Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-21, 21:08   #451
CleoDuquesne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 029
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Cytat:
Napisane przez versatille Poka¿ wiadomo¶æ
Uwielbiam zapach w±tróbki

Powinna¶ jako¶ nazywaæ swoje wiersze i poematy
Za kilkadziesi±t lat biedni uczniowie liceum bêd± je interpretowaæ
Haha. To w ¿aden sposób nie jest specjalnie formu³owane jako wietrz czy cokolwiek innego. Jako¶ tak lepiej mi siê pisze

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ

hehe, a ja dopiero 8 stycznia na zajêcia co prawda od razu potem 3 kolosy i egzamin, ale...

Ja 2, ale do 5 maj± wystawiæ oceny i w tygodniu po sylwestrze mam:
1)Spr PP
2) Spr Angielski
3) Próbna Matura Angielski
4) Sprawdzian Religia
5) Sprawdzian Matematyka
6) Praca z geografii
7) Sprawdzian historia

Niech ¿yje szko³a !
A koñca ¶wiata nie by³o.
I jest zimno.
Nie wiem, co daæ na g³owê (dziwnie to brzmi, nawet po takim czasie bycia w³osomaniaczk±).
CleoDuquesne jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:26   #452
Limone
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 128

Cytat:
P

Chocia¿ szkoda, ¿e nie masz Avatara
Nie mam na niego pomys³u

Kaveri trzymaj siê Nawet nie potrafiê sobie wyobraziæ co prze¿y³a¶ i musisz ca³y czas przechodziæ, masakra jaka¶

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Skoro o cysteinie mowa, to w³a¶nie przygotowa³am sobie p³ukankê z cystein± wed³ug przepisu Anwen, a zamiast wody wykorzysta³am odrobinê przedatowany hydrolat z pszenicy, bo nie mia³am go jak zu¿yæ. Teraz dopiero bêdzie ¶mierdzieæ, chocia¿ osobi¶cie stwierdzam, ¿e ten zapach jest cudowny w porównaniu z niektórymi rzeczami jakie w ¿yciu w±cha³am
Limone jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:36   #453
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 945

dziewczyny mam do Was pytanie odno¶nie szamponu. zamowi³am sobie rosyjski szampon, i mia³am ogromn± nadziejê, ¿e sprawdzi siê u mnie, bo dotychczas tylko slsy mi s³u¿y³y, ale po umyciu mam t³uste w³osy. czy jest na to jaki¶ sposób?
TwojaKokaina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:46   #454
CleoDuquesne
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Limone Poka¿ wiadomo¶æ
Skoro o cysteinie mowa, to w³a¶nie przygotowa³am sobie p³ukankê z cystein± wed³ug przepisu Anwen, a zamiast wody wykorzysta³am odrobinê przedatowany hydrolat z pszenicy, bo nie mia³am go jak zu¿yæ. Teraz dopiero bêdzie ¶mierdzieæ, chocia¿ osobi¶cie stwierdzam, ¿e ten zapach jest cudowny w porównaniu z niektórymi rzeczami jakie w ¿yciu w±cha³am
Ja siê zbieram do tej p³ukanki i zbieram.
Mam potrzebne sk³adniki, ale jako¶ nie mogê jej przyrz±dziæ.
Lenistwem tego nie nazwê, bo maskujê, olejujê itp codziennie.
Stary 2012-12-21, 21:46   #455
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 433
GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
ja pamiêtam, Kaveri sie du¿o udziela³a we wcze¶niejszych czê¶ciach, my¶lê ¿e w³osowa historia jest tu zbêdna w tym momencie
chyba ma³e nieporozumienie zasz³o
Kaveri, oczywi¶cie, ¿e Ciê pamiêtamy

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e i tak
ja ¶rednio jarzê od wczoraj, wci±¿ mam do³a ze wzglêdu na pracê

XXXJuanaXXX - w sumie to sporo Ci obciê³a tych w³osów, pewnie najgorzej jest z przodu skoro a¿ tak bardzo je wystopniowa³a... ale my¶lê, ¿e szybko odrosn± i nawet siê nie obejrzysz i znowu bêd± takie jak by³y ja mam teraz w³osy trochê d³u¿sze ni¿ Ty przed wizyt± u fryzjerki, ale obawiam siê, ¿e jak jutro si±dê do niej na fotel to te¿ mi tyle opitoli co Tobie... tyle, ¿e u mnie to trzeba ju¿ tyle ¶ci±æ, bo kondycja jest s³aba

Kascysko - dziêki za s³owa otuchy, mam nadziejê, ¿e szybko znajdê co¶ nowego, ale wiadomo jak to teraz jest - martwy okres - ¶wiêta, Nowy Rok, mo¿e byæ ciê¿ko
ehhh... w tym momencie mam ochote wyrzuciæ wszytskie lustra z domu. A jak tylko wróci³am do domu zrobi³am koka i tak chodzê. Mam nadziejê, ¿e do sylwesra przyzwyczajê siê do swojego widoku w lustrze... Tylko co ja zrobiê z w³osami na sylwestra??
Na pewno wrócisz z fajnymi w³oskami Bêd± takie ³adne i zdrowe A pó¼niej... bêdziemy razem zapuszczaæ

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Poka¿ wiadomo¶æ
Ale Ciê ciachnê³a... Przecie¿ nie prosi³a¶ o zniszczon± czê¶æ , tylko o okre¶lon± ilo¶æ cm... Chyba na prawdê nastêpne ciêcie zrób sama
Dziêki
w³a¶nie taki mam zamiar... NIGDY WIÊCEJ FRYZJERA, a jak ju¿ to idê do mojej starej fryzjerki i nikomu innemu nie pozwolê dotkn±æ moich w³osów...

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
ehhh jaka masakra! mam nadziejê, ¿e jako¶ jej przygada³a¶, bo fryzjerka po pierwsze powinna s³uchaæ siê, czego klientka chce..

kupi³am dzi¶ olej arachidowy w lidlu za 2,99 i bluzkê i podk³ad pharmaceris w przecenie.

umieram przez okres, to dla mnie prawie jak koniec ¶wiata ;(
Hmmm... niektórzy po prostu siê nie nadaj± do swojej pracy... No ale có¿... Straci³a klienta... I nie do¶æ, ¿e ona, to jeszcze jej kole¿anka. Jednak w tym momencie bêdê ba³a siê komukolwiek oddaæ moje w³osy...
Najbardziej szkoda mi tego, ¿e mia³am ju¿ ca³y proces wzrostu i pielêgnacji zaplanowany, a teraz wszystko trzeba robiæ od nowa... Ina nastêpne ¶wiêta pewnie bêdê w tym punkcie co wczoraj...;/

Olej arachidowy?? Uwielbiam jego zapach - pachnie chrupkami orzechowymi Mniam...

Ojej... trzymaj siê dzielnie i ³±czê siê w bólu niestety...

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie ostatnio sobie pomy¶la³am o Tobie, ¿e co¶ d³ugo Ciê tu nie ma. Dobrze, ¿e ju¿ wróci³a¶. Dbaj o siebie, sied¼ w ciepe³ku, a Twoje w³osy i tak bêd± mia³y siê dobrze, bo szybko siê regeneruj±

Jednym s³owem trafi³a¶ na fryzjerkê zazdro¶nicê. ¯adnych w³osów zniszczonych nie widzê, ale nie bêdê dobijaæ. Trzymaj siê od takich kretynek z daleka. No¿yczki w³asne, dbanie o nie i mo¿e czê¶ciej bêdziesz bywaæ na w±tku

Zaraz siê zavatikujê, a potem zmykam ubieraæ choinkê. Ojciec kupi³ tak± du¿± i roz³o¿yst±, ¿e pewnie nagimnastykujê siê przy niej
Ehhh... ja mo¿e nie bêdê siê wypowiadaæ na jej temat bo jeszcze dostanê bana W³a¶nie najstarszniejsze jest to, ze wreszcie od niedawna, pierwszy raz w ¿yciu by³am naprawdê zadowolona ze swoich w³osów. Niby wiedzia³am, ¿e jeszcze muszê nad nimi popracowaæ, ale by³y ju¿ naprawdê fajne. A teraz?? Mam ochotê siê pop³akaæ jak widzê siê w lustrze... ;/

A na w±tku w³a¶nie mam zamiar bywaæ czê¶ciej Skoñczy³am pracê, nastêpnej na razie nie planujê wiêc bêdê mieæ 40godzin tygodniowo wiêcej

Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wywalicie mnie z w±tku, za nienadrabianie, tylko za offtopy

19 sz³am do szpitala z nastawieniem zerwania po raz kolejny dwóch paznokci. Ju¿ na izbie przyjêæ prze¿y³am szok, bo lekarz znalaz³ u mnie dwa kolejne guzy i zaniepokoi³ siê moimi nieregularnymi miesi±czkami. My¶lê sobie, dobra, prze¿yjê. Od 4 lat dostajê ró¿nie okres (raz co 14 dni, raz co 28, a nawet co 45...), guzy "hodujê" i funkcjonujê. Od samego przyjêcia dosta³am zakaz jedzenia i picia, bo mam byæ przygotowana do zabiegu. W dn. zabiegu okaza³o siê, ¿e paznokcie nie bêd± zrywane tylko frezowane, a wrastaj±ce boczki zostan± lekko wyciête. Z pe³n± ¶wiadomo¶ci± i podpisaniu przeze mnie papierów na znieczulenie miejscowe wjecha³am na blok. Pamiêtam tylko, ¿e od razu dosta³am morfinê, wbito mi znieczulenie w palce (które swoj± drog± do koñca nie dzia³a³o). Nie chcia³am ogl±daæ co robi chirurg, wiêc patrzy³am w sufit. S³ysza³am tylko odg³os jakby wiertarki u stomatologa, ból w paluchach i ciekn±c± krew po stopach. Pó¼niej urwa³ mi siê film, mama mówi³a mi, ¿e ¶ci±gniêto j± na blok o nag³e podpisanie zgody na narkozê, wezwano onkologa, dwóch dodatkowych anestezjologów i kolejnego chirurga. Kolejn± rzecz± któr± pamiêtam, by³y same momenty, kiedy wymiotowa³am na sali wybudzeñ. Z wczoraj kompletnie nic nie pamiêtam. Nie wiem jak trafi³am na salê, nie wiem nawet co mi robiono, gdyby nie mama i lekarze. Podobno dosta³am kolejny raz morfinê - jaki szok prze¿y³am, kiedy dowiedzia³am siê, ¿e jeszcze siê jej u¿ywa, zw³aszcza, ¿e dwa lata temu mia³am tylko plastry z morfin±, ze wzglêdu na przewlek³y ból. Dzi¶ ju¿ w szpitalu, rano zmieniono mi opatrunki, wyb³aga³am wypis, ale 28 grudnia mam siê pojawiæ na kontroli u onkologa i chirurga. Dosta³am te¿ leki i ma¶æ na grzybicê. Niemniej jednak mam umrzeæ... Dawniej kiedy zrywano mi paznokcie nie czu³am takiego bólu jak tym razem, a wci±¿ je mam. Zdeformowane pazury mia³y ju¿ 0,5cm grubo¶ci (!). "Spi³owano" je do ok. æwiartki milimetra, a ca³e naoko³o powycinano. Mam teraz mikro p³ytkê i krwawi±ce do³y woko³o Wyczyszczono mi tak¿e paliczki, bo jednak zaczyna³y gniæ (st±d nag³a narkoza i onkolog) i na kontroli mam do ¶ci±gniêcia szwy. W kwietniu idê tak¿e "naprawiæ" sobie halluksy, ale z tego akurat siê cieszê. ¯aden lekarz nie chcia³ zgodziæ siê, aby zrobiæ to teraz przy okazji.

Kascysko - jeszcze rano wiedzia³am, ¿e mia³am Ciê o co¶ pytaæ, ale wypad³o mi to z g³owy

Od paru tygodni na mojej g³owie go¶ci tylko minimalizm: szampon+od¿ywka. Dbanie o w³osy jak cholera
wspó³czujê... wiesz, ¿e wszytskie jeste¶my z Tob± i jak ma to pomóc nie my¶leæ o bólu, to mo¿esz spamowaæ tak wyj±tkowo Ciê nie wywalimy
xxxJuanaxxx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:47   #456
CleoDuquesne
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny mam do Was pytanie odno¶nie szamponu. zamowi³am sobie rosyjski szampon, i mia³am ogromn± nadziejê, ¿e sprawdzi siê u mnie, bo dotychczas tylko slsy mi s³u¿y³y, ale po umyciu mam t³uste w³osy. czy jest na to jaki¶ sposób?
To dziwne, aby szampon tak dzia³a³ na w³osy.
Niestety Ci nie pomogê, poniewa¿ nigdy takiego problemu nie mia³am.
Jedynie po od¿ywce Garnier 5 ro¶lin, ale to wszystko naraz:
Przyklap, t³uste, ciê¿kie
Stary 2012-12-21, 21:49   #457
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Poka¿ wiadomo¶æ
Olej arachidowy?? Uwielbiam jego zapach - pachnie chrupkami orzechowymi Mniam...
no co Ty?! a ja w³a¶nie go na³o¿y³am i siê zastanawiam, jak olej mo¿e tak cuchn±æ jakie¶ spalone, t³uste orzechy

w wannie na³o¿y³am maskê alterra granat + kalpi tone, a na mokre w³osy wspomniany wy¿ej olej arachidowy. ciekawe, jak rano bêdzie to wszystko wygl±daæ
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:55   #458
Limone
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 128

Ja oczyszczam skórê g³owy i na w³osach mam mas³o ze skrzypem z BU, które muszê skoñczyæ, bo mu siê termin koñczy. Na to bêdzie bingo z shea ¿eby zemulgowaæ mase³ko, mycie, garnier AiK z timotei do br±zowych, a na koniec p³ukanka z cystein± i na pewno jedwab, mo¿e z Joann± miód i cytryna, ale to zobaczê jakie w³oski bêd± po.
Limone jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:01   #459
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:
Ogl±da³a która¶ dzisiaj 'Rozmowy w toku'? By³o troszkê o nas ale przegapi³am
A co dokladnie bylo w 'Rozmowach...'?
Stary 2012-12-21, 22:04   #460
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Nie wiem, czy to nie jest który¶ szampon z guarem - mo¿e ju¿ taka ilo¶æ dzia³a na Ciebie obci±¿aj±co? Ewentualnie po prostu taki szampon jest dla Ciebie za delikatny i ju¿ - poszukasz mocniejszego myjaka w¶ród ³agodnych szamponów i bêdzie git (chocia¿by Bambino).
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:07   #461
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 945

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
To dziwne, aby szampon tak dzia³a³ na w³osy.
Niestety Ci nie pomogê, poniewa¿ nigdy takiego problemu nie mia³am.
Jedynie po od¿ywce Garnier 5 ro¶lin, ale to wszystko naraz:
Przyklap, t³uste, ciê¿kie
Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem, czy to nie jest który¶ szampon z guarem - mo¿e ju¿ taka ilo¶æ dzia³a na Ciebie obci±¿aj±co? Ewentualnie po prostu taki szampon jest dla Ciebie za delikatny i ju¿ - poszukasz mocniejszego myjaka w¶ród ³agodnych szamponów i bêdzie git (chocia¿by Bambino).
w³asnie wcze¶niej taki efekt by³ u mnie po nivei i garnierze AiK.
w ka¿dym razie dziêkujê Wam za wszelkie informacjê - spróbujê i dam znaæ, czy dzia³a
TwojaKokaina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:11   #462
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Poka¿ wiadomo¶æ
ehhh... w tym momencie mam ochote wyrzuciæ wszytskie lustra z domu. A jak tylko wróci³am do domu zrobi³am koka i tak chodzê. Mam nadziejê, ¿e do sylwesra przyzwyczajê siê do swojego widoku w lustrze... Tylko co ja zrobiê z w³osami na sylwestra??
Na pewno wrócisz z fajnymi w³oskami Bêd± takie ³adne i zdrowe A pó¼niej... bêdziemy razem zapuszczaæ
pomy¶l sobie, ¿e by³a¶ ju¿ za blisko celu, a teraz tak fajnie zacz±æ od pocz±tku jak siê wie, jaka bêdzie nagroda tak jak na wiza¿u - jak uzyskasz ju¿ status 'zakorzenienia', to chêtnie by siê zaczê³o od pocz±tku, bo ju¿ nie ma do czego d±¿yæ

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
no co Ty?! a ja w³a¶nie go na³o¿y³am i siê zastanawiam, jak olej mo¿e tak cuchn±æ jakie¶ spalone, t³uste orzechy
podejrzewam, ¿e nie by³aby¶ fank± sezamowego

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:16   #463
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:

podejrzewam, ¿e nie by³aby¶ fank± sezamowego
mia³am i szczerze nienawidzi³am zapachu chocia¿ t¿towi siê podoba³o
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:18   #464
CleoDuquesne
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez grudniowa Poka¿ wiadomo¶æ
No co Ty !?
To dzisiaj !
Mia³am ogl±daæ, ale by³am poza domem.
Ale widz±c reklamê...to nie o mnie.
A¿ tak du¿o kosmetyków nie kupujê.
Nie patrzê na cenê, a jako¶æ.
Nie kupujê - póki nie skoñczê.
Nie gromadzê.
Nie chomikujê.
Dbam o w³osy, a nie przeci±¿am je lakierami, ¿elami i drogimi kosmetykami.
Stary 2012-12-21, 22:22   #465
bleedingsun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 271

Mia³am dzisiaj bad hair day :/ mam podra¿nion± skórê na szyi, tu¿ przy linii w³osów i próbujê ratowaæ j± Alantanem... Niestety póki co poprawa jest bardzo ma³a.

Siedzê sobie teraz z zapalonymi ¶wieczkami i pijê ciep³± herbatê. Mam jakiego¶ do³a, nawet czytaæ mi siê nie chce.

W³osy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Dro¿d¿e: 6/30
bleedingsun jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:43   #466
versatille
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 940

Cytat:
Ja mam na to sposób (g³upi, bo g³upi ale zawsze) najpierw myjê w³osy delikatnym szamponem (niedomywaj±cym), a potem slesow± Joann±
G³ównie z tego powodu, ¿eby w koñcu wykorzystaæ Akunê bezslesow±.
Jak narazie sposób dzia³a
Cytat:
Napisane przez grudniowa Poka¿ wiadomo¶æ
O kobitkach, które maj± tysi±ce kosmetyków
Cytat:
Napisane przez bleedingsun Poka¿ wiadomo¶æ
Siedzê sobie teraz z zapalonymi ¶wieczkami i pijê ciep³± herbatê. Mam jakiego¶ do³a, nawet czytaæ mi siê nie chce.
Ja czytam 'Sto lat samotno¶ci'
Z dworu dochodz± jakie¶ bli¿ej nieokre¶lone d¼wiêki moi s±siedzi s± jeszcze dziwniejsi ni¿ do tej pory s±dzi³am

Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu,
gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago!
versatille jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:45   #467
bleedingsun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 271

Cytat:
Z dworu dochodz± jakie¶ bli¿ej nieokre¶lone d¼wiêki moi s±siedzi s± jeszcze dziwniejsi ni¿ do tej pory s±dzi³am
Ja mam zamiar doczytaæ Ciemniejsz± stronê Greya, ale nie wiem, czy podo³am... Nie podoba mi siê ta trylogia

W³osy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Dro¿d¿e: 6/30
bleedingsun jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:53   #468
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
najlepsza pozycja Marqueza wg mnie.

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam zamiar doczytaæ Ciemniejsz± stronê Greya, ale nie wiem, czy podo³am... Nie podoba mi siê ta trylogia
haha, za to mia³am siê zabraæ ju¿ dawno

a ja poniewa¿ skoñczy³am ogl±daæ ambitny film (Sponsoring) mogê obejrzeæ mniej ambitny, czyli przedostatni± czê¶æ Zmierzchu

Stary 2012-12-21, 22:56   #469
freckledlittle
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 905

Witajcie
Jestem tutaj nowa, choæ czê¶æ z Was na pewno kojarzy mnie z w±tku dla prostow³osych
D³ugo Was podczytujê, zawsze mia³am opory, ¿eby siê przy³±czyæ - to co¶ jak przyj¶cie do nowej klasy po dwóch tygodniach...wiêc czyta³am w±tek, niestety poleg³am na XII czê¶ci i od razu skierowa³am siê tutaj - chcia³abym nadrobiæ tê now±, zimow±, czê¶æ, a przy okazji ju¿ byæ z Wami. Czy mogê, przygarniecie mnie?
Wiem, ¿e bez zdjêæ i opisu pielêgnacji i zdjêæ w³osów siê nie obejdzie - stan pocz±tkowy i na grudzieñ w za³±czniku, reszta w albumie - i a¿ prosi o komentarze, sugestie, opinie! Ka¿de, te niezbyt pochlebne te¿
Moje dbanie o w³osy zaczê³o siê w momencie, gdy koñczy³ mi siê szampon i trafi³am na wiza¿ w poszukiwaniu czego¶ innego. Od razu wsi±k³am we w³osomaniactwo - dodam tylko, ¿e o w³osy dba³am zawsze, tylko nie do koñca ¶wiadomie - nie suszy³am, nie prostowa³am, nie krêci³am, nie farbowa³am - tylko po prostu nie wiedzia³am, ¿e reklamy Pantene'a to ¶ciema. Zaczê³am od 65cm w³osów - niestety dobre 10 posz³o pod nó¿, g³ównie dlatego, ¿e chcia³am zej¶æ z ciêcia na pó³okr±g³o w U do ciêcia na prosto. Olejujê w³osy przed ka¿dym myciem - s± to kokos i olej z pestek winogron, czasem jojoba i BDFM, czajê siê na co¶ jeszcze, odstraszaj± mnie jednak zapachy, wiêc nie szukam jako¶ bardzo intensywnie (mia³am awokado i lniany, jednak, mimo domycia, wali³am jak obiad dobre dwa dni, wiêc sobie darowa³am dalsze testy ). Myjê szamponami ze SLeS, nie czyni± mi szkody, moim ulubieñcem jest Barwa jab³kowa lub brzozowa, choæ teraz mam SCSow± Alterrê z kofein±. Na wykoñczeniu. Z od¿ywek i masek u¿ywam Garniera AiK, Kallosa Latte, maski Alterry z granatem (ostatnio posz³a w odstawkê, bo ma alkohol, który winiê za problem opisany dalej), Organique anti age, Bingo z elastyn±, Seboradinu z ¿eñ-szeniem, Artiste z keratyn± oraz silikonowej Nivei long repair i Elseve'a total repair bodaj¿e - te ostatnie ze wzglêdu na pogodê - zabezpieczam w³osy przed czapkami i swetrami. Jako od¿ywkê b/s u¿ywa³am Joanny naturii z pokrzyw± i zielon± herbat± i z apteczki babuni z mlekiem i miodem, a w ostatnim czasie tak¿e shaumy z shea w psikaczu - lekki silikon na ochronê przed uszkodzeniami mechanicznymi. Na koñcówki pakujê kokoska i jedwab CHI. Staram siê nie suszyæ, gdy muszê, robiê to na ch³odnym nawiewie. Czeszê siê szczotk± z w³osia dzika lub grzebieniem drewnianym z szeroko rozstawionymi zêbami, ale wiem, ¿e pod choinkê Miko³aj przyniesie mi szczotkê z jonizacj± - bo to jeden z moich dwóch g³ównych problemów - elektryzujê siê jak walniêta pr±dem i wygl±dam jak piorun w szczypiorek... Drugim, nieco powa¿niejszym, jest rozdwajanie koñcówek. Z ca³± pewno¶ci± nie jest spowodowane niedostatecznym zabezpieczeniem. Stawia³am na brak keratyny, jednak i ona nie wydaje mi siê a¿ takim winowajc±, jak fryzjerskie no¿yczki - wyjecha³am w miêdzyczasie na studia i musia³am do kogo¶ pój¶æ, bo grzywka mi zaros³a jak dziki agrest. Pech chcia³, ¿e po 3 tygodniach w³osy znów zaczê³y siê rozdwajaæ. Wobec tego moje zapuszczanie oddala siê jak ¶cigany zaj±c - jutro pokornie idê do fryzjera (na szczê¶cie ju¿ mojej pani w rodzinnym mie¶cie!) podci±æ te rozdwojaki.
Mam nadziejê, ¿e moje wciêcie siê w w±tek nie bêdzie Wam przeszkadzaæ, ¿e bêdê mog³a do Was do³±czyæ - takie moje ma³e "¶wi±teczne" marzenie
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg czerwiec '12.jpg (149,1 KB, 30 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg grudzieñ '12.jpg (63,1 KB, 36 za³adowañ)
do koñca moich dni.
A okrêt najpierw piek³em by³,
Lecz niebem mi siê sta³..."

55 - 57 - ... - 67 - 69 - 71 - 73 - 75

Tañczê salsê!
Trening si³owy
¯eglarstwo
freckledlittle jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:00   #470
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
No co Ty !?
To dzisiaj !
Mia³am ogl±daæ, ale by³am poza domem.
Ale widz±c reklamê...to nie o mnie.
A¿ tak du¿o kosmetyków nie kupujê.
Nie patrzê na cenê, a jako¶æ.
Nie kupujê - póki nie skoñczê.
Nie gromadzê.
Nie chomikujê.
Dbam o w³osy, a nie przeci±¿am je lakierami, ¿elami i drogimi kosmetykami.
Niestety do polskiej tv dostepu nie mam stad pytanie.

Jutro chyba skorzystam z przepisu i zrobie reboot - mycie szampon+soda. I potem cos ekstremalnie nawilzajacego. Mam maslo kakaowe i tak sie zastanawiam, czy mi podpasuje...
Stary 2012-12-21, 23:01   #471
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
najlepsza pozycja Marqueza wg mnie.
Same pochwa³y o niej s³yszê
A zaczê³am czytaæ przez to, ¿e raz polonista wspomnia³, ¿e jest jeszcze lepsza od 'Mistrza i Ma³gorzaty', a to moja ulubiona ksi±¿ka. No i chcê siê przekonaæ czy nie ¶ciemnia³

Limone ¶wietny Avatar

¦miem twierdziæ, ¿e po tych moich dziwnych dzisiejszych zabiegach ³upie¿ mi znikn±³

Stary 2012-12-21, 23:12   #472
201706121013
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 182

Zaczynam dzis spowrotem uzywaz odzywki do wlosow Schauma Q10. Kiedys wlosy byly po nim piekne ale niestety wycofali z polek w miescie. Zobaczymy jak bedzie teraz
201706121013 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:14   #473
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Same pochwa³y o niej s³yszê
A zaczê³am czytaæ przez to, ¿e raz polonista wspomnia³, ¿e jest jeszcze lepsza od 'Mistrza i Ma³gorzaty', a to moja ulubiona ksi±¿ka. No i chcê siê przekonaæ czy nie ¶ciemnia³
dla mnie zupe³nie ró¿ne. Bu³hakow walczy z systemem, mnóstwo tu groteski, a Marquez to typowy realizm magiczny, takie to wszystko ulotne, odleg³e i delikatne...

Stary 2012-12-21, 23:15   #474
moooniek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 793

Przysz³a do mnie s±siadka(1.gim.)¿ebym jej pomog³a z telefonem, dosta³a nowy, ma Androida, a wcze¶niej mia³a telefon na Javie, 2 godziny jej t³umaczy³am wszystko, od razu przesz³am na orange free, do³adowa³am telefon, ¿eby mia³a pakiet, powgrywa³am najwa¿niejsze aplikacje i wyt³umaczy³am mniej wiêcej jak to dzia³a itp. ciekawe ile z tego zapamiêta
Pyta³a siê mnie, czy jak zacznie u¿ywaæ od¿ywki do w³osów, to czy nie bêd± takie przesuszone, powiedzia³am, ¿e jak chce, to se mo¿e jakie¶ moje wzi±æ i potestowaæ
a jak wychodzi³a to powiedzia³a" o nie, ju¿ jest po 23, a Maja mi mia³a dzisiaj w³osy farbowaæ" i nie da sobie przet³umaczyæ, ¿eby nie farbowa³a, bo bêd± zniszczone, no ale chyba w gimnazjum ka¿dy taki jest
moooniek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:32   #475
santi santi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez the rock Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze kiepsko z t± prac±
Ja szukam i szukam i nic sensownego znale¼æ nie moge

Zagl±daj do nas czê¶ciej
daj spokój, od pa¼dziernika szuka³am i wreszcie uda³o siê znale¼æ...a podobno wszêdzie szukaj± 'm³odych chc±cych'.

Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Nie wiem czy kto¶ mnie jeszcze kojarzy. Dzi¶ wyb³aga³am wypis do domu, inaczej le¿a³abym w szpitalu do 27 grudnia...
Ledwo nadrobi³am now± czê¶æ, starej, nawet nie dotykam, mo¿ecie biæ.

Straci³am po³owê swoich w³osów, odpuszczam póki co intensywne dbanie, tote¿ foto-aktualizacji te¿ nie bêdzie. Bêdê Was narazie podczytywaæ.
witamy z powrotem, silna kobieto je¿eli spam pomaga, to siê nie krêpuj. spamowanie dobra rzecz!

Cytat:
Napisane przez moooniek Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿ecie stwierdziæ, ze jestem dziwna, ale uwielbiam te têpo¶æ twarzy po zmyciu kwasu twarz wydaje siê byæ baaardzo oczyszczona

a co do zapachów, to ja sese uwielbiam
Ja uwielbiam to uczucie po aleppo, a¿ skrzypi z czysto¶ci

Cytat:

hehe, a ja dopiero 8 stycznia na zajêcia co prawda od razu potem 3 kolosy i egzamin, ale...
GIÑ PRZEPADNIJ! ja bêde umieraæ w byd³owozie 1. stycznia

Cytat:
Napisane przez freckledlittle Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie
Jestem tutaj nowa, choæ czê¶æ z Was na pewno kojarzy mnie z w±tku dla prostow³osych
hej hej kojarzê Ciê mocno z prostow³osych, chocia¿ ostatnio przesta³am tam pisaæ

Zasnê³am dzisiaj z Bingaczem na g³owie na szczê¶cie oby³o siê bez przyklapu, a nawet zgarnê³am kilka komplementów na spotkaniu klasy z liceum

Jedna santi wystarczy
santi santi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 23:34   #476
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Wypatrzy³am ostatnio na stronie Joanny ciekawe nowo¶ci do w³osów (ale te¿ do cia³a ), jaka¶ seria z olejkiem arganowym: jedwab, od¿ywka dwufazowa, od¿ywka, szampon oczyszczaj±cy, zakwaszaj±cy, zakwaszaj±ca od¿ywka i ró¿ne inne... Widzia³y¶cie je mo¿e gdzie¶ stacjonarnie? Na stronie niestety nie ma podanych sk³adów, a u siebie jeszcze ich nie widzia³am
Stary 2012-12-21, 23:44   #477
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santi santi Poka¿ wiadomo¶æ
Zasnê³am dzisiaj z Bingaczem na g³owie na szczê¶cie oby³o siê bez przyklapu, a nawet zgarnê³am kilka komplementów na spotkaniu klasy z liceum
no i dobrze, niech komplementuj±, po to s± w koñcu takie wspominkowe spotkania!

Stary 2012-12-21, 23:52   #478
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie zupe³nie ró¿ne. Bu³hakow walczy z systemem, mnóstwo tu groteski, a Marquez to typowy realizm magiczny, takie to wszystko ulotne, odleg³e i delikatne...
Jak na razie Marquez mnie nie przenuje, ale do setnej strony dam mu szansê
Bu³hakowa nie da rady pobiæ, bo on zafascynowa³ mnie ju¿ od pierwszej strony
Cytat:
Napisane przez Hedonistka Poka¿ wiadomo¶æ
Wypatrzy³am ostatnio na stronie Joanny ciekawe nowo¶ci do w³osów (ale te¿ do cia³a ), jaka¶ seria z olejkiem arganowym: jedwab, od¿ywka dwufazowa, od¿ywka, szampon oczyszczaj±cy, zakwaszaj±cy, zakwaszaj±ca od¿ywka i ró¿ne inne... Widzia³y¶cie je mo¿e gdzie¶ stacjonarnie? Na stronie niestety nie ma podanych sk³adów, a u siebie jeszcze ich nie widzia³am
Widzia³am ca³± seriê. W wiejskim sklepie w mojej 1000-osobowej wsi
Jak dla mnie nic ciekawego, wszêdzie silikony, a od¿ywka dwufazowa (jak to tam by³o? ) 100 ml za 20 z³

Stary 2012-12-21, 23:53   #479
moooniek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 793

Cytat:
Napisane przez santi santi Poka¿ wiadomo¶æ

Ja uwielbiam to uczucie po aleppo, a¿ skrzypi z czysto¶ci
gdzie kupi³a¶?
mo¿e te¿ bym siê skusi³a
moooniek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 00:02   #480
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Cytat:
Jak na razie Marquez mnie nie przenuje, ale do setnej strony dam mu szansê
Bu³hakowa nie da rady pobiæ, bo on zafascynowa³ mnie ju¿ od pierwszej strony

Widzia³am ca³± seriê. W wiejskim sklepie w mojej 1000-osobowej wsi
Jak dla mnie nic ciekawego, wszêdzie silikony, a od¿ywka dwufazowa (jak to tam by³o? ) 100 ml za 20 z³
Silikony zim± mnie nie przera¿aj±, ale poza nimi pewnie nic ciekawego nie by³o w sk³adzie szkoda, bo mia³am ochotê na co¶ nowego
W moim mie¶cie mimo, ¿e nie takim ma³ym nie ma ani Bingaczy, ani Glorii, z Mariona tylko w jednej drogerii wybrane produkty, z Joanny to samo jedynie Stapizy i Kallosy bezproblemowo

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.