|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.
Cytat:
![]() właśnie to mnie dziwi. być kobietą i wrzucać tak szowinistyczne i seksistowskie teksty, sama na siebie. baby się nigdy nie nauczą, że się nie sra do własnego gniazda
|
|
#4922 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4923 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Najbardziej mnie denerwuje, że ona nigdy nie może znaleźć sobie miejsca do zaparkowania, bo tu się nie zmieści, tam się nie zmieści...---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Też mnie to dziwi...
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim przypadku była to droga ekspresowa, lewym pasem jechały cały czas samochody bardzo szybko i nie miałam możliwości się wcisnąć, a przede mną, prawym, taka kobitka z nosem na szybie, kurczowo trzymajaca kierownicę, jechała 50 km/h - 60 km/h i cały czas hamowała a to silnikiem (puszczała nogę z gazu), a to hamulec wciskała Dodam, że warunki pogodowe były bardzo dobre
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo "lubie" komentarze sasiadów którzy gadają, chyba po to zeby gadać.
Jak wrzucam ciuchy do kontenera na odzież to słyszę " co pani robi, oni to sprzedają i maja dużo kasy , lepiej niech pani da biednym!" z drugiej strany jak sie przyjrzą CO ja tam wrzucam to jest " jak może takie szmaty dla biednych zostawiac, wstydu nie ma!" A prawda jest taka że do kontenera idzie to co jest zniszczone, podarte czy poplamione, bo wole żeby moje stare skarpetki zostały przerobione na szmaty niz gniły sobie na wysypisku. |
|
|
|
#4926 | |
|
Konto usunięte
|
O Boże. http://www.joemonster.org/art/21881/..._odchudzaniem_
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4928 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dziwi mnie zakładanie kolejny raz wątku pt. "nie chcę mieć dzieci" czy coś w tym stylu. Od kiedy jestem na Wizażu były już chyba ze 4 takie duże wątki, wszystko zostało powiedziane, a dalej się o tym pisze. To tak jakby założyć kolejny wątek z serii "aborcja", "karmienie piersią w miejscu publicznym", itp.
|
#4929 |
|
Konto usunięte
|
No, przeraziłam się jak zobaczyłam te zdjęcia...
|
|
|
|
#4930 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie odnośnie kierowców zjawisko dodawania gazu gdy zapala się CZERWONE światlo. Wczoraj w ciągu pól godziny podróży po mieście widziałam dwa takie przypadki. Gościu prawie się wpakował pod auto, ale nie, on jest kozak w swoim pierdzącym BWM , bo wyprzedził slalomem trzy samochody i przejechał na czerwonym.
Awesome |
|
|
|
#4931 |
|
Konto usunięte
|
Zakończę temat ujmując to tak: w każdej grupie znajdą się debile. Czy to wśród kierowców burak w starej bmce który nie uznaje czegoś takiego jak np zachowywanie bezpiecznej odległości między samochodami, czy to wśród pieszych którzy wybiegają np zza drzew w miejscu nieprzeznaczonym do przechodzenia przez przejście. Shit happens najważniejsze to samemu dbać o własne i cudze bezpieczeństwo tak jak możemy - gdy jesteśmy pieszymi zachowujemy ostrożność i to samo gdy prowadzimy samochód.
I zgadzam się ciri, nie ogarniam. Wypowiedziałam się w tamtym temacie tzn setnym pt nie chcę mieć dzieci.
|
|
|
|
#4932 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38226390]Jakim cudem ona jeszcze żyje? [/QUOTE]
Też się zastanawiam... ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
.
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38223655]Miałam coś podobnego tyle, że kierowca miał na tyle przyzwoitości, że uniósł rękę w geście przepraszam
. Mnie jeszcze przerażają ci kierowcy co widząc zatrzymujące się pojazdy przed przejściem, to przyspieszają i przejeżdżają przed nosem pieszych. Dlatego też zawsze wyglądam zza samochodu czy na drugim paśmie jakiś palant nie pędzi.[/QUOTE]W moim mieście to nagminna praktyka. Jesteś w połowie pasów, a kierowcy zamiast Cie puścić przejeżdżają bez zwalniania dosłownie "po palcach". ![]() W ten sposób zresztą dorobiłam się sześciu szwów na twarzy i uszkodzonego oka - przejeżdżałam sobie grzecznie na rowerku przez skrzyżowanie DDR i ulicy - kierowca z lewej mnie puścił, jestem w połowie przejazdu, po prawej samochód, który ustawił się do skrętu również mnie puścił... pan w trzecim samochodzie uznał tymczasem, że "zdąży" i z pełnym impetem władował się we mnie, bo pomimo, że zbliżał się do przejazdu rowerowego i pasów postanowił nie tracić na prędkości. Fakt, że wysiadłszy zamiast przejąć się moją mocno zakrwawioną osobą zaczął wrzeszczeć, że to wszystko moja wina, w ogóle pomijam.... Na szczęście policja była innego zdania.
|
|
#4934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też niezłe komentarze by się sypały... a może któraś wredna sąsiadka by podeszła i zaczęła coś dla siebie szukać ?
|
|
#4935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zauwazylam np juz jakis czas temu prawidlowosc ze baardzo czesto mlode kobiety po zakrecie nie ustapia pierwszenstwa pieszemu chociazby ten byl juz w trakcie przechodzenia... mam wrazenie ze widac wtedy strach i panike na twarzy oraz nadzieje ze pieszy jednak stanie czy zawroci...
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli dla Ciebie napisanie "baby do garów i rodzenia dzieci" jest przejawem obiektywizmu, to ja już nie mam nic do dodania.
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jakaś moda jest, żeby mówić o swoich prywatnych poglądach, podpierając się słowami obiektywne i statystyczne? Pełno tego ostatnio po forum, może warto by się było załapać na trend. Też zacznę, a co, będe brzmieć tak rzeczowo .
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak nie uwazam sama bylam wychowywana w rodzinie gdzie obowiazki byly dzielone po rowno, zarowno sprzatanie jak i gotowanie, ale naprawde bardzo czesto przechodzac przez jezdnie, nawet na pasach, gdy widze zblizajacysamachod w ktorym siedzi mloda dziweczyna zazwyczaj na jej twarzy widze cos w stylu: "Boze tylko nie przechodz, prosze".nie jest to regula, ale stalo sie tak czeste ze zaczelo mnie to zastanawiac/dziwic
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacytowałaś post z moim pytaniem, które zadałam w odpowiedzi na właśnie to obrazliwie i płytkie stwierdzenie. zatem owszem, właśnie tak napisałaś. poza tym wcale się z tym nie zgadzam, a Twoja własna opinia jest subiektywna, nie ma tu za grosz obiektywizmu.
|
|
#4941 |
|
Zadomowienie
|
Najgorzej jak wzdłuż ulicy parkują samochody. Wychylić się z wózkiem dziecięcym na przejściu to aż strach.
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu ludzei tak niezdrowo ekscytuje sie jakims nowo poznanym,modnym nagle slowkiem?
Juz niewazne co piszesz a samo to slowo PONOWNIE uzyte mnie bardziej denerwuje niz czyjas wypowiedz... Co do niemoznosci wyhamowania przy 40km/h przy lodzie, chlodzie i nocy - moze lepiej zwolnic i jechac wolniej ale bezpieczniej z mosliwoscia wyhamowania,gdy trzeba? Nie chce sie klocic ale wiem,ze za kierownica trzeba byc mega skupionym i czasem mysle,ze niektore kobiety moga miec z tym problemy, dlatego tez faceci byc mzoe sa lepszymi kierowcami, bo potrafia intensywnie sie na jednej rzeczy skupic. Tak mysle
|
|
|
|
#4943 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo mam lepszy pomysł. Na wstecznym! Bezpieczeństwo! |
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tyle narzekacie na pieszych i warunki drogowe, to moze na autobus i od razu ma sie nawet szofera. Mozna usiasc i ksiazke poczytac,zeby pozniej o czyms ciekawym porozmawiac
|
|
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4946 |
|
Konto usunięte
|
Ivi 1988 bo jakbyś jechała autobusem do pracy 30-40 na godzinę to byś stękała że się spóźniasz i olaboga trzeba z domu o 6 rano wyjść
nie wiem czy masz prawo jazdy ale tak rzucasz sobie prędkościami a nie wiem dokładnie czy ty masz pojęcie w ogóle o poruszaniu się samochodem.
|
|
|
|
#4947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czasami ciężko ogarniać co się dzieje na drodze, gdy maluje się rzęsy i rozmawia przez telefon jednocześnie a potem zdziwienie, że stereotypy o kobietach-kierowcach są, jakie są.
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie jestem kierowca - teraz pewnie sobie wyslucham
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() Po prostu zwolnic, kiedy trzeba i byc mega skupionym. Nie rozgladac sie dookola, jakie sklepy sie mija ![]()
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I zgadzam się z Drabineczką, "Znam akurat samych facetow kierowcow i oni nie narzekaja na rzeczy, na ktore narzekaja kobiety" Jak znasz samych facetów to skąd wiesz na co narzekają kobiety? Z forum? Nie, w ogóle, jezu, borze liściasty, co ja czytam ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- wtf?! |
|
|
|
|
#4950 |
|
Konto usunięte
|
No problem z niektórymi nie-kierowcami jest taki że rzadko kiedy zdają sobie sprawie z jaką prędkością się poruszają np autobusem
i potem piszą głupoty że najlepiej jakby wszyscy w zimę jeździli 20-30 km/h bo wydaje im się że to superbezpieczne i na pewno znacznie nie zwolni to ruchu drogowego ![]() a najbezpieczniej by było jakby wszyscy piesi i kierowcy używali mózgu. Nie jest tak. Nie poradzisz. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-12-20 o 19:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

. Najbardziej mnie denerwuje, że ona nigdy nie może znaleźć sobie miejsca do zaparkowania, bo tu się nie zmieści, tam się nie zmieści...
A co, jeśli nagle potknę się i upadnę, zaklinuje mi się obcas w dziurze (jest to prawdopodobne 
Za każdym razem boję się o swoje życie. Niedawno, gdy byłam już na środku jezdni (4 pasy, długa trasa do pokonania), jakiś idiota zaczął na mnie trąbić, żebym szybciej szła

. Mnie jeszcze przerażają ci kierowcy co widząc zatrzymujące się pojazdy przed przejściem, to przyspieszają i przejeżdżają przed nosem pieszych. Dlatego też zawsze wyglądam zza samochodu czy na drugim paśmie jakiś palant nie pędzi.[/QUOTE]