Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 20:02   #2611
monamur
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Hejka,

Na samym wstępie od razu gratuluję świeżo upieczonym mamusiom, Basi i Evel, wracajcie dziewczyny szybciutko do domu z waszymi pociechami

Świeta mineły w polowie fajnie, bo niestety bez małża (cudowna praca), ale w miłej atmosferze, każdy się interesował mną i brzuszkiem a syneczek mój to juz sam nie wie co ma wyprawiać w tym brzuchu, nieraz mam Sudety na brzuchu, szczyty mniejsze i większe, nie powiem lubie to, ale jak się już rozkręci ze spaniem różnie, najczęściej zasypiam gruuubo po północy, 2-3.

Kupiła mi mama dziś ten balsam tisane, jak posmaruję usta to jakis czas bardzo fajnie nawilża, ale nie za długo, okropnie mam wysuszone usta, najpierw musza dojść do siebie, to potem moze ten balsam będzie dłuzej działał.

Powiem wam kobietki to co juz wiecie, niech ten czas naszych rozwiązan mija jak najszybciej, bo zebysmy juz były w domku z naszymi dzieciaczkami, bo coraz trudniej z tym brzuszkiem wytrzymać, spanie najgorsze dla mnie
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 20:04   #2612
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
powinno byc urządzenie podpinane do goscia w czasie porodu i przełączające na niego chociaz 1/3 bólu porodowego rodzaj męski by wyginął
to jakieś tam plemiona mają taki zwyczaj, że mąż jest przy porodzie i kobieta jak ją boli to ściska mu cykusia z całym oprzyrządowaniem chyba wtedy jest sprawiedliwie

u mnie tż przez święta też sobie popijał, bo wyszedł z założenia, że przecież są taksówki jakby co taa, a na porodówkę taksówkarz też ze mną wejdzie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 20:12   #2613
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hope sasasa nareszcie moja wytypowana :P trzymam kciuki kochana

A ja jestem dzis straszniiieeeeeeeeee zla tzn w sumie od niedawna bo przyjechali do nas znajomi i tz od razu flaszka...
Wkurza mnie to bo on przez cala ciaze nie ma zadnych wyrzeczen nic.... Obiecywal milion razy ze juz nie bedzie pil skoro ja nie moge.... I co i nic! To mnie wszystko boli nie jego... Ja nosze dziecko a jeszcze wysluchuje ze kochac sie juz nie chce ze isc gdzies nie chce..... Ja pier*** a on w ogole nie odczywa fizycznie tej ciazy ;(

Mój też nie może się obejśc bez piwa czy wódeczki także Twój Tż nie jest jakiś dziwny...Jest po prostu taki jak każdy facet

Też mnie to wukrza!! I przez to non stop się kłócimy.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-27 o 20:17
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 20:29   #2614
eff8
Zakorzenienie

Ale super dla Pstryczkow

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
eff, obiecana choinka, wybacz, ze tak dlugo
W tym roku do kremowo-zlotych ozdob dolaczyly pierniki zawieszone przez siostre
a dziekuje za pamiec bardzo ladna

Cytat:
super wiesci od Pstryczków

ja po wizycie, okazało sie, że mocz nie jest jeszcze taki najgorszy ale za to mam podejrzenie infekcji grzybicznej.......:mdleje : dostałam globulkę o mega wielkosci, jedną ale działającą do tygodnia, z tym, ze nie wiadomo czy dotrzymam do przyszłego czwartku żeby zrobic kontrole po tym leczeniu... badac mnie nie badał, ale powiedział, ze w tym tygodniu powinno sie rozstrzygnąc

poza tym waga pokazała 69 kg ale mnie połozna pocieszyła, że to swiąteczne obzarcie + obrzeki spowodowane zatrzymaniem wody w organizmie i że po porodzie jakas dycha znika jak kamfora (bo dzieciątko, wody, łożysko, spuchlizna- już tego we mnie nie bedzie )

ehhh, chciałabym, zeby mój gin miał racje i żebym sie rozpakowała
no i super w takim razie juz prawie juz hehe

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no nie wiem czy to mógłby być kawałek czopa nie wielkie to było, jak pasmo śluzu tylko galaretowate
no no prawdopodobnie czop jak nic

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A LadyWhisper ciekawe jak tam bo ostatnio chyba przed weekendem się odzywała...
tez sie zastanawialam co u niej

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 20:33   #2615
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A LadyWhisper ciekawe jak tam bo ostatnio chyba przed weekendem się odzywała...
No właśnie ciekawe co u niej. Ostatnio się tydzień temu odzywała a na fb tez jej nie widziałam. Ale numery spisała tel więc jakby co to by się odezwała chyba.
Stary 2012-12-27, 20:35   #2616
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No właśnie ciekawe co u niej. Ostatnio się tydzień temu odzywała a na fb tez jej nie widziałam. Ale numery spisała tel więc jakby co to by się odezwała chyba.
Ja też o niej ostatnio myślałam, mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 20:46   #2617
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
powinno byc urządzenie podpinane do goscia w czasie porodu i przełączające na niego chociaz 1/3 bólu porodowego rodzaj męski by wyginął
Też tak uważam. Moja mama zawsze mówi że facet przy okresie by umarł a co dopiero przy porodzie. Dla nich grypa to zazwyczaj koniec świata.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to jakieś tam plemiona mają taki zwyczaj, że mąż jest przy porodzie i kobieta jak ją boli to ściska mu cykusia z całym oprzyrządowaniem chyba wtedy jest sprawiedliwie
i to by było bardzo sprawiedliwe tylko musiałbysmy tak ściskać żeby gonie uszkodzić żeby mógł nas jeszcze zadawalać

Cytat:
u mnie tż przez święta też sobie popijał, bo wyszedł z założenia, że przecież są taksówki jakby co taa, a na porodówkę taksówkarz też ze mną wejdzie
ja aż się boję co będzie w sylwestra bo mieliśmy siedzieć w domu ale chyba pójdziemy do mojej kuzynki bo ona z mężem też w domu a jak TŻ się z nim spotka to nigdy się dobrze nie kończy dlatego jak coś to chciałabym jechać tylko tak od 22 do 1 może w 3 godziny nie doprowadzą się do katastrofalnego stanu
Stary 2012-12-27, 20:49   #2618
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
dopiero doczytałam, że jednak dwa dzieciaczki, nie tylko Basi

ja wczoraj rano miałam takie skurcze, że z tej okazji spakowałam torbę i jestem gotowa do odlotu
a dzisiaj połaziłam trochę z tż po centrum handlowym i tak mnie diabelnie zaczęły boleć pachwiny, że nie mogłam kroku zrobić, musiałam posiedzieć na ławce i dopiero po jakichś 15 min prosto do samochodu i do domu nie wiem co to było, ale mało przyjemne
Wiesz, nie chcę być upierdliwa, nie odbierz tego źle, ale...

Macie już imię?

Cytat:

łoj, ja dzisiaj miałam 115/60 a tez spuchnięta jestem masakrycznie

zgwałciłam meża
Ja spuchnięta jak baleron a mam 111/78.

Ja w święta gwałciłam dzisiaj w pracy jest.

Cytat:
Kochana, mnie tez maż wkurzyl bo wlasnie wypił poseksikowe piwo a tłumacze jak krowie na granicy ze teraz to sie nie zna dnia ani godziny powinno byc urządzenie podpinane do goscia w czasie porodu i przełączające na niego chociaz 1/3 bólu porodowego rodzaj męski by wyginął
O, to ja tu nie mogę narzekać, po Wigilii z teściem i nielegalnym szwagrem napili się orzechówki, ale jeden szwagier nie pił więc jakby co..., no a już w dni świąteczne nie pił ani łyczka czegokolwiek. Zresztą pod względem picia to mąż raczej odwrotny alkoholik.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 20:50   #2619
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dieta bez solna i jedz duzo nabiału.

oooo, dziękuję za radę

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:03   #2620
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja już nie umiem się doczekać aż u mnie się zacznie
Boję się tych skurczy i tego bólu ale naprawdę chciałabym żeby juz się zaczęło.
Stary 2012-12-27, 21:09   #2621
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38311004]Wiesz, nie chcę być upierdliwa, nie odbierz tego źle, ale...

Macie już imię? [/QUOTE]

za bardzo nic się nie zmieniło w tej materii; no może to, że teraz już cała rodzina mówi na młodego Zenuś
ale wczoraj tż coś o Oskarze i Beniaminie przebąkiwał, więc są postępy

Stary 2012-12-27, 21:18   #2622
nafiyqa
Zakorzenienie

Beniamin?! To może rozwazcie jeszcze raz tego Zenusia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:19   #2623
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
A weeź. Zenuś jest straszny, Beniamin o niebo lepszy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:20   #2624
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Talerzyk+sztucce.
Papier toaletowy.
Ksiazka/mp3/karty do gry/itp? Zebyscie sie nie nudzili zanim akcja na dobre sie rozkreci
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ale u Debrah to będzie na zasadzie: znieczulenie, cięcie i wyjęcie. Więc nie będzie musiała czekać na rozkręcanie się akcji.
No właśnie, nie rozkręci się
A co do czasu po CC - ja sobie nie wyobrażam, że będę się mogła skupić na słuchaniu audioboka czy mp3, przecież ja URODZĘ SWOJE DZIECKO! Podejrzewam, że będę ma psychicznym haju
Pytanie - po CC nie wolno jakiś czas podnosić głowy - podnoszą chociaż łóżko troszkę, bo tak całkiem płasko to jak dziecko zobaczyć w ogóle?
I drugie: cały czas na plecach się leży? Bardzo boli np przekręcenie się na bok? Można?
Cytat:
Moge na chwilke zmienic temat na zupelnie nieciazowy?
Chce kupic sobie nowy telefon, potrzebuje porady i zbieram dookola opinie

Do tej pory mialam dotykowy, ale jakis czas temu wylal mi sie ekran i po telefonie. Obecnie mam zastepczy, bardzo wiekowy
Teraz mysle nad zakupem takiego z klawiatura qwerty.
Macie/mialyscie? Wygodne to...?

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

sylwia, to ja trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie
Ja BARDZO polecam HTC Desire Z z klawiaturą qwerty, tak jak Bokeh. W abonamentach nie do dostania już, ale detalicznie do kupienia.
Miałam go, teraz odstąpiłam Tż bo potrzebował telefonu z qwerty właśnie (twierdzi, że ma za duże palce do typowych dotykowców), sama mam HTC Desire C. (w sumie to samo tylko bez qwerty), uwielbiam HTC.

Cytat:
to ja startowałam z 56 kg a teraz jak mnie ważyła na ostatniej wizycie wpisała mi 75 tylko tak: buty zimowe - trepy, ubrania, po obiedzie i spuchnięta. To też nie w porządku troche bo wychodzi że przytyłam 19 kg. A jak się nago rano ważę to niecałe 72.
Poza tym ona mi ani razu nie sprawdzała opuchnięć, a raczej powinna. Uwierzcie mi że teraz to masakra.
Jeszcze ciśnienie u niej zawsze 120/70 a ostatnio mierzę w domu a tam 144/98.
Ale podejrzewam, że to dlatego, że moja babka wróciła z roboty
Nie mniej jednak mój wujek wypalił (raczej jego żona), że jak chciałabym cc to mam mówić, to on mi papier wystawi (kardiochirurg)
Hope - za wysokie to ciśnienie.. + opuchlizna - obawiałabym się zatrucia ciążowego - powiedz lekarzowi! także jeśli pojedziesz do szpitala rodzić (to wskazanie do CC)

Cytat:
Oj zmieni się, zmieni ... Ja już się o tym przekonałam
Właśnie.. jest jak się spodziewałaś? Zupełnie inaczej? Co zaskoczyło Cię najbardziej?
Najbardziej mnie ciekawi, czy faktycznie.. wszystko "przychodzi samo".
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:25   #2625
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
szaja masz w sumie rację..

ja byłam w toilet.. plamię od wczoraj na kremowo i teraz kawalątek galaretowtego czegoś
To jak nic kawałek czopa. A plamisz, bo Ci się szyjka przygotowuje do porodu. To chyba będziesz następna
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2012-12-27 o 21:29
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:26   #2626
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

łaaaaaaa padłam, cykusia faktycznie, choc troszkę sprawiedliwosci
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Też tak uważam. Moja mama zawsze mówi że facet przy okresie by umarł a co dopiero przy porodzie. Dla nich grypa to zazwyczaj koniec świata.
ojjjj, tak, umierają biedaki i cieniutkim glosikiem spod kocyka proszą o pilota chociaz, nie powiem, mój mąż z 39 stopniami gorączki przez 3 dni do pracy chodzil, bo nie mial go kto zastąpic takze wtedy było mi go zal

i to by było bardzo sprawiedliwe tylko musiałbysmy tak ściskać żeby gonie uszkodzić żeby mógł nas jeszcze zadawalać
kocham Cie

ja aż się boję co będzie w sylwestra bo mieliśmy siedzieć w domu ale chyba pójdziemy do mojej kuzynki bo ona z mężem też w domu a jak TŻ się z nim spotka to nigdy się dobrze nie kończy dlatego jak coś to chciałabym jechać tylko tak od 22 do 1 może w 3 godziny nie doprowadzą się do katastrofalnego stanu
łojojoj... żebys sie kochana nie przeliczyla.... jakby chłopaki chcieli wczesniej pępkowe urządzic to umarl w butach
Cytat:
Ty sasasa sobie uważaj bo zaczynacie mi tak wkręcać że jeszcze dziś w nocy pojadę

u mnie w święta też sobie TŻ pozwolił ale to dlatego że miał w razie wu kto ze mną jechać, bo wujek po chemii nie pił
u nas mój brat abstynentował w święta, także wyjscie by było

hope, miej sie na bacznosci bo to czarownice są, już wygadały kilka dzieciątków
Cytat:

za bardzo nic się nie zmieniło w tej materii; no może to, że teraz już cała rodzina mówi na młodego Zenuś
ale wczoraj tż coś o Oskarze i Beniaminie przebąkiwał, więc są postępy
a jak wam ten Zenus zostanie???

Delicjanka jakos zamilkła..... a o Lady słuch wszelki zaginął.... co to sie dzieje u nas na wątku dzieciaczków nawyskakuje jak fajerwerków na Sylwestra
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:28   #2627
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja BARDZO polecam HTC Desire Z z klawiaturą qwerty, tak jak Bokeh. W abonamentach nie do dostania już, ale detalicznie do kupienia.
Miałam go, teraz odstąpiłam Tż bo potrzebował telefonu z qwerty właśnie (twierdzi, że ma za duże palce do typowych dotykowców), sama mam HTC Desire C. (w sumie to samo tylko bez qwerty), uwielbiam HTC
Ja też uwielbiam HTC - mam htc wildfire s
Stary 2012-12-27, 21:31   #2628
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, może być tak, że po cc nie dadzą ci malucha - bo tak naprawdę nie będziesz miała jak się nim zająć, zależnie od rodzaju znieczulenia musisz leżeć (można głową na bok tylko) 12 lub 24h. Ja to w ogóle wieczorem miałam, więc na noc teoretycznie dostałam coś na spanie, w praktyce - po 3h snu gadałam z dziewczyami które dopiero rodzić miały, bo na przedporodowej leżałam, pisałam smsy i takie tam.

Agatkę dostaliśmy z mężem na 10 minut dosłownie, a zresztą w trakcie ustępowania znieczulenia ja się tak strasznie trzęsłam z zimna, że szok, jak ją miałam przytuloną to się bałam że spadnie :/

O dziwo - ból po cięciu sam w sobie mi nie przeszkadzał, zaraz po zejściu znieczulenia dostałam kroplówkę z czymś przeciwbólowym, w sumie 2 razy, i to musiało być w ciągu 12h bo potem już kroplówki nie miałam - a potem już nic nie brałam. Niestety przekręcanie się boli, masz mięśnie rozcięte. W sumie chyba dopiero w piątek powiedzmy, że swobodnie się obracałam? w czwartek (cc wieczorem w pon była) to p. mi pomagał, i jak już na boku byłam to ok było. Na Łubinowej,czyli w prywatnym szpitalu, było o tyle fajnie, że mąż mógł być ciągle z tobą w dzień bodajże o 20 wyganiali.

Ogólnie już to nieraz pisałam: ruszać się trzeba, to szybciej się do siebie dojdzie. Najgorszy moment to ten do spionizowania się, jak już się podniesiesz z łóżka (tyczy się to 3-4 pierwszych dni po) to już ok.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:35   #2629
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ojjj coś mi się wydaje ze bedziesz nastepna

Ciekawe jak to jest z tą kartą rossne. Też dostałam tego smsa ale ciekawe na jakie produkty te 20% jest. Bo chyba na jakieś wybrane.
Moja Ciocia dziś na tej promocji kupowała, dzwoniła do mnie i mi mówiła że jest na wszystkie produkty rabat 20 %. A ja mam duplikat jej karty i mam 5 % rabatu nabitego na karcie, więc na dziecięce mam 25 % rabatu. Na paczce pieluch wychodzi mi prawie 6 zł różnicy.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:35   #2630
mala_19kw
Zakorzenienie

Delicjanka jest chora więc pewnie nie ma sił za bardzo się nawet udzielać. Mnie jak na początku brało to też nic mi się nie chciało. Ale Lady... No to dla mnie zagadka. :co jest: ( ? )
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:44   #2631
hope01
Zakorzenienie

może eska do niej? kontrolnego?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:48   #2632
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Skad! Walcze o Zenusia!

Stary 2012-12-27, 21:48   #2633
sylwietta1988
Zakorzenienie

Żebyscie wiedziały jakiego ja mam halofona to można
juz od dwóch miesięcy... bo mi moja nokia spadla na beton z wielkim hukiem i wyswietlacz poszedł... a że sie nie opłaciło naprawiac to mam teraz moją super starą niezniszczalną nokie 3310 tą z pomarańczowymi bokami leżała w domu na wszelki wypadek i sie przydała ale na szczescie 4 stycznia jade przedłuzac umowe z timobajlem i juz sobie cos wybiorę, z tym , że ja nie lubie wysuwanych dotykowych telefonów z bajerami, tylko cos zwyklego ale stylowego
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:49   #2634
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Moja Ciocia dziś na tej promocji kupowała, dzwoniła do mnie i mi mówiła że jest na wszystkie produkty rabat 20 %. A ja mam duplikat jej karty i mam 5 % rabatu nabitego na karcie, więc na dziecięce mam 25 % rabatu. Na paczce pieluch wychodzi mi prawie 6 zł różnicy.
Kurde, a ja dziś robiłam zakupy i nie nabiło mi takiego rabatu
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:51   #2635
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Żebyscie wiedziały jakiego ja mam halofona to można
juz od dwóch miesięcy... bo mi moja nokia spadla na beton z wielkim hukiem i wyswietlacz poszedł... a że sie nie opłaciło naprawiac to mam teraz moją super starą niezniszczalną nokie 3310 tą z pomarańczowymi bokami leżała w domu na wszelki wypadek i sie przydała ale na szczescie 4 stycznia jade przedłuzac umowe z timobajlem i juz sobie cos wybiorę, z tym , że ja nie lubie wysuwanych dotykowych telefonów z bajerami, tylko cos zwyklego ale stylowego
oj nie obrażaj noki, toś to jest model 3510i i racja: niezniszczalna i bdb przy dzisiejszych telefonach

Stary 2012-12-27, 21:51   #2636
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Miałam go, teraz odstąpiłam Tż bo potrzebował telefonu z qwerty właśnie (twierdzi, że ma za duże palce do typowych dotykowców), sama mam HTC Desire C. (w sumie to samo tylko bez qwerty), uwielbiam HTC.
Cytat:
Ja też uwielbiam HTC - mam htc wildfire s
Dziekuje za opinie
Mam totalny metlik w glowie. Pol dnia spedzilam na allegro, efekty znikome :/ Nie wiem, co chce i nie wiem czy ogarne te wszystkie androidy, aplikacje, itp.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-12-27 o 21:53
Stary 2012-12-27, 21:53   #2637
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
hehehe, od Zenusia wszystko lepsze spoko, nie dam dziecku krzywdy zrobić

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Skad! Walcze o Zenusia!

Stary 2012-12-27, 21:54   #2638
Wisienka_0809
Rozeznanie

Witajcie dziewczęta
Gratuluję baaaardzo nowym Mamusiom Evel, informacje w naszych mieścinach rozchodzą się szybciej niż na internetach

A co do zatrucia ciążowego, to u mnie akurat stwierdzono, a skierowania na cc nie dostałam, przynajmniej jak na razie.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:58   #2639
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta
Gratuluję baaaardzo nowym Mamusiom Evel, informacje w naszych mieścinach rozchodzą się szybciej niż na internetach

A co do zatrucia ciążowego, to u mnie akurat stwierdzono, a skierowania na cc nie dostałam, przynajmniej jak na razie.
plotkowo?
Ja dziś mierzyłam znowu to miałam wyższe a za chwile z powrotem 112 na 70 chyba

Stary 2012-12-27, 21:58   #2640
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38311860]Debrah, może być tak, że po cc nie dadzą ci malucha - bo tak naprawdę nie będziesz miała jak się nim zająć, zależnie od rodzaju znieczulenia musisz leżeć (można głową na bok tylko) 12 lub 24h. Ja to w ogóle wieczorem miałam, więc na noc teoretycznie dostałam coś na spanie, w praktyce - po 3h snu gadałam z dziewczyami które dopiero rodzić miały, bo na przedporodowej leżałam, pisałam smsy i takie tam.

Agatkę dostaliśmy z mężem na 10 minut dosłownie, a zresztą w trakcie ustępowania znieczulenia ja się tak strasznie trzęsłam z zimna, że szok, jak ją miałam przytuloną to się bałam że spadnie :/

O dziwo - ból po cięciu sam w sobie mi nie przeszkadzał, zaraz po zejściu znieczulenia dostałam kroplówkę z czymś przeciwbólowym, w sumie 2 razy, i to musiało być w ciągu 12h bo potem już kroplówki nie miałam - a potem już nic nie brałam. Niestety przekręcanie się boli, masz mięśnie rozcięte. W sumie chyba dopiero w piątek powiedzmy, że swobodnie się obracałam? w czwartek (cc wieczorem w pon była) to p. mi pomagał, i jak już na boku byłam to ok było. Na Łubinowej,czyli w prywatnym szpitalu, było o tyle fajnie, że mąż mógł być ciągle z tobą w dzień bodajże o 20 wyganiali.

Ogólnie już to nieraz pisałam: ruszać się trzeba, to szybciej się do siebie dojdzie. Najgorszy moment to ten do spionizowania się, jak już się podniesiesz z łóżka (tyczy się to 3-4 pierwszych dni po) to już ok.[/QUOTE]

Rozumiem. Ja niby operację w życiu już miałam, ale jakoś tym brzuchem bardziej się przejmuję, jakoś się boję, że właśnie jak się będę ruszać to mi się coś tam w środku..rozejdzie? Niestety wiem, że pewnie Małą dadzą mi tylko na chwilkę, no ale nie ma wyjścia, będę musiała najpierw dojść do siebie po zabiegu.

Aaa gratulacje dla E_vel!
Synek Basi piękny!
I czekamy na Pstryczka!

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2012-12-27 o 22:00
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości