Żonki 2009 cz. XXXIV - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 21:51   #4951
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV

Iwka wow, to a tak obładowani jesteście? My tez tak zawsze z Holandii wracaliśmy

Bzyczko no dokładnie. Mąz to nawet chciał dzwonić i mu to powiedzieć. Ale bez sensu, bo by się facetowi głupio zrobiło. My tez na weselu dostaliśmy 2 puste koperty ale uwaga... w środku była kartka z życzeniami i podpisem

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 21:55   #4952
iwka28
Wtajemniczenie

Magda - no tak się jakoś uzbierało się, prezenty dla kilku osób, jakieś słodycze, nasze rzeczy na dwa tyg. - a niestety autko zostaje w garażu ... w sumie to bardziej się o powrót martwię, bo samych książek jest ponad 10 a one swoje ważą

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 22:02   #4953
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iwka no tak, u was najbardziej się waga liczy skoro samolotem lecicie.

Stary 2012-12-20, 22:47   #4954
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
e tam!!! ubierać choinkę i to juz!!!!

my w tym roku na wigili u moich rodzicow potem na chwile do teściow, pierwszy dzien u teściów i przyjaciol drugi u moich rodzicow i przyjaciol

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
mnie zawsze telepie na imprezach wspólnie z rodzicami. I czuje dyskomfort to nie raz chciałabym zwrócić uwagę dosadniej, ale mi głupio bo przecież dziecko z rodzicem jest i to rodzic powinien zareagować. No ale jak chodzi o jakiś bezwzględnie niebezpieczny pomysł czy zabawę to zwracam uwagę nawet przy rodzicu, no bo potem jak coś się stanie to będzie szukanie przyczyn i dochodzenie, a niestety my jako przedszkole-organizator odpowiadamy za takie rzeczy.
robie identycznie... ale irytuje mnie to strasznie.. dlatego wtedy najczęściej rozmawiam z kims i na nich nie patrze.. nie moja broszka

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Mnie na razie nadal ciekawi, ale jestem dopiero w połowie

Ja dzis się zwolniłam wczesniej z pracy o 13tej i wyruszyłam na starówkę... kupiłam kozaki, spódniczkę i szalik. Ogólnie w ostatnim czasie nieźle się obkupiłam... od rodziców i tesciowej dostałam kasę na świeta i miałam sobie coś kupić no mnie 2 razy nie trzeba powtarzać, więc jak zaczęłam kupować to już dawno przekroczyłam budżet prezentowy hihi
Ale co tam nalezy się na koniec roku...
Tym bardziej, że w pracy okres grudzien- styczeń to cały czas przypływ jakiejs nowej gotówki w pracy, więc można zaszaleć. Szkoda, że każdy miesiąc nie jest taki owocny
ale zakupyyy zazdroszcze D

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
nasze święta chyba będą w szpitalu
niestety
tulę cie...

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
My juz spakowani jutro kolo 4 rano wyjezdzamy... dlatego teraz mycku i spacku
jakbym nie zdazyla sie pojawic juz przed swietami (nie zabieramy swojego laptopa zeby zminimalizowac bagaz bo wracamy samolotem...i bedziemy odcieci od swiata) to zyczę Wam wszystkim:

Zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt
szczęsliwej podróży!!

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
masz obiecane,zaklepane
trzymam cie za slowo!!!

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

W koncu zakończyliśmy kupowanie prezentów, teraz tylko to upchać do walizki trzeba i przekonać celnika, że liczba fantów w walizce nie jest na sprzedaż a użytek własny
Niestety jeszcze jutro muszę iść do pracy i pozamykać rzeczy, ale w niedzielę witaj Ojczyzno! Zostawiam nową na 2 tygodnie samą, po dniu dzisiejszym oczekuję armagedonu ... no nic zobaczymy.

Marta - mam "50 twarzy..." już od jakiegoś czasu, ale w ogóle mnie do niej nie ciągnie. Tym bardziej, że w domu czeka nowa dostawa do przytargania, więc na pewno zejdzie na jeszcze dalszy plan.
spoko spoko celnik przeca wie ze sa swięta
moja też poczeka w kolejce

Madzialenka myslę ze tesciu mial wiecej kopert (kupil np dla wszystkich dzieci) i po prostu sie pomylił..

miałam dzis jasełka dla 3 latkow i wiecie 3 latki to byly bardziej rozbawione niż zestresowane każde tanczylo jak umialo tu klaskało tu sie kręcilo dłubało w nosie ale rodzice posikani z radości potem dekorowaliśmy pierniczki ktore tydzien temu z nimi upiekłam i siedzialy te smefry moje i malowały lukrem z rodzicami i jeden chlopiec wyskoczyl z tekstem ze kocha mnie i będzie moim męzem ;D buhahaha
uwielbiam je
choć moją zmienniczkę bym dziś zabila no ale
Stary 2012-12-20, 22:53   #4955
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta czyli jakby Wu nawalił, to masz już kandydata na męża hehe. A co się stało ze zmienniczką?

Stary 2012-12-20, 23:11   #4956
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta czyli jakby Wu nawalił, to masz już kandydata na męża hehe. A co się stało ze zmienniczką?
zachowała sie jak burak taki jej standard, nie bylo jej kupe czasu sama przygotowalam dzieci do przedstawienia a z 3 latkami to nie lada wyczyn a ona weszla mi w zdanie podczas przedstawienia i nie dopuścila do glosu do konca a potem jeszcze tak budowala ton wypowiedzi że wyszlo ze sama je szykowala i piekla z nimi ciasta.. rownie dobrze moglo mnie tam nie byc...
terefere siedzac na ściemnianym l4...
suma sumarum podczas dekorowania ciastek dzieci same sie wysypaly ze piekly ze mną i że ich uczylam piosenek ale aura jaką stworzyla na przedstawieniu byla nie fajna...
pierwszy raz mialam taka styuacje... zwykle bylo tak ze prowadzimy grupe razem więc przedstawienia zebrania też.. ale na chama przerywac i nie dopuszczać do glosu... nie mialam "przyjemnosci"

maz to podsumowal tak ze "sukces ma wielu ojcow" grunt ze dyr sie podobalo a wie kto co robił... nawet motywacyjny mi podniosla

no i na mile zakonczenie dnia dostalam prawie 5 stow za nagdodziny.. milo zaszaleje ;D

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2012-12-20 o 23:13
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 23:14   #4957
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta no to nieźle, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś. 5 stów super Od razu człowiek zapomina o zmęczeniu na nadgodzinach

Stary 2012-12-20, 23:22   #4958
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta no to nieźle, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś. 5 stów super Od razu człowiek zapomina o zmęczeniu na nadgodzinach
na poczatku chcialam ją zamordować.. potem bylo mi po prostu przykro bo serio nauczyc trzylatki 4 piosenek lącznie z tańcem i jedna z graniem na instrumencie to nie lada wyczyn.. i jeszcze w 2.5 tygodnia.. a ta sobie wszystko chciala przypisac..
w dupie mam to czy to wyszlo czy nie wyszło.. ale tak się nie robi.. nie chodzi mi o to ze ma mowic oo pani marta zrobila bo od samego poczatku na zebraniach czy w rozmowie z rodzicami mowię że my zrobilysmy my zobaczymy etc.. wkoncu to wspolna grupa.. a ta mi przerwala, zmienila kolejność występu, robiąc dzieciom kielbie we łbie i jeszcze gadala ze się nameczyła.. no ja cie prosze....

ale mam to w nosie! jeszcze jutro i 2 tygodnie wolnego
a kasa za nadgodziny no fajna fajna kupie sobie jenasy, rurki bo moje juz troche zdezelowane i pojdzie na szkole
Stary 2012-12-20, 23:26   #4959
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

No to faktycznie. A rozmawiałaś z nią potem o tym? Pewnie już machnęłaś ręką nie chciałaś do tego wracać?

Stary 2012-12-20, 23:31   #4960
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie. A rozmawiałaś z nią potem o tym? Pewnie już machnęłaś ręką nie chciałaś do tego wracać?
chcialam pogadac że zmienila kolejnosc i że dzieci to trochę zdezorientowalo, dobrze że są rezolutne ale jak dzieci same zaczęły gadac przy stole że one to lubia z panią marta piec pierniczki tylko pani jola krzyczy bo make rozrzucamy (pani jola to salowa i serio krzyczala), jeden wyskoczył ze on chcial jeszcze zaśpiewac dzisiaj w betlejem ale pani marta powiedziała że juz nie ma sily uczyć nas kolejnego tanca to już nie śpiewal ale jak chcemy to nam zaśpiewa...
i rodzice sie zaczęli smiać, atmosfera sie rozluźniła z rozmowy dzieci wyszlo co i jak wiec nie gadalam, dyra powiedziala na koniec że jej się podobalo zlożyla życzenia rodzicom i oficjalnie podziekowała mi bo wie że ostatnio za dużo na moje barki rzuciala ale jest zadowolona (i wtedy jedne wyskoczyl ze tez jest ze mnie zadowolony i ze sie ze mną ozeni) więc już nawet nie gadalam z nią

p.s. i dlatego uwielbiam bezpośredniość dzieci

Czas edycji: 2012-12-20 o 23:33
Stary 2012-12-20, 23:38   #4961
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maluchy są genialne

Ciekawe czy jutro ta zmienniczka będzie z Tobą na ten temat rozmawiała

Stary 2012-12-21, 08:45   #4962
ktosia86
Zakorzenienie

Cześć Kobitki

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
(...)

nasze święta chyba będą w szpitalu
niestety
Mocno Cię przytulam

Cytat:
(...)
Słuchajcie był dziś u nas teść Jak wszedł to Maja się tak na jego widok rozdarła, że nie mogliśmy jej uspokoić. Płakała i co chwila głowkę odwracała i zerkała na tescia. To jest jedyna osoba, której sie wystraszyła. Potem niby już nie płakała, ale jak chciał jej dac rękę, to od razu była minka w podkówkę i łzy w oczach. Nieźle. A przecież tyle obcych ludzi widziała, normalnie na ręcę ją brali a ta się tylko cieszyła a tu taki numer Dostaliśmy od teścia prezenty na święta. 3 koperty tylko, ze jedna była pusta wtopa.
Myślę, że nie zrobił tego specjalnie. A co do takiej histerii na widok teścia, u nas też się zdarzało, pomimo że nie widujemy się rzadko

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Tego wlasnie sie troche obawiam...
mimo ze z tymi osobami w przedszkolu pracuje drugi rok (tylko ze poprzedni tylko z doskoku) nauczycielka ktora jest ze mna dolaczyla w polowie zeszlego roku wiec ja mam dluzszy staz, jestem wiekowo najmlodsza...
ale z drugiej strony znajac troche ich podejscie to mysle ze nikt nie chcialby faktycznie objac takiego stanowiska bo idzie za tym wieksza odpowiedzialnosc, wiecej obowiazkow, jezdzenie tu i tam a tylko ja jezdze autem. poza tym widze ze czasem gdy trzeba zrobic cos ponad swoje obowiazki to nie przychodzi to latwo
Moze jutro na spotkaniu wigilijnym pani dyr cos na ten temat bedzie mowic, zobaczymy jaka bedzie reakcja...

(...)
Mam nadzieję, że jednak obejdzie sie bez zgrzytów, że przeważy jednak "wygodnictwo" tych pań i nie będą ci potem robić na ścieżkę.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
miałam dzis jasełka dla 3 latkow i wiecie 3 latki to byly bardziej rozbawione niż zestresowane każde tanczylo jak umialo tu klaskało tu sie kręcilo dłubało w nosie ale rodzice posikani z radości potem dekorowaliśmy pierniczki ktore tydzien temu z nimi upiekłam i siedzialy te smefry moje i malowały lukrem z rodzicami i jeden chlopiec wyskoczyl z tekstem ze kocha mnie i będzie moim męzem ;D buhahaha
uwielbiam je
choć moją zmienniczkę bym dziś zabila no ale
Ale czad z tym przedstawieniem, no i bezpośredniość dzieci powala Zmienniczka, no cóż zołza, ale myślę, że rodzice dobrze wiedzą, że to ty przygotowałaś, bo na pewno rozmawiają z dziećmi, a dzieciaki zawsze się chwalą "pani Marta nas nauczyła nowej piosenki". Nie dziwię się jednak twojemu wkurzeniu, bo bym chyba jej oczy wydrapała

Rosi przykro mi,że nie możecie mieć choinki. A jakby małą postawić na meblach? Ale to pewnie też kocur wskoczy i dopiero będzie bałagan Moich rodziców znajomi jak kiedyś nie mogli postawic choinki to zrobili ją z lampek na ścianie

Ciasteczka upieczone, Marcelina miała frajdę, mąż jeszcze większą Trochę zmodyfikowałam znaleziony przepis i wyszły przepyszne.

I chciałam zgłosić zażalenie, że Guci tak długo nie ma, czuję się zaniedbana i niedopieszczona ot co!

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2012-12-21 o 08:52
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:07   #4963
baja_86
Zakorzenienie

Hej

Martucha zmienniczka to jakaś wredota, jak tak można przypisywac sobie wszystko a nie zrobiło się nic! Dobrze, że dzieci nieświadomie wyprostowały sytuacje

Madzia śmieszna sprawa z tą pustą kopertą, ale to pewnie nieświadoma pomyłka. Ileż to ja razy w ostatni momencie sprawdzałam koperty czy włożyłam "prezent"
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:37   #4964
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:44   #4965
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Katunia ooo przegapiłam piszesz przewodnik?

Kliwia spóźnione życzenia dla małej

Samba

Anika tulę.

śliweńko u nas tez tylko pierwszego dnia weszła pod choinkę i gryzła stojak a tak to nawet na nią nie patrzy.

Ja to w sumie jestem jeszcze w proszku przed świętami. Mieszkanie posprzątane w połowie, bo robimy to tak mega generalnie. Jak ostatnio do dokumentów przysiadłam to pół wieczoru mi to zajęło

Słuchajcie był dziś u nas teść Jak wszedł to Maja się tak na jego widok rozdarła, że nie mogliśmy jej uspokoić. Płakała i co chwila głowkę odwracała i zerkała na tescia. To jest jedyna osoba, której sie wystraszyła. Potem niby już nie płakała, ale jak chciał jej dac rękę, to od razu była minka w podkówkę i łzy w oczach. Nieźle. A przecież tyle obcych ludzi widziała, normalnie na ręcę ją brali a ta się tylko cieszyła a tu taki numer Dostaliśmy od teścia prezenty na święta. 3 koperty tylko, ze jedna była pusta wtopa.
to teść zaszalał
Karo najczęściej płacze na widok lekarki i teściowej

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Madzia kurde, wtopa niezła, ale tak jak piszecie pewnie nieświadoma. Jakby nie chciał dawać 3 to by dał dwie a nie ściemniał że daje 3 tak to się na weselu robi my dostaliśmy 1 kopertę bez kartki i bez kasy. Ale wiemy od kogo mimo wszystko.

u nas by nie było kto dał tak mało, to nawet nie podpisał się nikt

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Madzia śmieszna sprawa z tą pustą kopertą, ale to pewnie nieświadoma pomyłka. Ileż to ja razy w ostatni momencie sprawdzałam koperty czy włożyłam "prezent"
to tak jak ja

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:50   #4966
bzyczka1
Zakorzenienie

Śliwienko nie zrozumiałam co napisałaś i o co ci chodziło

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:53   #4967
śliweńka
Zakorzenienie

co autor miał na myśli
że u nas na ślubie, ktoś dał z kopercie 50zł i się nie podpisał nawet by nie wiadomo było że to on dał, było jeszcze kilka kopert nie podpisanych, ale w nich było więcej, więc do dziś nie wiemy kto to dał te 50zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-12-21, 10:59   #4968
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-12-21, 11:01   #4969
bzyczka1
Zakorzenienie

Śliwieńko aaaaaa

My może dzisiaj ubierzemy choinkę, chociaż nie wiem czy po ciemku Tż znajdzie ja na strychu a jak nie to jutro na 100% bo w niedzielę tż ma służbę i schodzi dopiero w poniedziałek, a chcę w trójke ubrać.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:49   #4970
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
co autor miał na myśli
że u nas na ślubie, ktoś dał z kopercie 50zł i się nie podpisał nawet by nie wiadomo było że to on dał, było jeszcze kilka kopert nie podpisanych, ale w nich było więcej, więc do dziś nie wiemy kto to dał te 50zł
U nas w każdej kopercie była kartka z życzeniami i każda podpisana, więc nie było sytuacji że nie wiedzieliśmy od kogo. Natomiast były sytuacje, że dorosłe, pracujące kuzynostwo z jednej i drugiej strony nie dało nic

Cytat:
Treść usunięta
No właśnie o żywej myślałam, my mamy w doniczce, taką metrową mniej więcej, stoi stabilnie i kłuje przeokrutnie
A pogrubione jest najlepszą puentą
Stary 2012-12-21, 12:10   #4971
*Agatek*
Zakorzenienie

za 2 min kuniec świata! aaaaaaaaaaaa!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:13   #4972
ktosia86
Zakorzenienie

I co? I już
Stary 2012-12-21, 12:16   #4973
*Agatek*
Zakorzenienie

może małe opóźnienie mają

Stary 2012-12-21, 12:22   #4974
śliweńka
Zakorzenienie

to jak z tym końcem bo dziś do pracy muszę iść

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-12-21, 12:24   #4975
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-12-21, 12:26   #4976
śliweńka
Zakorzenienie

ale to naszego czasu?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-12-21, 12:33   #4977
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Coś słyszałam, że o 18
Dobrze, że byłam u fryzjera, mam podcięte, ufarbowane włosy, będę jakoś wyglądać na tym końcu świata
Stary 2012-12-21, 12:35   #4978
*Agatek*
Zakorzenienie

Ja czytałam, że niby o 12.12 no nie wiem, Niemcy żyją

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Coś słyszałam, że o 18
Dobrze, że byłam u fryzjera, mam podcięte, ufarbowane włosy, będę jakoś wyglądać na tym końcu świata
ja się wczoraj wypindrzyłam

Stary 2012-12-21, 12:48   #4979
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-12-21, 13:21   #4980
martucha84
Zakorzenienie

jaki koniec świata!! ja sie na sex z kolega umowilam!! ej ej

a tak na powaznie to ja slyszalam że będzie o 10 czyli już po

koleżanka w pracy nie zamieniła ze mna nawet zdania.. pomimo że byla przedszkolna wigilia mam ją w nosie do 7.01 jej nie widze!!!

jade zaraz na praktyki a co!!!

Czas edycji: 2012-12-21 o 13:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości