|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dziewczyny, ja tak egoistycznie,
czy miała któraś z Was rpzeprawę z wrastającym paznkciem u nózki malucha?? Zauważyłam teraz wieczorkiem obrzek u malej paluszka, musiałam ostatnio za mocno jej obciachac paznokcia |
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
alibany ja nie pomogę
|
#303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja z tż. Cytat:
Cytat:
Bo katar to moja wina, bo już wczoraj coś się zaczeło dziać a ja ją na dwór zabieram, i się zaczęło wypominanie, sranie w banie, bo ty to a ja tamto. Robi wielkie halo, że zaraz znowu będzie chora na gardło albo co innego, sra się jakby pierwszy raz katar miała. I jeszcze: powiedział że nie jedziemy na wigilię do moich rodziców ( mieliśmy na 17 być u moich a o 19 tutj u teściów) , bo się doprawi. To przelało czarę goryczy. Dawno mnie tak nie wyprowadził z równowagi. W takich sytuacjach zastanawiam sie czy ja dobrze ulokowałam uczucia? I za dużo napisałam.
|
|
#304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o, ciotunia kochana zawitała
![]() Cytat:
mam nadzieje że szybko wyjdą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja robię bez zakwasu, z dodatkiem grzybków suszonych, zobaczymy co z niego wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
TŻ się nie fair zachowuje, żeby w ten sposób się odzywać ![]() ![]() ![]() TŻ wczoraj skończył malowanie pokoju maluchów, no i całe szczęście, bo wszystkie rzeczy przeniósł do dużego pokoju, dołożył stertę rupieci z pracy i nawet nie byłoby gdzie choinki wstawić. Ale się zawziąl i do 2 w nocy malował żeby skończyć
|
|
|
#305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Małej Cytat:
W sumie ja pewnie też bym odpowiedziała, chociaż w pierwszej chwili pomyślałam, że bym po prostu odeszła ... Cytat:
A tak serio, też bym się wściekła, więc Cytat:
Cytat:
Akurat jeśli chodzi o katar to żaden powód do siedzenia w zamknięciu A już za zarzucanie, ze to przez Ciebie zasługuje na
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, Madziulka może nas przedświąteczny stres dopadł
![]() Żartuję ![]() Też bym się na tż wściekła jakby mi tak doprawił jak Wasi ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Alibany raz albo dwa Radkowi obierał się paluszek u rączki. Zauważyłam jak już twarde było, przy kąpieli delikatnie "pomogłam" tej martwej skórce zejść. Ale tak jak mówię, już twarde było, martwe i odstawało. |
|
|
|
#307 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. No dobra, wybaczam jej ![]() 3. Nie, coś Ty. Chodziło o to, że przez fb dziewczyny nie mają czasu na wizaż. 4. Ja mam w mBanku. Nie mam zastrzeżeń. Zachwytów też nie. Ot, konto jak konto. nie płaci się za nic, to plus. Na zwykłym koncie nie ma żadnych % - to minus. Ale do każdego konta można otworzyć za darmo drugie, oszczędnościowe i tam już jakieś marne procenciki są ![]() Fatalnie Tym bardziej, że ta kłótnie z mężem. Głupio się zachował Ale nie daj się przygnębieniu. Powalcz z nim, żeby jednak jechać. Katar to żadne przeciwwskazanie, a to nie fait, żebyś Ty musiała rezygnować z tej milszej dla siebie części świąt. Albo powiedz, że do jego rodziców też nie zejdziecie, bo może to oni zarazki roznoszą ![]() Cytat:
Strasznie to frustrujące. Mój tak znikał rok w rok w Wigilię, bo kończył jeszcze prezenty dla mnie kupować. WIęc zostawałam sama ze wszystkim, a nie raz nawet się spóźniał. Goście już byli, a on dopiero wracał i pakował W tym roku go zmusiłam i prezenty załatwił już tydzień temu.Cytat:
![]() A boli ją, widać to? Bo jak nie boli, to może nic nie robić? Cytat:
Tymuś miał marudny dzień. Aż dałam o 16 Nurofen i po godzinie inne dziecko. Tym razem zadziałał bardzo wyraźnie. Rano dzwonię do przychodni i jeśli czynna lecimy się skonsultować. A jak reszta chorowitków? Jak Heluta? ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- A, i patrzcie jakie to mądre... Choć niewesołe. http://www.facebook.com/photo.php?fb...levant_count=1
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Pieleszko Tak mi strasznie przykro-mam nadzieje, ze szybko wyjdziecie BrumekTymus lepiej? PatikI jeszcze biedna Sarka chora U Ewci tez sie katar zwiekszył...juz drugi tydzien... Bylismy zaproszeni na pierwszy dzien Swiat do tż'ta kuzyna z zona-i tż dzisiaj pojechał dac prezenty jego synom i przeprosic,ze nas nie bedzie bo Ewcia chora. Ich młodszy synek wiecznie chory a chodzi do złobka i nie chciałam zeby Ewka go zaraziła-oni bardzo zdziwieni,ze nie chcemy przyjsc...bo oni jeszcze i tak sa na zwolnieniu bo byli wszyscy chorzy Dzwonił tż brat i własnie nam mówi, ze oni z córeczka nie ida bo tam wszyscy jeszcze kaszla... Nie wierze... Wyobrazam sobie ile sie naszykowali i ze sa zli, ze nikt nie przyjdzie ale jak moga sie dziwic? Pisałyscie o rybach-u nas mintaj, dorsz i karp-wszystkie wyfiletowane Widziałam raz karpia , który miał drgawki "pośmiertne" ijuz nie mam zamiaru tego ogladac... Zrobiłam sałatke jarzynowa, upiekłam pyszne pierogi http://www.delimamma.pl/2012/12/piec...kapusta-i.html troche pasztecikow,pare uszek i orzechowca. Sukces! W tamtym roku udało mi sie upiec tylko ciasto ![]() Chociaz patrzac na bałagan jaki zrobila Ewa zaczynam sie zastanawiac kiedy to posprzatam I wycisnela cały balsam do ciała-była cała biała-włosy, wszystko-jednym słowem dba dziewczyna o nawilzanie ![]() Wszystkim życzymy z rodzinka WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Hania zdrówka- że akurat teraz i to tak mocno Was wzięło
![]() ![]() Proszę mi się z mężami nie kłócić i nie fochac na Święta. Proszę się wyluzować, włączyć kolędy i nie robić nic (jeśli Wam się nie chce). Dziewczęta, wszystkiego dobrego na Święta. a w Nowym Roku niech się wiedzie |
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#311 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Dzisiaj już się czuję o wiele lepiej, więc nie wiem co to mogło być Sprzątnęłam dzisiaj całe mieszkanie, przetarłam okna (a w zasadzie tylko szyby ), powiesiłam firanki i wsio więcej nic nie robię. Gotować nie gotuję, bo wigilia i u teściów i u moich rodziców, więc wałówki dostaniemy pewnie na tydzieńCytat:
Dzisiaj kupiliśmy, a sobie samej najchętniej bym go zostawiła, bo te nasze są tak zmasakrowane przez Domka, że szok.To nie źle pomierzone okna, a zły kolor. Okna są innego koloru, prowadnice do rolet innego (tylko te prowadnice są takiego koloru jaki chcieliśmy, żeby było wszystko). Okna wstawione, ja się nawet nie zorientowałam. Kolor mi się podoba, ale faktycznie nie ten zamawialiśmy. Mąż przyjechał pooglądać i wyszły takie cuda Zatrzymaliśmy całe montowanie, brakujące okna póki co zabiliśmy deskami i myślimy co dalej. Facet, od którego bralismy okna prawie płakał, nie wie jak to się stało, przepraszał, ale co z tego? Chciałby się dogadać (spuścić sporą sumę za okna), ale jak nie da rady to demontuje okna i zamówi te co chcieliśmy. Ale zastanawiamy się, bo okna są naprawdę ładne i kolor tez bardzo nam się podoba. Tylko musi nam odpowiednio opuścić, coś wspomniał, że 11 tys. Dzisiaj byliśmy znowu oglądać te okna i jak dla mnie mogą zostać. Dużo się nie różnią od tych co chcieliśmy, tamte były czarne a te są baaaaardzo ciemny brąz. Jednak nie to co miało być. Jutro mamy się z nim spotkać. Najgorsze jest to, że to nasi znajomi tak nas załatwili... Wkleję Wam zdjęcia domu, dzisiaj robiłam. \ -Mam nadzieje, że to tylko takie osłabnięcie... Cytat:
A do której pracuje?Cytat:
![]() - -Maaatko Cytat:
Cytat:
![]() Zaciskam z całych sił!!!!Cytat:
-Zazdroszczę Ci takiej dwójki maluszków ![]() -Ojej nie pomogę, Domek nie miał. |
||||||
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli masz to możesz posmarować pimafocurtem (nie pamietam poprawnej pisowni)
|
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
Natka_ Współczuje tego budowlanego stresu, tż twierdzi, ze przez budowe osiwiał w rok
I też przejechalismy sie na znajomym--elektryku,hydrauliku itd... ![]() Ale za rok o tej porze bedziesz pichcic w nowej kuchni A test robiłas?
|
|
|
|
#314 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-A o oknach napisałam wyżej. Cytat:
zdrówka!Koniecznie kup inhalator! Na katar wg mnie nie ma nic lepszego Ajć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Shirka, witraj!! Cytat:
![]() U nas w tym roku łosoś dla Domeczka a dla nas mintaj ![]() Cytat:
Się chłopina nacierpi ![]() Cytat:
-Ciekawe czy oni by zdecydowali sie przyjść, jesli sytuacja byłaby odwrotna ![]() Wesołych Świąt mamuśki życzę Wam i Waszym rodzinkom |
||||||||
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz domek:
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -I ta perspektywa mi się podoba ![]() -Nie, jeszcze nie
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Nateczka, ale macie przeboje
![]() Pokój w zasadzie gotowy, czekamy kiedy przyjdzie zamówione łóżko i dopiero będziemy Adasia przeprowadzać. zapytam jak dziewczyny bo mnie ciekawość zeżre TEST robiłaś? ![]() Mały poszedł spać, ale trochę popłakał. Sam dziś przychodził, bez pytania wskazywał i po swojemu mówił, który ząbek go boli. Aż się zdziwiłam, że tak precyzyjnie potrafił określic. Zaglądam do paszczy, a jedna trójka na wierzchu, reszta tuż tuż, ale nie da sobie obejrzeć porządnie ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- kiedy zrobisz? ![]() ![]() ślicznie wam dom rośnie!!! (Domek też )
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
cudny
Natka zrób ten test, bo dziewczyny nie będą miały apetytu na Święta z niepewności Właśnie robię rybę po grecku, 2 rodzaje śledzików z bloga Tymka mamy już są gotowe, pierogi i barszczyk też, jutro jarzynowa (uwielbiam) i kopiec kreta WITAJCIE ŚWIĘTA!!!!!!!!!
|
|
|
|
#319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ech... to też święta wesołe będziecie mieć 3. Naprawdę dużo ludzi dziwi się, że nie chce się przyjeżdżać z dziećmi do chorych i temu, że np. chorego dziecka się nie posyła do przedszkola. Dziwne to i dość bezmyślne Myślę, ze dobrze robicie. ja bym tak samo zrobiła. Właśnie mi przyszło do głowy dzisiaj, że jeśli jutro pójdziemy do lekarza i on potwierdzi, że dalej uszka są chore, to też może zalecić siedzenie w domu. A my umówieni i na pierwszy, i na drugi dzień świąt. Ale mam nadzieję, że nie.4. ![]() Cytat:
Ciężka decyzja. Ale skoro kolor Ci się podoba i nie odbiega bardzo od tamtego, a facet tak dużo by opuściła, to i tak nie jest tak najgorzej. Wszystko zależy od tego, jak bardzo Ci to przeszkadza...2. Cieszę się, że lepiej, ale test zrób ![]() Domek Domka jest cudny ![]() Cytat:
Adaś jak zwykle wymiata
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie wieczornie
![]() AgaG no to teraz jak już napisałaś gdzie mąż pracuje to już wszystko jasne. Robert pracował kiedyś w Hucie no i tam to dopiero było. jak wypadła zmiana to i w największe Święta robił - na popołudniu (14-22) rano (6-14) albo noc (22-6) na szczęście udało się zmienić pracę i teraz tylko od czasu do czasu idzie w sobotę, ale z kolei jak ma delegację to nieraz bity tydzień go nie ma a ja sama z dziewczynami od rana do rana.... Lili, ale się ksiądz przed Świętami w rolę wczuł ![]() Kolina biedne te karpie ![]() Brumku mam nadzieję, że uda Wam się jutro dostać do lekarza. a odnośnie lęku separacyjnego to Ala miała jakieś 2-3 miesiące temu. dzisiaj rozmawiałam z bratową męża - mają synka 3 m-ce młodszego od Ali i bratowa nawet wysikać się sama nie moze bo syn jej nie puszcza na krok ;P nasza lekarka zawsze mówi, że jak nie gorączkuje to może wychodzić. pierwsze zap. ucha Hani było tuż przed Wielkanocą - mogłyśmy bawet z koszyczkiem do kościoła pójść ![]() Pieleszko przykro mi, że wylądowałyście w szpitalu ![]() Telik ja też barszcz na zakwasie robiłam - 1 raz i niebo w gębie ![]() już mam plan zrobić większy zapas zakwasu do barszczu na obiady ![]() Patik zdrówka dla Sary! Isia oj to Ewa rzeczywiście zadvała o urodę na Święta ![]() Natka to musicie sprawę okien przemyśleć sobie na spokojnie. a tą różnicę między oknami a prowadnicami bardzo widać? może by prowadnice wymienić już pod kolor okien?? na pewno wymyślicie dobre rozwiązanie! domek prezentuje się super ![]() my byliśmy dzisiaj na spacerze, ale było potwornie zimno :/ na dodatek Hania moja coś mi się nie podoba. wstała przed 8 a od 17 już mówiła, że chce iść spać, że zmęczona - ani w przedszkolu nie była ani na spacerze nie poszalała. efektem zasnęła już przed 20. padła normalnie i martwię się trochę bo od jakiegoś czasu jakaś taka przemęczona jest. fakt faktem, że ona ma przerośnięte migdały przez to nie sypia dobrze i nie jest dotleniona tak jak być powinna i może to przez to. w lutym mamy zabieg podcięcia migdałów i wycięcia 3 + drenaż uszu (bo ma niedosłuch, który wydaje mi się, że ostatnio się powiększył) to może wtedy będzie coś lepiej, ale po Nowym Roku uderzamy do lekarza bo coś jest nie tak :/ od zawsze były problemy z jedzeniem u niej, ale teraz to je dosłownie jak ptaszek - już nawet jej słodką nagrodą za obiad nie przekonam. dzisiaj Ala zjadła swoją porcję a Hania dosłownie 2 kawałki kurczaka zjadła i miała dość....
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2012-12-23 o 23:22 |
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zrobiłam ich w tym roku i teraz żałuję
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zycze Wam zdrowych I spokojnych Swiat Bozego Narodzenia
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te lęki separacyjne to chyba tak przychodzą i odchodzą etapami do 3 r.ż, nie? Ale fakt, że mama to lek na całe zło. I nie raz też mi się nie pozwala samej w łazience zamknąć ![]() - Dziwne, masz rację Mam nadzieję, ze to jakieś przesilenie, pora roku, zmęczenie, a nie objaw czegoś innego Dobrze, że chesz z nią od razu iść porobić badania. Może to anemia ![]() A co do zimna, to w szoku jestem po zobaczeniu prognozy dzisiaj - po Świętach ma być 11 stopni na plusie. Jakoś trudno mi w to uwierzyć...
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz że miała być surowa |
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam szybciutko zeby zlozyc Wam najpiekniejsze zyczenia Swiateczne: radosci ze wspolnie spedzonych chwil, usmiechu, gory prezentow i mnostwa milosci. Wesolych Swiat
!
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
stoję w kosmicznej kolejce w sklepie, myślałam,ze w wigilię to juz tylko rzeczy typu chleb się kupuje,a tu facet stoi,wybiera ciasto takie, jeszcze takie i kawałek tamtego... A ludzi w sklepie jak mrówków....Nieważne,przynajmniej życzę Wam zdrowych,radosnych i pełnych miłości świąt,spędzonych w gronie najbliższych oraz wszystkiego dobrego w Nowym Roku.Tym,co się spodziewają dzidziusiow życzę szybkich i szczęśliwych porodów, tym co się starają życzę upragnionej Fasolki. Tym,które pragną,żeby ich los się odwrócił,tego właśnie życzę. I w ogóle niech się Wam spełnią wszystkie marzenia
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj czytaąłam a dzisiaj odpisuje. lece z pamiecie wiec moze kogos lub cos pominełam
![]() PIELESZKO oby Was syzbko wypuścili ze szpitala PATIK ja mam tak samo przewrazliwionego meża. Martyna tez ma katar i lekko poksłuje i on juz ma wizje, zę bedziemy jechac na pogotowie itd. BRUMKU filmik niesamowity. pokazałam Tż-byl w szoku, ze tak można... ISIAOK wy tez zakatarzeni? Zdróweczka NATKO piekny domek Ja dzisaj mam służbe w pracy. na szczescie tylko do 11 bo sie zwalniam ze wzgledu na mamae (szykuje Wigilie) Wczoraj zrobiłam pierniczki-wyszły pyszne. Zamiast lukru uzylam czekolady. oczywiście Martyna pomagała. Była zachwycona możliwoscia gniecenia ciasta. Nie chciała odejsc od stolnicy.Fotki dla tych co nie widzieli na FB. Jednak nie dodam bo cos mi wizaz szwankuje Przy okazji ![]() Życze Wam oraz Waszym rodzinom pogodnych Świąt |
|
|
|
#330 |
|
Przyczajenie
|
Wesołych Świąt! (nadrobię jak czasu będzie troszke wiecej )
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

zapraszam

Może nie będzie tak źle z katarem Sarity. 

TŻ się nie fair zachowuje, żeby w ten sposób się odzywać 

A już za zarzucanie, ze to przez Ciebie zasługuje na
W tym roku go zmusiłam i prezenty załatwił już tydzień temu.

zębole

Adaś jak zwykle wymiata