|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
tak, dwa kielony soplicy plus cola i to do szklanki
albo jeden kielon, jak misiadelko podawała bardzo mi się podoba efekt po remoncie, pokój się większy wydaje. Fajnie!
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
agunineczka, ładny pokój
![]() U nas też 6 grudnia przychodzi Mikołaj, a 24 grudnia - Gwiazdor
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Co do pokoju to właśnie chciałam go optycznie powiększyć, a raczej poszerzyć Bo jest taki niewymiarowy... Długi i wąski.. A po Waszych komentarzach sądzę, że nawet sie udało ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- idę pić z mamą driny, bo już gotowe
|
|
#1865 |
|
Winter is coming
|
udało się zdecydowanie
![]() Ja muszę chyba do swojego dokupić kolejną półkę na książki, bo mi się miejsce kończy...
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie remontów.. może macie jakiś pomysł na kolor ścian w pokoju, gdzie są wiśniowe meble i dębowa podłoga ?? tylko nic z żółtym nie chcemy ani z zielonym
jedyne co wymyśliłam póki co to kremowo/waniliowy. co myślicie ?
|
|
#1867 |
|
Winter is coming
|
Jeśli chodzi o kolory to jestem jak facet, rozróżniam tylko podstawowe
Ale jakiś jasny, nie biały, na pewno będzie fajnie wyglądał.
|
#1868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zauroczył mnie ten misiak, skad jest? to drewno? ruszają sie rece i nogi?![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakbyś wstawiła jakieś foto poglądowe byłoby łatwiej, jam wzrokowiec
|
|||
|
|
|
#1869 |
|
Winter is coming
|
uciekam, dobranoc
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja z Mama i Siostra ulepiłysmy 254 uszka xDD ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
A u mnei zawsze Gwiazdeczka przynosi prezenty
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzik06, nie. Mieszkamy razem ale w rodzinnym domu mojego C. (z jego rodzicami i bratem), więc Wigilię spędzamy w piątkę.
Ale nie ukrywam, że chcielibyśmy już mieć swoje mieszkanie... Ale na razie możemy sobie o tym pomarzyć. Dopiero po ślubie, ale pewnie nie od razu... Ja też mykam spać. Dobranoc
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez własnie kosztowałam tego drina
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest drewno, raczej gips, tylko tak malowany, że wyglada jak drewniany ![]() Aaa... no i łapki się ruszają, są na sznureczku albo na gumce, sama nie wiem Drink kinder bueno jest przepyszny!
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie to wygląda, bardzo fajny ten różowy kącik
|
|
#1875 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałąm już do nich, ciekawe jakie ceny ![]() Cytat:
przykro mi... znam to uczucie. My już teraz będziemy spędzać 3 wigilę bez Taty i pewnie jak zwykle przy modlitwie się poryczę, tak bardzo mi Go brakuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wigilie teoretycznie powinno się zacząć jak wzejdzie pierwsza gwiazdkę, wiec zawsze jej wypatrujemy, ale w sumie jesteśmy jeszcze wtedy w trakcie gotowania u nas zawsze to tak wygląda, że po tej głównej części włączamy telewizor, słuchamy kolęd i sobie śpiewamy popijąc winko (szczególnie ja bo Mama nie może za bardzo pić % ) i później oglądamy jakiś film. A no i oczywiście oglądamy prezenty i obdzwaniamy rodzine z życzeniami przed północą idziemy na pasterkę, ale w tym roku nie idziemy bo ja będę po tygodniowym maratonie w pracy, a Mama idzie 25 grudnia na 6 rano do pracy, więc by się nie wyspała) ![]() Cytat:
Mikołaj zostawia prezenty w nocy z 5/6 grudnia, a Dzieciątko zawsze przychodziło po kolacji wigilijnej i zostawiało prezenty pod choinką wchodząć przez okno (wtedy dziwnym trafem wszyscy byli w kuchni na przykład a więc barszczyk z uszkami, smażony karp, ziemniaczki, kapusta z grzybami albo z grochem , pierogi ruskie zazwyczaj, tzw szałot czyli sałatka warzywna, makówki, makowiec, sernik, jakieś pomarańcze i pierniczki i kompot z suszonych owoców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezuuu, jestem mega padnięta bo dzisiejszym dniu ale TŻ poprawił mi humor jak byłam w pracy to się pośmiałam troche napisał, że rodzice się już wyprowadzili do domu na dobre i, że teraz może se sprowadzać lachony oczywiście wiem, że to nie wchodzi w grę bo On jest nieśmiały w stosunku do kobiet także napewno fajnie spędzimy czas, a wieczorem usiądziemy z winkiem przy kominku a mebelki świeżutkie, dopiero w zeszłym tygodniu przyjechały także no...trzeba przetestować
|
||||||||
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
w tym roku mam dwie wigilie: jedna u tz, druga u mnie. Pózniej I dzien swiat u mnie, II u niego
A na wigili mamy tak:barcz czerwony z grzybami i uszkami, zurek z uszkami, karp z ziemniaczkami, pierogi z kapusta i grzybami, kapusta, placki, kompot z szuszonych śliwek który juz mama gotuje i od samego zapachu mi nie dobrze (Lubi któras z was w ogóle kompot z suszonych śliwek ?!
|
#1877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tamten kolor strasznie przytłaczał pokój a teraz jest świetnie i oczywiście dodatki robią klimat, jednak to prawda że diabeł tkwi w szczegółach Cytat:
1. fajny 2. pedalski 3 chu*owy
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a u mnie na kolacji: 1.barszcz biały z ziemniakami 2.barszcz czerwony z uszkami 3.kapusta z grzybami 4.groch ten mały żółty 5. kasza ze śliwkami 6.filety rybne 7. kluski z makiem 8. pierogi z kapustą 9 pierogi ze śliwkami 10 kasza gryczana z masełkiem 11. groch 'jasiek' 12. kompot z suszu ![]()
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leee....okropny jest jak dla mnie..i w dodatku ten zapach... kompotowi z suszu mówię nie Dziekuję dziewczyny za te oceny pokoju, nie wiedziałam, że jest ażtak dobrze A teraz uciekam spać, bo padam juz po tym pracowitym dniu.. dobranoc
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
Agunineczka, ślicznie teraz wygląda Twój pokój
![]() Witam nową PMkę ![]() Router padł mi wczoraj rano a ja myślałam, że coś się podziało z internetem i dlatego nie było mnie tu od czwartku Na szczęście dzisiaj TŻ sprawdził co jest grane i okazało się, że internet jest tylko ten nieszczęsny router jest do wymiany i jutro czeka mnie zakup nowego No i niedawno skończyłam ubierać choinkę a jutro bierzemy się z mamą za gotowanie potraw wigilijnych I u nas podaje się:1. barszcz czerwony z uszkami 2. grochówkę wigilijną 3. kapuśniak z fasolą 4. ziemniaki z sosem grzybowym 5. pierogi babci roboty ![]() 6. karpia 7. kompot z suszonych owoców. No i obowiązkowo musi być sianko na stole i kawałek opłatka pod każdym talerzem
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam wątek gdzie laski wyzywają się od brudasów bo jedne używają wkładek cały miesiąc a niektóre tylko przez parę dni
Drugim hitem jest wątek gdzie dziewczyny ścigają się w wymienianiu która co, kiedy i ile razy myje Cytat:
i jeszcze chuchają na krzesło zanim usiądą by nie usiąść na duszy, która przyszła na wigilię Mój podkarpacki TŻ też pierwsze słyszy, ale za to całą wigilię jedzą z jednej miski.Dzięki. Szkoda, że u Ciebie też będzie smutno... Boję się co będzie u nas. Dzisiaj puściłam "Kolędę dla nieobecnych" i musiałam szybko się odwrócić bo momentalnie łzy mi popłynęły. Ta kolęda zawsze wydawała mi się piękna, teraz jest piękna i bardzo smutna. W sumie to najbardziej współczuję sis i jej dzieciaczkom bo to świeża sprawa. |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mogę sie zapytać co się Szwagrowi stało? Przecież to młody facet musiał być
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
w listopadzie zginął w wypadku samochodowym, ktoś w niego wjechał. Młody był, miał z 30. Sis została się sama z dwójką dzieci
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje bardzo... I w takich chwilach myślę, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie i zaczynam wątpić ( że Bóg wcale nie jest Sędzią Sprawiedliwym )
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
hej
widzę że bardzo świątecznie już tu ja też świętuje już prawie -tzn rządzę się w kuchni u mnie na wigilię robi się kompot z suszonych jabłek i całkiem lubię na wigilię nie robimy za dużo potraw- tak żeby było 12 ale na święta bardzo dużo robimy i co roku po świętach gadamy że za rok tyle nie zrobimy a i tak co roku to samo uciekam na kuchni robić sałatki ( gyros i z zupki chińskiej) i ciasta ( rafaello, i ciasto przekładane herbatnikami, budyniem, krakersami majmakiem, dzemem, bitą śmietaną ) miłego dnia !!
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
pochwale się jeszcze moją salą, fajne zdjęcia bo widac jej cudowne oświetlenie. akurat zdjęcia są z koncertu Czesław śpiewa
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz widze jak się poustawia stoły, przystroi się weselnie to będzie tak a ja się zbieram do roboty bo mam na 11, a jeszcze w piżamie siedzę będę po 20 jakoś w domu....żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-12-23 o 09:21 |
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś już ją pokazywałam ale nie budziła zachwytu, może dlatego że zdjęcia tego nie ukazywały. Sala jest genialna, ponieważ bardzo uniwersalna. na codzień chór mojego P ma w niej próby, od święta są tam właśnie różne spotkania, obrady no i czasem właśnie przyjęcia weselne. te dzisiejsze zdjęcia ukazują ja właśnie idealnie. dla mnie jest cudowna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

albo jeden kielon, jak misiadelko podawała 

Nasz ślub 16.08.2014 

przykro mi... znam to uczucie. My już teraz będziemy spędzać 3 wigilę bez Taty i pewnie jak zwykle przy modlitwie się poryczę, tak bardzo mi Go brakuje 
) i później oglądamy jakiś film. A no i oczywiście oglądamy prezenty i obdzwaniamy rodzine z życzeniami
(

Na szczęście dzisiaj TŻ sprawdził co jest grane i okazało się, że internet jest tylko ten nieszczęsny router jest do wymiany i jutro czeka mnie zakup nowego
No i niedawno skończyłam ubierać choinkę a jutro bierzemy się z mamą za gotowanie potraw wigilijnych