Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 11:21   #931
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za Wszystkie miłe słowa
Tak mnie nakręcacie, że chyba jednak zaczynam się stresować
A jeszcze przed chwilą do Tż dzwonili z gazety wojewódzkiej. mają jutro być i lokalne radio też
Mówiłam, że się nie stresuję ???
ODWOŁUJĘ !!!!! - zaczynam mieć stresa
oj, będzie oficjalnie
ale nie musisz się stresować. ja przed cywilnym zero stresu, w ogóle nie wiedziałam, czemu miałabym się stresować - ale też byliśmy tam sami. taki spontan we dwoje, romantico
i myślałam - ok, to może kościelny będzie większym halo. ale nie, w kościele cała uhahana, małż też gębę cieszył, żadnych pomyłek nie było... a stresowała się za wszystkich moja mama, bo wszystko mój małż zorganizował. sala, pałacyk - wszyscy się zajęli czym trzeba i nie było co afery robić a co do przygotowań "wokół siebie" to np. ja paznokcie sobie sama pomalowałam wieczór przed po pijaku ale nawet wyszły dobrze, jak się człek nie przyglądał... no i tak zeszło parę dni imprezy. wszyscy się bawili i mieli noclegi na miejscu - to mi chyba zapewniło niezły komfort psychiczny.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
bezosobowo jak już muszę czasem na pani i szczerze mówiąc mam gdzieś czy się obrazi czy nie... ja mamę mam jedną
ja na początku starałam się w ogóle unikać zwracania bezpośredniego do mojej teściowej zamiast np. "mamo/pszę pani, mam pokroić już marchewkę?" to było "o, już przygotowania do obiadu! mam pokroić marchewkę?"
no a teraz to ogólnie jak u nich w domu jestem, to się mówi o teściowej jako o mamie w tym domu. więc jak mówię mężowi np., że teściowa poszła do piwnicy, to mówię: "mama poszła do piwnicy" - to tak jak w muminkach. jest mama muminka, tata muminka itd
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:22   #932
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
U każdego to wygląda inaczej, każdy ma inne relacje. Ja nie powiem, może i chciałabym mówić do teściowej mamo... ale moja na to nie zasługuje, nie mogłabym
zgadza się ja bym chciała mieć taką relację z teściami, że mogłabym rzeczywiście uważać ich za rodziców. ale nie umiem, i to głównie ze względu na teścia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:23   #933
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
aaaaaa no i witam się w 22 tc
czyli pawie oczko też ma 22 a vil 23 a nuna 15 gratulacje dziewczęta
dokładnie Sharp dla nas no i dla reszty dziewczyn
Sharp już za kilka dni dowiesz się co masz w brzuszku co obstawiacie?
Stary 2012-12-21, 11:24   #934
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja na początku starałam się w ogóle unikać zwracania bezpośredniego do mojej teściowej zamiast np. "mamo/pszę pani, mam pokroić już marchewkę?" to było "o, już przygotowania do obiadu! mam pokroić marchewkę?"
no a teraz to ogólnie jak u nich w domu jestem, to się mówi o teściowej jako o mamie w tym domu. więc jak mówię mężowi np., że teściowa poszła do piwnicy, to mówię: "mama poszła do piwnicy" - to tak jak w muminkach. jest mama muminka, tata muminka itd
niezłe

ja odwiedzam teściową bardzo, bardzo rzadko ostatnio na jej urodzinach byłam a wcześniej w czerwcu jak była szwagierka z małą, wiec poszłam z nimi do niej (mam całe 10 minut pieszo ) a wcześniej? Nie pamiętam na moje urodziny w kwietniu nie przyszła w Wielkanoc mąż nie chciał się z nią widzieć... Pewnie w Boże Narodzenie się widziałyśmy... i to u dziadka, nie u niej Tak. Oboje kochamy tą kobietę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:24   #935
xal
Zakorzenienie

Cytat:
U każdego to wygląda inaczej, każdy ma inne relacje. Ja nie powiem, może i chciałabym mówić do teściowej mamo... ale moja na to nie zasługuje, nie mogłabym
To moja nie jest taka zła
Wtrąca się bardzo, ale już się przyzwyczaiłam i sobie nie dajemy

Najlepsze, że jak potrzebuje coś od nas to dzwoni do mnie, zaprosić, poprosić, pogadać ... Mąż też mi daje telefon jak potrzeba do jego mamy zadzwonić "bo się dobrze dogadujesz".
Bo ja otwarta jestem, spokojnie rozmawiam i przed wszystkim głośno mówię, a teściowa niedosłyszy. Mąż powiedział, że on nie potrafi krzyczeć do telefonu i mama ma sobie aparat słuchowy ubierać ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:26   #936
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
to jest mega mało! 200 zł za 2 godz kobieto. jadę do ciebie

zapraszam podliczając koszty paliwka z wawy niewiele zaoszczędzisz ale ciiiiiiiiiiiiiiii
Stary 2012-12-21, 11:27   #937
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
a nic nie trzeba ja do mojej mamo nie mówię
ja do mojej też nie
tak się wyćwiczyłam w mówieniu bezosobowo
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 11:27   #938
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Ja teraz dla chłopca mam dużo propozycji... dla dziewczynki ostatecznie 2 Napiszę jakie gdy dowiem się kto jest w środku
pochwal się tymi propozycjami dla dziewczynki bo ja ciągle szukam inspiracji
Stary 2012-12-21, 11:28   #939
cloche
Zakorzenienie

Justi, to możesz spokojnie olać teściową, nie musisz za często z nią gadać - tym lepiej

ja się też wyrobiłam w formach bezosobowych. na początku się strasznie mieszałam i gubiłam, a teściowa to była polonistka ale trening czyni mistrza
Stary 2012-12-21, 11:29   #940
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja do mojej też nie
Ja do mojej na początku mówiłam bezosobowo, kombinowałam jak koń pod górę, na co moja mama powiedziała mi, że mam spróbować chociaż, że teściową to na pewno bardzo ucieszy, że na początku nie będzie łatwo, ale dam radę. No i jakoś poszło ...

Stary 2012-12-21, 11:30   #941
Tity
Zakorzenienie

Witam znowu po długiej przerwie Przez miesiąc leżałam w łóżku bo mi się brzuch napinał, ale już jest dobrze, wczoraj byłam na wizycie i nic się nie dzieje, łykam nospę i magnez. No i mamy potwierdzonego chłopczyka Tak jak marzyłam

lonlylady wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Na wszelki wypadek życzę już teraz wszystkim dziewczynom Wesołych Świąt

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 11:30   #942
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Najlepsze, że jak potrzebuje coś od nas to dzwoni do mnie, zaprosić, poprosić, pogadać ... Mąż też mi daje telefon jak potrzeba do jego mamy zadzwonić "bo się dobrze dogadujesz".
Bo ja otwarta jestem, spokojnie rozmawiam i przed wszystkim głośno mówię, a teściowa niedosłyszy. Mąż powiedział, że on nie potrafi krzyczeć do telefonu i mama ma sobie aparat słuchowy ubierać ...
oj to ja telefony od teściów w ciągu 2 lat małżeństwa mogę policzyć na palcach 1 ręki. bo jestem zła i nie rozumiem ich problemów, tylko mówię co myślę i kończę temat bez zbytniego rozwlekania.
choć i tak chyba nie mam tak źle jak Justi, skoro mój mąż chce z nimi utrzymywać kontakty
Stary 2012-12-21, 11:31   #943
potterka
Zakorzenienie

Xal ja sobie jakoś nie wyobrażam
Mimo, ze teściowa już kilka razy zagadywała keidy "mamo" usłyszy
Ale mam sprytny plan! jak się dziecko urodzi to będę do niej "babcia" mówiła

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Tity gratuluję synka
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:33   #944
xal
Zakorzenienie

Dostałam wypłatę
Zostaję na tym L4, bo po wysokości to mi się wydaje, że chyba nagroda proporcjonalnie weszła. Chyba jeszcze raz zerknę w przepisy, bo wydawało mi się, że nie wchodzi, ale miło z ich strony jeśli wliczyli.

Stary 2012-12-21, 11:35   #945
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja do mojej na początku mówiłam bezosobowo, kombinowałam jak koń pod górę, na co moja mama powiedziała mi, że mam spróbować chociaż, że teściową to na pewno bardzo ucieszy, że na początku nie będzie łatwo, ale dam radę. No i jakoś poszło ...
to moja mama notorycznie mnie strofuje że jestem taka bezwzględna dla teściostwa. ale ja tylko obiektywnie mówię o tym co wymyślili i co ja o tym myślę. nawet mąż mi wtedy przytakuje

Cytat:
Napisane przez Tity
Witam znowu po długiej przerwie Przez miesiąc leżałam w łóżku bo mi się brzuch napinał, ale już jest dobrze, wczoraj byłam na wizycie i nic się nie dzieje, łykam nospę i magnez. No i mamy potwierdzonego chłopczyka Tak jak marzyłam
już wszytsko OK mam nadzieję no i gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez potterka
ja tam nie planuję zmieniać spposobu mówienia. babcię mam swoją kochaną
Stary 2012-12-21, 11:38   #946
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja tam nie planuję zmieniać spposobu mówienia. babcię mam swoją kochaną
Zmienisz zdanie jak dziecko zacznie mówić do Twojej mamy "mamo" a nie "babciu" a do Ciebie po imieniu tak jak Twój mąż

Stary 2012-12-21, 11:42   #947
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaję na tym L4
to wątek skończy się szybciutko
no i super że wliczyli nagrodę do wypłaty

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Zmienisz zdanie jak dziecko zacznie mówić do Twojej mamy "mamo" a nie "babciu" a do Ciebie po imieniu tak jak Twój mąż
może nie zgłupieje do reszty w tym natłoku różnych zwrotów zresztą zobaczymy jak to będzie
Stary 2012-12-21, 11:43   #948
nuna2
Zakorzenienie

witam sie w początku 15 tyg ciąży;d a wdg usg `14i6 dniu;p
bardzo prosze o kciuki o 15;15
za dzisiejsze wizytujące

Edytowane przez nuna2
Czas edycji: 2012-12-21 o 11:44
nuna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:44   #949
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to wątek skończy się szybciutko
no i super że wliczyli nagrodę do wypłaty
Spokojnie, na święta wyjeżdżam

Lecę, tzn zbieram się i idę bo już wysiedzieć nie mogę, może się wcześniej załapię. Już czuję, że mi ciśnienie skoczyło ...
Oby to L4 było bez problemu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 11:46   #950
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ja do mojej też nie
Hejka,
Ja do mojej też bezosobowo, a jak raz mój TŻ wyszedł po coś i poprosił mnie bym o coś zapytała jego mamy to tak długo łaziłam po domu i jej unikałam aż wrócił i musiał się sam zapytać , bo ja zadając każde pytanie musiałabym się zwrócić "mamo", a nie chciałam na "Pani" albo na "Ty" żeby się nie obraziła.
Ale poza tym to generalnie ja mam fajnych teściów, tylko jakoś nie mogę przywyknąć.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:46   #951
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez... jest mi ciezko ale tesciowa sie poplakala ze wzruszenia
Stary 2012-12-21, 11:46   #952
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
witam sie w początku 15 tyg ciąży

kciuki zapewnione

Cytat:
Napisane przez xal
Lecę, tzn zbieram się i idę bo już wysiedzieć nie mogę, może się wcześniej załapię. Już czuję, że mi ciśnienie skoczyło ...
Oby to L4 było bez problemu.
powodzenia, na pewno dostaniesz bez problemu papa
Stary 2012-12-21, 11:47   #953
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam wypłatę
Zostaję na tym L4, bo po wysokości to mi się wydaje, że chyba nagroda proporcjonalnie weszła. Chyba jeszcze raz zerknę w przepisy, bo wydawało mi się, że nie wchodzi, ale miło z ich strony jeśli wliczyli.
Wchodzi wchodzi, premia i wszelkie pieniężne nagrody z ostatnich 12 mies wchodzą do tych naszych wyliczeń L4

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:47   #954
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Xal ja sobie jakoś nie wyobrażam
Mimo, ze teściowa już kilka razy zagadywała keidy "mamo" usłyszy
też tak chcę! w myśl techniki muminkowej, jaką stosuję, będzie pasowało

wizytujące mają oczywiście kciuki ode mnie i od mojego bejbika a ja bym prosiła też o wasze kciuki za szczęśliwą i spokojną drogę do ojczyzny. wyjedziemy pewnie za jakieś 2 godzinki, a dotrzemy może przed północą...
kompa już wyłączam
Stary 2012-12-21, 11:49   #955
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale super
pewnie doczekać się nie możesz
Na pewno będzie to jeden z piękniejszych dni w Waszym życiu, od razu Życzę Wam WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO na Nowej Drodze życia! Szczęścia, miłości for ever no i zdrówka dla Ciebie i maleństwa! Buziaki ogromne, czekam na relacje i foto
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Dziękuję Wam ślicznie

Tity za Synka

Ja do tego cywilnego podchodziłam strasznie lajtowo
Sukienkę, mam zwykła, najzwyklejszą. Wręcz taki codzienny zwyklak, do kosmetycznki nie idę. Do fryzjera też nie.
A wszyscy wokół szum robią...
Świadkowa dziś na zabiegach u kosmetyczki, jutro rano na make up idzie..
Dobrze, może wezmą ją za Pannę Młodą

A przed chwilką myślałam, że zawału dostanę, chciałam zmierzyć sukienkę i zatrzymała mi się na cyckach..
Za cholerę nie chciała przejść. Ani w jedną ani w drugą stronę

Udało mi się ją zdjąć i okazało się, że zamka do końca nie rozpiełam
Będę musiała ją jeszcze raz wyprasować, bo wygląda jak.... nie powiem co, po tych moich wygibasach

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:50   #956
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
a ja bym prosiła też o wasze kciuki za szczęśliwą i spokojną drogę do ojczyzny. wyjedziemy pewnie za jakieś 2 godzinki, a dotrzemy może przed północą...
zaciśnięte
Stary 2012-12-21, 11:51   #957
maarchewka
Zakorzenienie

nic to ja jadę na zakupy ciuchowe.. Mam nadzieje, że coś znajdę na święta.. mialam pojechać rano.. nieżle 13 godzina prawie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 11:52   #958
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Uzależniłaś się od nas
Ja robiąc obiadek latam do pokoju i sprawdzam co tam nowego ... a ubieram się całościowo od ręki bom zmarzluch.
Nooo... Mąż to najchętniej na odwyk by mnie wysłał, więc oficjalnie mnie tu nie ma, historię przeglądarki kasuję na bieżąco

Cytat:
ja tam dalej na depilatorze jadę... ale prócz nóg i pach to za wiele nim nie zdziałam i chcę wypróbować pastę cukrową. tylko nie wiem kiedy

w ogóle to pakować się muszę. jedziemy dzisiaj albo jutro do ojczyzny. 800km lekarz powiedział, że spokojnie mogę, ale przerwy co 2-3 godziny mamy robić i mam mieć podkolanówki antyżylakowe. i w razie czego pól aspiryny sobie wziąć na rozrzedzenie krwi. hmmm... oby jeszcze nie było stresu po drodze, żadnych baranów i debili... i pogoda fajna
Szerokiej i spokojnej drogi!

Cytat:
jaki śnieg, gdzie jest śnieg
Tutaj! Wpadaj na Mazury, śniegu po pachy. Gorzej, że na 1 dzień świąt zapowiadają już dodatnie temperatury. Ale nic, na razie jest cuuuudnie biało

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczynki, bo Wy na zachodzie to jeszcze jesień macie Na wschodzie wszystko przykryte piękną białą pierzynką. I nie roztopi się zbyt szybko bo -10 to norma.
Oby te -10 zostało jak najdłużej!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
no i tesciowa doszla do ktorej trzeba mowic mamo..
Nie trzeba! Ja do swoich zwracam się bezosobowo, Mężu do moich tak samo. Nie z przekonań, tylko ciężko nam to było zmienić po 10 latach bycia razem i mówienia per Pan/Pani i tak na razie zostało. Kto wie- może kiedyś mi się wymknie "mamo"

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Na wszelki wypadek życzę już teraz wszystkim dziewczynom Wesołych Świąt
Gratuluję synka!

Ledwo wróciłam obładowana jak Mikołaj! Miałam nic nie kupować Mężowi, ale że dzisiaj ostatni dzień promocji w Rossmannie na Pumę Urban, to się machnęłam. A sobie od Niego kupiłam Bruno Banani Tylko muszę kasę wyegzekwować żeby nie było że sama sobie kupiłam A od rodziców dokupiłam grę "Jaki jest?" http://www.empik.com/trefl-jaki-jest...1219,zabawki-p
Chciałam Twister, ale stwierdziłam, że nie mamy w mieszkaniu miejsca, a poza tym ja jestem uziemiona jeżeli chodzi o wygibasy, a za pewne by mnie kusiło. Tak więc Twister zażyczę sobie na czerwcowe urodziny

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:53   #959
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wizytujące mają oczywiście kciuki ode mnie i od mojego bejbika a ja bym prosiła też o wasze kciuki za szczęśliwą i spokojną drogę do ojczyzny. wyjedziemy pewnie za jakieś 2 godzinki, a dotrzemy może przed północą...
kompa już wyłączam
szczęśliwej podróży

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:56   #960
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
A przed chwilką myślałam, że zawału dostanę, chciałam zmierzyć sukienkę i zatrzymała mi się na cyckach..
Za cholerę nie chciała przejść. Ani w jedną ani w drugą stronę

Udało mi się ją zdjąć i okazało się, że zamka do końca nie rozpiełam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości