Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 14:28   #3751
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

A teraz nie uwierzycie moja córcia zjadała maksymalnie 90 ml mleka,pisałam Wam wczoraj że mało jadła i się martwiłam a przed chwilą zjadła 180ml
no to

Mój Jaśko też dużo nie je ...w ciągu dnia i w nocy tak 80-90 ml a po kąpieli zjada 120 .
Stary 2012-12-21, 14:40   #3752
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
no to

Mój Jaśko też dużo nie je ...w ciągu dnia i w nocy tak 80-90 ml a po kąpieli zjada 120 .
Chyba nadrobiła za wczoraj

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:54   #3753
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No i jak spedzilyscie koniec sswiata - ten o 12.12? Ja nawet nie pamietam;p
Teraz czekam na ten o 18:p.
Akurat Was nadrabiałam
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:56   #3754
kaczuszka69
potworkowa

o nie, przegapiłam koniec świata

muminku prześliczna kruszynka

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:24   #3755
gda
Zakorzenienie

Chyba faktycznie był ten koniec, bo nikt tu nie pisze
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 15:34   #3756
kaczuszka69
potworkowa

wrzucę zaraz na maila dzisiejszą sesję Oliwki

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-21, 15:39   #3757
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jeszcze tydzien i skonczymy 4 msc!!!!!!!!

miło nam ją w końcu poznać!
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Nie pokazałam Wam jeszcze mojej choinki. Mai się nie podoba bo wczoraj na nią zwymiotowała :P Trzymałam Ją do odbicia i mówię "Zobacz jaka śliczna choineczka" na co Maja "bleeee" :P

Maja właśnie wstała z drzemki więc karmię Ją i idziemy na dwór. Dzisiaj muszę jechać do pracy gdyż pożyczam sobie z biura krzesełek na chrzciny
bardzo ładna choineczka
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja mieszkam od urodzenia i nadal się gubię! Nie cierpię centrum i tam nie jeżdżę jak naprawdę nie muszę.

U nas było genialne!!! Jak z jakiejś knajpy dobrej
ha! a ja mam centrum obcykane już od czasów liceum ale zagubić się tam jest bardzo łatwo to fakt
a jedzenie na Madalińskiego... kurde byłyśmy praktycznie w jednym czasie a ja je jakoś zupełnie inaczej wspominam
ej to nie fair chyba mi coś podmienili
a serio to ja mocno wybredna jestem i przywożono mi jedzonko z domu
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wiem Gda że ja też potrafię, ale przynajmniej jak napisałaś dowalę szczerą prawdą, a moja mama po akcji mój mąż i seks z moją siostrą potrafiła mi powiedzieć że to moja wina bo go do rodziny wprowadziłam...
Do aventa te canpolu pasują: http://allegro.pl/canpol-smoczek-smo...811222492.html

A do medeli taki kupiłam: http://allegro.pl/smoczek-do-butelki...853550499.html
tyle że jakiś bezfirmowy, 4zł za 2 sztuki zapłaciłam.
Pokombinuj ze smokami najlepiej, taniej to niż butle wymieniać.
ehhh jak sobie pomyślę o tej historii z Twoją siostrą to normalnie

a BAŚKA jest pewnie nową rekordzistką wątkową, bo spałą dziś BEZ ŻADNYCH PRZERW do 11!!!!!!!!!!!!
w ostrym szoku byliśmy jak wstaliśmy dziś przed nią
a u nas ostra gorączka przedświąteczna
powinnam sprzątać a siedzę i Was nadrabiam
Stary 2012-12-21, 15:45   #3758
kaczuszka69
potworkowa

poszło na maila

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-21, 15:57   #3759
Dearlie
Zakorzenienie

Mój Antek przewrócił się dzisiaj po raz pierwszy z brzuszka na plecy. Czy to dobrze czy źle, że zrobił to kończąc w niedzielę 8-tygodni?

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

Wypozyczyłam sobie książkę Cobena "Obiecaj mi" Warto przeczytać??

KONIEC ŚWIATA O 12:12
Mi się podobało "Obiecaj mi" A czytałaś już w ogóle jakąkolwiek książkę Cobena czy to będzie pierwsza?

Kurcze, przespacerowaliśmy koniec świata.

Cytat:
Czemu te kilogramy ciążowe tak powoli schodzą?
No właśnie. Ja w końcu dobiłam do magicznych 60kg, jeszcze tylko 15kg i będę wyglądała jak rok temu, a 11kg do wagi sprzed ciąży.Komedia i jednocześnie marzenie ściętej głowy.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Pięk
A, a już myślałam, że po wszystkim to czekamy. Trzeba było nie usypiać małej, teraz prześpi to widowisko.
Cytat:
Ja bym coś zjadła przed końcem ale już nie zdąże ;/

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Moja ostatnia kanapka z żółtym serem!
Jesteście niemożliwe dzisiaj!

To lecę nadrabiać dalej, bo litości nie macie z tym pisaniem.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:

A teraz nie uwierzycie moja córcia zjadała maksymalnie 90 ml mleka,pisałam Wam wczoraj że mało jadła i się martwiłam a przed chwilą zjadła 180ml
Brawo dla wątkowego niejadka za nadrobienie strat.

Dziewczyny jak Wy karmicie, że Wasze dzieciaki tak różnie jadają? Wiem, że to może głupie pytanie, ale głowię się nad tym niesamowicie. Ja Antkowi przygotowuję po prostu porcję ze 120ml i podaję, a on to zjada ( tak wiem, zadziwiające i niespotykane ). A poważnie... czy powinnam przygotowywać jakąś większą porcję i sprawdzać czy to zjada? Może on ma chętkę na taką porcję 180ml, a ja mu jej nie daję? Czy po prostu chodzi o to, że jak widzicie, że maluch się nie najada, to dorabiacie jeszcze?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
No i jak spedzilyscie koniec sswiata - ten o 12.12? Ja nawet nie pamietam;p
Teraz czekam na ten o 18:p.
Ja byłam z Małym na spacerze i zakupach w osiedlowym warzywniaku.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
no to

kurcze, to mój Antek to jednak obżartuch przy tych Waszych dzieciaczkach

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcia i córeczka. A jaka zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
a BAŚKA jest pewnie nową rekordzistką wątkową, bo spałą dziś BEZ ŻADNYCH PRZERW do 11!!!!!!!!!!!!
a u nas ostra gorączka przedświąteczna
powinnam sprzątać a siedzę i Was nadrabiam
Wooow No,no,no... brawa dla rekordzistki.
Stary 2012-12-21, 16:02   #3760
marta1986222
Zakorzenienie

Dearlie
zaczęła płakać i ssać piąstki to dorobiłam jej i wypiła,raczej Antoś też by się wykłócał jakby potrzebował więcej.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-21, 16:09   #3761
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hahaha ja też się zawsze cieszę jak jakiś mały, złośliwy skrzat, gdy Antek daje w kość tatusiowi.
Też się zawsze raduje! . Nie sprawia mi nic więcej radości gdy Mała daje popalić tatusiowi Chociaz szkoda mi w sumie Małej.. No, ale cóż

Dzisiaj miałam iść na targ i wziąć Małą przy okazji na spacerek, ale jakoś obudziłam się zbyt późno, Melka spała. No i cóż, musiałam Ją zostawić z tatusiem (NOTABENE mój TŻ każe tak do siebie mówić, tylko i wyłącznie 'tatuś' )
Problem jedynie taki, że TŻ miał naprawić teścia komputer. W każdym razie puenta taka, iż... TŻ nic nie zrobił, bo musiał się zajmować Melką .
Teraz dopiero Pacan zauważył, że Mała jest naprawdę absorbująca
Cieszę się, bo za każdym razem, jak wracał z pracy, a coś był niedokończone to pretensje. Teraz chociaż wyrozumiały będzie

Cytat:
Nie pokazałam Wam jeszcze mojej choinki. Mai się nie podoba bo wczoraj na nią zwymiotowała :P Trzymałam Ją do odbicia i mówię "Zobacz jaka śliczna choineczka" na co Maja "bleeee" :P

Cytat:
Tamlin jaką tą witaminę D mogę kupić w kroplach?
Wiem, że pytanie nie do mnie, ale Melka dostaje Devikap.

Cytat:
Po 4-tym, bo ja na imieninowe liczę
Jak już tak szalejemy to po 17. proszę
Stary 2012-12-21, 16:12   #3762
ula2689
Wtajemniczenie

Kude ale tu nudno....Chyba wszystkie sprzątają, pieką, gotują
Zaraz moje ciastka z nutellą będą gotowe
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:16   #3763
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
poszło na maila
łał! jaka śliczna panienka
jakie ma łądne stylizacje
a powiedz dużo zdjęć napstrykałaś zanim udało Ci się uzyskać taki efekt? bo ja też coś z Basią próbowałam, ale ona tak się niemiłosiernie wierci, że bez flesza nie ma szans na zrobienie łądnego ostrego zdjęcia
Cytat:
Mój Antek przewrócił się dzisiaj po raz pierwszy z brzuszka na plecy. Czy to dobrze czy źle, że zrobił to kończąc w niedzielę 8-tygodni?

Dziewczyny jak Wy karmicie, że Wasze dzieciaki tak różnie jadają? Wiem, że to może głupie pytanie, ale głowię się nad tym niesamowicie. Ja Antkowi przygotowuję po prostu porcję ze 120ml i podaję, a on to zjada ( tak wiem, zadziwiające i niespotykane ). A poważnie... czy powinnam przygotowywać jakąś większą porcję i sprawdzać czy to zjada? Może on ma chętkę na taką porcję 180ml, a ja mu jej nie daję? Czy po prostu chodzi o to, że jak widzicie, że maluch się nie najada, to dorabiacie jeszcze?
Cytat:
Dearlie
zaczęła płakać i ssać piąstki to dorobiłam jej i wypiła,raczej Antoś też by się wykłócał jakby potrzebował więcej.
tak jak napisała Marta - z reguły Basia pokazuje swoim zachowaniem że tyle co zjadła jej nie wystarcza - choć czasami nie można jej ufać, bo potrafi z przejedzenia wszystko za chwilę
więc trzeba być ostrożnym
ale Antoś mówiłaś że skończył właśnie 8 tygodni więc 120 to jak najbardziej odpowiednia dla niego porcja - nie można przesadzać z ilością mm, bo łatwo utuczyć dziecko

i dla Tośka - bo bardzo dobrze że się przewrócił
póki co jest to pewnie jeszcze nieświadome, ale świetnie że już zaczyna "zaliczać kolejne etapy"
Stary 2012-12-21, 16:16   #3764
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Dearlie
Tak też wydawało mi się mało prawdopodobne, żebyście zawsze takie wielkie porcje szykowały. Mój Antek po 90ml ostatnio płakał, gdy zabierałam pustą butelkę, dlatego przeskoczyliśmy już na same 120ml, więc masz rację, że gdyby chciał jeszcze to upomniałby się o to.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Też się zawsze raduje! . Nie sprawia mi nic więcej radości gdy Mała daje popalić tatusiowi Chociaz szkoda mi w sumie Małej.. No, ale cóż

Dzisiaj miałam iść na targ i wziąć Małą przy okazji na spacerek, ale jakoś obudziłam się zbyt późno, Melka spała. No i cóż, musiałam Ją zostawić z tatusiem (NOTABENE mój TŻ każe tak do siebie mówić, tylko i wyłącznie 'tatuś' )
Problem jedynie taki, że TŻ miał naprawić teścia komputer. W każdym razie puenta taka, iż... TŻ nic nie zrobił, bo musiał się zajmować Melką .
Teraz dopiero Pacan zauważył, że Mała jest naprawdę absorbująca
Cieszę się, bo za każdym razem, jak wracał z pracy, a coś był niedokończone to pretensje. Teraz chociaż wyrozumiały będzie

Wiem, że pytanie nie do mnie, ale Melka dostaje Devikap.

Jak już tak szalejemy to po 17. proszę
A to biedny tatuś ... Ja w niedzielę zostawiam na dłuuugo Antka z moim i mam nadzieję, że Mały da mu nieźle w kość i poczuje na własnej skórze z czym to się je, bo jak czasami marudzę i narzekam to on taaaki mądry w teorii.

Ej to najlepiej niech od razu będzie w czerwcu, bo ja mam 31 maja urodziny i też chętnie skuszę się jeszcze na prezenty.
Stary 2012-12-21, 16:17   #3765
lilka00
Wtajemniczenie

U mnie jak zwykle ostatnio koszmarna noc, malutka nie spała od 00:30 do 4:30, ta jej przerwa zaczyna się robić regularnością...
Wcześniej przespała 3 H od 21:30, a potem od tej 4:30 do 9 spała, ja spałam w tych samych godzinach i jakoś mimo wszystko funkcjonuję .

Podczas tej jej nocnej przerwy po prostu sobie leży, coś tam gada i się śmieje, nie płacze wcale, ale ja spać nie mogę jak ona mi piszczy nad uchem, bo jak ją włożę do łóżeczka to jęczy i się pręży ze złości, mimo, że po kąpieli o tej 21:30 zasypia tam pięknie sama i nakarmiona po 4 też.... Co tu robić?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Jednak w leżaczku się nie naspał,bo raptem 10min.

lilka00 wybacz,że tak piszę,ale poniekąd Ci zazdroszczę,bo też bym chciała dać mężowi nauczkę,ale nie mam dokąd pójść....Niestety nie moge liczyć na rodziców...i jak piszecie o przyjaźni z mamą to wyć mi się chce,bo moja zawsze była taka niedostępna
wcale mnie te święta nie cieszą....

i tym smutnym dla mnie akcentem żegnam się na dzisiaj...pa
Faktycznie smutne... powiem szczerze, że super mieć taki komfort psychiczny, że ma się osoby na które można liczyć zawsze w wszędzie w każdej sytuacji- moi rodzice zawsze mi powtarzają, że bez względu na to co zrobię zawsze mi pomogą, kocham ich bardzo i chce być też takim oparciem dla mojej Kingi.
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jeszcze tydzien i skonczymy 4 msc!!!!!!!!
No cudowna !!
Cytat:
A propos szpitali to u mnie na oddziale poporodowym było takie dobre jedzenie, że do dzisiaj wspominam i ślinka cieknie a kawa zbożowa rano to niebo w gębie!
U mnie były dobre obiadki, w ogóle pobyt w szpitalu wspominam ok, oprócz bolących sutków .

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Ja się troche rozłożyłam ale jestem na antybiotyku to myśle, że damy radę. Tylko ,żeby Jaś się nie zaraził.

Nocka dzisiaj piękna - pobudka o 1:30 i 5. Więc nawet wyspana jestem.
Rano takie piękne słoneczko nas obudziło, ale temperatura u na -11.

Gda super, że USG dobre.

Muminku nareszcie widzimy Twojego Skarba - piękna

I zamieszczam obiecane zdjęcie I mały gratis
Śliczny i jak ładni trzyma główkę .
Cytat:
Trudno powiedzieć, każde dziecko jest inne, moja ma 9 tygodni i nawet takich rzeczy nie próbuje.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:19   #3766
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak napisała Marta - z reguły Basia pokazuje swoim zachowaniem że tyle co zjadła jej nie wystarcza - choć czasami nie można jej ufać, bo potrafi z przejedzenia wszystko za chwilę
więc trzeba być ostrożnym
ale Antoś mówiłaś że skończył właśnie 8 tygodni więc 120 to jak najbardziej odpowiednia dla niego porcja - nie można przesadzać z ilością mm, bo łatwo utuczyć dziecko

i dla Tośka - bo bardzo dobrze że się przewrócił
póki co jest to pewnie jeszcze nieświadome, ale świetnie że już zaczyna "zaliczać kolejne etapy"
bardzo dziękuję za odpowiedzi co ja bym bez Was zrobiła ?
Stary 2012-12-21, 16:19   #3767
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

widzialam na fejsie!! cudna kupilas wszystkie te wdzianka?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:21   #3768
tamlin111
Zakorzenienie

Jak zmarzłam. Matko. Wróciłyśmy z przedszkola autobusem bo zimno okrutnie. Niby -8 a jakby z 10 więcej było. A Mati tak miał cieplutko że był taki przyjemny, cieplutki jak go wyjęłam z wózka.
Cytat:
Szkoda. Ale nie dziwię Ci się. Można wybaczyć, ale nie zapomnieć. Chociaż z perspektywy czasu to chyba na dobre Ci to wyszło

Mam butelkę nuka, chyba first choice (taka szersza) będą pasować do niej smoczki z canpola??? Bo ten smoczek z nuka to jakiś nie bardzo...a butelka mi fajnie w ręce leży. Bo chciałam kupować nową lovi, ale może to nie ma sensu...
W ogóle to ostatnio przestałam dawać butlę, cycek to jednak wygoda, w okolicach nowego roku wrócę do niej i zacznę podawać kleik po troszeczku, to będą już prawie 4 miesiące skończone. Mówiłam że się odwlecze
Do kleiku lepszy smoczek z po prostu większym otworkiem czy taki cięty na krzyż? Czy trójprzepływowy? Kurde, za trudne to dla mnie
Nie, no, ja uważam że super na tym wyszłam, pewnie dalej bym z tyranem siedziała a tak mam super faceta, drugie cudowne dziecię, kupione mieszkanie. Chyba mogę z czystym sumieniem przyznać że ich bzykanko wyszło mi na dobre
A co do smoczka to najlepiej idź z butlą do sklepu i sprawdź jakie pasują. Ale wydaje mi się że będzie dobry.
A smoczek do kleiku na pewno musi mieć dziurę większą. ALe nie taką jak do kaszki jeszcze z tego co pamiętam.

Cytat:

Cytat:

cudowne dziecko.
Stary 2012-12-21, 16:24   #3769
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

prasuję sprzątam i nadrabiam

Chciałabym dziś pochwalić mojego męża Ja do niego: wogóle mnie nie cieszy, że święta idą. A on do mnie: no co ty, pierwsze święta w trójeczkę, kupimy małą choinkę i będzie super

A poza tym byłam dziś z dzieckiem na spacerze, zmarzłam jak diabli, ale Milcia była cieplutka, że ho ho.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:27   #3770
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny co możecie polecić oprócz sab simplex?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:28   #3771
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Melka jak ma za mało to wrzeszczy
Chociaż czasem też jest tak, że drze się niesamowicie, a jak Jej dorobię i chcę dać to pluje nim niesamowicie
Stary 2012-12-21, 16:35   #3772
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
delicol nam pomógł

Reklama mi się pojawiła

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-21, 16:37   #3773
gda
Zakorzenienie

Cytat:

ha! a ja mam centrum obcykane już od czasów liceum ale zagubić się tam jest bardzo łatwo to fakt
a jedzenie na Madalińskiego... kurde byłyśmy praktycznie w jednym czasie a ja je jakoś zupełnie inaczej wspominam
ej to nie fair chyba mi coś podmienili
a serio to ja mocno wybredna jestem i przywożono mi jedzonko z domu
Kurczę ja też jestem mocno wybredna i mi baaardzo smakowało Np. jednego dnia śledź gotowany(chyba na parze) z takimi pysznymi przyprawami i sosikiem mmmm... I pierwszy raz smakowały mi zupy mleczne Ale za mało tego żarcia tam było i tak mąż dowoził
Stary 2012-12-21, 16:41   #3774
gda
Zakorzenienie

Cytat:
delicol nam pomógł

Reklama mi się pojawiła
A nam nic Tzn. na wzdęcia
Stary 2012-12-21, 16:44   #3775
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

jedynie bobotic nam pomagał jeżeli nie miałam sab simplex ...

mamuśki u mnie czasu mało ale podczytywać będę Was ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:44   #3776
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Koszmar, oduczanie czegoś niemowlaka to koszmar. Ryczę razem z nią.
Co odłożę do łóżeczka to ryk straszny, wezmę na ręce to zasypia od razu bo jest taka zmęczona.
Tyle kobiet to przerabiało. Dlaczego nikt nie wymyślił lepszego sposobu na uczenie niemowlaka spać w łóżku?!
Podobno 3 dni wystarczą, żeby czegoś małe dziecko nauczyć, ale ja nie wiem czy te 3 dni wytrzymam...
Stary 2012-12-21, 16:48   #3777
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dearlie świetne zdjecia

wszystkiego najlepszego dla Kamilki z okazji ukończenia 3 miesięcy
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
duśka niewyspana i nieznośna tym samym a jeszcze mamy szczepienie ... nade mną remont i od 7 wiercą i trzaskają koszmar
my też mieliśmy szczepienie wczoraj i biedulka się upłakała, ale potem cały dzień spała. Więc tak sobie pomyślałam, że przynajmniej mi to na dobre wyszło. Zostawiłam ją teściowej z butelką mleka i pozałatwialam tyle spraw, że jestem z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Za sfera na komorow.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

A ja w Warszawie nigdy jeszcze nie byłam a odwiedzilam nawet Barcelone czy Giblartar
Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej bo tyle czasu tam przepracowałam

Cytat:
Moja niunia:

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melania dla ciotek
śliczne te wasze córunie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mój mówił, że do -5. Co pediatra to inne wskazówki.

Co próbuje trochę posiedzieć z Wami to moja "koza"marudzi, ahhh

Bartosz miał czerwine oczy jak szalałam z detergentami Przemywałam solą fizjologiczną

mój, że do -4

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Co odłożę do łóżeczka to ryk straszny, wezmę na ręce to zasypia od razu bo jest taka zmęczona.
Tyle kobiet to przerabiało. Dlaczego nikt nie wymyślił lepszego sposobu na uczenie niemowlaka spać w łóżku?!
Podobno 3 dni wystarczą, żeby czegoś małe dziecko nauczyć, ale ja nie wiem czy te 3 dni wytrzymam...
Ja kładłam od samego początku do łóżeczka więc tu mnie problem ominie. Ale łóżeczko stoi w naszej sypialni więc pewnie będę mieć problem jak będę ją uczyć spania we własnym pokoju

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:56   #3778
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

Maja właśnie wstała z drzemki więc karmię Ją i idziemy na dwór. Dzisiaj muszę jechać do pracy gdyż pożyczam sobie z biura krzesełek na chrzciny
piękna choinka

Cytat:
Chwilę mnie nie było, a tu tyle nadrabiania. Tosiek przysnął, więc może uda mi się odpisać.

Kraven jak Jaś pięknie trzyma główkę! W ogóle jaki już bystrzak z tego naszego najmłodszego, wątkowego malucha. Zmienia się w oczach.
Dużo zdrówka Ci życzę!

Muminku śliczna córcia! Wszystkiego najlepszego dla kruszyny za skończone 4 miesiące!

Lidka na długo wyjeżdżacie? My jedziemy chyba na 2 dni, a jak już pomyślę o tym pakowaniu wszystkiego to jestem chora. Nienawidzę pakować się, a jeszcze bardziej po powrocie rozpakowywania.

Szczęściara! Ja jak leżałam na ginekologii w 37 tyg. to do każdej potrawy dawali koperek. Do dziś się śmieję, że można by napisać jakąś pracę magisterską o wpływie koperku na ciężarne kobiety, bo ewidentnie musi jakiś mieć skoro go nam dawali w takich ilościach. Za to po cc miałam dietę i w pierwszą dobę dostałam taki cudny kleik, że poszedł cały do kibelka, bo wolałam już nic nie jeść.

Nisia choinka przepiękna! Bardzo oryginalna.

Brawa dla Zuzki!

Nooo nie mów hop!

Ooo jakie wyczucie ma moje dziecko, właśnie się budzi, gdy mama skończyła.
no z ust mi to wyjęłaś o tym pakowaniu i rozpakowywaniu
my jedziemy jutro i zostajemy do 2 dnia świąt więc w sumie prawie na 5 dni
małej nie biorę dużo ubrań, bo w domu pralka jestwięc jak zrobi wystrzałową kupę to będzie gdzie oprać te jej łaszki

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tamlin, muszę Ci powiedzieć (tylko nie obraź się, bo ja to z wielką sympatią mówię ), że w tym jesteś podobna do mamy - też potrafisz wbić szpilę, mówiąc bezpośrednio szczerą prawdę człowiekowi

Nie próbowałam żadnej oprócz Aventu. A jakie smoczki pasują do butelki Avent, ktoś wie???

Z Medeli butli nie próbowaliśmy. A ma ten smoczek co udaje cyca, może on mu podpasuje? Czy to tylko dla noworodka? A jakie smoczki pasują do butelek Medeli też? Te Canpolu, tak? Jeju muszę pokombinować...

No to faktycznie kiepsko, że ona taka mamo-przylepa. Ja pilnuję, żeby Henio spędzał z tatą dużo czasu, wiadomo tata nie ma cyca, ale trudno

Ja mieszkam od urodzenia i nadal się gubię! Nie cierpię centrum i tam nie jeżdżę jak naprawdę nie muszę.

U nas było genialne!!! Jak z jakiejś knajpy dobrej

U nas jakiś czas temu też zdarzyły się 3(!!!) noce bez wzdęć, a potem wróciły i są nadal... W środę Heniu skończył 3 miesiące i czekam aż mu przejdą...

Hahahaha! My dziś będziemy ubierać. Ale nawet nieubrana choinka bardzo fascynuje małego.

Swoją drogą - dziewczyny, jak dbać o choinkę w donicy???

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

U nas kiedyś działało przetrzymanie... Ale teraz on wpada w histerię na sam widok butelki! Bo kiedyś to jeszcze ją podgryzał i się bawił...
Także nie daje rady

Kocham koperek!!! Jest bardzo zdrowy
dobrze wiedzieć, że nie tylko ja się gubię w centrumpocieszające to jest

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie

Mąż mi się rozkładależy z okropnym bólem głowy i żołądka - mamnadzieję, że to nie wirusówka

Młody walnął dzisiaj pienistą kupkę - normalnego koloru, kupy sa w normalnych ilościach, co to może oznaczać?

Kraven
masakra jak Jasiu główke trzyma

Muminku
piękna księżniczka

Iwoncia mój Fiolpi też okrutny leń jak chodzi o dźwiganie główki z pozycji na brzuchu

My wybywamy do rodziców w niedzielę, więc już jutro rozpocznę akcję pakowanie

Nisia za choinkę

Lidka używałaś juz Ajony? Jak wrażenia?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Gda jeśli o butlę chodzi, to ja ostatnio pierwszy raz próbowałam podać Filipkowi - Butelka TT, Młody wzgardził nia bezlitośnie i do tego tak sie wk.........ł, że uspokajałam go potem dobre 30 minut No cóż, będą chlopcy na cycu do 7 r. ż.
hihihi powaliła mnie próba karmienia butelką choć tobie wtedy na bank do śmiechu nie było

Ajonę już używam i jest lepiej tzn nie pogarsza się stan kącików po myciu zębów, właśnie je goję lanoliną od sutków na popękane usta jest rewelacyjna

Cytat:
no i to by było na tyle Majom już dziękujemy

Cytat:
A według kalendarza Grudniów koniec świata będzie w maju
dziewczyny jesteście dziś niemożliwie rozweselające

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Maku super oby sie nie zaraził

Ja mam FALVIT. POLECAM

do abonenta tez pasują skoki lovi.. Super ze badanie ok

Dla mnie każda cienka super i godna polecenia..

Dzięki Lourose jutro lecę po ta schronienie

No i w domu i znowu nie mam was kiedy czytać co dopiero pisać dzisiaj ogólnie dostanę tableta bo dzięki przyjaciółce biorę udział w szkoleniu języka migowego i w zamian dostaje tableta wiadomo to nie jakieś cudo czy iPad ale zawsze sie przyda no i będę straż miała pól roku czasu na kurs migowego 120 godzin a co mało mam przecież w domu roboty

Jutro dopiero jadę na świąteczne zakupy i resztę prezentów i jutro zabieram sie za gotowanie a w niedziele mamy jeszcze kontrole u pediatry. Chociaż dzisiaj osluchiwalam małego to ma czysto całkowicie chyba ze sie nie znam
Asia podpowiedzi słów wstawiane przez twój tel czasem rozwalają mnie na łopatki

powodzenia na kursie i wizycie kontrolnej

Cytat:
Cóż, od marca do grudnia zeszłego roku nie gadałyśmy. Przed świętami przyszla z kwiatami, rycząc i mnie przepraszała. Teraz gadam z nią jak muszę w sumie. Już nigdy nie będzie jak było.

Łazienkę sprzątaj

Po 4-tym, bo ja na imieninowe liczę
no i właśnie przykład bezpośredniości Tamlin hihihihi

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hejka.Mąż pojechał kupic choinke,chyba powoli zaczynam sie cieszyc
Dziekuje za słowa otuchy

niesamowita jesteś,padłam

ślicznasuper,ze wreszcie możemy ją poznać

u nas kawa na mleku też była superi jedzenie również,no może nie zawsze to co powinny mamy karmiące jeść,no alemówię o surówkach

nieźle.choinka fajna.

mi zostały jeszcze 3,I tak nie wiem jak spadły 2,bo jem dużo i nie ćwicze,nie mam siły jakos
no na te surówy ja też zwróciłam uwagę - góry kapusty dla matek karmiących

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A zapomniałam!Wczoraj dałam dzieciusiom jabłuszko, po pół łyżeczki.Miałam dac po świętach ale młodemu obierałam to tak przy okazji.
Ale jak im smakowało

Byłam wczoraj w Rosku, kupiłam taką szmatkę-przytulankę cienką bo Hubuś lubi się do czegoś przytulic jak zasypia, dawałam mu do teraz lalę szmacianą Oliwki tak fajnie weźmie w dwie lapki tuli to teraz będzie miał tylko swoją przytulankę.I łyżeczki kupiłam plastikowe i perfumę dla tż pod choinkę i farbę do moich odrostów strasznych i jakieś pierdoły i ponad 100zł poszłooooooooo.......
kochana ja ostatnio poszłam po pampersy białe, bo w promocji są i wydałam ponad trzy stówy na te pieluchy, no ale zapas mam na dłuższy czas

wczoraj miałam wrażenie, że znowu w cycuszkach mniej mleczka jest
więc na dziś sobie zaplanowałam przystawianie małej często do cycuszka, żeby pobudzić laktację
to ta mała łachudra jak na złość żreć dziś prawie nie chce i tylko śpi albo płacze jak się obudzi
nic tylko udusić tego gnoma małego
ja tu dla niej chce mieć więcej papu a ta ma to w nosie
więc i ja już mam to w d...ie
więcej się starać nie będę tylko przejdę na butlę jak kolejny raz się coś takiego wydarzy, bo mam dość i po dziurki w nosie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:57   #3779
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:

Mi się podobało "Obiecaj mi" A czytałaś już w ogóle jakąkolwiek książkę Cobena czy to będzie pierwsza?

Kurcze, przespacerowaliśmy koniec świata.

kurcze, to mój Antek to jednak obżartuch przy tych Waszych dzieciaczkach
brawa za obrót Antka zawsze to coś nawet jak jeszcze nieświadome

Nie czytałam wcześniej Cobena żadnej książki. To jest pierwsza jaką mam.

Mój Maks pochłania 150 ml żarłok i już zaczyna marudzić przy odbijaniu a boję się zwiększyć mu ilość mleka bo już jest grubiutki
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:58   #3780
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona w ogóle nie chce Ci spać nie na rękach? Bo ja mojego odkładam, ale na nasze łóżko. Pościel pachnie mną i tatusiem i on chyba czuje się bezpiecznie i sobie śpi. Ja wiem teraz jedno od kiedy jestem mamą - póki jest niemowlakiem, we wszystkim mu będę ustępować, bo nie jestem w stanie znieść jego płaczu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości