|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
ajah, nie nadążasz, hermionno cały czas edytuje i dopisuje więcej zdań w pojedynczych linijkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Przyczajenie
|
a czemu nie w tym watku
starałam sie odpowiedziec na twoje obiekcje ja nie chce być cierpietnica i nie jestem i uwazam ze jak ty sie boisz z ebedziesz cierpietnica to jestes w bledzie b albo chcesz byc cierpietnicą ![]() ![]() a można spokojnie przejsc przez problem i na tym co jest zbudowac cos lepszego a nei tylko burzyć ehh wiekszosc nas kobiet uwazajacych sie za wyzwolone chce łatwizny a tak sie nie da poprostu trzeba czasem sie postarać zeby było naprawde dobrze ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() bo to akurat wpadlo na mnie eh mam doswiadczenie sama chciała uciekac gdzie pieprz rośnie z dzieciakami a okazalo sie z emozna inaczej i jest inaczej bo mój alkochol dal rady przyparty do muru oni lubia czuc bat nad sobą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
wańka wstańka
|
Dziękuję za rozbudowane wyjaśnienie.
![]() Moje zdziwienie mniejsze nie jest i dobrze mi z tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
maszyna, nie człowiek
|
Hermionno, nie za bardzo wiemy dlaczego tutaj do nas piszesz. Temat wątku to "Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią". Dlatego też zgodnie z jego przeznaczeniem zamieszczamy tu przedstawienie jakiegoś poglądu lub opis zachowania, które nas dziwi/zniesmacza etc., czasami z krótkim komentarzem, czemu nas to dziwi.
#575 |
Przyczajenie
|
ojej mnie dziwiło ze można tak po prostu poddawać lata życia i rodzinę wiecie ze można tak poprostu nie za walczyć tym bardziej ze ja za walczyłam i mam rezultaty o których nie śniłam jak byłam z depresjonowana i załamana i chciałam uciec
a teraz dziwie sie tym które nie walczą bo warto a dzieci eh i moj alkochol jak go nazywam na rekach mnie chca nosic tak sa szczesliwi a ja z nimi eh i dziwi mnie ze tak łatwo sie poddajecie babaeczki ![]() Edytowane przez hermionno Czas edycji: 2012-12-30 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Copyraptor
|
eh wogule nie rozumiem o czym mowisz
eh alkochol cośtam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 |
Przyczajenie
|
no moj misiek TŻ nazywam go alkochol eh i miałam z nim pod górke idziwi mnie podejście ze nie można dawąc szansy i o tym pisałam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
maszyna, nie człowiek
|
Ale tu się nikt nie poddaje. Któraś tylko napisała, że ją dziwi trwanie w toksycznych związkach.
Dzieci w przeciwieństwie do matki nie są w takiej rodzinie z głupiej, naiwnej miłości do faceta-przedstawiciela patologii i niestety zwykle nie pamiętają tych pojedynczych dobrych chwil czy okresów tatusiowania przez takiego osobnika a jedynie te złe, bo one najbardziej odciskają się im w pamięci. Taka matka to matka cierpiąca, ale jednocześnie samolubna (nie patrzy na dobro dzieci) i - jak dla mnie - głupia (mądry człowiek zamiast walczyć o związek z kimś, kto powinien się leczyć ale najczęściej tego nie chce odchodzi i wychodzi na prostą, odcina się od patologii; dla dzieci - jeśli kocha je chociaż tak samo jak kocha siebie i tak zwanego męża). Zresztą czasem trzeba odejść, żeby taka ukochana osoba się otrząsnęła i wzięła za siebie, podjęła leczenie itp. Przynajmniej ja tak widzę kwestię patologicznych związków z alkoholikami, tyranami, furiatami, z którymi "czasem jest tak dobrze, więc nie warto się poddawać". Warto, dla dzieci - żeby nigdy nie musiały wspominać życia w środku patologii i latami leczyć stłamszonej psychiki. Strasznie mnie dziwi siedzenie z kimś w takim związku, bo np. kiedyś powiedział, że kocha. I jak np. śpi, to nie pije. Albo raz na miesiąc jest miły. Milusio. No nic tylko zachodzić w kolejne ciąże i dawać się uderzyć/latać po flaszkę do sklepu, żeby kochanej drugiej połowce było milusio ![]()
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-12-30 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zmiana jest tak glęboka i mój ![]() nad nim taki ze nie bedzie inaczej on wie co go czeka jak nie bedzie sie starał dobrze wie dobrze jest mieć jasną sytuację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Konto usunięte
|
Zacznę czytać jak zaczniesz pisać zrozumiale. I na boga, choroba/używka ci nie obca to zapoznaj się z jej pisownią.
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2012-12-30 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Akochol stał sie alkocholem tu w Uk pracował w pizzerii rozwoził pizze nie radził sobie nie chciał sie uczyc rozwijac w depresję wpadł i mówił że nic sie nie dzieje zaczoł pić z kolegami z pracy i bylo ciezko bo go non stop nie było nie był dla nas tak bardzo ze zagroziłam ze ma sie wyprowadzic bo to bez sęsu i widze z e piwko i kledzy sa wazniejszi niz nasze dzieci stawiał opór ale postawiąłm sprawe jasno walizki wyjechały prze dom po miesiącu zapytałam bedziesz coś robił czy rozwód i nie ytlko powiedział ze bedzie robił ale juz chodził na spotkania AA mało tego teraz minaeło juz półtorej roku od tamtej chwili chodzi an lekcje angielskiego pracuje na taxówce ma czas chodzi an AA jest w domu dla mnie i dzieci jezdzimy na wycieczki czuje sie kochan a nie porzucona dzieci mają tate do grania w piłake a naprawde strasznie im było bez niego non stop mi wyły ..... ![]() a ja tlumaczyłam ze tatus musi mieć czas zeby sie odnależc na terapie małżenska sie zapisaliśmy i to pomogło bardoz mi zrozumieć jego problemy i jemu moje naprawde warto warto było bo zycie nei jest bajka ale jest naprawde tak jak chciała żebny było i widze ze bedzie i to wazne i myslę ze waro o tym mówić choć z drugiej strony jak by sie nei zmienił nie poszedł na terapię to bym poprostu wzieła rozwód i tez żyła i własnie to jemu pomoglo i pomaga bo on wie że może nas stracić i tez widzi ze na wlasne życzenie ![]() ![]() idę go przytulic bo on lubi pozdrawiam Edytowane przez hermionno Czas edycji: 2012-12-30 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co mnie dziwi? Kali się dziwić, że ludzie z Polska, mieszkać za granica, a nie wiedzieć co to ortografia i jak tego używać. Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2012-12-30 o 22:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, że potraficie przeczytać takie długie zdania bez absolutnie żadnych znaków przestankowych i jeszcze je zrozumieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Konto usunięte
|
Po cóż komu kropki i przecinki jak w enter można trzepnąć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Konto usunięte
|
ja się dziwię jak można pisać "alkoCHol" "zaczOL" "ktoś przemocowy psychicznie" itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Hermionno, życzę powodzenia, ale często to jednak droga do nikąd i lepiej podchodzić w takim związku do dobrych momentów sceptycznie i krytycznie niż z hurra-optymizmem. Bo możesz skrzywdzić Bogu ducha winne dzieci, o ile już nie są skrzywdzone przez zycie w rodzinie dysfunkcyjnej.
![]() |
#588 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
takie nie za dobre, nie złe. Stało sie to powoli i sie zmienił, po prostu i ja po prostu miałam dosyć. Ale to wszystko pokazuje mi ,że warto dawać szansę, jasną i zrozumiałą. Nie wiele szans i nie szarpanie się!! Bo ja go znałam i wiedziałam ,że może inaczej, i jak widać może. A jak zacznie pić znowu, to wie co go czeka. To co się dzieje tylko mnie utwierdza ,że warto było. A ja nie szukam dziury w całym... Po co? Po co tracić czas na gdyby? Skoro mam to co chciałam? I dbam żeby nie było inaczej? Bo to nie tylko on sie zmienił ale ja też. Ja wiem co robię i warto było pójść na terapię małżeńska z kimś komu się na prawdę chciało. poczytaj ten blog rady fajne i proste ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664804 ![]() Edytowane przez hermionno Czas edycji: 2012-12-30 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
o kogo chodzi, bom ciekawska.
![]() ja wymiękłam po trzech zdaniach.
#590 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Z doskoku do pisuję bo biegam po domu troszkę. Masz rację,powinnam bardziej dbać o formę wybaczcie. Co do szans...to wszystko brzmi tak jak byście, wszystkie nie chciały dawać szansy w ogóle, wiem że ,tak nie jest.. ale jak to inaczej odczytać? Szanse się daje, jak się widzi ,że warto tak jak zna się ta osobę. Na terapii małżeńskiej dużo się po otwierało we mnie i w nim polecam idźcie naprawdę warto Bo potem jest dużo lepiej naprawdę dużo. ![]() Edytowane przez hermionno Czas edycji: 2012-12-30 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
maszyna, nie człowiek
|
Można znać, ale "tamtą" osobę, sprzed terapii, a szansę dać, ale tylko jedną. Po prostu szkoda byłoby mi dzieci i nie odbieram uciekania od ściągającego na dno partnera jako poddawania się. To raczej dbanie o to by mieć szanse na normalne życie.
Dlatego mnie nie dziwi, że dziewczyny dziwi ![]()
#592 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To była ruletka, do momentu gdy sama zobaczyłam zmiany. Ale on się zmienił na gorsze to czemu miał się nie zmienić na lepsze? Przecież to był dalej ten sam człowiek z którym się żeniłam.... Tyle że, zabłądził sam mi to mówił w trakcie terapii eh bardzo trudne chwile.. Ale wiecie co? Jak sobie pomyślę że, miała bym być sama z dziećmi i uciekać przed nim? czemu bo widzę że sobie nie radzi? Widziałam go prze tyle lat i nagle co miałam mu nie dać szansy wiedząc że może? A z pomocą jeśli tylko ja przyjmie to na pewno? I teraz nie mam żadnych obiekcji warto było, lekko nie było i wydawało się ze to koniec świata i koniec tego ale warto. i zachęcam innych. Tak jak Mój Alkohol zachęca innych do nie picia i chodzenia na mitingi Tak jak dobrze jest budzić sie rano w niedzielę słysząc śmiech dzieci, bawiących się z nim i wiedząc że na dole będzie czekać kawa i śniadanie. A on wie że w tygodniu po powrocie z pracy czekam na niego z obiadem i uśmiechem. Tak ja na blogu wspomnianym opisane. i to działa ![]() Wiesz co? Patologia to coś co sie współtworzy!! Nawet własnym przyzwoleniem ![]() A potem się nagle człowiek budzi ,że jest nie tak jak chciał i chce sie uciekać.... A toxyczność nie bierze się z nikąd. I działa często w dwie strony. On mi zaczął pic ja zaczęłam mu robić o to awantury myśląc że go przestraszę a powinnam po rozmawiać i zachęcić do zmian, a on wiedząc że, w domu czeka go awantura nie dosyć że pił wiecej to jeszcze nie wracał na noc bojąc się na terapii małżeńskiej się wygadał... Tworzyłampresję któraon odczówal i czuł sie odpychany prze co jegoleki które zapijał jeszcze rosły ![]() no słabo mi się zrobiło na terapii, ale troszkę miał rację, od razu powinnam mu walizki wystawić i nie trwać i nie współtworzyć patologii i toxycznego związku który mnie samą niszczył ![]() Wszyscy po terapii albo w trakcie dobrej terapii zdają sobie z tego sprawę. Warto dawać sęsowną szansę nawet jeśli ma byc uzasadnieniem do rozstania bo wtedy widać że to koniec A nie tylko ucieczka na oślep dla ratowania siebie i własnego samopoczucia a dzieci... dzieci znajomych które nie dały szansy... eh One dalej kochają Ojców i widzę jeden przypadek gdzie dzieciaki odeszły do ojca bo mają za złe matce że go opuściła,on się zmienił a ona to olała bo podjęła decyzję i sama z sobą nic nie zrobiła tylko dzieci od niego odcięła one po 5 latach go same znalazły i odeszły. Ja odwiedzają co drugi tydzień bo on je prosi! A same mają jej za złe że nie dała szansy tacie i ze kłamała ze się nie zmienił i ze dalej jest zły ehh Straszne te życie scenariusze pisze.... Edytowane przez hermionno Czas edycji: 2012-12-30 o 23:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | ||
Konto usunięte
|
Ta co wrzucała zdjęcie chłopaka bez jego wiedzy i się pytała czy się podoba wizażankom.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Ha ha ha ha ha
|
Rozumiem, Hermionno, że nawiązujesz do dyskusji o zostawieniu męża starego ramola, który leży na łóżku czekając, aż go służba w postaci żony i córek obsłuży?
Twoja sytuacja jest trochę inna, sama piszesz, że Twój mąż się pogubił, wpadł w nałóg, ale dał sobie pomóc i jest ok. Stary ramol to po prostu leń śmierdzący, który był obsługiwany przez ileś(dziesiąt) lat i się przyzwyczaił, i któremu pewnie żadna terapia nie pomoże (ja do psychologa, psychola chcą ze mnie zrobić!!). Fajnie natomiast, że Ty i mąż mieliście na tyle siły, aby zmienić beznadziejną sytuację i że się Wam udało.
![]() |
#595 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
Do widzenia!!! Ale my na terapii mamy na przykład parę gdzie on wojskowy miał PTSD i bardzo szalał!! Ale poszedł na terapię i opowiadali ,że nie dawał rady ,że raz był super a raz do niczego. Aż sie go bała ![]() ![]() Z nią mam dobry kontakt na kawkę latamy i na zakupy bo mieszkamy niedaleko. Mówi że chciała go oskarżyć o napaść bo darł się na nią non stop jak miał jazdy, ale widziała jak dzieci do niego lgną i jak jest inny z nimi. Za ciągła go do lekarza zdiagnozowali go i miał depresję i PTSD po wojnie dostał pomoc szybko go na nogi postawili. I też są szczęśliwi a wg. tego co oni mieli to ona miała na prawdę piekło w domu!!! A ja sama bym jej poradziła że ma uciekać jak najdalej!! Więc warto dawać szansę. I nie dam się przekonać inaczej Bo jak ktoś, nie korzysta... to do widzenia Ale jak nie korzysta!! A nie jak jest chory i zostawiony samemu. ![]() Edytowane przez hermionno Czas edycji: 2012-12-30 o 23:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powoli powoli naprawdę napisz to wolniej bo ja nie rozumiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Raczkowanie
|
![]() Ok, pośmiałyśmy się, proszę o zakończenie off-topu i powrót do tematu wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Weszłam rzucić okiem co tu się dzieje, ale nie ogarniam nic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zadomowienie
|
OMG
![]() Miałam odpisać jeszcze conieco na temat starych pierdzieli wysługujących się żonami, ale posty hermionno tak mnie pochłonęły, że już nie wiem co chciałam na tamten temat powiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.