Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 12:49   #3571
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
My bylismy w tamtym roku, a teraz siedzimy w domu.
Fiu, fiu, sukienka ładna(zazdroszczę tej "S" ) a buty cudowne Coprawda zabiłabym się na takim obcasie,ale i tak piękne

Idziemy sie bawić
dzieki

no wlasnie buty sa niewysokie, wzielam nizsza wersje bo najpierw sie zastanawialam nad takimi tylko, ze 14 cm ale stwierdzilam, ze po alkoholu moge polamac sobie nogi
a te maja 10cm i 2cm platformy wiec bedzie oki, sa bardzo wygodne
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:49   #3572
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Ty mówisz o Kubie? O Kubusiu ???? O żesz, niezły
Czym zasłużyłaś na policzek?
No o tym słodkim Kubasku , mówiłam, że wcale nie mam lekko
Policzek nie był zasłużony , nie pozwalałam szaleć w czasie inhalacji.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Jola
u mnie podobne akcje na porzadku dziennym

agga no idziemy sie odchamic w tym roku nie bylismy z 6 lat
kiecke mam taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2885077340
i takie buty:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2888411356
Siostro
U nas wszystkie zawirowania nie są na pełne lata, tylko z połówkami, czyli bunt 2,5-latka, 3,5-latka i niestety itd.

Będziesz wyglądać cudownie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:53   #3573
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Jola dziekuje ale tak cudnie to pewnie nie bedzie bo przytylo sie tu i owdzie

ja mam wrazenie, ze u nas jest wieczny nieustajacy bunt
Stary 2012-12-28, 12:55   #3574
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jola dziekuje ale tak cudnie to pewnie nie bedzie bo przytylo sie tu i owdzie

ja mam wrazenie, ze u nas jest wieczny nieustajacy bunt
Nie gadaj, będziesz wyglądać jak milion dolarów

Powiem Ci, że od jakiegoś czasu też mam takie wrażenie, bywają lepsze dni, ale nie okresy. Jestem wieczorami tak wyczerpana, że brak słów. Dzisiaj jest małż (tak się wczoraj napił, że dziś do pracy nie poszedł ), więc we dwójkę raźniej

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-28, 12:58   #3575
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Nie gadaj, będziesz wyglądać jak milion dolarów

Powiem Ci, że od jakiegoś czasu też mam takie wrażenie, bywają lepsze dni, ale nie okresy. Jestem wieczorami tak wyczerpana, że brak słów. Dzisiaj jest małż (tak się wczoraj napił, że dziś do pracy nie poszedł ), więc we dwójkę raźniej
nie przesadzaj
zastanawiam sie tylko co zrobic z wlosami, chcialam sobie zrobic niektore pasma karbowane na przemian z falami ale boje sie, ze to juz bedzie za duzo

u mnie chyba lepiej jest jak jestem sama, jak jest tz to juz w ogole jazda bez trzymanki bo przy nim to brak wszelkich zasad, robia co chca
Stary 2012-12-28, 12:59   #3576
agga19851985
Wtajemniczenie

Ja jak już nie daję rady i mnie nerwy ponoszą, to zasiadamy na bajki Mało wychowawcze, ale wolę to niż w nerwach dać klapsa.
Dobra idę bo puzzle układamy

Ja też wolę być sama z Alanem, bo wtedy i on spokojniejszy i ja. Mąż zaraz krzyczy, a ja jakoś bardziej potrafię nad Nim zapanować bez nerwów i odrazu grożenia, stawiania do kąta i bicia.

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2012-12-28 o 13:00
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:00   #3577
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moj Marci tez oglada bajki
ale tylko wtedy moge cos w domu zrobic, inaczej sie nie da
Stary 2012-12-28, 13:05   #3578
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie przesadzaj
zastanawiam sie tylko co zrobic z wlosami, chcialam sobie zrobic niektore pasma karbowane na przemian z falami ale boje sie, ze to juz bedzie za duzo

u mnie chyba lepiej jest jak jestem sama, jak jest tz to juz w ogole jazda bez trzymanki bo przy nim to brak wszelkich zasad, robia co chca
Z włosami to ja Ci nie pomogę, bo ja cienka jestem w te klocki

U nas nie, po prostu jest lżej dzielić niedolę

Cytat:
Ja jak już nie daję rady i mnie nerwy ponoszą, to zasiadamy na bajki Mało wychowawcze, ale wolę to niż w nerwach dać klapsa.
Dobra idę bo puzzle układamy
I właśnie o to chodzi Mnie to uderzenie tak zaskoczyło, że myślałam, że pęknę ze złości, wyszłam na chwilę z pokoju, ale jak dostałam wodą po oczach, to dość ostro to skomentowałam. Wczoraj Kuba dostał na podwieczorek piernika, nerkowce i kiwi. Tamto miał na talerzu, ja kroiłam jeszcze jabłko. Powiedział, że kiwi nie chce, więc mówię, żeby nie jadł, niech zostawi, on żebym zabrała, ja mówię, że niech leży, bo co innego robię. A ten już zaczyna, złapał to kiwi w garść i wyrzucił do kosza. Więc zabrałam resztę i podwieczorku nie było. Za to był taki szał, że musiałam się z dzieckiem zamknąć w sypialni, bo tam mniej rzeczy do zniszczenia. Krzyczał i rzucał się z dobrą godzinę chyba.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2012-12-28 o 13:08
Stary 2012-12-28, 13:30   #3579
amg88
BAN stały

Hej dziewczyny to co ja będę wyrodną matką jak zostawię???
My też mieszkamy z moimi rodziacami, więc Amelcia byłaby w swoim domku, łożeczku
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:57   #3580
angy
Zakorzenienie

Cytat:
No masz , niech Zosia szybko zdrowieje

A nie chciał inhalacjami spróbować leczyć? Czy za duże szmery były?

Wiesz co, miałam powiedzieć, że mamy inhalator i może coś z tym, ale zapomniałam Szmery ponoć duże, ale niby to początek

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

O rany biedna Zosia,żeby szybko przeszło

Zosia ostatnio też znowu narzeka na te bóle.

Cytat:
Napisane przez amg88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zostawiałyście już swoje dzieciczki na 3 dni pod opieką swoich mam??

Tak
Najdłużej była bez nas 2 tygodnie, ale akurat tego nie wspominam najlepiej

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

oj
zdrowia

Cytat:
My też mieszkamy z moimi rodziacami, więc Amelcia byłaby w swoim domku, łożeczku
Bez przesady, nie demonizujmy.
To głównie chodzi o to, jak dziecko podchodzi do tego typu atrakcji-dla mojej Zośki to właśnie atrakcja-2-3-4 dni-nie ma problemu
No i jest jest jeszcze kwestia Ciebie-jakiego typu matką jesteś-czy kwoką, czy nie (jakkolwiek to brzmi).
My właśnie jutro wyjeżdżamy sami na 4 dni-my zwyczajnie potrzebujemy odskoczni, inaczej czuję się jak w klatce

Aga dzięki

Svi super kreacja

Miramej
to mówisz, że ciemna strona mocy daje o sobie znać....

Zosia ma się już lepiej. Oczywiście kaszel jeszcze jest, ale jest go już mniej i nie ma już gorączki. No i zupełnie inaczej się już zachowuje

Spałyśmy dzisiaj do 9 Proszę zapamiętać tą datę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 14:14   #3581
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
no coś Ty - ja po prostu sobie tego nie wyobrażam, ale są kobiety, które tego po prostu potrzebują
zależy od Ciebie, od dziecka i od sytuacji...
z resztą moi rodzice chyba by sie nawet nie zgodzili... tak mi się wydaje

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 14:19   #3582
amg88
BAN stały

Rodzice nie maja żadnego ALE, na szczęście
Ostatnio jestem taka, że tylko Amelka, nawet na chwilę jest mi ją szkoda zostawić, ale nie mogę być za mocno przesadzać, bo można zawariować przecież, co nie?
Jestem opiekuńcza i to bardzo nawet a może już nadopiekuńcza?
Stary 2012-12-28, 14:24   #3583
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Hej,

Maciek zaszczepiony tylko Infanrixem.
Dzięki dziewczyny za porady. Przeważyło że podobno szczepionka nie była testowana na wcześniakach i oczywście reszta waszych argumentów.

Jola ja wiem, że muszę ją pilnowac.
Z kupką wszystko sie unormowało jak poszła do przeszkola ale w sobotę ją troszkę bolało i się zaparła i dopiero wczoraj po czopku poszła :/
W pogotowiu mam już Laktulozę ale mam nadzieję że nie będzie konieczna.

Co do słodyczy to ona jakoś specjalnie się nimi nie objada.Teraz były świeta to może kapkę więcej (sernik) ale tez nie jakoś mega. Zresztą ja jej nigdy przed obiadem czy kolacją nie dam słodkiego. Czekolady/czekoladek nie je, ewent biszkopcik ale to już po kolacji lub jako dodatek do deserku (np deserek babydream - jedyny jaki je pudding wanioliowy) lub jakieś krudze ciastko, a tak to pieczone przeze mnie lub babcię ciasto/ciastko, więc nie jest tego jakos dużo.
Z owoców praktycznie codziennie jabłka, miała okres niedawno że codzienni po 3-4 mandarynki, ale już jej przeszło. Banany ok, kiwi i gruszki już nie.
Winogrona też i tez bez pestek i obrane - da się
sama obiera. mandarynki zresztą też
teraz kasza czy ryż - zje ale kapkę
Przez całe wakacje jadła kanapki z serem żółtym i pomidorem (pomidory nawet same) - teraz nie tknie. Teraz albo z masłem tylko albo z szynką jak jej podejdzie i papryką czerwona ale też tylko troszkę
Lubi naleśniki z dzemem ale tylko truskawkowym.

CO do picia, to ja bym była zadowolona żeby wodę piła tylko ale jednak nie pije jej na tyle dużo żebym była usatysfakcjonowana

Cass, witaj

Cytat:
, nie będziesz
ja zostawiłam Zuzę 2x chyba ale na jedną noc z moimi rodzicami, tez spała w swoim łóżku
i 1x zostala z tatą na 2 noce i 3 dni

Maciek głodny, mykam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

a, i zdrówka dla wszystkich
Stary 2012-12-28, 14:35   #3584
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tez zostawiam dzieci u dziadkow i nie mam wyrzutow z tego powodu
my mozemy odetchnac czy gdzies wyjsc a dzieci sa szczesliwe jak moga u nich byc

w wakacje to bywalo i tak, ze Marci po tydzien czasu siedzial u dziadkow bo nie chcial wracac do domu

teraz tez pojdzie do dziadkow bo my na sylwestra idziemy, a babcia tak sie stesknila, ze powiedziala, ze jak go wezmie to go juz nigdy nie wypusci
Stary 2012-12-28, 15:00   #3585
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej to mówisz, że ciemna strona mocy daje o sobie znać....

Zosia ma się już lepiej. Oczywiście kaszel jeszcze jest, ale jest go już mniej i nie ma już gorączki. No i zupełnie inaczej się już zachowuje

Ano

To dobrze
Zazdroszczę, że nie wiem co

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Jola ja wiem, że muszę ją pilnowac.
Z kupką wszystko sie unormowało jak poszła do przeszkola ale w sobotę ją troszkę bolało i się zaparła i dopiero wczoraj po czopku poszła :/
W pogotowiu mam już Laktulozę ale mam nadzieję że nie będzie konieczna.

Co do słodyczy to ona jakoś specjalnie się nimi nie objada.Teraz były świeta to może kapkę więcej (sernik) ale tez nie jakoś mega. Zresztą ja jej nigdy przed obiadem czy kolacją nie dam słodkiego. Czekolady/czekoladek nie je, ewent biszkopcik ale to już po kolacji lub jako dodatek do deserku (np deserek babydream - jedyny jaki je pudding wanioliowy) lub jakieś krudze ciastko, a tak to pieczone przeze mnie lub babcię ciasto/ciastko, więc nie jest tego jakos dużo.
Z owoców praktycznie codziennie jabłka, miała okres niedawno że codzienni po 3-4 mandarynki, ale już jej przeszło. Banany ok, kiwi i gruszki już nie.
Przez całe wakacje jadła kanapki z serem żółtym i pomidorem (pomidory nawet same) - teraz nie tknie. Teraz albo z masłem tylko albo z szynką jak jej podejdzie i papryką czerwona ale też tylko troszkę

CO do picia, to ja bym była zadowolona żeby wodę piła tylko ale jednak nie pije jej na tyle dużo żebym była usatysfakcjonowana
Maja, ja nie zamierzam Ci wyliczać, ile Twoje dziecko je słodyczy Napisałam tylko, jak postąpiłabym, gdyby moje dziecko miało anemię i słaby apetyt.

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 15:04   #3586
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem, Sylwia, wiem. Moim zdaniem trzeba po prostu wyeliminować przyczynę, może tak piszę, bo jak Kuba powie koniec jedzenia, to nie ma bata, nie zje, mówi, że brzuszek jest pełny. Ja zaczęłabym przede wszystkim od odstawienia słodyczy do 0 w takiej sytuacji.
No i może niejedzenie Zuzi ma podłoże psychiczne, skoro zaczęło się w przedszkolu?

Kurczę, mam nadzieję, że już nie będzie

U nas dziś dla odmiany lekko przymroziło, wstałam z zawalonym gardłem
Kiedyś dawno już,czytałam gdzieś,że problem z brakiem apetytu u dziecka ma najczęściej podłoże psychologiczne u Zuzi ten problem nastąpił,jak poszła do przedszkola,więc prawdopodobnie,tutaj leży przyczyna:stresowa sytuacja,regularne posiłki - w domu zawsze można zjeść później,jeżeli w danym momencie się nie chce,jedne dzieci się wcześniej aklimatyzują i uspołeczniają,inne potrzebują więcej czasu - sama nie wiem Wiem,też że żeby dziecko umiało jeść,musi poznać uczucie głodu i sytości,i że to dziecku powinno zależeć,żeby jadło,tylko że jak dziecko ma anemię,czy choruje,to jest to też problem rodzica.Inaczej sytuacja się przedstawia,gdy dziecko nie dojada a ma dobre wyniki badań itd.

Oby

Zdrówka

Cytat:
Sylko, wiem o czym piszesz. Gdy bylam mala i mialam anemie, to nigdy w zyciu nie poprosilam o nic do jedzenia , ale czy wszystkie dzieci tak maja - tego nie wiem.
No właśnie przy anemii,często występuje brak apetytu

Cytat:
A ja wczoraj w tej nieszczęsnej przychodni chyba coś złapałam. W nosie coś mnie kręci i jakas przytłumiona jestem

Chyba pójdziemy połazić trochę po dworze, wkurza mnie ta wszechobecna woda- niewiem, chyba kalosze trzeba założyć. No i przez tą wodę w nic pobawić sie nie można, do lasu nie bo błoto wszędzie, na placu zabaw to samo, na podwórku nudno. Pójdziemy na spacer tylko chyba. Wiatr wieje spory i jakos tak nie bardzo mi sie chce, ale Sylka mnie zmotywowała
Nie daj się

Czyżbym była aż tak przekonywująca?

Cytat:
A mój kocha kasze i ryż Jak był pęczak w przedszkolu, to tylko on zjadł i to kilka porcji
Mój też moja koleżanka,to z podziwu wyjść nie może,że moje dzieci tak lubią kasze,a Jej to nawet nie chcą tknąć

Cytat:
No tak mnie uczyli, ze goraczka jest od 38.
a wiec uscislam- to co napisalam wczesniej 37- 38, to kreska oznaczala wyraz "do".
czyli 37.9 nie jest, a 38 jest glupio, co nie?
taki 0.1 stopnia
i tego bede sie trzymac.
38 to niska goraczka, oczywiscie jesli mowimy o naszych dzieciach czy doroslych, a nie o noworodku. I naprawde tego sobie nie wymyslilam

jak spi to mu robie oklady, a jak nie spi, to mu robie kapiel lub zawijam w mokre reczniki. Jak to roznica, czy jest 19, czy 23 lub pozniej i tak wszyscy nie spimy.
A na Antosia to dziala szybko i skutecznie.
Bartosz jak miał rota i był w szpitalu,to tam też pielęgniarki,zbijały temperaturę chłodnymi okładami na czołach i nóżkach chyba,że temp.nie spadała a rosła,to wtedy wkraczały z lekiem,na obniżenie.

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

od wczoraj jestem posiadaczką dokumentu PJ
a dzisiaj zaliczyłam pierwszą wpadkę...

Przy cofaniu z podwórka wjechałam na taki betonowy słupek który wystaje z ziami na jakieś 20 cm w dzień go widziałam jak cofałam ale dzisiaj rano o 6 już nie belka na bank dobrze przerysowana... mąż też już swoje zdanie wyraził (delikatnie mówiąc)
a druga wpadka to źle sobie trafiłam na pedał... i zamiast zachamować dodałam gazu... reakcja była szybka ale serce mi na moment stanęło
a to było na parkingu na szczęście w pobliżu nie stał żaden samochód, chociaż i tak kierowałam się na krawężnik...

nie nawidzę naszego combi nie czuje się w tym aucie spokojnie i komfortowo... ale muszę to przegryźć w końcu się przyzywczaję

miłego dnia
ada wpadki zdarzają się najlepszym

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej
Witam po swietach. Dodatkowa oponka wyszła od nowego roku dieta.

Tak przeczytałam kilka ostatnich postów i widze ze u nas tez jest podobny problem z jedzeniem.
Kuba jest bardzo wybredny, ma kilka ulubionych produktów spożywczych a innych nawet prosba czy grozba nie tknie.
Z owocow to glownie banan, jabłko, czasami gruszka, mandarynka. Ale daje mu za to soki i jakos wypija. Warzyw nie lubi. Z zupy tylko ziemniaka i czasem marchewke zje. Gdy poczuje w ustach pietruszke lub selera koniec jedzenia zupy.
Obiadow ostatnio nie chce jesc, tak jak Oli Wojtusi woli bulke z masłem.
Wedliny je na sile, ale przewaznie tylko zolty ser - choc i on ostatnio mu sie przejadł. Nalesniki lubi ale tylko z nutella, czasem z jakims dzemem.
Ale ladnie zjada serki i jogurty.
Tez sie martwie, ze mało zjada tych wartosciowych, zdrowych produktów-najbardziej ubolewam ze nie chce jesc kasz i warzyw.

A my mamy dzisiaj wizyte duszpasterską...wyczekuje my księdza
Będzie święcił nowy domek?

Mam jeszcze pięciolatka w domu i trochę nie ogarniam później nadrobię.

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2012-12-28 o 16:27
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:38   #3587
agga19851985
Wtajemniczenie

Amg to wszystko zależy od Ciebie. Jesli masz Małą zostawić i czuć sie podle i o niczym innym nie mysleć tylko o niej to moim zdaniem bez sensu, ale jeśli dziecko będzie dobrze się bawiło, nie odczuje za bardzo Twojej nieobecności a Tobie takie wyjście pomożę, to super.

Majuś Słonko, nie bierz tego wszystkiego tak do siebie. Z tego co piszesz to Zuzka jje sporo różnych rzeczy tylko, że malutkie ilości. A może poprostu proponuj Jej częściej jedzenie, po odrobince, tak jak lubi? Sama niewiem co zrobić.

Angyyyyy weeeeeź mnie ze sobą !!!!! Która chce sie zaopiekować Alanem pod moją nieobecność ? Grzeczny jest i spokojny

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Jolu to niezły hardcore przechodzicie teraz.

Svi będziesz wyglądała pięknościowo Ja sie nie znam, ale moim zdaniem karbowane włosy i jeszcze fale to za dużo, bo kiecka bardzo fikuśna, buty ozdobne bardzo i jeszcze włosy, to sie kicz zrobi. Może poprostu upnij je wysoko jakoś, tak prosto, bez zdobień, spinek itp ?

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2012-12-28 o 15:41
Stary 2012-12-28, 16:25   #3588
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja lubie miec rozpuszczone wlosy
a wyprostowane to tak zwyczajnie jakos
Stary 2012-12-28, 16:46   #3589
agga19851985
Wtajemniczenie

Svi to zrób sobie takie nieregularne, pogniecione fale, fajniej wyglądają niż takie zwykłe loki, np. takie cuś http://www.snobka.pl/artykul/10-dams...#photo-gallery

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 16:53   #3590
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

przyznam sie, ze nie nadrabiam

my dochodzimy powoli do siebie
ogolnie jestesmy osluchowo czysci tylko jeszcze gardla zaczerwienione i kaszel
maly do poniedzialku ma siedziec w domu

jedynie co to moze do babci pojedzie juz przed sylwestrem bo my na bal idziemy
Cieszę się,że u Was już lepiej

Cytat:
Ciśnienie mi zeszło, to Wam napiszę ostatnie akcje Kuby W przeddzień Wigilii zaliczyłam uderzenie w twarz , potem ze złości wylał na mnie wodę ze szklanki , w Wigilię zbił lustro, a wczoraj przewrócił choinkę (to przynajmniej przypadkowo ) Jednym słowem jest masakra. Niech mnie ktoś przytuli
Nieźle u nas też się zdarzają większe akcje,może nie jakoś często,ale zdarzają się

Cytat:
Jola
u mnie podobne akcje na porzadku dziennym

agga no idziemy sie odchamic w tym roku nie bylismy z 6 lat
kiecke mam taka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2885077340
i takie buty:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2888411356
Śliczna baskinki są teraz bardzo na topie buty też fajne,ja ze swoim kolanem,pewno bym nie pochodziła,ale podobają mi się

Cytat:
Dlaczego od razu wyrodną?Czasem każdy potrzebuje jakiejś odskoczni .Ja bym pewno nie zostawiła,ale to chyba zależy od charakteru,od sytuacji,od dziecka.Raz byłam zmuszona zostawić i nie czułam się z tym dobrze,ale to była zupełnie inna sytuacja,zadecydowała siła wyższa,może gdybym była na to przygotowana,przeżyłabym to inaczej Chyba jestem kwoką

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Zosia ostatnio też znowu narzeka na te bóle.

Ja poczytałam trochę i oczywiście różne rzeczy chodzą mi po głowie jedno jest pewne,żeby być spokojniejszą,na pewno zrobię podstawowe badania

Idzie ku dobremu

Zapisz w kalendarzu

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Maja a Zuzia lubi czerwone buraczki?Są bardzo zdrowe i zalecane przy anemii

Nie wiem co Ci doradzić z tym piciem,bo u mnie Bartosz sam się dopomina,nie miałam takiego problemu Może jakiś nowy kubeczek,rozwiązałby sprawę

Cytat:
ja lubie miec rozpuszczone wlosy
a wyprostowane to tak zwyczajnie jakos
To może zakręć

A co się dzieje z Olą-Unholą?Nie doczytałam czegoś?

Stary 2012-12-28, 17:35   #3591
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

się zakręciłam

chcę kupić dzieciakom ekologiczne kasze, ryż...
kupujecie takie rzeczy gdzieś u siebie stacjonarnie czy macie jakiś sprawdzony sklep internetowy?
Stary 2012-12-28, 17:50   #3592
mariolasl
Zakorzenienie

Svi, bedziesz szalowo wygladac

Cass

Wstalam z bolem glowy , ale nic to

Jolu, chlodna kapiel u dziecka oznacza wode chlodniejsza o 1 stopien od temperatury ciala, a u doroslego o 2 stopnie. Zazwyczaj wkladam do wody o temperaturze ciala i dolewam zimnej wody do uzyskania pozadanej temperatury. O krzykach wiec nie ma mowy. Oczywiscie zalezy to od nastroju Antosia, jak widze, ze bardzo nie chce kapieli, to go przeciez na sile do wody nie wrzucam, wtedy robie oklady, zawijania.

Zimne oklady stosuje tez oprocz szyi i czola pod pachy, kolana, na pachwiny, czasami wkladam lod do woreczka, owijam w reczniczek i tak wkladam np pod kolana, bo w pachwiny juz nie

Zawijanie w recznik wyglada tak, ze ukladam na lozku nieprzemakalna mate, mocze recznik, ewentualnie przescieradlo w chlodnej wodzie, wykrecam i zawijam Antosia jak w kokon, tylko glowa mu wystaje. Nie trwa to tez wieki, zazwyczaj kilkanascie minut do pol godziny. Co chwile sprawdzam temperature. Jezeli spada, to ok, jesli np rosnie, to podaje srodki przeciwgoraczkowe.

Agga, ja was nie namawiam, jestem troche twardsza w tych sprawach, ale to praktyka szpitalna chyba . Kazdy postepuje ze swoim dzieckiem, jak uwaza odnosnie chorob, stosowania lekow itp. Dla mnie lek to niemal ostatecznosc. Farmaceuci tez w wiekszosci tak maja, oni to juz lekow sie wystrzegaja, ze szok , a znam kilku i co chwile slysze - "ja bym tego nie brala" lub " w zyciu nie podalabym tego swojemu dziecku" (to np chodzilo o krepelki do nosa), kiedys mnie to smieszylo, a teraz juz tylko zastanawia.
Dla mnie leczenie przeziebienia to wygrzanie sie w lozku, wypocenie, lecznicze herbatki, ogolnie duzo do picia.

Ide sie kapac i szykowac do pracy
Stary 2012-12-28, 18:53   #3593
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś dawno już,czytałam gdzieś,że problem z brakiem apetytu u dziecka ma najczęściej podłoże psychologiczne u Zuzi ten problem nastąpił,jak poszła do przedszkola,więc prawdopodobnie,tutaj leży przyczyna:stresowa sytuacja,regularne posiłki - w domu zawsze można zjeść później,jeżeli w danym momencie się nie chce,jedne dzieci się wcześniej aklimatyzują i uspołeczniają,inne potrzebują więcej czasu - sama nie wiem Wiem,też że żeby dziecko umiało jeść,musi poznać uczucie głodu i sytości,i że to dziecku powinno zależeć,żeby jadło,tylko że jak dziecko ma anemię,czy choruje,to jest to też problem rodzica.Inaczej sytuacja się przedstawia,gdy dziecko nie dojada a ma dobre wyniki badań itd.

Oby

Zdrówka
(...)
Mam jeszcze pięciolatka w domu i trochę nie ogarniam później nadrobię.
Albo może nałożyły się 2 sytuacje, przedszkole i narodziny brata.

Świetnie sobie radzisz, skoro coś piszesz

Cytat:
Jolu to niezły hardcore przechodzicie teraz.
Oj tak

Cytat:
Nieźle u nas też się zdarzają większe akcje,może nie jakoś często,ale zdarzają się
(...)
Dlaczego od razu wyrodną?Czasem każdy potrzebuje jakiejś odskoczni .Ja bym pewno nie zostawiła,ale to chyba zależy od charakteru,od sytuacji,od dziecka.Raz byłam zmuszona zostawić i nie czułam się z tym dobrze,ale to była zupełnie inna sytuacja,zadecydowała siła wyższa,może gdybym była na to przygotowana,przeżyłabym to inaczej Chyba jestem kwoką
(...)
A co się dzieje z Olą-Unholą?Nie doczytałam czegoś?
, czuję się trochę pocieszona

Ja też jestem kwoką , pewnie, przydałaby się czasem jakaś odskocznia, ale nie ma jak tego zrobić na razie. Ale ale... nic nie trwa wiecznie, dzieci szybko rosną i jeszcze się naskaczę

Nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
chcę kupić dzieciakom ekologiczne kasze, ryż...
kupujecie takie rzeczy gdzieś u siebie stacjonarnie czy macie jakiś sprawdzony sklep internetowy?
Ja kupuję w Piotrze i Pawle.

Cytat:
Wstalam z bolem glowy , ale nic to

Jolu, chlodna kapiel u dziecka oznacza wode chlodniejsza o 1 stopien od temperatury ciala, a u doroslego o 2 stopnie. Zazwyczaj wkladam do wody o temperaturze ciala i dolewam zimnej wody do uzyskania pozadanej temperatury. O krzykach wiec nie ma mowy. Oczywiscie zalezy to od nastroju Antosia, jak widze, ze bardzo nie chce kapieli, to go przeciez na sile do wody nie wrzucam, wtedy robie oklady, zawijania.

Zimne oklady stosuje tez oprocz szyi i czola pod pachy, kolana, na pachwiny, czasami wkladam lod do woreczka, owijam w reczniczek i tak wkladam np pod kolana, bo w pachwiny juz nie

Zawijanie w recznik wyglada tak, ze ukladam na lozku nieprzemakalna mate, mocze recznik, ewentualnie przescieradlo w chlodnej wodzie, wykrecam i zawijam Antosia jak w kokon, tylko glowa mu wystaje. Nie trwa to tez wieki, zazwyczaj kilkanascie minut do pol godziny. Co chwile sprawdzam temperature. Jezeli spada, to ok, jesli np rosnie, to podaje srodki przeciwgoraczkowe.

Dziękuję za odpowiedzi , teoretyczne zasady takiej kąpieli znam , może nie byłoby źle, a ja tak myślę, bo w zasadzie nic się paniczowi mojemu nie podoba

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Dziewczyny, polećcie jakiś fajny film do wypożyczenia na Sylwestra

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-28, 19:14   #3594
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć

pojawiam się i znikam
podczytywałam Was dzisiaj ale piąte przez dziesiąte, bo Martynka wyjątkowo domagała się uwagi, wybawiłam się za wszystkie czasy

Miramej Martek z przerwami już dobry miesiąc kaszle

Svi fajna sukienka miłej zabawy

Mariolu dziękuję za wyjaśnienia odnośnie ziół, chciałabym jakoś zacząć ogarniać temat takiego bardziej naturalnego leczenia bo Martynbka na syropach non stop, chociaż te metody naturalne, domowe, które do tej pory próbowałam niewiele dawały, w każdym razie na smalec ze spirytusem się nie piszę

Co do zostawiania dziecka - ze mnie też matka-kwoka

Co do filmów to oglądałam ostatnio "Nietykalnych",fajny

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 19:20   #3595
agga19851985
Wtajemniczenie

A ja lubię Sagę Zmierzch- wiem dla nastolatek, ale baaardzo mnie wciągnęło No pozostaje Ci jeszcze Jolu Kevin sam w domu, albo Titanic

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Ide na Quest'a i lulu, pa.

Stary 2012-12-29, 07:00   #3596
amg88
BAN stały

Hej dziewczyny a propos kaszlu u dzieci, słyszę coś chwilę, że jakieś dziecko znajomych kaszle, w tym roku to jakaś zaraza jest i to nie tydzień czy dwa, kaszel trwa miesiąc czy nawet dwa
Ja mojej zaczęłam dawać LIPOMAL i jest o wiele lepiej

Edytowane przez amg88
Czas edycji: 2012-12-29 o 07:02
Stary 2012-12-29, 07:10   #3597
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Albo może nałożyły się 2 sytuacje, przedszkole i narodziny brata.

Świetnie sobie radzisz, skoro coś piszesz

Ja też jestem kwoką , pewnie, przydałaby się czasem jakaś odskocznia, ale nie ma jak tego zrobić na razie. Ale ale... nic nie trwa wiecznie, dzieci szybko rosną i jeszcze się naskaczę

Nic nie wiem

Dziewczyny, polećcie jakiś fajny film do wypożyczenia na Sylwestra
Może tak być.

Chwilami musiałam używać głosu

O to,to

Nie odezwała się po świętach

Ja w sumie ostatnio,nie oglądałam nic fajnego czasem na niektóre rzeczy,już brakuje czasu

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć

pojawiam się i znikam
podczytywałam Was dzisiaj ale piąte przez dziesiąte, bo Martynka wyjątkowo domagała się uwagi, wybawiłam się za wszystkie czasy
anula

Dzień dobry
Żeby było ciekawiej,to dla odmiany dzisiaj -10 stopni mrozu ,a wczoraj na plusie i deszcz Mąż był po pieczywo i mówił,że na ulicy jedna szklanka .
Zmykam trochę ogarnąć i do sklepu mamy jechać na większe zakupy

Miłego weekendu

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2012-12-29 o 07:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-29, 07:27   #3598
amg88
BAN stały

Jejcia moja już nawet nie chce jeść jaja ugotowanego, tylko połowę zjadła i suchy chleb oczywiście. Narzeka mi na brzuszek po tym jak wymiotowała i gorączkowała(jednodniówka )
Ale od 2 czy 3 dni nie robiła kupki, czy bóle mogą być od zaparcia?

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A i jej sposób na to, żebym wstała z łożka to tekst mamo jestem głodna. Hmm...
Stary 2012-12-29, 07:58   #3599
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Miramej Martek z przerwami już dobry miesiąc kaszle
(...)
Co do filmów to oglądałam ostatnio "Nietykalnych",fajny
To i tak "w normie", ponoć poinfekcyjny kaszel może 6 tygodni trwać.

Dzięki, poczytam

Cytat:
A ja lubię Sagę Zmierzch- wiem dla nastolatek, ale baaardzo mnie wciągnęło No pozostaje Ci jeszcze Jolu Kevin sam w domu, albo Titanic
Nie lubię takich horrorowatych rzeczy , za pozostałe podziękuję

Cytat:
Nie odezwała się po świętach

Ja w sumie ostatnio,nie oglądałam nic fajnego czasem na niektóre rzeczy,już brakuje czasu
(...)
Dzień dobry
Żeby było ciekawiej,to dla odmiany dzisiaj -10 stopni mrozu ,a wczoraj na plusie i deszcz Mąż był po pieczywo i mówił,że na ulicy jedna szklanka .
Zmykam trochę ogarnąć i do sklepu mamy jechać na większe zakupy

Miłego weekendu
Może się jeszcze odezwie

Ja wieczorem lubię coś obejrzeć, najlepiej odmóżdżającego, po ostatnich akcjach naszego dziecka

Te skoki temperatury są straszne, ciężko być zdrowym

Cytat:
Jejcia moja już nawet nie chce jeść jaja ugotowanego, tylko połowę zjadła i suchy chleb oczywiście. Narzeka mi na brzuszek po tym jak wymiotowała i gorączkowała(jednodniówka )
Ale od 2 czy 3 dni nie robiła kupki, czy bóle mogą być od zaparcia?
A dałaś jej jakiś probiotyk, elektrolity?
Ból brzucha jak najbardziej może być spowodowany zaparciem

Siedzę z owiniętą szyją (Kuba też, ale do towarzystwa ), jak ja nie lubię być chora

Miłej soboty

H. MacLeod

.
Stary 2012-12-29, 09:08   #3600
mariolasl
Zakorzenienie

Zycze milego dnia

Jolu , zdrowiej szybko

Ide spac, dobranoc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości