MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 22:00   #3091
bzinka
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Dokladnie! ja juz sie gubię, a przecież nie moge siedzieć cały dzień na forum i śledzić wszystko

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ojjj... lepiej nie... teraz mi ciężko nadrabiać... a jak zwiększymy tempo to już nie obrobię tego wątku chyba

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 22:14   #3092
czarny flamaster
Zadomowienie

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...ciezarnej.html
Tak sobie czytam ten ranking i dochodzę do wniosku, że w sumie mają rację Mnie najbardziej drażnią pytania czy minęły mi dolegliwości, jak się czuję (w pracy słyszałam to codziennie od każdej osoby, jakby wszyscy czekali aż źle się poczuję ), na co mam ochotę (słodkie czy słone), no i oczywiście określanie płci dziecka po urodzie matki lub kwestia imienia. Rodzinne imprezy się zbliżają więc będzie chyba tego więcej

Mierzyłam sukienki, o których myślałam by włożyć w te święta. Wcisnęłam się! Tylko mąż stwierdził, że mam za duży biust i powinnam go ukryć Taaaaa......chyba pod pachą No, ale brzuszek w takiej jednej wyglądał meeeega sexy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 22:18   #3093
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam

Może uda mi się was nadrobić ale myślę, że to będzie dopiero w sobotę teraz muszę iść jeszcze poodkurzać a to już po 22 ja nie wiem ale dzisiejszy dzień to mi uciekł a jutro też bedzie podobnie.
Aaa i jutro wycieczka po choinkę bo dziś brakło czasu
Przed chwilą skończyłam sprzątać u jeżyka. A wcześniej sprzątałam pomieszczenie gdzie będzie garderoba meble czekają ale umowiłam się z panami po nowym roku żeby już wgrudniu bałaganu nie robić, I jak sprzątałam okazało się że leżał kawalek trutki i pies mi zjadł więc w domu sajgon bo wet powiedział że to malutka ilość i dać mu coś by zwymiotował i witamine k to musiałam do apteki jechać i nie wiem kiedy zrobiła się 22.

Miłej nocki kochane

Ja się rozkładam bo dziś mała cały dzień tak świruje że tak może cały czas. I już tak kopie że widać jak brzuch podskakuje.
A wczoraj skończyłam 22 tydzień

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

czarny flamaster normalnie kocham cie Tak czytam twojego posta i dostałam olśnienia mam jedną czarną sukienkę w którą na pewno się zmieszczę i będę wyglądać własnie sexy mam nadzieję Idę ją odszukać i przymierzyć Dzięki Kochana Wygląda na to że problem w czym na wigilię został rozwiązany
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 22:21   #3094
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za pocieszenie
Dziś w ogóle jest jakiś kiepski dzień, okazało się, że z pracą męża jest kiepsko i w tym miesiącu zarobi jakieś 25% tego co zazwyczaj, a czy w przyszłym będą jakieś zlecenia - nie wiadomo. Mamy jeszcze moją wypłatę i wystarczy nam na utrzymanie, ale perspektywa nie jest za ciekawa. Akurat takie wiadomości na święta. Chyba po prostu jego branża odczuwa w końcu ten kryzys, wcześniej jakoś to się kręciło... Pozostaje mi tylko pocieszać się, że nigdy nie mieliśmy problemów z pieniędzmi, a propozycje pracy same do nas przychodziły. I tej myśli się trzymam.
Już nie marudzę, musiałam się "wygadać".
ehh tak to już jest :/
mój teraz dostał wypłatę 40% mniejszą, bo dowalili mu 32% podatku

Co do pracy to trzymam by było dobrze

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
za pralka juz sie rozgladam
a proszek albo Jelp albo Lovella
osobiście polecam Jelp
Stary 2012-12-19, 22:23   #3095
Luna0
Zakorzenienie

U mnie po wizycie wszystko ok
Przez te skucze (twardnienia/stwiania macicy) musze zwiększyć dawke fenoterolu do 3x1/2 ale nie dziwi mnie to bo miałam bardzo małą, z reguły taką dawke dostaje się na start
Wymaz wyszedł czysty

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

to gdzie pierzecie?! u mamy?

też sobie napisałam w liście do Św. Mikołaja ciśnieniomierz, bo problemy szyjkowo-ciśnieniowe są bardzo niebezpieczne i chcę to monitorować.
u mamy dobrze ze narazie chodze w 2 parach leginsow i 3 swetrach na krzyż bo inaczej bym oszalała
moja siostra dostała 2 lata temu ciśnieniomierz na gwiazdkę bo była w ciąży i teraz ja z niego korzystam

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja mam z tym problem mierz grzecznie ciśnienie i pamiętaj jesli to niższe bedzie 100 lub wyzej jedz do szpitala jest to bardzo niebezpieczne dla ciebie i dziecka i jak by temu towarzyszył ból głowy natychmiast nawet sie nie zastanawiaj!!! mnie lekarz przy takim cisnieniu jak ty skierował natychmiast do szpitala dostałm dopegyt(jedyny lek w ciązy na cisnienie) i jest ok choć jak to przy gestozie puchnięcie obrezki , i białkomocz to norma co tydzien mam kontrolne badania i co 2 tyg wizyta.... dla pocieszenia powiem ci zebys sie nie martwiła tym jesli jestes pod kontrolą lekarska wszystko bedzie dobrze najgorzej jak ktos to ma i zyje w nieswiadomości tak jak ja wczesniej i ze to moja 1 ciąza wszystkie te oznaki przypisywałam mojemu stanowi trzymaj sie ciepło i dużo odpoczywaj a wysokie ciśnienie możez miec rano po nocy ale to tez normalne dla tej chorobya i nie jest to dziedziczne kazdy może to miec choc wiadomo jak ktos bliski choruje to łatwiej nam o to

a ja wczoraj wróciłam od lekarza i padłam dosłowie spałam i spała dzis juz troche lepiej i zabieram sie za przekładaanie rzeczy w szafkach moje ciuchy wedruj ą wyżej bo ciezko mi sie po nie schylac do dolnych półek.co do wizyty wszystko ok dzidzia duża średnio ma 1,2kg mój mały grubasek wszytsko prawidłowe i nawet lekarz pokazał nam soczewke w oczku cały czas ruszał bąbel rzuchwą i do nas machał i wyginał kręgosłup jak kotek tż był wzruszony, serducho bije ksiązkowo 140/min tp według usg przesunał sie o 10 dni do przodu. dostaliśmy mnóstwo zdjęć nie ma to jak prywatnie pójśc pochwale sie póżniej jak aparat znajde... no i najwazniejsze narazie białka brak naszczescie w moczu w wigilie kolejne badania i 2 stycznia kolejna wizyta
ale duża dzidzia
co do ciśnienia to mi w szpitalu powiedzieli że powyżej 140/90 jest groźne i trzeba do nich przyjechać...
w szpitalu miałam 140/80 i dali mi dopegyt 2x1 tabl ale że ciśnienie mi malało to kazali zmniejszać i brałam 3 dni po pół tabletki a potem nic i teraz nie mam powyzej 110/70 ale u mnie to efekt białego fartucha bo u gin tez mam 120/80 a dziś miałam 130/80. w domu nigdy powyzej 110/70

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
dzień dobry..
wczoraj nie miałam czasu pisać, rano byłam na wymazie, później częściowe zakupy i porządki, porządki, porządki..
poza tym, wszystko ok, ale coraz częściej zauważyłam u siebie bóle podbrzusza..
na razie myślę, że nie groźne i oby tak zostało..

a my dziś kończymy 28tc! od jutra leci 29, do 30 niedaleko..

aha za wszystkie dzisiejsze wizyty..

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 22:25   #3096
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ojjj... lepiej nie... teraz mi ciężko nadrabiać... a jak zwiększymy tempo to już nie obrobię tego wątku chyba
ja mówię o nieaktywnych bo są takie co mają 0 postów

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
kochana!

Ja też zaraz do wyrka, bo przed 7:00 trzeba wstać, Julkę ogarnąć i do przedszkola zaprowadzić
Stary 2012-12-19, 22:32   #3097
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
ja przy hemoglobinie 11,6 ostatnio dostałam żelazo... I mi teraz skoczyła do 12,1 - ginka się ucieszyła i kazala to żelazo już tylko co jakies 3 dni brać
A co do Sylwka... to zalezy czy faktycznie wkurza Cię tylko to, że musiałabyś sie więcej naszykowac, czy po prostu nie chcesz mieć obcych w domu... Bo jeśli to pierwsze to mozesz po prostu zastrzec, że każdy ma po jakieś dwie potrawy/przekąski przygotować...
a ja dziś po wizycie
za wizytę
Ja też łykam żelazo już od 3 miesięcy, raz dziennie, ale obawiam się że teraz ginka mi zwiększy dawkę. Blehh...
A jeśli chodzi o sylwka, odmówię tych obcych, bo ani nie chcę mieć masy ludzi w domu, a tym bardziej takich co nie znam. A poza tym jestem w ciąży i wolno mi marudzić hehe Niech sobie szukają innego jelenia co ich przyjmie całą ekipą na domówkę

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mokka, ile płaciłaś w diagnostyce? Tez się wybieram jakoś w okresie świątecznym na tą glukozę. Trzeba u nich siedzieć 2 godz. czy można ewentualnie iść do domu w tym czasie?
Ja też musiałam kwitnąć w poczekalni....więłam dwie gazety i tż'ta, ale ogólnie jakoś słabo się czułam podczas tego siedzenia..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dziewczyny patrzcie co mam haha
Piękne

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ten Tutek dość drogi w Polsce..
więc poważnie zastanawiam się nad kupnem tego Sonica..
300 euro to dość przystępna cena myślę
Faktycznie cena atrakcyjna...

Cytat:
Ja za Tutek Ambero będę płacić 1530 za 3w1
Na który kolor się zdecydowałaś??

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no to jak każdy przynosi to fajnie, u nas też zawsze ktoś coś przyniesie, choć nie zawsze coś fajnego, bo np czipsy
Jednak myślę, że będzie Ci ciężko z taką ilością gości i ja bym odmówiła żeby przychodzili znajomi, znajomych, bo potem nagle zorientujesz się, że jest tyle ludzi, a połowy nawet nie znasz.
No właśnie, nie będą mi się obcy po domu pałętać...odmówie tych nieznajomych! Jutro się o tym dowiedzą

Mój wynik przed glukozą 60.99 po 2 h 86

Ufff posprzątałam wszystko co do mnie należało, dla tż zostały podłogi na jutro i możemy świętować

Wrzucam Wam zdjęcie mojego tygrysa bengalskiego po dzisiejszej wizycie w SPA haha Zapomniałam przypiąc kokardki do zdjęcia i trochę koślawo kucka uczesałam. Ale i tak jest najpiękniejsza na świecie nooo to się pochwaliłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1013524.jpg (40,4 KB, 30 załadowań)
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 22:40   #3098
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra ide lezec bo mi plecy siada. obejrzę jeszcze 1 odc dr Housa i spac

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 22:44   #3099
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Moja mama tak została wpisana... Urodziła się 1 grudnia (i to wcale nie jakos zaraz po północy, tylko z rana) ale dziadek poprosił żeby jej datę urodzenia wpisali 30 listopada... bo jeszcze rodzinne za listopad dostali
no nieźle..

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Jeszcze wam chcialam coś pokazać, najnowszy nabytek, nie moge sie napatrzeć hihi komplecik Supergirl
śliczne..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy u lekarza. z Młodym wszystko ok, waży 1050g leży główką w dół, więc kopie mnie dosyć wysoko i... wolałam jak leżał poprzecznie i kopał po bokach, teraz bardziej to odczuwam. wczoraj odkryłam, że chyba jest główką w dół a mąż przerażony gada do niego: synku poczekaj, nie wychodź jeszcze, nie mamy nic kupionego...

Cytat:
no to i ja się witam w równo 30 tygodniu
jeszcze 10 tyg i

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a co do ciśnienia to któraś z Was pisała, że ma niskie.. ja też mam zawsze niskie.. przeważnie 100/60 czasem 90/60 ale chyba nie jest tak groźne jak nadciśnienie..
ja mam takie niskie..
ostatnio 86/66..
moja gin powiedziała, że na to tylko kofeina.. która średnio mi pomaga..

Cytat:
a ja dziś po wizycie W sumie wszystko ok... mały wciąż jest małym Waży 904 gramy... Poza tym byłam w szoku, bo od ostatniej wizyty przytyłam tylko pół kg Inna sprawa, że z rana jakoś stresa miałam i dwa razy byłam się wypróżniać Pewnie tez z tego względu waga była nizsza Niemniej jednak... jeszcze magicznych 60kg nie przekroczyłam W ogóle to ginka stwierdzila, że malo przytyłam (8kg) i pytała jaki mam apetyt... Ja jej powiedziałam, że bardzo duży ale jednak staram się nie popadać w przesadę w jedzeniu... a ona mi powiedziała, że mam jeść co i kiedy mam ochotę

Cytat:
Dziewczyny patrzcie co mam haha
boskie..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Przez te skucze (twardnienia/stwiania macicy) musze zwiększyć dawke fenoterolu do 3x1/2 ale nie dziwi mnie to bo miałam bardzo małą, z reguły taką dawke dostaje się na start
Wymaz wyszedł czysty
super..

w końcu nadrobiłam.. idę spać..
dobranoc..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 22:52   #3100
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
leżał kawalek trutki i pies mi zjadł więc w domu sajgon bo wet powiedział że to malutka ilość i dać mu coś by zwymiotował i witamine k to musiałam do apteki jechać i nie wiem kiedy zrobiła się 22.

no to oby piesek był zdrowy
za 22 !
Cytat:
Wymaz wyszedł czysty

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam zdjęcie mojego tygrysa bengalskiego po dzisiejszej wizycie w SPA haha Zapomniałam przypiąc kokardki do zdjęcia i trochę koślawo kucka uczesałam. Ale i tak jest najpiękniejsza na świecie nooo to się pochwaliłam
mam identyczną , choć czasem daję jej zarosnąć - lubię ją w formie " mopa"... ale tż marudzi i czasami dopadnie i zawiezie do fryzjera........
Stary 2012-12-19, 22:54   #3101
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy u lekarza. z Młodym wszystko ok, waży 1050g leży główką w dół, więc kopie mnie dosyć wysoko i... wolałam jak leżał poprzecznie i kopał po bokach, teraz bardziej to odczuwam. wczoraj odkryłam, że chyba jest główką w dół a mąż przerażony gada do niego: synku poczekaj, nie wychodź jeszcze, nie mamy nic kupionego...
no to super duży chlopak

Cytat:
jeszcze 10 tyg i

Cytat:
a ja dziś po wizycie W sumie wszystko ok... mały wciąż jest małym Waży 904 gramy... Poza tym byłam w szoku, bo od ostatniej wizyty przytyłam tylko pół kg Inna sprawa, że z rana jakoś stresa miałam i dwa razy byłam się wypróżniać Pewnie tez z tego względu waga była nizsza Niemniej jednak... jeszcze magicznych 60kg nie przekroczyłam W ogóle to ginka stwierdzila, że malo przytyłam (8kg) i pytała jaki mam apetyt... Ja jej powiedziałam, że bardzo duży ale jednak staram się nie popadać w przesadę w jedzeniu... a ona mi powiedziała, że mam jeść co i kiedy mam ochotę
Jedyne co mnie dzis wkurzyło... jak poszłam do rejestracji po wizycie zapłacić, to usłyszałam 150zł A zazwyczaj jest 100zł... I pytam tych bab czy jakieś podwyżki mieli a one mi na to, że nie... że prawdopodobnie lekarka mi bardziej szczegółowe badanie zrobiła... No ciekawe... jakoś tego z Tżtem nie zauważyliśmy
ja wczoraj dobiłam do magicznych 60 kg ale skoro gin uwaza że +9 jest ok to ja się tam nie będę przejmować
super że mały cały i zdrowy

Cytat:
płaciłam około 2o zł... ale glukozę musiłam mieć swoja... więc leciałam jeszcze z rana do apteki Ona kosztuje około 6zł w aptece. Mi gościu powiedział, że niby chodzić za bardzo nie mozna i do domu iść nie pozwolił (mieszkam 500m od lab i przyszłam pieszo)... ale powiem szczerze, że gdybym podjechała autem to zmyłabym się do domu na te 2 godziny i poleżała na kanapie zamiast siedzieć w poczekalni
mi gin mówił, że nawet troszke chodzenia fałszuje wynik i że dlatego mam wysoki bo pewnie nie ruszyłam się z miejsca-i faktycznie bite 2h siedziałam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 23:08   #3102
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No właśnie, nie będą mi się obcy po domu pałętać...odmówie tych nieznajomych! Jutro się o tym dowiedzą

Jaki boski piesek cudownie wygląda
Stary 2012-12-19, 23:28   #3103
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
prawda, przed chwilą było w wydarzeniach - niesamowite co??

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

te które już po glukozie i po wizycie - powiedzcie mi jakie miałyście wyniki po 75g glukozy po 2h - ja mam 114 mg/dl
masz dobrą

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
nie wiem, dzwoniłam po info i pani powiedziała, że mam dobre
Trzeba siedzieć, żeby nie spalać tego cukru, Zero chodzenia po schodach
Cytat:
no to super duży chlopak

mi gin mówił, że nawet troszke chodzenia fałszuje wynik i że dlatego mam wysoki bo pewnie nie ruszyłam się z miejsca-i faktycznie bite 2h siedziałam
Kurcze szczerze Wam powiem, że mam dwóch cukrzyków w domu, zaliczamy dwie różne poradnie i szkolenia i naprawdę po raz pierwszy słyszę żeby samo przejście się, czy zejście bądż wyjście schodami miało obniżyć cukier jakby to byl spacer dosyć długi, bądz kilka rundek po wieżowcu to owszem, ale tak
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 23:35   #3104
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

no nie moge jaki slodziak

Cytat:
dobra ide lezec bo mi plecy siada. obejrzę jeszcze 1 odc dr Housa i spac
ja wlasnie skonczylam ogladac 1 odc z 7 sezonu '' zabójczych umyslow ''
i lece spac.

do jutra moje kochane laseczki. bede dop wieczorem bo o 19 koncze i zamin sie dowloke a na zakupy trza jeszcze jechac aaaahhh

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 23:50   #3105
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
mam identyczną , choć czasem daję jej zarosnąć - lubię ją w formie " mopa"... ale tż marudzi i czasami dopadnie i zawiezie do fryzjera........
No moja ostatnio w sierpniu się fryzurowała, także od tego czasu udało jej się solidnie zarosnąć, teraz aż nam się taka "goła" wydaje, ale kwestia kilku dni i się przyzwyczaimy.

Cytat:
Jaki boski piesek cudownie wygląda
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no nie moge jaki slodziak
dziękuje ;*
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 01:15   #3106
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Dziewczyny, moja mama zaoferowała kupno wózka wybrałam sobie TUTKA GRANDER - z tego co widziałam ktoś go polecał?

Poza tym kompletuję ciuszki dla Kuby - w tydzień kupione dwie siatki ubranek
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 06:08   #3107
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam z rana w końcu dziś zmierzę się z glukozą idę na 7:30 na otwarcie laboratorium, żeby jak najwcześniej się załatwić woda spakowana, 3 gazety spakowane, jeszcze tylko kupić jakiegoś pączka, żeby po tych 2 godz. wciagnac i mogę iść a jak na zlość od wczoraj mam taki apetyt, że głowa mała zjadłam 3 schabowe 2 na obiad i jednego o 21:30 co by rano nie umierać z głodu

jeszcze jakieś 4 godziny i będę mogła coś zjeść

Cytat:
też mi się podobał
a najlepsze jak ta jedna cały czas puszczała bąki i mówiła "to nie ja, to dzidziuś"
ona w ogóle była najlepsza i jeszcze ta jej niby teściowa dobijała ją swoją bezdolegliwościową ciążą heh sceny z porodem też fajne na początku każda odważna i chce bez znieczulenia a potem... jak w życiu

Cytat:
a tekst męża uroczy

Cytat:
jeszcze 10 tyg i
możesz zacząć wielkie odliczanie
Stary 2012-12-20, 06:15   #3108
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 07:37   #3109
czarny flamaster
Zadomowienie

Witam mamusie!

Dziś pełne 27tc, III trymestr się rozpoczął

Wczoraj kładłam się spać i mąż przyznał mi rację, że fatalnie ostatnio sypiam, bo czuje jak się kręcę w łóżku. Jednak stwierdził "Jeszcze trochę kochanie. Teraz będzie coraz gorzej, a potem będziesz miała taki mały budzik co 2 godziny" Taaaa.....On potrafi kobietę pocieszyć.

Miałam straszny sen w nocy. Śniło mi się, że zaczęłam krwawić. Założyłam szybko podpaskę aby nie ubrudzić ubrań i pojechałam do lekarza, a pani doktor do mnie "To normalne! Ma pani okres". Na co ja, że przecież w ciąży jestem, że co z maleństwem. Ale nie zareagowała

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 07:49   #3110
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Wymaz wyszedł czysty

u mamy dobrze ze narazie chodze w 2 parach leginsow i 3 swetrach na krzyż bo inaczej bym oszalała
moja siostra dostała 2 lata temu ciśnieniomierz na gwiazdkę bo była w ciąży i teraz ja z niego korzystam

ale duża dzidzia
co do ciśnienia to mi w szpitalu powiedzieli że powyżej 140/90 jest groźne i trzeba do nich przyjechać...
w szpitalu miałam 140/80 i dali mi dopegyt 2x1 tabl ale że ciśnienie mi malało to kazali zmniejszać i brałam 3 dni po pół tabletki a potem nic i teraz nie mam powyzej 110/70 ale u mnie to efekt białego fartucha bo u gin tez mam 120/80 a dziś miałam 130/80. w domu nigdy powyzej 110/70

to rzeczywiście syndrom białego fartucha ja w szpitalu miałam 1x2 potem 1/2x2 a teraz mam 4x2 i wiecej sie nie da a szkoda bo ostatnio cos mi skacze szczegolnie na drugi dzien po nerwach zmykm kochane jade do biedrony po dziadka do orzechw i czajnik i do tesco po ostatni prezent na gwiazdke dla bratanicy ale mi sie nie chce
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 08:31   #3111
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

te które już po glukozie i po wizycie - powiedzcie mi jakie miałyście wyniki po 75g glukozy po 2h - ja mam 114 mg/dl
ja miałam 88 po 2h

Cytat:
Jedyne co mnie dzis wkurzyło... jak poszłam do rejestracji po wizycie zapłacić, to usłyszałam 150zł A zazwyczaj jest 100zł... I pytam tych bab czy jakieś podwyżki mieli a one mi na to, że nie... że prawdopodobnie lekarka mi bardziej szczegółowe badanie zrobiła... No ciekawe... jakoś tego z Tżtem nie zauważyliśmy
za wizyte

Cytat:
no własnie moze tak dopiero od polowy stycznia zwiększajmy tempo bo też ledwo nadrabiam hehe
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 08:34   #3112
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja mama zaoferowała kupno wózka wybrałam sobie TUTKA GRANDER - z tego co widziałam ktoś go polecał?

Poza tym kompletuję ciuszki dla Kuby - w tydzień kupione dwie siatki ubranek
Chwal się tu ciuszkami

za wózek

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ona w ogóle była najlepsza i jeszcze ta jej niby teściowa dobijała ją swoją bezdolegliwościową ciążą heh sceny z porodem też fajne na początku każda odważna i chce bez znieczulenia a potem... jak w życiu
Hahaha no ta teściowa też dobra, poród bez bólu i to z bliźniakami, a tamta aż boję się myśleć, jak to u mnie będzie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Wczoraj kładłam się spać i mąż przyznał mi rację, że fatalnie ostatnio sypiam, bo czuje jak się kręcę w łóżku. Jednak stwierdził "Jeszcze trochę kochanie. Teraz będzie coraz gorzej, a potem będziesz miała taki mały budzik co 2 godziny" Taaaa.....On potrafi kobietę pocieszyć.

Miałam straszny sen w nocy. Śniło mi się, że zaczęłam krwawić. Założyłam szybko podpaskę aby nie ubrudzić ubrań i pojechałam do lekarza, a pani doktor do mnie "To normalne! Ma pani okres". Na co ja, że przecież w ciąży jestem, że co z maleństwem. Ale nie zareagowała
za 3 trymestr!
Oj faceci to umieją pocieszyć

a sen brrrr... ja dawno nie miałam snów.

U nas dziś dzień luźniejszy, bo już wszystko wysprzątane oprócz łazienki i wc, ale to na weekend czeka mężusia
Julia kaszlała w nocy i teraz też trochę kaszle więc zostawiłam ją w domu, bo wczoraj jak zaprowadzałam, to znowu ta sama matka przyprowadziła tego synka i znowu jest chory, bo strasznie kaszlał wykrztuśnie....
te dziecko wiecznie jest chore :/ a to przez nią, bo zamiast go porządnie wyleczyć to prowadzi go do przedszkola by zarażał inne dzieci. Więc wolałam Julkę zostawić w domu dziś i jutro, by na święta mi nie zachorowała.
Dziś odbieram dywan do jej pokoju, bo dawałam do firmy piorącej )

Z racji, że prawie nic nie mam do sprzątania, tylko kurze zetrę jak co dzień, to pieczemy dziś z Julcią ciasteczka reniferki

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-12-20 o 08:37
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 08:40   #3113
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Wymaz wyszedł czysty

Cytat:
ale słodki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam z rana w końcu dziś zmierzę się z glukozą idę na 7:30 na otwarcie laboratorium, żeby jak najwcześniej się załatwić woda spakowana, 3 gazety spakowane, jeszcze tylko kupić jakiegoś pączka, żeby po tych 2 godz. wciagnac i mogę iść a jak na zlość od wczoraj mam taki apetyt, że głowa mała zjadłam 3 schabowe 2 na obiad i jednego o 21:30 co by rano nie umierać z głodu
ja za to ostatnio jakoś wcale nie mam ochoty na jedzenie a juz na mięso wogole zaglądam po szafkach i lodówce szukam co by tu zjeść ale nic mnie nie kusi i odchodze z niczym

Cytat:
,

----------------
a u mnie dziś równo 29 tydzień czyli powoli wchodzimy w tą magiczną 30-stke zostało 77 dni
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 08:48   #3114
myaja
Rozeznanie

hej dziewczyny
jeju nie sposób Was nadrobić ...

wczoraj byliśmy u Szwagra, jest po operacji, która przebiegła bardzo dobrze i najwazniejsze lekarz operujący calkowicie wykluczył nowotwór kości mówił że jak czyścili kość to nie było widać żadnych zwyrodnień i innych zacieków wewnątrz szpiku kostnego więc nowy rok wchodzi z nowym zyciem, lepszym zdrowiem i fajną pracą spędziliśmy w samochodzie 15h (bo dojazd tam siedzenie przy łóżku i znów przyjazd) ... o godz 21 nie szło się z nami zgadać Mała oczywiście cała szczęśliwa bo jechała samochodem to może z 2 razy kopnęła ... ale za to jak tylko się położyłam w łóżku zaczęło ruszać kołdrą ehhhh... kochana moja ...

do męża dzwonili z banku w sprawie debilnej rozmowy kwalifikacyjnej , uprzejmie informując, że się nie dostał do ścisłej 'dwójki' osób starających się o przyjęcie, co już było dziwne bo ogłoszenie mówiło o 3 wolnych stanowiskach ... grzecznie podziękował za telefon i życzył wesołych świąt ... jezu ja bym wybuchła śmiechem do słuchawki i powiedziała że nie musiała się kobieta trudzić dzwoniąc ... ehhhh... no śmiechu warte ...
mąz myśli teraz na prawdę o tej mundurowce ... a ja sama nie wiem co o tym myśleć ... niby wiadomo praca jak praca, tym bardziej że on myśli potem nie kończyć na samej policji... ehhhh... do duszy to wszystko... wiadomo że nie znajdzie NIC innego... a jak już znajdzie pracę w zawodzie durengo fizjoteraputy to dostanie max całe '1500zł netto' więc jakaś czeski film... ...
teściowa z szwagierką genialnie doszły do wniosku, żeby się nawet nie marał taka pracą i niech szuka w zawodzie, więc on im wprost odpowiedział że jeśli mu takową znajdą za min 2000netto i gdzie w okolicy do 50km to jutro do niej idzie ... ale kur*a nic nie ma czy ci ludzie nie czają podstawowych rzeczy czy tylko udają jakiś przytrzymanych?

wigilia - kurde okazuje się że mogę ją spędzić z osobami których nie chciałam wcale widzieć przez całe święta w ogóle jestem załamana takim obrotem sprawy i mam dość, SERDECZNIE dość skakania wokół wszystkich i martwienia się za wszystkich gdzie reszta ma całość w du*ie... i że to ja bd musiała się użerać z ludźmi których na co dzień nie znoszę... a osoby zainteresowane najbardziej spędzą święta tak jak chcą ...

jak widać zbliżający się czas świąt, który po roku oczekiwania i beznadzieje spędzonych świąt zeszłorocznych poszedł się piepszyć i jestem skazana na kolejne zepsute święta
humor pod psem

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

ps. i mnie dosięgła moc glukozy ... ehhhh... idę 27.12 na 7:30
kurde po waszych opowieściach mam taaaaakiego stracha!!!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 08:55   #3115
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

ps. i mnie dosięgła moc glukozy ... ehhhh... idę 27.12 na 7:30
kurde po waszych opowieściach mam taaaaakiego stracha!!!
Ja idę w sobotę - miałam stracha, ale w sumie nie mam już, bo wiem jak to się skończy w moim wypadku - cokolwiek słodkiego powoduje wymioty, więc się porzygam zanim wypiję.... Zastanawiam się tylko ile razy lekarz każe mi próbować to zrobić jednak. Wczoraj zwymiotowałam mandarynkę nawet - wszystko jest dla mnie za słodkie, to co dopiero 75g czystego cukru. Jedyny plus to że nie będę kiblować tam 2 godzin przed samymi świętami.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:05   #3116
alliw
Zadomowienie

Hej Dziewczęta
Ja tylko na chwilę, bo zaraz spadam na trochę do pracy (ogarnąć swoje graty i pogadać z ludźmi).
Piszę, bo miałam dziś fajowy sen Śniło mi się że byłyśmy u Sorceresss na chacie w Krakowie. Siedziałyśmy w małym pokoiku, jakoś tak bardzo dużo nas było, wywaliłyśmy brzuchy do góry, wcinałyśmy pyszne ciasto i oczywiście gadałyśmy jak najęte Ale było fajnie

No to miłego dnia

PS. Sorceresss miałaś pyzatą buzię, jasne blond włosy i urocze kędziorki
Stary 2012-12-20, 09:14   #3117
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
nie wiem, dzwoniłam po info i pani powiedziała, że mam dobre
Trzeba siedzieć, żeby nie spalać tego cukru, Zero chodzenia po schodach
ja jak robiłąm glukoze w diagnostyce, tyle że w Rzeszowie to pąłciłąm 13 albo 14 zł z własną glukozą, po 2 godzinach miałam wynik 130, a norma jest do 140, a chodzic tez mi nie kazali ale poszłam z mężem do auta siąść sobie i potem po 2 godz wróciliśmy

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:15   #3118
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Jak ten czas leci...

Cytat:
wczoraj byliśmy u Szwagra, jest po operacji, która przebiegła bardzo dobrze i najwazniejsze lekarz operujący calkowicie wykluczył nowotwór kości mówił że jak czyścili kość to nie było widać żadnych zwyrodnień i innych zacieków wewnątrz szpiku kostnego więc nowy rok wchodzi z nowym zyciem, lepszym zdrowiem i fajną pracą spędziliśmy w samochodzie 15h (bo dojazd tam siedzenie przy łóżku i znów przyjazd) ... o godz 21 nie szło się z nami zgadać Mała oczywiście cała szczęśliwa bo jechała samochodem to może z 2 razy kopnęła ... ale za to jak tylko się położyłam w łóżku zaczęło ruszać kołdrą ehhhh... kochana moja ...
No i oby same takie dobre wieści!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Śniło mi się że byłyśmy u Sorceresss na chacie w Krakowie. Siedziałyśmy w małym pokoiku, jakoś tak bardzo dużo nas było, wywaliłyśmy brzuchy do góry, wcinałyśmy pyszne ciasto i oczywiście gadałyśmy jak najęte Ale było fajnie

No to miłego dnia

PS. Sorceresss miałaś pyzatą buzię, jasne blond włosy i urocze kędziorki
Ale Sorceress jest chyba brunetką
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:30   #3119
corka_rosy
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Niedokładnie tak. Mówiłam, że koleżanka mi przekazała, że musiała mieć zaświadczenie od okulisty z Inflanckiej, mimo że rodziła na Madalińskiego. I planowała od samego początku rodzić w szpitalu na Madalińskiego. Nie mam pojęcia, dlaczego tak
Oki, dzięki za wyjaśnienie, bo wszystko mi się pomieszało.

Cytat:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...ciezarnej.html
Tak sobie czytam ten ranking i dochodzę do wniosku, że w sumie mają rację Mnie najbardziej drażnią pytania czy minęły mi dolegliwości, jak się czuję (w pracy słyszałam to codziennie od każdej osoby, jakby wszyscy czekali aż źle się poczuję ), na co mam ochotę (słodkie czy słone), no i oczywiście określanie płci dziecka po urodzie matki lub kwestia imienia. Rodzinne imprezy się zbliżają więc będzie chyba tego więcej
A mi to kompletnie nie przeszkadza, pytania o to, jak się czuję, są wg mnie bardzo miłe. Jestem otoczona osobami, które nie są za bardzo wścibskie i dociekliwe jeśli chodzi o moją ciążę. Gorzej będzie po urodzeniu dziecka, bo wtedy każdy będzie wiedział najlepiej, jak je wychować. Już mam próbki w wykonaniu szwagra, któremu niedawno urodziły się bliźniaki i np. jak byłam w 14-15 tyg. dzwoni do mnie i przez pół godz. opowiada o tym, że koniecznie już powinnam zastanowić się i wybrać szczepionki I tak jest raz na kilka dni, dzwoni i udziela mi rad, o których raczej nie będę pamiętać. On teraz tym żyje, więc i ja powinnam.

Cytat:
ehh tak to już jest :/
mój teraz dostał wypłatę 40% mniejszą, bo dowalili mu 32% podatku

Co do pracy to trzymam by było dobrze
Dziękuję
Co za dziady, akurat przed świętami takie akcje :/

Cytat:
Wrzucam Wam zdjęcie mojego tygrysa bengalskiego
Jaki wyfryzowany Fajowski, wygląda na taką wesołą przytulankę.

Cytat:

Też mam czętso takie nieprzyjemne sny - ignoruję.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a u mnie dziś równo 29 tydzień czyli powoli wchodzimy w tą magiczną 30-stke zostało 77 dni

Cytat:
hej dziewczyny
Jaka dobra wiadomość o operacji!
Z telefonem do męża faktycznie mogli sobie darować, biorąc pod uwagę przebieg rozmowy Trzymam kciuki, żeby coś znalazł. Faktycznie jest tak kiepsko w fizjoterapii? Nie ma jakiś prywatnych większych klinik, gdzie mógłby się załapać? A może w domu by coś otworzył? Fakt, wydatek na początku, ale można dostać dofinansowanie.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Piszę, bo miałam dziś fajowy sen Śniło mi się że byłyśmy u Sorceresss na chacie w Krakowie. Siedziałyśmy w małym pokoiku, jakoś tak bardzo dużo nas było, wywaliłyśmy brzuchy do góry, wcinałyśmy pyszne ciasto i oczywiście gadałyśmy jak najęte Ale było fajnie
jakie ciacho?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:32   #3120
myaja
Rozeznanie

ehhhhh... na to wszystko zrobiłam sobie angielską kawusie miała być milky tea a będzie milky coffe a co tam

a teraz siedzę przed pc i szukam sobie butków trudno praca poczeka te 5 minut ... szukam balerinek czarnych i skórzanych ... tylko nie wiem czy przez allegro to najlepsze wyjście kupować właśnie takie buty...
a i nie pochwaliłam się! mama ostatnio przechodziła obok sh i kupiła mi TAAAAAAAKIE cudne rzeczy ciążowe spodnie, tuniki (3x), sukienkę i sweterek! zaraz, next, h&m i coś tam jeszcze trzy rzeczy z metkami, za całość zapłaciła 52zł ... jeszcze tylko muszę dorwać jakiś normalny płaszcz zimowy za NORMALNĄ cenę i jestem ubrana do 9tego msc ciąży jak nic
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości