|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
BAN stały
|
Miałam się dziś nie wypowiadać bo temat uliczny mnie nie jara ale to co dziś zobaczyłam walnęło we mnie jakby piorun.W końcu uwierzyłam, że to co przydarza się innym wizażankom jest jak najbardziej prawdopodobne. To nie ich wymyślone na poczekaniu historyjki.
1) panowie przechodzący na czerwonym świetle, nie patrząc na boki a w nich omal nie wjechało auto. (skrzyżowanie w centrum miasta) 2) pan o kulach co chyba myślał, że jest świętą krową, szedł sobie pooooooooooooowli środkiem ulicy a za nim cierpliwie samochód jechał aż w końcu zatrąbił. Pan zamiast zejść na chodnik jedynie przyspieszył kroku. (uliczka osiedlowa) |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mysle "zle", po prostu mam takie zdanie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Konto usunięte
|
No ale uwierz mi, nawet jak jedziesz 20 na godzinę to twoja droga hamowania nie wynosi 2 cm na oblodzonej drodze. A jak ci ktoś autentycznie wyskoczy to koniec i tyle. A jak szczęśliwie się nic nikomu nie stanie to naprawa auta tzn wgnieceń i tak dalej i tak zostaje na głowie kierowcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
Nie obraź się, ale gadasz bzdury teraz.
Sama mam prawo jazdy od niedawna i też pewnie mam czasami minę w stylu 'nie wychodź na pasy teraz', bo jak jadę 50km/h i jestem 10 metrów przed przejściem, to nie zdążę wyhamować (nawet jak jest sucho). |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Konto usunięte
|
zekori nie znasz się. Auta powinny jeździć 10 km/h a najlepiej to dojeżdżać do pracy miejskim czołgiem - pieszy go nie przeoczy a i kierowcy się nic nie stanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Wtajemniczenie
|
Chociaż, jak nie miałam prawka to też wydawało mi się, że 'co to kierowcy wyhamować na oblodzonej jezdni przy prędkości 50km/h'.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Ok, nie jestem kierowca i nie bede wchodzic w szczegoly problemow kierowcow i kierowania.
Muniek spiewal "autobusy i tramwaje", byc moze to jest wyjsciem dla zestresowanych kierowcow? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
|
Widziałaś drogę hamowania czołgu? Ja myślę, że dorożki byłyby dobre, ale te konie mają takie spojrzenie w stylu 'proszę Cię nie leź teraz na pasy'.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
|
Sama zaczęłaś o tych problemach, a nie masz pojęcia w ogóle o jeździe. Ja jestem zarówno pieszą, jak i kierowcą i szczególnie teraz zachowuję ostrożność na pasach, bo wiem jak jest 'za kółkiem'.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Tylko w mniemaniu osób o znikomej wiedzy na temat prowadzenia auta.
a te komentarze nt kobiet za kierownicą...szkoda słów
#4964 | |
Konto usunięte
|
a jak ktoś wyskakuje z piosenką
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego wy chcecie ludzie? Jestescie kierowcami, to macie odpowiedzialnosc. Czy musze byc kierowca,zeby wiedziec,zeby zawsze zachowac szczegolna ostroznosc? Nikt nie mowil,ze jazda bedzie zawsze po prostej przy zachodzacym sloncu bez ludzi wokol ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Właśnie sytuacja sprzed 3 godzin:
Przy przejściu dla pieszych jest droga dwupasmowa w jedną stronę, taka mała wysepka i kolejna dwupasmówka w drugą stronę. (takie coś http://s-trojmiasto.pl/zdj/c/9/19/55..._7_800_440.jpg tylko, tak jak pisałam jest to droga dwupasmowa) Dochodzę do tego pierwszego przejścia. Samochód z prawego pasa się zatrzymał. Więc delikatnie wyszłam i chciałam wyjrzeć, czy nic z lewego pasa mi nie wyjedzie nagle. Dobrze że stałam jeszcze na tym prawym pasie, bo idiota z lewego nawet się nie zatrzymał, a widział, że ten z prawego pasa stoi. Zatrzymał się z piskiem w połowie pasów. Więc go ominęłam i przeszłam na tą wysepkę. On otworzył okno, gadał przez telefon ale do mnie krzyknął: "Ty ruro je****, ty szmato pier****, jak chodzisz !!!!!!!!!!!!! " Oczywiście nie byłam dłużna i też się "ładnie" do niego odezwałam, a później odjechał :/ Brak słów na niektórych kierowców... Po wszystkim się popłakałam, że mnie ktoś za nic wyzwał i że gdybym zrobiła krok do przodu to zamiast być na zajęciach, pewnie byłabym w szpitalu ![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2012-12-20 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
Jest różnica pomiędzy osobą, która stoi na chodniku i chce przejść- wtedy zawsze staram się zatrzymać i przepuścić, a osobą, która widzi samochód, który jest 5 metrów przed przejściem i pcha się, bo myśli, że kierowca zdąży wyhamować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja przez kilka lat posiadania prawa jazdy widziałam wielu młodych mężczyzn jeżdżących po prostu niebezpiecznie czy wręcz bezmyślnie - wyprzedzających na podwójnej ciągłej w dodatku na oblodzonej jezdni, pchających się na chama na czołówkę przy zwężeniu drogi (większość jednego pasa zajęte przez remont chodnika), wymuszających pierwszeństwo, przekraczających kilkukrotnie dozwoloną prędkość w zabudowanym, olewających to, że na środku pasów koło szkoły stoi osoba przeprowadzająca dzieci przez ulicę z ogromnym znakiem STOP w ręce, trąbiących na stojące przed nimi na czerwonym świetle samochody (! ![]() ![]() A co do tych nieszczęsnych pieszych - jasne, że przy przejściach dla pieszych albo w pobliżu szkół np. trzeba szczególnie uważać, ale na drodze zdarzają się sytuacje, w których po prostu praktycznie zostaje liczyć na cud i szczęście. A głupoty pieszych też się już naoglądałam, niedawno wleciała mi praktycznie prosto pod koła (nie na przejściu) dziewczynka na oko 11-12 letnia, która się rozglądała w obie strony czy nic nie jedzie i wskoczyła na drogę mimo, że patrzyła w moją stronę i widziała, że jadę. Widziałam pijanego faceta poubieranego na czarno i idącego w nocy środkiem pasa zjazdowego do supermarketu. Pierwszy raz hamowałam z piskiem opon jak mi się zatoczył pod koła identyczny jak powyższy i również w nocy. Jak się połapał to odskoczył mi sprzed maski praktycznie pod koła TIRa jadącego z drugiej strony. Widać faktycznie głupi ma szczęście, bo nikomu z wyżej wymienionych nic się nie stało.
Blog 6 kątów - o budżetowym przemetamorfozowaniu brzydkiego pokoju w ładny ![]() ![]() Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg Edytowane przez Ruby Invicta Czas edycji: 2012-12-20 o 18:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikt nie mówił i ja w to nie wierzyłam. Ale Ty, jako uczestnik ruchu drogowego również musisz zachować ostrożność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
ruby invicta, bo czasami trzeba spojrzec krytycznie na wlasna plec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
jestę wieszczę
|
Dzisiaj mi pod "L-kę" prawie wjechał "wczorajszy" rowerzysta. Uskuteczniał slalom gigant w Tychach. Pozdro dla tego pana
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem tekst że kobiety za kierownicą coś tam, jest tak poniżej wszelkiej krytyki że aż nie umiem odpowiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie pcham sie na maski samochow, wole poczekac. Mysle jednak,ze "ci piesi" nie sa w wiekszosci i wiekszosc ludzi zachowuje sie logicznie na drodze. Nikt w konuc nie chce miec wypadku.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem, niektórzy maja klapy na oczach. O ruchu drogowym wiedzą tyle że w autobusie się kasuje bilet. Ja jestem kierowcą pieszym i rowerzystą i tak, zaskoczę was, ja, kobieta, póki co ani nikogo nie rozjechałam ani nie zostałam rozjechana.
Dodam kolejną herezję: nigdy nie miałam wypadku. Jezu sprawdzę czy mi jądra nie rosną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
W kazdym stereotypie jest ziarno prawdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
To popatrz sobie czasem krytycznie na płeć przeciwną zanim takie mądrości zaczniesz głosić, może wyciągniesz jakieś ciekawsze wnioski
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Nie mam słów.
#4978 |
Konto usunięte
|
Ja znam stereotyp że coś jest nie tak z kobietami z wizażu które w avatarze mają portrety kobiet pomalowanych czerwoną szminką, ale jak to mówią: w każdym stereotypie jest ziarnko prawdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
jestę wieszczę
|
Serio? Pozdrawiam serdecznie - blondynka, feministka, baba za kierownicą
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie cały ten spór kierowcy-piesi wynika z niezrozumienia obu stron. Jako piesza chcę, jak najszybciej przejść na drugą stronę ulicy, a jako kierowca, chcę po prostu, jak najszybciej dojechać.
Prawda jest taka, że nie wszyscy używają rozumu (po obu stronach barykady) i to na ich podstawie oceniamy ogół. I jako uczestnik ruchu drogowego (w każdej roli) staram się stosować do przepisów i po prostu pomyśleć zanim coś zrobię. Mnie dziwi łażenie ludzi po ścieżce dla rowerów, pomimo tego, że jest chodnik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.