|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna oficjalnie napisac ze Jaś juz jest wyleczony. Wieczorem napisze cos o rozszerzanie diety o czym rozmawiałam z pediatra
|
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
ale tu dzisiaj pusto
Iwoncia dla AlankaAsia super że z Jasiem już ok ![]() Zośka dziś pochłoneła 3/4 słoiczka marchewki z ryżem
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Jak dobrze że Jasiu wyleczony.
|
#3964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Za mną dzisiaj dzień ostatnich zakupów prezentowych. Chciałam sobie kupić jakiś ładny ciuch na Wigilię, ale mam takie udziska i biodra, że we wszystkim wyglądałam paskudnie. My jutro ok. 13 jedziemy do teściów. Ja jestem tą szczęściarą, która nie musi nic przygotowywać do jedzenia. Babcia TŻ-ta kategorycznie zabroniła mi przygotowywania czegokolwiek, chociaż jak znam moją mamę to podrzuci mi coś z tego co sama ugotowała, aby zabrać do teściów. Poza tym ja jestem kucharskim antytalentem, więc oni chyba wszyscy wiedzą, że lepiej, abym nic nie gotowała, bo nie będzie trzeba udawać, że im smakuje. Drugi dzień świąt spędzamy natomiast u mojej mamy i jej partnera.Jako, że nie wiem czy uda mi się jeszcze odezwać ( bo czytać pewnie będę)... chciałabym życzyć Wan wszystkim rodzinnych, radosny oraz spokojnych świąt Bożego Narodzenia! Niech ten czas będzie dla Was pełen szczęścia i miłości. Wszystkiego dobrego dla naszych wątkowych maluszków z okazji ich pierwszych w życiu świąt! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że chociaż te 3 godzinki będą mogli spędzić z najbliższymi. Kubuniu zdrowiej szybciutko maluszku! Wielkie uściski dla Katiem.Cytat:
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super Trzymajcie mnie bo dojdzie dziś do dzieciobójstwa. Ten mały gnom ciągle się drze, non stop. Teraz się zamknął w końcu bo rozebrałam go do bodów. Leży i gada. Nogi zimne, ale ten zadowolony. Wolę to niż ten świdrujący płaczo-pisk. Idę dalej do kuchni robić rybę po grecku i sałatkę. |
||
|
|
|
#3966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To najlepsze, na nasze panieńskie i kawalerskie obawiałam sie, że mój TŻ się uchleje, a tu nie... to ja się zrobiłam Pijani ludzie też mi kiedyś nie przeszkadzali. Od kiedy mam dziecko to już troche tak. Piękne zdjęcia. Fajowy strój renifera. Aleńce niestety żadnego świateczniego ubranka nie kupiłam. Za to ma śliczną czerwoną sukienkę i w nią ją ubiorę. Mmm mąż właśnie mnie wymasował podczas czytania wizazu. Co za przyjemność. Tego mi trzeba było ![]() Do tego na spacerku poszliśmy do kawiarni na gorącą czekoladę. Pyszna była! Maleńka spokojnie leżała w tym czasie w wózeczku ![]() Aleńka zaczęła namiętnie ssać kciuka ![]() Kurcze jak tu z tym walczyć? Smoczka za dnia raczej nie toleruje. Chyba będę musiała jej rękawiczki zakładać. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Nie wiem czy się jutro pojawię, także gdyby nie, to oczywiście życzę Wam Kochane Wesołych Świąt! ![]() Zdrowia, miłości, dobrych partnerów i radosnych dzieciaczków. |
||
|
|
|
#3967 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
my tez
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrówka dla niej Cytat:
![]() zazdroszcze okrutnie moja podnie3sie tak tylko lezac na moim brzuchu.Cytat:
![]() colds spóźnione ale szczere życzenia Wszystkiego najlepszego!! aby wszystkie Twoje plany i marzenia sie spełniły dziewczynki ja juz od wczoraj u rodzicow. podobnie jak gda leze i wypoczywam bo na gotowe przyjechałam nie wiem czy już wejdę na wizaż wiec chciałabym złożyć wam życzenia radosnych, ciepłych rodzinny tych pierwszych świat z naszymi szkrabami kochanymi!! |
|||||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze pomaga ![]() Odnośnie tego co napisała Colds o tej kaszce w ciagu dnia to mój pediatra stwierdził ze to żwykle pasienie dziecka. I powiedział ze to bez sensu kazał dawać rano butle potem butle obiadek butle i przed kolacja koło 17 dawać owoc o potem kleik. więc są rożne sposoby
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super fotki ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny myślicie, że karmiąc piersią można zjeść zupę grzybową? Np. bez grzybów? I ile pierogów mogę zjeść z kapustą i grzybami? Ja chociaż jednego bym chciała...
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super!!!! cieszymy się bardzo!!!!!Iwcia extra !!! zrobiłaś mu książeczkę? ![]() Cytat:
właśnie nasza też mówiła o jednym posiłku kaszce bądź kleiku dzisiaj dałam jej kaszkę ale .. po 4h była głodna więc myślę że skoro po mleku jest tak samo to zbędnie napełniam ją .... ogólnie dzień udany 2 razy drzemała po 30 minut i raz godzinę ... oczywiście o 18:10 już w łóżeczku z krową i pieluszką .. dzisiaj ma butlę z kleikiem dopiero o 21 tak się przesunęło nam .. zobaczymy jak to będzie z nocą naszą.... ja mam wszystko gotowe ! jutro tylko posprzątam tzn odkurzę kurze przetrę podłogi przemyję i finał .. w kuchni wsio gotowe to najważniejsze, prezenty popakowane i zawiezione ... czuję że idą święta !!! Kochane, gdybym jutro nie wpadła do Was to już dzisiaj chciałam Wam życzyć ... przede wszystkim zdrówka dla Was, dla dzieciaczków wszystkich i dla mężów jak i rodziców, teściów, rodzeństwa i całych Waszych rodzin, uśmiechu każdego dnia ... by nasze pociechy rosły zdrowo i przynosiły nam spełnienie ... by wszystkie przyziemne problemy odeszły w zapomnienie i byśmy potrafiły doceniać każdy dzień i to co w życiu mamy, by nasze powroty do pracy były spokojne ... ... Kochane po prostu WESOŁYCH ŚWIĄT
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zmykam.
Jeszcze raz zdrowych,wesołych Świat w gronie najbliższych,życzliwych osób. Ja jutro wcześnie muszę wstać odebrać torta i ciasto na chrzciny. Trzymajcie kciuki by wszystko się udało.
|
#3973 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrowych, radosnych, pełnych miłości i ciepła rodzinnego Świąt dla wszystkich mamusiek z którymi przeszłam dole i niedole ciąży i macierzyństwa
|
|
#3974 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wpadłam na chwilkę życzyć Wam Wesołych Świat!
Spełnienia marzeń, zdrowych i grzecznych dzieciaczków, kochających partnerów no i wszystkiego co najlepsze ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Cytat:
. Na szczęście zasnęła z wyczerpania maruda mała...Cytat:
.Cytat:
dl Alanka i jaki ma ładny tygryskowy strój ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
A tak z rzeczy przyziemnych, to dzisiaj nawiedziła mnie owulacja, poznaję, bo boli mnie jajnik, śluz typowo owulacyjny i jeszcze zmierzyłam temperaturę i 37, 1, a chora nie jestem, no to tyle na temat niepłodności podczas karmienia piersią :P Ciekawe, czy za 2 tygodnie dostanę pierwszy okres... Już się boję:P Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-12-23 o 20:12 |
|||||
|
|
|
#3975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam kochane życzyć Wam Wesołych Świąt spędzonych w gronie rodziny, duuużo zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń
Cytat:
ale ja ogólnie jem wszystko od początku praktycznie i nie mamy problemów z brzuszkiem, myślę że nawet jakbyś zjadła ich z 10 nic by jej nic nie było Mała ma już 3 miesiące więc uważam , że trzeba dziecko przyzwyczajać pomalutku do wszystkiego. |
|
|
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki!
Wpadam na chwilkę z życzeniami dla Was i Waszych cudownych Dzieciaczków. Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, miłości i zrozumienia, tolerancji i wiele radości na ten nadchodzący Nowy Rok oraz czego tylko pragniecie! Przesyłam buziaczki wraz z moją 17-tygodniową Nadzieją pod serduchem. Ściskam! |
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam tak przeszłam na kleik bo po kaszce krócej spał
do tego daje zyski i owoce. Ja wam jutro złożę życzenia bo napewno wpadne
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po cc slyszalyscie o plastrach silikonowych na blizny? Bo dzisiaj jak byłam ba masażu to pan mi powiedział ze super sprawa u jego zony prawie wogole blizny nie widać. Te plastry zmienia sie co 3-5 dni i stosuje około 2-3 miesięcy. Dla mnie super sprawa bo ja zapomnialam smarowsc wiec juz nabylam u przykleilam i mam nadzieje ze mi ładnie zblednie.
Aduniu Tobie tez wszystkiego najlepszego szczęśliwej i bezproblemiwej ciazy i radości z malenstwa |
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka a ile kosztuje taka przyjemność?
U nas dzisiaj pracowity dzień, pewnie jak u każdego. Przygotowania do Świąt nabrały tempa. Jeszcze jutro zupy, pstrąg i koniec. Jasiu dzisiaj był dużo aktywny i dużo mówił po swojemu ![]() Adunia trzymamy kciuki, żebyś za około 23 tygodnie przytuliła swoje Maleństwo Zmykam na dzisiaj. Dobranoc.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-12-23 o 20:49 |
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych świąt zycze ja z moim 12 tygodniowym skarbem
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja myślałam że to tylko mój typ ma takie loty, że trzeba go rozbierać aby zachowaniem człowieka przypominał
![]() Na dziś koniec walczenia w kuchni. Teraz odciągnę cycyki i piwko sobie wypiję Taką mam chcicę. Na piwko żeby nie bylo ![]() Z życzeniami wpadnę jutro Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesołych świąt dziewczyny! My już popakowaliśmy prezenty dziś, leżą pod choinką i tak pięknie wyglądają W ogóle nasza choineczka jest przepiękna!
|
|
|
|
|
#3984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Cytat:
przyszedł i na niego czas ![]() Cytat:
Cytat:
I przykro że Katiem z Kubusiem na święta w szpitalu, no ale najważniejsze jest zdrowie. Cytat:
![]() Ja dziś zrobiłam domek bo narobiłyście mi smaka. Tylko ja robiłam wg przepisu mamy, w którym są jeszcze żółtka. No i zrobiłam dwie szuby, jedną do teściów niosę na wigilię drugą do rodziców, zajęło mi to pół dnia , nie wiem jak Wy to robicie że przygotowałyście tyle potraw - z tego co czytam.. I choć we wtorek miałam w mieszkanku błysk, to znów wymaga porządnego sprzątania, a przecież codziennie coś tam robię.. to jest normalnie syzyfowa praca, u Was też tak się kurzy? A jeszcze mam dwa koty to tej sierści od groma.. Moje dziecko znów zaczęło ładnie zasypiać czyli nie muszę bujać 2h ani biegać co chwilę, obym nie przechwaliła, bo już raz tak było. A bałam się, że jak wrócę od rodziców to będzie odreagowywał w domu, a on wczoraj tak ładnie zasnął że w szoku byłam, i dziś też, kąpiel, jedzenie i spanie. Ech ja to do Was piszę, a dzieć zaskrzeczał.. no ale polulałam i śpi dalej. Najważniejsze że nie płacze, bo to mnie najbardziej dobija. A zdarza mu się powrzeszczeć. Poza tym dziś TŻ obiecał, że rano zajmie się małym a ja odsypiam, no i ściągnęłam mleczko wieczorkiem, rano dziecia oddałam - choć ładnie spał do 7.30. No i faktycznie pospałam.. do 8.50 bo TŻ przyszedł z kupą po pachy z którą nie mógł sobie poradzić No, ale jednak trochę dziś się wyspałam. A poza tym to dostałam @ A gin prorokował że jeszcze pół roku nic. A tu niestety. Czy pigułki mogą mieć na to wpływ? Ale za to kompletnie bezboleśnie, a to mi się nigdy nie zdarzało. Asiulka na jakie masaże chodzisz? Ja też chodzę, ja mam za duże wygięcie kręgosłupa, w ciąży wygięło mi się jeszcze bardziej i chodziłam jeszcze częściej - bardzo pomaga. No i jest bolesny też, mam siniaki na pośladkach po nim. A raz mi robiła w ciąży nogi - jeździła taką gumą zasysającą - matko... to dopiero był ból. Byłam przekonana, że zniknął mi po takich torturach cały cellulit na udach, no ale niestety nie. I znów leciałam do Miśka, wybudza się, a po wzięciu na ręce i polulaniu znów zasypia. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Foto prosimy! |
||||
|
|
|
#3985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pieczarek nie jadłam. Mama mnie uraczyła historią jak to zjadła pieczarkową karmiąc mnie i że przeżyła ze mną niezły horror :P Kapusta na pewno odpada dlatego z tymi pierogami będę uważała.
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pieczarki już jadłam, smażonego kotleta też - choć na małej ilości tłuszczu i bez panierki, a mały jakby mniej wzdęć już ma, po prostu wyrasta z tego, mam nadzieję! Ale na bigos pewnie się nie skuszę, choć uwielbiam mojej mamy, no i barszczyk z pasztecikami... ech. Nie wiem tylko jak mam się ustosunkować do śliedzi
|
|
|
|
#3987 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może z czasem stosunki z tą jedną z córek się unormują? Jak Zośka będzie już duża będzie jej przykro kiedy tata będzie z pozostałymi córkami strasznie to przykre dla obu stron zapewne... ściskam mocno! Cytat:
Cytat:
Cytat:
najlepiej ssać cyca, potem kciuka, a smok tylko na noc :/ Nie wiem czy uda mi się jutro zajrzeć... dlatego kochane ciotki wizażowe, wszystkiego Wam życzę, co najlepsze i najbardziej upragnione! |
|||||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
To może być plamienie od pigułek. Przeczytaj ulotkę, na pewno jest napisane że przez pierwsze ileś tam cykli może wystąpić plamienie. Ja miałam takie jak zaczęłam brać teraz tabletki, ale tylko raz było, przez 3 dni i delikatne, od tamtej pory spokój, a kończę drugie opakowanie.
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja w sumie jem już wszystko. Wczoraj wsunęłam śledzie z cebulką (w końcu musiałam spróbować, czy wyszły). Zuzani całe szczęście nic się nie dzieje. Zresztą już skończyła 18 tygodni. Lewek, Twoje słowa sprawiły mi wielką radość. Nie ma to jak być pochwalonym przez profesjonalistę Mam nadzieję, że szczerze
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Maggie, gdyby mi się nie podobały to raczej bym przemilczała ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Dziewczynki, jutro prawdopodobnie zajrzę, ale gdyby się jednak nie udało, to życzę Wam radosnych świąt! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

dla Alanka
Drugi dzień świąt spędzamy natomiast u mojej mamy i jej partnera.

dlatego ja nie traktuje alkoholu jak zło. A widok tzeta mnie smieszyl,bo takie glupoty spiewał ze szok

No, ale jednak trochę dziś się wyspałam.
A gin prorokował że jeszcze pół roku nic. A tu niestety. Czy pigułki mogą mieć na to wpływ? Ale za to kompletnie bezboleśnie, a to mi się nigdy nie zdarzało.