|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#76411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Robiłam przed chwilą żel lniany i mam chyba zagwozdkę... jak duża jest szklanka wody w przepisie? Gotowałam 15 minut i mi wyszedł kit. Nie szło przecedzić nijak...
|
|
|
|
#76412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pomysłu co dzisiaj zamieszać na głowie. Czy komuś też Biovac robił łupież?
|
|
|
|
|
#76413 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
metodą prób i błędów dojdziesz do wymarzonej konsystencji, każda z nas sie z tym bawiła Cytat:
|
||
|
|
|
#76414 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja juz zdazylam sie zrujnowac dzis - pierwszy dzien z wyplata i juz wlosowe szalenstwa
popelnilam butle Yes to Carrots (pol litra odzywki - kiedy ja to zmecze?) i dokupilam sobie Tigi Catwalk Curl Rock Amplifier - bo za mna chodzil juz z pol roku. No i 300 koron poszlo. Jeszcze wyjdzie 100 na satynowa chuste, coby sie falkom dobrze spalo. A jeszcze mnie kusi pare innych rzeczy.... I zel lniany jutro musze ugotowac. Tak na marginesie pozale sie - znalezienie dobrego leave-in bez protein, humektantow czy parafiny graniczy z cudem chyba ze ktos sie skusi na wymianke .
|
|
|
|
#76415 |
|
Kazar Lady
|
chwalę sie
![]() uwielbiam olej lniany BTW mam świetny odrost farbowane chyba 2 tyg temu
|
|
|
|
#76416 |
|
Zadomowienie
|
Miska, od kiedy one są takie długie? Co za skręt!
|
|
|
|
#76417 |
|
Zadomowienie
|
Miśka one są bajeczka
|
|
|
|
#76418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Efekt świetny robiłam sobie kiedyś Ładnie włosy błyszczą...Teraz nie robię, bo mam te końcówki blond ..
|
|
|
|
|
#76419 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do tego szamponu Joanna Miód i Mleko. Czy on jest Cg? ogólnie miał go ktoś? Mogę do używać do włosów bez szkody dla nich? Kupiłam kiedyś pod wpływem chwili i tak sobie stoi na półce. Chcę go zużyć żeby potem kupić coś innego. Sęk w tym, że chyba on ma silikon a ja co któreś mycie tylko używam szamponu tak to myję odżywką...
Edit... chyba nie ma silikonu ale nie można go też nazwać prostym szamponem z SLS. Czy jednak nada się do mycia na zmianę z odżywkami? Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-12-28 o 17:44 |
|
|
|
#76420 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
PRZEPIĘKNE
![]() ![]() Cytat:
![]() A czemu? Twoje włosy mogą się skręcać od góry. Potrzebują innej pielęgnacji niż Misia. Misia przyciemnia, Ty rozjaśniasz. Poza tym każde włosy kręcą się trochę inaczej, to nie powód do smutku . Twoje są piękne. Trzeba pamiętać o pielęgnacji o podcinaniu co jakiś czas, inaczej włosy będą oklapnięte i nie chcą się układać.Cytat:
Proszę KLIK Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-12-28 o 18:13 |
||
|
|
|
#76421 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#76422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze to Basia ujęła. Na pierwszym planie Twoje piękne loki są ![]() Olej lniany powiadasz ...Moze bym znalazla czas na olejowanie raz w tygodniu ?
|
|
|
|
|
#76423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#76424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76425 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Nie podcinane zbyt długo włosy nie dodają uroku. Też zapuszczam do mniej więcej takiej długości jak Ty, fryzjera odwiedzam 2 razy w roku - dla mnie optymalnie. Mam trochę mocniejszy skręt niż Ty i po fryzjerze nikt nie zauważa różnicy (oprócz mnie ). Cytat:
Chociaż pamiętając Twoje zdjęcia, nie widziałam dziur . Widziałam bardzo ładne włosy.
|
||
|
|
|
#76426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem zdołowana, chociaż wiem że po 2 miechach nie mam co jęczeć
|
|
#76427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak przez zimę chodzę głównie w kucykach i warkoczach także póki co kształt tak bardzo nie jest mi potrzebny.
|
|
|
|
|
#76428 |
|
Zakorzenienie
|
Jak smiesz
![]() miec takie cudo na glowie, nie dosc ze skret taki jak moj, to w cudnym stanie - moje o polowe krotsze i suche straki - ja sie tak nie bawieLnianego sobie dokupie, choc powinnam orzech wloski zuzywac .
|
|
|
|
#76429 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
. A włosy są śliczne.
|
||
|
|
|
#76430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zużyłam chyba ze 30 butelek. Teraz używam go na zmianę z białym jeleniem. Oba maja SLES (łagodniejsza forma sls) i chyba pq. Kiedyś myłam metodą omo, aktualnie od jakiegoś czasu myję całe włosy. Szampon zawsze rozwadniam. Tj nalewam do butelki 300 ml porcję szamponu i uzupełniam prawie do pełna wodą. Mieszam i tym polewam skalp, płynie również po włosach. Spieniam przy skalpie, zmywam. Polewam jeszcze raz. Zawsze myję dwa razy. Nie miałam problemu z przesuszem skalpu ani długości. Włosy są śliskie podczas spłukiwania (ale to chyba taka osobnicza cecha bo nigdy nie robią mi się koltuny, czy to gdy czeszę na sucho czy na mokro). Końcówki podcinam co pół roku, szampon ten ich nie przesuszył i nie wzmagał zniszczeń. Wydaje mi się, że porcja szamponu z sles rozwodniona w tak dużej ilosci wody nie jest w stanie wyrządzić szkód . Tym bardziej, że w wyjściowej formulacji ile tego sles może być.. 20%? 25%?. Ja polecam do spróbowania i nie sugerowania się, że sls/sles to zło wcielone ![]() Miska włosy piękne, podzielam zachwyt nad lnianym ja ostatnio olejuję mieszanką Biomegalin płyn, do znalezienia na dozie. Jest to mieszanka lnianego, oleju z dzikiej róży i z rokitnika + wit E jako przeciwutleniacz. Miałam kapsułki biomegalinu, dostałam od cioci ale, że jadam dużo orzechów, tłutych ryb i uwielbiam awokado więc nie ma sensu wpychania jeszcze kapsułek w siebie. Zużyłam więc kapsułki na włosy a jak szukałam info na temat tego preparatu to natknęłam się na płyn. Relatywnie tanio wychodzi więc polecam rozejrzeć się w aptece i spróbować jako kolejną alternatywę
|
|
|
|
|
#76431 | ||
|
EDUkator
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#76432 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Najczęściej do bingo albo jakiejś lekkiej odżywki dokapuję 5-10 k. oleju (z kiełków pszenicy lub jakiegoś owowcowego - w tych olejach mam kroplomierz
). Dokapuję też keratynę i inne półprodukty.
|
|
|
|
#76433 |
|
Raczkowanie
|
ależ piękneeeeee
Zgadnijcie co mi Mama dała na gwiazdkę? Książkę o pielęgnacji włosów wedle Pani Jagi Hupało, i była bardzo zdziwiona, że nie wiem kto to. Powinnam wiedzieć? Bo nie miałam pojęcia, a jakże. Żeby było śmieszniej kupując książkę nieświadomie wygrała konkurs i dostałam zaproszenie do salonu na ciecie + kolor. Nie żebym się bała fryzjerów, nie no skąd .. pewnie niedługo zacznie mi się to po nocach śnić
|
#76434 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() 10 kropli to bym się bała
|
|
#76435 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
pewnie wiele osób dałoby się pociąć za taki zaszczyt![]() Jesli olej jest lekki, nie mam problemu z obciążeniem. Lubię emolienty. Ale te 10 kropli to nie za każdym razem. |
||
|
|
|
#76436 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
A oleju arganowego mi nie zabraknie, bo mam w domu całą buteleczkę ![]() Cytat:
Ja nie marudzę na skręt włosów, tylko trochę narzekam na nietrwałość tego skrętu. Dlatego chciałam wypróbować trwałej, w której utrwaliłabym swój własny skręt (ten, który mam po ugniataniu), a nie skręt wałków. Ja chyba za dużo eksperymentuję… Ale też od dawna nie robiłam niczego z włosami, nawet się na żadną małą zmianę koloru nie pokusiłam… Cytat:
|
|
#76437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Degazowkami malo ktory fryzjer potrafi scinac. Zacznij pytac fryzjerek czy umieją slizgiem (1 z metod strzyzenia efilacji o ile dobrze pamietam z zajec)Warto zapytać, moje wlosy są scinane ta metodą w koncowym etapie. Trzeba uwazac, by zbytnio nie ciagnac nozyczkami wlosow...Ale na pewno to lepsze od degazowek ;p Cytat:
![]() Nie widzialam książki to nie skomentuję Ale będę w najblizszym czasie w empiku i przejrze na szybko ;DHm...Jaga Hupało strzyze wiekszosc naszych aktorek w tym Małgosie Kożuchowską i Kasie Figurę. Jest stylistką fryzur.Zdecydujesz się zajrzeć do salonu ? ![]() No wiesz dla mnie to koszmar byl szukanie fryzjerki. Na szczescie juz nie mam klopotu ;D
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2012-12-28 o 21:00 |
||
|
|
|
#76438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#76439 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz dopiero przeczytałam moje regionalne wstawki. Edytować nie można ;/? Zawsze myślałam, że to powiązane w jakiś sposób ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sama nie lubię patrzeć na siebie w "przylizanej" wesji chociaż skręt mam wtedy większy. Ale takie rozwalone loki to nie na moje nerwy nawet jeśli nie są wynikiem zaniedbaniaCytat:
. Nie żebym chciała Cię straszyć, czy coś :p. Myślę, że mimo wszystko skoro jest rozpoznawalna, chwalona i napisała książke, to jako jedna z nielicznych potrafi prawidłowo obciąć loki ![]() Nie wiem czy wypada się o to pytać, ale dlaczego jak ktoś wstawi zdjęcie swoich włosów to przez następną stronę wszyscy ślinią się, wzdychają i "chcą mieć takie włosy"? Od chyba 3 części jak tu jestem jeszcze nigdy nie widziałam słowa krytyki i choć czasami niewiele brakuje, to i tak jej nie napiszę, bo czuję, że byłabym zakrzyczana. Nie chodzi tu o Miske, bo ona ostatnio wstawiała, tylko o ogół. Żeby nie zostało odebrane jako atak
|
|||||
|
|
|
#76440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ee o coś takiego krzyczeć albo atakować ;DA o kogo konkretnie chodzi ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

popelnilam butle Yes to Carrots (pol litra odzywki - kiedy ja to zmecze?) i dokupilam sobie Tigi Catwalk Curl Rock Amplifier - bo za mna chodzil juz z pol roku. 
farbowane chyba 2 tyg temu

), ale wydaje się być całkiem w miarę, ciekawe co z tego wyniknie