|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
idzie spać 19-20 i śpi zazwyczaj do 8
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Wiem dziewczyny że sama niedawno udzielałam dobrych rad odnośnie podkręcenia laktacji... teraz mam nadzieję że u mnie też zadziałają. Właśnie obalam drugie karmi... Alicja jest strasznie niespokojna, cały wieczór dziś to usypianie, zasypiała na rękach, a odłożona do łóżeczka od razu oczy jak 5 zł i kangur (tzn machanie jednocześnie obiema nogami, jakby skakała) i tak ze 6 razy chyba. Teraz przysnęła, ciekawe na jak długo... Zmęczona jestem... A jeszcze dostałam jakiegoś uczulenia, mam taką pokrzywkę na prawym przedramieniu i nie wiem z czego, nie jestem na nic uczulona....
Jutro wyjeżdżamy do Rodziców, wracamy w drugi dzień świat, a tam nie ma neta, już sobie wyobrażam ile będzie nadrabiania. W związku z tym że jutro pewnie nie będę miała czasu zajrzeć już dziś chcę Wam złożyć życzenia: v Marzeń do spełnienia – przecież „marzenia kształtują naszą wyobraźnię” v Pieniędzy – wszakoż „pieniądze szczęścia nie dają, ale zakupy zdecydowanie tak” v Miłości – bo „wiele można zdziałać nienawiścią, ale jeszcze więcej miłością” v Prawdziwych Przyjaciół - ponieważ „przyjaźń to najpiękniejsza rzecz, jaką człowiek może zaproponować drugiemu człowiekowi. Bezinteresownie” I jeszcze samych przespanych nocy, braku problemów brzuszkowych, żółtych kupek i mnóstwa maleńkich uśmiechów |
|
|
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed chwilą tak mi sie rozpłakał jakby go ktoś rozrywał ![]() No taki ryk że do teraz mi sie ręce trzęsą bo nie wiem co mu sie stało. Nagle sie rozwrzeszczał a mokro nie ma bo przewijałam 10 minut wcześniej, butli nie chciał i wył jeszcze głośniej, ale udało mi sie go ululać do snu. Boże, nawet przy kolkach takiego ryku nie było
|
||
|
|
|
#3844 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Chciał ktoś tutaj tą reklame?!
![]() Mamy choinkę,ale zabardzo mi się nie podoba...Jestem okropna,wiem.Mąż się stara a mi ciągle coś nie pasuje ![]() Cytat:
![]() a tego spania Kamilki normalnie zazdroszczę ![]() Cytat:
nie idzie się z nimi dogadać?i co załatwiliście z księdzem? Cytat:
Cytat:
![]() Co do wagi,a moze masz mniej ruchu?w sensie,że mróz i nie wychodzicie na spacery? Ja jem sporo i nawet przed 22,wchłaniam czasem drugą kolacje ale na szczęście waga powoli schodzi,mimo,że nie ćwiczę.Wiem!!!zaczęłam jeść jabłka ze skórką Cytat:
![]() Cytat:
To miło z tym prezentem dla Matiego wyszło. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
:rolley es:Wreszcie dobre wiadomości.Pozdrów Kasię i Kubusia od nas.Wiadomo kiedy wyjdą? Super prezent.A nam ostatnio teściowa sprezentowała elektrycznego grila,a mnie on wcale nie cieszy przez ciasnote na blacie w kuchni Cytat:
A i gda mi się raz śniła ostatnio,ale nie pamiętam,co my tam robiłyśmy Cytat:
Dzieciaczki cudne i tu i na mailu.Nigdy nie widziałam zdjęc tylu fajnych małych dzieciaczków.Fajnie tu być z Wami Mój Kubuś nawet jako noworodek dobrze nie spał.Teraz tymbardziej,tylko na spacerze i ostatnio jak wracamy,zaraz się budzi,a w domu to 10min.drzemki 2x i tyle. Iwa844 również życzę spokojnych,rodzinnych Świąt i dużo prezentów buziakiDobrej nocy...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-21 o 23:25 |
||||||||||
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Maja przez cały wieczór wyła, mąż nosił ją na rękach, cuda wyprawiał, a ona dalej swoje...a ja robiłam ciasta. dopiero po kąpieli udało mi się ją uśpić.
Od 16 do 22 może zjadła 60 ml ![]() Wpadłam żeby życzyć Wam nade wszystko SPOKOJNYCH Świąt! Jutro zmykamy do rodziców, pa
|
#3846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie, gdy pisałam po 18, że TŻ i Antek śpią, a ja idę malować paznokcie? Skończyło się jednak na tym, że wylądowałam obok nich w łóżku. I tak spaliśmy we trójkę aż Antek nie przebudził się z głodu o 22:30 ( miał jeść o 21)
Myślałam, że będzie ciężko go uśpić, ale po błyskawicznej kąpieli bez problemu dalej zasnął. Iwa, m_moni dziękuję za życzenia i również życzę Wam spokojnych, rodzinnych świąt! Dużo zdrówka dla Jasia od Katiem. Asiuulka, a są szanse, że na święta wyjdą do domu? Cytat:
![]() Jednak nasze ciążowe bliźniaki, choć urodzone w innych dniach, nadal mają ze sobą wiele wspólnego. ![]() Cytat:
To za miesiąc mój maluch pewnie też będzie już wciągał te 150ml jak znam jego apetyt. A pamiętasz może od którego tygodnia przeszłaś na tę porcję? Gratuluję @ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zośka, zlituj się nad mamą, bo miała ciężki dzień!Cytat:
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś wspominała że jest uzależniona od wizażowania wczoraj zaczęłam już pichcenie świąteczne .. oczywiście tego co długo się robi czyli bigoś i kapusta ... posprzątałam domek troszkę ... prania zrobiłam ... i zakupy większe ... jest dobrze ale czasu coraz mniej dzisiaj muszę prezenty popakować ... i dokupić ostatnie więc jeszcze jakiś wypad do tesco się szykuje raczej .... Duśka asza wczoraj już prze 18 była w kimonku kochane dziecię ;... w jednej rączce tuliła swoją krowe która pozytywkę ma w sobie i pięknie gra jej w drugiej tuliła pieluszkę .. w dziubku smoka dziubdziała i gadając coraz ciszej do swej krówki zasnęła .. wraz z ostatnimi wypocinami muzyczki ... rodzice w mig się wyszykowali i na 19 na urodziny pojechaliśmy, posiedzieliśmy sobie u przyjaciół naszych i cudnie było .. taki wypad naprawdę bosko robi dla duszy ... należało nam się a co .. w domu opieka do boju przygotowania .. chrzestna w asyście dziadzia .... nudzili się biedaki nasze bo dziecię wstało dopiero o 1:30 na swoją butelczyne mleczka której to 170 ml wyduldała zasypiając błogim snem ... i później tatusia o 5:30 na równe nogi postawiła .. oczka jak 5 zł - tatuś co TY robisz, do pracy zaspałeś? hehe przytuliła się a raczej na jego szyi zawinęła i tak mleko piła przy czym ciągle się śmiała ... no cóż .. niech tatuś doceni radość dziecka swego z karmienia porannego teraz gadają sobie w najlepsze .....resumując dziecie nasze 12 godzin przespało pięknie z pobudką na butelczyne .. rodzice szczęśliwi .. sytuacja wraca do normy jak sprzed katarku i oby już tak zostało ja życzeń to jeszcze nie składam ale część mamusiek wyjeżdża więc właśnie im chciałam życzyć spokojnych i szczęśliwych podróży ze szczęśliwym dojazdem do celu i powrotem, świąt rodzinnych ciepłych, spokojnych z uśmiechem i miłością .. oraz samych pięknych chwil ,zadowolenia z partnerów i cudów które w tym roku zagościły w naszych sercach na długie lata aby każdy ich uśmiech był spełnieniem naszym a każda nieprzespana noc była jedynie nieprzespaną z zapatrzenia na błogi sen naszych skarbów ... wesołych świąt mamuśki
|
#3848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulka pozdrów od nas też Katiem i powrotu na święta do domku im życzymy .... i zdrówka maleństwa kochanego .. Pokaż ekspresa no ! ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
bobotic dawałam jak na ulotce tam chyba było 8 kropelek o ile dobrze pamiętam .... dawałam do mleczka jej ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Lewek cudne foty .. aż Ci po cichu ich zazdroszczę ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
Agnus jak teraz nauczysz później będzie łatwiej .. myślę że łatwiej teraz niż jak zacznie krzyczeć i wyzywać .. różne filmiki pokazują i uważam że jeżeli dzieciątko jako maleńkie nauczone zostanie np zasypiania w łóżeczku to dla nas to tylko sukces gdyż za kilka miesięcy nie będziemy mieli tragedii ... trzymam kciuki za powodzenie Cytat:
za powodzenie w szczepieniu ...ja dopiero we wrześniu kolejne szczepienie mam .. ehh radość moja jest wielka Cytat:
oj kochana chyba sobie sama na siebie pułapkę nastawiasz ...
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się przy kawce oczywiście bo co innego można robić po wstaniu jak nie wizażGracjanek sie bawi lalką )a Fabianek leży sobie w kołysce i bawi sie grającą małpką i wali w grzechotki .Nie wiem czy zauważyłyście,że pisałam,że dodałam na meil fotki od fotografa
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-12-22 o 07:15 |
|
|
|
#3850 | |||
|
Zakorzenienie
|
a kto napisal że malo symaptyczna
Mnie sie bardzo milo rozmawialo ![]() Cytat:
Cytat:
ja zostałam wywalona z łożka dzisiaj bo siostrę trzeba było zawieźć na jazdy, a że u mnie spała no to padło na mnie ale ogólnbie jak wcyhdoziłam z sypialni słyszalam jak mlody gada ale nas to nie problem on sobie gada a tatuś śpi poza tym od dzisiaj do nowego roku mój mąż ma wolne bo ja mam duzo roboty a ten pewie cos wysmysli sobie teraz pije kawke przy uzalezniajacym wizazu a potem zakasam rekawy i sprzatam bo dom wyglada jakby przeszło tornado a ekspres to teraz moje cacuszko (nie wspominajac ekspresu do kawiarni moje 3 dziecko ) http://www.philips.pl/c/saeco-ekspre...hd8833_19/prd/---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
fajna pamiatka. A ktory to Twoj maz ??
|
|||
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w sobotni poranek
![]() Jasko leży w łożeczku i uderza sobie w grzechotki a mi coś się nie chce wstać . Jakoś ciemno u mnie na dworze jeszcze ... Ojj ale moje dzieciątko chyba za długo mamie nie pozwoli leżeć bo już mu tam coś nie pasuje ![]() Widzę że kilka z was ubieralo podobnie jak ja wczoraj choinke potem może uda mi się wrzucić zdjęcie ![]() Dziś czeka mnie intensywny dzień przygotowywn do świat tak więc do później
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mój mąż jest ze mną i chłopcami na zdjęciu. A chrzestny(ten blądyn)to mój brat
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Moje dzieci dzisiaj dało czasu w nocy. Od północy do 4 spał z przerwami bo Mu gazy odchodziły, a potem zrobił taką dziwną kupke - kolor ok ale takie bobki. Nie wiem od czego. Karmie mm, nic nie zmieniłam. Teraz odsypia nocke. A za oknem -15 stoni, ale zimnica. A przy takiej pogodzie wilgotnośc w domu spadła do 30 i Jasiowi w nosie gra. Coś niekorzystny dzisiaj dzień. U nas wczoraj wieczorem było lepienie pierogów, krokiety zrobione i teraz tylko czekać na święta. Reszte robią inni członkowie rodziny ![]() Anusia zdjęcia bardzo ładne. Bedzie pamiątka na całe życie
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-12-22 o 08:04 |
|
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu mój też do Nowego Roku w domu i już mnie drażni hehee ... ale święta trzeba wsłuchać się w ludzki głos ![]() a dzieciaczki mamy klasowe normalnie 13nastka taka szczęśliwa zresztą nasze wątkowe maluchy są najwspanialsze wszystkie razem i kazde osobno!! a ekspressoooo eleganckie, kiedy na kawę zapraszasz? ![]() ![]() ![]() Cytat:
super....... mój kuzyn tez miał lale taka jak ja a ja miałam ciężarówkę taka jak on
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już mam posprzątane a 13 faktycznie szczesliwa ale Twoja starsza o 2 godziny od mojego Anusia przystijny
|
||
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
lidka0308 ona przyjedza ze swoim ojcem. Jej ojciec tutaj bedzie u ciotki swojej,a siora do mnie. Bo moja mama rozeszła sie z nim i poznała nowego. Długa historia
kiedys w klubie pisałam o tym,Tamlin mam takie glupkowate pytanie.Jak czesto spotykalas pierworódki co mialy dzieciątka ułozone poprzecznie? Nagrywam własie Simsy mojej siostrze zeby miała bo ostatnio robilam format i wszystko poszlo sie paść a ja dalej klockow nie odebrałam![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Anusia479 ja widzialam na fb. ładne,a skad tam sie znalazł fotograf? |
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
a propo sesji to Zuzi jeszcze robiliśmy jak miała 9 miesiecy
chcielismy wlasnie dac zdjecia dziadkom..
|
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Proboszcz chciał się spotkać z rodzicami dzieci do chrztu. Chwilę porozmawialiśmy, podpisaliśmy dokumenty, zostawiłam karteczki od chrztu i wsio. Chrzest w pierwszy dzień świąt o 10:30.
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.za 7 zdj 280 zł ![]() Asiulka piękna sesja Zmykam,ide sie szykowac bo czas pojechac na cmentarze a później trzeba zacząć gotować ![]() miłego dnia
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
iwa, aga i inne mamuski których maluchy daja w nocy czadu dziś miałam okazję poczuć co to znaczy nieprzespana noc i powiem tyle Z całego serca wam współczuję!
moje dziecko od dwóch miesięcy jakoś spalo mi w nocy ciagiem od 8do nawet 13h a od dwóch dni zwariowala, dziś w nocy przeszła sama siebie i od 12 koniec spania... a tetax zasnela w najlepsze eh :/razem z tatusirm sobie lezy, a ją jestem mega zla i nie wyspana także ode sobie zrobić kawę, bo dzisiaj musze iść po prezentu, zrobić rybę po grecku i barszcz, bo przez te chrzciny tyle mam robotu na jutro i 1 dzień świat ze muszę barszcz zrobić dziś bo jutro sernik, piernik, makowiec i salatka...
|
#3861 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() teraz sobie gada do karuzelki, a ja muszę lecieć do miasta Cytat:
dla Ciebie również Wesołych Świąt ![]() ![]() ![]() szczerze mówiąc nie robiłam fotek od przyjścia od fryzjera,ale jeśli chcesz to wstawię na maila specjalnie dla Ciebie fotkę z fc bo kolor wyszedł niemalże identyczny Cytat:
Cytat:
słodkie masz dzieciaczkiCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
mamy snieg jupi! a już myslalam, ze do swoqt go noe będzie, bo w poniedziałek stopniala to moje poranne spiochy, foto slabej jaloscibo z telefonu, a rolety zasloniete
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
lidka my też mamy tt butelki i tak samo robię że przetrzymuje mała jak noe chce, przechowuje histerię ovczekam ma większy glod
gda kurcze nie wiem co poradzoc slorp płacz na sam wodok butelki spróbuj zmienić, bo nic innego noe pozostaje co do butelek to prpsxe p pomoc mamy ktore daka kleok i kaszki z tt wiem, ze zrobilibyście same dziurki ale jakie? bo ja zrpbilam krzyzyk i kurde zalkleja sie małej i dostaje szalu i nie chce dalej jejsc, kupiłam zwykła canopola butelke i smok do laszlo i mala nie umie s niego jejsc także chyba tylko dwa razy mi sie udalo ją nakarmić kleikiem doradzcie coś, bo jurcze nie wiem co zrobic z tym smokiem tt, bo tylko z tych butelek mała chce jejsc. dodam, ze lyzeczke sklepiku dawalam na 120 ml mleka więc za gęste nie bylo
|
#3864 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie dnia bez spaceru, może spróbuję tych jabłek żeby co nieco jelita rozruszać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a śpiochy mega urocze!!! |
||||||||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia
sporo zaplacilas ja na cywilnym placilam gosciowi 200zl. Wywolal mi 30zdjec + na plytce takie ladnej z okładką jakies 70fotek. |
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Lourose
to moja siostra :p
|
|
|
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
jak tam przygotowania??my sami całe swieta w de...to beda najsmutniejsze w moim zyciu,wcale sie na nie nie ciesze...chce juz 2013 rok,mam nadzieje ze lepszy bo chyba gorzej juz nie moze byc
a teraz tz wziol chlopcow,mala s;i a ja musze isc ogarnąc domek...do pózniej ;* |
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
#3869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obejrzałam wczoraj 9 i pół tygodnia co się z tym facetem teraz stało a był taki piękny ahh. Mniam mniam
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Ta Twoja siostra to niezła laseczka!
Musisz na nią uważać, bo pewnie różne typy się obok niej kręcą Miałam spać do 12 i co... O 8 mały się obudził, tata go wziął, a ja nie mogłam zasnąć z podekscytowania, że mogę dalej spać ![]() I tym sposobem zasnęłam przed 9, a o 9.10 dziecie przyszło na cyca... I zasnęło na cycu do 10.15, ale ja już nie mogłam zasnąć. No to się wyspałam Ale teraz dostałam śniadanko do łóżka i tata dalej zabawia Henia, a ja sobie leżę i się relaksuję Nikt niczego ode mnie nie chce, nie muszę na szczęście niczego robić na święta, tylko jeszcze kilka prezentów kupić i już.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

idzie spać 19-20 i śpi zazwyczaj do 8

nie idzie się z nimi dogadać?
jak to możliwe :/