Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-23, 16:38   #3961
Asiuulka89
Zakorzenienie

Mozna oficjalnie napisac ze Jaś juz jest wyleczony. Wieczorem napisze cos o rozszerzanie diety o czym rozmawiałam z pediatra
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 17:18   #3962
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

ale tu dzisiaj pusto

Iwoncia dla Alanka

Asia super że z Jasiem już ok

Zośka dziś pochłoneła 3/4 słoiczka marchewki z ryżem
Stary 2012-12-23, 17:28   #3963
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Jak dobrze że Jasiu wyleczony.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 17:36   #3964
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Za mną dzisiaj dzień ostatnich zakupów prezentowych. Chciałam sobie kupić jakiś ładny ciuch na Wigilię, ale mam takie udziska i biodra, że we wszystkim wyglądałam paskudnie. Od stycznia zaczynam działać w kierunku gubienia kilogramów, bo to jakiś koszmar.

My jutro ok. 13 jedziemy do teściów. Ja jestem tą szczęściarą, która nie musi nic przygotowywać do jedzenia. Babcia TŻ-ta kategorycznie zabroniła mi przygotowywania czegokolwiek, chociaż jak znam moją mamę to podrzuci mi coś z tego co sama ugotowała, aby zabrać do teściów. Poza tym ja jestem kucharskim antytalentem, więc oni chyba wszyscy wiedzą, że lepiej, abym nic nie gotowała, bo nie będzie trzeba udawać, że im smakuje. Drugi dzień świąt spędzamy natomiast u mojej mamy i jej partnera.

Jako, że nie wiem czy uda mi się jeszcze odezwać ( bo czytać pewnie będę)... chciałabym życzyć Wan wszystkim rodzinnych, radosny oraz spokojnych świąt Bożego Narodzenia! Niech ten czas będzie dla Was pełen szczęścia i miłości. Wszystkiego dobrego dla naszych wątkowych maluszków z okazji ich pierwszych w życiu świąt!

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

Hehe jakie ciekawe rzeczy posiada ten sprzedawca oprócz tego leżaczka
Podałam pierwszą, lepszą aukcję i nie sprawdzałam nawet co tam jeszcze oferują.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No musze sie pochwalić co to moje dziecie wyrabia
Już minute trzymam w gorze główke i sie rozglądam
Jak pięknie! Brawo Alanku!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
.

Katiem zostaje na święta w szpitalu ale na wigilię dostanie 3 godziny przepustki. Z Kubusiem coraz lepiej. Katiem pozdrawia i całuje was wszystkie
O kurcze, biedule nasze. Dobrze, że chociaż te 3 godzinki będą mogli spędzić z najbliższymi. Kubuniu zdrowiej szybciutko maluszku! Wielkie uściski dla Katiem.

Cytat:
Mozna oficjalnie napisac ze Jaś juz jest wyleczony. Wieczorem napisze cos o rozszerzanie diety o czym rozmawiałam z pediatra
Wspaniała wiadomość! Buziaki dla zdrowego przystojniaka.
Stary 2012-12-23, 18:44   #3965
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Katiem zostaje na święta w szpitalu ale na wigilię dostanie 3 godziny przepustki. Z Kubusiem coraz lepiej. Katiem pozdrawia i całuje was wszystkie
Ojej, szkoda, że Święta spędzą w szpitalu, ale zdrowie Jasia najważniejsze.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie pochwaliłam się,Zuzia zjada dzisiaj co 2 godziny 120ml
Chyba bidulka odrabia wczorajszą dietę

Cytat:
Mozna oficjalnie napisac ze Jaś juz jest wyleczony.
Super

Trzymajcie mnie bo dojdzie dziś do dzieciobójstwa. Ten mały gnom ciągle się drze, non stop. Teraz się zamknął w końcu bo rozebrałam go do bodów. Leży i gada. Nogi zimne, ale ten zadowolony. Wolę to niż ten świdrujący płaczo-pisk. Idę dalej do kuchni robić rybę po grecku i sałatkę.
Stary 2012-12-23, 18:48   #3966
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Wspaniale!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Mi tam pijani ludzie nie przeszkadzaja,tzn.normaln i ludzie pijani. U mnie w domu wodka rzadko goscila a jak juz to nie bylo bijatyk itd,po prostu rodzice dobrze sie bawili,tanczyli,robili grilla,pełna kulturka dlatego ja nie traktuje alkoholu jak zło. A widok tzeta mnie smieszyl,bo takie glupoty spiewał ze szok Pozatym on wogole nigdy nie pije,wiec taka dawka naraz go zmiotła.
Jak sie obudzi to mu zrobie awanture bo w rzygach byly pieczarki wiec jadł na miescie,a w domu obiadu to be:cojest :
Mój mąż lubi wypić, ale na szczęście raczej mu się nie zdarza aż tak, żeby w swoich wymiotach spać... fuj.
To najlepsze, na nasze panieńskie i kawalerskie obawiałam sie, że mój TŻ się uchleje, a tu nie... to ja się zrobiłam Pierwszy i ostatni raz w życiu. Okropieństwo, całkowicie stracić kontrolę nad swoim ciałem. Także tak jak mąż spokojnie balował do późna, tak moje panieńskie skończyło się chyba o 22. Heh.

Pijani ludzie też mi kiedyś nie przeszkadzali. Od kiedy mam dziecko to już troche tak.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wciągnęłam się w zabawy picasą
Piękne zdjęcia. Fajowy strój renifera.
Aleńce niestety żadnego świateczniego ubranka nie kupiłam. Za to ma śliczną czerwoną sukienkę i w nią ją ubiorę.

Mmm mąż właśnie mnie wymasował podczas czytania wizazu. Co za przyjemność. Tego mi trzeba było
Do tego na spacerku poszliśmy do kawiarni na gorącą czekoladę. Pyszna była! Maleńka spokojnie leżała w tym czasie w wózeczku

Aleńka zaczęła namiętnie ssać kciuka
Kurcze jak tu z tym walczyć? Smoczka za dnia raczej nie toleruje. Chyba będę musiała jej rękawiczki zakładać.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Nie wiem czy się jutro pojawię, także gdyby nie, to oczywiście życzę Wam Kochane Wesołych Świąt!
Zdrowia, miłości, dobrych partnerów i radosnych dzieciaczków.
Stary 2012-12-23, 18:49   #3967
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
my też pierwszy raz mamy choinkę

my tez

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No to centrum handlowe chyba go przerosło, b0 od 19.30 co chwilę budzi się z płaczem... Mam nadzieję, że teraz już zaśnie...

W ogóle dziewczyny, ja tak się boję wigilii Będzie ok. 15 osób jak co roku i zaczyna się późno, bo o 19. A 19 to pora kąpieli i potem się kładziemy. Boję się jak zareaguje na to Henio. Będzie cyrk i będziemy musieli wychodzić, czy może zaśnie tam w foteliku... Ech, mam stresa!
tez sie tego obawiałam dlatego z tego względu wigilia została przełożona na 17.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
dla Melci

Zoska od wczoraj próbuje samodzielnie sie przekręcać
Dzisiaj 0 14.15 i 14.17 moje twinsy kończą 3 latka ehh.. to była najsmutniejsza Wigilia 3 lata temu.. sama w szpitalu, obolała po cc i wlaśnie 24grudnia z samiuśkiego rana zobaczyłam dziewczynki po raz pierwszy te maleńkie ciałka wazące 850 i 1020 gram całe okablowane, kilka wkłuć w nóżki, rączki, z rurkami od respiratorów w buziach.. eh.. ciężki to był czas..

Ja w Wigilie siedze sama w domu, tżet jedzie do swoich rodziców żeby spędzić wigilię ze swoimi dziećmi z poprzedniego małżeństwa a jako że jedna córka nie akceptuje ani mnie ani Zośki (jak byłam w ciąży to powiedziała że jeśli spotka mnie na ulicy to zrobi wszystko żebym straciła dziecko) tak więc mimo że tżet nalega to ja się z nim nigdzie nie wybieram, jeszcze by gówniara krzywde dziecku zrobiła.
Ale jako że ja Świąt nie obchodzę żadnych to mi w zasadzie to lotto.
wszystkiego najlepszego dla Hani i JUli

Cytat:
Dzień Dobry

Prawie całą noc nie spałam tylko czuwałam z mężem przy Zuzi.
Wczoraj miałam takiego doła,tak bardzo mi było jej żal,martwiłam się o moją myszkę.

W nocy jadła ładnie,teraz je częściej ale mniej.
Przepajam ją wodą.
Mam nadzieję ze wszystko się unormuje.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

mam nadzieje, ze Zuzi lepiej zdrówka dla niej

Cytat:
zazdroszcze okrutnie moja podnie3sie tak tylko lezac na moim brzuchu.

Cytat:

supoer wiesci na swieta

colds spóźnione ale szczere życzenia Wszystkiego najlepszego!! aby wszystkie Twoje plany i marzenia sie spełniły

dziewczynki ja juz od wczoraj u rodzicow. podobnie jak gda leze i wypoczywam bo na gotowe przyjechałam nie wiem czy już wejdę na wizaż wiec chciałabym złożyć wam życzenia radosnych, ciepłych rodzinny tych pierwszych świat z naszymi szkrabami kochanymi!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 19:02   #3968
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Super

Trzymajcie mnie bo dojdzie dziś do dzieciobójstwa. Ten mały gnom ciągle się drze, non stop. Teraz się zamknął w końcu bo rozebrałam go do bodów. Leży i gada. Nogi zimne, ale ten zadowolony. Wolę to niż ten świdrujący płaczo-pisk. Idę dalej do kuchni robić rybę po grecku i sałatkę.
Tez mojego rozbierać jak zaczyna marudzic. zawsze pomaga

Odnośnie tego co napisała Colds o tej kaszce w ciagu dnia to mój pediatra stwierdził ze to żwykle pasienie dziecka. I powiedział ze to bez sensu kazał dawać rano butle potem butle obiadek butle i przed kolacja koło 17 dawać owoc o potem kleik. więc są rożne sposoby
Stary 2012-12-23, 19:07   #3969
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Odnośnie tego co napisała Colds o tej kaszce w ciagu dnia to mój pediatra stwierdził ze to żwykle pasienie dziecka. I powiedział ze to bez sensu kazał dawać rano butle potem butle obiadek butle i przed kolacja koło 17 dawać owoc o potem kleik. więc są rożne sposoby
a widzisz. moze faktycznie za duzo tego na takiego maluch i kleik i kaszka. Ty dajesz sam kleik tak?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 19:09   #3970
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Hehe jakie ciekawe rzeczy posiada ten sprzedawca oprócz tego leżaczka
Hehe, faktycznie :P

Cytat:
Super fotki

Cytat:
Ta metoda sprawdza się nie tylko u Ciebie

Dziewczyny myślicie, że karmiąc piersią można zjeść zupę grzybową? Np. bez grzybów? I ile pierogów mogę zjeść z kapustą i grzybami? Ja chociaż jednego bym chciała...
Stary 2012-12-23, 19:25   #3971
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

super!!!! cieszymy się bardzo!!!!!

Iwcia extra !!! zrobiłaś mu książeczkę?

Cytat:

właśnie nasza też mówiła o jednym posiłku kaszce bądź kleiku dzisiaj dałam jej kaszkę ale .. po 4h była głodna więc myślę że skoro po mleku jest tak samo to zbędnie napełniam ją ....

ogólnie dzień udany 2 razy drzemała po 30 minut i raz godzinę ... oczywiście o 18:10 już w łóżeczku z krową i pieluszką .. dzisiaj ma butlę z kleikiem dopiero o 21 tak się przesunęło nam .. zobaczymy jak to będzie z nocą naszą....

ja mam wszystko gotowe ! jutro tylko posprzątam tzn odkurzę kurze przetrę podłogi przemyję i finał .. w kuchni wsio gotowe to najważniejsze, prezenty popakowane i zawiezione ... czuję że idą święta !!!

Kochane, gdybym jutro nie wpadła do Was to już dzisiaj chciałam Wam życzyć ... przede wszystkim zdrówka dla Was, dla dzieciaczków wszystkich i dla mężów jak i rodziców, teściów, rodzeństwa i całych Waszych rodzin, uśmiechu każdego dnia ... by nasze pociechy rosły zdrowo i przynosiły nam spełnienie ... by wszystkie przyziemne problemy odeszły w zapomnienie i byśmy potrafiły doceniać każdy dzień i to co w życiu mamy, by nasze powroty do pracy były spokojne ... ... Kochane po prostu WESOŁYCH ŚWIĄT
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 19:55   #3972
marta1986222
Zakorzenienie

ja też zmykam.

Jeszcze raz zdrowych,wesołych Świat w gronie najbliższych,życzliwych osób.

Ja jutro wcześnie muszę wstać odebrać torta i ciasto na chrzciny.
Trzymajcie kciuki by wszystko się udało.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 19:57   #3973
katarzinka
Wtajemniczenie

zdrowych, radosnych, pełnych miłości i ciepła rodzinnego Świąt dla wszystkich mamusiek z którymi przeszłam dole i niedole ciąży i macierzyństwa
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 20:08   #3974
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, wpadłam na chwilkę życzyć Wam Wesołych Świat!
Spełnienia marzeń, zdrowych i grzecznych dzieciaczków, kochających partnerów no i wszystkiego co najlepsze .

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
ja też zmykam.

No to trzymam kciuki
Cytat:

Super

Moja też dzisiaj marudna i to nie płacze tylko piszczy ze złości, "łiiiiiiii", jak na prawdę płacze to jej łzy lecą. Na szczęście zasnęła z wyczerpania maruda mała...
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
colds wszystkiego najlepszego!

dziś znowu niprzespana noc za nami od 1 do 4:3o jestem wykonczona... Cały czas chciała sobie "ciumkac" cyca, nie ssac,ale tak jak smoczka ciumkac! A smoka nie chce!
I znowu kaszle... I teraz nie wiem czy to od tego ze sie zachłysneła czy od czego... musze obserwowac, jak bedzie kaszlała to jtr. do lekarza...
U mnie też nieprzespana noc, ale u mnie to już norma, zczynam się przyzwyczjać.
Cytat:
dl Alanka i jaki ma ładny tygryskowy strój

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Super, że Jasio zdrowy

A tak z rzeczy przyziemnych, to dzisiaj nawiedziła mnie owulacja, poznaję, bo boli mnie jajnik, śluz typowo owulacyjny i jeszcze zmierzyłam temperaturę i 37, 1, a chora nie jestem, no to tyle na temat niepłodności podczas karmienia piersią :P Ciekawe, czy za 2 tygodnie dostanę pierwszy okres... Już się boję:P

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-12-23 o 20:12
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 20:15   #3975
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Wpadłam kochane życzyć Wam Wesołych Świąt spędzonych w gronie rodziny, duuużo zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń te święta będą wyjątkowe bo spędzone z naszymi skarbami

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny myślicie, że karmiąc piersią można zjeść zupę grzybową? Np. bez grzybów? I ile pierogów mogę zjeść z kapustą i grzybami? Ja chociaż jednego bym chciała...
ja ostatnio przez 2 dni jadłam pierogi ale ja ogólnie jem wszystko od początku praktycznie i nie mamy problemów z brzuszkiem, myślę że nawet jakbyś zjadła ich z 10 nic by jej nic nie było
Mała ma już 3 miesiące więc uważam , że trzeba dziecko przyzwyczajać pomalutku do wszystkiego.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 20:16   #3976
adunia89
Zadomowienie

Witam Dziewczynki!
Wpadam na chwilkę z życzeniami dla Was i Waszych cudownych Dzieciaczków.

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, miłości i zrozumienia, tolerancji i wiele radości na ten nadchodzący Nowy Rok oraz czego tylko pragniecie!

Przesyłam buziaczki wraz z moją 17-tygodniową Nadzieją pod serduchem. Ściskam!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 20:19   #3977
Asiuulka89
Zakorzenienie

Kasiam tak przeszłam na kleik bo po kaszce krócej spał do tego daje zyski i owoce.

Ja wam jutro złożę życzenia bo napewno wpadne
Stary 2012-12-23, 20:25   #3978
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dziewczyny po cc slyszalyscie o plastrach silikonowych na blizny? Bo dzisiaj jak byłam ba masażu to pan mi powiedział ze super sprawa u jego zony prawie wogole blizny nie widać. Te plastry zmienia sie co 3-5 dni i stosuje około 2-3 miesięcy. Dla mnie super sprawa bo ja zapomnialam smarowsc wiec juz nabylam u przykleilam i mam nadzieje ze mi ładnie zblednie.

Aduniu Tobie tez wszystkiego najlepszego szczęśliwej i bezproblemiwej ciazy i radości z malenstwa
Stary 2012-12-23, 20:29   #3979
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki!

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, miłości i zrozumienia, tolerancji i wiele radości na ten nadchodzący Nowy Rok oraz czego tylko pragniecie!

dziękujemy Aduniui wzajemnie wszystkiego dobrego dla Was dziewczynkibezprobl emowej ciąży

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 20:48   #3980
kraven
Zakorzenienie

Asiulka a ile kosztuje taka przyjemność?

U nas dzisiaj pracowity dzień, pewnie jak u każdego. Przygotowania do Świąt nabrały tempa. Jeszcze jutro zupy, pstrąg i koniec.

Jasiu dzisiaj był dużo aktywny i dużo mówił po swojemu

Adunia trzymamy kciuki, żebyś za około 23 tygodnie przytuliła swoje Maleństwo

Zmykam na dzisiaj. Dobranoc.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-12-23 o 20:49
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:07   #3981
kajaja
Zadomowienie

Wesołych świąt zycze ja z moim 12 tygodniowym skarbem
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:09   #3982
tamlin111
Zakorzenienie

A ja myślałam że to tylko mój typ ma takie loty, że trzeba go rozbierać aby zachowaniem człowieka przypominał
Na dziś koniec walczenia w kuchni. Teraz odciągnę cycyki i piwko sobie wypiję Taką mam chcicę. Na piwko żeby nie bylo
Z życzeniami wpadnę jutro
Cytat:
A pieczarki jadłaś? To też grzyby, ja jem i jest ok. Myślę że możesz zjeść, bardziej bym się wzdymającej kapusty obawiała.

Cytat:
Kasiam tak przeszłam na kleik bo po kaszce krócej spał do tego daje zyski i owoce.
A duże te zyski???
Stary 2012-12-23, 21:13   #3983
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny po cc slyszalyscie o plastrach silikonowych na blizny? Bo dzisiaj jak byłam ba masażu to pan mi powiedział ze super sprawa u jego zony prawie wogole blizny nie widać. Te plastry zmienia sie co 3-5 dni i stosuje około 2-3 miesięcy. Dla mnie super sprawa bo ja zapomnialam smarowsc wiec juz nabylam u przykleilam i mam nadzieje ze mi ładnie zblednie.

Aduniu Tobie tez wszystkiego najlepszego szczęśliwej i bezproblemiwej ciazy i radości z malenstwa
Oooo, fajne! Ja też nie smaruję, bo nie mam czasu. Ile kosztują? Poprosić po prostu o plastry silikonowe na blizny??

Cytat:
A duże te zyski???

Wesołych świąt dziewczyny!

My już popakowaliśmy prezenty dziś, leżą pod choinką i tak pięknie wyglądają W ogóle nasza choineczka jest przepiękna!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:30   #3984
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki!

Cytat:
brawo! przyszedł i na niego czas

Cytat:
piernik siedzi w piekarniku, w sumie wszystko na jutro mam zrobione. Jeszcze tylko sałatka śledziowa ale to już jutro, żeby była świeża. I ubranka Córi poprasować trzeba ale to zaraz. teraz z kawką na wizażu - uzależnienie!!!
taki dziś senny dzień. Pospałyśmy z Małą do 10.45! kocham moje dziecko nad życie. Tym mocniej, że jak mama może spać do południa (ja jeszcze w nocy grasuję, a ona całe szczęscie 20 i śpi)
mąż pojechał do dziadków pożyczyć samochód. Bo nasz ciągle w warsztacie i na święta raczej go mieć nie będziemy. A że dziadkowie nie jeżdżą w zimie, to skorzystamy. bo bez samochodu, jak bez ręki. Kurcze.. nie dość, że ostatnio mąż tyle wpakował w tą głupią lagunę to teraz znów nie wiem ile trzeba będzie. Jak tylko to zrobią od razu go sprzedajemy. Oby tylko kupiec się znalazł. Mój sentyment do niego już szlag trafił i chcę się jak najszybciej tej skarbonki pozbyć. No i stwierdziliśmy, że trzeba będzie jakąś pożyczkę na samochód wziąć i coś nowego kupić (bo biednych ludzi na stare graty, w które tylko pchać kasę trzeba) to jednak nie stać i lepiej na tym wyjdziemy. Teraz mamy w sumie 3 typy: toyota land cruiser albo toyota rav4. i jeszcze jakiś ale za nic sobie przypomnieć nie mogę.

Nisia, spróbuj Ją oszukać i karmić spod pachy. powinna zjeść i z lewej wówczas.
Też bym mogła urodzić jeszcze raz. Co ja gadam? może już bez porodu, ale żeby znów była taka maleńka...

wszystkiego najlepszego dla dziewczynek
i dla Ciebie i Zochny

nie wiem, czy cyklonaminę można sobie samemu zaaplikować? może przedzwoń do dr krzyżanowskiego i zapytaj. Żeby to w żaden krwotok nie przeszło. bo to chyba nie jest normalne?

Marcia, trzymam kciuki, żeby na BN Zuzia już była zdrowiutka i żeby wszystko było dobrze

serio po 2 godzinach już % nie ma w pokarmie?
to i winko mogę na wieczór w święta po położeniu Zuzki spać sobie strzelić? to by było dopiero

pięknie!

Maggie, fajnie wyszły CI te zdjęcia

Cytat:
Super
I przykro że Katiem z Kubusiem na święta w szpitalu, no ale najważniejsze jest zdrowie.

Cytat:
ja też zmykam.

Ja dziś zrobiłam domek bo narobiłyście mi smaka. Tylko ja robiłam wg przepisu mamy, w którym są jeszcze żółtka. No i zrobiłam dwie szuby, jedną do teściów niosę na wigilię drugą do rodziców, zajęło mi to pół dnia, nie wiem jak Wy to robicie że przygotowałyście tyle potraw - z tego co czytam..
I choć we wtorek miałam w mieszkanku błysk, to znów wymaga porządnego sprzątania, a przecież codziennie coś tam robię.. to jest normalnie syzyfowa praca, u Was też tak się kurzy? A jeszcze mam dwa koty to tej sierści od groma..
Moje dziecko znów zaczęło ładnie zasypiać czyli nie muszę bujać 2h ani biegać co chwilę, obym nie przechwaliła, bo już raz tak było. A bałam się, że jak wrócę od rodziców to będzie odreagowywał w domu, a on wczoraj tak ładnie zasnął że w szoku byłam, i dziś też, kąpiel, jedzenie i spanie.

Ech ja to do Was piszę, a dzieć zaskrzeczał.. no ale polulałam i śpi dalej. Najważniejsze że nie płacze, bo to mnie najbardziej dobija. A zdarza mu się powrzeszczeć.

Poza tym dziś TŻ obiecał, że rano zajmie się małym a ja odsypiam, no i ściągnęłam mleczko wieczorkiem, rano dziecia oddałam - choć ładnie spał do 7.30. No i faktycznie pospałam.. do 8.50 bo TŻ przyszedł z kupą po pachy z którą nie mógł sobie poradzić No, ale jednak trochę dziś się wyspałam.

A poza tym to dostałam @ A gin prorokował że jeszcze pół roku nic. A tu niestety. Czy pigułki mogą mieć na to wpływ? Ale za to kompletnie bezboleśnie, a to mi się nigdy nie zdarzało.

Asiulka na jakie masaże chodzisz? Ja też chodzę, ja mam za duże wygięcie kręgosłupa, w ciąży wygięło mi się jeszcze bardziej i chodziłam jeszcze częściej - bardzo pomaga. No i jest bolesny też, mam siniaki na pośladkach po nim. A raz mi robiła w ciąży nogi - jeździła taką gumą zasysającą - matko... to dopiero był ból. Byłam przekonana, że zniknął mi po takich torturach cały cellulit na udach, no ale niestety nie.

I znów leciałam do Miśka, wybudza się, a po wzięciu na ręce i polulaniu znów zasypia.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My już popakowaliśmy prezenty dziś, leżą pod choinką i tak pięknie wyglądają W ogóle nasza choineczka jest przepiękna!
Foto prosimy!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:34   #3985
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja ostatnio przez 2 dni jadłam pierogi ale ja ogólnie jem wszystko od początku praktycznie i nie mamy problemów z brzuszkiem, myślę że nawet jakbyś zjadła ich z 10 nic by jej nic nie było
Mała ma już 3 miesiące więc uważam , że trzeba dziecko przyzwyczajać pomalutku do wszystkiego.
10 pierogów... moje marzenie! Na jednego na pewno się skuszę, ale już dzisiaj mój brat jak usłyszał, że mam zamiar jeść zupę grzybową to kręcił głową, w ogóle to mój brat zwariował na punkcie Mai, a to stary chłop już :P

Cytat:
Witam Dziewczynki!

Adunia Twoja ciąża jest dla mnie co najmniej tak samo ekscytująca jak moja własna była. Trzymamy kciuki!

Cytat:
A pieczarki jadłaś? To też grzyby, ja jem i jest ok. Myślę że możesz zjeść, bardziej bym się wzdymającej kapusty obawiała.
Pieczarek nie jadłam. Mama mnie uraczyła historią jak to zjadła pieczarkową karmiąc mnie i że przeżyła ze mną niezły horror :P Kapusta na pewno odpada dlatego z tymi pierogami będę uważała.
Stary 2012-12-23, 21:40   #3986
Lewek
Zakorzenienie

Ja pieczarki już jadłam, smażonego kotleta też - choć na małej ilości tłuszczu i bez panierki, a mały jakby mniej wzdęć już ma, po prostu wyrasta z tego, mam nadzieję! Ale na bigos pewnie się nie skuszę, choć uwielbiam mojej mamy, no i barszczyk z pasztecikami... ech. Nie wiem tylko jak mam się ustosunkować do śliedzi
Stary 2012-12-23, 21:41   #3987
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
dziś znowu niprzespana noc za nami od 1 do 4:3o jestem wykonczona... Cały czas chciała sobie "ciumkac" cyca, nie ssac,ale tak jak smoczka ciumkac! A smoka nie chce!
I znowu kaszle... I teraz nie wiem czy to od tego ze sie zachłysneła czy od czego... musze obserwowac, jak bedzie kaszlała to jtr. do lekarza...
Najgorsze takie ciumkanie przez sen

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
dla Melci

Zoska od wczoraj próbuje samodzielnie sie przekręcać
Dzisiaj 0 14.15 i 14.17 moje twinsy kończą 3 latka ehh.. to była najsmutniejsza Wigilia 3 lata temu.. sama w szpitalu, obolała po cc i wlaśnie 24grudnia z samiuśkiego rana zobaczyłam dziewczynki po raz pierwszy te maleńkie ciałka wazące 850 i 1020 gram całe okablowane, kilka wkłuć w nóżki, rączki, z rurkami od respiratorów w buziach.. eh.. ciężki to był czas..

Ja w Wigilie siedze sama w domu, tżet jedzie do swoich rodziców żeby spędzić wigilię ze swoimi dziećmi z poprzedniego małżeństwa a jako że jedna córka nie akceptuje ani mnie ani Zośki (jak byłam w ciąży to powiedziała że jeśli spotka mnie na ulicy to zrobi wszystko żebym straciła dziecko) tak więc mimo że tżet nalega to ja się z nim nigdzie nie wybieram, jeszcze by gówniara krzywde dziecku zrobiła.
Ale jako że ja Świąt nie obchodzę żadnych to mi w zasadzie to lotto.
Kochana, musi być Ci ciężko Może z czasem stosunki z tą jedną z córek się unormują? Jak Zośka będzie już duża będzie jej przykro kiedy tata będzie z pozostałymi córkami strasznie to przykre dla obu stron zapewne... ściskam mocno!

Cytat:
Dzień Dobry

Prawie całą noc nie spałam tylko czuwałam z mężem przy Zuzi.
Wczoraj miałam takiego doła,tak bardzo mi było jej żal,martwiłam się o moją myszkę.

W nocy jadła ładnie,teraz je częściej ale mniej.
Przepajam ją wodą.
Mam nadzieję ze wszystko się unormuje.
Będzie dobrze!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Aleńka zaczęła namiętnie ssać kciuka
Kurcze jak tu z tym walczyć? Smoczka za dnia raczej nie toleruje. Chyba będę musiała jej rękawiczki zakładać.
U mnie to samo najlepiej ssać cyca, potem kciuka, a smok tylko na noc :/

Nie wiem czy uda mi się jutro zajrzeć... dlatego kochane ciotki wizażowe, wszystkiego Wam życzę, co najlepsze i najbardziej upragnione!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 21:42   #3988
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A poza tym to dostałam @ A gin prorokował że jeszcze pół roku nic. A tu niestety. Czy pigułki mogą mieć na to wpływ? Ale za to kompletnie bezboleśnie, a to mi się nigdy nie zdarzało.
To może być plamienie od pigułek. Przeczytaj ulotkę, na pewno jest napisane że przez pierwsze ileś tam cykli może wystąpić plamienie. Ja miałam takie jak zaczęłam brać teraz tabletki, ale tylko raz było, przez 3 dni i delikatne, od tamtej pory spokój, a kończę drugie opakowanie.
Stary 2012-12-23, 21:49   #3989
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Dziewczynki!

Adunia! wszystkiego najlepszego również dla Ciebie Niech Twoja Kruszynka szczęśliwie rośnie
Cytat:
Pieczarek nie jadłam. Mama mnie uraczyła historią jak to zjadła pieczarkową karmiąc mnie i że przeżyła ze mną niezły horror :P Kapusta na pewno odpada dlatego z tymi pierogami będę uważała.
no to może nie próbuj, skoro nie jadłaś, choć z drugiej strony powolutku można spróbować?
ja w sumie jem już wszystko. Wczoraj wsunęłam śledzie z cebulką (w końcu musiałam spróbować, czy wyszły). Zuzani całe szczęście nic się nie dzieje. Zresztą już skończyła 18 tygodni.

Lewek, Twoje słowa sprawiły mi wielką radość. Nie ma to jak być pochwalonym przez profesjonalistę Mam nadzieję, że szczerze

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:14   #3990
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
To może być plamienie od pigułek. Przeczytaj ulotkę, na pewno jest napisane że przez pierwsze ileś tam cykli może wystąpić plamienie. Ja miałam takie jak zaczęłam brać teraz tabletki, ale tylko raz było, przez 3 dni i delikatne, od tamtej pory spokój, a kończę drugie opakowanie.
Obawiam się, że to jednak @, trwa już 3 dzień, krwawię a nie plamię, choć nie jakoś obficie, no i minęło 2 tyg od wizyty u gina, na której stwierdził, że zaczyna mi się owulacja.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Maggie, gdyby mi się nie podobały to raczej bym przemilczała

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Dziewczynki, jutro prawdopodobnie zajrzę, ale gdyby się jednak nie udało, to życzę Wam radosnych świąt!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości