Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-22, 22:17   #1861
velika
Winter is coming

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

tak, dwa kielony soplicy plus cola i to do szklanki albo jeden kielon, jak misiadelko podawała
bardzo mi się podoba efekt po remoncie, pokój się większy wydaje. Fajnie!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:18   #1862
poznanianka1990
Zakorzenienie

agunineczka, ładny pokój

U nas też 6 grudnia przychodzi Mikołaj, a 24 grudnia - Gwiazdor

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:19   #1863
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
velika a możesz jeszcze raz podać z czego jest ten drin? soplica i cola?

W ogóle mam foty mojego wyremontowanego pokoju. Co prawda jeszcze paru rzeczy brakuje - np. białych ramek nad biurkiem i wykończenia tego ciemnego koloru - chce mieć poziomo odmalowane z szablonu róże, ale nie moge znaleźć fajnego szablonu... ;/

Pierwsze zdjęcie - przed remontem, a reszta już po
pięknie o wiele lepiej niż wcześniej ! w tamtym koralowym kolorze pokój był zmniejszony, a tak to wizualnie zrobił się większy i taki przestrzenny !

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:26   #1864
agunineczka
Zakorzenienie

Dzięki

Co do pokoju to właśnie chciałam go optycznie powiększyć, a raczej poszerzyć Bo jest taki niewymiarowy... Długi i wąski.. A po Waszych komentarzach sądzę, że nawet sie udało

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

idę pić z mamą driny, bo już gotowe
Stary 2012-12-22, 22:27   #1865
velika
Winter is coming

udało się zdecydowanie bardzo fajnie wygląda
Ja muszę chyba do swojego dokupić kolejną półkę na książki, bo mi się miejsce kończy...

Stary 2012-12-22, 22:37   #1866
Loczek_brown
Zakorzenienie

odnośnie remontów.. może macie jakiś pomysł na kolor ścian w pokoju, gdzie są wiśniowe meble i dębowa podłoga ?? tylko nic z żółtym nie chcemy ani z zielonym jedyne co wymyśliłam póki co to kremowo/waniliowy. co myślicie ?

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:43   #1867
velika
Winter is coming

Jeśli chodzi o kolory to jestem jak facet, rozróżniam tylko podstawowe Ale jakiś jasny, nie biały, na pewno będzie fajnie wyglądał.

Stary 2012-12-22, 22:51   #1868
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:

W ogóle mam foty mojego wyremontowanego pokoju. Co prawda jeszcze paru rzeczy brakuje - np. białych ramek nad biurkiem i wykończenia tego ciemnego koloru - chce mieć poziomo odmalowane z szablonu róże, ale nie moge znaleźć fajnego szablonu... ;/

fajniee bardzo zauroczył mnie ten misiak, skad jest? to drewno? ruszają sie rece i nogi?

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Byliśmy na zakupach, wydaliśmy prawie 250 złotych...

Co do Świąt - my oczywiście spędzamy je razem, bo razem mieszkamy Wigilię spędzamy w domu, w I święto jedziemy do mojej mamy, a w II święto do mojego taty.

Loczek, gratuluję podpisania umowy z zespołem
spedzacie wigilie we 2?

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
odnośnie remontów.. może macie jakiś pomysł na kolor ścian w pokoju, gdzie są wiśniowe meble i dębowa podłoga ?? tylko nic z żółtym nie chcemy ani z zielonym jedyne co wymyśliłam póki co to kremowo/waniliowy. co myślicie ?
hmm ciezko mi sobie wyobrazić wiśniowe i dębowe... jakbyś wstawiła jakieś foto poglądowe byłoby łatwiej, jam wzrokowiec
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:51   #1869
velika
Winter is coming

uciekam, dobranoc

Stary 2012-12-22, 23:15   #1870
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
uff, 135 uszek zrobione teraz jeszcze pierogi...
dzięki dziołchy

my z TŻ Wigilia jak zwykle osobno ale widzimy się w Iszy dzień świąt

a ja z Mama i Siostra ulepiłysmy 254 uszka xDD

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Gratki za umowe!
co do mikołaja, to u mnie rodzice mówili na niego - mikołaj, tylko eh tata zawsze zabierał mnie i brata na sanki a wtedy niby mikołaj przychodził i nigdy nie udało mi się go zobaczyć...
Za to babcia nazywała go Gwiazdorem

A u mnei zawsze Gwiazdeczka przynosi prezenty
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 23:17   #1871
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zuzik06, nie. Mieszkamy razem ale w rodzinnym domu mojego C. (z jego rodzicami i bratem), więc Wigilię spędzamy w piątkę.
Ale nie ukrywam, że chcielibyśmy już mieć swoje mieszkanie... Ale na razie możemy sobie o tym pomarzyć. Dopiero po ślubie, ale pewnie nie od razu...

Ja też mykam spać. Dobranoc

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 23:18   #1872
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja z Wlkp, ale przychodzi do mnie Mikołaj. O Gwiazdorze pierwszy czas przeczyłam w książkach Musierowicz

eheh pij pij
Ja mam dziś driny kinder bueno

Ja tez własnie kosztowałam tego drina
Stary 2012-12-22, 23:19   #1873
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie jakiś jasny kolor... Wanilia byłaby na pewno ok, jakieś beże, ale w takim ciepłym odcieniu... I do tego na pewno zaszalałabym z jakimiś kontrastowymi dodatkami, typu zasłony, czy poduszki, ale raczej w stonowanych barwach.

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
fajniee bardzo zauroczył mnie ten misiak, skad jest? to drewno? ruszają sie rece i nogi?

spedzacie wigilie we 2?

hmm ciezko mi sobie wyobrazić wiśniowe i dębowe... jakbyś wstawiła jakieś foto poglądowe byłoby łatwiej, jam wzrokowiec
Misiaka dostałam od brata na urodziny. Wiem tylko, że jest ze sklepu z samymi pierdołkami, ale nie wiem z jakiego, i że jest ręcznie robiony...
To nie jest drewno, raczej gips, tylko tak malowany, że wyglada jak drewniany
Aaa... no i łapki się ruszają, są na sznureczku albo na gumce, sama nie wiem

Drink kinder bueno jest przepyszny!
Stary 2012-12-22, 23:20   #1874
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ślicznie to wygląda, bardzo fajny ten różowy kącik
Stary 2012-12-22, 23:22   #1875
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Co do Dworku to nie słyszałam nic na jego temat) ale zdjęciach fajnie wygląda i ceny przystępne.

Wrzuce Ci sale które my jeszcze brali pod uwagę jak wybieraliśmy to jak by Ci się nudziło to możesz sobie przejrzeć

http://www.restauracjamagnolia.pl/ (znajomi byli i chwalili)

http://www.corona.com.pl/ (oglądaliśmy ale na innej sali się siedzi a na innej tańczy ale porcje duże)

http://www.pinocy.com.pl/ (w mojej miejscowości 10km do Tychów ale byliśmy na weselu i 100dniówce i bardzo zadowoleni my byli)

http://www.planujemywesele.pl/5640-p...ice?_noframe=1 (sala w Katowicach)

http://www.stylowa.pl/ ( nie jest ogrodzona, przy ulicy)

http://www.slowianska-ledziny.pl/ ( w mojej miejscowości 10km od Tychów atrakcyjne ceny, pyszne jedzonko, miałam tu komunie )
dzięki spodobała mi się ta restauracja słowiańska napisałąm już do nich, ciekawe jakie ceny

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzisiaj na targu widziałam info, że jutro jest niedziela handlowa. Za to w wigilię wszystko jest krócej otwarte

W tym roku święta robimy u nas (tj. u rodziców) przyjedzie ciotka z kuzynem, siostra z dzieciaczkami i babcia. Łącznie 11 osób. Będą to smutne święta bo pierwsze bez dziadka i szwagra
Drugiego dnia świąt jedziemy do siostry taty, a dopiero w czwartek jadę do teściów i tam się zostanę do sylwestra. Nie mam ochoty spędzić świąt w pociągu, a do niego ode mnie w teorii jest 10 godzin a w praktyce to zdarzało się 16.
przykro mi... znam to uczucie. My już teraz będziemy spędzać 3 wigilę bez Taty i pewnie jak zwykle przy modlitwie się poryczę, tak bardzo mi Go brakuje

Cytat:
oj współczuję Ci bardzo, że święta bez bliskich osób.. Ja miałam taką wigilie 2 lata temu, bez najukochańszego dziadka, ktory wszystkich zabawiał i w sumie dzięki któremu święta były naprawdę radosne..

A w tym roku wigilie robimy u nas w domu - lącznie będzie 18 osób plus mój pies tylko tża nie będzie u mnie bo jego mama nie przeżyłaby chyba gdyby jej ukochany synek nie był w Wigilię z nią - w sumie trochę ją rozumiem, bo świeta spędzają w 4... no ale po ślubie to sie zmieni - pierwszą wspólną Wigilie zrobimy my - jako młode małżeństwo a potem będzie się kombinować

A teraz zmykam posprzątać łazienke i powycinać śnieżynki
zawsze marzyłam o takiej rodzinnej wigilii jak byłyśmy z siostrą małe to spędzaliśmy wigilie w 4 tylko (ja, mama, tata i siostra), potem jak siostra się wyprowadziła to w 3, a jak Tata zmarł to tylko w dwójkę z Mamą ale obiecałam sobie, że w nastepne święta zorganizujemy z TŻ Wigilie już u nas i będzie dużo ludzi

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ufff, mam chwilę odsapnięcia wysprzątałam dwa pokoje, przedpokój i jestem w połowie kuchni mam małą przerwę

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

aaa w ogóle mój tż był w czwartek na wigili pracowniczej i rozmawiał z dyrektorem który powiedział mu że uda się wynająć salę pod warunkiem że wynajmniemy catering z restauracji która tam powstanie w przyszłym roku i opłacimy pracowników a sala prawdopodobnie za darmo więc jestem mega szczesliwa !!
jaaaa, ale Ci fajnie

Cytat:
misiadelko, niestety nie mogę powiększyć, wrzucisz inny link?

Macie jakieś regionalne zwyczaje wigilijne? Słyszałam, że na Podkarpaciu o północy ojcowie wysyłają swoje córki ze śmieciami by sprawdziły z której strony psy szczekają - z tej ma przyjść przyszły mąż
U nas są chyba takie ogólnopolskie: sianko pod stołem, wigilia jak wzejdzie pierwsza gwiazdka. Mikołaj u nas wchodzi przez balkon. Pamiętam jak kiedyś byłam oburzona, że rodzice kazali mi wypatrywać Mikołaja przez okno w innym pokoju i nie zawołali nas jak przyszedł! Ale naiwna byłam
no my też tak tradycyjnie: sianko pod obrus, my jeszcze zawsze pieniążki dajemy, żeby nie zabrakło ich przez cały rok wigilie teoretycznie powinno się zacząć jak wzejdzie pierwsza gwiazdkę, wiec zawsze jej wypatrujemy, ale w sumie jesteśmy jeszcze wtedy w trakcie gotowania u nas zawsze to tak wygląda, że po tej głównej części włączamy telewizor, słuchamy kolęd i sobie śpiewamy popijąc winko (szczególnie ja bo Mama nie może za bardzo pić % ) i później oglądamy jakiś film. A no i oczywiście oglądamy prezenty i obdzwaniamy rodzine z życzeniami przed północą idziemy na pasterkę, ale w tym roku nie idziemy bo ja będę po tygodniowym maratonie w pracy, a Mama idzie 25 grudnia na 6 rano do pracy, więc by się nie wyspała)
Cytat:
poprostu ślicznie

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

mam rodzine na podkarpaciu byłam tam na swiętach ale tego zwyczaju nie praktykują

U nas prezenty przynosi Dzieciatko a Mikołaj to 6 grudnia

a jakie macie potrawy na Wigilie?
u mnie:
żurek z suszonymi grzybkami
barszczyk ukraiński
pierożki z kapustą i grzybami i pierożki ze suszonymi śliwkami
karp (ja nie jem chodz nie kupujemy żywych ryb ale jak widze jak sobie pływają w sklepach to nie mialabym serca go zjeść), dla mnie filet ze soli
kapusta zasmażana inne surówki
makówka
kompot ze suszonych śliwek
u nas przychodzi Dzieciątko, a 6 grudnia Mikołaj Mikołaj zostawia prezenty w nocy z 5/6 grudnia, a Dzieciątko zawsze przychodziło po kolacji wigilijnej i zostawiało prezenty pod choinką wchodząć przez okno (wtedy dziwnym trafem wszyscy byli w kuchni na przykład ). Z tego względu, że nigdy nie było nas dużo na Wigilii to i potraw nie robimy za dużo bo kto by to zjadł a więc barszczyk z uszkami, smażony karp, ziemniaczki, kapusta z grzybami albo z grochem , pierogi ruskie zazwyczaj, tzw szałot czyli sałatka warzywna, makówki, makowiec, sernik, jakieś pomarańcze i pierniczki i kompot z suszonych owoców

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
No to tanio Myślałam, że jest droższa.

Właśnie C. tresuje chomika Każe mu prosić na dwóch łapkach
i co, prosi?

Cytat:

fajny pokój

Jezuuu, jestem mega padnięta bo dzisiejszym dniu ale TŻ poprawił mi humor jak byłam w pracy to się pośmiałam troche napisał, że rodzice się już wyprowadzili do domu na dobre i, że teraz może se sprowadzać lachony On zawsze się tak ze mną droczy oczywiście wiem, że to nie wchodzi w grę bo On jest nieśmiały w stosunku do kobiet ale już się nie mogę dzoczekać 1 dnia Świąt. Jedziemy do Jego rodziców na obiad i zostajemy tam do 2 dnia także napewno fajnie spędzimy czas, a wieczorem usiądziemy z winkiem przy kominku a w nocy ochrzcimy łóżko bo mimo, że nie będziemy tam mieszkać mamy w tym domu swój pokoik, żebyśmy mieli gdzie spać jak będziemy przyjeżdzać a mebelki świeżutkie, dopiero w zeszłym tygodniu przyjechały także no...trzeba przetestować

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 23:23   #1876
ane3kaa
Zakorzenienie

w tym roku mam dwie wigilie: jedna u tz, druga u mnie. Pózniej I dzien swiat u mnie, II u niego A na wigili mamy tak:
barcz czerwony z grzybami i uszkami, zurek z uszkami, karp z ziemniaczkami, pierogi z kapusta i grzybami, kapusta, placki, kompot z szuszonych śliwek który juz mama gotuje i od samego zapachu mi nie dobrze (

Lubi któras z was w ogóle kompot z suszonych śliwek ?!
Stary 2012-12-22, 23:25   #1877
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
misiadelko, niestety nie mogę powiększyć, wrzucisz inny link?

Macie jakieś regionalne zwyczaje wigilijne? Słyszałam, że na Podkarpaciu o północy ojcowie wysyłają swoje córki ze śmieciami by sprawdziły z której strony psy szczekają - z tej ma przyjść przyszły mąż
U nas są chyba takie ogólnopolskie: sianko pod stołem, wigilia jak wzejdzie pierwsza gwiazdka. Mikołaj u nas wchodzi przez balkon. Pamiętam jak kiedyś byłam oburzona, że rodzice kazali mi wypatrywać Mikołaja przez okno w innym pokoju i nie zawołali nas jak przyszedł! Ale naiwna byłam
tak? ja mieszkam / a raczej pochodzę w podkarpacia i właśnie tutaj co rok spędzam święta i za Boga takich zwyczajów nie praktykujemy
Cytat:
My w Wigilie kolacja osobno ale potem idziemy razem na pasterkę
w pierwszy dzień świąt idziemy na urodziny do kolegi jego a drugi to się jeszcze zobaczy co będziemy robić

jejku mi ten rok tak szybko zleciał pamiętam jak w zeszłym roku przed wigilią pisałam coś na forum
żebyś wiedziała.... strasznie mi zleciał rok
Cytat:
oj już wypiłam więcej niż wczoraj, a czuję się dużo trzeźwiejsza Jeszcze mnie nie siekło, a wczoraj padłam bardzo szybko po małej ilości jak na mnie
miałaś gorszy dzień
Cytat:

dużo lepiej! tamten kolor strasznie przytłaczał pokój a teraz jest świetnie i oczywiście dodatki
robią klimat, jednak to prawda że diabeł tkwi w szczegółach
Cytat:
Jeśli chodzi o kolory to jestem jak facet, rozróżniam tylko podstawowe Ale jakiś jasny, nie biały, na pewno będzie fajnie wyglądał.
a wiesz jakie facet rozróżnia trzy kolory?
1. fajny
2. pedalski
3 chu*owy

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 23:28   #1878
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
tak? ja mieszkam / a raczej pochodzę w podkarpacia i właśnie tutaj co rok spędzam święta i za Boga takich zwyczajów nie praktykujemy

żebyś wiedziała.... strasznie mi zleciał rok

miałaś gorszy dzień

dużo lepiej! tamten kolor strasznie przytłaczał pokój a teraz jest świetnie i oczywiście dodatki
robią klimat, jednak to prawda że diabeł tkwi w szczegółach

a wiesz jakie facet rozróżnia trzy kolory?
1. fajny
2. pedalski
3 chu*owy
padłam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-12-22, 23:31   #1879
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość

a u mnie na kolacji:
1.barszcz biały z ziemniakami
2.barszcz czerwony z uszkami
3.kapusta z grzybami
4.groch ten mały żółty
5. kasza ze śliwkami
6.filety rybne
7. kluski z makiem
8. pierogi z kapustą
9 pierogi ze śliwkami
10 kasza gryczana z masełkiem
11. groch 'jasiek'
12. kompot z suszu

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 23:34   #1880
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
w tym roku mam dwie wigilie: jedna u tz, druga u mnie. Pózniej I dzien swiat u mnie, II u niego A na wigili mamy tak:
barcz czerwony z grzybami i uszkami, zurek z uszkami, karp z ziemniaczkami, pierogi z kapusta i grzybami, kapusta, placki, kompot z szuszonych śliwek który juz mama gotuje i od samego zapachu mi nie dobrze (

ja też nie lubie, ale Mama i Siostra bardzo lubią Tata też lubił

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-12-22, 23:37   #1881
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

leee....okropny jest jak dla mnie..i w dodatku ten zapach... kompotowi z suszu mówię nie

Dziekuję dziewczyny za te oceny pokoju, nie wiedziałam, że jest ażtak dobrze

A teraz uciekam spać, bo padam juz po tym pracowitym dniu.. dobranoc
Stary 2012-12-22, 23:42   #1882
cikulada
Zadomowienie

Agunineczka, ślicznie teraz wygląda Twój pokój

Witam nową PMkę

Router padł mi wczoraj rano a ja myślałam, że coś się podziało z internetem i dlatego nie było mnie tu od czwartku Na szczęście dzisiaj TŻ sprawdził co jest grane i okazało się, że internet jest tylko ten nieszczęsny router jest do wymiany i jutro czeka mnie zakup nowego No i niedawno skończyłam ubierać choinkę a jutro bierzemy się z mamą za gotowanie potraw wigilijnych I u nas podaje się:
1. barszcz czerwony z uszkami
2. grochówkę wigilijną
3. kapuśniak z fasolą
4. ziemniaki z sosem grzybowym
5. pierogi babci roboty
6. karpia
7. kompot z suszonych owoców.

No i obowiązkowo musi być sianko na stole i kawałek opłatka pod każdym talerzem

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 00:52   #1883
Kate Noir
Zakorzenienie

Właśnie znalazłam wątek gdzie laski wyzywają się od brudasów bo jedne używają wkładek cały miesiąc a niektóre tylko przez parę dni Jak można o to się kłócić?

Drugim hitem jest wątek gdzie dziewczyny ścigają się w wymienianiu która co, kiedy i ile razy myje Jak któraś mniej razy to jest brudasem

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się tego od PM'ek z Podkarpacia i jeszcze chuchają na krzesło zanim usiądą by nie usiąść na duszy, która przyszła na wigilię Mój podkarpacki TŻ też pierwsze słyszy, ale za to całą wigilię jedzą z jednej miski.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
przykro mi... znam to uczucie. My już teraz będziemy spędzać 3 wigilę bez Taty i pewnie jak zwykle przy modlitwie się poryczę, tak bardzo mi Go brakuje
Dzięki. Szkoda, że u Ciebie też będzie smutno... Boję się co będzie u nas. Dzisiaj puściłam "Kolędę dla nieobecnych" i musiałam szybko się odwrócić bo momentalnie łzy mi popłynęły. Ta kolęda zawsze wydawała mi się piękna, teraz jest piękna i bardzo smutna. W sumie to najbardziej współczuję sis i jej dzieciaczkom bo to świeża sprawa.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 00:56   #1884
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Właśnie znalazłam wątek gdzie laski wyzywają się od brudasów bo jedne używają wkładek cały miesiąc a niektóre tylko przez parę dni Jak można o to się kłócić?

Drugim hitem jest wątek gdzie dziewczyny ścigają się w wymienianiu która co, kiedy i ile razy myje Jak któraś mniej razy to jest brudasem

Dowiedziałam się tego od PM'ek z Podkarpacia i jeszcze chuchają na krzesło zanim usiądą by nie usiąść na duszy, która przyszła na wigilię Mój podkarpacki TŻ też pierwsze słyszy, ale za to całą wigilię jedzą z jednej miski.

Dzięki. Szkoda, że u Ciebie też będzie smutno... Boję się co będzie u nas. Dzisiaj puściłam "Kolędę dla nieobecnych" i musiałam szybko się odwrócić bo momentalnie łzy mi popłynęły. Ta kolęda zawsze wydawała mi się piękna, teraz jest piękna i bardzo smutna. W sumie to najbardziej współczuję sis i jej dzieciaczkom bo to świeża sprawa.
masakra z tymi durnymi wątkami
a mogę sie zapytać co się Szwagrowi stało? Przecież to młody facet musiał być

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-12-23, 01:29   #1885
Kate Noir
Zakorzenienie

w listopadzie zginął w wypadku samochodowym, ktoś w niego wjechał. Młody był, miał z 30. Sis została się sama z dwójką dzieci
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 01:39   #1886
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
w listopadzie zginął w wypadku samochodowym, ktoś w niego wjechał. Młody był, miał z 30. Sis została się sama z dwójką dzieci
Matko Boska współczuje bardzo... I w takich chwilach myślę, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie i zaczynam wątpić ( że Bóg wcale nie jest Sędzią Sprawiedliwym )

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-12-23, 08:49   #1887
alloffkowa
Zakorzenienie

hej widzę że bardzo świątecznie już tu ja też świętuje już prawie -tzn rządzę się w kuchni uwielbiam gotować u mnie na wigilię robi się kompot z suszonych jabłek i całkiem lubię na wigilię nie robimy za dużo potraw- tak żeby było 12 ale na święta bardzo dużo robimy i co roku po świętach gadamy że za rok tyle nie zrobimy a i tak co roku to samo uciekam na kuchni robić sałatki ( gyros i z zupki chińskiej) i ciasta ( rafaello, i ciasto przekładane herbatnikami, budyniem, krakersami majmakiem, dzemem, bitą śmietaną ) miłego dnia !!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:08   #1888
alloffkowa
Zakorzenienie

pochwale się jeszcze moją salą, fajne zdjęcia bo widac jej cudowne oświetlenie. akurat zdjęcia są z koncertu Czesław śpiewa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47441_538693809478891_1499853297_n.jpg (64,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 282351_538693869478885_122931921_n.jpg (54,2 KB, 21 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2012-12-23, 09:19   #1889
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
pochwale się jeszcze moją salą, fajne zdjęcia bo widac jej cudowne oświetlenie. akurat zdjęcia są z koncertu Czesław śpiewa
ooo, bardzo ładna sala faktycznie cudne oświetlenie juz widze jak się poustawia stoły, przystroi się weselnie to będzie tak

a ja się zbieram do roboty bo mam na 11, a jeszcze w piżamie siedzę będę po 20 jakoś w domu....

żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-12-23 o 09:21
Stary 2012-12-23, 09:22   #1890
alloffkowa
Zakorzenienie

kiedyś już ją pokazywałam ale nie budziła zachwytu, może dlatego że zdjęcia tego nie ukazywały. Sala jest genialna, ponieważ bardzo uniwersalna. na codzień chór mojego P ma w niej próby, od święta są tam właśnie różne spotkania, obrady no i czasem właśnie przyjęcia weselne. te dzisiejsze zdjęcia ukazują ja właśnie idealnie. dla mnie jest cudowna i jestem niesamowicie szczęśliwa że jednak nasze przyjęcie może tam się obdyć !! no i że P w końcu zaangażował się w przygotowania
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości