|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
wow, to dopiero super prezent. to 5 czy 4s ? ( moj to bialy 4S) ja kocham swojego miloscia wielka, jestem wielka fanka apple. Choruje na laptopa tez |
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brumek no to elegancki prezent
moj tez jest biały Telik Ja dostalam szlafrok ale rambo bo moj mąż stwierdził ze Ja rambo jestem w kuchni ![]() A co sie stała z Hania i Pieleszka?;( Cos poważnego ? ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Nie szlafrok tylko fartuch
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-12-26 o 09:00 |
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry :b
Ale fajne prezenty dostalyscie Ale i tak Zaneta bije wszystkie na głowę swoim prezentem Gratulacje!!!Brumciu,a jak udała się wigilia? My jedziemy dziś do teściów na obiad:/ średnio mam ochotę, ale cóż... Miłego dnia Wam życzę
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta moje ogromne gratulacje!
piękny prezent pod choinkę spokojnej ciąży życzę i łatwego jak najmniej bolesnego porodu ja pod choinkę dostałam tylko od taty 100 zł, ale wydałam na jedzenie dzieciaki dostały klocki lego duplo, Filip pieska Samby a Lena lalkę Agatkę która się śmieje i beka wypluwając smoczek skromnie w tym roku
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Pozdrowienia z koloni
![]() Kochane dziewczynki, karmia nas niezle aczkolwiek malo. ![]() Lozka wygodne, atmosfera super, a ja odpoczywam Dzis jednak odkurzylam tesciowej ![]() Ja tez dostalam perfumy - 3 butelki. , dodatkowo kaszmirowy sweterek, pidzame I oczywiscie Kase.
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
wesołych świąt!!!
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2012-12-26 o 11:13 |
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Żanetko własnie doczytałam - OGROMNE GRATULACJE!!!Super prezent na Święta (ahh zazdroszczę)
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje :-D
|
|
|
|
#399 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy, śliczna śmieszko Ale Wy podobne! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje! Co za wiadomość A od dawna działaliście coś w tym temacie? ![]() Jaka duża już!!! Cytat:
A dziękuję, było miło Ale on jest radosny A u nas wigilia udana całkiem. Było sympatycznie, tyle że teściowie to nie są ludzie do świętowania Dla nich to w sumie dzień, jak każdy inny. Jedzenia przynieśli tyle, że zupy starczyło dla 4 osób, a było 6 Sałatki jarzynowej w ogóle nie przynieśli, bo ... zapomnieli. Donieśli dopiero wieczorem, ale tyle, że starczyło na jedno śniadanie dla męża. Kompotu z suszu też zapomnieli i też donieśli już po wigilii. Za to tego cały gar. I musiałam to wylać. Bo my nie lubimy, a nikogo do picia już nie ma. A na wigilii wszystkim wyraźnie tego brakowało ![]() Gdyby nie to co moja mama przywiozła i co ja zrobiłam, to byśmy głodni siedzieli. A sami walczyli o to, żeby zrobić te potrawy. Aaa, i mówię Wam - oni nie są skąpi, tylko pierdółkowaci ![]() No ale poza tym miło Tymuś zachwycony sankami i kredkami. Na inne prezenty nie zwrócił uwagi. Za to przy kredkach utknął od razu na 40 minut. Normalnie dziecka nie było No i zajadał się ze smakiem swoimi wigilijnymi przysmakami ![]() A wczoraj byliśmy na działce, z moją rodziną. Było leniwie i miło. Dziś jedziemy do najstarszej siostry męża (przyrodniej). Uwielbiam ją i jej rodzinę! A noce jakby lepsze (ale csiii ). Wczoraj 3 pobudki, dziś 2
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-12-26 o 12:07 |
|||||||
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Widzę wspaniałe wieści od Żanety i Hania z Pieleszką już w domu. Jednak magia świąt działa
|
|
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula zaczytana - ale masz mądre dziecko
Kiteczki urocze ![]() Cytat:
![]() 4 czy 5? Teraz MUSISZ zacząć używać FaceTime'a Mi tez sie marzy nowy iPhone tzt ma 5 a ja dobijam moja poczciwą 3 A my postanowiliśmy zamiast prezentu kupić coś sobie do domu I padło na AppleTV I teraz słuchanymy muzyczki z iPhone ( ostatnio świątecznej) na zestawie kina domowego Patik- co do książek to dostałam - 4 książki kucharskie( w tym jedna gesslerowej i jedna autorstwa Basi z masterchefa ) - 2 o bieganiu ( w tym jedną sama sobie kupiłam) - "50 twarzy greya" i kolejna cześć tego( ponoć mocno erotyczne )-I najnowsza Mario Vargas llosa Więc jak tylko skończę biografię Jobsa to biorę sie za tą zboczoną ![]() A my po spacerku połączonym z mini joggingiem, Jachu śpi a ja pochłonelam sernika Robiłam ten --->mniaaaaaamPolecam!!! Brumciu uwielbiam opowieści z cyklu " Brumkowi teściowie- kulinarnie" A co w końcu podałas Tymciowi? U nas pstrąg pieczony był strzałem w 10
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta wow GRATULACJE!!!
Można powiedziec, ze Świeta, Świeta i po Świetach. My jeszcze dzisiaj na obiadek do rodziców i koniec. Widzę, ze magia Świat zagościła bo nawet
|
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
Za to u nas noc srednia. Jeszcze nie zdarzylam polozyc sie spac, jak Antos zwymiotowal. Po akcji sprzatania, poszlam spac, obudzil mnie halas z pokoju obok - Wiki wymiotowala, za kilka godzin Zuzia. O ile po Antku jakis wirus faktycznie moze chodzic, to u dziewczyn obstawiam - Wiki wlos, bo spala z konikiem, u Zuzi obzarstwo, najadla sie piernikow i andruta i taki efekt. Mielismy zostac do jutra, ale nie mam juz dla nich czystych pizam, wiec wracamy. Zreszta nie mam pewnosci, czy to faktycznie nie wirus, wiec niech juz nie zarazaja jakby co.
Ciesz sie, ze Pieleszka z Hania w domu. I ze fajnie Wam swieta minely. |
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, nadaje od rodzicow. Wchodzę na wizaż a tu ja zalogowana ( nie wylogowalam sie ostatnio)
mam nadzieję że mnie tu nikt nie podczytuje ![]() Siedze sama w pokoju z sarą bo ona nie chce sie goscić, za duzo hałasu i dużo ludzi. A tutaj sie sama sobą zajmuje. Madzia ale Domin ma loczki, niesamowite.! Brumek wow ale prezent ![]() Telik 50 twarzy greya ma różne opinie, sama sie na nia czaję. Podobno dobra dla licealistek spragnionych seksualnych doznań. Ale mi sie diwnie pisze z cudzego laptka. i same błędy robie.
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Lekko spóźnione .... Najserdeczniejsze życzenia świąteczne, w szczególności duuużo zdrowia
U nas grudzień pod znakiem paskudnych chorób i oczywiście mnie też nie ominęło i na same święta się rozłożyłam, ale co tam nie będę marudzić. Dziewczyny zachwycone prezentami, w domu pachnąca choinka (Hania ciągle ją szturcha i zciąga co akurat w łapki wpadnie Żaneta GRATULACJE !!! to dopiero prezent Dla Hani Pieleszkowej dużo zdrówka ooooo i Aga dla Twoich, oby to nie wirus Wybaczcie, ale zupełnie jestem wybita z wątku jednak na święta musiałam zajrzeć
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Świętować! świętować! życze Wam jeszcze Wesołych Świąt póki dzien się jeszcze nie skonczył
![]() u nas grypowo... czwórka wnuków moich rodziców wszyscy równo na Wigili grypa dopadlo i mnie z dorosłych i brak sił teraz na radowanie ![]() buziaki! |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak tu świątecznie Madziak, Dominik ma śliczne loczki! ![]() Stronczku, naprawdę jesteście z Wiki podobne ![]() Zanetko, OGROMNE GRATULACJE!!! ![]() k laski:AgaG, kurcze oby to nie żaden wirus ![]() Cieszę się, że Pieleszka z Hanią już w domku Brumku, oby nocki były już tylko lepsze Fajny prezencik dostałaś Ja ostatnio wygrzebałam z szafy mojego Iphona i chyba powoli się do niego przekonujęA Twoi teście jak zwykle się popisali ![]() Telik, no no, to sobie prezencik strzeliliście Patik, a mama Twoja nie była zła, że nie przyjechaliście? Robota wystaw na allegro i tyle Domka męczą znowu zęby Wstał dzisiaj 0 11, a teraz znowu spi Widać, że go męczą, w nocy tez nie za dobrze śpi, tzn. śpi ale tak niespokojnie, wierci się, kręci... Bidulek mój mały ![]() Obie wigilie u nas udane, Domek z prezentów zadowolony, my też Wczoraj byli u nas znajomi, a dzisiaj chyba my się gdzieś wybierzemy. Jutro z rana działamy na budowie, Domeczek pojedzie do mojej mamy. Facet od okien powiedział, że nawet dopłaci do tych okien, byle ich nie musieć demontować (żadne okno nie jest standardowe, okna poszłyby na śmietnik), jutro przychodzi wymienić prowadnice. Zdecydowaliśmy, że okna zostawiamy. |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Telik 50 twarzy greya super ksiazka, machnelam ja w 3 dni i wlasnie czytam druga cześć , w styczniu ma wyjść trzecia
|
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, ogromne gratulacje!!! Tak czułam, że niebawem ogłosisz wesołą nowinę.
![]() ![]() Uff, jak dobrze, że Pieleszka z Hanią już w domu. Natko, dom na zdjęciach prezentuje się pięknie )Brumku, wow ale prezent- tż się spisał. Super, że z Tymkiem lepiej i noce są spokojniejsze. Ja rozważam wcześniejszy powrót do domu, bo u nas noce tragiczne. To chyba lęk separacyjny jak u Carmeli (a właściwie Sarenki Madzia, ale masz przystojniaka w domu i te kędziorki. Stronczku, śliczne z Was dziewczyny- Wiki coraz bardziej do Ciebie podobna. Teliczku, widzę że Was jabłkowe szaleństwo dopadło na amen. Podziwiam, że masz siłę i chęci na bieganie nawet w Święta.![]() U Nas miło i rodzinnie- trochę siedzimy u rodziców trochę u teściów. Hania z prezentów nie miała jakiejś wielkiej radochy, może było tego zbyt wiele... Najbardziej przypadł jej do gustu warsztat majsterkowicza, który dostał bratanek. Ja od tż dostałam piękną bieliznę, teściowie nie wiedzieli co nam kupić. Jak prosili tż o podpowiedź to mówił, że potrzebujemy jedynie spodni w góry... więc dostaliśmy po kopercie z napisem "spodnie narciarskie".![]() Mam nadzieję, że pomimo świątecznej bieganiny mogłyście pozwolić sobie na odrobinę luzu i odpoczynku.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-12-26 o 15:21 |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Natka nie była zła.. ( nic mi nie wiadomo)
Oszczędź biednego gościa, już niech nie dopłaca Brumek a właśnie chyba żeby zwalić robotę... ( wydaje mi się że antybiotyk źle dobrany, no ale lekarzem nie jestem ) Aga oby to nie wirus.. Kurcze ale wszystkich porozkładało na święta ![]() Ja też smarkam, kicham aż miło. Paskudne to, no ale lelpsze niz grypa. My już wróciliśmy do rodziców bo sara marudna spać chciała, a teraz w domu się rozbrykała i nie myśli spać.
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Pewnie jakiś buncik u Haniołka. Podejrzewam jak Tztowi musi byc przykro. Mnie ostatnio Dominik do domu nie chciał wpuścić Zamknął mi drzwi przed nosem i powiedział "idź". Całe szczęście zdarzyło się o tylko raz, bo chyba by mi serce pekło-Kiedy i gdzie w góry jedziecie? -Haneczka jest przeurocza, nie mogę się napatrzeć Cytat:
-Zdrówka dla Was |
||
|
|
|
#412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam w poprzednim poście - wspaniałe wieści od Pieleszki, dobrze, że są już w domu i że z mala lepiej
Ale jestem gosć Cytat:
Teściowie zakręceni trochę ... ale dobre masz chyba podejście do nich, bo ja bym się wkurzyła... Cytat:
Zdrówka dla Was, oby to żaden wirus Cytat:
Cytat:
Natko, to chyba dla Was na plus, że taka oniżn\ka będzie, tym bardziej, że kolor jest do zaakceptowania
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku, Tymcio zajadał pieczonego łososia. Podrasowałam go trochę marynatą a'la kabayaki, upiekłam w rękawie i nieskromnie powiem, że było palce lizać
A jak robisz pstrąga? Wstyd powiedzieć ale Tymuś nigdy go nie jadł. Ja w ogole pstrąga robiłam kilka razy w życiu. Głupio bo go lubię no i jest fajny zdrowiutki...Teściowie są jedyni w swoim rodzaju jesli chodzi o przyjęcia, fakt Z facetima nie korzystam, ale zdaję się że możemy mieć teraz smsy do siebie za darmo
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko- buziak dla marudki- Hanutki
Fajny prezent od męża taki osobisty ![]() A co do rezentu u nas tez Jasiek bez szału, Jeszce cymbałki jako tako go zainteresowały a reszta to kolejne upiekszacze naszego pstrokatego mieszkania ![]() Cytat:
Łosoś musiał być mniam- choć nie wiem co to kabayai :brzydal :My tez mieliśmy łososia ale w 1 dzien swiąt a dziś miałam go jeszcze kawałek więc upiekłam a potem zrobiłam z niego kotleciki na jutro dla Jasia. Pstraga zawsze pięke w piekarniku w folli do środka wkładam odrobine masła i zioła i pieke ok 35-40 minut w 190 st.A na Wigilii piekła mama chyba bez żadnych dodatków i był pyszny. Żanetko to mnie nakrecilas na książkę ![]() Ja lubię takie czytadła A czytałas szelmostwa niegrzecznej dziewczynki?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-12-26 o 21:46 |
|
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Natko, w góry jedziemy pod koniec stycznia do miejscowości Pec pod Śnieżką (Czechy). Właśnie Nas z tż olśniło, że musimy Hani wyrobić jakiś dokument na ten wyjazd.
Wy chyba macie paszport dla Domka? Powiedz ile na niego czekaliście, dużo formalności się z tym wiązało?Brumku, podaj przepis na tego pysznego łososia. Hania w Wigilie też łososiem się zajadała, tylko że gotowanym na parze. Ja z kolei robię jej zawsze gotowanego w sosie koperkowym i już powoli przejada mi się w takiej formie.Telik, upiększacze mówisz, tż twierdzi że to zagracacze. No i też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami maty tessell. Chyba ze wszystkich prezentów to właśnie mata złożona w bujaczek przypadła jej najbardziej do gustu. A ja się jeszcze pochwalę swoją marudą. Teraz chłonie wszystko jak gąbka i ostatnie kilka dni znowu zaowocowało nowymi słowami. ), pić "piś", ciocia, a jak coś stoi jej na przeszkodzie(pies/kot) to krzyczy "titit", żeby stwory usunęły się z drogi. Ostatnio jeszcze rozśmieszyło mnie, jak zwróciłam jej uwagę, kiedy wyskubywała futro kotu. Mówię, że tak nie wolno, kotek się zezłości i ją ugryzie, a Hania z powagą stwierdziła "Am, am". |
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Pieliszko super ze juz w domku
Zanetta Gratulacje wszystkiego dobrego na po świętach |
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem przyjemny, delikatny, lekko słodki-podoba mi się.
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko, cieszę się że już w domu jesteście!
U nas, tak jak pisałam, wczoraj nawet ok Poza teściowa która oczywiście położyła na stole ptasie mleczko "a, takie to może bo to mało czekolady" A dziś z kolei my mieliśmy gości, kuzynkę z rodziną, jak zwykle udany dzień ![]() Jutro TŻ pierwszy raz będzie w nowym miejscu pracy ![]() a mnie grypa bierze kaszlę tak że mało mi płuc nie wyrwie, boli mnie wszystko... co można w ciąży? chyba niewiele...
|
|
#419 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo szukał czegość co by można podłączyć do naszego nowego projektorka i serwować filmy. Ale zrezygnował, bo to chyba dysku wew. nie ma. Czy ma ![]() Prosimy o co gorętsze kawałki z tej zboczuchy ![]() Cytat:
Myślisz, że faktycznie to zbieg okoliczności, że cała trójka wymiotowała?Cytat:
Cytat:
Współczuję choróbsk. Ale już wszyscy zdrowi?No i skoro już zajrzałaś to się szybko wbijaj i zostawaj Cytat:
I Wy też ![]() Cytat:
2. A te Wasze to jakie są? 3. Czyli wyszło w sumie bardzo dobrze Cytat:
1. No, spisał ![]() Z projektora się cieszył. jeszcze podczas kolacji wigilijnej go rozstawił i włączył nam jakieś głupoty. I od rana znowu to samo. I dzis też A normalnie ten człowiek nawet nie wie, ze ma w domu telewizor na razie nie jest w docelowym miejscu, tylko właśnie tak naprędce podłączony do TV. No i Tymusiowi się bardzo podoba, bo świeci i ma fajnego pilota 2. Biedna Hania i Wy biedni. Taki lęk chyba nie trwa długo co? Kilka tygodni czy mniej? I kiedy wracacie? 3. Świetny prezent od teściów Fajni są A co do teściów i bielizny, to ja seksowny komplecik dostałam właśnie od swoich
|
|
#420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też obstawiałam ten antybiotyk zły, ale teraz już nie wiem, bo dwie ostatnie noce lepsze. No nic - w pt. idziemy do nowego lekarza i wszstko będzie jasne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na pstrąga mnie nakręciłaś i chyba zrobię na dniach ![]() Cytat:
![]() A am am kotka rozłożyło mnie na łopatki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

zapraszam

piękny prezent pod choinkę 

*
pozostaje trzymać kciuki żeby Święta minęły spokojnie.
Jeśli po powrocie nic się nie zmieni, to wybierzemy się do lekarza...
Sałatki jarzynowej w ogóle nie przynieśli, bo ... zapomnieli. Donieśli dopiero wieczorem, ale tyle, że starczyło na jedno śniadanie dla męża. Kompotu z suszu też zapomnieli i też donieśli już po wigilii. Za to tego cały gar. I musiałam to wylać. Bo my nie lubimy, a nikogo do picia już nie ma. A na wigilii wszystkim wyraźnie tego brakowało
)

mam nadzieję że mnie tu nikt nie podczytuje
k laski:
Zdrówka dla Was, oby to żaden wirus
Wy chyba macie paszport dla Domka? Powiedz ile na niego czekaliście, dużo formalności się z tym wiązało?
zębole
Hania w Wigilie też łososiem się zajadała, tylko że gotowanym na parze. Ja z kolei robię jej zawsze gotowanego w sosie koperkowym i już powoli przejada mi się w takiej formie.