Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 12:57   #1861
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja może nie jestestem super wierząca ale moja mama już bardzo i kiedyś właśnie prowadziła ze mną dyskusje na temat in vitro. Ona oczywiście bardziej święta niż papież. Ja jej powiedziałam, ze jakbym nie mogła zajśc w ciąże i ratowałoby mnie tylko in vitro to choćby sam papież mi powiedział osobiście, że nie wolno to i tak bym to zrobiła.
a ja znając siebie bym nie zrobiła in vitro. zwłaszcza że zabieg nie daje 100% szansy, i wtedy dopiero byłabym załamana po tych całych akcjach z badaniami i braniem leków przed samym zabiegiem.
myślałam kiedyś o tym i doszłam do wniosku że jak przez 5 lat nam się nie uda, to chciałabym założyć rodzinny dom dziecka. zresztą ja zawsze chciałam mieć przynajmniej 3 dzieci, 5 to optymalnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 12:58   #1862
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja zaczynam wyglądać jak ruska baba, z tz lejemy że będzie miał taką typową "babę"
wysoka i wielka w doopie,brzuchu, teraz troche w cycach i rękach
a nóżki zostały takie jak były.. taki ludzik z kasztanów i zapałek

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kobity, chodzicie na basen teraz w czasie ciąży?
ja nie chodzę. jakoś nigdy nie przepadałam. ja to jak się porządnie nie spocę to dla mnie to żadne ćwiczenia. a w basenie nie ma jak się spocić

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
łoooo.. byłam tylko troszkę na mieście. Wróciłam a Wy już yyyle napisałyście ?
Widzę, że wracacie do starych nawyków Gaduły
Odgrzałam sobie bigosik, bo teraz to już czas coś zjeść i biorę się za nadrabianie
no nawet ja do ciebie z zapytaniem napisałam jak po ślubie czy są jakieś foty na wątku tudzież w klubie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 12:58   #1863
axella
Zakorzenienie

GG do axella

WIZYTĘ mam 22.01 o 10tej
jezusie,to będzie już 25tydzień!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 12:59   #1864
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja znając siebie bym nie zrobiła in vitro. zwłaszcza że zabieg nie daje 100% szansy, i wtedy dopiero byłabym załamana po tych całych akcjach z badaniami i braniem leków przed samym zabiegiem.
myślałam kiedyś o tym i doszłam do wniosku że jak przez 5 lat nam się nie uda, to chciałabym założyć rodzinny dom dziecka. zresztą ja zawsze chciałam mieć przynajmniej 3 dzieci, 5 to optymalnie
łooo.. szalona kobieto 5 to już prawie drużyna siatkarska fajowo
Stary 2012-12-27, 13:01   #1865
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
żona mojego wujka kocha chodzić w ciąży i uwielbia rodzić właśnie niedawno trzecie urodziła i myślą o kolejnym
Podziwiam te kobiety i chciałabym dołączyć do ich grona

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam po Świętach

Zaczynamy dziś 18 tc , czyli 5 miesiąc ()

za 18 tc

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
lonely bo ja oczywiście w święta nie tykałam komputera i nawet nie wiem jak wasz ślub... wrzucałaś jakieś foty? do klubu czy coś? to sobie już poszukam

a wczoraj byli u nas znajomi w ilości sztuk 12 i dowiedzieliśmy się ze jedna para w końcu bierze ślub! po chyba 12 latach bycia razem i 3 lat narzeczeństwa tylko sobie datę taka wymyślili ze ja pewnie na sam ślub skoczę. jeśli nie będę właśnie leżeć na porodówce. 11.05 no a tyle czekałam i czekałam
Nie wrzucałam fotek i dawno nie zaglądałam do klubu. Muszę się poprawić
Postaram się dzisiaj coś wrzucić
Nasi znajomi w wakacje się pobrali po 18 latach bycia razem

Cytat:
HAHAHA, zaczaiłam się na Fasolkę, ale teraz nie ręką, ale patrzyłam i nagle tak się lekko wybrzuszyło

ja też chcę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Też liczyłam w tygodniach, i koleżanka się zapytała który miesiąc a ja jej, że 17 tydzień, a ona do mnie "mów po ludzku, miesiąc mi podaj" no więc teraz muszę pamiętać i tydzień, bo to tak dla mnie i na wizytę do gina i miesiąc dla reszty świata.
Cytat:
Ja też liczę tygodnie; ale przez Święta rozmawialiśmy kilka razy z różnymi osobami z rodziny i każdy się mnie pyta, który to miesiąc a jak mówię im, który tydzień to patrzą na mnie tak =>
no dokładnie, u mnie też sporo osób robi wielkie oczy jak odpowiadam w którym jestem tygodniu, a nie na miesiące
tak, czy siak- śmiało mogę już mówić, że mamy 5 miesiąc

Cytat:
Zmykam się ubierać i jedziemy z mężem na małą wycieczkę do Gliwic, odezwę się potem albo spróbuję z trasy z tableta
udanej wycieczki

Cytat:
Dawaj bigosuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! !!!!!!!
To wpadaj, teściowa nas dobrze zaopatrzyła, starczy i dla Ciebie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:03   #1866
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też chcę

To wpadaj, teściowa nas dobrze zaopatrzyła, starczy i dla Ciebie

Wszystkie z nas będą kopać Maleństwa niedługo nielitościwie

Jadęęęę na bigos
Stary 2012-12-27, 13:03   #1867
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
hey
trzymam za wizyte, a co do plci to wszystko zalezy od lekarza, moze dzis Wam powie. My sie dowiedzielismy w 16t+2d

To my dzisiaj mamy 17t+1d ale znajac sprzęt i chęci mojej Pani doktor do mówinia o płci będzie ciezko. Ponoć zawdsze sie wykręca. Mały by chyba musiał jej oscentacyjnie nasikać siusiakiem na ten aparat żeby powiedziała jaka płeć. Ale pocieszam się, że w styczniu usg genetyczne i wtedy na pewno powiedzą.

Cytat:
My chcielibyśmy 3 ale co to będzie to się okazę. Na razie ciąża mi tak dokucza, że nie wiem. Choć znam dziewczyny co dużo gorzej przechodzą.

Moja koleżanka jest tak jak ja w ciazy coś koło 17 tygodnia i ponoć od pocżatku cały czas wymiotuje. Była w szpitalu i od początku ciązy schudła 10kg i przy wzroście 165 waży 46kg.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:04   #1868
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
anoxee, happy blue, storyl, justyna_g4, Kinga_20, vil84 trzymam mocno za Wasze wizyty

A mi wlasnie listonosz przyniosl paczke z bebilonu.. Bialy misio dla Ksawcia

lonely - wstawiaj fotki ze slubu

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:05   #1869
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co do spodni to wszystkie mam dobre, ani troche w tych okolicach mi nie przybylo..
pytalam mame jak z nia bylo-mowi ze do porodu jak jechala to w normalnych spodniach tylko guzik odpiela
ja też jeszcze nigdzie nie przybrałam, spodnie byłyby dobre ale... co z tego jak uciska i mi niewygodnie
śmigam więc w ciążówkach, w święta w sukienko-tunice, pod domu w ledżinach
Cytat:
Ja się wybieram i wybieram...

a co do in vitro to oglądałam niedawno RwT i mnie wkurzyła jedna, wprarowała do studnio z ryjem, że "co, w Boga się bawicie?!" młoda dziewczyna, 23 lata bodajże... Ciekawe czy taka mądra by była jakby sama nie mogła mieć dzieci i to byłaby jedyna możliwość wiem, że niektórzy w takim wypadku wolą adopcję, ja osobiście jeśli byłoby mnie stać zdecydowałabym się na in vitro...
Moja przyjaciółka też stwierdziła, że to zabawa w Boga ale to jej powiedziałam, żeby się wstrzymała z tymi opiniami do czasu aż sama zapragnie mieć dziecko... No i w sumie przyznała mi rację

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:05   #1870
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no nawet ja do ciebie z zapytaniem napisałam jak po ślubie czy są jakieś foty na wątku tudzież w klubie
widziałam, widziałam
zaraz coś spróbuję wrzucić

A ślub ogólnie udany, tak jak chcieliśmy było kameralnie, rodzinnie i przyjemnie. Tort mieliśmy przepyyyszny, na szczęście był sporo większy i zostało nam go sporo. Także rozwiezlismy znajomym którzy zrobili nam niespodziankę i przyszli niespodziewanie

Stary 2012-12-27, 13:05   #1871
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Wszystkie z nas będą kopać Maleństwa niedługo nielitościwie

Jadęęęę na bigos
ja swojego maleństwa kopać nie będę!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:07   #1872
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
My chcielibyśmy 3 ale co to będzie to się okazę. Na razie ciąża mi tak dokucza, że nie wiem. Choć znam dziewczyny co dużo gorzej przechodzą.

Moja koleżanka jest tak jak ja w ciazy coś koło 17 tygodnia i ponoć od pocżatku cały czas wymiotuje. Była w szpitalu i od początku ciązy schudła 10kg i przy wzroście 165 waży 46kg.
My myślimy o dwójce a jeśli kupimy kiedyś większe mieszkanie i będzie kasa to może zdecydujemy się na troje dzieci

Moja koleżanka w pierwszym trymestrze schudła ponad 10kg a później nadrobiła - przybrała 30

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:09   #1873
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie nie Przeczytaj to tak, że one będą nas kopać
Stary 2012-12-27, 13:10   #1874
lonely_lady
Zakorzenienie

Co do pogody- ja to mam jednak fuksa
Od rana u nas było ładnie, znaczy ciepło, troszkę wiaterek wiało ale słonko próbowało się przedrzeć przez chmury. Poleciałam na zakupy, pochodziłam troszkę po sklepach, pospacerowalam, weszłam do mieszkania i po 5 minutach zaczął padać deszcz

A w Święta było tak ciepło, że to Boże Narodzenie można było pomylić z Wielkanocą

Stary 2012-12-27, 13:12   #1875
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
aha. teraz rozumiem o co chodzi. po prostu ci ludzie są biedni i nierozumiani, a często niestety sami siebie uważają za gorszych. ja mam kilku znajomych ojców w klasztorze i oni maja naprawdę różne podejścia do wielu kwestii - o ile z nauczaniem kościoła zgadzają się w 100% (czyli in vitro nie) o tyle już ludzie którzy to zrobili nie są przez nich napiętnowani czy uważani za gorszych.

jeszcze jak trochę się wstrzymam do urodzin diabli, to dostanę nagrodę
taaa bedziemy swietowac razem

ps. dzien dobry i zly zarazem. o 6 rano poszlam siku i slyszalam sasiadke pietro wyzej jak walczy z muszla...(jest w ciazy, ale jakos chyba wyzej niz ja). o 9:00 otworzylam oczy i slysze jak moj tz obsciskuje muszle...jak zaczal o 9, to do 12 walczyl co chwile. nawet po cole pobiegl do sklepu :P biedak lezy i mowi, ze ma dosc swiat i wszystko z lodowki chce wyrzucac, bo on juz nic nie bedzie jadl zaprzyjaznil sie z moimi sucharkami...ale to nie koniec tej historii. mnie wieczorem bolal brzuch, przed chwila poszlam na kibelek z nastawieniem, ze bedzie rewolucja. i co? zmienilam decyzje i jak zaczelam zwracac to chyba ze 20 min ze mnie wypadalo fuuuuuj. ratujcie, bo umre. te ciazowe wymioty to juz byla dla mnie taka norma, szlam sobie do lazienki puscilam pawika i szlam spac dalej...a poswiateczne oproznianie zoladka to jakis hardcore! nawet nosem mi wylatywalo, do teraz kaszle, bo cos chyba polecialo do oskrzeli ;( juz nigdy wiecej salatek...buuu. czym moge sie ratowac poza gorzka herbata i cola? tz pije krople mietowe z cukrem, ale w ciazy nie wolno mam nadzieje, ze to nie jakis wirus. ehhh swieta, swieta i zdychanie po swietach
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:15   #1876
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
już coś wstawiłam

Stary 2012-12-27, 13:16   #1877
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Co do pogody- ja to mam jednak fuksa
Od rana u nas było ładnie, znaczy ciepło, troszkę wiaterek wiało ale słonko próbowało się przedrzeć przez chmury. Poleciałam na zakupy, pochodziłam troszkę po sklepach, pospacerowalam, weszłam do mieszkania i po 5 minutach zaczął padać deszcz

A w Święta było tak ciepło, że to Boże Narodzenie można było pomylić z Wielkanocą
u nas akurat odwilż była
jak szłam do samochodu jakieś 50 m to mnie z jednej strony mąż trzymał, z drugiej tata żebym się nie wywaliła na lodzie. jak inwalida wyglądałam
Stary 2012-12-27, 13:17   #1878
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja pytalam gina, ale jednak nie polecal. glownie ze wzgledu na ryzyko latwego zlapania infekcji, a tego najmniej do szczescia potrzebuje. swoja droga mam znajomego chirurga-ortopede, ktory opowiadal jak to przychodza do niego dorosli, ale glownie dzieci z odciskami brodawkami wirusowymi, opryszczkowymi czy jak to sie zwie? na stopach. wszystko zlapane na basenach...rozprzestrzeni a sie w tempie ekspresowym, a pozniej trzeba usuwac. i jakos te baseny mnie nie przekonuja :P
Stary 2012-12-27, 13:18   #1879
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
już coś wstawiłam
wiecej wiecej!!!

7/40
Stary 2012-12-27, 13:19   #1880
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po Świętach

Zaczynamy dziś 18 tc , czyli 5 miesiąc ()

Cytat:
anoxee, happy blue, storyl, justyna_g4, Kinga_20, vil84 trzymam mocno za Wasze wizyty
Ja również trzymam kciuki!!!!

Cytat:
Fasolka się poruszyła

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Haha, Kochana mi pyka w brzuchu Chyba się obudziła
Mi też

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za 20tc

ale Ci fajnie! U mnie na razie cisza, maluch nie chce fikać

Myślę, że musiałabyś donieść. Mnie przy samym przyjęciu nikt nie pytał o ubezpieczenie. Dopiero później piguła przy jakiś tam papierach zapytała się czy mam może przy sobie ubezpieczenie, akurat miałam...

Dzień dobry!
Witamy się z maluszkiem w 17 tc
Mężu ma wolne, więc siedzimy w domku i zamulamy dupcie!

za dzisiejsze wizyty anoxee, happy blue, storyl, justyna_g4, Kinga_20, vil84

Cytat:

Witam się po świętach

Dzisiaj wizyta. Wczoraj zaczoł się 17 tydzien. JEst szansa, że Pani mi powie dzisiaj jaka płeć?? Już na prawdę chciałabym wiedzieć.
Wczoraj mi się wydawało, że czuję ruchy dzidziusia ale nie jestem pewna czy to to. Nadal czekam na pierwszego kopniaka.

Kurcze spodnie mnie już cisną. Musze zakupić jakięś. Chciałam na allegro ale od kilku dni licytuję i cały czas aukcje wygrywa ta sama osoba. Dzisiaj patrzę na komenatrze sprzedawcy a tam od 11grudnia tylko od tego urzytkownika. Ktoś chyba sklep ma i zaopatruje się na allegro bo bierze wszytsko jak leci.
Pewnie,że jest szansa ale to zależy od gina

Cytat:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:24   #1881
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez artek2oo2 Pokaż wiadomość
MIĘDZYNARODOWE TARGI PŁODNOŚCI 9-10 III 2013. WARSZAWA HALA EXPO XXI - kliniki, wystawcy, porady, warsztaty, seminaria.
toś wypalił z tą reklamą... jak widać, tutaj wszystkie płodne jesteśmy
Cytat:
ło matko... ona powinna ciągle na kroplówce wisieć
Cytat:

też tak zrozumiałam i nie mam zamiaru kopać małego
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ps. dzien dobry i zly zarazem. o 6 rano poszlam siku i slyszalam sasiadke pietro wyzej jak walczy z muszla...(jest w ciazy, ale jakos chyba wyzej niz ja). o 9:00 otworzylam oczy i slysze jak moj tz obsciskuje muszle...jak zaczal o 9, to do 12 walczyl co chwile. nawet po cole pobiegl do sklepu :P biedak lezy i mowi, ze ma dosc swiat i wszystko z lodowki chce wyrzucac, bo on juz nic nie bedzie jadl zaprzyjaznil sie z moimi sucharkami...ale to nie koniec tej historii. mnie wieczorem bolal brzuch, przed chwila poszlam na kibelek z nastawieniem, ze bedzie rewolucja. i co? zmienilam decyzje i jak zaczelam zwracac to chyba ze 20 min ze mnie wypadalo fuuuuuj. ratujcie, bo umre. te ciazowe wymioty to juz byla dla mnie taka norma, szlam sobie do lazienki puscilam pawika i szlam spac dalej...a poswiateczne oproznianie zoladka to jakis hardcore! nawet nosem mi wylatywalo, do teraz kaszle, bo cos chyba polecialo do oskrzeli ;( juz nigdy wiecej salatek...buuu. czym moge sie ratowac poza gorzka herbata i cola? tz pije krople mietowe z cukrem, ale w ciazy nie wolno mam nadzieje, ze to nie jakis wirus. ehhh swieta, swieta i zdychanie po swietach
tylko nie tą gorzką herbatą!!! fuj, ona wzmaga jeszcze mdłości. lepiej sobie napar z imbiru z cytryną i miodem zrób. takie na przeziębienie w sumie to, ale też łagodzi mdłości no a jeśli dalej cię dźwiga, to popij tylko wodą dla lepszego poślizgu i wypróżnij najpierw żołądek. jak już nic konkretnego nie będzie lecieć, to pół-leżąca pozycja, głębokie oddechy, sucharki i odgazowana cola. ale nie na raz to picie i suchary, rób odstępy. a jak się nie uspokoi, to do lekarza marsz!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:25   #1882
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
moja rodzina prowadzi rodzinny dom dziecka, uwielbialam spedzac u nich wakacje ale to naprawde ciezki orzech.
Stary 2012-12-27, 13:25   #1883
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
taaa bedziemy swietowac razem

kurde... może wam coś zaszkodziło
zdarzało mi się przegiąć z jedzeniem, ale nigdy nie wymiotowałam

Stary 2012-12-27, 13:28   #1884
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tylko nie tą gorzką herbatą!!! fuj, ona wzmaga jeszcze mdłości. lepiej sobie napar z imbiru z cytryną i miodem zrób. takie na przeziębienie w sumie to, ale też łagodzi mdłości no a jeśli dalej cię dźwiga, to popij tylko wodą dla lepszego poślizgu i wypróżnij najpierw żołądek. jak już nic konkretnego nie będzie lecieć, to pół-leżąca pozycja, głębokie oddechy, sucharki i odgazowana cola. ale nie na raz to picie i suchary, rób odstępy. a jak się nie uspokoi, to do lekarza marsz!
no wlasnie specjalnie wypilam gorzka, zebym miala czym zwracac te wszystkie groszki, kukurydze i inne cuda teraz juz chyba lepiej. szkoda, ze sie nie zwazylam przed i po teraz juz sucharki i woda. biedny dzidzius musialo nim niezle wytrzepac.
najbardziej martwi mnie kaszel, bo chyba naprawde cos polecialo do oskrzeli. jak tak dalej pojdzie to czeka nas izba przyjec
Stary 2012-12-27, 13:30   #1885
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
u nas akurat odwilż była
jak szłam do samochodu jakieś 50 m to mnie z jednej strony mąż trzymał, z drugiej tata żebym się nie wywaliła na lodzie. jak inwalida wyglądałam
no tak. Moi rodzice z północnego-wschodu jak do nas przyjeżdżali to u nich było ponad metr śniegu i -20stopni mrozu. W I Dzień Świąt tutaj było cieplutko (ok 10stopni) i fajnie, bo śnieg stopniał dużo wcześniej więc było w miarę sucho. Za to jak dzwoniliśmy do babci, która mieszka koło moich rodziców to też mówiła, że odwilż mają i jest masakra bo wszystko pływa...

Cytat:
wiecej wiecej!!!

Opowiadaj lepiej co tam u Ciebie? Widziałaś się z T. ? A jak T. numer 2 ?

Stary 2012-12-27, 13:32   #1886
candace1
Zakorzenienie

Jenny gratuluję 5 mca

Nie będę się wypowiadać nt. in vitro i plakatów w szopce bo nie chcę sobie ciśnienia podnosić

Cytat:
ja pytalam gina, ale jednak nie polecal. glownie ze wzgledu na ryzyko latwego zlapania infekcji, a tego najmniej do szczescia potrzebuje. swoja droga mam znajomego chirurga-ortopede, ktory opowiadal jak to przychodza do niego dorosli, ale glownie dzieci z odciskami brodawkami wirusowymi, opryszczkowymi czy jak to sie zwie? na stopach. wszystko zlapane na basenach...rozprzestrzeni a sie w tempie ekspresowym, a pozniej trzeba usuwac. i jakos te baseny mnie nie przekonuja :P
Na mnie to nie robi wrażenia.
Klapki się nosi a nie lata z gołymi stopami na pływalni...
A żeby nie złapać grzybka to są specjalne globułki dowcipne - 3go będę u lekarza to się dowiem czy możemy je stosować, ale wydaje mi się, że bez problemu

Ja kocham pływać i przed pójściem na pływal;nie powstrzymuje mnie tylko i wyłacznie to, żemam zagrożoną ciążę i niewiele mogę..
Moze się to w końcu zmieni po tej wizycie

Pić mi się chce cały czas :-( Zjadłam śledzie
Nie mam pomysłu na obiad a mam ochotę na coś normalnego tzn. nieświątecznego
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:34   #1887
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

bylo lepiej ale znowu sie rozkleilam..
Z T nie mam kontaktu, nie odezwal sie, nie zlozyl zyczen na swieta ani nic..
kij mu w oko
a z Tnr 2 dzis wieczorem sie chyba widze.. Dystans mam wielki, nie wiem sama jak to bedzie.. Wczoraj pisalam co odwalil.. dam szanse zobaczymy jak bedzie.

7/40
Stary 2012-12-27, 13:36   #1888
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Na mnie to nie robi wrażenia.
Klapki się nosi a nie lata z gołymi stopami na pływalni...
A żeby nie złapać grzybka to są specjalne globułki dowcipne - 3go będę u lekarza to się dowiem czy możemy je stosować, ale wydaje mi się, że bez problemu

Ja kocham pływać i przed pójściem na pływal;nie powstrzymuje mnie tylko i wyłacznie to, żemam zagrożoną ciążę i niewiele mogę..
Moze się to w końcu zmieni po tej wizycie
tak, ale do basenu wchodzisz po drabince, juz bez klapek i na niecce tez noge postawisz.
tez lubie basen i mialam spora ochote, ale jednak infekcje i zarazki jakos mnie oprzytomniaja.
Stary 2012-12-27, 13:37   #1889
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie specjalnie wypilam gorzka, zebym miala czym zwracac te wszystkie groszki, kukurydze i inne cuda teraz juz chyba lepiej. szkoda, ze sie nie zwazylam przed i po teraz juz sucharki i woda. biedny dzidzius musialo nim niezle wytrzepac.
najbardziej martwi mnie kaszel, bo chyba naprawde cos polecialo do oskrzeli. jak tak dalej pojdzie to czeka nas izba przyjec
może spróbuj to trochę wykrztusić jeszcze - bardzo możliwe, że coś się dostało... takie rzyganie wszystkimi otworami niestety temu sprzyja
ja wykrztuszałam tak: próbowałam się skulić (w sensie uda w stronę brzucha, takie kucki), bo wtedy mniej napięcia w brzuchu było, i pochylić jednocześnie, żeby łatwiej wylatywało... nieważne, że się oplujesz i próbuj coś odchrząkać. a jak nie pomoże, to lepiej leć z tym, bo cholera wie co za świństwo siedzi...
Cytat:

oj przegapiłaś... Tomki na razie skreślone, krętacze jedne
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:37   #1890
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cześć laseczki, odebrałam właśnie wyniki z moczu i jestem zabakteriowana. Słaba sprawa, tym bardziej, że wyniki sprzed miesiąca :/ I podwyższone mam erytrocyty, leukocyty, wałeczki (??), no i te bakterie, gdzie norma 130, a ja mam 725,8.

Echhhh, dobrze, że odebrałam je dopiero dzisiaj.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości