|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Dokladnie! ja juz sie gubię, a przecież nie moge siedzieć cały dzień na forum i śledzić wszystko
![]()
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...ciezarnej.html
Tak sobie czytam ten ranking i dochodzę do wniosku, że w sumie mają rację Mnie najbardziej drażnią pytania czy minęły mi dolegliwości, jak się czuję (w pracy słyszałam to codziennie od każdej osoby, jakby wszyscy czekali aż źle się poczuję ), na co mam ochotę (słodkie czy słone), no i oczywiście określanie płci dziecka po urodzie matki lub kwestia imienia. Rodzinne imprezy się zbliżają więc będzie chyba tego więcej ![]() Mierzyłam sukienki, o których myślałam by włożyć w te święta. Wcisnęłam się! Tylko mąż stwierdził, że mam za duży biust i powinnam go ukryć Taaaaa......chyba pod pachą No, ale brzuszek w takiej jednej wyglądał meeeega sexy
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Może uda mi się was nadrobić ale myślę, że to będzie dopiero w sobotę teraz muszę iść jeszcze poodkurzać a to już po 22 ja nie wiem ale dzisiejszy dzień to mi uciekł a jutro też bedzie podobnie. Aaa i jutro wycieczka po choinkę bo dziś brakło czasu ![]() Przed chwilą skończyłam sprzątać u jeżyka. A wcześniej sprzątałam pomieszczenie gdzie będzie garderoba meble czekają ale umowiłam się z panami po nowym roku żeby już wgrudniu bałaganu nie robić, I jak sprzątałam okazało się że leżał kawalek trutki i pies mi zjadł więc w domu sajgon bo wet powiedział że to malutka ilość i dać mu coś by zwymiotował i witamine k to musiałam do apteki jechać i nie wiem kiedy zrobiła się 22. Miłej nocki kochane Ja się rozkładam bo dziś mała cały dzień tak świruje A wczoraj skończyłam 22 tydzień ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- czarny flamaster normalnie kocham cie Idę ją odszukać i przymierzyć Dzięki Kochana |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój teraz dostał wypłatę 40% mniejszą, bo dowalili mu 32% podatku Co do pracy to trzymam by było dobrze osobiście polecam Jelp
|
|
|
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie po wizycie wszystko ok
![]() Przez te skucze (twardnienia/stwiania macicy) musze zwiększyć dawke fenoterolu do 3x1/2 ale nie dziwi mnie to bo miałam bardzo małą, z reguły taką dawke dostaje się na start ![]() Wymaz wyszedł czysty Cytat:
dobrze ze narazie chodze w 2 parach leginsow i 3 swetrach na krzyż bo inaczej bym oszalała moja siostra dostała 2 lata temu ciśnieniomierz na gwiazdkę bo była w ciąży i teraz ja z niego korzystam ![]() Cytat:
![]() co do ciśnienia to mi w szpitalu powiedzieli że powyżej 140/90 jest groźne i trzeba do nich przyjechać... w szpitalu miałam 140/80 i dali mi dopegyt 2x1 tabl ale że ciśnienie mi malało to kazali zmniejszać i brałam 3 dni po pół tabletki a potem nic i teraz nie mam powyzej 110/70 ale u mnie to efekt białego fartucha bo u gin tez mam 120/80 a dziś miałam 130/80. w domu nigdy powyzej 110/70 ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo są takie co mają 0 postów kochana! Ja też zaraz do wyrka, bo przed 7:00 trzeba wstać, Julkę ogarnąć i do przedszkola zaprowadzić
|
|
|
|
#3097 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytę Ja też łykam żelazo już od 3 miesięcy, raz dziennie, ale obawiam się że teraz ginka mi zwiększy dawkę. Blehh... A jeśli chodzi o sylwka, odmówię tych obcych, bo ani nie chcę mieć masy ludzi w domu, a tym bardziej takich co nie znam. A poza tym jestem w ciąży i wolno mi marudzić hehe Niech sobie szukają innego jelenia co ich przyjmie całą ekipą na domówkę ![]() Cytat:
Piękne Cytat:
Na który kolor się zdecydowałaś?? Cytat:
![]() Mój wynik przed glukozą 60.99 po 2 h 86 ![]() Ufff posprzątałam wszystko co do mnie należało, dla tż zostały podłogi na jutro i możemy świętować ![]() Wrzucam Wam zdjęcie mojego tygrysa bengalskiego Zapomniałam przypiąc kokardki do zdjęcia i trochę koślawo kucka uczesałam. Ale i tak jest najpiękniejsza na świecie nooo to się pochwaliłam
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ide lezec bo mi plecy siada. obejrzę jeszcze 1 odc dr Housa i spac
|
|
#3099 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ostatnio 86/66.. moja gin powiedziała, że na to tylko kofeina.. która średnio mi pomaga.. ![]() Cytat:
![]() ![]() boskie.. ![]() Cytat:
![]() ![]() w końcu nadrobiłam.. idę spać.. ![]() dobranoc..
|
|
|
#3100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 22 !Cytat:
![]() Cytat:
ale tż marudzi i czasami dopadnie i zawiezie do fryzjera........
|
|
|
#3101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale skoro gin uwaza że +9 jest ok to ja się tam nie będę przejmować ![]() super że mały cały i zdrowy Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakby to byl spacer dosyć długi, bądz kilka rundek po wieżowcu to owszem, ale tak![]()
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i lece spac. do jutra moje kochane laseczki. bede dop wieczorem bo o 19 koncze i zamin sie dowloke a na zakupy trza jeszcze jechac aaaahhh
|
||
|
|
|
|
#3105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje ;*
|
|
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, moja mama zaoferowała kupno wózka
wybrałam sobie TUTKA GRANDER - z tego co widziałam ktoś go polecał? Poza tym kompletuję ciuszki dla Kuby - w tydzień kupione dwie siatki ubranek
|
|
|
|
|
#3107 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
w końcu dziś zmierzę się z glukozą idę na 7:30 na otwarcie laboratorium, żeby jak najwcześniej się załatwić woda spakowana, 3 gazety spakowane, jeszcze tylko kupić jakiegoś pączka, żeby po tych 2 godz. wciagnac i mogę iść a jak na zlość od wczoraj mam taki apetyt, że głowa mała zjadłam 3 schabowe 2 na obiad i jednego o 21:30 co by rano nie umierać z głodu ![]() jeszcze jakieś 4 godziny i będę mogła coś zjeść Cytat:
i jeszcze ta jej niby teściowa dobijała ją swoją bezdolegliwościową ciążą heh sceny z porodem też fajne ![]() Cytat:
a tekst męża uroczy ![]() możesz zacząć wielkie odliczanie
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
Dziś pełne 27tc, III trymestr się rozpoczął Wczoraj kładłam się spać i mąż przyznał mi rację, że fatalnie ostatnio sypiam, bo czuje jak się kręcę w łóżku. Jednak stwierdził "Jeszcze trochę kochanie. Teraz będzie coraz gorzej, a potem będziesz miała taki mały budzik co 2 godziny" Taaaa.....On potrafi kobietę pocieszyć. ![]() Miałam straszny sen w nocy. Śniło mi się, że zaczęłam krwawić. Założyłam szybko podpaskę aby nie ubrudzić ubrań i pojechałam do lekarza, a pani doktor do mnie "To normalne! Ma pani okres". Na co ja, że przecież w ciąży jestem, że co z maleństwem. Ale nie zareagowała
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w szpitalu miałam 1x2 potem 1/2x2 a teraz mam 4x2 i wiecej sie nie da a szkoda bo ostatnio cos mi skacze szczegolnie na drugi dzien po nerwach zmykm kochane jade do biedrony po dziadka do orzechw i czajnik i do tesco po ostatni prezent na gwiazdke dla bratanicy ale mi sie nie chce
|
|
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
za wizyteCytat:
hehe
|
|
|
#3112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wózek Cytat:
aż boję się myśleć, jak to u mnie będzie Cytat:
za 3 trymestr! Oj faceci to umieją pocieszyć ![]() a sen brrrr... ja dawno nie miałam snów. U nas dziś dzień luźniejszy, bo już wszystko wysprzątane oprócz łazienki i wc, ale to na weekend czeka mężusia Julia kaszlała w nocy i teraz też trochę kaszle więc zostawiłam ją w domu, bo wczoraj jak zaprowadzałam, to znowu ta sama matka przyprowadziła tego synka i znowu jest chory, bo strasznie kaszlał wykrztuśnie.... te dziecko wiecznie jest chore :/ a to przez nią, bo zamiast go porządnie wyleczyć to prowadzi go do przedszkola by zarażał inne dzieci. Więc wolałam Julkę zostawić w domu dziś i jutro, by na święta mi nie zachorowała. Dziś odbieram dywan do jej pokoju, bo dawałam do firmy piorącej ) Z racji, że prawie nic nie mam do sprzątania, tylko kurze zetrę jak co dzień, to pieczemy dziś z Julcią ciasteczka reniferki
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-12-20 o 08:37 |
|||
|
|
|
|
#3113 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaglądam po szafkach i lodówce szukam co by tu zjeść ale nic mnie nie kusi i odchodze z niczym![]() ,---------------- a u mnie dziś równo 29 tydzień zostało 77 dni
|
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() jeju nie sposób Was nadrobić ...wczoraj byliśmy u Szwagra, jest po operacji, która przebiegła bardzo dobrze Mała oczywiście cała szczęśliwa bo jechała samochodem to może z 2 razy kopnęła ... ale za to jak tylko się położyłam w łóżku zaczęło ruszać kołdrą ehhhh... kochana moja ... do męża dzwonili z banku w sprawie debilnej rozmowy kwalifikacyjnej , uprzejmie informując, że się nie dostał do ścisłej 'dwójki' osób starających się o przyjęcie, co już było dziwne bo ogłoszenie mówiło o 3 wolnych stanowiskach ... grzecznie podziękował za telefon i życzył wesołych świąt ... jezu ja bym wybuchła śmiechem do słuchawki i powiedziała że nie musiała się kobieta trudzić dzwoniąc ... ehhhh... no śmiechu warte ... mąz myśli teraz na prawdę o tej mundurowce ... a ja sama nie wiem co o tym myśleć ... niby wiadomo praca jak praca, tym bardziej że on myśli potem nie kończyć na samej policji... ehhhh... do duszy to wszystko... wiadomo że nie znajdzie NIC innego... a jak już znajdzie pracę w zawodzie durengo fizjoteraputy to dostanie max całe '1500zł netto' teściowa z szwagierką genialnie doszły do wniosku, żeby się nawet nie marał taka pracą i niech szuka w zawodzie, więc on im wprost odpowiedział że jeśli mu takową znajdą za min 2000netto i gdzie w okolicy do 50km to jutro do niej idzie ... ale kur*a nic nie ma czy ci ludzie nie czają podstawowych rzeczy czy tylko udają jakiś przytrzymanych? wigilia - kurde okazuje się że mogę ją spędzić z osobami których nie chciałam wcale widzieć przez całe święta jak widać zbliżający się czas świąt, który po roku oczekiwania i beznadzieje spędzonych świąt zeszłorocznych poszedł się piepszyć i jestem skazana na kolejne zepsute święta humor pod psem ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- ps. i mnie dosięgła moc glukozy ![]() kurde po waszych opowieściach mam taaaaakiego stracha!!!
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę w sobotę - miałam stracha, ale w sumie nie mam już, bo wiem jak to się skończy w moim wypadku - cokolwiek słodkiego powoduje wymioty, więc się porzygam zanim wypiję.... Zastanawiam się tylko ile razy lekarz każe mi próbować to zrobić jednak. Wczoraj zwymiotowałam mandarynkę nawet - wszystko jest dla mnie za słodkie, to co dopiero 75g czystego cukru. Jedyny plus to że nie będę kiblować tam 2 godzin przed samymi świętami.
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczęta
![]() Ja tylko na chwilę, bo zaraz spadam na trochę do pracy (ogarnąć swoje graty i pogadać z ludźmi). Piszę, bo miałam dziś fajowy sen Śniło mi się że byłyśmy u Sorceresss na chacie w Krakowie. Siedziałyśmy w małym pokoiku, jakoś tak bardzo dużo nas było, wywaliłyśmy brzuchy do góry, wcinałyśmy pyszne ciasto i oczywiście gadałyśmy jak najęte Ale było fajnie ![]() No to miłego dnia ![]() PS. Sorceresss miałaś pyzatą buzię, jasne blond włosy i urocze kędziorki
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
ja jak robiłąm glukoze w diagnostyce, tyle że w Rzeszowie to pąłciłąm 13 albo 14 zł z własną glukozą, po 2 godzinach miałam wynik 130, a norma jest do 140, a chodzic tez mi nie kazali ale poszłam z mężem do auta siąść sobie i potem po 2 godz wróciliśmy
|
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Jak ten czas leci... ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3119 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za dziady, akurat przed świętami takie akcje :/ Jaki wyfryzowany Fajowski, wygląda na taką wesołą przytulankę.![]() Też mam czętso takie nieprzyjemne sny - ignoruję. Cytat:
![]() Jaka dobra wiadomość o operacji! Z telefonem do męża faktycznie mogli sobie darować, biorąc pod uwagę przebieg rozmowy Trzymam kciuki, żeby coś znalazł. Faktycznie jest tak kiepsko w fizjoterapii? Nie ma jakiś prywatnych większych klinik, gdzie mógłby się załapać? A może w domu by coś otworzył? Fakt, wydatek na początku, ale można dostać dofinansowanie. Cytat:
|
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
ehhhhh... na to wszystko zrobiłam sobie angielską kawusie
miała być milky tea a będzie milky coffe a co tam ![]() a teraz siedzę przed pc i szukam sobie butków trudno praca poczeka te 5 minut ... szukam balerinek czarnych i skórzanych ... tylko nie wiem czy przez allegro to najlepsze wyjście kupować właśnie takie buty...a i nie pochwaliłam się! mama ostatnio przechodziła obok sh i kupiła mi TAAAAAAAKIE cudne rzeczy ciążowe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

Mnie najbardziej drażnią pytania czy minęły mi dolegliwości, jak się czuję (w pracy słyszałam to codziennie od każdej osoby, jakby wszyscy czekali aż źle się poczuję 

by było dobrze
dobrze ze narazie chodze w 2 parach leginsow i 3 swetrach na krzyż bo inaczej bym oszalała 

a one mi na to, że nie... że prawdopodobnie lekarka mi bardziej szczegółowe badanie zrobiła... No ciekawe... jakoś tego z Tżtem nie zauważyliśmy

2 na obiad i jednego o 21:30 co by rano nie umierać z głodu
05.07.2008
...
niby wiadomo praca jak praca, tym bardziej że on myśli potem nie kończyć na samej policji... ehhhh... do duszy to wszystko... wiadomo że nie znajdzie NIC innego... a jak już znajdzie pracę w zawodzie durengo fizjoteraputy to dostanie max całe '1500zł netto' 
miała być milky tea a będzie milky coffe