|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
myślałam kiedyś o tym i doszłam do wniosku że jak przez 5 lat nam się nie uda, to chciałabym założyć rodzinny dom dziecka. zresztą ja zawsze chciałam mieć przynajmniej 3 dzieci, 5 to optymalnie
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
ja nie chodzę. jakoś nigdy nie przepadałam. ja to jak się porządnie nie spocę to dla mnie to żadne ćwiczenia. a w basenie nie ma jak się spocić Cytat:
|
||
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
WIZYTĘ mam 22.01 o 10tej
![]() jezusie,to będzie już 25tydzień!!! |
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 to już prawie drużyna siatkarska fajowo
|
|
|
|
|
#1865 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 18 tc ![]() Cytat:
![]() Postaram się dzisiaj coś wrzucić ![]() Nasi znajomi w wakacje się pobrali po 18 latach bycia razem ![]() Cytat:
ja też chcę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak, czy siak- śmiało mogę już mówić, że mamy 5 miesiąc Cytat:
![]() To wpadaj, teściowa nas dobrze zaopatrzyła, starczy i dla Ciebie
|
||||||
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie z nas będą kopać Maleństwa niedługo nielitościwie ![]() Jadęęęę na bigos
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To my dzisiaj mamy 17t+1d ale znajac sprzęt i chęci mojej Pani doktor do mówinia o płci będzie ciezko. Ponoć zawdsze sie wykręca. Mały by chyba musiał jej oscentacyjnie nasikać siusiakiem na ten aparat żeby powiedziała jaka płeć. Ale pocieszam się, że w styczniu usg genetyczne i wtedy na pewno powiedzą. Cytat:
Moja koleżanka jest tak jak ja w ciazy coś koło 17 tygodnia i ponoć od pocżatku cały czas wymiotuje. Była w szpitalu i od początku ciązy schudła 10kg i przy wzroście 165 waży 46kg.
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi wlasnie listonosz przyniosl paczke z bebilonu.. Bialy misio dla Ksawcia ![]() lonely - wstawiaj fotki ze slubu
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmigam więc w ciążówkach, w święta w sukienko-tunice, pod domu w ledżinach ![]() Ja się wybieram i wybieram... a co do in vitro to oglądałam niedawno RwT i mnie wkurzyła jedna, wprarowała do studnio z ryjem, że "co, w Boga się bawicie?!" młoda dziewczyna, 23 lata bodajże... Ciekawe czy taka mądra by była jakby sama nie mogła mieć dzieci i to byłaby jedyna możliwość wiem, że niektórzy w takim wypadku wolą adopcję, ja osobiście jeśli byłoby mnie stać zdecydowałabym się na in vitro... Moja przyjaciółka też stwierdziła, że to zabawa w Boga ale to jej powiedziałam, żeby się wstrzymała z tymi opiniami do czasu aż sama zapragnie mieć dziecko... No i w sumie przyznała mi rację
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz coś spróbuję wrzucić ![]() A ślub ogólnie udany, tak jak chcieliśmy było kameralnie, rodzinnie i przyjemnie. Tort mieliśmy przepyyyszny, na szczęście był sporo większy i zostało nam go sporo. Także rozwiezlismy znajomym którzy zrobili nam niespodziankę i przyszli niespodziewanie
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka w pierwszym trymestrze schudła ponad 10kg a później nadrobiła - przybrała 30
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie Przeczytaj to tak, że one będą nas kopać
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pogody- ja to mam jednak fuksa
![]() Od rana u nas było ładnie, znaczy ciepło, troszkę wiaterek wiało ale słonko próbowało się przedrzeć przez chmury. Poleciałam na zakupy, pochodziłam troszkę po sklepach, pospacerowalam, weszłam do mieszkania i po 5 minutach zaczął padać deszcz A w Święta było tak ciepło, że to Boże Narodzenie można było pomylić z Wielkanocą
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. dzien dobry i zly zarazem. o 6 rano poszlam siku i slyszalam sasiadke pietro wyzej jak walczy z muszla...(jest w ciazy, ale jakos chyba wyzej niz ja). o 9:00 otworzylam oczy i slysze jak moj tz obsciskuje muszle...jak zaczal o 9, to do 12 walczyl co chwile. nawet po cole pobiegl do sklepu :P biedak lezy i mowi, ze ma dosc swiat i wszystko z lodowki chce wyrzucac, bo on juz nic nie bedzie jadl zaprzyjaznil sie z moimi sucharkami...ale to nie koniec tej historii. mnie wieczorem bolal brzuch, przed chwila poszlam na kibelek z nastawieniem, ze bedzie rewolucja. i co? zmienilam decyzje i jak zaczelam zwracac to chyba ze 20 min ze mnie wypadalo mam nadzieje, ze to nie jakis wirus. ehhh swieta, swieta i zdychanie po swietach
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak szłam do samochodu jakieś 50 m to mnie z jednej strony mąż trzymał, z drugiej tata żebym się nie wywaliła na lodzie. jak inwalida wyglądałam |
||
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
ja pytalam gina, ale jednak nie polecal. glownie ze wzgledu na ryzyko latwego zlapania infekcji, a tego najmniej do szczescia potrzebuje. swoja droga mam znajomego chirurga-ortopede, ktory opowiadal jak to przychodza do niego dorosli, ale glownie dzieci z odciskami brodawkami wirusowymi, opryszczkowymi czy jak to sie zwie? na stopach. wszystko zlapane na basenach...rozprzestrzeni a sie w tempie ekspresowym, a pozniej trzeba usuwac. i jakos te baseny mnie nie przekonuja :P
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1880 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też tak zrozumiałam i nie mam zamiaru kopać małego ![]() Cytat:
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to naprawde ciezki orzech.
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde... może wam coś zaszkodziło ![]() zdarzało mi się przegiąć z jedzeniem, ale nigdy nie wymiotowałam |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej martwi mnie kaszel, bo chyba naprawde cos polecialo do oskrzeli. jak tak dalej pojdzie to czeka nas izba przyjec
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadaj lepiej co tam u Ciebie? Widziałaś się z T. ? A jak T. numer 2 ?
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Jenny gratuluję 5 mca
![]() Nie będę się wypowiadać nt. in vitro i plakatów w szopce bo nie chcę sobie ciśnienia podnosić ![]() ![]() Cytat:
![]() Klapki się nosi a nie lata z gołymi stopami na pływalni... A żeby nie złapać grzybka to są specjalne globułki dowcipne - 3go będę u lekarza to się dowiem czy możemy je stosować, ale wydaje mi się, że bez problemu Ja kocham pływać i przed pójściem na pływal;nie powstrzymuje mnie tylko i wyłacznie to, żemam zagrożoną ciążę i niewiele mogę.. Moze się to w końcu zmieni po tej wizycie ![]() Pić mi się chce cały czas :-( Zjadłam śledzie ![]() Nie mam pomysłu na obiad a mam ochotę na coś normalnego tzn. nieświątecznego
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z T nie mam kontaktu, nie odezwal sie, nie zlozyl zyczen na swieta ani nic.. kij mu w oko ![]() a z Tnr 2 dzis wieczorem sie chyba widze.. Dystans mam wielki, nie wiem sama jak to bedzie.. Wczoraj pisalam co odwalil.. dam szanse zobaczymy jak bedzie.
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez lubie basen i mialam spora ochote, ale jednak infekcje i zarazki jakos mnie oprzytomniaja. |
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wykrztuszałam tak: próbowałam się skulić (w sensie uda w stronę brzucha, takie kucki), bo wtedy mniej napięcia w brzuchu było, i pochylić jednocześnie, żeby łatwiej wylatywało... nieważne, że się oplujesz i próbuj coś odchrząkać. a jak nie pomoże, to lepiej leć z tym, bo cholera wie co za świństwo siedzi...Cytat:
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki, odebrałam właśnie wyniki z moczu i jestem zabakteriowana. Słaba sprawa, tym bardziej, że wyniki sprzed miesiąca :/ I podwyższone mam erytrocyty, leukocyty, wałeczki (??), no i te bakterie, gdzie norma 130, a ja mam 725,8.
![]() Echhhh, dobrze, że odebrałam je dopiero dzisiaj. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

za 18 tc
wrzucałaś jakieś foty? do klubu czy coś? to sobie już poszukam
i dowiedzieliśmy się ze jedna para w końcu bierze ślub! po chyba 12 latach bycia razem i 3 lat narzeczeństwa 
za wizyte, a co do plci to wszystko zalezy od lekarza, moze dzis Wam powie. My sie dowiedzielismy w 16t+2d
Ślub 27. X. 2012