|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Vil, Sharp
za ciuszki. Laski, ale Wy szalejecie z tymi wyprawkami, chyba zostaję daaaaleko tyle Cytat:
![]() 2. Dokładnie, masz rację. Dlatego mnie to troszkę martwi, że niby coś czułam.. a nie czuję.. może mój brzuszek za bardzo urósł i Mały ma za dużo miejsca do brykania ![]() czasem czuję coś takiego jakby mi w brzuszku takie malutkie baloniki pękały.. ale dalej nie wiem czy to Mały buszuje czy jelita ![]() Cytat:
2. Ja dziś chyba na obiad zrobię naleśniki z serem i malinami. Uwielbiam naleśniki, a teraz przy tym choróbsku nie mam wcale apetytu 3. Nie wydaje mi się żeby czosnek mógł zaszkodzić.. chociaż kiedyś na forum też już któraś coś o tym wspominała. Że niby nie można. Możliwe, że nie ma co przesadzać z mega ilościami, ale tak to na pewno nie zaszkodzi a pomoże. |
||
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
w tym 2 wozku dzieci spedzaja duzo wiecej czasu. kregoslup w pozycji siedzacej, jakies glupie podstawki pod nogi, ktore w tanich wozkach wrecz dzieciom przeszkadzaja. rodzimy w lecie, wiec gondolka wedlug mnie nie jest konieczna, bo to nie zima w porzadnej spacerowce mozna dziecko polozyc zupelnie na plasko, plecy sa sztywne. i tak podklada sie kocyk...mamy majace juz dzieci pewnie wiecie o co mi chodzi :P
|
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia niestety zdrowia szuka w tabletkach a nie w racjonalnym odżywianiu i uważaniu w zimie na przeciągi i zmianę temperatur. To ile można w takiej gondolce? Bo ta informacja, że 2h to już nie pamiętam skąd. Cytat:
po takim wstrząsie to każdy by się obudził
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
to Ci na pewno lekarz powie bo od któregoś momentu już trzeba obserwować ruchy
Cytat:
u mnie piekarnia czynna jest 2xdziennie ale gorących pączków raczej się nie dostanie
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpukać choroby mój mąż przez trzy tygodnie miał najpierw zapalenie oskrzeli, a później dalej kaszel jak nie wiem co plus gorączkę, spaliśmy w jednym łóżku, siedzieliśmy przy biurkach blisko siebie, piłam ze trzy razy z jego szklanki przez pomyłkę i nic śmieję się, że to dzieki dom kilogramom mandarynek na dzień tak mi się udało ![]() ostatnio na Wigili jak złapał go kaszelek, to odwrócił się od stołu i nie w moją stronę kaszlał, na co moja siotrzenica 3 letnia z tekstem : "wujek nie kaszlaj na swoją panienkę". Panienkę, bo skonam
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym Twoim czuciem to czujesz, tylko młode Cię przyzwyczaja delikatnie bo to jest to. A Ty byś od razu chciała takiego kopa, żeby się zwinąć
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, no zauważyłam to zawyżasz średnią, co zrobić ![]() humpback, historia z babcią pokazuje, że od urodzenia miałaś to cudne poczucie humoru, które u Ciebie uwielbiam!
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na chleb to działa podobno
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaaa, zauważyłam, że mój lekarz jest bardzo wyważony w podawaniu informacji. A ja w ogóle nie lubię pączków kupnych, tylko domowe, przypalone
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się do sklepu, zapomniałam wczoraj o farbie do włosów a później bym się musiała zabrać za farsz do krokietów i barszcz tak mi się chce
|
|
|
|
#3042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrozumiałam szłam tokiem myślenia babci ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() mi się wydaje, że ruchów kruszynki nie da się pomylić z ruchami jelit. nawet umiejscowienie inne? te baloniki to Mały!!! czy kiedykolwiek wcześniej ruchy jelit określiłabyś jako baloniki pękające?
|
|
#3043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś już o niebo lepiej. Ale leżę w łóźeczku i się kuruję. Paracetamol wczoraj zbił mi gorączkę i poczułam ulgę ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj któraś pisała o tych TAKO Jumper na tablicy jest za 500 zł http://tablica.pl/oferta/wozek-tako-...9a948ddf;r:;s: Lonely co do czosnku w tabletkach, jak byliśmy z bratem młodsi to mama nas faszerowała nimi, ale mówiła, że tak śmierdzieliśmy, że wszystko przez skórę przechodziło, że ludzie się na Nas dziwnie patrzyli i przestała a my przestaliśmy chorować ![]()
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-30 o 13:19 |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby sie ktoras nudzila http://vod.pl/wieloraczki-tajemniczy...,103198,w.html
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chcę zaoszczędzić, dlatego wydaje mi się, że kupno samego głębokiego i spacerówki zadziała wydaje mi się, że spacerówka z natury rzeczy nie jest przystosowana dla noworodków, ale może się mylę- zawsze można się upewnić pytając pediatry ale bez wspominania o aspekcie oszczędnościowym
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za pierwszym razem poczułam kilka puknięć pod pępkiem idęęęę
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A male juz sie uczy, ze jak sie raz poimprezuje trzeba potem odespac ![]() Ta reguralnosc w ruchach chyba dopiero pozniej sie pojawia. Moge wstawac do toalety, wziac prysznic na szczescie. Jesc tez moge na siedzaco ale tak poza tym to lezenie.Vil i Sharp, piekne ciuszki. Z reszta wszystkie sa piekne. Juz nie moge sie doczekac naszych bobasow w nich Lonely, lekarze nie mowili co mogli spowodowac te skurcze, ale ja jestem pewna, ze to przez wzmozony wysilek i stres przez swieta mnie tak zalatwily. A ze potem od razu do pracy (po dosc dlugiej przerwie) to wszystko sie tylko nasililo.Na szczescie teraz mam czas nieco odpoczac. |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idź z tymi krokietami
|
|
#3050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() diabli te zdjęcia są przepiękne Cytat:
adunia brzusio masz zgrabniutki, a siostrę przeuroczą candace za 21t ![]() Cytat:
jutro idę do pracy to sobie pogadam na bieżąco ![]() Cytat:
zdrówka
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mnie tylko przekonuje do kupna używanego wózka super, że można kupić za 500 złotych w miarę porządny sprzęt a i pomóc się pozbyć komuś niepotrzebnego przedmiotu.jeśli chodzi o czosnek w tabletkach z apteki, ten o którym Lonely piszesz, że jest bezzapachowy, to on i owszem jest bezzapachowy, ale jak Ci się przypadkiem odbije..... jedynym czosnkiem suplementowym bez tego efektu z tego co wiem jest taki z firmy Forever, 100% naturalny z dodatkiem tymianku, cudowny preparat profilaktyczny na jesień zimę. zwłaszcza dla nietolerujących czosnku.
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu to Ty juz pewnie dawno po obiedzie jestes, co? niedlugo kolacja, hehe.
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
http://tablica.pl/oferta/wozek-glebo...3f7412c8;r:;s: woooow taki mi sie marzył zawsze
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tych ruchów, to masz rację. Ale mimo wszystko łatwo je pomylić z ruchami jelit co prawda przed ciążą nie miałam praktycznie wyczuwalnych ruchów jelit ale może wtedy też nie skupiałam się tak nad tym ![]() Będę happy jak poczuję jednoznaczne kopniaczki, albo zauważę jakąś regularność w wyczuwaniu tych ruchów jelit
|
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpoczywaj jak najwięcej! głaskaj brzuszek (jak nie zabraniają), puszczaj małej muzyczkę, każ sobie podrzucić jakąś miłą lekturkę i czytaj na głos, a przy okazji w wolnej chwili napisz mi czy Wy z mężem nie mówicie po niemiecku? nie wiem dlaczego tak mi się wydawało! pytam a propos tego uczenia języka nasze dziewczynki boś nie odpisała na to co Ci naskrobałam o mojej wizji pogodzenia czterech języków w naszym domu
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Przegapiłam sto stron nowego wątku Jakoś czym więcej czasu wolnego, tym mniej go przy komputerze ![]() Rozmawiacie o wyprawkach.. ja jeszcze nie mam nic Jakoś ciagle wolę poczekać. Może jak mnie kopnie pierwszy raz to wtedy zacznę zakupy Na razie Was czytam i się uczę ![]() Czy któraś z Was też się meczy z zajadami? Nie umiem tego wygoić chyba od miesiąca. Co lepiej, przed wizytą u gina prawie znikło więc nawet nie pytałam, a po wizycie zajady od nowa
|
|
|
|
#3058 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej u mnie ![]() smacznego gotowania :p ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
oj, będziesz happy! a jak świeżo upieczony mąż poczuje pod dłonią to normalnie...no... orgazm ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
może do 2014 zdążysz nadrobić? miód na zajady? mi zawsze pomagał. a badania krwi masz dobre? często to brak witamin, chyba B2. poczytaj w czym możesz ją znaleźć. widać dziecinka wysysa z Ciebie ile może.
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde już się cieszyłam, że dziś będzie lepiej. Rano miałam idealne 36,6. a teraz mierzę i już mam 37,2
|
||
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo
![]() brat mojego męża mnie wkurzył-moi rodzice wyjechali na sylwestra, więc zajmujemy się ich kotem (na zasadzie krótkiej wizyty u nich, posprzątania kuwety, dania jeść i pić) a brat męża dzwoni od wczoraj i ma jazdy że od głaskania zarażę się toxo i on musi ze mną porozmawiać bo ja na pewno nie zdaję sobie sprawy z ryzyka. nieważne że mieszkałam z tym kotem ponad 10 lat, a kot jest niewychodzący i dostaje tylko suchą karmę. dobrze że dziś jest na dyżurze i go nie zobaczę, ale jak tylko jeszcze raz usłyszę coś na temat kotów i toxo z jego ust, to znów mu coś powiem i się obrazi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

za ciuszki. 

może mój brzuszek za bardzo urósł i Mały ma za dużo miejsca do brykania 

a gdzie ma zdrowia szukać, w aptece? 

u mnie piekarnia czynna jest 2xdziennie ale gorących pączków raczej się nie dostanie 

ale nie przegadasz...
Jakoś ciagle wolę poczekać. Może jak mnie kopnie pierwszy raz to wtedy zacznę zakupy