|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
oj mowie wam się napracowałam - rozpakowując się
a pomyśleć ze za 3 miesiące się będę musiała mocniej napracować a jutro do pracy na 8 godzinek - może jakoś to pójdzie szybko oby.a w piąteczek na 8 do szpitala na GLUZKOZE !!! co do prezentów - ja dostałam - koszulkę do karmienia, massssse ciuszków dla małego i zestaw dvd ''król lew'' po norwesku a co młody od urodzenia będzie dwu-jezyczny |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
za 8 miesiąc Cytat:
![]() za 8 miesiąc
|
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
za miesiące, tygodnie, prezenty ![]() Ja też dostałam koszulę nocną do karmienia
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Haha, to widzę,że nie tylko ja dostałam koszule do karmienia
Typowy prezent dla cieżarówki...
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
To ja się wylamie bi koszuli nie dostałam... Za to dostałam pizame xD
A do domu dopiero jutro jadę...
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
flamaster pięknie wyglądasz ![]() świetne prezenty dostałyście
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja się nie przeżarłam, popróbowałam....ale jestem pełna... P.S dziewczyny od jutra przecena w Zarze
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
ja płaczę z bólu brzucha , też przeżarta...
|
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki. mnie dopadło paskudne choróbsko. jutro z samego rana lecę do przychodni. męczy mnie kaszel i stan podgorączkowy.
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
Wow nie wierze! Udalo mi sie was nadrobic. Kiedys juz sie odzywalam, ale potem calymi miesiacami nie moglam za wami nadazyc. Teraz przez Swieta sie udalo. Mam termin na 16/3, spodziewam sie dziewczynki, co do imienia nie jestesmy jeszcze pewni. Zastanawiamy sie nam Milena, Anna, Nora, Pola, Mila. Co myslicie? Mieszkamy za granica takze chcemy cos uniwersalnego. Mam nadzieje, ze od teraz uda mi sie juz regularnie was czytac. Przez caly styczen zamierzam jeszcze pracowac takze zobaczymy jak to wyjdzie. A teraz do konca roku juz laba.
W ogole to przytylam juz 16kg-28 tydzien ciazy. I wszystko jest super zeby nie ta waga. Niestety ciazy mi, bola mnie plecy i biodra. Eh, jeszcze 3 miesiace. A potem dietka. |
|
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
Wow nie wierze! Udalo mi sie was nadrobic. Kiedys juz sie odzywalam, ale potem calymi miesiacami nie moglam za wami nadazyc. Teraz przez Swieta sie udalo. Mam termin na 16/3, spodziewam sie dziewczynki, co do imienia nie jestesmy jeszcze pewni. Zastanawiamy sie nam Milena, Anna, Nora, Pola, Mila. Co myslicie? Mieszkamy za granica takze chcemy cos uniwersalnego. Mam nadzieje, ze od teraz uda mi sie juz regularnie was czytac. Przez caly styczen zamierzam jeszcze pracowac takze zobaczymy jak to wyjdzie. A teraz do konca roku juz laba.
W ogole to przytylam juz 16kg-28 tydzien ciazy. I wszystko jest super zeby nie ta waga. Niestety ciazy mi, bola mnie plecy i biodra. Eh, jeszcze 3 miesiace. A potem dietka. |
|
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
News dnia:
Dziś pełne 28tc Do rozwiązania 12 tyg ![]() Rozpoczynamy 7 miesiąc ciąży Witajcie kochane! Wczoraj myślałam, że zjadę... Od rana niezbyt się czułam, ale jednak pojechaliśmy do teściów. Tam niestety zaczął boleć mnie brzuch, cały był napięty, a potem robiło mi się coraz bardziej słabo....Na szczęście zwinęliśmy się do domu koło 20stej więc potem tylko leżałam. Mały leniwy i zmęczony jak mama. Mało się rusza i na pewno prosi o dzień przerwy w tym wszystkim.... Aż maluszkowi współczuje ![]() Mąż, szwagierka i jej mąż- są muzykami i wczoraj dawali u teściów mini koncert. Echo roznosiło się po domu, każdy na instrumencie dętym (saksofon, obój i klarnet), a mały nawet nie drgnął. Biedny się wystraszył! Parę razy kopnął jak już było ciszej, a ja sobie wyobrażałam jak on taki malusi leży przerażony. Biedaczek mój.... Cieszę się, że już po świętach. W przyszły czwartek (3 stycznia) mam się stawić u lekarza. Poproszę go o umówienie na USG by sprawdzić nerki maluszka, aby go zmierzyć i zważyć. A teraz zasiadamy we dwójkę do śniadanka.
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bravka za 7 miesiąc!
|
|
|
|
#3554 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie
![]() nie przeżarłam się zbytnio, a nawet czuję lekki niedosyt ale mała statystyka się przyda: - waga przed i po kolacji wigilijnej +1kg ![]() - obwód brzucha na wysokości pępka - różnica między ranem a wieczorem +5cm na szczęście przez całe święta każdego ranka wracał do siebie ![]() - waga ogólna mniej więcej +1,5kg jutro wizyta! wiecie co? pierwszego dnia popłakałam się w kościele. akurat były chrzty i jakieś straszne wzruszenie mnie ogarnęło jak po polaniu wodą ksiądz wychodził z dzieckiem na środek, unosił go do góry, pokazywał całemu kościołowi i wszyscy bili brawa ![]() Cytat:
![]() już widzę oczami wyobraźni ten obrazek: chytra baba z radomia wyciągająca rękę do ciążowego brzuszka ![]() a co do zarażania się to ja nie dotykałam brzuszka szwagierki a się zaraziłam może na mnie kichnęła...![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 7 miesiąc
|
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
powoli forum będzie się zapełniać! Lodówka pełna jedzenia a ja wcinam kanapki z miodem na śniadanie naprawdę mam dość świątecznych potraw...![]() Cytat:
lawina łez normalnie! co te hormony z nami robią
|
|
|
|
#3556 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, u mnie także święta minęły w fajnej atmosferze .... no ale już "po" ....i jak zawsze nikt nie może uwierzyć ,że tak szybko mija czas . Cytat:
![]() Cytat:
![]() za nowy domek ! ![]() Cytat:
za tyg . i do tego pięknie wyglądasz
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
I u nas już po świątecznie (;
Wigilia i pierwszy dzień świąt z tradycyjnymi polskimi potrawami (a mój dalej jakoś nie umie się przekonać do zupy grzybowej ^^) a drugi u teściów z kuchnią południowo-amerykańską ^^ Nawet nie chcę widzieć wagi... boję się jej U nas zostało pełno słodyczy więc... czarny flamaster brawa za 7 miesiąc (; U nas we wtorek był równo 28 tydzień.
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
hej wszystkim
![]() my z Synusiem już grzecznie pracujemy od rana ale dziś luźniejszy dzień także damy rade.OOO święta dodaly mi ok1.5 kg, ale myśle ze sie troszke wyrówna to, bo po prostu ojadłam sie dużo noo a z wypróznianiem tego już nie jest tak łatwo. Mi przez całe swięta , czy to w kosciele, czy to na wigilii łzy cisnęły sie w oczka, jakaś taka jestem ostatnio, starsznie się wzruszam nooo. Ale ciesze sie ze juz po swiętach, już dosyc emocji. A mój Szkrab ostatnio taki kochany, kopie już tak wusoko nad pepkiem ale tylko po parwej stronie, ciekawe czy to nóżi czy pupcia moze tak wierzga hmmm |
|
|
|
|
#3559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciagle po prawej stronie i tez wysoko juz od swiat w wiekszosci w okolicy pepka, a przedtem nisko w podbrzusze
|
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
I ja się melduję po świętach za tygodnie i super zdjęcia i prezenty.Ja żadnych koszul nie dostałam akurat. A poza tym jestem dziś po glukozie, pojechałam w wigilię, ale okazało się na miejscu że pobrania są do 10, my byliśmy po 8 więc nie zdążyliby z drugą próbką, chociaż na infolinii powiedzieli mi że pkt pobrań jest do 12 otwarty, no ale witamy w grupie lux med - bajzel na kółkach ale dziś już się udało, wyniki on line popołudniu więc zobaczymy, ale jak dla mnie wielki luzzz poza tym, że spać mi się strasznie zachciało, to i picie i siedzenie potem spoko ! Bałam się tej glukozy bo nie lubię za bardzo słodkiego, ale dało się wypić na dwa razy. Teraz 2 godzinki sjesty, a jak Mąż wróci ze spotkanka lecimy co nieco pozałatwiać na mieście.
|
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dodam, że przed wigilią dopinałam się w kurtkę zimową, a teraz się nie dopinam co do zwyczaju, to pięknie macie w kościele na chrztach, u nas jest zwyczaj, że dzieci są polewane wodą z muszelki i każdy otrzymuje swoją
|
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się i my po świętach
![]() nie miałam czasu wcześniej wejść.. w Wigilię jeszcze zaliczyłam lekarza z córą, na szczęście tylko wirus, teraz wcinamy syropki i jest prawie zdrowa.. ![]() za to mnie załapał katar.. poza tym było ok.. ![]() ale wymęczyłam się trochę, cały czas w rozjazdach, w domku prawie nic.. gratuluję nowych tygodni i miesięcy ![]() ![]() ![]() a my wczoraj skończyliśmy 29tc, od dziś leci 30! ![]() Synuś coraz silniejszy, jak mnie nie raz kopnie to już gwiazdki widzę, a gdzie tam do porodu.. ![]() zaraz wybieram się na spacerek, się trochę dotlenić..
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
SDziewczynki spoznione zyczenia swiateczne dla Was! wszystkiego dobrego dla Was w Nowym roku! I dla Waszych fasolek!
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
bry dziewczyny
my po świętach na 100% mamy wagę na plus, ale aż się boje ważyć ...ogólnie wszyscy zachwyceni tym jak znoszę ciąże, nikt nie wierzy że bd dziewczyna bo ponoć 'nie kradnie mi urody' ... ale bronię ja tym, że paznokcie jak nigdy w życiu łamią się z 3mm jak zapuszczę ... poza tym na całe szczęście dobyło się tym razem bez prezentów i tym samym uniknęliśmy niezręcznych sytuacji ... nie lubię kupowania czegoś 'na siłę' tym bardziej praktycznie obcym osobom ...święta upłynęły spokojnie, szwagier nie narzeka na rękę... od stycznia bd mieszkał w krk - znalazł jakiś przyjemny pokój za 700zł z wszystkim w niecałe 1,5 km pracy a z niepociesznych informacji to takie, że brat na 100% zostaje w usa z narzeczoną ... PODOBNO wracają za rok lub MAX 1,5... ale na prawdę jakoś tego nie widzę ... i choć mam wielkie nadzieje, że tak właśnie będzie ni piernika w to nie wierzę poza tym mała przed świętami mało co kopała... już miałam cały czas nerwy czy wszystko z nią ok... a tu proszę 24/25/26 myslałam że mam w brzuchu imprezę jezu jak jak uwielbiam to uczycie jak sobie kopie tak się ścieszył że do rana nie mógł spać wariat ![]() aaaaaa... i dziś byłam na GLUKOZIE!!! ![]() ogólnie dla mnie napój jak cholernie mocno posłodzona herbata, połam bez cytryny i całe szczęście bo wtedy to bym w życiu tego nie przełknęła ... Pani zrobiła to z mocno letnia woda praktycznie zimną bo wtedy ponoć lepiej smakuje i jak dla mnie do spokojnego przeżycia gorzej było później tak w 1,5h bo taaaak mnie zemdliło że masakra... ale trzymałam się dzielnie - potem przeszło samo ![]() ale co ważniejsze ... siedząc na fotelu minęły mnie 4ry kobiety do porodu i słyszałam taki mocno przytłumiony krzyk rodzącej mamy!!! ![]() ![]() ![]() przysięgam serce mi przestało bić ... tam mają wyciszone sale porodowe itd dlatego nigdy nic nie słychać a tu masz! pewnie ktoś akurat wychodził z sali i otwarli drzwi na oddział czy coś nie wiem... ale wtedy jak sobie wyobraziłam, że to za chwilę będę ja to chyba byłam bala jak ściana ... dzięki bogu są znieczulenia i porody w wannie
|
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli drogą kropelkową też działa ![]() Cytat:
zuch dziewczynka! trzymam kciuki za wyniki!Ja do lekarza dziś zmierzam (w sensie: schodzę z IV p i człapię do bloku obok). Jak zrobić by mi ciśnienie nie skoczyło?! u lekarza ostatnio: 140/62 a dziś rano w domczku: 82/46.... syndrom białego fartucha działa zbyt...
|
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaaaa... i u nas w wigilię była 100dniówka !!!
![]() ![]() ![]() o ile Mała zamierza urodzić się w terminie to jeszcze 'tylko' 97dni ![]() |
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, witam Was po Świętach.
Nie będę kłamała, że nadrobię, bo nie mam jak, staram się odtąd być na bieżąco. Na Święta pojechaliśmy do moich rodziców do Koszalina - 450 km w trasie. Zachorował mi Igor i nie jadł nic od wigilii On od wigilii właściwie nic nie je - ja smaku nie czuję, więc też niedużo. Nie mam sił dosłownie na nic. Ale ostatkami ściskam Was bardzo ciepło.
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja przez tą chorobę też nic nie jadła, dopiero wczoraj zaczęła..
|
|
|
#3570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
megi-megi; zdrówka dla Ciebie i synka !
Cytat:
A czy dziś się zaczynają te ogólne wyprzedaże w sklepach czy po nowy roku ? Aaa zafrapowało mnie jedno chyba u maya napisałaś Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

oby.

za 8 miesiąc 

ja płaczę z bólu brzucha , też przeżarta...