|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#451 | ||
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
![]() Cytat:
Ja 2, ale do 5 maj± wystawiæ oceny i w tygodniu po sylwestrze mam: 1)Spr PP 2) Spr Angielski 3) Próbna Matura Angielski 4) Sprawdzian Religia 5) Sprawdzian Matematyka 6) Praca z geografii 7) Sprawdzian historia Niech ¿yje szko³a ! A koñca ¶wiata nie by³o. I jest zimno. Nie wiem, co daæ na g³owê (dziwnie to brzmi, nawet po takim czasie bycia w³osomaniaczk±). ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
Nie mam na niego pomys³u
Kaveri trzymaj siê ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Skoro o cysteinie mowa, to w³a¶nie przygotowa³am sobie p³ukankê z cystein± wed³ug przepisu Anwen, a zamiast wody wykorzysta³am odrobinê przedatowany hydrolat z pszenicy, bo nie mia³am go jak zu¿yæ. Teraz dopiero bêdzie ¶mierdzieæ, chocia¿ osobi¶cie stwierdzam, ¿e ten zapach jest cudowny w porównaniu z niektórymi rzeczami jakie w ¿yciu w±cha³am
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 945
|
dziewczyny mam do Was pytanie odno¶nie szamponu. zamowi³am sobie rosyjski szampon, i mia³am ogromn± nadziejê, ¿e sprawdzi siê u mnie, bo dotychczas tylko slsy mi s³u¿y³y, ale po umyciu mam t³uste w³osy. czy jest na to jaki¶ sposób?
|
|
|
|
#454 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Mam potrzebne sk³adniki, ale jako¶ nie mogê jej przyrz±dziæ. Lenistwem tego nie nazwê, bo maskujê, olejujê itp codziennie.
|
|
|
|
|
#455 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ma³e nieporozumienie zasz³o ![]() Kaveri, oczywi¶cie, ¿e Ciê pamiêtamy ![]() Cytat:
![]() Na pewno wrócisz z fajnymi w³oskami Bêd± takie ³adne i zdrowe A pó¼niej... bêdziemy razem zapuszczaæ ![]() Cytat:
![]() w³a¶nie taki mam zamiar... NIGDY WIÊCEJ FRYZJERA, a jak ju¿ to idê do mojej starej fryzjerki i nikomu innemu nie pozwolê dotkn±æ moich w³osów... Cytat:
Najbardziej szkoda mi tego, ¿e mia³am ju¿ ca³y proces wzrostu i pielêgnacji zaplanowany, a teraz wszystko trzeba robiæ od nowa... Ina nastêpne ¶wiêta pewnie bêdê w tym punkcie co wczoraj...;/ Olej arachidowy?? Uwielbiam jego zapach - pachnie chrupkami orzechowymi Mniam...Ojej... trzymaj siê dzielnie Cytat:
W³a¶nie najstarszniejsze jest to, ze wreszcie od niedawna, pierwszy raz w ¿yciu by³am naprawdê zadowolona ze swoich w³osów. Niby wiedzia³am, ¿e jeszcze muszê nad nimi popracowaæ, ale by³y ju¿ naprawdê fajne. A teraz?? Mam ochotê siê pop³akaæ jak widzê siê w lustrze... ;/A na w±tku w³a¶nie mam zamiar bywaæ czê¶ciej Skoñczy³am pracê, nastêpnej na razie nie planujê wiêc bêdê mieæ 40godzin tygodniowo wiêcej ![]() Cytat:
i jak ma to pomóc nie my¶leæ o bólu, to mo¿esz spamowaæ tak wyj±tkowo Ciê nie wywalimy
|
||||||
|
|
|
#456 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
Niestety Ci nie pomogê, poniewa¿ nigdy takiego problemu nie mia³am. Jedynie po od¿ywce Garnier 5 ro¶lin, ale to wszystko naraz: Przyklap, t³uste, ciê¿kie |
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
jakie¶ spalone, t³uste orzechy ![]() w wannie na³o¿y³am maskê alterra granat + kalpi tone, a na mokre w³osy wspomniany wy¿ej olej arachidowy. ciekawe, jak rano bêdzie to wszystko wygl±daæ
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
Ja oczyszczam skórê g³owy i na w³osach mam mas³o ze skrzypem z BU, które muszê skoñczyæ, bo mu siê termin koñczy. Na to bêdzie bingo z shea ¿eby zemulgowaæ mase³ko, mycie, garnier AiK z timotei do br±zowych, a na koniec p³ukanka z cystein± i na pewno jedwab, mo¿e z Joann± miód i cytryna, ale to zobaczê jakie w³oski bêd± po.
|
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
A co dokladnie bylo w 'Rozmowach...'?
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
(chocia¿by Bambino).
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 945
|
Cytat:
Cytat:
w ka¿dym razie dziêkujê Wam za wszelkie informacjê - spróbujê i dam znaæ, czy dzia³a
|
||
|
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
tak jak na wiza¿u - jak uzyskasz ju¿ status 'zakorzenienia', to chêtnie by siê zaczê³o od pocz±tku, bo ju¿ nie ma do czego d±¿yæ ![]() Cytat:
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
mia³am i szczerze nienawidzi³am zapachu
chocia¿ t¿towi siê podoba³o
|
#464 |
|
BAN sta³y
|
No co Ty !?
To dzisiaj ! Mia³am ogl±daæ, ale by³am poza domem. Ale widz±c reklamê...to nie o mnie. A¿ tak du¿o kosmetyków nie kupujê. Nie patrzê na cenê, a jako¶æ. Nie kupujê - póki nie skoñczê. Nie gromadzê. Nie chomikujê. Dbam o w³osy, a nie przeci±¿am je lakierami, ¿elami i drogimi kosmetykami. |
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 271
|
Mia³am dzisiaj bad hair day :/ mam podra¿nion± skórê na szyi, tu¿ przy linii w³osów i próbujê ratowaæ j± Alantanem... Niestety póki co poprawa jest bardzo ma³a.
Siedzê sobie teraz z zapalonymi ¶wieczkami i pijê ciep³± herbatê. Mam jakiego¶ do³a, nawet czytaæ mi siê nie chce.
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
![]() G³ównie z tego powodu, ¿eby w koñcu wykorzystaæ Akunê bezslesow±. Jak narazie sposób dzia³a ![]() O kobitkach, które maj± tysi±ce kosmetyków Cytat:
Z dworu dochodz± jakie¶ bli¿ej nieokre¶lone d¼wiêki moi s±siedzi s± jeszcze dziwniejsi ni¿ do tej pory s±dzi³am
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 271
|
Cytat:
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja poniewa¿ skoñczy³am ogl±daæ ambitny film (Sponsoring) mogê obejrzeæ mniej ambitny, czyli przedostatni± czê¶æ Zmierzchu
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 905
|
Witajcie
![]() Jestem tutaj nowa, choæ czê¶æ z Was na pewno kojarzy mnie z w±tku dla prostow³osych D³ugo Was podczytujê, zawsze mia³am opory, ¿eby siê przy³±czyæ - to co¶ jak przyj¶cie do nowej klasy po dwóch tygodniach...wiêc czyta³am w±tek, niestety poleg³am na XII czê¶ci i od razu skierowa³am siê tutaj - chcia³abym nadrobiæ tê now±, zimow±, czê¶æ, a przy okazji ju¿ byæ z Wami. Czy mogê, przygarniecie mnie? ![]() Wiem, ¿e bez zdjêæ i opisu pielêgnacji i zdjêæ w³osów siê nie obejdzie - stan pocz±tkowy i na grudzieñ w za³±czniku, reszta w albumie - i a¿ prosi o komentarze, sugestie, opinie! Ka¿de, te niezbyt pochlebne te¿ Moje dbanie o w³osy zaczê³o siê w momencie, gdy koñczy³ mi siê szampon i trafi³am na wiza¿ w poszukiwaniu czego¶ innego. Od razu wsi±k³am we w³osomaniactwo - dodam tylko, ¿e o w³osy dba³am zawsze, tylko nie do koñca ¶wiadomie - nie suszy³am, nie prostowa³am, nie krêci³am, nie farbowa³am - tylko po prostu nie wiedzia³am, ¿e reklamy Pantene'a to ¶ciema. Zaczê³am od 65cm w³osów - niestety dobre 10 posz³o pod nó¿, g³ównie dlatego, ¿e chcia³am zej¶æ z ciêcia na pó³okr±g³o w U do ciêcia na prosto. Olejujê w³osy przed ka¿dym myciem - s± to kokos i olej z pestek winogron, czasem jojoba i BDFM, czajê siê na co¶ jeszcze, odstraszaj± mnie jednak zapachy, wiêc nie szukam jako¶ bardzo intensywnie (mia³am awokado i lniany, jednak, mimo domycia, wali³am jak obiad dobre dwa dni, wiêc sobie darowa³am dalsze testy ). Myjê szamponami ze SLeS, nie czyni± mi szkody, moim ulubieñcem jest Barwa jab³kowa lub brzozowa, choæ teraz mam SCSow± Alterrê z kofein±. Na wykoñczeniu. Z od¿ywek i masek u¿ywam Garniera AiK, Kallosa Latte, maski Alterry z granatem (ostatnio posz³a w odstawkê, bo ma alkohol, który winiê za problem opisany dalej), Organique anti age, Bingo z elastyn±, Seboradinu z ¿eñ-szeniem, Artiste z keratyn± oraz silikonowej Nivei long repair i Elseve'a total repair bodaj¿e - te ostatnie ze wzglêdu na pogodê - zabezpieczam w³osy przed czapkami i swetrami. Jako od¿ywkê b/s u¿ywa³am Joanny naturii z pokrzyw± i zielon± herbat± i z apteczki babuni z mlekiem i miodem, a w ostatnim czasie tak¿e shaumy z shea w psikaczu - lekki silikon na ochronê przed uszkodzeniami mechanicznymi. Na koñcówki pakujê kokoska i jedwab CHI. Staram siê nie suszyæ, gdy muszê, robiê to na ch³odnym nawiewie. Czeszê siê szczotk± z w³osia dzika lub grzebieniem drewnianym z szeroko rozstawionymi zêbami, ale wiem, ¿e pod choinkê Miko³aj przyniesie mi szczotkê z jonizacj± - bo to jeden z moich dwóch g³ównych problemów - elektryzujê siê jak walniêta pr±dem i wygl±dam jak piorun w szczypiorek... Drugim, nieco powa¿niejszym, jest rozdwajanie koñcówek. Z ca³± pewno¶ci± nie jest spowodowane niedostatecznym zabezpieczeniem. Stawia³am na brak keratyny, jednak i ona nie wydaje mi siê a¿ takim winowajc±, jak fryzjerskie no¿yczki - wyjecha³am w miêdzyczasie na studia i musia³am do kogo¶ pój¶æ, bo grzywka mi zaros³a jak dziki agrest. Pech chcia³, ¿e po 3 tygodniach w³osy znów zaczê³y siê rozdwajaæ. Wobec tego moje zapuszczanie oddala siê jak ¶cigany zaj±c - jutro pokornie idê do fryzjera (na szczê¶cie ju¿ mojej pani w rodzinnym mie¶cie!) podci±æ te rozdwojaki. Mam nadziejê, ¿e moje wciêcie siê w w±tek nie bêdzie Wam przeszkadzaæ, ¿e bêdê mog³a do Was do³±czyæ - takie moje ma³e "¶wi±teczne" marzenie
"Na statek zaci±gn±³em siê, gdym dzieckiem jeszcze by³. ¯eglowaæ chcia³em po¶ród mórz do koñca moich dni. A okrêt najpierw piek³em by³, Lecz niebem mi siê sta³..." 55 - 57 - ... - 67 - 69 - 71 - 73 - 75 ![]() Tañczê salsê! Trening si³owy ![]() ¯eglarstwo |
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
stad pytanie.Jutro chyba skorzystam z przepisu i zrobie reboot - mycie szampon+soda. I potem cos ekstremalnie nawilzajacego. Mam maslo kakaowe i tak sie zastanawiam, czy mi podpasuje...
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Same pochwa³y o niej s³yszê
![]() A zaczê³am czytaæ przez to, ¿e raz polonista wspomnia³, ¿e jest jeszcze lepsza od 'Mistrza i Ma³gorzaty', a to moja ulubiona ksi±¿ka. No i chcê siê przekonaæ czy nie ¶ciemnia³ ![]() Limone ¶wietny Avatar ¦miem twierdziæ, ¿e po tych moich dziwnych dzisiejszych zabiegach ³upie¿ mi znikn±³
|
|
#472 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 182
|
Zaczynam dzis spowrotem uzywaz odzywki do wlosow Schauma Q10. Kiedys wlosy byly po nim piekne ale niestety wycofali z polek w miescie. Zobaczymy jak bedzie teraz
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie zupe³nie ró¿ne. Bu³hakow walczy z systemem, mnóstwo tu groteski, a Marquez to typowy realizm magiczny, takie to wszystko ulotne, odleg³e i delikatne...
|
#474 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Przysz³a do mnie s±siadka(1.gim.)¿ebym jej pomog³a z telefonem, dosta³a nowy, ma Androida, a wcze¶niej mia³a telefon na Javie, 2 godziny jej t³umaczy³am wszystko, od razu przesz³am na orange free, do³adowa³am telefon, ¿eby mia³a pakiet, powgrywa³am najwa¿niejsze aplikacje i wyt³umaczy³am mniej wiêcej jak to dzia³a itp. ciekawe ile z tego zapamiêta
![]() Pyta³a siê mnie, czy jak zacznie u¿ywaæ od¿ywki do w³osów, to czy nie bêd± takie przesuszone, powiedzia³am, ¿e jak chce, to se mo¿e jakie¶ moje wzi±æ i potestowaæ ![]() a jak wychodzi³a to powiedzia³a" o nie, ju¿ jest po 23, a Maja mi mia³a dzisiaj w³osy farbowaæ" i nie da sobie przet³umaczyæ, ¿eby nie farbowa³a, bo bêd± zniszczone, no ale chyba w gimnazjum ka¿dy taki jest
|
|
|
|
#475 | |||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kojarzê Ciê mocno z prostow³osych, chocia¿ ostatnio przesta³am tam pisaæ ![]() Zasnê³am dzisiaj z Bingaczem na g³owie na szczê¶cie oby³o siê bez przyklapu, a nawet zgarnê³am kilka komplementów na spotkaniu klasy z liceum
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Wypatrzy³am ostatnio na stronie Joanny ciekawe nowo¶ci do w³osów (ale te¿ do cia³a
), jaka¶ seria z olejkiem arganowym: jedwab, od¿ywka dwufazowa, od¿ywka, szampon oczyszczaj±cy, zakwaszaj±cy, zakwaszaj±ca od¿ywka i ró¿ne inne... Widzia³y¶cie je mo¿e gdzie¶ stacjonarnie? Na stronie niestety nie ma podanych sk³adów, a u siebie jeszcze ich nie widzia³am
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bu³hakowa nie da rady pobiæ, bo on zafascynowa³ mnie ju¿ od pierwszej strony Cytat:
![]() Jak dla mnie nic ciekawego, wszêdzie silikony, a od¿ywka dwufazowa (jak to tam by³o? ) 100 ml za 20 z³
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Cytat:
szkoda, bo mia³am ochotê na co¶ nowego ![]() W moim mie¶cie mimo, ¿e nie takim ma³ym nie ma ani Bingaczy, ani Glorii, z Mariona tylko w jednej drogerii wybrane produkty, z Joanny to samo
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

co prawda od razu potem 3 kolosy i egzamin, ale... 

chyba ma³e nieporozumienie zasz³o 
Ale Ciê ciachnê³a... Przecie¿ nie prosi³a¶ o zniszczon± czê¶æ , tylko o okre¶lon± ilo¶æ cm... 

moi s±siedzi s± jeszcze dziwniejsi ni¿ do tej pory s±dzi³am

Na stronie niestety nie ma podanych sk³adów, a u siebie jeszcze ich nie widzia³am