Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 20:56   #3481
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Sol na doradcę to ja się nie kwalifikuje zawodowo. Znaczy prawie. Małż tak gada, bo jestem też na etapie zastanawiania się co dalej zawodowo począć. Ostatnio mi się marzyło kreowanie wizerunku
Wanilllka nie mam zapalenia piersi- tylko torbiele mleczne Kolejne haslo do mojej wiedzy nt laktacji i pytałaś o nocki u kp mam. U nas ostatnio częste przystawianie, ale to przez wzgląd na mnie i moje problemy.
Mały też mało je Zębiska paskudne. Poza tym po 6 miesiącuznowu zmienia się kaloryczność mleka i dlatego Twój może tak dziwacznie jeść
Dziewczyny znowu mi smaka na pizze zrobiłyście
Co do Sylwestra- to zamierzamy spędzić w domu- mam nadzieję, że spokojniej niż w zeszłym roku
Nadalka też jutro rossmana planuję

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2012-12-30 o 20:58
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:08   #3482
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Za nami udany dzionek Mieliśmy gości, w tym dwoje małych dzieci i było wesolutko Leoś znów dziś "rozgadany". Przymierzyliśmy się do spacerówki i zdecydowaliśmy, że pożegnamy już gondolę. Tylko najpierw muszę wyprać całe pokrycie spacerówki.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja daje na gesto lyzeczka
ja też łyżeczką. Mały je coraz ładniej.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki malej chyba Wam nie pisałam i zamiast 40 db na oba uszka ostatnie badanie wykazało , że jest 30 db i 8 stycznia laryngolog
super!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
jestem załamana robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić metoda na wypłakanie się odpada, nie zrobię tego mojemu dziecku, od dwóch nocy Małe śpi z nami bo już nie mam siły go odnosić po 10 razy, i tak długo wytrzymałam, ciekawa jestem jak u Was mamy piersiowe wygląda nocka? bo czytam że mamą mm dzieci śpią - zazdroszczę!
współczuję. U nas od jakiegoś czasu też są nocne pobudki. Ale tak 1-2, na jedzonko.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
W internecie znalazłam coś takiego: "manna – należy mówić i pisać o kaszy mannie (nie o kaszy mannej) albo że ktoś je kaszę mannę (nie manną) lub nie ma kaszy manny (nie mannej). Manna to nie przymiotnik odpowiadający na pytanie jaka? (tak jak staranna – starannej, staranną), lecz rzeczownik taki jak panna, Anna (pannie, pannę, panny, Anna, Annę, Anny). Jeśli w dodatku przyswoimy sobie również, że nie jest to kasza czyja? Wojciecha Manna, poprawna odmiana nie powinna już stanowić problemu.

To tak w ramach zagadki językowej
mnie też uczono: manna, manny, mannie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mnie najbardziej razi jak ktoś używa zwrotu perfum[COLOR="Silver"]
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:15   #3483
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Wanilllka nie mam zapalenia piersi- tylko torbiele mleczne Kolejne haslo do mojej wiedzy nt laktacji i pytałaś o nocki u kp mam. U nas ostatnio częste przystawianie, ale to przez wzgląd na mnie i moje problemy.
Mały też mało je Zębiska paskudne. Poza tym po 6 miesiącuznowu zmienia się kaloryczność mleka i dlatego Twój może tak dziwacznie jeść
a co to sa torbiele mleczne??? pierwsze słyszę
to jeszcze mi napisz o co chodzi z ta kalorycznscia mleka bo tez nie wiem, zaciekawiłaś mnie, przypomniało mi sie właśnie ze około 6 miesiąca jest 3 kryzys laktacyjny a u mnie teraz licho z pokarmem w ciągu dnia, mały praktycznie nie je z piersi tylko co jakiś czas popija, nie odciągałam bo nie lubię i mam za swoje, mam nadzieje ze to przejściowe
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:22   #3484
muminek88
Zadomowienie

u nas nadal zeby,jeszcze nic nie ma ale juz bolą

moja mala rozgadala sie na dobre,jak słodko to wyglada,nie moge sie nasluchac

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2012-12-30 o 21:24
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:28   #3485
pumas
Zakorzenienie

Wanilka, to może dla dobra sprawy odciągaj? Ja też tego nie lubiłam, a od urodzenia małej odciągałam nawet 8 razy dziennie.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:31   #3486
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
.....ciekawa jestem jak u Was mamy piersiowe wygląda nocka? bo czytam że mamą mm dzieci śpią - zazdroszczę!
moja od paru dni zasypia ok 18-19 i spi do 8-9rano...jak ide ja spac ok 22-23 to daje jej butle,czasem na spaniu bo nie chce mi sie po godzinie znow wstawac a mała je potem albo ok 1 i 4 albo 3 i 6 i nie wiem od czego to zalezy

Cytat:
Dziewczyny znowu mi smaka na pizze zrobiłyście
my zamawiamy co pare dni a ja sama tez robie ok 1 raz w tygodniu,moje uzaleznienie jeszcze z zczasu ciazy...hehhe

jak robicie ciasto,bo mi moje nie smakuje jest takie miekkie,kazdy chwali ale mi smakuje tylko z pizzeri takie bardzijej gumowe

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Wanilka, to może dla dobra sprawy odciągaj? Ja też tego nie lubiłam, a od urodzenia małej odciągałam nawet 8 razy dziennie.
ja chcac nie chcac musialam albo sciagac albo nie karmic,potem chwilowo bylo pol na pol a teraz juz znow tylko sciagam bo mała zasypiala na cycu i malo tyla bo niedojadala z butli potem a teraz zjada 120 z butli z przerwa na bekniecie i ladnie wsio sie uklada,mam teraz takie dziwne brodawki,twarde i naciagniete i zastanawiam sie czy jeszcze beda normalne bo mam zamiar karmic do roku a moze ciut dluzej
Stary 2012-12-30, 21:32   #3487
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja nie wiem ja przy 18 stopniahc byłąbym spolem lodu, my mamy 23 stopnie to ejst w sam raz, ale nie za ciepło mały przykryty kołdrą, karczek ma chłodny
mam tak samo- lubię ciepełko

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ad 2. Też bym napisała kaszy mannej Chociaż jeszcze nie miałam okazji na forum używać tego słowa ponieważ małej jeszcze nie dajemy. W takim wypadku będę musiała pamiętać że mam jej podać kaszę mannę.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja się seksu boję jak diabeł święconej wody... TŻ coś próbuje ten teges, a ja się od razu odsuwam. Czuje się nie atrakcyjna, dotykanie piersi jest dla mnie obleśne, bo to przecież jedzenie małego...
Ja to nie wiem jak to będzie
oj... Ty nieatrakcyjna???

Cytat:
u mnie tez libido bez szalu ale az tak zle nie jest , czasem sie co przytrafi :P
to tak jak u mnie

Cytat:
I zawsze dziwi mnie, gdy ktoś mówi o Ewie Farnie: dla Ewy Farnej - ZAWSZE myślałam, że dla Ewy Farny. No ale. Do dziś nie wiem, jak jest poprawnie.
tu sprawa jest bardziej skomplikowana, bo to czeskie nazwisko. I też mi nie leży to "Farnej"
Stary 2012-12-30, 21:39   #3488
Linka25
Zakorzenienie

My już po chrzcie i imprezie Było super! Wszystko wspaniale, ludzie, atmosfera, jedzenie... Martynka mszę przespała, przy polaniu główki się rozdarła ile sił w płucach (ceremonia chrztu była po mszy), a w knajpce była bardzo grzeczna i towarzyska. Ucięła sobie 2 krótkie drzemki, a oprócz tego wędrowała z rąk do rąk, śmiała się w głos, wpatrywała w choinkę i płomień świecy (uwielbia) i tak dalej....
Nadrobiłam tylko stronę, jutro resztę przeczytam, bo duze tego naprodukowałyście

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
[COLOR="Silver"]
.
dzięki

Cytat:
Linko za dziś!

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Linko za dzisiaj! W Łodzi macie chrzest??
Tak, w Łodzi. W knajpce Lily. Super się spisali.

Cytat:

jestem załamana robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić metoda na wypłakanie się odpada, nie zrobię tego mojemu dziecku, od dwóch nocy Małe śpi z nami bo już nie mam siły go odnosić po 10 razy, i tak długo wytrzymałam, ciekawa jestem jak u Was mamy piersiowe wygląda nocka? bo czytam że mamą mm dzieci śpią - zazdroszczę!
Wanillko u nas normalnie czyli idzie spać o 21, a potem pobudka o 2 i 5. Wstaje o 8.
Cytat:
Powodzenia Linka na chrzcie ! Będzie dobrze, Martynka na pewno stanie na wysokości zadania i nie będzie marudzić

Wieczorem wyszła spontaniczna impreza, a miało być tylko farbowanie moich włosów przez przyjaciółkę. No a wyszło jak zawsze
dzięki
czyli pochlałyście dziewczyny, co?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:42   #3489
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a przed Sol mialam ja ale nie pisałam o tym, potarlam obraczka i przeszło
Zaraziłaś mnie
W ogóle pipko zamówiłam pizze przez Ciebie
Cytat:
Fabiś na prezydenta

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
super
my dostaliśmy od szwagra kupony rabatowe do kappahla i c&a i idziemy jutro buszować
Zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Kupowała może któraś słoiczki z BabyDream?
Mam jabłko z mangiem. Fabiemu bardzo smakowało (dziś podane), ale
-jest bardzo gęsty
-jak dla mnie słoiczek jest za duży
Cytat:
Sol na doradcę to ja się nie kwalifikuje zawodowo. Znaczy prawie. Małż tak gada, bo jestem też na etapie zastanawiania się co dalej zawodowo począć. Ostatnio mi się marzyło kreowanie wizerunku
Ja bym chciała być projektantką wnętrz
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
oj... Ty nieatrakcyjna???
nie mam kiedy zadbać o siebie...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:47   #3490
karolka110
Wtajemniczenie

hej Kochane poczytalam co nieco-współczuję chorob Wam i Dzieciom
u nas super odpoczywamy i cieszymy się pobytem w Pl
5 stycznia mamy chrzest-bez Mszy potem małe spotkanie rodzinne
Haniu czy mozesz mi napisać krótko jak wygląda chrzest co kiedy kto mówi i robi kto trzyma dziecko itd??? z góry dziękuje:-*
a z nowości Mamy pierszym zabek!!!lewą dolna jedynkę
a przecież za tydzień dopiero Lilutka kończy 5.miesiac-szybko chyba wychodzą co???ale za to niemal bezobjawowomoze lekko więcej gryzie ale to juz trwa u nie ze 2miesiące więc niczego się nie spodziewaliśmy
Caluję Was mocno i pozdrawiam
aha kupiłam ten kombinezon z Kapp Ahla na chrzest co go Mamusią wklejala a Linia oglądała boteraz tak ciepło xa w zupełności wystarczy
za błędy przepraszam!!!!nie ogarnia pisania z kom:-P
Stary 2012-12-30, 21:47   #3491
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Sol robię Twoją sałatkę z szynką i tortellini Kupiłam te z Biedry suche,do gotowania,o te Ci chodziło
też dziś robiłam tę sałatkę.

Sol wyszła pyszna

Cytat:
Moje dziecię nosi 68/74 ale w większości już 74 mimo, że ciut duże. Uważam, że nie rośnie tak szybko, jak inne dzieci
u nas podobnie
Stary 2012-12-30, 21:49   #3492
muminek88
Zadomowienie

moja nosi 56 a rekawy nadal za dlugie a na spiochy musze skarpetki wkladac :P
Stary 2012-12-30, 21:52   #3493
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
a co Ci się konkretnie nie podobało? Bo jak jutro wpadne do sklepu to pewnie będę latać jak szalona że będę brała to co mi wpadnie w oko i nie będę czytać etykiet :/
Pamiętam, że w każdym, do którego zajrzałam jakieś warzywo mi nie pasowało na ten etap.

Linka, super, że tak się udało!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:54   #3494
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
hihi kruszyneczka
zaraz śmignie, nadrobi i będzie kawał bobasa jak nasze

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:57   #3495
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
to jeszcze mi napisz o co chodzi z ta kalorycznscia mleka bo tez nie wiem, zaciekawiłaś mnie, przypomniało mi sie właśnie ze około 6 miesiąca jest 3 kryzys laktacyjny a u mnie teraz licho z pokarmem w ciągu dnia, mały praktycznie nie je z piersi tylko co jakiś czas popija, nie odciągałam bo nie lubię i mam za swoje, mam nadzieje ze to przejściowe
mnie chyba właśnie dopadł ten kryzys, bo pokarmu mam sporo mniej niż wcześniej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
My już po chrzcie i imprezie Było super! Wszystko wspaniale, ludzie, atmosfera, jedzenie... Martynka mszę przespała, przy polaniu główki się rozdarła ile sił w płucach (ceremonia chrztu była po mszy), a w knajpce była bardzo grzeczna i towarzyska. Ucięła sobie 2 krótkie drzemki, a oprócz tego wędrowała z rąk do rąk, śmiała się w głos, wpatrywała w choinkę i płomień świecy (uwielbia) i tak dalej....
dla Martynki

Cytat:
nie mam kiedy zadbać o siebie...
rozumiem Wczoraj malowałam paznokcie prawej stopy, a dziś lewej... A Ty masz biedna dużo gorzej z wolnym czasem

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Stary 2012-12-30, 21:57   #3496
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu czy mozesz mi napisać krótko jak wygląda chrzest co kiedy kto mówi i robi kto trzyma dziecko itd??? z góry dziękuje:-*
a przecież za tydzień dopiero Lilutka kończy 5.miesiac-szybko chyba wychodzą co???ale za to niemal bezobjawowo
moze lekko więcej gryzie ale to juz trwa u nie ze 2miesiące więc niczego się nie spodziewaliśmy
aha kupiłam ten kombinezon z Kapp Ahla na chrzest co go Mamusią wklejala a Linia oglądała boteraz tak ciepło xa w zupełności wystarczy

super że bezobjawowo, żeby tak każde dziecię miało

dziecię do chrztu trzyma któreś z rodziców, chyba że dziecina nie ma nic przeciwko rodzicom chrzestnym - byłam na chrzcie na którym to ojciec chrzestny trzymał dziewczynkę

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:58   #3497
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
maleńka
Stary 2012-12-30, 21:58   #3498
blueberry88
Zakorzenienie

Nadalka, tu na przykład pomidory, ale jak tak przeglądam, to widzę, że sporo jest ok
Stary 2012-12-30, 21:58   #3499
muminek88
Zadomowienie

jest paplata i wogole ma juz 53cm i 4,150 co do 1,4kg jest juz mega duzo i ciesze sie z kazdego grama ale wiesz siedze z wami na watku i czasem tak mi sie rzucaja w oczy te porownania :P
Stary 2012-12-30, 22:04   #3500
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
a przecież za tydzień dopiero Lilutka kończy 5.miesiac-szybko chyba wychodzą co???ale za to niemal bezobjawowomoze lekko więcej gryzie ale to juz trwa u nie ze 2miesiące więc niczego się nie spodziewaliśmy

i będę trzymać kciuki za chrzest
Cytat:
też dziś robiłam tę sałatkę.

Sol wyszła pyszna
Super, że smakuje
Cytat:

rozumiem Wczoraj malowałam paznokcie prawej stopy, a dziś lewej... A Ty masz biedna dużo gorzej z wolnym czasem
Ja nie malowałam od 5 miesięcy paznokci... W ogóle z nerwów je obgryzam
Cytat:
jest paplata i wogole ma juz 53cm i 4,150 co do 1,4kg jest juz mega duzo i ciesze sie z kazdego grama ale wiesz siedze z wami na watku i czasem tak mi sie rzucaja w oczy te porownania :P
Ale kuleczka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:08   #3501
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Nadalka, tu na przykład pomidory, ale jak tak przeglądam, to widzę, że sporo jest ok
no to po 4. Mc pomidory to nie bardzo. Ja kupiłam teraz obiadek z bobovity po 6mc i właśnie są pomidory. We wcześniejszych nie wiedziałam
Stary 2012-12-30, 22:14   #3502
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw ksiądz zapyta Was o imię/imiona dziecka. I o co prosicie kościół, rodzice odpowiadają, że o chrzest. Jest jeszcze jedno pytanie do rodziców-czy są świadomi obowiązku, jaki wynika z chrztu (wychowanie dziecka w wierze) i pyt. do chrzestnych-czy są gotowi pomagać rodzicom. Trzeba odpowiedzieć jesteśmy świadomi/jesteśmy gotowi.
Jak nie ma mszy to ksiądz powinien przeczytać krótką Ewangelię. Potem jest wyznanie wiary (pytania czy wierzycie i potem czy wyrzekacie się) i pytanie, czy chcecie żeby dziecko przyjęło chrzest w wierze, którą wyznaliście.

Jeszcze będzie znak krzyża na czółku dziecka-najpierw ksiądz, potem rodzice i chrzestni (kciukiem prawej dłoni).
Chrzestna nakłada dziecku szatkę, a chrzestny odpala świecę od paschału (ksiądz powie kiedy).

Z trzymaniem dziecka to różnie-Dorotkę trzymał mąż, a Marysię chrzestny.

Myślę, że o niczym nie zapomniałam Ale jak coś, to Linka dziś chrzciła, także jest na bieżąco
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:14   #3503
Linka25
Zakorzenienie

jednak Was nadrobiłam

Cytat:
Linka za chrzciny

Cytat:
Linka powodzenia na chrzcie!!!!!

Cytat:
Hej. Dopiero śniadanie jem
Fabi wstał o 6 Co w tym najlepsze pół nocy nie spałam, bo TŻ wyszedł z kolegą. Wrócił o 5. Pomylił sobie pokoje, rozebrał się u mamusi swojej i kazał się im przesunąć. Poszedł spać z nimi Ma nauczkę żeby nie pić
oj nieładnie...

Cytat:
Współczuję strasznie!
Dodam tylko, że moja Mała na mm i budzi się dość często - np. dziś 3, 4, 5, 6, 8, 9... Nie jest to to, co u Ciebie, ale przespaną nocą bym tego nie nazwała
Blue i co wtedy robisz? Dajesz jej butlę za każdym razem? Robisz cały czas nowe, świeże mleko?

Cytat:

Linka, super, że tak się udało!
dzięki
udało się super, tylko ja na początku byłam zbyt spięta i warczałam trochę na TZta ehhh
Stary 2012-12-30, 22:15   #3504
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie zaraz was nadrobię

spi od ok 22-23 do 7-8, przewaznie je ok 6 na spiocha... ale tak sie wierci ze 100 razy ja sie budze.

u nas tatus chory, jak nigdy nie chorowal tak juz 2 raz odkad mala sie urodzila...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:17   #3505
Linka25
Zakorzenienie

Zapomniałabym: Karolka gratuluję ząbka Malutkiej faktycznie, szybko się zaczęło
Haniu, napisałaś chyba wszystko w odpowiedzi na post Karolki
Stary 2012-12-30, 22:39   #3506
anna99302
Zadomowienie

hey1 jeszcze jestem w firmie czekam na nocnego portiera żeby klucze przekazac i tak sobie was podczytuję
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
nie ze puszczam jej specjalnie. Sama ogladałam bo nic w tv nie bylo. Ona nie zwraca uwagi na telewizor juz w ogole prawie jak sie bawi. Ale wczoraj na kolanach siedziala to ogladnela moze z 20 minut bo byla przed samym spaniem. Chcialam Ją przetrzymac ale nie dalo rady.
W kazdym razie raz na jakis czas w ciagu dnia na troszeczke ogladnie cos tam w tv. Moim zdaniem nic Jej sie nie stanie. nie siedzi ciagle i nie oglada przeciez zreszta zaczela niedawno. Tak to wcale nie ogladała.

---------- Dopisano o 12:16 --------
Ja też raczej Frankowi nie puszczam specjalnie ale czasem zerknie w tv to wtedy przełącam na bajki. Wolę, że baje oglądał niż co innego.
Cytat:
Olcia, no ja nie mam zdania, czy one są ładne czy nie, bo nie ogladałam innych spacerówek.
Pakujcie się i przyjedźcie do Białki !
Mnie denerwuje, jak ktoś używa "perfuma"
ha perfuma jest dobra ładną masz perfumę! haha
ale lepszy tekst. Kiedyś moi pracownicy notorycznie mówili: idę ze śmiećmi!!!

Cytat:
Hej. Dopiero śniadanie jem
Fabi wstał o 6 Co w tym najlepsze pół nocy nie spałam, bo TŻ wyszedł z kolegą. Wrócił o 5. Pomylił sobie pokoje, rozebrał się u mamusi swojej i kazał się im przesunąć. Poszedł spać z nimi Ma nauczkę żeby nie pić
ooo nieźle!!! ale łobuz ci się z niego robi! nie pozwalaj na za częste wybryki
Cytat:
j

ja też bym zamarzła. my mamy 23-24 stopnie i dopiero wtedy nie jest mi zimno

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post n
no i dlatego ja zamarzam w nocy... bo moje dziecię śpi przy 18-21stopniach a i ani troszkę wyżej bo jest cały spocony! a ja rano zakatarzona.....
Cytat:
to z dupy :/
u mnie tez libido bez szalu ale az tak zle nie jest , czasem sie co przytrafi :P
na libido polecam dobre wino i komedię romantyczną! u nas ostatnio pretty woman zdziałała cuda!

Cytat:

U nas B. potrafi zjeść cały duży słoiczek deserku np. z biszkoptami, ale już zupek to tak chętnie nie je, może z 4 łyżeczki i tyle. Patrząc pod katem zjadanego mleka, to faktycznie, je go mniej, ale powodem jest tylko i wyłącznie wprowadzanie nowości, no a poza tym, kaszą można się zapchąć tak sądzę.
patrz i co dzieciątko to inaczej. Franek deserków nie znosi! Za to obiadki pałaszuje aż miło! jedyne owocki jakie lubi to gruszki! przy reszccie się krzywi. czy możliwe, żeby dziecku już tak wcześnie kształtowały się gusta kulinarne?
Cytat:
8 razy??

Cytat:
Nadrobiłam tylko stronę, jutro resztę przeczytam, bo duze tego naprodukowałyście

Tak, w Łodzi. W knajpce Lily. Super się spisali.
No to super, że wszystko się udało!!!! Gratulacje!
Cytat:
KAROLCIU! GRAtulujemy ząbka!!! Patrz u nas brak! chociaż mały coraz mocniej pakuje rączki do buźki i tak gwałtownie się wręcz drapie po dziąsełkach. bidulek mój.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Najpierw ksiądz zapyta Was o imię/imiona dziecka. I o co prosicie kościół, rodzice odpowiadają, że o chrzest. Jest jeszcze jedno pytanie do rodziców-czy są świadomi obowiązku, jaki wynika z chrztu (wychowanie dziecka w wierze) i pyt. do chrzestnych-czy są gotowi pomagać rodzicom. Trzeba odpowiedzieć jesteśmy świadomi/jesteśmy gotowi.
Jak nie ma mszy to ksiądz powinien przeczytać krótką Ewangelię. Potem jest wyznanie wiary (pytania czy wierzycie i potem czy wyrzekacie się) i pytanie, czy chcecie żeby dziecko przyjęło chrzest w wierze, którą wyznaliście.

Jeszcze będzie znak krzyża na czółku dziecka-najpierw ksiądz, potem rodzice i chrzestni (kciukiem prawej dłoni).
Chrzestna nakłada dziecku szatkę, a chrzestny odpala świecę od paschału (ksiądz powie kiedy).

Z trzymaniem dziecka to różnie-Dorotkę trzymał mąż, a Marysię chrzestny.

Myślę, że o niczym nie zapomniałam Ale jak coś, to Linka dziś chrzciła, także jest na bieżąco
ominęłaś tylko polanie wodą ale reszta jest i gra.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
spi od ok 22-23 do 7-8, przewaznie je ok 6 na spiocha... ale tak sie wierci ze 100 razy ja sie budze.

u nas tatus chory, jak nigdy nie chorowal tak juz 2 raz odkad mala sie urodzila...
Franek też się okropnie wierci w nocy i przy tym ostatnio pluje smokiem na odległośc!!! więc zamiast wstawac 15 razy... z lenistwa biorę go do siebie do łóżka...i tam skubaniutki śpi jak suseł?!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:41   #3507
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest najważniejsze.

Karolka - gratuluję ząbka!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:45   #3508
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Blue i co wtedy robisz? Dajesz jej butlę za każdym razem? Robisz cały czas nowe, świeże mleko?

dzięki
udało się super, tylko ja na początku byłam zbyt spięta i warczałam trochę na TZta ehhh
Nie, jadła o 3 (wcześniej o 22), 6 (pół porcji) i o 9. A tak to budzę się, żeby ją wyciszyć - dać smoczka, włączyć konika itp., bo budzi się albo z lekkim placzem albo gotowa do zabawy.

Na pewno zrozumiał
Stary 2012-12-30, 23:16   #3509
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ominęłaś tylko polanie wodą ale reszta jest i gra.
Rzeczywiście Ale pomyślałam, że to oczywiste
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 23:30   #3510
depoison
Zadomowienie

Hello
Uff, nadrobiłam

Cytat:
Franio ostatnio jest bardzo absorbujący! W ogóle poskracały mu się drzemki w ciąu dnia i teraz ma 3 x po 0,5 h do 40 min!
a wcześniej to ile spał, że tak się głupio zapytam? bo ja tam takie drzemki uważam za całkiem fajne i długie

Cytat:
ale sobie zrobilam sniadanko
pomidorki z cebulka w smietanie do tego dwa jajeczka na miekko i dwie grzanki z maselkiem i dwie parowki
wow, w życiu nie zrobiłam sobie takiego śniadanka! mam na myśli różnorodność

Cytat:
jak przyjdzie mi 10 razy w nocy przygotowywać butelkę to zostanie mi już tylko przestawić się na kompletny brak snu
hmm, ze mnie żadna specjalistka, ale wydaje mi się, że na mm nawet jeśli mały będzie się budził to już nie po to, by jeść. Bo to raczej niemożliwe, żeby po zjedzeniu porcji, dajmy na to, 230 ml, chciał za pół godziny znów tyle zjeść. Wtedy będzie wiadomo, że pobudki wynikają z czegoś innego, niż głód

Cytat:
mnie najbardziej razi jak ktoś używa zwrotu perfum
tjaaa I to nieszczęsne "bynajmniej" o którym wspominała Vwictoria
Mnie w ogóle swego czasu wszystko bardzo raziło - i używanie formy "tą" zamiast "tę" i akcentowanie w rodzaju siedzieLIśmy/rozmawiaLIśmy zamiast sieDZIEliśmy/rozmaWIAliśmy i wiele, wiele innych rzeczy.
A potem zaczęłam dużo korzystać z netu - i przestało. Musiało
Wyjechałam do kraju, w którym z ust rodaków słyszę perełki w rodzaju "zaszpajsierować" (zapisać - na komputerze) czy "kupić coś w angebocie" (Angebot - okazja, promocja) i na akcenty już nawet nie zwracam uwagi.
Nerwowo bym się chyba wykończyła!

Cytat:
teraz u nas ok 18st i cienka kolderka, body na krotki i bawelniany pajacyk
u nas to samo. Taka sama temperatura (wietrzymy do skutku), tak samo ubrany dzieć.
Najpierw marzłam, ale teraz i ja przywykłam

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
byli przed chwila moi rodzice, prosiłam by mi kupili w zarze pościel, a ci jeszcz ekupili małemu kilka bluzek i sliniaczków
POKA!

Nadalka - ja kupowałam jakieś słoiczki BabyDream, ale zabij - nie pamiętam, co. Na pewno były to deserki, obiadek chyba żaden.
Karolka - gratulujemy ząbka!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości