|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Poszłam się umyć i robię sobie peeling, chciałam ogolić się, nałożyć maskę na włosy, a ten mi przychodzi z Heniem na rękach i mówi "on nie chce zasnąć, on chce cyca". To ja mu na to - na pewno nie chce cyca i nie dziw się, że nie chce zasnąć jak jedną nogą kopiesz piszczącą zabawkę psa, wchodzisz z nim co chwilę do łazienki, gdzie ja robię hałas i ze mną gadasz Wyszedł 2 minuty szumienia i bujania i śpi... Ech, a już się chciał wymigać i mi oddawać dziecko! Dlatego ja w przeciwieństwie do Was, wolę jak dziecko jest grzeczne kiedy zostaje z mężem. Bo potem on myśli, że nie umie się nim opiekować i ma wymówkę, żeby z nim nie zostawać...
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dzień Doberek
![]() Mój mąż twierdzi że Zuzia zawsze jest przy nim grzeczna i ze mają swoje tajemnice jak mnie nie ma ![]() a nawet pewnie jakby była niegrzeczna to nic by nie powiedział bo on w niej zakochany po uszy Córeczka tatusiowa. Ja już byłam na zakupach,martwię się Zuzią,zjadła rano 90 ml po czym wszystko ulała ![]() Strasznie marudzi i popłakuje. Katarku nie ma,kaszlu też nie,temperatura w porządku,brzusio mięciutki,kupkę zrobiła,teraz ją bujałam i zasnęła ale martwię się o nią,puszcza cały czas dużo gazów,moze odstawić juz ten delicol ![]() Pomóżcie kochane przecież ona musi coś zjeść
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w grobie odpoczne
Teraz gdzieś pojechał. I on mi mowi ze wredny jedtem ostatnio. Normalnie w przerwie miedzy świętami a dalekiej smakuje siebie i dzieci i gdzieś pojadębez niego! |
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym poszła do lekarza albo chociaż się z jakimś skontaktowała... Cytat:
|
||
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
I na dodatek cały czas się jej odbija
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
No nie dokonca od 3 dni ona wg mnie zawsze jadła mniej niz inne dzieciaczki. U mojej Zuzi nie pamietam kiedy wypijala 120 zawsze 90 ml to juz był problem. Czkawka odbijanie to sa jedne z objaw refluksu. a jak przybiera?
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak można sprawdzic czy to refluks?
|
|
#3880 |
|
Rozeznanie
|
Ja też bym poszła do lekarza
Moje dziecko robi sobie miejsce na jedzenie właśnie teraz śmierdzi ![]() Ja w sumie też prawie nic nie robię na święta ale uparłam się, że zrobić muszę serniki o których była mowa wcześniej i zrobię sałatkę z tuńczyka u mamy już.
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia tez przybierala. Mało ale przybierala jak zwracaliśmy lekarzom uwagę to mówili ze ona jest poprostu drobna. Refluks moze stwierdzić pediatra ale najlepsze jest badanie phmetrii
|
|
|
|
#3882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no nikt nie pisał,tylko katiem tak chwaliłaś,że ja też chciałam Masz bardzo miły głosCytat:
Potem nadrobie,bo idziemy na spacer,a przed chwilą mieliśmy kupną masakre
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-22 o 12:40 |
||
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Wam stwierdzili to jakie mieliscie zalecenia?
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
100 lat, 100 lat, 100 lat, 100 lat niechaj żyje nam. Nieeeech zyje naaaam, nieeech zyje naaaaam. w zdrowiu, szczęściu, pomyślnoci niechaj żyje naaaaaaam Wszystkiego najlepszego dla Colds |
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u nas noc dzisiaj w końcu znośna, od 22:30 do 1 sen, potem od 1 do 2 karmienie i mega kupa, od 2 do 6:30 sen, po nakarmieniu jeszcze do 9
Tak w ogóle mam stres przed sylwestrem, wczoraj ktoś puszczał petardy i mała się przestraszyła mocno, popłakała się i zwymiotowała tj mocno ulała, ona tak nie lubi huku, już jak była w brzuszku to podczas burzy się zawsze miotała i mocno kopała . Przecież ona mi się zapłacze z nerwów .---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
.Zdjęcia super, chłopcy śliczni i jacy wystrojeni! Gracjanek to w ogóle taki przystojniak, że hoho Ja teraz też mam wolne, bo ojciec dziecka, bo nie wiem czy to jeszcze mój tż zabrał mała i pojechali do babci tj. teściowej. Moja mała jak dam jej czasem mm to max 110 ml zjadła, nie wiem skąd ona mi taka wielka rośnie, mierzyłam ja wczoraj ma 65 cm i 0k. 6,3 kg (ważyłam się z nią, a mam wagę o tolerancji 100 gr). I jeszcze główkę jej zmierzyłam i przez niecałe 3 tygodnie urosła 2 cm, więc rośnie ładnie, a nie jak mnie lekarka straszyła, że głowa rosnać nie będzie przez małe ciemiaczko .
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-12-22 o 13:14 |
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co lepiej jej podawać herbatkę czy wodę przegotowaną?
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds sto lat!Gdzie nam uciekłaś nasza solenizantko?Wracaj i stawiaj ciastko
|
|
|
|
#3891 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
marta - Moze jednak warto wybrac sie z Nia do lekarza? Jak najszybciej oczywiscie..
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
My z małym nocowaliśmy dziś u rodziców i jesteśmy jeszcze bo TŻ walczył z pleśnią w mieszkanku, zalęgła się cholera w sypialni i kuchni, wilgoć jakaś wyłazi ze ścian. Mały chyba nie lubi spać poza domem, a i ja też nie za dobrze się czuję, choć to w moim domu rodzinnym. Mały marudny i płaczliwy, a ja siedzę tylko z nim zamiast coś zrobić, choćby mamie pomóc. Cytat:
No a tak jak radziłaś, umówiłam się że jutro rano daje mi się wyspać, zobaczymy jak to u mnie będzie ![]() Dziękuję za wszystkie komplementy ![]() Zapomniałam napisać - Dearlie naprawdę super sesja! Poza tym oglądam wszystkie inne foty, już za dużo ich było abym była zdolna wymienić po kolei, ale wszystkie dzieciaczki oczywiście śliczne |
|
|
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, dałam już ponad tydzień temu jak poszłam zanieść zaświadczenia od chrzestnych. Powiedział co łaska, a ja dałam 100 zł i jak zapytałam czy będzie dobrze to ksiądz powiedział, że tak i nie odczułam, żeby to było mało, więc ok
|
#3895 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się przedświątecznie
![]() Od wizażu idzie się naprawdę uzależnić. Choćbym padała na pysk to i tak muszę tu zajrzeć, bo muszę wiedzieć co tu się dzieje Sprzątałam troszeczkę, za chwile zabieram się za placki. Oczywiście sernik domek również zagości i u mnie Najgorsze jest to, że zauważyłam lekkie różowawe podbarwienie na wkładce, chyba ciocia do mnie zajrzy jeszcze przed świętami. Podobno zakalce wychodzą jak się piecze podczas @ Nie miała kiedy![]() Zamierzam również wprowadzić mleko modyfikowane jako uzupełnienie. Ostatni nie miałam pokarmu, ani z jednego ani z drugiego cyca nic nie leciało. Dlaczego tak się stało Dziecko było głodne, płakało. Dobrze, że miałam herbatke koperkową i jakoś go oszukałam. Wiec jutro dzidza posmakuje nowości. Sprawdzimy czy mu podpasuje. Zacznę od Bebiko. Cytat:
Moje dziecko śpi od 11:30. Pobija rekordy. Znów będzie ciekawa nocka ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Colds WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
|
|
#3896 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
czołem
ale jestem złaaaaaaaa.......... TŻ poszedł na 9:30 do pracy, miał wrócić za 1,5 godz. i wrócił dopiero teraz. A mieliśmy zakupy zrobić Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Colds całuski
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
Martuś Asia ma racje, to może wyglądać na refluks, nie wiem czy pHmetrie można zrobić prywatnie bo ja też z Hanką do CZD jeździłam, ale myśle że zrobią dziecku przy każdym szpitalu gdzie jest oddział gastroenterologii. Tylko nie daj się zbyć pediatrze, że przecież przybiera i tylko dupe zawracasz, walcz do końca aż dostaniesz skierowanie (najpierw pewnie dostaniesz do gastrologa a od niego na pH, ale do końca nie wiem jak wygląda kierowanie od pediatry czy może bezpośrednio na pH wysłać bo my mieliśmi pH przy okazji robione.)
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Uff Jasiu zrobił już dobrą kupke i wreszcie ma humor.
Marta dziewczyny mają racje - to może być refluks. Mój który na prawde moim zdaniem mało je zjada teraz w 7 tygodniu po 100 -110 ml na karmienie. Colds wszystkiego naj
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
wpadłam tylko na chwilę życzyć Wam zdrowych i radosnych świąt. pogody ducha i mnóstwa cierpliwości w nadchodzącym nowym roku dla mnie też, zwłaszcza tego ostatniego ![]() w wigilię zwala się do nas cała rodzina więc muszę brać się do roboty. z tym moim upierdliwcem nie będzie łatwo ale dam radę, no nie ![]() jednak byłam u pediatry z oczkiem Leny, dostała antybiotyk w kropelkach. po nocy oczka miała tak zaropiałe, że z trudem je otwierała ![]() jak to nie pomoże to po świętach idziemy do okulisty, bo teraz ciężko gdzieś się umówić. Marta, doczytałam tylko, że Zuzia mało zjada. Lena przez jakiś czas była niejadkiem, zjadała 60 góra 90 ml. wtedy często karmiłam ją w nocy przez sen. za to teraz jej się coś poprzestawiało i tak wcina, że głowa mała, co 2 godziny potrafi ciągnąć 130 ml, a czasem już kwęka z głodu co 1,5 godziny. |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na pogotowiu bo tam przyjmuje pediatra.
Powiedział że to najprawdopodobniej jakiś wirus,mam nie dawać mleka do 10 godzin,przepajać tylko przegotowaną wodą i dawać lacido baby 2 razy dziennie i powinno przejść,oby ![]() Moja Zuzia taka smutna dzisiaj aż serce się kraja.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Musisz na nią uważać, bo pewnie różne typy się obok niej kręcą 

. Przecież ona mi się zapłacze z nerwów