Ślubujące w 2012 - część II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 17:30   #4801
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Justiii - mniam!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 23:00   #4802
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Neave - o kurcze, strasznie ci współczuję, bo to nie dość, że boli to jeszcze jak się ma tylko jedną rękę to jest masakra... a co do dzieciaczków, to chyba wszystkie teraz chorują, u mnie naokoło każdy z kaszlem i katarem... wracajcie do zdrowia szybciutko!
dzięki! po 2 dniach w 2 różnych szpitalach okazało się złamanie było ale stare i teraz mam po prostu koszmarnie zbity łokieć więc obędzie się bez operacji, ale 3 tyg ćwiczenia mnie czekają....żeby wrócić do sprawności.

jak tak Was podczytuję to sobie myślę, ze ja tu z taką pierdołą, a wy (monika, wloszka) prawdziwe tragedie życiowe miałyście...

Monika - trzymaj się dzielnie, dobre słowa nie łatwo wybrać, ale wiem od mojego męża (stracił mamę już 10 lat temu), że najważniejsze to mieć przy sobie kogoś kto cię wspiera i jest przy tobie, nawet bez słów. i tego Ci właśnie życzę, byś w tych słabszych chwilach mogła się po prostu przytulić do męża
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:54   #4803
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jestem i ja. Wczoraj był zabiegany dzień jeździliśmy szukać płytek ale nic szczególnego nie wypatrzyliśmy. A potem musiałam się wziąć za porzdki w domu bo rodzina z ameryki przyjeżdzała do nas w odwiedziny.

Dziś natomiast zamierzam odpocząć z małżem

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
dużo jeszcze tego remontu Wam zostało? to chyba standardowe zachowania, u nas też tak było przed weselem, jak remontowaliśmy... TŻ jeszcze wszystko sam robił i nikt mu nie chciał pomóc, też liczyliśmy, a i tak wychodzi więcej zawsze... to minie, na pewno jego myśli pochłonięte są teraz remontem i dlatego

Od środy wchodzi pan od płytek, a od 7 stycznia pan do cyklinowania parkietu. Także dopiero początek. Bo jak narazie musieliśmy przygotować mieszkanie do remontu. Powynosić to co zostawił nam były właściciel.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Monika - myślę, że ponieważ twoja mama odeszła całkiem niedawno to jesteś przewrażliwiona i nie ma się co dziwić. Twoja teściowa na pewno nie zdaje sobie sprawy, że było ci przykro, bo jeśli całe życie tak odnosi się do swojej mamy, to nagle nie przestanie tego robić. Poza tym zadbaj o dobre relacje z tż-tem szukaj u niego wsparcia, a nie złość się na niego o byle co, teraz to on ma być najważniejszy w twoim życiu i pielęgnuj wasze uczucie, żebyś go nie odpychała swoim zachowaniem, bo cała ta sytuacja to nie jego wina.
Mam nadzieję, że się nie gniewasz za te moje słowa, ale troszkę mam wrażenie że może sama swoim zachowaniem sprawiasz że on nie daje ci buzi na dobranoc, Ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić ile na ciebie spadło i to tak nagle, ale nie zapominaj o swoim mężu i o was. Upewnij się, że będzie choć 1-2 dni w tygodniu kiedy będziecie mieć ten czas tylko dla siebie, dzieciaki mają jeszcze twojego tatę i on też musi stanąć na wysokości zadania, a nie zrzucać wszystko na ciebie.
Zgadzam sie w zupełności z Malgos.
Monika z czasem wszystko minie, twoje zachowanie jest po części zrozumiałe, ale musisz też pamiętać o mężu.

Natomiast co do obowiązków to faktycznie trzeba się nimi podzielić.
Bo z czasem zaczniesz się sama na siebie złościć że jest tak a nie inaczej.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czym ozdabiacie muffinki?? Bo na sylwka chcę zrobić takie pokazowe Ciekawe czy mi się uda
Macie jakiś przepis na dobry krem? Bo nie chce bitej śmietany.
Ja robie czekoladowe muffinki. W środek wkładam wiśnie po jednej na muffinke. a na górę własną polewe czekoladowa i znow wisienka.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Jest dziś piękny dzień iwięc może wyciągnę małża na spacer.

Miłego dnia dziewczynki.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:07   #4804
justiii87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja dopiero wstałam Obudził mnie zapach z kuchni bo TŻ od rana gotuje
Ja zaraz biorę się za moje muffinki Małżon się ze mnie śmieje - Grycanka
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:18   #4805
Malgos_12
Zakorzenienie

Tak mówicie o tych mufinkach, że pewnie w Sylwestra zrobię tylko jeszcze nie wiem jakie - pewnie jakieś owocowe

Justyna - tak jak się nie szuka np płytek to się wiele podoba, ale jak przyjdzie co do czego to się okazuje, że nie ma nic fajnego

Justii - a kto to Grycanka?
Stary 2012-12-30, 13:40   #4806
wloszka8
Raczkowanie

ja już od 9 na nogach, z racji tego, że TŻ jutro do pracy to dzisiaj wpadają znajomi, jeszcze tylko przełożę ciacho i zrobię zupkę cebulową
tak mi narobiłyście smaka, że robię dzisiaj zapiekanki z pieczarkami o których tak pisałyście

a pogoda dzisiaj piękna... szkoda, że do wiosny tak daleko

miłego dnia dziewczynki

justiii87 hehe, Grycanka nawet kolor włosów podobny

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje

Edytowane przez wloszka8
Czas edycji: 2012-12-30 o 13:41
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:02   #4807
justiii87
Zakorzenienie

wloszka - dlatego śmieje się ze mnie, że Grycanka bo też ruda i ciastka kręci

Malgos - Grycanka to nowa "celebrytka" polska, jej mąż kręci lody, a One przeginają się na salonach - http://www.se.pl/rozrywka/plotki/mar...an_247855.html

Dziewczyny jestem z siebie mega dumna Zrobiłam moje pierwsze muffinki i nawet mi wyszły zaraz dodam zdjęcia

Słaba jakość zdjęć ale na szybko robione telefonem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (24,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (23,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (105,1 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-12-30 o 17:43
Stary 2012-12-30, 17:49   #4808
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - to ja jestem strasznie do tyłu
A muffinki są tak proste, że chyba nie mogą się nie udać - ale wyszły ci prześliczne!
Stary 2012-12-30, 17:59   #4809
justiii87
Zakorzenienie

Malgos - Ja jestem beztalencie kuchenne, więc nawet proste muffiny mogły by mi nie wyjść U nas w domu kuchnią zajmuje się TŻ

dziewczyny dziś mija Nam pół roku od ślubu Nasza pierwsza okrągła rocznica ślubna Eś jak ten czas szybko leci
Stary 2012-12-30, 19:45   #4810
monika860902
Zakorzenienie

Justiiii ale super muffiny zrobiłaś!!
Tak o nich piszecie, że proste, a ja kiedys zrobiłam i mi nie wyszły wszystki zlało mi się w 1 masę......ale zrobiłyscie mi apetytu i chyba bym zaryzykowała i zrobiła po rqaz drugi. Tylko dałybyście mi jakiś przepis??
Justi...mogłabyś napisać jak zrobiłaś tą wstążeczkę??? Czytałam kiedyś , że takie rzeczy robi się ze specjlanej masy??
Plissss........daj przepis

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

A ja wczoraj zostałam ciocią....mój brat ma synka....

ooo...zrobiłam dzisiaj ciasto- tiramisu..tylko kurcze za mało chyba masy zrobiłam...nie wiem czy wyjdzie tak jak powinien...no ale może te muffinki dorobię, wiem też , że ciocia ma zrobić tort, a druga tez jakieś ciasto....wiec pomoc jest jeszcze z siostrą jutro jedzonko bedziemy przygotowywały- na szczęście nie wyjechała do swojego chłopaka, więc mi pomoże

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 20:21   #4811
Malgos_12
Zakorzenienie

Monika - i tak ma być, dobrze, że masz pomoc
Ja poszukam gdzieś mojego przepisu na muffinki
i gratulacje ciociu! a jak będzie miał na imię?
Stary 2012-12-30, 20:37   #4812
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Monika - i tak ma być, dobrze, że masz pomoc
Ja poszukam gdzieś mojego przepisu na muffinki
i gratulacje ciociu! a jak będzie miał na imię?
Miłosz.....ale mój brat nie jest z matką dziecka...ehh.....

Stary 2012-12-30, 21:22   #4813
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem z siebie mega dumna Zrobiłam moje pierwsze muffinki i nawet mi wyszły zaraz dodam zdjęcia

muffinki ekstra rewelacyjnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

ooo...zrobiłam dzisiaj ciasto- tiramisu..tylko kurcze za mało chyba masy zrobiłam...nie wiem czy wyjdzie tak jak powinien...no ale może te muffinki dorobię, wiem też , że ciocia ma zrobić tort, a druga tez jakieś ciasto....wiec pomoc jest jeszcze z siostrą jutro jedzonko bedziemy przygotowywały- na szczęście nie wyjechała do swojego chłopaka, więc mi pomoże
gratulacje ciociu

Cytat:
Miłosz.....ale mój brat nie jest z matką dziecka...ehh.....
ojej, to przykre

Ja byłam dziś z mężem na zakupach, kupiłam sobie sukienkę na sylwestra w pierwszym sklepie a potem byliśmy w kinie na Hobbicie - całkiem fajny, choć momentami nudnawy i muszę się pochwalić, że z każdym dniem jazda autkiem mniej stresuje choć wciąż daleko mi do spokoju za kółkiem

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:10   #4814
justiii87
Zakorzenienie

monika - wstążki i kwiatki zrobiłam z masy, którą sama przygotowałam z pianek Haribo nie miałam barwników bo były by jeszcze ładniejsze
przepis dostałam od mojego szwagra więc podaję go dalej :

Składniki
opakowanie (250 g) pianek
ok. 3-4 łyżek wody
ok. 600 g cukru pudru (stopniowo!)

Pianki trzeba rozpuścić na płynną masę. ( Do garnka nalałam gorącej wody, wstawiłam rondelek z piankami (tak by woda się do niego nie nalała) i dodałam kilka łyżek ciepłej wody i mieszam co jakiś czas aż się rozpuszczą.

Do miski wsypałam troszkę cukru pudru, mieszałam (aż zrobiła się gęsta masa jak modelina) - bardzo ciężko się miesza :/. Następnie przełożyłam na blat i rozwałkowałam ( blat posmaruj trochę olejem lub oliwą to masa nie będzie się przyklejała)
Z rozwałkowanej masy wycinałam prostokąty i formowałam kokardki. Kwiatki zrobiłam z korka od koli ( wycięłam kółka i pozagniatałam je z płatki.
Kółka robiłam szklanka
Stary 2012-12-31, 07:58   #4815
niki19
Zadomowienie

Witam Sylwestrowo

Ja za chwilę zabieram się powoli za przygotowania

Cytat:

ale śliczne ci te muffinki wyszły , ja też dzisiaj robię mufiiny , tym razem chyba postawie na kawowe i właśnie szykam jakiegoś przepisu

Cytat:

Gratulacje

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 09:12   #4816
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
dzięki! po 2 dniach w 2 różnych szpitalach okazało się złamanie było ale stare i teraz mam po prostu koszmarnie zbity łokieć więc obędzie się bez operacji, ale 3 tyg ćwiczenia mnie czekają....żeby wrócić do sprawności.

dobrze, że w sumie skończyło się tylko na stłuczeniu- z dwojga złego lepsze to niż złamanie i operacja. Zdrówka Kochana

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Jestem i ja. Wczoraj był zabiegany dzień jeździliśmy szukać płytek ale nic szczególnego nie wypatrzyliśmy.

a jakie płytki chcecie? Jaka kolorystyka?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

ale super śliczne Ci wyszły- ta kokardka rewelacja

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

o gratulacje nich się maluszek zdrowo chowa

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Ja byłam dziś z mężem na zakupach, kupiłam sobie sukienkę na sylwestra w pierwszym sklepie a potem byliśmy w kinie na Hobbicie - całkiem fajny, choć momentami nudnawy i muszę się pochwalić, że z każdym dniem jazda autkiem mniej stresuje choć wciąż daleko mi do spokoju za kółkiem

pokazuj sukienkę
Stary 2012-12-31, 09:19   #4817
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
muffinki ekstra rewelacyjnie wyglądają

gratulacje ciociu

ojej, to przykre

to gratuluję zakupów..a pochwalisz się kiecką?? Ja w sobotę byłam na zakuopach i tak mnie głowa bolała, że nic mi sie nie podobało...chciałam jak najszybciej wracać do domu, i kupiłam sobie tylko spodnie......może w tyg. jeszcze raz się wybiorę bo miałam zamiar się obkupić
co do autka....ja mam prawko od 8 lat, od 1,5 roku mam swoje autko, jak wyjeżdżam na miasto -znam drogę, którą jadę-to nie stresuje się tak abrdzo, natomiast jak mam jechać nową drogą (unikam tego), to mam stresa jak nic, ostatnio nawet w swięta, 2 razy bym miała stłuczkę(z mojej winy), jechałam na święta do teściowej-cały czas myslałam, że nie mam już Mamy, nie mogłam się w ogóle skoncentrować. W ogóle nie powinnam wtedy kierować.....
Ty też nabierzesz wprawy, będziesz jeździła lepiej ode mnie

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
monika - wstążki i kwiatki zrobiłam z masy, którą sama przygotowałam z pianek Haribo nie miałam barwników bo były by jeszcze ładniejsze
przepis dostałam od mojego szwagra więc podaję go dalej :

Składniki
opakowanie (250 g) pianek
ok. 3-4 łyżek wody
ok. 600 g cukru pudru (stopniowo!)

Pianki trzeba rozpuścić na płynną masę. ( Do garnka nalałam gorącej wody, wstawiłam rondelek z piankami (tak by woda się do niego nie nalała) i dodałam kilka łyżek ciepłej wody i mieszam co jakiś czas aż się rozpuszczą.

Do miski wsypałam troszkę cukru pudru, mieszałam (aż zrobiła się gęsta masa jak modelina) - bardzo ciężko się miesza :/. Następnie przełożyłam na blat i rozwałkowałam ( blat posmaruj trochę olejem lub oliwą to masa nie będzie się przyklejała)
Z rozwałkowanej masy wycinałam prostokąty i formowałam kokardki. Kwiatki zrobiłam z korka od koli ( wycięłam kółka i pozagniatałam je z płatki.
Kółka robiłam szklanka
Dzięki za przepis! Bym nie wpadła, że z tych pianek można coś zrobić genialny pomysł!

Stary 2012-12-31, 12:18   #4818
wloszka8
Raczkowanie

dziewczyny, udało się!!! dziękuję za kciuki, od 7 stycznia idę do pracy!!!:jupi :

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-12-31, 12:49   #4819
mw1986
Raczkowanie

GG do mw1986

Cytat:
dziewczyny, udało się!!! dziękuję za kciuki, od 7 stycznia idę do pracy!!!:jupi :
Super!!! gratulacje

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2012102700700730.png
mw1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 13:09   #4820
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluje

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 15:16   #4821
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJĘ!!

Stary 2012-12-31, 15:19   #4822
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super!!!!!!!!! GRATULACJE!!!
Stary 2012-12-31, 15:43   #4823
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
pokazuj sukienkę
tylko już światło nie takie więc kolory przekłamane trochę, ona ma takie szare paski

Cytat:
to gratuluję zakupów..a pochwalisz się kiecką?? Ja w sobotę byłam na zakuopach i tak mnie głowa bolała, że nic mi sie nie podobało...chciałam jak najszybciej wracać do domu, i kupiłam sobie tylko spodnie......może w tyg. jeszcze raz się wybiorę bo miałam zamiar się obkupić
co do autka....ja mam prawko od 8 lat, od 1,5 roku mam swoje autko, jak wyjeżdżam na miasto -znam drogę, którą jadę-to nie stresuje się tak abrdzo, natomiast jak mam jechać nową drogą (unikam tego), to mam stresa jak nic, ostatnio nawet w swięta, 2 razy bym miała stłuczkę(z mojej winy), jechałam na święta do teściowej-cały czas myslałam, że nie mam już Mamy, nie mogłam się w ogóle skoncentrować. W ogóle nie powinnam wtedy kierować.....
Ty też nabierzesz wprawy, będziesz jeździła lepiej ode mnie
Dzięki za wiarę we mnie Wiadomo, że jak człowiek ma zmartwienia to ciężko o koncentrację, więc trzeba bardziej uważać Ważne, że nic się nie stało

Cytat:
super gratulacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P311212_15.36_[01].jpg (114,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P311212_15.37_[01].jpg (103,2 KB, 9 załadowań)

Stary 2012-12-31, 15:49   #4824
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
tylko już światło nie takie więc kolory przekłamane trochę, ona ma takie szare paski
ładna!
ona ma jakieś perełki??

Stary 2012-12-31, 15:53   #4825
justiii87
Zakorzenienie

wloszka8 - Gratulację W tym roku masz wyjątkowo udanego sylwestra Jest co świętować

jojla - śliczna kreacja Lubię takie !

Dziewczyny życzę Wasz SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, oby nowy 2013 był jeszcze lepszy niż mijający 2012
Stary 2012-12-31, 16:03   #4826
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
ładna!
ona ma jakieś perełki??
dzięki ma takie czarne błyszczące koraliki

Cytat:
jojla - śliczna kreacja Lubię takie !
dziękuję

Ja Kochane również życzę Wam udanego Sylwestra, nieważne jak spędzonego ale niech będzie tym czym chciałybyście, żeby był A Nowy Rok niech przyniesie same radości, wiele sukcesów i mnóstwo siły do pokonywania trudności tych z kolei niech nie będzie wcale

Stary 2012-12-31, 17:48   #4827
Malgos_12
Zakorzenienie

Kochane wszystkiego co najlepsze na ten Nowy Rok 2013!

Jojla - super sukienka! taka w moim stylu
Wloszka to super! gratulacje! a co to za praca?
Stary 2012-12-31, 18:21   #4828
wloszka8
Raczkowanie

monika860902 gratulacje ciociu!!!
super, że masz pomoc i tak powinno być

jojla widzisz, z czasem jazda będzie dla Ciebie coraz przyjemniejsza
ulala.. jaka ładna ta sukieneczka

justiii87 wow piękne te muffinki, największe wrażenie wywarły na mnie te z kokardką, cudeńko

Cytat:
Napisane przez mw1986 Pokaż wiadomość
Super!!! gratulacje
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Gratuluje
Cytat:
GRATULUJĘ!!
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
super!!!!!!!!! GRATULACJE!!!
super gratulacje [/QUOTE]

Cytat:
wloszka8 - Gratulację W tym roku masz wyjątkowo udanego sylwestra Jest co świętować

Dziewczyny życzę Wasz SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, oby nowy 2013 był jeszcze lepszy niż mijający 2012
dziękuję dziewczyny, strasznie się cieszę

Cytat:
Kochane wszystkiego co najlepsze na ten Nowy Rok 2013!

Wloszka to super! gratulacje! a co to za praca?
w moim urzędzie miasta,w dziale ochrony środowiska stworzyli nową jednostkę odnośnie "ustawy śmieciowej", tym bardziej się cieszę, że to praca po moim kierunku

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
Stary 2012-12-31, 19:57   #4829
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo fajna

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Dziewczynki- wszystkiego co najlepsze w nowym roku- samych radosnych dni, uśmiechu, szczęścia, miłości i zero zmartwień. I zdrowia, dużo zdrowia
Stary 2012-12-31, 20:50   #4830
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje!!! świetny news!

Dziewczynki kochane, wszystkiego co najlepsze w Nowy Roku! Oby 2013 był lepszy niż 2012. Niech Wam się darzy!!!
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości