sciana krzywa, meble musza stac prosto, trzeba je zamontowac na scianie, a tu cos nie pasuje... tam tez... no ale powoli do przodu.. na swieta wyjezdzamy do tesciowej, wiec syf w mieszkaniu moze zostac

a dzisiaj mam labe, gdyz poskrecalam juz wszystko, co mozliwe ... ale zajecie zawsze sie znajdzie.. moze upieke jakies ciasteczka?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja byłam nim zachwycona dopóki nie dowiedziałam się, że nie ma rozkładanej na płasko spacerówki. dla mnie jest to nie do przeskoczenia i wolę wózek który mniej mi się podoba a spełni te kryteria niż ten. mimo wszystko.
no wlasnie spacerowka musi byc rozkladana na plasko, bo pozniej okaze sie, ze musimy kupic nowy wozek
dziecko w gondoli spedza max. do 6 miesiecy, pozniej rozkladana na plasko spacerowka to kryterium obowiazkowe (tak mi przynjamniej doradzano )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-12-20 o 10:30
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:32   #3136
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Wink Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

corka_rosy hehe wiem zem aparatka podobnoz od urodzenia ja akurat mam taka kurtke ze z daleka nie widac zem brzuchata a tam trza bylo dobre 150 metrow podturlac sie ;-) ale dalam rade - nawet miejscowke siedziaca posiadalam co u mnie na tej linii w godz do 10 jest to wreczn niezmoliwe.

W banku poszlo o dziwo bardzo szybko

Z racji tego po drodze zachaczylam o "rimii" i kupilam wobie Megq Pysznego Marecpanowego Batonika - trza dbac o dzidzie szczegolnie ze dzis do 19 siedzimy w pracy buuuuu.

Aaaa no i mnie tez czeka Glukoza. Wlasnie dzis siostra bedzie mnie zapisywala na wizyte bleeee. Tym oto akcentem zakoncze moje wypociny

Lece zmienic ciuszki na robocze i od 11 start ...!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 10:35   #3137
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

achna79 to jesteś bardzo dzielna, że nadrobiłaś, witamy

Moderna dobrze, że się odezwałaś, bo się zastanawiałam co u Ciebie, a jak zatoki ?
Stary 2012-12-20, 10:37   #3138
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
a u mnie dziś równo 29 tydzień czyli powoli wchodzimy w tą magiczną 30-stke zostało 77 dni

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta
Ja tylko na chwilę, bo zaraz spadam na trochę do pracy (ogarnąć swoje graty i pogadać z ludźmi).
Piszę, bo miałam dziś fajowy sen Śniło mi się że byłyśmy u Sorceresss na chacie w Krakowie. Siedziałyśmy w małym pokoiku, jakoś tak bardzo dużo nas było, wywaliłyśmy brzuchy do góry, wcinałyśmy pyszne ciasto i oczywiście gadałyśmy jak najęte Ale było fajnie

No to miłego dnia

PS. Sorceresss miałaś pyzatą buzię, jasne blond włosy i urocze kędziorki

Cytat:
Dziękuję
Co za dziady, akurat przed świętami takie akcje :/
no niestety :/

Cytat:
śliczna!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja też zamierzam je dziś zrobić..
a powiedz mi w czym będziesz je przechowywać?
w pojemniku metalowym i na paterze na stole
Stary 2012-12-20, 10:42   #3139
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Moderna dobrze, że się odezwałaś, bo się zastanawiałam co u Ciebie, a jak zatoki ?
a dziekuje, nawet dobrze
bole zatok i glowy minely, wydzieliny tez mniej.. ale to trzeba sie liczyc z ok. 2 tygodniami kuracji, ale mysle, ze jestesmy na dobrej drodze
Stary 2012-12-20, 10:46   #3140
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Wiec zycze milego dalszego dnia wszystkim

Cytat:
może więc polecić coś fajnego, niedrogiego a mega wytrzymałego - jak niegdyś sławienna frania!!!
ja Ci mogę powiedzieć czego na pewno nie kupuj- ja mam Idesita, w domu sprawdzę jaki model dokładnie ale to jest taka porażka, że aż szkoda gadać. Nie mogę się doczekać aż się rozwali

aha miałam jeszcze napisać, że dopiero jak ostatnio pisałyście że robicie badania w jakiejś diagnostyce to zwróciłam uwagę jak to moje laboratorium się nazywa i nazywa się Diagnostyka ale z tego co widzę to więcej płaciłyście za glukozę, ciekawe od czego to zależy.
A miałyście też pobieraną krew z palca? Bo mnie najpierw ukuli w palucha, zeby zobaczyć "czy mogą mnie obciążać", wyszło 80 i wtedy wzięła z żyły i dała piciu.
A tak poza tym to byłam miło zaskoczona, bo pielęgniarki parę razy wychodziły na korytarz pytać jak się czuję i jakaś pani jak wychodziła z badań pożyczyła mi pomyślności
Stary 2012-12-20, 10:52   #3141
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witam mamusie!

Dziś pełne 27tc, III trymestr się rozpoczął

Cytat:

witam sie i ja

za 9 godzin wizyta!!!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 11:04   #3142
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek!

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o sylwka, odmówię tych obcych, bo ani nie chcę mieć masy ludzi w domu, a tym bardziej takich co nie znam. A poza tym jestem w ciąży i wolno mi marudzić hehe Niech sobie szukają innego jelenia co ich przyjmie całą ekipą na domówkę

Wrzucam Wam zdjęcie mojego tygrysa bengalskiego
Powiem Ci, że rok temu organizowaliśmy party sylwestrowe i było sporo obcych ludzi i nie narzekam Każdy przyniósł i uszykował swoją działkę... Było wesoło i śmiesznie, mimo, że z niektórymi osobami nie zamieniłam ani jednego zdania (prócz noworocznych życzeń). Nie taki diabeł straszny jak go malują - a za to będziesz mieć spełniony dobry uczynek, że przygarnęłaś biednych w potrzebie I nikt Ci nie zarzuci, że świrujesz w ciąży

Fajny psiak

Cytat:
wczoraj byliśmy u Szwagra, jest po operacji, która przebiegła bardzo dobrze i najwazniejsze lekarz operujący calkowicie wykluczył nowotwór kości
super

I szkoda, że z mężem i bankiem taka kiszka

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Piszę, bo miałam dziś fajowy sen Śniło mi się że byłyśmy u Sorceresss na chacie w Krakowie. Siedziałyśmy w małym pokoiku, jakoś tak bardzo dużo nas było, wywaliłyśmy brzuchy do góry, wcinałyśmy pyszne ciasto i oczywiście gadałyśmy jak najęte Ale było fajnie

PS. Sorceresss miałaś pyzatą buzię, jasne blond włosy i urocze kędziorki
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ale Sorceress jest chyba brunetką
o jak miło

Zgadza się prawie wszystko To, że się u mnie je ciasto, siedzi z brzucholem na wierchu i gada, gada, gada.... jestem blondynką Ale buzię mam raczej normalną no i włosy lekko falowane...
A może to był sen proroczy i za 1,5 m-ca będę pucusiem na buzi i akurat sobie strzelę loczki na głowie....

Cytat:
super imię dla takiego psa i jak się pięknie prezentuje!

Cytat:
a ja mam teraz taki problem , że gin zaleciłąmi żelazo "sorbifer durules" i strasznie źle sie po nim czuje
jem to samo żelazo i nie mam problemów z brzuchem.... ale.... staram się stosować do zaleceń spożywania... czyli nie mieszać z posiłkami takimi, a takimi... to bardziej chodzi o kwestię wchłaniania się żeleaza, ale może coś jest na rzeczy....

Cytat:
ja również nie widziałam jej relacji....

Ah! Przebasowałam 100dniówkę!!! Dzisiaj już tylko 99 zostało....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-12-20 o 11:14
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 11:08   #3143
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
ide dziś ubierac choinke do mamy
tylko od rana mi się brzuch stawia i zaczynam się niepokoić

Cytat:
Mi pozwoliła babka w przychodni iść do apteki ale gin powiedział że właśnie chodzenie spala. Może nie spali dużo ale np. jak masz troche ponad normę to może Ci spalić do normy czyli wynik sfałszowany

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Dziś pełne 27tc, III trymestr się rozpoczął
wspaniale! a to skończone 27 czy zaczęte ?

Cytat:
oo będziemy odliczać niedługo

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no wlasnie spacerowka musi byc rozkladana na plasko, bo pozniej okaze sie, ze musimy kupic nowy wozek
dziecko w gondoli spedza max. do 6 miesiecy, pozniej rozkladana na plasko spacerowka to kryterium obowiazkowe (tak mi przynjamniej doradzano )
oczywiście że tak! u mnie ty zdyskwalifikowało Espiro, przecież całe wakacje dzidziuś będzie spał na spacerach w wózku, a często już 4 miesięczne dzieciaczki nie mieszczą się w gondoli i co wtedy? na rękach?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 11:13   #3144
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie

I ja zaliczam się do przyszłych mamuś. Obecnie 23 tydzień leci.
witaj

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
w pojemniku metalowym i na paterze na stole
czyli do świąt w pojemniku metalowym?
Bo ja się boję, że jak od razu położę na stół to 1. zeschną, a 2. świąt nie doczekają..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

za 9 godzin wizyta!!!

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 11:15   #3145
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
wspaniale! a to skończone 27 czy zaczęte ?
Pełne 27, jutro zaczynam 28tc (27 +1) )

Chyba od wczoraj już mi kalkulator III trym pokazywał, aż się zdziwiłam, że tak ten czas leci. Jeszcze trochę i na porodówkę Chociaż....byle do 21 marca

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 11:20   #3146
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
nie nie pisała, ja też czkekam na wieści on Niej

Stary 2012-12-20, 11:35   #3147
klementyna1
Zakorzenienie

Witam się z Paniami. Nie było mnie 1,5 dnia i wybaczcie-chyba Was nie nadrobię. Dziś miałam takiego stracha w nocy, bo budze się a tu majtki wilgotne...Już miałam stracha, ze moze wody mi się sącza, lub coś, ale chyba mały mi poprostu pęcharz przygniótł..;D Bo wody podobno sa mętnawe i mają specyficzny zapach... Oczywiscie północy leżałam i nadsłuchiwałam, czy się rusza, a on jak na złośc, ledwo drgnął co jakś czas, w końcu go pozaczepiałam i dał znac, ze wszystko ok a mama panikuje.... Zatem, albo mi pęcherz nie wytrzymł, albo to takie ataki wilgotna- jak pisałyście, ze w ciązy się zdarzają, bo od tamtej pory susza, a połózna mówiła, ze jak się sącza to pzrez jakiś czas... Za to piersi zaczynaja mi szaleć...Nie dużo, ale koszula nocna poplamiona...JA jakas dziwna jestem, czy to normalne objawy ciązowe? Pozdrawiam, wieczorem troche Was nadrobie, a teraz ejdziemy po bombki na choinkę:
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 11:57   #3148
Dragusia88
Zakorzenienie

co tu tak pusto?

jeszcze 8 godz

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 12:09   #3149
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam się z Paniami. Nie było mnie 1,5 dnia i wybaczcie-chyba Was nie nadrobię. Dziś miałam takiego stracha w nocy, bo budze się a tu majtki wilgotne...Już miałam stracha, ze moze wody mi się sącza, lub coś, ale chyba mały mi poprostu pęcharz przygniótł..;D Bo wody podobno sa mętnawe i mają specyficzny zapach... Oczywiscie północy leżałam i nadsłuchiwałam, czy się rusza, a on jak na złośc, ledwo drgnął co jakś czas, w końcu go pozaczepiałam i dał znac, ze wszystko ok a mama panikuje.... Zatem, albo mi pęcherz nie wytrzymł, albo to takie ataki wilgotna- jak pisałyście, ze w ciązy się zdarzają, bo od tamtej pory susza, a połózna mówiła, ze jak się sącza to pzrez jakiś czas... Za to piersi zaczynaja mi szaleć...Nie dużo, ale koszula nocna poplamiona...JA jakas dziwna jestem, czy to normalne objawy ciązowe? Pozdrawiam, wieczorem troche Was nadrobie, a teraz ejdziemy po bombki na choinkę:
chyba nie ma sie czym martwic, ja mam ciagle taki śluz jak woda i oczywiscie pierwsze co do głowy mi przyszło to wodyyy , ale na wizycie gin posprawdzała wszystko i że jest ok, ze to nie wody, że tak może byc taka wodnista wydzielina i tyle

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
co tu tak pusto?

jeszcze 8 godz
no pusto dziś straszecznie, pewnie mamuski robią przygotowania ostre do swiąt

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek!
Powiem Ci, że rok temu organizowaliśmy party sylwestrowe i było sporo obcych ludzi i nie narzekam Każdy przyniósł i uszykował swoją działkę... Było wesoło i śmiesznie, mimo, że z niektórymi osobami nie zamieniłam ani jednego zdania (prócz noworocznych życzeń). Nie taki diabeł straszny jak go malują - a za to będziesz mieć spełniony dobry uczynek, że przygarnęłaś biednych w potrzebie I nikt Ci nie zarzuci, że świrujesz w ciąży
ja to czasami takie imprezy robiłam ale do 10 osób,a teraz to odpadam zdecydowanie, moze gdybym do pracy nie chodziła to by mi sie chciało coś organizować ale w tym roku o nieee impry odpadają po prostu jakaś kiepskawa sie zrobiłąm, nawet na swieta mi sie nie chce nigdzie jechać

Stary 2012-12-20, 12:22   #3150
Malpka
Zakorzenienie

ja jakoś mam dziś kiepsakwy humor i jakoś tak mi ogólenie kipsko
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości