|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
A poważnie to jakiś olejek do inhalacji- jakiś eukaliptusowy Teraz mi się kurczę parówki zachciało A wcześniej ...Cytat:
Ale już po parówki go nie będę wysyłać... A kilka minut temu usłyszała, że coś upadło w kuchni- TŻ potłukł szklaną miskę i mówi żebym się na niego nie złościła- powiedzieć mu, że nie lubiłam tej miski czy nie? ![]() za dzisiejsze wizyty i kolejnego chłopczyka Ja też gdzieś tam z tyłu głowy mam przeczucie, że u nas będzie chłopczyk ![]() Agnes- za jutrzejszą wizytę
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2012-12-27 o 19:22 |
||
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Inna się odzywała?
Cytat:
więc doradzam sól![]()
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i berlinkę na zimno bym zjadła widzę, że dziś kończycie 11tc, super kiedy wizyta?---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------
|
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za te pół kilo ![]() No nuna faktycznie zaginęła w akcji... ![]() Cytat:
Jak tam się czujesz??![]() Powiedz biednemu chłopu bo się stresuje pewnie tą miską eheheh
|
|
|
#2045 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
uff wreszcie was nadrobiłam
![]() witam po dłuuugiej przerwie!!!! nie pisałam na wizażu dłuższy czas bo jak pisalam wcześniej pożarłam się z tz bo pokazał moje forum staraczkowe swojej mamie bo pyskowałam tam na nią i była straszna wojna ale mi sie nie oberwało..za to strachu sie najadłam i musiałam edytować wszystkie swoje posty a dziewczyny z wątku pomogły kasować swoje.. to jest wątek staraczkowy więc domyślacie się czemu..ale na szczęście sprawdziłam w historii i teściowa przeczytała tylko 2 strony na swój temat uff po tyc perypetiach udzielałam sie tylko w swoim klubie ze starymi "staraczkami" dzisiaj na spokojnie postanowiłam tutaj zajrzeć do was a tu już 5 część wow ![]() Jenny proszę wpisz mi wizyty u ginów 3 i 4 stycznia (3 usg prywatnie a 4.01 wizyta na nfz) a połówkowe jeszcze nie wiem ale pewnie w 1 połowie stycznia Mam nadzieję że za 5 dni sie wyjasni czy na pewno będzie chłopak czy nie ale widzę, że u nas też przewaga siusiakówCytat:
), ja liczę tak że od 26 sierpnia @ czyli każdego 26 miesiąca kolejny miesiąc ![]() Cytat:
bardzo współczuje jak to sie stało kiedy jak sie czujesz?Cytat:
![]() Cytat:
czyli 2 kg na +czasem myślę że to za mało no ale brzuszek już widać więc może taka moja uroda.. nawet rodzinka sie pytała czy nam sie coś nie pomyliło że w 4 m-cu mam taki brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas w 13 t 0dni też gin widział siuraka ale tez coś marudził ze może jeszcze sie z tego dziołszka zrobić ... mam nadzieje że nie ide 3 stycznia na usg i już muszę wiedzieć na 100% ![]() Cytat:
wciągnęłam przed chwilą pączka i ptasie mleczko Cytat:
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2012-12-27 o 19:44 |
|||||||||
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i, ze to na szczęście. Ja ostatnio zwaliłam wazon i też pobiłam. Tż go dostał na urodziny od tej wrednej bratowej ![]() Cytat:
ciekawe czemu. Przecież jakiś rumianek, szałwię czy mięte.. to nawet się pije..Właśnie, a Inna się odzywała? |
||
|
|
|
#2047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(przekonam się za 2-3 godziny w sumie... ![]() Wizytę dopiero za 2 tygodnie mam- i to będzie już na "ostatnią" chwilę więc się trochę niecierpliwię no ale podobno usg w 12tc można robić między 11 a 14 tygodniem więc czekam cierpliwie Ale brzuch mam już taki, że mnie to przeraża Jak rodzicom przesłaliśmy zdjęcia z Wigilii to byli mocno zdziwieni- a waga wciąż jest 5-6kg na minusie
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
A mój kot dziś rano zbił kieliszek... nie lubiłam go, nie wiedziałam gdzie go dać
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czuję się cały czas fatalnie- wieczorami tak mnie żołądek boli, że zasnąć nie mogę ale już bliżej niż dalej do drugiego trymestru- mąż mnie delikatnie próbuje nastawić, że niekoniecznie musi mi przejść złe samopoczucie ale ja się uczepiłam tej myśli bo tylko ona mnie przy życiu trzyma ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać koniecznie co i jak po wizycie A brzuszek... może się jeszcze zmniejszyć, więc no stress w razie czego bo póki co wszystko tam w środku popuchnięte a jak się poukłada to albo zostanie bo już będzie czas na brzuszek albo się wchłonie żeby znów zaatakować |
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). No i tak ryczałam po powrocie rodziców, oni myśleli, że ktoś umarł w rodzinie a brat, że żyrandol rozwalony jest... na co mama- "Nareszcie, jak ja go nie lubiłam nigdy myć..." |
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście kot dostał ochrzan, mogła poczekać do 10:00 a nie o 6:00 rano mi robić hałas i robotę
|
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja myślę, że się tochę ten brzuch zmniejszy bo już w przód wystrzelił dalej niż biust Ale tak jak mówisz- Młode samo w sobie niewiele miejsca zajmuje więc pewnie jelita tak wszystko wywaliły przed siebie ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że tak mało robią... taka frajda Ja już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty Mam nadzieję, że Mały nie będzie spał i trochę pofika ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- jak zwykle... dzikie harce w środku nocy z samego rana dziś będzie to samo bo spała pół dnia na desce do prasowania przytulona do kołdry |
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A potem tak sprawdzają czy wszystko jest ok- np. w 28 tygodni mierzą brzuch i w jakiś wyznaczonych punktach powinno wyjść 28 cm- paranoja Ja tak czy siak jeszcze planuję lecieć na Wielkanoc do Polski podejrzeć Malucha |
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Prezentuję Wam mojego Ahmeda.
1) No czyż to nie jest Ahmed? Ahmed jak byk! Silence! I'll kill u! ![]() 2) Stopeczki mojego Ahmeda. ![]() 3) No i ten sisior, z którego pewnie już się pipeczka nie zrobi.
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Stópki pięęękne 3. Siurek jak nic!! Pokazywał Ci w 4d? A ile mierzy Mały? Ruszał się czy spał?
|
||
|
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A stópki mnie rozczuliły... ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Nie znasz się, ja też się nie znam- to jest wyższa NAUKA ![]() Ale się nie przejmuję bo może dzięki tej ich teorii załapiemy się na 3 usg |
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzymam
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze ze zdrowe
|
|
#2061 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do wielkości, to kurna w szoku związanym z tym siurkiem, to nawet nie spytałam. Ale wiem, że się zgadza dokładnie z OM. Co do dnia - pierwszy raz.Cytat:
Już Ci odpisuję na pw! |
||
|
|
|
#2062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję 5 mca ![]() anoxee ale masz pięknego Ahmeda
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Ale z tym, że się nie znam to mi położna powiedziała
więc wiesz... to nie tak, że to moja opinia czy coś
|
|
|
|
#2064 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam pierwszy raz jak byliśmy teraz, w grudniu, wcześniej Mały się nie ruszał Myślałam, że mają ten sam sprzęt nasi lekarze Mój mi na chwilę przełącza zawsze (tzn. dopiero 2 razy Ja miałam na zdjęciu zawsze długość wpisaną i gin mówi ile co mierzy ale tylko długość zapamiętuję bo reszty nie mam zapisanej |
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]
ja robię skojarzeniowe na pewno i rotawirusy nadrobiłąm Was!! byłam 6 h na zakupach zaraz Wam napiszę co upolowałam
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przeciez musi być podobne do tatusia
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mogę otworzyć lodówki bo mi z niej śmierdzi Świnia jestem bo teściowa mi mówiła, że jak była w ciąży z moim TŻ to była wrażliwa na zapachy- i sobie pomyślałam, że no bez przesady żeby aż tak... No i się na mnie zemściło to podśmiewanie jaka to teściowa wrażliwa była |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Dla pączka nic super nie było, ceny z kosmosu np. śpiochy w h&m 40 zł, 2 pary skarpetek w mothercare za 25 zł:/ takie przeceny to ja mam w poważaniu
![]() znalazłam sukienkę w springfield na panieński:P za 99 zł :P http://eu.spf.com/shop/woman/dresses/maddi-7958404 płaskie kozaki w deichmann bokserki dla TŻ i okulary przeciwsłoneczne dla mnie w TKmaxx kopertówka i amrynarka w New Yorker Koszulka ciążowa z H&M z koronką za całe 20 zł i 2 mini kremiki do rąk do kopertówkiuff to tyle
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

A wcześniej ...
Ale już po parówki go nie będę wysyłać... 
za dzisiejsze wizyty i kolejnego chłopczyka
Ja też gdzieś tam z tyłu głowy mam przeczucie, że u nas będzie chłopczyk 
za jutrzejszą wizytę

więc doradzam sól

bardzo współczuje jak to sie stało kiedy
Gin stwierdził, że 14 tc, to bardzo wcześnie na określenie płci, bo czasem łechtaczka wygląda tak samo, więc to takie wstępne. Po czym po usg wziął te zdjęcia do ręki i mówi do siebie... No siusiak jak byk! ...znowu za dużo mówię. Nic nie mówiłem.