|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Sol na doradcę to ja się nie kwalifikuje zawodowo. Znaczy prawie. Małż tak gada, bo jestem też na etapie zastanawiania się co dalej zawodowo począć. Ostatnio mi się marzyło kreowanie wizerunku
![]() Wanilllka nie mam zapalenia piersi- tylko torbiele mleczne Mały też mało je ![]() Dziewczyny znowu mi smaka na pizze zrobiłyście ![]() Co do Sylwestra- to zamierzamy spędzić w domu- mam nadzieję, że spokojniej niż w zeszłym roku ![]() Nadalka też jutro rossmana planuję
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-30 o 20:58 |
|
|
|
#3482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Za nami udany dzionek Leoś znów dziś "rozgadany". Przymierzyliśmy się do spacerówki i zdecydowaliśmy, że pożegnamy już gondolę. Tylko najpierw muszę wyprać całe pokrycie spacerówki.ja też łyżeczką. Mały je coraz ładniej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to jeszcze mi napisz o co chodzi z ta kalorycznscia mleka bo tez nie wiem, zaciekawiłaś mnie, przypomniało mi sie właśnie ze około 6 miesiąca jest 3 kryzys laktacyjny a u mnie teraz licho z pokarmem w ciągu dnia, mały praktycznie nie je z piersi tylko co jakiś czas popija, nie odciągałam bo nie lubię i mam za swoje, mam nadzieje ze to przejściowe |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
u nas nadal zeby,jeszcze nic nie ma ale juz bolą
moja mala rozgadala sie na dobre,jak słodko to wyglada,nie moge sie nasluchac Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2012-12-30 o 21:24 |
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka, to może dla dobra sprawy odciągaj? Ja też tego nie lubiłam, a od urodzenia małej odciągałam nawet 8 razy dziennie.
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my zamawiamy co pare dni a ja sama tez robie ok 1 raz w tygodniu,moje uzaleznienie jeszcze z zczasu ciazy...hehhe jak robicie ciasto,bo mi moje nie smakuje jest takie miekkie,kazdy chwali ale mi smakuje tylko z pizzeri takie bardzijej gumowe ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- ja chcac nie chcac musialam albo sciagac albo nie karmic,potem chwilowo bylo pol na pol a teraz juz znow tylko sciagam bo mała zasypiala na cycu i malo tyla bo niedojadala z butli potem a teraz zjada 120 z butli z przerwa na bekniecie i ladnie wsio sie uklada,mam teraz takie dziwne brodawki,twarde i naciagniete i zastanawiam sie czy jeszcze beda normalne bo mam zamiar karmic do roku a moze ciut dluzej |
|
|
|
|
#3487 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po chrzcie i imprezie
Było super! Wszystko wspaniale, ludzie, atmosfera, jedzenie... Martynka mszę przespała, przy polaniu główki się rozdarła ile sił w płucach (ceremonia chrztu była po mszy), a w knajpce była bardzo grzeczna i towarzyska. Ucięła sobie 2 krótkie drzemki, a oprócz tego wędrowała z rąk do rąk, śmiała się w głos, wpatrywała w choinkę i płomień świecy (uwielbia) i tak dalej....Nadrobiłam tylko stronę, jutro resztę przeczytam, bo duze tego naprodukowałyście ![]() dzięki ![]() ![]() Tak, w Łodzi. W knajpce Lily. Super się spisali. Cytat:
Cytat:
![]() czyli pochlałyście dziewczyny, co?
|
||
|
|
|
#3489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle pipko zamówiłam pizze przez Ciebie ![]() Cytat:
![]() Mam jabłko z mangiem. Fabiemu bardzo smakowało (dziś podane), ale -jest bardzo gęsty -jak dla mnie słoiczek jest za duży Cytat:
nie mam kiedy zadbać o siebie... |
|||
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane poczytalam co nieco-współczuję chorob Wam i Dzieciom
u nas super odpoczywamy i cieszymy się pobytem w Pl 5 stycznia mamy chrzest-bez Mszy potem małe spotkanie rodzinne Haniu czy mozesz mi napisać krótko jak wygląda chrzest co kiedy kto mówi i robi kto trzyma dziecko itd??? z góry dziękuje:-* a z nowości Mamy pierszym zabek!!!lewą dolna jedynkę ![]() a przecież za tydzień dopiero Lilutka kończy 5.miesiac-szybko chyba wychodzą co???ale za to niemal bezobjawowo moze lekko więcej gryzie ale to juz trwa u nie ze 2miesiące więc niczego się nie spodziewaliśmy ![]() Caluję Was mocno i pozdrawiam aha kupiłam ten kombinezon z Kapp Ahla na chrzest co go Mamusią wklejala a Linia oglądała boteraz tak ciepło xa w zupełności wystarczy ![]() za błędy przepraszam!!!!nie ogarnia pisania z kom:-P
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sol wyszła pyszna u nas podobnie
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
moja nosi 56 a rekawy nadal za dlugie a na spiochy musze skarpetki wkladac :P
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka, super, że tak się udało! |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz śmignie, nadrobi i będzie kawał bobasa jak nasze
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Martynkirozumiem Wczoraj malowałam paznokcie prawej stopy, a dziś lewej... A Ty masz biedna dużo gorzej z wolnym czasem
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że bezobjawowo, żeby tak każde dziecię miało ![]() dziecię do chrztu trzyma któreś z rodziców, chyba że dziecina nie ma nic przeciwko rodzicom chrzestnym - byłam na chrzcie na którym to ojciec chrzestny trzymał dziewczynkę
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
jest paplata i wogole ma juz 53cm i 4,150 co do 1,4kg jest juz mega duzo i ciesze sie z kazdego grama ale wiesz siedze z wami na watku i czasem tak mi sie rzucaja w oczy te porownania :P
|
|
|
|
#3500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i będę trzymać kciuki za chrzest ![]() Super, że smakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie ma mszy to ksiądz powinien przeczytać krótką Ewangelię. Potem jest wyznanie wiary (pytania czy wierzycie i potem czy wyrzekacie się) i pytanie, czy chcecie żeby dziecko przyjęło chrzest w wierze, którą wyznaliście. Jeszcze będzie znak krzyża na czółku dziecka-najpierw ksiądz, potem rodzice i chrzestni (kciukiem prawej dłoni). Chrzestna nakłada dziecku szatkę, a chrzestny odpala świecę od paschału (ksiądz powie kiedy). Z trzymaniem dziecka to różnie-Dorotkę trzymał mąż, a Marysię chrzestny. Myślę, że o niczym nie zapomniałam Ale jak coś, to Linka dziś chrzciła, także jest na bieżąco
|
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
jednak Was nadrobiłam
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dzięki ![]() udało się super, tylko ja na początku byłam zbyt spięta i warczałam trochę na TZta ehhh
|
||
|
|
|
#3504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tatus chory, jak nigdy nie chorowal tak juz 2 raz odkad mala sie urodzila... |
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym: Karolka gratuluję ząbka Malutkiej
faktycznie, szybko się zaczęło Haniu, napisałaś chyba wszystko w odpowiedzi na post Karolki
|
|
|
|
#3506 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hey1 jeszcze jestem w firmie
Cytat:
Cytat:
ładną masz perfumę! hahaale lepszy tekst. Kiedyś moi pracownicy notorycznie mówili: idę ze śmiećmi!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale reszta jest i gra.---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Franek też się okropnie wierci w nocy i przy tym ostatnio pluje smokiem na odległośc!!! więc zamiast wstawac 15 razy... z lenistwa biorę go do siebie do łóżka...i tam skubaniutki śpi jak suseł?! |
||||||||||
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolka - gratuluję ząbka!
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno zrozumiał
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3510 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Uff, nadrobiłam ![]() Cytat:
bo ja tam takie drzemki uważam za całkiem fajne i długie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tjaaa I to nieszczęsne "bynajmniej" o którym wspominała Vwictoria ![]() Mnie w ogóle swego czasu wszystko bardzo raziło - i używanie formy "tą" zamiast "tę" i akcentowanie w rodzaju siedzieLIśmy/rozmawiaLIśmy zamiast sieDZIEliśmy/rozmaWIAliśmy i wiele, wiele innych rzeczy. A potem zaczęłam dużo korzystać z netu - i przestało. Musiało ![]() Wyjechałam do kraju, w którym z ust rodaków słyszę perełki w rodzaju "zaszpajsierować" (zapisać - na komputerze) czy "kupić coś w angebocie" (Angebot - okazja, promocja) i na akcenty już nawet nie zwracam uwagi. Nerwowo bym się chyba wykończyła! Cytat:
Najpierw marzłam, ale teraz i ja przywykłam ![]() Cytat:
![]() Nadalka - ja kupowałam jakieś słoiczki BabyDream, ale zabij - nie pamiętam, co. Na pewno były to deserki, obiadek chyba żaden. Karolka - gratulujemy ząbka!
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić 
[COLOR="Silver"]
Chociaż jeszcze nie miałam okazji na forum używać tego słowa ponieważ małej jeszcze nie dajemy. W takim wypadku będę musiała pamiętać że mam jej podać kaszę mannę.

[COLOR="Silver"]
Fabiś na prezydenta

dla Martynki
bo ja tam takie drzemki uważam za całkiem fajne i długie
I to nieszczęsne "bynajmniej" o którym wspominała Vwictoria ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)