|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dziękuje Kochane!
Dziewczyny, którym maluchy nie chcą spać w nocy po kaszce tylko budzą się głodne! Rozmawiałam wczoraj z tym doradcą. No i jeżeli dziecko lepiej śpi po kleiku to zaleca się dawać go wieczorem, po kąpieli przed spaniem. Natomiast kaszkę dawać wtedy jako drugi posiłek w ciągu dnia. |
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Powodzenia z podkręcaniem laktacji. Na pewno sie uda ![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję nieprzespanych nocy. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dobrze ze pojechaluscie. I oby to był ten wirus a nie to drugie.
Ja upieklam/zrobiłam placek węgierski jeszcze popakuje resztę prezentów i na dzisiaj mam wolne. Jutro trzeba zrobic leczo sałatkę i makielki a potem przerwa w diecie Alez tutaj dzisiaj ruch masakra Colds najlepszego |
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my byliśmy jednak w centrum handlowym z Heniem. Nawet nie tak dużo ludzi. Siedział i się gapił i jadł niestety kciuka... I karmiłam go na ławczce
|
|
|
|
|
#3907 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jakby ktoś nie miał tyle,czy musiałby dopłacać...Prawie ubraliśmy choinkę(a raczej Jurek całą ubrał)jeszcze cukierki zostało powiesić
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Melcia wpadła w jakiś szał.
Dosłownie. Nagle rzuciła się na swoje piąstki. Głowa latała Jej na wszystkie strony, tak mocno tarła. Żeby Jej te piąstki ustrzec to zakryłam swoimi dłońmi. No to bach, rzuciła się na moje. Tak mocno tarła jak nie wiem.. Cała czerwona, upocona, a krzyczała (nie płakała) jakby kogoś wyzywała. Na końcu padła z wymęczenia.. ![]() Już drugi albo trzeci raz mi tak zrobiła.. Tylko, że w odstępach czasowych dość dużych.. Co to mogło być???? |
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie kochane
![]() Colds 100 latek kochana, w zdrowiu, szczęściu i miłości Niestety nie nadrobie bo tylko chwilke mam żeby sie zameldować bo oczywiście nie dam rady tu nie wpaść, a mialam już tu do świąt nie wchodzić :brzyal: Choinka stoi ubrana w końcu, okna w migających lampkach, pokoiki przystrojone, wszystko pomyte, więc jak mały sie obudzi to nakarmie i lece posiedzieć w hydromasażu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A potem bojowe zadanie - zmiana oprogramowania w swoim foniku ![]() Od TŻta już opanowany, więc teraz mój w kolejce
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Dzisiaj do nas przyjechała moja mama już ze świątecznym prezentem dla Antosia, bo we Wigilię jedziemy do teściów, a ona już nie mogła się doczekać, aby go dać naszemu maluchowi, więc przywiozła dzisiaj. Antek od babci dostał motoleżaczek z Fisher Price. Pobawił się za wszystkie czasy, a następnie wibrując w rytm dźwięków imitujących jazdę samochodem zasnął i śpi już 3 godzinę! A ja chodzę co chwilę sprawdzać czy wszystko z nim ok, bo to aż nierealne jak na nasze dziecko. ![]() Cytat:
Cytat:
Zupełnie nie wiem, co to może oznaczać, ale mam nadzieję, że to nic poważnego tylko jakaś chwilowa złość, która ogarnęła Twoją córcię.
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Gda dalej śpicie z Heniem? Ja jednak po tym szpitalu nadal śpię z małą... Ja po prostu to lubię... Chociaż rozsądek mówi by spała w łóżeczku... Lewek śliczne zdjęcia
|
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ustaliliśmy, że na razie będzie z nami spał. Ja też to bardzo lubię i myślę, że jemu ta bliskość dobrze robi. No i poza tym tak jak Asiulka napisała - czyste lenistwo - wystawiam cyca i śpię dalej Colds sto lat! |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
(...) ... a kto z nami nie wypije niech się pod stół szybko skryje !!! Gwiazdki z nieba i bałwana życzy Tobie Duśki mama kochana spełnienia marzeń !Cytat:
hmmm to znaczy że mam podać kleik, kaszkę i 3 razy mleko + np marchewkę .. tak ?
|
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, nie zapomniałam o Was tylko po prostu mam ostatnio mega doła
nie mam na nic czasu, ogarniałam papiery urzędowe koleżanki, musiałam nadrobić z pracą mgr, TŻ otwierał firmę na dniach i wogóle wszystko do dupy...16go mieliśmy chrzciny, chcę wstawić parę fotek na maila jak tylko znajdę troszkę czasu...mamy jeden komputer na spółę z TŻ a on go musi cały czas mieć przy sobie i wpadam zawsze na szybko i tylko otworze FB i forum, przeczytam parę postów i już mnie ktoś woła do małego ;( nie mam ostatnio chwili dla siebie ;( ogólnie od czwartku jestem na antybiotyku i mam zapalenie oskrzeli, mały się ode mnie chyba zaraża bo od chrzcin ma katar, u pediatry wczoraj byłam żeby go osłuchała ale jest ok., nic na płucach ani na oskrzelach nie siedzi.. mam doła bo nie jestem w stanie Was nadrobić i bardzo mi Was brakuje, po Świętach TŻ ma mi załatwić nowy tel żebym mogła z neta korzystać w wolnej chwili to mam nadzieję że będę częściej pozdrawiam Was i życzę Wesołych Świąt dla Was i Waszych maluszków i pozostałych członków rodzin zmykam bo znowu mnie wołają paa
|
#3917 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no najstarsza ta pannica ale Twój najstarszy kawaler więc ... coś na rzeczy hyhyhy ... Cytat:
a to sis Twa? podobna Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za oczka by się wszystko uregulowało i by nie ropiały już i powodzenia w przygotowaniach ... Cytat:
zdrówka dla Zuzi kochana ... dobrze że to sprawdziliście ... Cytat:
co to te makielki ?? ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Chciałam dzisiaj pochwalić oje dziecię gdyż przewracanie z brzuszka na plecki już opanowała ale dzisiaj nowa umiejętność .. leży na pleckach bawi się swoją rybą na macie i nagle patrzy na swoją książeczkę która jakieś 1 - 1,5m od niej patrzę a ta z plecków na brzuszek z brzuszka na plecki przeturlała się pod książeczkę boski widok
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
A mój dzisiaj pierwszy raz wciągnał 130 ml mleka i teraz śpi już 2 godziny
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Cytat:
Ona mi tłumaczyła na godzinach jedzenia Melci, bo Melcia je, co 3h. 6godz. - butla 9godz. - kaszka 12godz. - butla 15godz. - np. marchewka (jezeli zastepujesz juz nią posiłek, aczkolwiek po marchewce dziecko może chcieć jeszcze trochę mleka) 18godz. - butla 21godz. - kleik (kleik robiony na mm) |
|
|
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
padam na pysk..od rana latam po mieście, sprzątam a na dodatek nam sie zepsuło żelazko,więc jeszcze szybko do galeri po zakup potem szybka akcja ubieranie choinki ( może jutro wrzucę fotkę) i prasowanie.. na szczęście mała cały dzień śpi z przerwami na jedzonko, jakby wiedziała że dziś pracowity dzień teraz będe się relaksować i oglądać film z Tż ![]() Cytat:
specjalnie dla Ciebie wysłałam na maila fotke ![]() kochana makiełki to makaron z makiem ![]() Colds wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
No to centrum handlowe chyba go przerosło, b0 od 19.30 co chwilę budzi się z płaczem... Mam nadzieję, że teraz już zaśnie...
W ogóle dziewczyny, ja tak się boję wigilii |
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie dam rady Was nadrobić...
Colds wszystkiego najlepszego! Czy któraś z mam karmiących piersią nie dostała jeszcze @? dziś 18 tygodni po porodzie a tu dalej nic. Cały czas tylko na cycku lecimy, ale i tak mam schizy, że znów jestem w ciaży. Jakoś wieczorami mi od kilku dni tak dziwnie. Nie powiem, że niedobrze i się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścikW ogóle dziś uświadomiłam sobie, że rok temu już Zuzanka zagościła w moim brzuszku... 26.12 powinnam dostać okres i nic... i już miałam podejrzenia. 28. 12 zrobiłam teścik, następnego dnia wizyta u gina, który potwierdził ciążę i 30.12 jeszcze bete zrobiłam... jej... rok już minął a jakby to wczoraj było... aż łezka się w oku zakręciła... Cytat:
A dziś przeszła samą siebie. po 3godzinnej drzemce (udało mi się skoczyć do fryzjera i farbnąć włosy bo miałam odrosty po pachy po 7 tygodniach już!mieszkanko lśni, choinka ubrana (dacie wiarę, że mamy 400 lampeczek - uwielbiam, jak się tak świeci), ciasta popieczone, sałatka zrobiona, śledzie też i jeszcze parę innych potraw w tym pasztet z selera (pychota) (wczoraj łyknęłam od męża ociupinkę piwka niepasteryzowanego - jej... pyszności.... chcę jeszcze..)
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Gda pewniezaduzo wrazen i dlatego jest taki niespokojny. Pozno macie wigilię moze to byc problem aletez nie musi. Moze wystrczy nakarmic i moze pojdzie spac. Albo wezsobie gondolebedzie mu wygodniej.
|
|
|
|
#3924 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() padam. Upiekłam pierniczki, ale w trakcie Zośka się obudziła więc jedną partię spaliłam :/ Jeszcze mnie czeka odciąganie, ale to już będzie relaks przed tv ;-) Dziś myślałam że zatłukę TŻta. Uwielbiam gorące kąpiele i prysznice, więc woda z kranu leci dość gorąca, tak ustawiłam piecyk żeby było ok. A ten matoł zamiast ustawić sobie jak normalny człowiek temperaturę za pomocą kurka to obniżył w piecyku podgrzewanie do 35st !!! a ja byłam pod prysznicem z letnią wodą Napisałam mu że jak jeszcze raz pogmera przy piecyku to mu ogolę głowę podczas snu tępą maszynką! Haha na pewno jest podobna do Ciebie Cytat:
też lubię ten film.Cytat:
Cytat:
a ten atak dziwny, Zośce jeszcze się coś takiego nie przydarzyło... Cytat:
wiadomo że okres jest gorący... dużo zdrówka Konczi zazdroszczę Ci takich obserwacji Cytat:
a mamy do zaliczenia 2 wigilie, u moich rodziców zaczyna się o 19, a Zośka chodzi spać o 20 :/ zobaczymy - nie chcę przesiedzieć wieczoru w pokoju obok z cyckiem na wierzchu ![]() Cytat:
Czas szybko leci ja spodziewałam się okresu na początku lutego i nic... dziś na tvn24 widziałam reportaż "cud narodzin", poryczałam się nad pierniczkami |
||||||
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
My też 2 wigilie mamy - najpierw u nas z moimi rodzicami, a póżniej u babci TŻ. Musimy jakoś dać rady
![]() Zmykam kąpać Jasia, potem butla i spać Do jutra
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-12-22 o 21:58 |
|
|
|
#3926 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w ogóle to Zuźka jest mądrala mała. Wie skubaniutka, że z mamą to się rano ładnie i długo śpi i się mamusi nie budzi. Jak mąż idzie do pracy, rozwalamy się obie na dwumetrowym łóżku i potrafimy do 10.30-11 przespać. A jak ja gdzieś rano wychodzę i mąż zostaje z nią sam w łóżku, to ona jak tylko się przebudzi, zaczyna gadanie i mąż już pospał. A do mnie rano nie gada, dopóki się nie obudzę, tylko się przytula i się patrzy Cytat:
![]() ![]() Ależ Dusia jest zdolna! Moja to przekręca się od przypadku do przypadku i bardziej z moją pomocą niż z własnej inicjatywy. Za to cały czas by podnosiła się do siadania... a to przecież za wcześnie, nie? Nie wiem, czy uda mi się do Was zajrzeć przed świętami (postaram się, ale różnie to może być), więc już teraz życzymy Wam z Zuzanką Kochane nasze wszystkiego, co najlepsze na te święta - niech będą spokojne, rodzinne i niezapomniane, bo w końcu pierwsze z naszymi ukochanymi Skarbami!!
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3928 |
|
potworkowa
|
Przybylismy z mężem i Oliwka do moich rodziców na święta, więc może mnie mniej być na forum
![]() Colds wszystkiego najlepszego ![]() Spokojnych i zdrowych świat Wam wszystkim życzę ![]() I jeszcze się pochwale, ze mała spala dzisiaj do 7 rano, byłam strasznie zdziwiona, jak sama się obudzilam, a za oknem szarowka już była
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moi faceci śpią, a ja zamiast też się położyć to Was nadrabiam.
![]() Tutaj przykładowa aukcja: http://allegro.pl/mega-cena-fisher-p...887205854.html To po prostu leżaczek, tyle, że jego wibracja ma dziecku przypominać jazdę samochodem. Dodatkowo ( poza standardowymi melodyjkami) są dźwięki natury, które także mają symulować jazdę autem. Są 2 wersje... autostrada i jakaś leśna droga, gdzie słychać ptaszki, a od czasu to czasu ktoś nas mija innym samochodem lub trąbi. Antek zachwycony! ![]() Cytat:
Dużo zdrówka Ci życzę i rodzinnych, radosnych świąt!Cytat:
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
a ja niewiem co ja tu robie o tej godzinie. Poszlam spac ok polnocy i o 4 sie obudzilam i koniec ze snem. Wogole wpadl do tz kolega,wypili razem calego whiskacza,przysiegam ze pierwszy raz widzialam go pijanego,musialam go ciagnąć po podłodze z kuchni do pokoju
Na poczatku myslalam ze fajnie ze pije,ze zrobi sobie wolne i troche mi pomoze przy przygotowaniach,ale chyba raczej nie bedzie z niego pozytku bo bedzie caly dzien zdychał...Wogole moja siostra juz jest,caly czas zajmuje sie małym,bawi sie z nim,buja,nosi.Jestem zadowolona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

jeszcze popakuje resztę prezentów i na dzisiaj mam wolne. Jutro trzeba zrobic leczo sałatkę i makielki
a potem przerwa w diecie
miłego dnia
Ciekawe jakby ktoś nie miał tyle,czy musiałby dopłacać...

Cała czerwona, upocona, a krzyczała (nie płakała) jakby kogoś wyzywała.

się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik